Pokemon Go – taskuhirviöiden uusi tuleminen?

  • 161 407
  • 788

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Charmeleon, Charizard, Venusaur, Sandslash, Alakazam, Machamp, Dragonair, Tangela, Kangaskhan, Farfetchd, Mew, Mewtwo, Zapdos, Moltres ja Articuno jäivät oikeista pokemoneista saamatta. Nyt poistin sovelluksen viemästä tilaa (ja aikaa). Tuo uusi päivitys teki pelaamisesta sietämätöntä, kun oikeita pokemoneja ei enää ollut missään joitain satunnaisia rattatoja lukuunottamatta.

Toki näistä muutama ensimmäinen oli varsinkin semmoisia että olisi ennen tätä ystävänpäivä juttua edellistä eventin aikaan voinut saada mutta muutenhan noita ei näy missään. Venusaur esimerkiksi itselläkin jäi saamatta kun ei noita startteja pysty ilman eventtejä samaan. Eilen tein metsästysretkeä vielä ennen uusien tulemista mutta meinasi mennä taas hermot kun ei täälä Valkeakoskella ratataan lisäksi muita ja täälä vietän ainakin viikonloput aina. Jyväskylässä toki on laajemmin kaikkea, mutta saa nähdä onko näissä uusistakin sama juttu että tämmöisellä hieman pienemmällä kunnassa tulee 5 samaa vain ja ne harvinaisimmat pysyy piilossa ja tulee vain luressakin pidgeytä. Siitä huolimatta että jonkin verran jopa kuitenkin noita stoppejakin. Sama sitten tuo toinen että asut hieman syrjemmässä siitä isosta kaupungista niin saa kävellä pitkään että jotain osuu.. Ihme ettei tähänkään päivään mennessä ole pystytty lisäämään stoppien määrää vaan ne perustuu edelleen siihen mitä ne oli ennen tämän pelin julkaisua. Ei luulisi olevan vaikea jonkun lisäillä sinne ja tänne manuaalisesti noita missä nyt ei ole kilometrien sisällä mitään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Toki näistä muutama ensimmäinen oli varsinkin semmoisia että olisi ennen tätä ystävänpäivä juttua edellistä eventin aikaan voinut saada mutta muutenhan noita ei näy missään.
Juu se vuodenvaihteen event olisi kyllä tullut tarpeeseen mutta oltiin juuri silloin vajaat kolme viikkoa pitkin Yhdysvaltoja, eikä siellä toiminut netti muutoin kuin wifinä. Tai olisi toiminut jos olisi halunnut maksaa paljon. Mutta ainoa mainittava, jonka tuolla pystyin saalistamaan oli Tauros. Sen sijaan yhtään starteria en edes nähnyt.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Jaaha, Eeveestä saatu Umbreon. Vielä puuttuu Flareon ja Espeon.

Kannattaa muuten mennä Ruotsissa ollessa Skanseniin. Helvetin paljon stoppeja ja pokemoneja.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Jaaha, Eeveestä saatu Umbreon. Vielä puuttuu Flareon ja Espeon.

Kannattaa muuten mennä Ruotsissa ollessa Skanseniin. Helvetin paljon stoppeja ja pokemoneja.

Espeonin saat kun nimeät sen Eeveen Sakuraksi. Kuulemma myös kymmenen kilometriä buddyna ja evolve luo päivällä Espeonin ja illalla/yöllä Umbreonin.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Parikymmentä eri gen2 pokemonia on nyt nyytissä mukana. Ainakin itselleni aika tuntematonta populaarikulttuuria nämä. Ykkösen hahmot oli tuttuja jo menneisyydestä. Mukava näitäkin on metsästää, mutta harmittaa vähän etten kaikkia ykkösgeneraation pokemoneja saanut kerättyä. Kymmenkunta jäi saamatta.
 

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Noin puolen vuoden tauon jälkeen piti tähänkin palata ja ihan mukava innostus taas päällä. Uusia pokemoneja löytyy paljon ja nopeasti. Umbreon ja Misdreavus kerätty ja Sudowoodokin oli lähellä. Peli on muutenkin kehittynyt tilanteesta, jolloin itse viimeksi "lopetin". Kohtahan tämä taas alkaa toistaa itseään, koska toi n. 80 uutta ei kovin kauaa jaksa innostaa. Porukkahan oli jo nyt herjalla kysellyt gen 3:sen perään twitterissä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
50 gen2 pokemonia on jo koossa. Vanhoista pokemoneista jäi puuttumaan harmittavasti yksi ennen kuin uudet tuli, mutta onneksi sen viimeisenkin kehittäminen on vain candystä kiinni, joten sen saa kyllä aikaa myöten tehtyä itse.

Mietin, että mitenköhän kauan tämä buusti kestää, että kaikkialla on lähinnä näitä uusia pokemoneja ja missä vaiheessa homma tasoittuu niin, että uudet ja vanhat ovat sulavasti sekaisin?
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Multa puuttui ekasta setistä pelkästään Aerodactyl ja sen sain tänään Kymppimunasta.
Uusista pokemoneista puuttuu nyt 46. Osan sais jo evolvattua ja osa tarvii sellaisen erikois itemsin mitä ei tunnu tulevan mistään.

Pikkuhiljaa eteenpäin.
Ei nuo uudet monnit nyt kauheesti vakuuta ja tuntuu ettei noilla gymihommissa oo mitään käyttöä. Kattellaan nyt.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pikkuhiljaa eteenpäin.
Ei nuo uudet monnit nyt kauheesti vakuuta ja tuntuu ettei noilla gymihommissa oo mitään käyttöä. Kattellaan nyt.

Just näin. Ihan liikaa sellaisia keskinkertaisuuksia, joilla ei ole edes evoluutioversiota. Otan yhden kiinni ja hyöty on käytännössä siinä.

Tämä Chanseyn evolvaus tosin on ihan huikea salille. HP huikea, jos noita on useampi samalla salilla, niin kova on voitettavaksi. Scytherin evolvaus ok. Kaikista en vielä tiedä.

Muista uutuuksista nämä itemit ovat vittumaisen vaikeita löytää. Kaksi metal coatia tähän mennessä.

Ananas on myös hyvä lisä. On vihdoin mieltä ottaa kiinni erityisesti paskan cp:n hyviä otuksia, kun voi tuplata candyt. Buddy ja tämä tuovat mukavasti vähän taktikointia ja toivoa harvinaisempien metsästykseen.

Sen toivon, että jossain vaiheessa gen 1 harvinaisemmat taas yleistyvät. Gen2:n tultua en ole nähnyt Hämeenlinnassa esim. yhtään Charmanderia, Bulbasauria, Machopia...osaa kuitenkin puuttuisi vielä candyhommista ja Machopista Machamp, tahi hyvän IV:n Machop.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Eilen kävin salilla, jossa oli 2800+CP Blissey istumassa. Minulta ei riittänyt arsenaali sen kumoamiseen ennen kuin 90 sekunnin aika loppui. Melkoinen kaveri.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noi itemit on todella tiukassa. Varmaan noin 300-350 stoppia pyöritetty ja kaksi itemia saatu. Toinen tuli juuri 7 day streakista, josta kuulemma mukaan irtoaa aina item. Eli pahimmillaan saa itemin per viikko.
 

Ameno

Jäsen
Jep. Tällä nimeämisellä sain tuon Umbreoninkin.

Niin ja jos sinulla ei sitä Flareoniakaan vielä siis ole, niin nimeämällä Eeveen "Pyro" ja evolvaamalla sen saat Flareonin. Muutenkin, nyt on hyvä paikka evolvata uusi Flareon, koska se sai viimeisimmässä päivityksessä uusia (parempia) liikkeitä, tehden Flareonista luultavasti voimakkaimman tuli-tyypin hyökkääjän.

Mukava näitäkin on metsästää, mutta harmittaa vähän etten kaikkia ykkösgeneraation pokemoneja saanut kerättyä. Kymmenkunta jäi saamatta.

Kyllähän niitä ykkösgeneraation pokemoneja vieläkin tulee, ei toki ihan yhtä paljon, kun mukaan lisättiin 80+ uutta monnia.

No niin, paljon on kerennyt tässä viikon aikana tapahtua. Itselläni jäi harmittavasti puolet tuosta ystävänpäiväeventistä sekä gen2 alkupäivät hyödyntämättä, kun olin viime viikon työreissussa. Tuskaa vielä lisäsi se, että Kreikassa ystävänpäiväeventin aikaan kun pelin käynnisti, niin aina näkyi vähintään yksi Chansey jonkun "läheisen" pokestopin luona, mutta puhelimessa dataroaming ei toimi ulkomailla, eikä hotellin wifi ylettänyt yhdellekään stopille. Olisi hyvin saanut kerättyä Chansey karkkeja jopa pariin lisäevoluutioon. Sen lisäksi meni vielä tuo pokestoppiputki poikki ensimmäistä kertaa, ja jouduin sen aloittamaan nyt alusta, ja ensimmäisen kerran 7 päivän bonuksen saa vasta ensi sunnuntaina. Ja kuten yllä sanottiin, niin ilmeisesti 7 päivän bonuksesta saa aina evoluutioitemin, ja voi saada useammankin.

Ja näistä uusista gen2 pokemoneista, kuten jo aiemmin täällä kirjoitin, niin onhan se Blissey ihan hirviö. Onneksi niitä ei ole vielä vastustajajoukkueilla paljoa näkynyt, mutta meidän joukkueella omalla lähialueilla niitä on jo jonkin verran. Sain heitettyä oman Vaporeonin yhdellekin salille kolmen Blisseyn yläpuolelle, voin kuvitella miten ärsyttävää tuollainen sali on voittaa. Saa nähdä, meinaavatko tehdä jotain rebalancea tuon kanssa. Itse sain ystävänpäiväeventin aikana kolme 10km munaa, joista sitten lopulta kuoriutui 2 Chanseyta (tarpeeksi hyviä, jotta kehtaa evolvata), ja nyt Chansey karkkeja on jotain reilu 100 kappaletta. Tässä mietin, että evolvaisiko seuraavaksi kaksi Chanseyta Blisseyksi vaiko yhden, jota sitten power uppaisi mahdollisimman paljon. Ehkä aloitan sillä yhdellä, ja katson miten hyvin se kestää saleilla power uppaamatta ja katselen siitä sitten mitä tehdä...

Paras monni Blisseyn tuhoamiseen taitaa olla Machamp. Machamppikin sai uusia, oikeasti voimakkaita, fightning-tyypin liikkeitä uudessa päivityksessä, joten sillä tekeekin nyt jotain. Mutta se tietysti vaatii uuden Machampin evolvaamista, ja harmittavasti Machopin ovat aika harvinaisia täällä, varsinkin nyt, kun tuli vielä uusia pokemoneja taistelemaan elintilasta. Blisseytä vastaan taistellessa ei kannata edes yrittää dodgeta niitä Blisseyn nopeita hyökkäyksiä, Blisseyllä ei nimittäin ole kovin iso attack-statti, joten se ei kovin paljoa tee vahinkoa, ja aika luultavasti loppuu jos niitä rupeaa dodgeilemaan. Mutta charge move kyllä kannattaa väistää, se kyllä tekee ihan tarpeeksi vahinkoa.

Tuntuu, että nämä uudet monnit on kyllä nopeasti kerätty, itse olen saanut jo 27 kappaletta, vaikka en nyt kovin paljoa ole vielä kerennyt pelaamaan. Ja evolvaamalla saa sen kymmenkunta uutta, kunhan tuossa joskus sunnuntaina ehkä evolvailen. Sen lisäksi itselläni on jo odottamassa evoluutioitemiä vaativat evoluutiot, jokaista lajia kohti taitaa karkkeja olla vähintäänkin 2 evoluutioon, sekä myös valioyksilöt odottamassa. Kun vain tulis niitä evoluutioitemeitä, eipä ole vielä näkynyt ainuttakaan.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tänään sain täyteen ensimmäisen sukupolven pokedexin sen verran mitä Euroopasta löytyy. Enpä olisi arvannut, että viimeiseksi jää Dodrio, mutta viimeaikoina Dratineja tuli munista sen verran että lohikäärmekin ehti tulla sitä ennen. Kakkosgeneraatiotakin jonkin verran olen kerännyt mutta siellä tuntuu olevan paljon enemmän käveltävää kuin napattavaa. Hitaasti kertyy.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsellä meni peliin into siinä kohti kun kakkospokemonit lisättiin peliin, päivää ennen vielä vimmatusti yritin kerätä puuttuvia monneja mutta into hyytyi täysin. Joitakin kertoja vain satunneisesti pitänyt peliä päällä sen jälkeen. Vähän tuntuu että suhteellisen simppeliä peliä kaikilla uudistuksilla huonompaan suuntaan, toki varmaan tosifaneille pitää jotain keksiä, mutta taitaa jatkossa mennä yhä vain pienemmän porukan peliksi tää ja yritetään ottaa rahat vielä pelaavilta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tänään kävin kokeilemassa neloslevelin raidia ja saimme viiden pelaajan voimin pahispokemonin alas. Aiemmin yksinäisenä sutena pelanneena oli ihan hauska nähdä kasvoja gyminimien takana, joten ihan positiivinen uudistus mielestäni. Säätöä insentiivien ja pelitasapainon suhteen varmaan on Nianticin syytä tehdä tulevina viikkoina. Nyt pelkkä salien valtaus tuntuu hieman turhalta kun 50 kolikon saaminen ei näytä olevan kovin vaikeaa yhden tai kahden salin avulla.
 

Ameno

Jäsen
Melko rahastukseksi meni näiden uusien päivitysten myötä. Ihan hyviä aihioita oli gymiuudistuksessa, mutta asiat jätettiin puolitiehen tai jotkut päätökset oli ihan idioottimaisia. Ja bugeja tullut niin helvetisti lisää, ettei gymeillä taisteleminen tosiaankaan mitään nautintoa ole. Toimivalla softalla ja muutamalla paremmalla päätöksellä tästä uudesta gymisysteemistä vois tullakin ihan hyvä. Mutta nythän tämä tosiaan palvelee niitä kerran viikossa pelaavia casuaaleja jne. eikä tosiaankaan mitään tosifaneja/paljon pelaavia. Hetkellisesti ainakin joskus lopettaneet lienevät palanneet peliin mukaan, mutta eiköhän nuokin äkkiä lopeta uudestaan, viimeistään kesälomien jälkeen.
Gymeiltä saa enää vain max. 50 kolikkoa päivässä? Edellisellä systeemillä sai kuitenkin sen 100 kolikkoa/21h. Ja kolikoiden saanti gymeiltä on ihan arpapeliä, kun niitä tulee vain silloin, kun vastustajan pelaaja on armollinen ja käy tiputtamassa sun monnin salilta. Samalla kaupassa on enemmän ostettavaa kuin ennen. Raidit ihan mukava lisäys palkintoineen, mutta niitäkin tulee niin helvetisti ja ilmaseksi pääsis vain yhdelle raidille päivässä, eli niissäkin pitää rahastaa kaikki mitä irti saa. En kyllä vieläkään osta kolikkoakaan tuolta shopista omalla rahalla, ainakaan ennenkuin saavat jotain malttia tuohon rahastukseen.
Salipelaaminenhan on ollut pelin suola tässä viime kuukausina, mutta tämän uudistuksen myötä tosiaan ei juuri kannata ottaa kun pari salia illalla ennen vuorokauden vaihtumista ja siinä se. Ja vastustajille tekee vain palveluksen, jos niiden salit pudottaa, eikä siitä saa itse mitään palkintoa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Gymeiltä saa enää vain max. 50 kolikkoa päivässä? Edellisellä systeemillä sai kuitenkin sen 100 kolikkoa/21h. Ja kolikoiden saanti gymeiltä on ihan arpapeliä, kun niitä tulee vain silloin, kun vastustajan pelaaja on armollinen ja käy tiputtamassa sun monnin salilta.
Aika harvoin kyllä vanhassa systeemissä sai sen 100coins/päivä. Vai veditkö sinä sellaisia määriä jatkuvasti? Onnittelut jos näin. Tämä vaati, että olit salilla 10 monnin kanssa sen 21h. Aika harvinaista, koska aina niitä saleja käydään kaatamassa. Toki yksittäisellä salilla itsekin pysyin viikkoja, mutta en monilla.
Oma ennätykseni oli kolikoiden lunastushetkellä neljä salia eli 40 coinsia. Käytännössä sain vanhalla systeemillä sen 10coins/päivä ja nyt uudistuksen jälkeen olen saanut 50/päivä jokaisena päivänä. Minulla siis ilmaisten coinsien määrä juuri moninkertaistui. So me like :).

Eikös nuo monnit tipu ihan itsestäänkin pois sieltä saleilta ilman taisteluita, kun motivaatio loppuu? Ellei sitten joku "jalosieluinen" oman tiimin pelaaja käy niitä syöttämässä marjoilla saadakseen berry master mitalin itselleen.

Ja vastustajille tekee vain palveluksen, jos niiden salit pudottaa, eikä siitä saa itse mitään palkintoa.
No kyllä eilen sain kuuden monnin salin tiputtamisesta ihan ok expaa. Näin level 37 trainerina kaikki expa käy, koska tavoite on joskus olla tuossa maagisessa level 40:ssä :). Sitä paitsi kaikille vain coinseja väristä välittämättä.

Päivityksen jälkeen on kyllä peli kaatunut paljon useammin (ehkä noin 30 min välein) itsestään. Ja saleilla/raideille vielä jotain bugeja. Näin käy usein ison päivityksen kohdalla. Annan Nianticille sen 1-2 viikkoa aikaa bugit korjata. Sitten jos nuo ovat "uusi normaali" niin alkaa omakin motivaatio hieman tippua...
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Olen saanut kerättyä molempien generaatioiden pokemonit jo joku aikaa sitten (poislukien Unown ja regionaalit), joten munanhautominen on ollut vähän tylsää viimeaikoina. En uskokaan, että enää kolikoita hautomoihin käytän kun tuo raidisysteemi on mielenkiintoisempi ja tuo palkintojakin ihan eri tahtiin. Aiemmassa systeemissä sain yleensä 20-30 kolikkoa päivässä ja siihenkin piti tehdä hetki töitä päivässä, mutta jos toisessa, dominoivassa, tiimissä olisin ollut niin 100 kolikkoa päivässä olisi varmaan ollut mahdollista. Tämän tyyppiselle pelaajalle toki uusi systeemi hieman tökkii.

Oma huoleni on enemmän siinä, että miksi pokemoneja yleensä kehitetään ja miksi niistä pitäisi tehdä hyviä. Voisin kuvitella, että järjestelmä tuottaa pelaajille nipun Tyranitareja ja Snorlaxeja muutamassa kuukaudessa. Miksi niitä pitäisi saada enää lisää? Pelistä puuttuu hieman kilpailullinen tavoite. Siihen loppupelin tasonmittaukseen ja pokemonien optimointiin nykyinen systeemi ei ole hyvä.
 

Lämpö

Jäsen
Aika harvoin kyllä vanhassa systeemissä sai sen 100coins/päivä. Vai veditkö sinä sellaisia määriä jatkuvasti? Onnittelut jos näin. Tämä vaati, että olit salilla 10 monnin kanssa sen 21h. Aika harvinaista, koska aina niitä saleja käydään kaatamassa. Toki yksittäisellä salilla itsekin pysyin viikkoja, mutta en monilla..

Vanhassa mallissa riitti, että sai kymmenenen poken salille, ennen kuin mikään aiemmin laitetuista tippui. Sit keräs 100 kolikkoa ja odotteli sen 21h. Ei tarvinnu olla sitä 21 tuntia monnien kanssa salilla.

Muuten en oikein osaa sanoa vielä mitään. Tällä hetkellä tuntuu että fiilis pelaamiseen katos uudistuksen myötä, mut katotaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vanhassa mallissa riitti, että sai kymmenenen poken salille, ennen kuin mikään aiemmin laitetuista tippui. Sit keräs 100 kolikkoa ja odotteli sen 21h. Ei tarvinnu olla sitä 21 tuntia monnien kanssa salilla.
Joo toki näin että eihän se nyt täyttä 21h kaikille monneille vaatinut, mutta itselläni ei kyllä autottomana ollut tällaiseen mahdollisuutta. Ja kun kantakaupungissa täällä Helsingissä asuu, niin piti monnit jättää saleille joissa vaihtuvuus kova -> 100 coinsia (lähes) toivotonta saada/päivä. Autollisena olisi ollut mahdollisuus käydä jättämässä monneja jossain mörön perseessä sijaitsevalla salille, missä vaihtuvuus pientä.

Olen saanut kerättyä molempien generaatioiden pokemonit jo joku aikaa sitten (poislukien Unown ja regionaalit), joten munanhautominen on ollut vähän tylsää viimeaikoina.
Itselläni puuttuu lampaan ja kroroktiilin ylin muoto unownin lisäksi. Sen jälkeen, kun nuo on saatu täyteen nii,n en oikein tiedä itsekään mitä monnia pitäisi buddyna ja miksi oikeastaan munia hautoisin (paitsi expan takia). Tällöin varmaan jää itselläkin hautomoiden hankinta väliin ja haudon enintään sillä ainoalla "ikuisella" hautomolla.

Itseänikin hieman mietityttää kannattaako noita kovimman CP:n omaavia monneja enää enempää kehittää? Kun ei siitä noille saleille oikein hyötyä saa. Ellei sitten ajattele, että jonain päivänä on kovat tappelijat mahdollista legendaarista vastaan.
 

Lämpö

Jäsen
Joo toki näin että eihän se nyt täyttä 21h kaikille monneille vaatinut, mutta itselläni ei kyllä autottomana ollut tällaiseen mahdollisuutta. Ja kun kantakaupungissa täällä Helsingissä asuu, niin piti monnit jättää saleille joissa vaihtuvuus kova -> 100 coinsia (lähes) toivotonta saada/päivä. Autollisena olisi ollut mahdollisuus käydä jättämässä monneja jossain mörön perseessä sijaitsevalla salille, missä vaihtuvuus pientä.
.

Nojoo, itselläkään ei ole autoa. Ja ainoastaan pari kertaa tuli toi 100 kolikkoa saatua. Ja samalla tuli huomattua, että muutkin hullut pelaa yöllä ja aina joku kaato perässä salin, ku itte oli fillaroinu jollekin salille :D
 

Ameno

Jäsen
Aika harvoin kyllä vanhassa systeemissä sai sen 100coins/päivä. Vai veditkö sinä sellaisia määriä jatkuvasti? Onnittelut jos näin. Tämä vaati, että olit salilla 10 monnin kanssa sen 21h. Aika harvinaista, koska aina niitä saleja käydään kaatamassa. Toki yksittäisellä salilla itsekin pysyin viikkoja, mutta en monilla.
Oma ennätykseni oli kolikoiden lunastushetkellä neljä salia eli 40 coinsia. Käytännössä sain vanhalla systeemillä sen 10coins/päivä ja nyt uudistuksen jälkeen olen saanut 50/päivä jokaisena päivänä. Minulla siis ilmaisten coinsien määrä juuri moninkertaistui. So me like :).

Eikös nuo monnit tipu ihan itsestäänkin pois sieltä saleilta ilman taisteluita, kun motivaatio loppuu? Ellei sitten joku "jalosieluinen" oman tiimin pelaaja käy niitä syöttämässä marjoilla saadakseen berry master mitalin itselleen.


No kyllä eilen sain kuuden monnin salin tiputtamisesta ihan ok expaa. Näin level 37 trainerina kaikki expa käy, koska tavoite on joskus olla tuossa maagisessa level 40:ssä :). Sitä paitsi kaikille vain coinseja väristä välittämättä.

Päivityksen jälkeen on kyllä peli kaatunut paljon useammin (ehkä noin 30 min välein) itsestään. Ja saleilla/raideille vielä jotain bugeja. Näin käy usein ison päivityksen kohdalla. Annan Nianticille sen 1-2 viikkoa aikaa bugit korjata. Sitten jos nuo ovat "uusi normaali" niin alkaa omakin motivaatio hieman tippua...

Joo, kyllä vedin sen 100 kolikkoa noin 21 tunnin välein, jos nyt ei jostain syystä unohtanut niitä nostaa ajallaan. Tällä tavalla olen vetänyt ehkä viimeiset 3 kuukautta ainakin, en muista milloin olisin nostanut vähemmän kuin sen 100 kolikkoa edellisen kerran. Autoa en itsekään omista, vaan pyörällä on tullut suurimmaksi osaksi ajeltua ja pelattua, joskus on kyllä tullut istuttua muiden tiimikaverien autokyydissä mukana. Mutta kyllä tuo tosiaan vaati hyvää tiimipelaamista ja koordinointia muiden omien tiimiläisten kanssa. Ja ei minullakaan kaikki salit pysynyt viikkoja, sellaisia oli vaan muutamia, jotka pysyivät pidemmän aikaa, vaan kyllä niitä piti käydä päivittäin huoltamassa. Itse olen tasolla 39 ja hyvän matkaa kohti tasoa 40. Ja oma ennätykseni kolikoiden lunastushetkellä on 27 salia hallussa, mutta tuo oli sellainen rypistys, jossa nyt yritinkin vain saada mahdollisimman monta. Yleensä pidin ne kyllä siinä vähän päälle 10:ssä. Pokedexistäkin löytyy ne kaikki 233 mitä nyt Suomesta voi saada, eli tuo salipelaaminen oli se end game aktiivisimmille, mikä piti innostuksen peliin elossa, ja uudistuksen myötä se ei ole juurikaan palkitsevaa.

Kuten sanottua, niin ihan hyviä aihioita tässä uudistuksessa kyllä on, mutta aika pahoja puutteita. Kyllähän se pelille varmasti hyvää tekee, että salit eivät ole nyt niin staattisia ja vähemmänkin pelaavat saavat jotain palkintoja salipelaamisesta ja näin, mutta tässä nyt on valloillaan aika "Nuori Suomi" -meininki, että kaikille jaetaan samat palkinnot riippumatta siitä, kuinka paljon peliin käyttää aikaa. Tämän takia aktiivisemmat pelaajat tässä kärsivät, kun maksimipalkinto on leikattu alle puoleen aiemmasta, ja se on yleensä tullut jo heti aamulla herätessä, eikä tarvitsisi enää samana päivänä saleilla käydä kuin vasta sitten illalla käy taas jonkun kotisalin ottamassa.
Ja kun parhaimpia salimonneja on upittu sinne yli 3000cp -rajan, niin nyt tässä uudistuksessahan nuo 3k cp ylittävien poksujen motivaatio salilla tippuu 10-kertaa nopeammin verrattuna cp2999 tai alempaan, että kiitos tästäkin, nuo ovat nyt lähes hyödyttömiä monneja. Ja monnit eivät itsekseen salilta tipu, vaikka motivaatio tippuu nollaan, vaan silti vastustajan pelaajan pitää käydä ne tiputtamassa. Eli turhan satunnaista on tuo, milloin kolikot saa, eikä itse siihen voi kovin hyvin vaikuttaa. Jos yhtenä päivänä käy ottamassa vaikka 10 salia, voi käydä niin ettei niistä yksikään tipu samana päivänä, tai osa tippuu heti kun olet lähtenyt pois, eli kolikoita saa 0, ja seuraavana päivänä sitten tippuu kaikki loput, jolloin kolikoita saa sen 50. Edellisellä systeemillä tuosta olisi voinut saada sen 200 kolikkoa.

Expaa saa toki salien tiputtamisesta, mutta samassa ajassa mitä menee vastustajan monnien ja bugien kanssa taistelemiseen, saa samat tai paremmatkin expat kun keräilee pokestoppeja ja pyydystää monneja.

Samoin nyt raidien lvl-raja on laskettu 20:een. Levelille 20 pääsee varovasti arvioiden viikossa, joten kyllähän nyt silloin jo pitääkin päästä käsiksi parhaisiin poksuihin ja palkintoihin, mitä muut ovat grindanneet tässä viimeiset 3-6 kuukautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös