Jatkoaikalaisten Pro Scouting reportit

  • 70 712
  • 160

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eric Gelinas, New Jersey Devils. Mikäs mies on miehiään? Tilastojen valossa vetänyt hyvin Devilsin alakerrassa. Yhtäkään matsian en mieheltä ole nähnyt, joten kuulisin mieluusti lisää.
 

Philly22

Jäsen
Red Wings fanit harmitelleet Calle Järnkrokin menetystä. Millaisen pelimiehen Predators voi hänestä saada? Kiitos etukäteen jos/kun joku tietävä jaksaa jotain kirjoittaa
 

Ralph

Jäsen

Tyson Barrie
Puolustaja
s. 26.7.1991, Victoria, Brittiläinen Kolumbia

Barrie varattiin Avalanchen organisaatioon kesän 2009 huippudraftissa. Sellaiseksi sen tekee se, että Barrietä ennen samaan joukkoon varattiin myös Matt Duchene ja Ryan O'Reilly. Varauksen jälkeen pelasi vielä muutaman vuoden WHL:ssä piste per peli tahdilla, ennen saapumista isoihin liigoihin.

Kun samana kesänä varattu samanlainen pelaajatyyppi Stefan Elliott ihastutti NHL:ssä, Barrie haki enemmän vauhtia AHL:n puolelta. Pääsi kuitenkin 2011-12 pelaamaan kymmenen ottelua ylhäällä ilman sen kummempaa menestystä. Seuraavalla kaudella dominoi AHL:ssä, jonka jälkeen pääsi työsulun jälkeen suoraan NHL:ään. Tämä aika meni erinomaisesti vaikka joukkue ei pärjännyt ja seuraavan kauden läpikuntoa lähdettiin odottamaan.

Tämä kausi meni jännästi. Aloitti odotetusti ylhäällä, mutta tiputettiin melko nopeasti AHL:ään vaikka peli NHL:ssä ei ollut huonoa. Nousi kuitenkin loukkaantumisten myötä nopeasti takaisin ja nappasi paikkansa kokoonpanosta. Nyt vähitellen on vakiinnuttanut paikkansa hyvää kautta pelaavan joukkueen top-4-puolustuksesta.

Pelaajatyypiltään Barrie on selvä hyökkäävä puolustaja. Hän on nopea ja taitava, nousee todella rohkeasti hyökkäyksiin mukaan. Vähän liiankin rohkeasti, sanoisin. Nimittäin tapana on pelata itsensä ulos hyökkäystilanteista ja sen jälkeen omassa päässä tulee noutaja nopeasti. On kiekollisena hyvä myös, hyvin samanlainen pelaaja kuin Erik Karlsson. Ei ole vain samanlainen harhauttelija eikä veto lähde yhtä napakasti. Eikä yhtä usein.

Omassa päässä sitten onkin vaikeampaa. Ryntäilee helposti turhaan kiekon perässä ja jättää aukkoja tyhjäksi omalle maalille. Ei osaa myöskään käyttää mailaansa hyväksi puolustuspelissä, mutta onneksi nopeus paikkaa jotkut erheet. Jos mokaa, loput hoittaa Semyon Varlamov. Helppoa, eikö.

Tällä kaudella Barrie on paukuttanut jo 26 pistettä 46 ottelussa, eli on jo nyt tuollaisen 40 pistettä kaudessa -tahdissa. Kyllä on kaikki edellytykset nousta vielä korkeammalle, eli tekemään sitä 50 pistettä kaudessa, ehkä jo ensi vuonna. Mutta Norris-pelaajaa hänestä ei ole näillä tiedoilla tulossa, sillä ei tuolla oman pään pelillä voi pystejä napata. Mutta jos ottaa siellä suuret kehitysaskeleet, niin siinä tapauksessa ehkä. Mutta aika suuria saa ne askeleet olla.

Koko on Barriella myös ongelma, vaikkakaan ei ole mikään heittopussi. Alle 180 senttimetriä mittarissa, mutta massaa löytyy kuitenkin. Hänen isänsä on muuten NHL:ssa pelannut 184 ottelua. Ja tämä isä sekä tämän isä eli Tyson isoisä, molemmat ovat olleet Lightningin toiminnassa mukana viime vuosina. Silti Tyson pelaa Avalanchessa ja hyvä niin.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Red Wings fanit harmitelleet Calle Järnkrokin menetystä. Millaisen pelimiehen Predators voi hänestä saada? Kiitos etukäteen jos/kun joku tietävä jaksaa jotain kirjoittaa


Ei ihan ykkössentterimateriaalia, mutta kahteen suuntaan hyvin pelaava kakkossentteri, joka osaa pyörittää ylivoimaakin lienee se potentiaali. Vähän niinkuin David Legwand.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kertokaas joku vähän Scottie Upshallista ja Nick Bjugstadista. Varsinkin Upshallin pelaaminen Floridan ykkösketjussa hämmentää hieman.
 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos joku palstatoveri viitsisi hieman avata kuka on Josh Jooris.

En nyt mitenkään ihmeemmin tiiä kaverista mutta jotain kuullu ja nähnykkin pelaavan, mutta aika perus kahdensuunnan sentteri. Myös Mark Joorisin poika joka pelasi Ässissä joskus 80-luvulla. Ihan nuori kaverikin vielä ja pelas aika hyvin junnuissa mut nyt aika AHL ja NHL stunttikamaa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kun Columbuksen peliä tuli kateltua sivusilmällä niin heräsin todellisuuteen etten tiedä juuri mitään kahdesta puolustajasta. Eli osaako joku kertoa hieman Nutivaarasta ja Savardista?
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Löytyisikö Wildin ja Predsin runsaasta kannattajapoolista ketään kertomaan minkälainen pelaajaa Luke Kunin on? Myös muut kuin em. joukkueiden kannattajiksi itsensä identifioivat saavat jakaa tietonsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös