World Cup 2016: Suomi

  • 622 705
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Mielestäni nuo mainitsemasi jutut pitäisi tapahtua, ennen kuin Marjamäen tulisi edes harkita Patrik Lainetta World Cup joukkueeseen. Kyse on vaan vielä niin nuoresta pelaajasta. Olen varma että Laineen aika tulee myöhemmin.
Barkov otettiin olympialaisiin, okei tosin oli tuolloin pari kuukautta vanhempi kuin Laine olisi WC:n aikoihin. Tietysti sentterien loukkaantumistilanne oli mitä oli ja Barkov on pelaajatyyppinä täysin erilainen (sentteri, monipuolinen, puolustusvarma jne. jne.), mutta eipä tuosta tarvitse montaa laituria karsia pois ennen kuin ovet avautuvat Tapparan pellavapäälle.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Barkov otettiin olympialaisiin, okei tosin oli tuolloin pari kuukautta vanhempi kuin Laine olisi WC:n aikoihin. Tietysti sentterien loukkaantumistilanne oli mitä oli ja Barkov on pelaajatyyppinä täysin erilainen (sentteri, monipuolinen, puolustusvarma jne. jne.), mutta eipä tuosta tarvitse montaa laituria karsia pois ennen kuin ovet avautuvat Tapparan pellavapäälle.

Tässäkin ehkä olennaisinta oli se, että Barkov oli kyennyt NHL:ssä näyttämään että pystyy pelaamaan maailman parhaiden seassa. Patrik Laine ei tietenkään voi saada yhtään NHL-ottelua vyön alle ennen World Cuppia, ja on siinä mielessä tuntematon pelaaja valmentajalle. Mutta kuten sanoit, niin ei meillä turhan montaa laituria ole jotka olisivat vastaavia kykyjä näyttäneet World Cupia ajatellen. Nähtäväksi jää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Katsomoiden 117-120 hinnat Suomi-Ruotsi-HARJOITUSpelissä 8.9.:

rivit 1-2 59€
rivit 3-5 179€
rivit 6-10 ja 16-21 199€
rivit 11-15 239€

Lisäksi palvelumaksut per lippu. Tuntuvat kyllä täysin järjettömiltä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Halpaa ku saippua! Se on hienoa että saadaan katsomot täyteen pukumiehiä hakkaamaan läpsyttimillä ääntä halliin! VMP

-Tinke
 

Rocco

Jäsen
Eikös noi hinnat ole vain pieneen osaan katsomoita, 117-120? Kyllähän matsiin saa paljon halvempiakin lippuja.

Kun kyseessä on maailman parhaat pelaajat, harjoitusottelukin saa maksaa. Koska viimeksi on nähty näin kovia pelaajia kotimaan kentillä? Taisi olla edellisen World Cupin otteluissa yli 10 vuotta sitten. Joihinkin EHT-otteluihin liput maksaa noin puolet noista hinnoista, ja siellä pelaa samat pelaajat kuin Liigassakin, plus muutamia Euroopassa pelaavia tuttuja naamoja.

Se että näet NHL-tähdet jäällä, olkoonkin vain harjoitusottelu, saa mun mielestä maksaa.

Jos ostat vaikka kesän festareille halvan lipun, voit olettaa näkeväsi vain nimettömiä pikkubändejä. Isot artistit maksaa aina enemmän.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Donskoin suorituksia kun seuraa, niin mielestäni hänet voi nakata aivan kärkiketjuihin. Samalla saataisiin kasaan kunnon pimennysketju, jonka muodostaisivat Filppula, Haula ja Komarov.

Granlund - Koivu - Donskoi
Jokinen - Barkov - Teräväinen
Komarov - Filppula - Haula
Korpikoski - Lehterä - Salomäki
13. Armia/Laine/Pulkkinen

Kätisyydet sinnepäi.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Teemu Pulkkisella on nyt hyvä näyttöpaikka MM-kisoissa. Jos MG-Koivu-Pulkkinen ketju pelaa huikeat kisat niin ketju voidaan koota suoraan World Cupiin ja Pulkkinen saa paikan joukkueesta. Myös Pokalla näytönpaikka. Puolestaan Markus Granlund taisi menettää mahdollisuudet.

Jokinen - Barkov - Filppula
Granlund - Koivu - Pulkkinen
Teräväinen - Lehterä - Donskoi
Komarov - Haula - Salomäki
Korpikoski

Määttä - Vatanen
Lindell - Ristolainen
Jokipakka - Lepistö
Pokka

Rinne
Rask
Lehtonen

Loput pelaajat nimetään kesäkuun alussa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun eilen katselin Hartwallilla erityisesti Ahon tekemistä niin piti välillä suorastaan pilkkanaan Usan NHL-miehiä. Vaikka Usan joukkue on nuori, niin on siellä kuitenkin tekijämiehiä Folignosta alkaen ja myös telaketjuosastoa, kuten Maroon. Ahon nopeat käännökset ja hyvä mailatekniikka sopivat myös pieneen kaukaloon. Ihme on kyllä jos ei ole joukkueessa mukana. Harmi vaan että joukkueeseen on jo nimetty Ahoa huonompia pelaajia (esim Teräväinen ja Korpikoski) eikä paikkoja enää kovin paljon ole jäljellä.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
En kyl menis väittämään täl hetkellä et Teräväinen on just nyt Ahoa huonompi pelaaja. Mutta joo, kyl on sen verran huikea pelimies tuo Aho, että varmasti pärjäis World Cupissakin. Ja Pulkkinen tosiaan voi nostaa näissä kisoissa osakkeitansa niin että on joukkueessa. Veikkaan et kolme vikaa on nelikostä Haula, Pulkkinen, Salomäki ja Aho.
 

Zinetula

Jäsen
Ahon osakkeita nostaa monipuolisuus ja Marjamäki tietää tasan tarkkaan missä mennään, nämä kisat antavat toki lisää informaatiota. Ainakin harjoituspeleissä Ahon on ollut monessa Suomen paras pelaaja. Kun Salomäki pelaa paljon Nashvillen ollessa ottelun loppuhetkellä johtoasemassa, se kertoo luotettavasta pelaajasta nelosketjuun. Alivoimaosaamisen lisäksi valmentaja tietää mitä saa Salomäeltä. Haula on myös tätä kategoriaa ja on nopeana pelaajana tärkeä palanen Suomen World Cup -joukkueen nelosta.

Aho on ollut koko kauden Kärpissä myös näitä luottopelaajia alivoimalla ja ottelun loppuhetkillä jäällä käytännössä aina Pyörälän kanssa. Ihan kauden alusta saakka. Ennen nuorten kisoja pääsi Kärpissä myös ylivoimalle ja tulosta on todellakin tullut siinäkin. Kaikki osa-alueet on pelaajalle vahvuuksia, mutta onko tässä jopa sitä niin sanottua pientä haittaa monipuolisuudesta. Olisi mielenkiintoista nähdä Aho myös ylemmissä ketjuissa, mutta monipuolisena pelaajana voi pelata myös muita paikkoja mm-kisoissa.

Toki eihän tuollaista tilannetta ole ollut mm-kisoissa monesti, liekö koskaan, että neljä parasta hyökkääjää on mukana muodostaen vielä kahteen ketjuun tutkaparit ja päälle todella potentiaalinen maalinsylkijä muodossa Pulkkinen ja Laine. K. Jalonen on hykerrellyt pariinkin kertaan hymyssä suin, että Aho tuo laajuutta joukkueeseen. Sitä se todellakin tuo ja yllätysvalmiutta. Voi kumpa edes joku kolmikosta Teräväinen, Haula tai Kemppainen olisi ollut terveenä, niin Ahollakin olisi siinä sentteriä kerrakseen kolmosketjuun. Väheksymättä Koskirantaa, niin ei hän ole vielä osoittanut olevansa em. tasolla. Toivottavasti näyttää nyt niille, ei paikka kovassa SKA:ssa ole tullut sattumalta.

Jokinen - Barkov - Filppula
Granlund - Koivu - Pulkkinen
Teräväinen - Lehterä - Donskoi
Komarov - Haula - Salomäki
Korpikoski

Kyllähän tässä väkisinkin palaa ajatukseen, että Korpikosken passi hätiköitiin. Vaikkapa Kari Lehtonen kolmantena maalivahtina tai Jokipakka pakistoon, kun KHL-miehiä ei välttämättä ole edes saatavilla. Korpikoski joutui huhtikuussa useamman viikon mittaiseen pakkolepoon tuon maikkarin jutun mukaan. Koko kausi oli aika kehno peilaten juttuihin Edmontonista ja mitä pelejä pääsin näkemään töllöstä. Syyskuu tulee pian ja miten valmistautuminen polven suhteen. Milloin pääsee treenaa ja miten saa itsensä tarvittavaan kuosiin kun pelituntuma/itseluottamus on vähän hakusessa. Kyllä minä tuohon Korpedon tilalle Ahon sijoittaisin mielelläni, muuten kyllä todella vahvat ketjut. Myös Laineella ja Rantasella saumat pelaamalla tykkikisat. Nämä nuoret saavat varmasti lisää buustia vetämällä kovan kesän. Viime syksynä esim. Aho löi ällikällä kaikki. Siihen asti hän oli ratsastanut paljon sillä yhdellä maalilla, mutta läpimurto tähän kauteen oli kyllä kova.

Leijonille taas valtava takaisku – Korpikoski ei lähde MM-kisoihin - Leijonat - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
 

Tuto80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto / Leijonat
Syksyllä tältä pohjalta. MM-kisat saattavat toki muuttaa kuvioita jonkin verran. Mutta tässä siis alustavaa spekulaatiota!

Jokinen - Barkov - Laine
Granlund - Koivu - Aho
Teräväinen - Filppula - Donskoi
Pulkkinen - Lehterä - Komarov

Haula
Korpikoski

Määttä - Vatanen
Lindell - Ristolainen
Pokka - Lepistö

Jokipakka

Rinne
Rask
Lehtonen
 

Zinetula

Jäsen
Lindell-Pokka -pakkipari pelasi kyllä valmista peliä! Nuorten mm-kultakisoissakin yhdessä luutinut kaksikko osoitti kypsyyttä ainakin tämän yhden pelin osalta, että mahdollista on tehdä sitä myös syksyllä.
 

Zinetula

Jäsen
Oma World Cup -barometri tällä hetkellä (vaihtelee pienienkin tuulahdusten mukaan)

Jokinen - Barkov - Laine
Granlund - Koivu - Aho
Teräväinen - Filppula - Donskoi
Salomäki - Lehterä - Komarov
Korpikoski

Määttä - Ristolainen
Jokipakka - Vatanen
Lindell - Pokka
Kukkonen

Rinne
Rask
Lehtonen


Jos KHL päästää pelaajia mukaan, mikä ei nyt kyllä näytä kovin ilmeiseltä, niin Lepistöä ehkä Kukkosen tilalle, riippuen toki roolituksesta. Kukkonen yhä guru av:lla. Jos halutaan pelaavampaa, niin Lepistö tai Jaakola Lassea parempi vaihtoehto.

Erityisesti Haulan pudottaminen olisi totta vie kova ratkaisu, mutta saattaa mennä tuon Korpikosken (tai Teräväisen) liian aikaisen nimeämisen piikkiin. Senttereitä on kuitenkin hyvin mukana ja esim. Salomäki on pelannut myös valtavan hyvän kauden ja nelosen laiturin tontilla nimenomaan. Salomäki pelaa isolla vastuulla puolustavassa roolissa, mutta käsiäkin löytyy tarpeen niin vaatiessa. On käytännössä loppuminuutit jäällä Nashvillen johtaessa matsia. Todellinen taistelijasielu kuka laittaa kroppaa likoon.

Kahden nuoren eli Laineen ja Ahon nostaminen noin isoon rooliin voi piillä riskejä kun hypätään pieneen kaukaloon. Ehkä realisempaa olisi valita toinen, mutta odotellaan, miten kisat menee. Jos menee ihan putkeen ja nimenomaan noissa kentissä, niin miksei. Lyhyen turnauksen aikana on todella iso lisä jos on yhteistä kokemusta turnauksista. Eikä noihin rooleihin ole juuri kovempaakaan laittaa tämän hetken vireen kannalta ehkä Donskoita lukuunottamatta tai jos ei laita Filppulaa laitaan. Filppula pelaa nyt taas aika jäätäviä pleijareita keskellä ja tuostakin koostumuksesta tulisi oiva!

Pulkkinen toki taistelee samasta paikasta esim. Laineen kanssa. Viivapyssy ylivoimalla jne., kokonaisvaltaisessa pelissä toivomisen varaa molemmilla verrattuna vaikkapa Donskoihin tai Ahoon. Mutta se maaginen laukaus. Toki World Cupissa ei ihan olla ihan täysin näiden hyökkäyspyssyjen varassa ylivoimallakaan. Ristolainen ja Vatanen pystyvät pommittamaan rightilta ja heidän peluuttaminen mahdollistaisi kaksi pakkia ylivoimalle, mikä on etenkin kärkimaita vastaan toivottavaa. Siellä kärkytään myös vastaiskuja alivoimalla ja specialisteja tähän löytyy vähän joka jengistä.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Pitäsköhän vähän rauhoittua noiden ketjusommitelmien kanssa, jossa Lainetta työnnetään ykkösketjuun vailla kokemusta kapeasta kaukalosta? Turnaus tullaan kuitenkin pelaamaan NHL-säännöillä ja kapeassa kaukalossa maailman parhaita vastaan. Lähinnä Laineen voisi ottaa mukaan oikein roolitettuna eikä ladata koko joukkueen maalintekovastuuta hänelle. Barkov tulee Koivun kanssa kuitenkin pelaamaan parhaita vastaan pelistä toiseen, joten heidän ketjussaan olisi hyvä olla laiturit, jotka pärjäävät väännöissä myös omassa päässä. Mutta luotto Marjamäkeen on nokkaa kovempi, joten eiköhän siellä ole oikeat pelaajat oikeissa paikoissa.

Puolustus kyllä näyttää loistavalta verrattuna tämän hetkisiin mm-kisoihin verrattuna. Tuo Lindell - Pokka voi olla hyvinkin toimiva pari, ainakin eilisen perusteella. Lisäksi kumpikin on pelannut hyvin kapeassa kaukalossa, joten miksi ei! Toivottavasti Määttä saa alleen ehjän kesän ja tulee tulokaskauden tasollaan takaisin peleihin, jolloin meillä on kyllä hyvä ykköspari.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Haula on kyllä niin ideaali 3-4 sentteri tonne, että sääli jos eivät ota mukaan. Änärissä osoittanut jo pystyvänsä tekemään pisteitäkin ja siihen erinomainen liike ja alivoimapeli päälle, niin en hirveästi näe järkeä jättää ulos porukasta. En kuitenkaan ole Marjamäki, joten en tiedä mitkä ovat pläänit.

Toki menisi laituriksikin, ei siinä mitään. Senttereitä Suomella kyllä riittää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jokinen - Barkov - Donskoi
Granlund - Koivu - Teräväinen
Filppula
- Lehterä - Komarov
Salomäki - Haula - Korpikoski

Minun mielestäni siinä olisi hyökkäyksen runko. Sitten siihen vielä nimet Filppula, Donskoi, Teräväinen ja Jokinen joilla on terveenä ollessaan ilman muuta kaikilla paikka joukkueessa. Makuasia sitten että miten heidät tuohon palapeliin sijoittelee. Kursivoituna nyt kuitenkin miten ne esimerkiksi tuossa voisivat olla.

Niin paljon kun Laineen peliin olenkin ihastunut kauden mittaan, niin en vaan usko että ihan vielä riittää tuolla tasolla. World Cupissa kuitenkin tulee kaikki maailman parhaat pelaajat vastaan ja Laineen rooli on olla 1. ketjun laituri jos mukana on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Pitäsköhän vähän rauhoittua noiden ketjusommitelmien kanssa, jossa Lainetta työnnetään ykkösketjuun vailla kokemusta kapeasta kaukalosta? Turnaus tullaan kuitenkin pelaamaan NHL-säännöillä ja kapeassa kaukalossa maailman parhaita vastaan. Lähinnä Laineen voisi ottaa mukaan oikein roolitettuna eikä ladata koko joukkueen maalintekovastuuta hänelle. Barkov tulee Koivun kanssa kuitenkin pelaamaan parhaita vastaan pelistä toiseen, joten heidän ketjussaan olisi hyvä olla laiturit, jotka pärjäävät väännöissä myös omassa päässä. Mutta luotto Marjamäkeen on nokkaa kovempi, joten eiköhän siellä ole oikeat pelaajat oikeissa paikoissa.

Puolustus kyllä näyttää loistavalta verrattuna tämän hetkisiin mm-kisoihin verrattuna. Tuo Lindell - Pokka voi olla hyvinkin toimiva pari, ainakin eilisen perusteella. Lisäksi kumpikin on pelannut hyvin kapeassa kaukalossa, joten miksi ei! Toivottavasti Määttä saa alleen ehjän kesän ja tulee tulokaskauden tasollaan takaisin peleihin, jolloin meillä on kyllä hyvä ykköspari.

En lähtisi erottamaan Koivu-Granlund ja Barkov-Jokinen tutkapareja myöskään World Cup joukkueessa. Laidolle sitten Filppula ja Laine. Juuri tällä hetkellä Teräväisen ja Pulkkisen tilanne on vähän siinä ja siinä. MM-kisojen kautta Pulkkisella on pieni etu Teuvoon nähden. Vatanen ja Rasse on ilman muuta tulossa tuohon MM-pakistoon lisää. Määtän varaan en arvaa paljoakaan laskea. Laine toki joutuu kovaan paikkaan tulosyksikön laidassa, mutta sen nyt vaan on näin. Rouhintaketjuissa hän ja Aho ovat aivan turhia kavereita. Toivottavasti Marjamäki ei lähde rakentamaan joukkuetta neljän hyökkäävän ketjun periaatteen kautta, vaan rakentaa vähintäin yhden todellisen telaketjuosaston. World Cup kun pelataan NHL-kaukalossa, NHL-tuomareilla ja NHL-säännöillä, niin siellä saattavat myös kintaat tippua (vinkkinä vaan nti Pihlströmmillekin) ja Suomellakin pitää olla se oma rottaketjunsa. Tähän ketjuun voisin sommitella myös T.Ruutua vaikka muutoin hänen uransa taitaa olla liki auringonlaskua.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Teräväisen paikka on ihan perusteltu. Teukkahan pelasi loppukauden loukkaantuneena, joten siksi meno näytti vähän vaisulta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Teräväinenhän on jo valittu joukkueeseen.

OK. Ei sitten taida montaa spottia olla enää täytettävänä. Nelosketjun soisin jokatapauksessa olevan Ruutu - XXX - Komarov ja ohjeena ajaa kaikkea mikä liikkuu ja jos ei liiku, niin ajaa sittenkin.
All Star kiekolla ja viivelähdöillä ei ole menestystä odotettavissa.
 

Zohan

Jäsen
7 paikkaa siis jäljellä? Eli yksi maalivahti, kolme pakkia ja kolme hyökkäjää?

Lehtonen

Jokipakka
Lepistö
Pokka

Haula
Salomäki
Laine

Oisko sieltä jotain tälläistä tulossa?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
OK. Ei sitten taida montaa spottia olla enää täytettävänä. Nelosketjun soisin jokatapauksessa olevan Ruutu - XXX - Komarov ja ohjeena ajaa kaikkea mikä liikkuu ja jos ei liiku, niin ajaa sittenkin.
All Star kiekolla ja viivelähdöillä ei ole menestystä odotettavissa.
Ei nyt mitään Ruutua ko taklauskone ja nelosketjun työmyyrä, jolta löytyy myös käsiä eli Salomäki... Haula sitten keskelle hemmetin hyvän kahden suunnan sentterinä ja polkukoneena nih nelosketju ois täydellinen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Teräväisen paikka on ihan perusteltu. Teukkahan pelasi loppukauden loukkaantuneena, joten siksi meno näytti vähän vaisulta.

Mistä tällainen tieto Teuvon loukkaantumisesta? Vaisuksi jäi Teuvon koko kausi, eikä loppu näyttänyt sen vaisummalta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jotain tällaista siis:

Rinne
Rask

Saros?/Korpisalo?/Raanta?

Vatanen - Lindell
Ristolainen - Määttä

Pokka - Jokipakka
xtra: Honka? / Lindbohm? /


Granlund - Koivu - Teräväinen
Jokinen
- Barkov - Donskoi
Lehterä - Filppula - Korpikoski
Komarov -
Haula - Ruutu
xtra: Laine? / Salomäki? / Rantanen? / Lehkonen? / Pulkkinen? / Armia? / Kapanen?

Tämän hetkisten näyttöjen nojalla Laine ajaa edelle niin Artturi Lehkosesta kuin Puljusta kuin Ahostakin. Mutta onko sittenkin liian märkäkorva tuohon porukkaan?? Salomäki, Rantanen, Pulkkinen, Kapanen ja Armia on jo pelanneet pienessä askissa. Toisaalta Seb Aho voi olla koutsi Marjamäen silmissä se tutuin pelaaja ja siksi kärkkymässä paikkaa.

Pakistossa ei juuri hirveästi valinnanvaraa ole. KHL-pakit on tottuneet ihan toisen kokoisiin askeihin ja pelitapaan joten heitä en katselisi kuin äärimmäisessä hädässä. Ennemmin vaikka liigasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös