#nextgenerationBlues

  • 121 891
  • 654

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
En nyt muista tarkemmin mutta siis noin kaksi viikkoa tässä olisi taas pelkkää odottamista...
Onneksi ihan kohta alkaa MM-kisat ja siellä on monta meidän entistä pelaajaa mukana, joten mielenkiintoa riittää jopa hieman normaalia enemmän, ainakin täällä päässä ruutua :) Kisoja katsellessa Bluesin tilanne jää onneksi edes vähän taka-alalle, vaikka henkilökohtaisena toiveena on, että ainakin tulevan seuran nimi olisi selvillä ennen kisojen alkua.. Nimi taidetaan kuitenkin päättää lopullisesti vasta siinä vaiheessa, kun paikka Mestiksessä on varma. Päättääkö muuten samat henkilöt ja tahot paikoista Suomi-sarjaan ja pitikö sinne hakea erikseen? Ilmoittautumisaika sinne oli muistaakseni 15.5. asti, joten aika tiukalle menee jos pitää erikseen hakea, ja Mestis-hakemus hylätään...
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Äh, niinhän se oli kuten @Eesau_65 sanoi eytä 9.5. liitto antaa päätöksensä ja sitä ennen sarjaseurat ry (jonka lausunnon vaikuttavuudesta en tiedä sitten). Luulisin että toi liiton päätös on se ratkaiseva ja lisenssitoimikunta luullakseni vain sinetöi sen, koska lisenssiehtojen luulisi täyttyvän suht helposti. Ja liittohan sen Suomisarjankin päättää, eli luulisi tuolloin 9.5. olevan asian selvillä - vaan tiedottavatko päätöksestä ennen lisenssitoimikunnan päätöstä?
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Kyllä mestikseen löytyy helpostikin kiinnostavia tulokulmia. Jokaisessa pelissä tavoitellaan voittoa aivan yhtä lailla kuin liigassakin. Ero vaan on siinä, että ne Heinolan jätkät ovat olleet yhteen asti töissä pelipäivänäkin...

Ehdottomasti kehotan ottamaan avoimen mielen ja piipahtamaan vieraspelissäkin jossain Heinolassa tai Lempäälässä.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
En usko että tuo 2000 katsojan tavoite on vaikeaa saavuttaa jos homma onnistutaan myymään hyvin ja kohtuu hinnoittelu niin ottelu lippujen kuin oheis tarjonnan kanssa takaa mukavan tapahtuman. Tulis nyt niitä päätöksiä jo!
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Toivottavasti hommat Espoossa lähtevät viimein oikeille raiteille ja Jussi saa hommattua oikeanlaiset ihmiset tekemään töitä organisaatiossa. En usko että vauhdin haku mestiksestä on välttämättä edes paha asia, vaan voi tervehdyttää toimintaa oikealla tavalla.

Nimiasiakin ratkeaa varmasti parhain päin. Pää-asia että Espoon mahtavalle junioriputkelle löytyy jatkossa uskottava edustusjoukkue ja paikka jota tavoitella.

Itse olen valmentanut niin Kiekko-Espoossa kuin Bluesissakin edustuksessa ja junnuissa aiemmin ja jos oikeat tavat olla mukana jatkossa auttamassa ja tukemassa toimintaa niin teen sen mielelläni. Tälläkin hetkellä olen mukana kahdessa Espoolaisessa yrityksessä joiden kummankin kautta voisi olla mahdollista tukea toimintaa. Toisen yrityksen (IT-ala) kautta koitimme olla mukana jollain tavoin jo edellisinä kausina, mutta Bluesilta oli vaikea ellei jopa mahdoton ostaa palveluita. Ei ollut iso mielenkiintoa myydä pikkuyrityksille (n 100 työntekijää). Yhden elämyskiekkotapahtuman saimme ostettua, mutta siihenkin tarvittiin kymmenkunta soittoa eri ihmisille organisaatiossa ennen kun asia saatiin liikkeelle.

Kun hommat lähtevät nyt uuteen suuntaan niin pidämme varmasti asiakastilaisuuksia jne pelien yhteydessä.

Jussille iso käsi siitä että jaksaa kantaa vastuuta Espoon kiekkoilusta. Toivottavasti tämä uusi lähtö saa asiat rullaamaan nyt oikeaan suuntaan
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tälläkin hetkellä olen mukana kahdessa Espoolaisessa yrityksessä joiden kummankin kautta voisi olla mahdollista tukea toimintaa. Toisen yrityksen (IT-ala) kautta koitimme olla mukana jollain tavoin jo edellisinä kausina, mutta Bluesilta oli vaikea ellei jopa mahdoton ostaa palveluita. Ei ollut iso mielenkiintoa myydä pikkuyrityksille (n 100 työntekijää). Yhden elämyskiekkotapahtuman saimme ostettua, mutta siihenkin tarvittiin kymmenkunta soittoa eri ihmisille organisaatiossa ennen kun asia saatiin liikkeelle.
Tällaiset kokemukset eivät valitettavasti taida yllättää enää ketään.. Asiat on perseilty ihan olan takaa alkaen siitä, että myyntityötä ulkoistettiin ja henkilökuntaa vähennettiin vääristä paikoista. Sitten ne jäljelle jääneet eivät joko olleet myyntityössä ollenkaan tai eivät tehneet duuniansa kovin osaavasti.. Mutta se menneestä.

Toivottavasti näistä epäonnistumisista kerätään tietoa ja Salonoja kerää osaavan poppoon kasaan tekemään isoja korjauksia. Pahaa vaan pelkään, että pikkuyritykset eivät kiinnosta kauheasti häntäkään. Sen takia toimarin valinta on avainasemassa. Hänen pitää olla osaava henkilö, joka piiskaa alaiset töihin ja suuntaamaan energian sekä työpanoksen oikeaan paikkaan. Olkoon sitten joku Jussin saunakaveri tai ei, töitä hänen pitää osata tehdä.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Parintuhannen keskiarvo on varmasti ihan realistinen tavoite, jos hommassa onnistutaan tavoittamaan junnut + näiden perheet ja jos kokonaisuutta ei ylihinnoitella. Pelkkä pääsylippojen hintojen asettaminen maltilliselle tasolle ei riitä, vaan myös esimerkiksi pysäköinnin ja oheismyynnin hinnoittelua on syytä tarkastaa siten, että asiakkaat pitävät hinnoittelua kokonaisuudessaan kohtuullisena.

Oheismyynnissä olisi toivottavaa, että voitto pyrittäisiin tekemään myynnin määrällä sen sijaan, että yksittäisestä (paskasta) hodarista pyritään saamaan maksimaalinen voitto. Voihan olla, että tällä saavutetaan yksittäisessä ottelutapahtumassa maksimaalinen voitto, mutta seuraavalla kerralla vanhemmat eivät osta muksuilleen sitä ylikallista nakkisämpylää, vaan matsiin tullaan eväiden kanssa tai ruokapöydän kautta. Eivätkä muuten osta itselleenkään mitään, koska muuten pennut alkavat naukua mikseivät he saa. Epistä. Niin huvittavalta kuin se saattaakin kuulostaa, tällaisetkin seikat vaikuttavat potentiaalisten asiakkaiden (erityisesti niiden junnujen) innokkuuteen lähteä hallille.

Huomionarvoista yleisötavoitteita aseteltaessa vielä kuitenkin seuraava itsestäänselvyys: jotta kiekkoilijanalut mieltäisivät kyseessä olevan joukkueen olevan nimenomaan heidän seuransa edustusjoukkue, jonka edesottamukset kiinnostavat myös Mestiksessä, olisi tärkeää, että niin pienet kuin isotkin pelaisivat samalla nimellä. Mikäli nimi on mikä tahansa muu kuin Blues, vähin mitä Jussi voi tehdä, on teettää kangastarrana joka junnulle koti- ja vieraspaitaan uuden jengin logo vaikkapa olkavarteen ja toivoa sormet ja varpaat ristissä, että porukat kokisivat jotakin yhteenkuuluvuutta tähän uuteen logoon ja uuteen seuraan.

Edit: kielentarkistusta...
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mestsi on ihan vauhdikasta ja viihdyttävää seurata.
Kyllä mä aikoinaan kattelin Mestistä telkkarista kun sitä tuli vapailta kanavilta. Mutta Espoossa on viimeset 24 vuotta katseltu liigakiekkoa, joten miten sitten se suuri yleisö tottuu muutokseen. Kuitenkin tossa naapuripitäjässä on edelleen KHL ja liigakiekkoa tarjolla.

En usko että tuo 2000 katsojan tavoite on vaikeaa saavuttaa jos homma onnistutaan myymään hyvin ja kohtuu hinnoittelu niin ottelu lippujen kuin oheis tarjonnan kanssa takaa mukavan tapahtuman.
Mä näen että seuraavat seikat vaikuttaa aika pitkälti siihen onko toi 2000 realismia vaiko ei:

- Nimivalinta, eli valittu brändi. Tästä nyt on jauhettu jo sen verran että varmasti on tullut selväksi että Blues nimellä kaikkien Blues-fanin kannatus jatkuu kun taas Kiekko-Espoo nimellä saattaa jotkut fanit tippua kelkasta (United nimestä puhumattakaan). Kun homaa ruvetaan rakentamaan tuhkasta niin fanien tuki ja sitouttaminen on ns. ihan helvetin tärkeä asia. Jos projektilla ei ole kaikkien fanien tukea niin todella haastavaksi tulee saada toi 2000 yleisökeskiarvo. Uskon myös että "Blues pelastustalkoot projektia" on helpompi markkinoida yhteistyökumppaneille kuin Kiekko-Espoo comebäkkiä tai muovista Unitedin perustamista.

- Hinta. Mestisottelussa käyminen ei vaan voi maksaa saman verran kuin liigaotteluissa käyminen. Kikko-Vantaa taisi viime kaudella pyytää lipuistaan jotain 11-13 egee ja se tuntui itsestä aika hintavalta kun samaan aikaan Bluesin matseihin pääsi sinne yläkatsomoon 10 eurolla. Mutta koska lipputuloja ois saatava niin kaikista fiksuinta olisi tosiaan luopua siitä parkkimaksusta kokonaan kun se melkeen on saman hintainen kuin itse ottelulippu.

- Joukkue. Minkälaisen jengin Salonoja saa sitten kastattua. Voittavaa jengiä on kiva katsella, mutta rämpivää ei. Viime kausi oli faneille rankka, ja jos nyt kävisi niin että Espoon mestisporukka olisikin alakastia niin kuinka moni jaksaa sellaista katella. Varsinkin jos joukkueen nimi on joku muu kuin Blues jolloin saattaa olla helpompi jäädä himaan kun eihän se ole edes se jengi mitä on viime vuosina henkeen ja vereen kanattanut.

- Pelipäivät. Tästä aiheesta olen tasaisesti jauhanut palstalla. Varmaan nyt käy niin että Jokerit ja Hifk sitten nappaa ne viimesetkin Bluesin yritysasiakkaat itselleen. Jäljelle tulee jäämään vain ne uskollisimmat yhteistyökumppanit ja me fanit. Joten nyt viimeistään pitää sitä otteluohjelmaa suunitella fanien näkökulmasta eikä niiden ensi kaudella Hartwalilla ja Nordikselle viihtyvien yritysasiakkaiden mukaan. Pelipäivät PITÄÄ siis löytä joltain perjantai-lauantai akselilta eikä maanantai-tiistai.

- Markkinointi. Samalla talousalueella on kaksi perinteikäämpää brändiä jotka pelaa korkeatasoisimmissa sarjoissa. Noi kilpaveljet oli jo viime kaudella kova haaste Bluesille ja mahdolliselle espoolaisella mestisjengille se on vielä kovempi haaste. Jos sitä markkinointigurua kaipailtiin viime kaudella niin ensi kaudella sitä vasta kaivataankin. Jos Salonoja ei osta Blues brändiä konkkapesästä niin kyseisen markkinointigurun olisi vielä osattava myydä blues-faneille nimen vaihdos ja lanseerata uusi brändi. Mutta jos Salonoja taas ostaa ton Blues-brändin niin hän ensinnäkin näyttäytyy todellakin Bluesin pelastajalta, saa varmasti kaikkien fanien tuen projektilleen ja ratkaisee osan markkinointiongelmistaan. Salonojalla kuitekin tulee palamaan rahaa markkinointii. Se on joko Blues-brändin osto taikka sitten Kiekko-Espoo/Untiedn brändin lanseeraaminen.

Kyllä se on niin että toi sarjaportaan vaihtuminen kuitenkin aiheuttaa sen että sakkia on entistä vaikeampi houkutella hallille. Nyt ois siis viimeistään otettava se fanien/kuluttajan näkökulma näihin asioihin, jos siis sinne hallille halutaan niitä katsojia.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Metro Helsinki sieltä vähän Jussin mietteitä
Nimen osalta ehdottomasti hyvä uutinen! Jussi siis kaavaili tuossa, että annetaan kansan päättää. Totesi, että järjestettäisiin eräänlainen "kansanäänestys" Espoon halleilla ja kysyttäisiin junioreilta, mikä olisi paras nimi. Kukin voisi kirjoittaa ehdotuksensa ylös ja eniten kannatusta saanut nimi voittaisi..
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Nimen osalta ehdottomasti hyvä uutinen! Jussi siis kaavaili tuossa, että annetaan kansan päättää. Totesi, että järjestettäisiin eräänlainen "kansanäänestys" Espoon halleilla ja kysyttäisiin junioreilta, mikä olisi paras nimi. Kukin voisi kirjoittaa ehdotuksensa ylös ja eniten kannatusta saanut nimi voittaisi..
Vai oliko tämä Jussimaista läpänheittoa, että kun ei kerta mikään kelpaa (Bluesin vanhoista logoista kitisi), päättäkää itse, hänelle on ihan sama..
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nimen osalta ehdottomasti hyvä uutinen! Jussi siis kaavaili tuossa, että annetaan kansan päättää. Totesi, että järjestettäisiin eräänlainen "kansanäänestys" Espoon halleilla ja kysyttäisiin junioreilta, mikä olisi paras nimi. Kukin voisi kirjoittaa ehdotuksensa ylös ja eniten kannatusta saanut nimi voittaisi..
Erittäin fiksu uutinen ja idea. Demokraattisen päätöksen jälkeen ei tarvitsisi väännellä nimiasiaa enää toista vuosikymmentä. Kansa olisi puhunut, eikä mikään yksittäinen taho.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Länsiväylässä on juttua tuosta aikataulusta päätösten suhteen. Jääkiekkoliiton liittohallitus kokoontuu 9.5. käsittelemään hakemukset ja päättämään, mihin sarjaan (Mestis vai Suomi-sarja) hakija voi päästä. Jääkiekkoliiton lisenssikomitea kokoontuu 10.5. ja lopulliset päätökset lisensseistä tehdään 15.5. mennessä.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos äänestys toteutettaisiin junioripelaajille, on itsestäänselvää että voittaja olisi ylivoimaisesti Blues. Eri asia sitten onko koko nimi käytettävissä.
Joo eikä minä ja muut vanhat patut päästä äänestämään Kiekko-Espoota. Kiekko-Espoota kovasti toivoisin, mutta arvostus Jussia kohtaan nousee entisestään jos tosiaan antaa junioreiden päättää (vaikkakin lopputulos on varmaan jotain muuta kuin toivomani K-Espoo)
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vai oliko tämä Jussimaista läpänheittoa, että kun ei kerta mikään kelpaa (Bluesin vanhoista logoista kitisi), päättäkää itse, hänelle on ihan sama..
Siis jos nyt oikeasti joku äänestys nimiasiasta tehtäis niin musta ois kyllä fiksua että vain niiden mielipidettä asiasta kysyttäs jotka tulee kannustamaan sitä tulevaa jengiä.

Mitä tulee logoon niin olen aina ollut sitä mieltä että ihan hyvin vois ottaa se Kiekko-Espoon vanhan logon takaisin käyttöön. Tosin nyt kun itseltä löytyy fanikärsää tolla nykysellä logolla niin ylläri ylläri mä kannatan nykyistä lgoa. Varsinkin kun Blues juniorsit pelaa sille logolle, niin oishan se luontevaa että se tulevaisuudessakin olisi Blues joukkueiden logo.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Boaty McBoatface. Vapaa äänestys kaikille ja eniten ääniä saaneella mennään.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Tässä voisi sitouttaa jengiä BFC:n jäseniksi samalla. Eli äänioikeus junioreille, seuroissa työskenteleville ja BFC:n jäsenille (uusille ja vanhoille)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nimen osalta ehdottomasti hyvä uutinen! Jussi siis kaavaili tuossa, että annetaan kansan päättää. Totesi, että järjestettäisiin eräänlainen "kansanäänestys" Espoon halleilla ja kysyttäisiin junioreilta, mikä olisi paras nimi. Kukin voisi kirjoittaa ehdotuksensa ylös ja eniten kannatusta saanut nimi voittaisi..

Tuohan nyt oli vain radioon heitettyä läppää ja aivan varmasti ei ole mitään junnuäänestystä tulossa.

Tosiaan kuten sanottu, niin sellainen olisi aivan turha muutenkin, koska kaikki lapset kirjoittaisivat Blues siihen lappuun, koska eivät tiedä paremmasta tai huonommasta.

Demokratian pahin ongelma on se, että kaikki saavat äänestää, mutta se on eri ketjun asiaa se.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tuohan nyt oli vain radioon heitettyä läppää ja aivan varmasti ei ole mitään junnuäänestystä tulossa.

En olisi kylläkään niin varma, koska Jussihan tuntui vähän turhautuneelta siihen, että vaikka mitä tekee, niin aina löytyy valittajia. Äänestystuloksella saisi selkänojaa näitä valittajia vastaan. Juniorit olisivat muutenkin erinomainen äänestysryhmä, koska heihin lienee helpompi vaikuttaa, kuin vaikka Blues fanclubiin. Ajatelkaa nyt vaikka tilannetta, jossa Blues nimi voittaa, mutta koska sitä ei kohtuu hintaan saataisi konkurssipesästä irti, niin otettaisiin seuraavaksi eniten ääniä saanut ehdotus. Jos Jussi näihin junnujen äänestystilaisuuksiin kurvaisi jäätelöauton kanssa, joka olisi läpeensä maalattu Espoo United nimillä ja logoilla, niin voisiko se saada toisiksi eniten ääniä ja muodostua "espoolaisten" valinnaksi.

Haastattelusta kävi myös ilmi, ettei ilmeisesti Harkimon kanssa tule toimeen. Pitäisikö Hjalmarin trollata noita mahdollisia äänestystilaisuuksia isommalla "jäätelöautolla", joka viestittäisi Espoon Jokereita? Espoon IFK:ta ei tarvitsisi edes markkinoida, koska jokaisen espoolaisen rinnassa on ainakin pieni ifk sydän.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Kun liigaosake näyttää menettäneen arvonsa konkurssipesässä, pesän muut varat ovat nappikauppaa. Voi olla jopa niin, että varat eivät kata edes konkurssimenettelyä eli se raukeaa varojen puutteessa.

Luulisi, että pesä myy mielellään oikeudet Bluesbrandiin sillä rahalla, minkä 'Jussi' siitä tarjoaa. Eli pikkurahalla.

Jussin yksi ongelmista taitaa olla, että hän ei näytä oikein olevan hyvissä väleissä kenenkään vaikuttajan kanssa. Rahalla saa perässäjuoksijoita, mutta ei tosikavereita.

Muutoin olen sitä mieltä, että 'pienestä ifk-sydämestä' sanoudun jyrkästi irti!
 

ohiveto1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
En olisi kylläkään niin varma, koska Jussihan tuntui vähän turhautuneelta siihen, että vaikka mitä tekee, niin aina löytyy valittajia. Äänestystuloksella saisi selkänojaa näitä valittajia vastaan. Juniorit olisivat muutenkin erinomainen äänestysryhmä, koska heihin lienee helpompi vaikuttaa, kuin vaikka Blues fanclubiin. Ajatelkaa nyt vaikka tilannetta, jossa Blues nimi voittaa, mutta koska sitä ei kohtuu hintaan saataisi konkurssipesästä irti, niin otettaisiin seuraavaksi eniten ääniä saanut ehdotus. Jos Jussi näihin junnujen äänestystilaisuuksiin kurvaisi jäätelöauton kanssa, joka olisi läpeensä maalattu Espoo United nimillä ja logoilla, niin voisiko se saada toisiksi eniten ääniä ja muodostua "espoolaisten" valinnaksi.

Haastattelusta kävi myös ilmi, ettei ilmeisesti Harkimon kanssa tule toimeen. Pitäisikö Hjalmarin trollata noita mahdollisia äänestystilaisuuksia isommalla "jäätelöautolla", joka viestittäisi Espoon Jokereita? Espoon IFK:ta ei tarvitsisi edes markkinoida, koska jokaisen espoolaisen rinnassa on ainakin pieni ifk sydän.
Joku raja. Pieni ifk-sydän ei satavarmasti pidä paikkaansa. Ainakaan itse en mitään muuta joukkuetta vihaa yhtä paljoa.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuntavaalit ovat tulossa vajaan vuoden päästä, joten eiköhän sieltä niitä kavereita ala tulla Jussille sopivaan saumaan ihan kivasti. Kun ei tuo taulukauppa ole nykyään enää kannattava bisnes. Kyllä ne kaupungin virkamiehet poliittista ohjausta vastaan ottavat kun sen oikein esittää.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kyllä mä sanon että yhtä rightin pakkia vielä tarvitaan. Muuten vois kiekko putoo vaikka huomenna.
 

KromiRob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo United
IFK:hon on eräänlainen viharakkaus suhde.. seuraa kohtaan suuri viha, mutta voiton vieminen kotona tai Nordiksella, siitä lähtee rakkautta. Joo ei asu pieninkään ifk ameeba lähelläkään tätä kehoa saati sydäntä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös