Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 646
  • 639

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Itseltäni meni ohi Panthersin helmikuussa palkatun suomalaissyntyisen yli 25 vuotta Philadelphian organisaation johtotehtävissä kokeneen Peter Luukon haastattelu, missä kävi kyllä selväksi, että Panthersillä on core kyllä nyt seuran johtajienkin mukaan todella hyvällä mallilla ja ainoa tie tällä joukkueella on ylöspäin. Toinen asia, mikä haastattelusta kannattaa noteerata, on se, että ilmeisesti kausikortit ovat menneet nyt paremmin kaupaksi ja toivotaan, että nyt on oikeasti porukkaa hallilla katsomassa voittavaa lätkää. Viime kauden kaltainen 11,265 katsojan keskiarvo ei ole sallittavaa, koska kuten mainitsin ketjun aloitusviestissä, se on vain 66% hallin kapatiseetista ja se luo oikeasti todella tyhjän fiiliksen ja laittaa Catsit naurunalaiseksi. Etenkin, kun monissa peleissä se täyttymisaste oli huomattavasti sitä 66% prosenttia pienempi, koska lähes loppuun myydyt matsit, missä suurin osa yleisöstä oli vieraiden kannattajia, nostaa sitä katsojia-per-peli lukemaa.

Goldstein myös haastatteli Luongoa, ja ehkä tärkein sitaatti tuosta haastattelusta on:
Roberto Luongo kirjoitti:
Last year we weren’t quite sure what we were going to get; we had a lot of new faces and a new coaching staff. This year it’s time to take that next step. It’s really all about the playoffs for our team; nothing beneath that will be acceptable. I think as a group we realize that and demand that of ourselves.

Ja eihän sitä tosiaan välttämättä usko sellaisen riman-alituksen jälkeen pääsevänsäkään pleijareihin, mutta nyt se 25 pisteen parannus on tehty ja ensi vuonna parannetaan vielä lisää. Luongokin myös mainitsi sen, että tiukkoja pelejä hävittiin, mitkä olisi voineet mennä suuntaan tai toiseen; nyt kun kaverit on taas pelanneet vuoden enemmän yhdessä, niin jokaiselta pelaajalta löytyy enemmän tietoa muista pelaajista ja ehkä sellaista pientä sitoutumista pelata täysillä joka vaihto, ei itsensä vuoksi, vaan sen vierellä pelaavan kaverin takia.

***

Pari juttua vielä voisi mainita. Hfboardseilla ei olla täysin yhdytty tähän minun ja Starkin Bjugstadin potentiaalin rinnastamiseen Eric Staaliin, vaan enemmänkin Jeff Carteriin. Olipas muuten tärkeä pointti. Mutta kyllähän Carterkin on pelimies, ei siinä mitään. Hieman fyysisemmin Big Nick voisi vielä pelata, vaikka ei mikään muniinpuhaltelija-Hayes olekkaan.

Lisäksi valmennustiimi... Mielestäni sinne voisi tulevien kausien aikana ottaa ainakin yhden euro-valmentajan laajentamaan valmennuksen ideologiaa. Kotimaasta löytyisi ainakin kaksi huippukoutsia, jotka on todennäköisesti helppo ottaa remmiin mukaan: Erkka Westerlund olisi kova jätkä henkisesti tuolle porukalle, ja toisi rauhallisuutta ja määrätietoisuutta peliin. Lauri Marjamäki taas on valmennusalalla vasta tulokas, mutta todella kovin tuloksin valmentanut kaveri ja kyllähän mies näkee tuon pelin eri tavalla, kuin esimerkiksi hieman puusilmäinen Gerard Gallant, jonka tehtävänä on potkia jätkiä perseelle (ja jonka sopimus päävalmentajana päättyy kauden 2016-17 päätteeksi). Oma fantasiatoive kauden 2017-18 valmennukselle olisi seuraavanlainen:

Päävalmentaja:
Erkka "itse rauhallisuus" Westerlund

Tasonsa (ainakin jollain tasolla) näyttäneet apukoutsit, jotka kelpaisivat tiimiin:
Gerard "perseelle potkija" Gallant
Lauri "taktinen vaikuttaja" Marjamäki
Kevin "pliis tuu takasin korjaamaan meidän ylivoimapeli" Dineen
Gordon "voisin opettaa Kulikovia pelaamaan" Murphy

Panthers-taustaiset, pelaaja uraansa lopettamassa olevat 'oppipojat':
Jozef "voisin koutsata hyökkäystä" Stumpel
Ed "mä taas puolustusta" Jovanovski
Brian "mä osaan luistella" Campbell
Olli "mul on iso pää" Jokinen
(Panthers-taustainen on myös tuo yllä mainittu Gord Murphy, joka pelasi Catseissä organisaation ensimmäisestä kaudesta lähtien kuusi kautta, joista viisi kautta varakapteenina)

Lisäksi molarivalmennuksessa voi mielellään jatkaa melko nuori ja kehittyvä Robb Tallas, mutta voidaan samalla kytätä jossain vaiheessa Roberto Luongoa sinne, sitten kun hän lopettaa pelaamisen. Lähtökohtaisesti kaudella 17-18 kaveri kuitenkin vielä pelaisisi ja toimisi samalla mentorina nuorelle Montenbeaultille (joka on meidän maalivahtitulokkaista se kovimman potentiaalin omaava).

Mainittakoon vielä muita seuralegendoja joita olisi mukava saada joko hallitukseen, lähetykseen tai koutsaamiseen: John Vanbiesbrouck, Scott Mellanby, Radek Dvorak sekä Stephen Weiss.

***

Huh huh, taas tuli pitkään jauhettua sitä itseään. Olisi siis tosiaan mukava ottaa näitä Panthersissä kunnioitusta saaneita kavereita tänne, mutta samalla täytyisi tosin toivoa, että ne seuralegendat, mitä otetaan tänne töihin oikeasti osaa sen tehtävänsä, eikä keräänny Tepsin kaltaista katastrofaalista tapausta, missä kaikki seuralegendat vaan ajavat seuraa alemmas ja alemmas suohon.

Alkaispa jo.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Mainittakoon vielä muita seuralegendoja joita olisi mukava saada joko hallitukseen, lähetykseen tai koutsaamiseen: John Vanbiesbrouck, Scott Mellanby, Radek Dvorak sekä Stephen Weiss.
PAUL LAUS!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mainittakoon vielä muita seuralegendoja joita olisi mukava saada joko hallitukseen, lähetykseen tai koutsaamiseen: John Vanbiesbrouck, Scott Mellanby, Radek Dvorak sekä Stephen Weiss.


Näistä mainituista herroistahan ainakin John Vanbiesbrouck ja Scott Mellanby toimivat ammattimaisesti jääkiekon parissa. Mellanby jopa Canadiensin apulaistoimitusjohtajana. Radek Dvorak taitaa aloitella valmentajauraansa Floridassa. Ainakin miestä on kuulemma siellä päin nähty melko vakituisesti. Paul Laus puolestaan on mukana perheensä autobisneksessä ja taitaa jotain junnuvalmennushommia tehdä siinä sivussa. Oma suosikki Vanbiesbrouck olisi kyllä kieltämättä hauska nähdä Panthersin organisaatiossa. USHL:sta on vaan vielä melko pitkä matka NHL:ään. Vanha Pantteri-ikoni Robert Svehla nimettiin vastikään Slovakian maajoukkueen toimitusjohtajaksi. Ja Venäjän maajoukkueen manageritehtävissä toiminutta Pavel Burea tuskin tarvitsee edes mainita.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Minervini palaa FOX Sportsille juontajaksi, mutta onkohan tässä nyt mitään järkeä kenkiä kehittyvät kaverit ulos lähetyksestä. Tai siis ilmeisesti Goldfarb lähtee, kun Craig tulee hänen paikalleen. Goldfarbhan on kasvojen perusteella noin 19, mutta linkedinin mukaan kaverilla on seitsemisen vuotta kokemusta. Ja en aivan usko, että kaveri on 12 vuotiaana aloittanut hymypoikahommansa.

Noh, kokenut tiimi saadaan kyllä ensi kauden lähetystä hoitamaan. Yhden hieman liiankin kokeneen kaverin sieltä voisi tosin dumpata mieluusti jonnekin muualle.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
GR twiittasi, että Huberdeaun kanssa ollaan päästy sopimukseen vuosista, mutta dollareista vielä väännetään. Haiskahtaiskohan vähäsen siltasopparilta?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Vanha oma varaus vuodelta 2004, David Booth tulee antamaan näyttöjä training campille. Saa nähdä miten jalka liikkuu, kun ura jo hieman tuppaisi laskusuunnassa olemaan osaksi loukkaantumisista johtuen. Viime kaudella Torontossa vajaata 12min/peli kellottanut Booth teki 59 otteluun tehot 7+6=13.

David Booth Invited to Panthers Training Camp - Florida Panthers - News

Ja myös Martin Havlat samaan tapaan näyttöjä antamaan. Havlatia en mielelläni pantterinutussa katselisi. Lasista tehty veteraani, jonka pelipaikka on lähtökohtaisesti hyökkäävissä ketjuissa. Boothkin on siinä ja tässä, kun miettii että parempi Boyes ostettiin aikaisemmin ulos. Solidaarisena kaverina Tallon nyt antaa nämä näytönpaikat ja ilman ihmeitä veteraanit jatkavat matkaansa harjoitusleirin jälkeen. Booth nyt menisi vielä sellaisella 800k-sopparilla, mutta mieluummin katselisin ylhäällä Rocco Grimaldia tai Quinton Howdenia.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
E: Huomasin muuten oikoluettuani tämän, että viestissä ei ole oikeastaan ollenkaan mielekästä sisältöä, joten tämän voi jättää lukematta.

Itseäni ei haittaa vaikka Booth tai Havlat saisi sopimuksen - hienoa että on leveyttä, mutta sitten ihmetyttää kyllä tuo Boyesin ulososto. Itse luotan kuitenkin ainakin siihen, että Grimaldi puskee tällä kaudella väkisinkin kokoonpanoon ja Crouselle annetaan ainakin ne 10 peliä kokeilla, että onko miehestä hyötyä. Lähtökohtaisestihan Worms pystyisi vielä parantamaan pistepottiaan WHL:ssä, tosin niiden keräily ei ole miehen roolin tärkein osuus.

Mutta itse toivon, että Lawson saa vakiinnutettua roolinsa, koska seuraava peli Oilersia vastaan on vasta tammikuussa, ja... Haluaisin nähdä, kun McDavid kerää huikean määrän vauhtia, yrittää päästä keskialueen oikealta puolelta puikkelehdittua hyökkäyspäähän ja yhtäkkiä mies pääsee kokeilemaan linnun lahjojaan, kun Crouse tarjoaa superpuhtaan lonkkaniitin aivan järkyttävän hyvään paikkaan. Noh, se jää nähtäväksi. Toinen saman dräftiluokan supertähti tavataankin jo neljännessä ottelussa, 15. päivä lokakuuta, mutta uskoisin, että Eichel läskimpänä jätkänä on vaikeampi saada lentämään.

Vituttaa muuten tämä Panthersien imago. NHL julkaisi tyylikkään kuvan Stanley C. Pantheristä rannalla NHL-kauden promootiomielessä. Kaverin eteen santaan piirretty numero 23, koska sen verran oli päiviä jäljellä kauden alkuun. Sitten kommenttiosiossa on 85 Panthersiä haukkuvaa kommenttia ja 3 neutraaliksi naamioitua Panthersiä tukevaa kommenttia. Haukkuvista kommenteista suurin osa oli tyyliä "Höhöö, 23 katsojaa tulee olemaan Catsien yleisökeskiarvo". Ei faneja. Ei mitään.

Ei se muuten vituttaisi, mutta kun parin vuoden päästä kaikki on silleen "FUCKIN BANDWAGONER PIECES OF SHIT" ja tälleen. Ihmiset on kyl ihan saatanan tyhmiä. Mut eipä se mitään, jos heitetään heti ens kaudella 163 pisteen runkosarja ja 17 ottelun mestaruus, nii eiköhän sit hymyt hyydy ja on viel parannettavaa ensi vuodeksi. Kaj Kunnas Jagrin viereen itkemään ja jäähdyttelijäosastolle viimeiset kupit ennen luistinten riisumista. Iso-Eerikille onnistumisia ja roolia pukukopin puolelle. Barkoville hatter. Mathesonille roolia pakistossa. Muovisten rottien myynnin roima nousu Etelä-Floridassa.

Noh, eiköhän tämmöiset "rum-visionit" häivy mielestäni, kun ensimmäisen 15 ottelun jälkeen rekordi on 3-8-4.

Mut ei saatana, hienolla joukkueella ollaan menossa kauteen. Turhat pelurit päästetty pois ja jätetty nälkäiset nuoret + Jagr-Mitch-Soup-Lu -osasto. Kauneinta olis kyl nähdä Roberto nostelemassa kanisteria. Harmi vaan, kun Timmyä ei enää saada back-upiksi kaverille. Mutta hieno ura Lu:lla takana, vaikka mies annettiin lähes ilmaiseksi Vancouveriin... Tai siis silloin Bertuzzia pidettiin kovana tähtenä ja Auldilla sekä Allenilla ajateltiin olevan jotain toivoa, mutta eipä ollut. Tosin OJ:n blogi-artikkelissa taidettiin selittää, että treidissä... Sitatoin System Of A Downia: "The bottom line is money, nobody gives a fuck. 4000 hungry children leave us per hour, from starvation, while billions are spent on bombs, creating death showers." Tuosta referenssistä ei sinäänsä tarvitse kuin nuo ekat neljä sanaa noteerata (vaikka onkin muuten oikein hyvää sanoitusta), eli Luongon uuteen sopimukseen ei katsottu olevan rahaa ja mies päästettiin naurettavan halvalla pois.

Mutta onneksi miehen sydän (ja off-season asunto) jäi Floridaan. Samoin, kuin monella entisellä Cats-pelurilla.

Tässä vielä hahmotelma kokoonpanosta, jos sen suunnittelisi nuori lähihoitaja senhetkisen työsopimuksensa viimeisen iltavuoron jälkeisen pitkään kestäneen vahvojen juomien nautiskelun jälkeen kello viideltä aamuyöstä. Eiku venaa, sehä o jo aamu. Perskuta. Noh, anyways.

Huby-Sasha-Jagr
Law-Bjugs-Smith
Pirri-Tro-JJokinen
MacK-Bolly-Grimaldi
Thornton (ja Havlat & Booth) saikulla lähes koko kauden, milloin mistäkin syystä.

Soupy-Ek
Kuli-Petro
Mitch-Gud

Lu (60 peliä)
Cubano (15 peliä)
McKenna (pakolliset 5 kun molemmat on rikki)
Montembeault (pakolliset 2 kun kaikki kaatuu niskaan)
 
GR twiittasi, että Huberdeaun kanssa ollaan päästy sopimukseen vuosista, mutta dollareista vielä väännetään. Haiskahtaiskohan vähäsen siltasopparilta?

Vääntö jatkuu ja jatkuu. Kaksi vuotta on siis tuo vuosimäärä, josta on ilmeisesti päästy yhteisymmärrykseen, mutta vielä ei ole sopparia syntynyt. Bob McKenzien mukaan pari joukkuetta "on käynyt potkimassa renkaita", mutta vielä ei ole offer sheetejä tehty. Alkaa siis vaikuttaa, että Huberdeau (agentti) hakee sopimusta viimeisen ~20 pelin perusteella ja ehkä osin ensimmäisen kauden näytöillä.

Toisaalta George Richards kertoilee, että Huby on lyhyen sopparin perässä ja Tallonilla on mielessä vaihtoehto, mikä on paras molemmille osapuolille. Eli ehkä vuosista ei sittenkään ole täyttä sopua. Mikä sitten olisi oikea hinta Hubystä? Lyhyessä sopparissa ei tarvitse mielestäni maksaa potentiaalista, joten joku ~3,5 on näillä näytöillä vuoden sopparista riittävästi. Kahden vuoden sopparissa voidaan viedä lähemmäs neljää, muttei missään nimessä yli. Montrealin Galchenyuk teki kahden vuoden jatkosopparin 2,8 miljoonan capilla, on toki vuoden nuorempi ja viime kaudella hieman vähemmän tuottelias, mutta upside Chunkyllä on vähintään samalla tasolla.

Kompensaatiot muuten noista mahdollisista offer sheeteistä. Ilman miettimistä olisin valmis matchaamaan tuonne 5,5 miljoonaan asti. Siitä eteenpäin sopimusvuosien mukaan tarkalla harkinnalla ja vähän sheettaavaa joukkuetta tarkastellen. Jonkun Chicagon ja Toronton pickeillä on kuitenkin oletusarvoisesti aika iso ero. Yli seitsemää nyt kukaan ei tarjoa, niin ei tarvitse edes huolehtia.

Less than $1,205,377 Nothing
$1,205,377-to-$1,826,328 Third-round pick
$1,826,328-to-$3,652,659 Second-round pick
$3,652,659-to-$5,478,986 First and third-round picks
$5,478,986-to-$7,305,316 First, second and third-round picks
$7,305,316-to-$9,131,645 Two firsts, a second and third-round picks
$9,131,645 or greater Four first-round picks

Fialkov on onneksi vakuuttamassa, ettei Kanella ja Catseilla ole minkäänlaista yhteyttä. Tosin tämä saattaa tarkoittaa yhtä hyvin, että DT:llä on jo tarjous sisässä. Itse en haluaisi missään nimessä Kanea. En olisi ollut valmis maksamaan maltaita tuolla sopparilla ennen kohua, kohun jälkeen en ottaisi edes vähän heikommalla treidillä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Vääntö jatkuu ja jatkuu. Kaksi vuotta on siis tuo vuosimäärä, josta on ilmeisesti päästy yhteisymmärrykseen, mutta vielä ei ole sopparia syntynyt. Bob McKenzien mukaan pari joukkuetta "on käynyt potkimassa renkaita", mutta vielä ei ole offer sheetejä tehty. Alkaa siis vaikuttaa, että Huberdeau (agentti) hakee sopimusta viimeisen ~20 pelin perusteella ja ehkä osin ensimmäisen kauden näytöillä.

Hubyn agentti siis Alan Walsh, joka on tunnettu ns. mulkkuna agenttina jo aikoja. Että sinänsä tilanne ei ihmetytä. 2 vuotta 3.5 miljoona voisi olla aika optimi, kuten mainitsit. Näen tilanteen niin, että kun Huberdeau alkoi kukoistamaan Jagrin tulon jälkeen, on helpompi hakea sitten isoja rahoja kun takana on kaksi 60+ pinnan kautta Jagrin vierellä. Ei toki varmaa, kauanko Jagr vielä meillä pelaa. En näe kuitenkaan Hubya ns. game changerina, pelaajana joka tekee ketjukavereistaan parempia, lähinnä heikohkon liikkeensä vuoksi. Ainakaan vielä. Barkov ja Ekblad seuraa sitten kohta perässä, joten nyt ei voi kauheasti ylihintaakaan maksaa.

Cifu vaikutti twitterissä luottavaiselta sopimuksen suhteen.

Vituttaa muuten tämä Panthersien imago. NHL julkaisi tyylikkään kuvan Stanley C. Pantheristä rannalla NHL-kauden promootiomielessä. Kaverin eteen santaan piirretty numero 23, koska sen verran oli päiviä jäljellä kauden alkuun. Sitten kommenttiosiossa on 85 Panthersiä haukkuvaa kommenttia ja 3 neutraaliksi naamioitua Panthersiä tukevaa kommenttia. Haukkuvista kommenteista suurin osa oli tyyliä "Höhöö, 23 katsojaa tulee olemaan Catsien yleisökeskiarvo". Ei faneja. Ei mitään.

Ei se muuten vituttaisi, mutta kun parin vuoden päästä kaikki on silleen "FUCKIN BANDWAGONER PIECES OF SHIT" ja tälleen. Ihmiset on kyl ihan saatanan tyhmiä.

Tuo on ihan suomi24.fi "keskustelun" tasoa, joten ihan odotettavaa. Lightningista oli kuva tänään vai eilen, ja samaa tasoa oli kommentit sielläkin, vaikka pelasivat finaaleissa.. Tuolla jos menee kysymään, niin on vain Blackhawks ja kaikki muu on paskaa. No, se siitä.

Tänään alkaa siis tosiaan training camp ja pelaajalista kyseiseen tapahtumaan löytyy täältä:
http://panthers.nhl.com/v2/ext/2015TrainingCampRoster.pdf

Linkki vie Panthers sivuston pdf. tiedostoon.

Jännä nähdä miten Crousen kanssa käy, rookie training campin kommentit puolsivat vähän sitä seikkaa, ettei taida rahkeet vielä riittää. Jos näin käy, että lähetetään takaisin junioreihin kasvamaan korkoa, avautuisi mahdollisesti Booth/Havlat kaksikosta toiselle sopparin mentävä aukko. Rinki kun ei voi liian laaja olla, ja hyvä että on kilpailua.

Junnuista Howdenin ura lienee vedenjakajalla, nyt on otettava paikka auringosta tai sitten jäänee farmijyräksi. Connor Brickley ollut positiivinen yllätys, tehden 3 rookie tourneen pelissä yhtä monta maalia, ja muutenkin vakuuttavaa peliä. Grimaldi saatetaan ottaa ihan vain 3 vs 3 jatkoajan takia shown puolelle.

Palaan ketjusommitelmiin myöhemmin, kuhan saadaan raporttia rapakon toiselta puolelta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Ja Huberdeau case closed. Kaksi vuotta ja 6.5 miljoonaa taalaa. Tänä vuonna 2.5 ja ensi vuonna 4. Olen tyytyväinen.
 
Markkinahintainen sopimus ja jopa hieman alle sen, mitä itse odotin. Kuten yllä Per un....jne totesi, niin tässä lyödään omalta osaltaan rimaa jo tuleville vuosille. Jos yhdelle RFA:lle lyödään joku mahtipontinen soppari, seuraavat vertaavat itseään tähän ja vaikka kyseessä olisi vain ~miljoonan ylihinta, näkyisi se viiden-kuuden sopparin jälkeen aika brutaalisti capissa. Leikkaaminen kun on noissa hommissa käytännössä mahdotonta, pitää palkkamaltti olla koko yhteisön asia.

Jännä nähdä miten Crousen kanssa käy, rookie training campin kommentit puolsivat vähän sitä seikkaa, ettei taida rahkeet vielä riittää. Jos näin käy, että lähetetään takaisin junioreihin kasvamaan korkoa, avautuisi mahdollisesti Booth/Havlat kaksikosta toiselle sopparin mentävä aukko. Rinki kun ei voi liian laaja olla, ja hyvä että on kilpailua.

Toisaalta ei olisi yhtään huono ratkaisu, jos Crouse lähtisi vielä junnuihin, kehittämään nimenomaan kiekollista peliään. Fyysisesti valmiudet jo on, mutta kiekollisen pelin kehittäminen olisi todennäköisesti helpompaa Kingstonissa. Maksimipelit ylhäällä kauden alkuun ja top9:ssä kunnon roolissa, että näkee onko miehestä vielä vastuuta kantamaan. Drafti oli toki todella kovatasoinen, mutta realiteetit on kuitenkin otettava huomioon. 2010-luvulla pikaisella vilkaisulla top10 ulkopuolelta ainoat heti NHL-miehistöön hypänneet pelaajat ovat Cam Fowler 2010-11 ja David Pastrnakin voi ehkä laskea tähän? En ainakaan äkkiseltään huomannut muita. Tuo nyt kattaa kuitenkin viisi draftia ja satoja pelaajia. Ei mikään tuomio Crouselle, jonka piti tosiaan olla kovan draftin ehdoton top10-pick, mutta pitää kuitenkin ymmärtää, ettei kyseessä ole vielä täysin valmis paketti.

Boyesista maksettiin eroon pääsy ja nyt sitten haetaan leveyttä rosteriin Havlatin ja Boothin muodossa. Kumpikaan ei ole lähtökohtaisesti Boyesin tasolla, joskin kummallakin on lunastamatonta kapasiteettiä viime kausilla. Havlat oli toissa kaudella kuitenkin vielä vajaa 0,5ppg pelaaja, joka oli 48 ottelussa +14. Kyky tehdä peliä ja hyvä kahden suunnan peli on tervetullutta ainakin tosiaan rotaatioon, jos kroppa olisi vain kunnossa. Onhan hän Jaggerille varmaan mukava lisä joukkueeseen, kun ei noita tsekkejä liiemmin ole ja ovat yhdessä kiertäneet useammatkin maajoukkuekekkerit ja viime kaudella vielä Devilsissä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Siltä varalta, että jotakuta sattuu kiinnostamaan training camp höntsät, on joku paikallinen tehnyt suuren palveluksen etäfaneille. Analyysit jokaiselta päivältä on tullut ainakin tähän asti. https://ratsnpucks.wordpress.com/2015/09/19/florida-panthers-training-camp-day-1/ Päivä yksi.

https://ratsnpucks.wordpress.com/20...nthers-round-up-camp-with-exciting-scrimmage/ Päivä kaksi.

Arvostan suuresti. Linkit vie ratsnpucks sivustolle. Tänään jatkuu kahdella pelillä Predatorsia vastaan, toivottavasti joku linkki löytyy, että pääsee vaanimaan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Mihin aikaan nuo pelit pelataan?

Omaan kalenteriini olen merkinnyt ajaksi 23.30-6.00, eli eiköhän siis eka matsi ala siinä klo 23.30 ja toka ehkä kolmen aikoihin.

Se vaan, että seiskalta alkaa aamuvuoro... Saa nähdä jaksaako sitä vaania molemmat ottelut.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Omaan kalenteriini olen merkinnyt ajaksi 23.30-6.00, eli eiköhän siis eka matsi ala siinä klo 23.30 ja toka ehkä kolmen aikoihin.

Se vaan, että seiskalta alkaa aamuvuoro... Saa nähdä jaksaako sitä vaania molemmat ottelut.
Kuka muka tarvitsee unta? En minä ainakaan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Tämä ei nyt enää hereillä olleille (=Panthersin kotisivuja päivittäin seuraaville) ollut mikään uutinen, mutta lähetyksen koko miehistö alkavalla kaudella on:
Steve "Goldie" Goldstein, play-by-play selostaja
Denis "Oldie" Potvin, color analyst A.K.A jokainen Catsien jäähy on farssi
Craig Minervini, juontaja
Randy Moller, analyytikko
lisäksi Jessica Blaylock tulee olemaan "valituissa" lähetyksissä mukana.

Aikaisemmat jannut olivat siis tiedossa, mutta tästä Jessicasta en tiennyt. Twitter-tilillään kaveri twiittasi:
Thrilled to announce that at the end of baseball season, Ill jump right into hockey as part of the @FlaPanthers broadcast team! Cant wait!
Ja siis kyseessä ei ole milffitoimittaja ja 12 Emmyä yms. saanut Jeannie Blaylock vaan nuori teinitoimittaja, joka ottaa selfieitä itsestään Bostonilaisen oluen kanssa.

Kaveri siis on Miami Marlinsin lähetyksen mukana siihen saakka, kunnes baseball-kausi päättyy. En oikeen tiedä miten MLB toimii, nettisivujen mukaan vika peli olisi 4. lokakuuta, eli ennen NHL-kauden alkua, mutta joko siellä on meneillään tai siellä jossain vaiheessa kai alkaa play-offit? Tietääkö esim. joku paikallisista tai muuten vaan MLB:tä seuraavista kirjoittajista jotain kauden meiningistä? Jännä muuten, että tuota MLB:tä pelataan miltei ilman lainkaan välipäiviä, esim kesäkuussa Marlins pelasi 17 peliä ja elo/syyskuussa 20 peliä putkeen. Erikoista, jos yleisö jaksaa käydä katsomassa jokaista peliä.

Noh, sitten olisi vielä toisenlaisia uutisia:
Vinnie Viola ja Doug Cifu ovat kertoneet, että kausikorttien uusintaprosentti on ollut yli 90% ja odotettavissa on miltei 2000 uutta kausikortin omistajaa. Aivan loistavaa! Tälläisellä tahdilla jos kasvatetaan yleisömääriä, niin ei aikaakaan, kun jokainen matsi on loppuun myyty. Noh, todennäköisesti jossain vaiheessa myynti hieman taantuu tai vastaavasti, jos Cats voittaa mestaruuden, niin jokainen matsi on pari vuotta automaattisesti loppuunmyyty.

Tuolla dollarikourallisen jakamassa linkissä on kyllä hyvää luettavaa. Harmillista on Crousen ei niin hyvät otteet, mutta mukavaa, että Matheson on entistä lähempänä paikkaa NHL-rosterissa. Saa nähdä, että ketä tiputetaan sieltä pois, jos kaveri sinne änkee. Lähtökohtaisesti Petrovickin on parantanut, joten saakohan ensi kaudella kapteeni huilia entistä enemmän? Vai annetaanko kapteenin natsat 18v varattujen naikkosten kanssa hässivälle Jagrille ja Mitchell lähetetään kokeneena voittajana Sweeneyn leiriin ja takaisin sieltä Pastrnak ja kolme first-rounderia?

Saa nähdä.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietääkö esim. joku paikallisista tai muuten vaan MLB:tä seuraavista kirjoittajista jotain kauden meiningistä? Jännä muuten, että tuota MLB:tä pelataan miltei ilman lainkaan välipäiviä, esim kesäkuussa Marlins pelasi 17 peliä ja elo/syyskuussa 20 peliä putkeen. Erikoista, jos yleisö jaksaa käydä katsomassa jokaista peliä.
Vaikka itse aika satunnaisesti seuraan niin sen verran pystyn tähän väliin kertomaan että tosiaan lähes joka päivä pelataan, kun runkosarjassa otteluita yhdelle joukkueella on peräti 162, alkaen huhtikuun alusta ja päättyen syys-lokakuun vaihteeseen. Muistelin että syyskuun loppuun mennessä tuo runkosarja olisi taputeltu mutta jos Marlins pelaa viimeisen ottelunsa 4. lokakuuta niin nähtävästi se ei niin ole. Joka tapauksessa Marlins ei taida postseasonille päästä, ainakin viimeksi kun sarjataulukkoja vilkaisin niin melko kaukana olivat edes Wild Card -paikasta.

Tuohon ihmettelyyn siitä, että riittääkö katsojia, niin streamien perusteella voi sanoa että harvoinpa nuo katsomot lähellekään täynnä ovat. Toisaalta, muistaakseni tuolta tämän palstan MLB-ketjusta luin jonkun nimimerkin kertomana, että eipä siellä kukaan koko peliä katsomossa istukaan. Ja tarkemmin ajateltuna onhan se ihan järkeen käypää, kun ottaa huomioon että pelit kestävät keskimäärin jotain kolme tuntia ja mitään lätkästä, koriksesta, jefusta tai futiksesta tuttuja pidempiä erätaukoja/puoliaikoja ei pelissä ole. Jossain vaiheessa on käytävä kusella ja hakemassa kaljat ja hodarit. Tosin aika hyvin tuolla taitaa nuo tarjoilut pelata ihan katsomoon, mutta vielä en ole nähnyt kenenkään kantavan siirrettävää WC:tä olallaan... Ilmeisesti niitä katsojia kuitenkin on tarpeeksi kun noin pitkää runkosarjaa pelataan ja on pelattu jo puhdas arvaukseni on että on pelattu jo pitkään, MLB:n historiaa en kyllä tunne yhtään, joten saa korjata. Eikös tuon lajin sanota olevan amerikkalaisten kansallislaji?

Lopetetaan off-topic tähän, lisää MLB-menosta tuolla palstan Muu urheilu -osiossa. Panttereille pidetään täälläkin peukkuja pystyssä, mielenkiintoinen ja nuori joukkue joka on nyt saanut Tallonin johdolla selvän suunnan useiden vuosien sekoilujen jälkeen Jospa se paikka playoffeihin jo tosiaan avautuisi alkavalla kaudella.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kiitos muuten @lasaleiko nopeasta vastauksesta, itse en viitsinyt ilman mitään muuta aihetta vastata viestiisi "kiitos", koska siinä liikutaan säännön §4 rajamailla. Mutta nyt on siis muutakin aihetta.

Nimittäin Catsien leiritysmäärää on laskettu 31:een pelaajaan. Merkittävimmät tiputukset rosterista omalta kannaltani olivat Jayce Hawrylukin ja Kyle Raun putoamiset, mutta kyllähän nekin olivat aivan odoteltavissa. Täyden listan nykyisestä kokoonpanosta näkee tästä.

Nyt voisi hieman katsella tuota listaa ja jakaa porukkaa eli ryhmiin. Ja kyseisessä katsauksessa katsotaan kyseisten pelaajien rosteripaikkojen mahdollisuutta.

HYÖKKÄÄJÄT:

varmasti ylhäällä:
Barkov
Bjugstad
Bolland
Huberdeau
Jagr
Jokinen
MacKenzie
Pirri
Smith
Trocheck
= 10 paikkaa varmasti kiinnitettynä. Tämä meinaa siis sitä, että kaksi kokoonpanon + 1-2 reservin paikkaa on jaossa.

epävarmat + ottelut&tehot&joukkue jos ei Panthers (ja kaikkihan tietää, että Booth & Havlat on PTO-sopimuksella):
Grimaldi 7o 1+0 & farmissa 64o 14+28
Crouse 56o 29+22 Kingston
Thornton 46o 1+4
Havlat 40o 5+9 Devils
Booth 59o 7+6 Laffs
Howden 33o 3+15 farmissa
Brickley 73o 22+25 farmissa
Harper 75o 32+18 Chicago (Wolves, ei Blackhawks :D)

Kova kilpailu on siis noista pelipaikoista ja en nyt edes maininnut kaikkia NHL:ssä pelaamaan kykeneviä edes. Wilson esimerkiksi ainakin paikkasi viime kaudella ihan hyvin jotain poissaoloa rosterissa. Mutta kilpailua siis viimeisistä pelipaikoista on. Itse näen kuitenkin Pirrin ja Trocheckin jo lunastaneen paikkansa auringossa, eli tosiaan ainoastaan kaksi paikkaa jaossa pelaavien kavereiden joukossa. Niin ja yksisuuntainen sopimus pitää todennäköisesti Thorntonin pukokopissa/pressiboxissa.

PUOLUSTUS:

varmat kortit:
Campbell
Ekblad
Gudbranson
Kulikov
Mitchell
Petrovic

epävarmat & noi tilastojutut samaan malliin:
Kampfer 25o 2+2 & farmissa 42o 8+11
Matheson 38o 3+22 Boston Collagessa ja 5 matsia 2 syöttöpinnan kera AHL:ssä.
Olsen 44o 2+6 & farmissa 41o 3+17

Itse tosiaan olen täysin varma, että Petrovic viettää kautensa ylhäällä. Sen verran on ainakin partaa päristelty kaverin ympärillä. Todennäköisesti pelaava pakisto tulee olemaan tuo mainittu + Kampfer (koska Mein Kampfilla yksisuuntainen sopimus), mutta "toivotaan, että joku tärkeä kaveri loukkaantuu" (kuulostaa kamalalta) ja Matheson yhtäkkiä supermiehenä korvaa miehen täysin. Sitten kelpaisi mennä kohti kautta 16-17 ilman Soppaa ja Mitchelin-ukkoa.

Molareissa se nyt menee niin, että Luongoa ylipeluutetaan, Big Cubano pelaa omat pelinsä paskasti ja MacKenna pelaa ne pari näytönpaikkaansa yllättävän hyvin.

Noniin, tälläsillä ukkeleilla kohti kautta! Laajuutta on, kysymysmerkkejä tosin löytyy myös. Olisi esimerkiksi aika saatanan mukavaa, jos Kulikov ottaisi viimeinkin ne viimeiset askeleensa kehityksessä ja nousisi pois punasydämen hampaista oikeasti luotettavaksi kaveriksi. Samoin viime kaudella hieman liiankin hyvät kaudet pelanneiden (esmes Pirri & Ekblad) tason kestävyys saadaan nähdä.

Tänään on paikallisderby luvassa Amalie-areenalla suomen aikaa klo 2:30, mutta itse nautin tuossa sen verta paljon Ballantines Finestiä, että epäilen kuntoni riittävän sinne asti valvomista. Noh, toivotaan että saadaan lisää näyttöjä esimerkiksi Catseissä loistaneelta Boothilta ja Tallonin pehmolelu-Havlatilta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tampaa vastaan otettiin kuokkaan 1-4. Laukausten perusteella Panthers painosti, mutta vastustajan veskareilla oli hyvä päivä. Maalin värkännyt Trocheck vahvisti edelleen asemiaan mahdollista avauskokoonpanoa silmällä pitäen ja olenkin Taccutucan kanssa samoilla linjoilla siitä, että Vinny on varma avarin mies. Noista epävarmemmista tapauksista olisin edelleen Quinton Howdenin kannalla useammastakin syystä. Miehen pelitapa sopii alempiin kentällisiin muita kilpakumppaneita paremmin ja samalla saataisiin vähän jalkoja tuonne MacKenzien tai Bollandin laidalle. Booth ja Havlat eivät herätä minkäänlaista innostusta täällä ja mieluummin katsotaan vaikka Crousen, Grimaldin tai Brickleyn taso. Jos valita pitäisi, niin David Booth. Tallon on ilmeisesti lupaillut jommalle kummalle paikkaa joukkueessa. Grimaldille sattui pieni nilkkavamma ja pahaan paikkaan joutuu nyt istumaan sivussa. Voi olla, että kausi alkaa Roccon osalta Portlandissa.

Kaksi ylintä kenttää lienevät aika lailla selvät. Huberdeau, Barkov, Jagr, Pirri, Bjugstad, Smith. Kolmanteen saataisiin sitten hyvä yhdistelmä kokemusta, nuoruutta, taitoa ja puolustuspään osaamista, kun Trocheckin laidoille iskettäisiin Jokinen ja joku kolmikosta Crouse, Howden, Booth - varauksin myös Brickley. Nelosessa sitten meikäläisen silmää miellyttävä Howden-Bolland-MacKenzie. Tässä vaiheessa noita kysymysmerkkejä on vielä enemmän, kuin laajuutta. Jos nuo epävarmat tapaukset osoittavat pääsääntöisesti kykenevänsä pelaamaan NHL:ssä, niin alkaa olla jo mukavaa puskuria loukkaantumisten varalle. Grimaldi luonnollisesti ensimmäinen paikkaaja kärkiketjujen äijille.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Nyt täytyy sanoa, että ketuttaa. Neljä jätkää tiputettiin treenileiri-rosterista. Weegarin ja Harperin pudotus AHL:ään ei haittaa, koska ainakin ensimmäiseksi mainitusta kaverista pitäisi tulla oikein hyvä luutija, kunhan saa tarpeeksi kokemusta miesten peleistä ja Harper ei nyt oma varaus olekkaan, vaan potentiaalinen köyhän miehen Pirri, joka on ilman kuluja joukkueeseen tullut. Lisäksi Booth vapautettiin PTO:staan ja se ei haittaa lainkaan, mutta meinaa mahdollisesti sitä, että Jagr erään maanmiehensä joukkueeseen mukaan.

Mutta itse ketuttava asia on se, että Matheson tippui alas. Kyllä, ylhäällä on tiukkaa, mutta..... Niin. Kaipa hänet oli pakko pudottaa, hierarkiassa olisi mennyt kasipakiksi. Mutta ihmetyttää silti, miksi yksi Dylan "Hasardi saatana" Olsen yhä luutii joukkueen NHL-kokoonpanossa. Pakkien taitotason mukainen hierarkiahan menee omaan silmään muodossa:

Top2: Ekblad
Top4: Campbell, Kulikov
Top5: Gudbranson
Top6: Mitchell, Petrovic
Top7: Kampfer, Matheson
*hyvin suuri väli*
Olsen

Mutta kyllähän se niin tuntuisi hyvältä, jos Matheson poimisi noita NHL-minuutteja. Nyt pitää oikein toivoa, että tietyt (mielellään leftin) pakit ovat säännöllisesti tietyin väliajoin vaikkapa flunssassa, jotta Maikki saisi peliaikaa.

Noh, eipä mitään. La-su yönä on vika harjoittelumatsi Tampaa vastaan kotona ja seuraava matsi pelaillaankin oman syntymäpäiväni aamuyöstä eli 11.10 klo 2:00 Suomen aikaa. Saa nähdä ketä jätkiä vielä pudotellaan ennen oikeata alkua. Lähtökohtaisestihan tuolta neljä pitää vielä pudottaa pois show'n puolelta, että saadaan 23 äijän rosteri kuntoon.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Noh, eipä mitään. La-su yönä on vika harjoittelumatsi Tampaa vastaan kotona ja seuraava matsi pelaillaankin oman syntymäpäiväni aamuyöstä eli 11.10 klo 2:00 Suomen aikaa. Saa nähdä ketä jätkiä vielä pudotellaan ennen oikeata alkua. Lähtökohtaisestihan tuolta neljä pitää vielä pudottaa pois show'n puolelta, että saadaan 23 äijän rosteri kuntoon.

Boothin lähtö saattaa tosiaan tarkoittaa sitä, että kauden avauksessa nähdään Martin Havlat. Sitten vaan jännittämään, että kuinka monta peliä kestää ehjänä. Puolustajiahan siellä on nyt kahdeksan ja Olsenia minäkin olisin sieltä vielä tiputtamassa pois. Toisaalta jos Dylan palaisi samalle tasolle kuin kaudella 2013-14, näkisin Kampferin ensimmäisenä putoajana. Tätä puoltaisi myös se, että Kampferilla on kahden suunnan sopimus. Alex Petrovic on ilmeisesti esiintynyt suht vakuuttavasti harjoituskaudella ja on toivon mukaan nappaamassa paikkaa pelaavasta kuusikosta. Mielenkiintoista nähdä, miten Gallant lopulta puolustajaparit rakentelee.

Hyökkääjistä sitten olisi pudotettava vielä vähintään kolme. Lawson Crouselle ehkä annetaan se yhdeksän peliä, mutta siihen se sitten harjoituskauden otteiden perusteella jää. Vaikea nähdä myöskään Garret Wilsonille paikkaa ylhäältä. Sitten onkin tämä tasainen kolmikko eli Rocco Grimaldi, Quinton Howden, Connor Brickley, joita jo edellisessä viestissäni käsittelin. Jokaiselle soisin näytönpaikan, mutta yksi tuosta väkisinkin on pudotettava. Jokaisella on kahden suunnan sopimus. Howdenilla ja Brickleylla alkaa viimeinen vuosi sopimuksistaan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Aaah, ihanaa! Eli siis kaikkien rakastama tosipantteri Bill Lindsay ei sittenkään saanut häätöä organisaatiosta, vaan jatkaa "broadcast-tiimin AHL:ssä" eli radiossa color analytystin roolissa. Toivottavasti tämä olisi merkki siitä, että Lindsay saa yhden kauden harjoitella puuhaansa oikein kunnolla ja seuraavalla kaudella Potvin potkittaisiin kuuhun ja Lindsay otettaisiin hänen tilallensa.

Lähdeuutisen ja Peter Luukon kommentit voi lukea tästä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, nyt lähti ensimmäiset Panthers merchandiset tilaukseen. Tai siis aikaisemmin omistin vain n. 9 vuotiaana UFF:ista hankitun Panthersin pipon mistä se fanitus kai aikoinaan lähti.

Tuli kyllä tilaukselle hirveästi hintaa, kun tilaa näitä NHL-lisenssoituja juttuja. Tai siis tilaamani pelipaita ei ollut edes se autenttinen paita, vaan se Reebokin "vain" 200 taalaa kustantava paita. Paidassa #16 ja nimenä "HATTER", kukin saa itse miettiä mihin tämä on referenssi. Tämän lisäksi tuli tilattua erittäin tyylikäs CCM pullover huppari, Eki & Gudbranson t-paita, pantteripöksyt ja 12 muuta melko satunnaista tuotetta.

Hintaa tuli sen verran, etten kehtaa sitä edes tällä näppiksellä kirjoittaa, vaan pitää kuvankaappauksena tähän laittaa.

Niin ja jos tullissa pyytävät maksamaan jotain, niin heitän niitä vesimelonilla. Tai siis jos NHL kusetti meikäläistä maksamaan niille nuo suomen ALV:it nii voi perskele.
 

Liitteet

  • huisaatana.png
    huisaatana.png
    13,4 KB · kertaa luettu: 665
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös