KooKoo joukkueen rakentuminen Liiga-kaudelle 2015–2016

  • 566 802
  • 2 613

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Aiemminkin kommentoin että KooKoo tekee todella viisaasti rauhoittaessaan tämän kauden joukkueen tekemisen pitämällä ensi kauden joukkueen ja sen rakentamisen piilossa.

Äkkiä häviäsi kiinnostus tämän kauden otteluihin ja joukkueeseen kun jatkuvasti kerrottaisiin uutta ensikaudesta, pelaajaneuvotteluista ja mahdollisista sopimuksista ja mitä kaikkea.

Tämä on juuri sitä oikeanlaista LiigaKooKoon rakentamista ja näin tämä ns. välikausi käytetään juurikin ensi kauden hyväksi.

Ja niinhän Liigan puolelta tämä nousujärjestelmä suunniteltiin että nousijalla on lähes kokonainen kausi Liiga -joukkueen ja -organisaation rakentamiseen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pelaajabudjetti ensi kaudella ilmeisemmin 1,8 miljoonaa euroa, josta 300 000 euroa ovat sivukuluja (asunnot yms.), tällöin pelaajien palkkoihin on käytettävissä 1,5 miljoonaa. Enempää asian suhteen ei voi oikein spekuloida, kun KooKoolta ei tämän kauden aikana irtoa tietoja Liiga-joukkueesta.
Budjetti siis samansuuntainen kuin Sportilla tällä kaudella. Veikkaan, että ykköskenttä tulee kokonaisuudessaan lähinnä ulkomailta ja loput ovat nykyisiä pelaajia + lupaavia junnuja muista seuroista. Yksi tällainen junnu voisi olla Saku Mäenalanen, jonka tie Kärppiin on tukossa ja sopimus loppuu tähän kauteen. Sai lähteä jo Pelicansistakin, jossa oli lainalla, joten voisi olla mahdollista saada jo täksi kaudeksi. Saattaa myös olla, että alempiinkin ketjuihin tulee joku kokeneempi liigapelaaja.

Ehdotus:

Lagace - Clark - Sointu
Rinkinen - Rajala - Mäenalanen
Kangasmäki - Immonen - Julkunen
Peltonen - Virtanen - Juutilainen

Niemi - Plastino
Västilä - Lehikoinen
Ikonen - Lippojoki

Järvenpää
Cloutier

Linkit vievät Eliteprospectsin pelaajakortteihin.

Ehdotetut nimet edustavat sitä tasoa, mitä noille pelipaikoille voi odottaa (meidän kokemuksien perusteella). KooKoon tilanne toki hieman eri, koska saavat joukkueen kasaamiseen käytännössä yhtä paljon aikaa kuin muutkin Liigaseurat ja teidän tämän kauden joukkuekin on kasattu jo Liigaa silmällä pitäen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Minulla on sellainen kutina, että KooKoo hakee ulkkareiksi muutamia vähän nimekkäämpiä, kokeneita kavereita. Sellaisia nimiä joita vähänkin kiekkoa seuraavat saattavat tunnistaa. Rinnalle sitten tulee sitten näitä nuoria lupaavia kotimaisia + alempien ketjujen duunareita. Voin olla toki täysin väärässä, mutta sellainen fiilis on jäänyt että ihan nevöhööd ECHL-jampoilla ei lähdetä Kouvolassa ensimmäiseen(kään) liigakauteen...

edit: vaikka tuossa mainitsin kouvolalaiselle yleisölle tuntemattomat ulkkarit niin nyt olisi hyvä sauma napata Ässistä heivattu Austin Smith 1+1 sopparilla. Hyvällä ehjällä loppukaudella Mestiksessä voisi olla KooKoossa ensi kaudella 2.ketjun laituri vaikkei Ässissä (syistä tai toisesta) tällä kaudella onnistunut pärjäämään muussa kuin +/- tilastossa.

Eikä ole hinnalla pilattu.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä pointti. KooKoolla tunnetusti on rapakon taakse ihan kovia suhteita, joten sieltä voidaan saada agenttien suositteluilla ym. ihan kovia pelimiehiä. En usko, että paha etappi oli sekään, että Tommy Wingels kävi täällä pelaamassa ja viihtyi hyvin. Tällä hetkellä hän on yksi NHL:n nousevimmista tähdistä ja kuitenkin paukuttanut pisteitä ja maaleja samaan tahtiin kuin suomalaiset kärkinimet.

Cloutierhan taas oli sitten Kuusivuoren kytköksiä Keski-Euroopasta ja ei huono haku hänkään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hyvä pointti. KooKoolla tunnetusti on rapakon taakse ihan kovia suhteita, joten sieltä voidaan saada agenttien suositteluilla ym. ihan kovia pelimiehiä.

Rapakon takaa KooKoon rahoilla pystynee hankkimaan juurikin näitä ECHL/AHL välimaastossa pyöriviä, joista ei ikinä tiedä etukäteen mihin homma euroopassa lähtee menemään. Voisi kuvitella, että KooKoo tähyilee enemmin jo euroopassa pelaavia kokeneempia pelaajia, joita löytyy esim. Ruotsin tai Saksan sarjoista.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Saisi tulla taas NHL-työsulku, niin seuraavan kauden liigamestari tunnettaisiin nimellä Kouvola Sharks.

Wingelsin tasoisista pelaajista on turha haaveilla, mutta jos sittenkin...
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No jos nyt tällä Sharks -fantasiateemalla jatketaan niin Worcester Sharksista voisi ajatella esimerkiksi:

Konrad Abelsthauser , ei ihan vielä läpimurtossa Sharksin pakistoon, vuosi Euroopassa voisi tehdä hyvää.
Matt Tennyson , jumissa AHL:ssa ainakin Sharkin kokoonpanossa.

Daniil Tarasov , jolle tosin KHL olisi Euroopassa todennäköisempi suunta
James Sheppard voi olla jo vähän liian iso kala, mutta Tommyn puheilla voisi lähteä ykkössentteriksi

e: Ja linkithän vievät EP-pelaajakortteihin..
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä tuo rupeaa siltä näyttämään että Mattila voi tämän kauden jälkeen lähteä vaikka takaisin Kajaaniin. Pikkarainen ensi kaudelle?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Minä se taisin olla ensimmäinen joka Pikkaraista huuteli kehiin. Ensimmäinen huuteluni oli jo silloin kun sanottiin ettei Juujärvi jatka. Vedin vielä kakkoseksi Aki Räisäsen. No, Räisänen on jo pitkään ollut muissa hommissa. Eikä tainnut olla kauaakaan kun Sporan -ketjussa taas toivoin Pikkaraista KooKooseen ja pyysin etteivät veisi häntä Vaasaan.
 
En näe mitenkään mahdollisena, että KooKoo vaihtaisi Liiga-kaudelle valmentajaa. On täysin mahdotonta rakentaa joukkuetta, jos valmentajakuvio ei ole oikeasti nyt jo selvillä. Älkää nyt hätäilkö! Pari kuukautta pelailtu ja sarjakärjessä prosentuaalisesti edelleen..
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En näe mitenkään mahdollisena, että KooKoo vaihtaisi Liiga-kaudelle valmentajaa. On täysin mahdotonta rakentaa joukkuetta, jos valmentajakuvio ei ole oikeasti nyt jo selvillä. Älkää nyt hätäilkö! Pari kuukautta pelailtu ja sarjakärjessä prosentuaalisesti edelleen..

En itsekään ymmärrä joidenkin panikointia tässä vaiheessa kautta. KooKoolla on edelleen mahdollisuus voittaa runkosarja, mutta mitäs sitten? Muistutuksena viime kaudesta KooKoo oli runkosarjan kolmas ja Jukurit runkosarjan seitsemäs ja mitkäs joukkueet ne lopulta pelasivatkaan finaalissa.

Se nyt vaan on niin, että KooKoon liigapaikan varmistuttua pelaajat eivät nyt vaan syty jokaikiseen runkosarjapeliin sataprosenttisesti Olen edelleen täysin luottavainen, että KooKoo pelaa keväällä mestiksen finaaleissa riippumatta siitä mikä sijoitus runkosarjassa on. Melkoisena ihmeenä pitäisin, jos KooKoo ei olisi runkosarjan päätyttyä neljän parhaan joukossa. Se on selvä asia, että KooKoossa pelaa tällä hetkellä pelaajia, joilla on jo KooKoon liigasopimus takataskussa. Lähdetään nyt sitten syksyisenä iltana vaikka Kajaaniin tai Lempäälään niin ei se vaan ole helppoa aina saada sataprosenttista keskittymistä peleihin. Ihmismieli nyt vaan on sellainen. Turha tässä todellakaan on alkaa kenellekään potkuja vaatimaan. KooKoo on jo tämän vuosituhannen suurimman palkinnon saanut liigapaikan myötä.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mattilalle ei missään nimessä potkuja vaan liigaan hänen kanssaan. Olen vakuuttunut että Mattilan pelikirjalla pärjätään paremmin liigassa, jossa ollaan lähtökohtaisesti altavastaajina joka pelissä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kuka avaa ketjun? Se Mattilasta, mutta siellä on nippu pelaajia kiikun/kaakun, että aukeaako sopimusta liigaan vai ei. Heiltä odottaisin erityisesti suurempaa panosta ja sitä näyttämisen halua, osa toki on onnistunut tässä esim TP Heikkinen pelaa parasta syksyään KooKoo-nutussa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En näe mitenkään mahdollisena, että KooKoo vaihtaisi Liiga-kaudelle valmentajaa. On täysin mahdotonta rakentaa joukkuetta, jos valmentajakuvio ei ole oikeasti nyt jo selvillä.

Voihan se olla jo selvillä, vaikka Mattila ei jatkaisikaan.

En osaa sanoa, kannattaako lähteä Mattilalla vai jollain muulla. Riippuu siitä kuka se muu olisi.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se miten Hokki pelasi viime vuodet altavastaajana ainakin sai minut vakuuttuneeksi, että Mattila on juuri se koutsi jota me tarvitaan.
Ei tuo voi olla mikään ainoa perustelu. Kyllä pitäisi pystyä myös osoittamaan että kun on päteviä pelaajia(eikös meillä tähän sarjaan ole ihan tarpeeksi) niin myös hallitsemalla peliä pystytään tekemään tulosta ja saamaan yksilöistä niitä taitoja ja tehoja esiin. Mattilan alaisuudessa ei ole pelattu yhtään ehjää peliä vielä tämän kauden aikana. Ja pahimmillaan se on juuri tuollaista niin kuin eilen oli. parhaimmillaan se on se 3 maalia 4 minuuttiin.
OT:
Itse olen huomannut että jos ei KooKoon paineistaminen onnistu niin vastustaja avaa aina helposti keskelle ja sitten on meidän hyökkääjät useasti myöhässä kun pitäisi puolustaa. Sen verran aikaista tämän kauden osalta vielä on jäätäviä johtopäätöksiä tehdä, mutta on aika selvää että kuukauden sisään pitäisi peruspelaamisen olla paremmalla tasolla. Jos ei nyt ole jotain ihmeellisilä superkuntokuureja vedelty jotta on jalat niin tukkeessa että ei pystytä toteuttamaan mitään sovittuja asioita järkevästi mutta pakko on yrittää. Meinaan hokkia vastaan oltiin jalalla jäljessä koko ajan ja kamppailut hävittiin. END OT.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se miten Hokki pelasi viime vuodet altavastaajana ainakin sai minut vakuuttuneeksi, että Mattila on juuri se koutsi jota me tarvitaan.

Viime keväinen Hokki oli Mattilalta hyvä työnäyte ja jotain sellaista voisi KooKoolta ensi kaudella toivoa. Toisaalta pitää olla suunnitelma myös pidemmälle siitä, millainen seura KooKoo haluaa liigassa olla. Pelkkä rimpuilu ei pidemmän päälle riitä eikä johda mihinkään.

Tämän takia ottaisin kaikista mieluiten Tero Lehterän tapaisen valmentajan, jolla on hyvät näytöt menestymisen (junnuissa toki) lisäksi pelaajien kehittämisestä. KooKoosta pitäisi tehdä nuorten pelaajien kannalta vetovoinen seura. Voi tietenkin olla, että Mattila on tästäkin näkökulmasta oikea nimi.
 
Suosikkijoukkue
KK
Eihän KooKoolla Rudiin varaa ole, mutta jotain vastaavaa joukkue kyllä kaipaisi, että ihmisiä tulisi hallille ensi kaudella, eikä tarvitsisi miettiä sitä sen enmpää. Itse olen hieman skeptinen yleisömääriin varsinkin jos KooKoon meno on ensi kautena lähellä Sportin tasoa tällä kaudella. Kouvolalaisyleisö ei ole niin omistautuvaa sorttia kuin vaasalaisten vastaava.

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2014110518810540_jk.shtml

Toki pitää muistaa ettei käy "myllyksiä".
 
Kyllähän vetonauloja pitää ensi kauden joukkuessa olla, mutta tärkeintä on se, että se ei sodi joukkueen peli-ideologiaa vastaan. Lipunhinnat ovat alhaiset, hallissa tapahtuu paljon muutoksia ja seurat vaihtuvat Liiga-seuroihin. Kyllä saa aikamoinen nihlisti olla, jos tuo ei kiinnosta!

Vaikea vielä näistä keskustella, kun KooKoo ei tule antamaan keskustelua. Huhuja toki on aina mukava kuulla ja niitä spekuloida.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lipunhinnat ovat alhaiset, hallissa tapahtuu paljon muutoksia ja seurat vaihtuvat Liiga-seuroihin. Kyllä saa aikamoinen nihlisti olla, jos tuo ei kiinnosta!

Ihmettelen kyllä mihin Lätkä-Bongari Iso E:n näkemys perustuu ensikauden alhaisista yleisömääristä. Voin lyödä vetoa, että KooKoolla ei tule olemaan missään tapauksessa ensi kaudella liigan alhaisimmat yleisömäärät. Yleisökeskiarvo 3500 on KooKoolle täysin realistista, koska pelkästään SaiPa ja Pelicans tulevat vetämään lehtereille jopa yli 5000 katsojaa. Voin sanoa, että homma kiinnostaa paljon sellaisia henkilöitäkin, jotka eivät ole juurikaan seuranneet mestishöntsää.


Vaikea vielä näistä keskustella, kun KooKoo ei tule antamaan keskustelua. Huhuja toki on aina mukava kuulla ja niitä spekuloida.

KooKoo ei tietenkään voi tässä vaiheessa kertoa mitään ensi kauden sopimuksista kokonaan uusien pelaajien osalta, koska yleensä kaikilla pelaajilla on sopimus jonnekin ja ei uutta seuraa voi tietenkään julkaista kesken kauden. Tämä toki koskee kaikkia liigaseuroja. Kyllä tässä joutuu nyt vaan odottelemaan ensi kevääseen, että KooKoo alkaa julkaisemaan liigasopimuksia.
 

Steus

Jäsen
@Lätkä-Bongari Iso-E on ihan oikeassa, kun on hieman skeptinen yleisömäärien suhteen. Jotenkin porukalla tuntuu olevan sellainen luulo, että yleisöä tulee automaattisesti vähintään 3000 päätä joka peliin, SaiPa-peleihin +5000. Uskon tuon 3500:n täyttyvän, mutta ei se "ilmaiseksi" tule. Lähtökohtaisesti kiinnostavammat vastukset rajoittuvat kuitenkin alle puoleen sarjan seuroista - ei minkään Lukon voi odottaa vetävän isoja määriä tiistaipeleihin. Sport on paras vertailukohta, joten miksei siitä voisi ottaa oppia?

Jos et ole käynyt kahteenkymmeneen vuoteen KooKoon peleissä aktiivisesti, niin miksi alkaisit siellä käydä liiga-nousun myötä? Tokihan pelejä voi käydä katsomassa, mutta on absurdia odottaa ns. uusien katsojien käyvän katsomassa 30 runkosarjan kotiottelua, etenkin jos kausi alkaa nousijalle tyypillisesti vaikeana/tappiopitoisena. Tokihan me JA-aktiivit käytäisiin katsomassa vaikka 50 runkkarimatsia: valitettaisiin ylipitkästä runkosarjasta, merkityksettömistä peleistä, lipunhinnoista 28-henkiselle lestaperheelle ja otteluruuhkista, mutta silti käytäisiin. Revitäänpä joku 5-10 KooKoon mestis-peliä kaudessa katsova samaan asemaan: ei varmasti käy samalla innolla.

Take nothing for granted!
 
@Lätkä-Bongari Iso-E on ihan oikeassa, kun on hieman skeptinen yleisömäärien suhteen. Jotenkin porukalla tuntuu olevan sellainen luulo, että yleisöä tulee automaattisesti vähintään 3000 päätä joka peliin, SaiPa-peleihin +5000. Uskon tuon 3500:n täyttyvän, mutta ei se "ilmaiseksi" tule. Lähtökohtaisesti kiinnostavammat vastukset rajoittuvat kuitenkin alle puoleen sarjan seuroista - ei minkään Lukon voi odottaa vetävän isoja määriä tiistaipeleihin. Sport on paras vertailukohta, joten miksei siitä voisi ottaa oppia?

Jos et ole käynyt kahteenkymmeneen vuoteen KooKoon peleissä aktiivisesti, niin miksi alkaisit siellä käydä liiga-nousun myötä? Tokihan pelejä voi käydä katsomassa, mutta on absurdia odottaa ns. uusien katsojien käyvän katsomassa 30 runkosarjan kotiottelua, etenkin jos kausi alkaa nousijalle tyypillisesti vaikeana/tappiopitoisena. Tokihan me JA-aktiivit käytäisiin katsomassa vaikka 50 runkkarimatsia: valitettaisiin ylipitkästä runkosarjasta, merkityksettömistä peleistä, lipunhinnoista 28-henkiselle lestaperheelle ja otteluruuhkista, mutta silti käytäisiin. Revitäänpä joku 5-10 KooKoon mestis-peliä kaudessa katsova samaan asemaan: ei varmasti käy samalla innolla.

Take nothing for granted!
No tuota tiedän ainakin nopeasti laskettuna 30:ntä ihmistä, jotka ovat luvanneet lähteä Liiga-KooKoon matseihin ja ovat finaaleissa käynneet ennen. Näistä kolme on jo ostanut kausikortin ensi kaudeksi, vaikka eivät ole käynneet tänä kautena vielä yhdessäkään pelissä. Niin ja jos sitä yleisöä ei käy, niin sitten lähdetään hakemaan vauhtia Suomi-Sarjasta eri osakeyhtiöllä.
 

Steus

Jäsen
No tuota tiedän ainakin nopeasti laskettuna 30:ntä ihmistä, jotka ovat luvanneet lähteä Liiga-KooKoon matseihin ja ovat finaaleissa käynneet ennen. Näistä kolme on jo ostanut kausikortin ensi kaudeksi, vaikka eivät ole käynneet tänä kautena vielä yhdessäkään pelissä. Niin ja jos sitä yleisöä ei käy, niin sitten lähdetään hakemaan vauhtia Suomi-Sarjasta eri osakeyhtiöllä.
Hienoa, että tuttavapiirissäsi on innostuttu! Minusta kuitenkin homma kannattaa hoitaa varman päälle. En lähtisi vetämään viivoja "käy mestiksen finaaleissa -> käy katsomassa tiistailukkoa liigassa".
 
Hienoa, että tuttavapiirissäsi on innostuttu! Minusta kuitenkin homma kannattaa hoitaa varman päälle. En lähtisi vetämään viivoja "käy mestiksen finaaleissa -> käy katsomassa tiistailukkoa liigassa".
En tiedä sitten miten 1,5 miljoonan pelaajabudjetilla vedetään varman päälle. Fakta on se, että jos tiistailukot eivät kiinnosta, niin silloin hommat menee vituiksi ja lappu on luukulla. Pitkään on jauhettu, että sitä mantraa, että "kyllä sitten Liigassa, niin kuin viime liigavuosinakin käydään...", joten nyt on paikka sitten lunastaa ne puheet.

Jarkko Ruudusta ei ole pelillistä hyötyä enää tällä hetkellä, mutta tuollaisia persoonia kyllä saisi toki olla. Matt Nickerson 2.0?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös