KooKoo joukkueen rakentuminen Liiga-kaudelle 2015–2016

  • 567 238
  • 2 613

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minkä ikäiset pelaajat saavat pelata nuorten liigassa? Oliko niin, että muutama yli-ikäinen saa pelata ja jos saa, niin kuinka monta ja mikä oli siinä tapauksessa ikäraja?

KooKoon kasvatteja siis jo nyt runsaasti A-nuorten liigassa. Paluumuuttajia on aivan varmasti ja lisäksi Kouvolassa sijaitsee Suomen suurin varuskunta Karjalan Prikaati ja Utin jääkärirykmentti, joten monille jääkiekkoilijoille voi Kouvola olla houkutteleva vaihtoehto myös varusmiespalveluksen suorittamiseen, koska paljon eri vaihtoehtoja löytyy ja samalla voi pelata A-nuorten liigaa KooKoossa.
Tällä kaudella saa pelata rajaton määrä 1995 syntyneitä ja sitä nuorempia pelaajia. Maalivahdeista toinen saa olla 1994 syntynyt ja kenttäpelaajista enintään 4 saa olla 1994 syntyneitä. Lisäksi yksi neljästä yli-ikäisestä kenttäpelaajasta saa olla syntynyt 1.5.1992-31.12.1993 välisenä aikana ja hänellä on oltava sopimus edustusseuran kanssa. Tällainen pelaaja saa pelata enintään 10 sarjaottelua.

On ollut puhetta ikärajojen nostamisesta ja ties mistä akatemiasarjoista, mutta tämä systeemi on nyt ollut jo vuosia käytössä. Ensi kaudelle saa siis lisätä noihin ikävuosiin +1, jos samassa systeemissä pysytään.

Nuo varuskunnat voivat olla isokin hyöty KooKoon A-junnuille, vaikkei niilläkään tietenkään niitä ihan lupaavimpia pelaajia saada.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nuo varuskunnat voivat olla isokin hyöty KooKoon A-junnuille, vaikkei niilläkään tietenkään niitä ihan lupaavimpia pelaajia saada.

Karjalan Prikaatissa tosiaankin palvelee samanaikaisesti noin 3000 varusmiestä ja muistaakseni saapumiserän suuruus on noin 2000 henkilöä.
Suuri osa Karjalan Prikaatin varusmiehistä tulee nykyään käsittääkseni pääkaupunkiseudulta, joten kyllä tuohon määrää hyvinkin saattaa osua jokunen A-nuorten liigakiekkoilija varsinkin, jos tätä mahdollisuutta yhdistää varusmiespalvelus ja jääkiekkoilu KooKoossa A-nuorten liigassa hieman mainostettaisiin. Tietenkään näiden varaan ei voida kokonaan laskea, mutta kun huomioidaan mahdolliset paluumuuttajat sekä, että KooKoon B- ja C-juniorit pelaavat liigatasolla ja tähän vielä nämä varusmiehet sekä muut mahdolliset muualta tulleet niin aivan varmasti KooKoon A ei tule olemaan heittopussi A-nuorten liigassa. Oliko niin, että eihän Sporttikaan nyt vielä kauhean kauaa ole A-nuorten liigassa pelannut? En jaksanut tarkistaa tietoa, mutta tällainen muistikuva itselläni on.
 
Viimeksi muokattu:
KooKoo tulee samaan paljon vahvistuksia muista A-nuorten joukkueista, kun kouvolalaisia on ollut pelaamassa siellä johtuen siitä, että täällä ei ole ollut tarjolla kuin Mestistä. Myös pääkaupunkiseudun läheisyys varmistaa sen, että sieltä saadaan nälkäisiä kavereita tänne pelailemaan. Tähän vielä yhdistetään toiseksi suurin varuskunta Suomessa, joka tarkoittaa sitä, että sen kautta pystytään samaan vielä ukkoja lisää.

Uskon meillä olevan todella potentiaalinen a-juniorinippu ensi vuonna.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tietenkään näiden varaan ei voida kokonaan laskea, mutta kun huomioidaan mahdolliset paluumuuttajat sekä, että KooKoon B- ja C-juniorit pelaavat liigatasolla ja tähän vielä nämä varusmiehet sekä muut mahdolliset muualta tulleet niin aivan varmasti KooKoon A ei tule olemaan heittopussi A-nuorten liigassa.
Nähtäväksi jää, kuinka innokkaita vanhat KooKoolaiset ovat palaamaan Kouvolaan. Pääkaupunkiseudulta varmaankin tulee ylijäämä tavaraa samalla tavalla kuin Sportiin tulee Oulun seudulta. Ainakaan tällä hetkellä KooKoon B-nuorten taival ei näytä kovin vahvalta, joten voi olla, että sieltä ei hirveästi apuja tule ainakaan ensi kaudeksi. Mitenkäs paljon KooKoo meinaa käyttää rahaa A-nuorten ylläpitoon? A-nuorten Mestiksessä kyse lienee kymppitonneista, joten iso korotus on KooKoolla tulossa tähänkin. Muutama vuosi sitten muistan, että puhuttiin Sportin laittavan n. 300k A-nuoriinsa ja tuo oli rahana sarjan pienimpiä.

Oliko niin, että eihän Sporttikaan nyt vielä kauhean kauaa ole A-nuorten liigassa pelannut? En jaksanut tarkistaa tietoa, mutta tällainen muistikuva itselläni on.
Kuluva kausi on meidän kuudes eli onhan tuotakin jo jonkin verran tullut kierrettyä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Luuletko tästä löytyvän kenties uutisen, tai että joku virallinen (päättävä) taho myöntää näin tapahtuneen? :) Sopii odottaa!.
Eli mutulla saa väittää ihan mitä tahansa todeksi? Hoh hoijaa! Aika reilua kaataa paskasaavi toisten niskaan ilman mitään perusteluja. Mulla on faktaa, mitään ylimääräistä aikaa ei ollut. Tästä löytyy kyllä paljon tekstiä ja viimeksi Niemi tästä puhui, kun KKn kabinettinousu oli framilla tällä viikolla. Voinhan mäkin alkaa likaamaan muiden nurkkia pelkällä paskapuheella, mutta en koe sitä järkeväksi, enkä kovinkaan rakentavaksi.

KooKoo tulee samaan paljon vahvistuksia muista A-nuorten joukkueista, kun kouvolalaisia on ollut pelaamassa siellä johtuen siitä, että täällä ei ole ollut tarjolla kuin Mestis.
Tämä on hieno asia, mutta miksi Kouvolassa sitten ei ole tarjota, kuin Mestistä nuorille, jos kerran pelaajia on paljon tarjolla? Tätä on syytä pohtia. Ei kait siellä vaan tehdä Ipoja huolella, eli kasvatetaan pelaajia muiden iloksi ja hyödyksi?
Ja tärkein, pelaamalla liigaan. ;)
 
Jos sen jonkun vaasalaisen olon saa nyt paremmaksi, niin kabineteissahan a-juniorimme nousivat, mutta se ei haittaa minua pätkääkään, koska se on helvetin hyvä homma meidän pelaamalla Liigaan nouselle KooKoolle. Harmi, ettei Sport saannut samanlaista hyötyä, kun heidät nostettiin kabineteissa ilman syytä vitossijalta Liigaan.

En tiedä miksi ennen ole tarjottu? Nyt tarjotaan A-nuorten Liigaa? Problems?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Älähän nyt hernehiä vedä sieraimiin. Itse en voi käsittää, miten junnutkin sählätään tähän samaan paskaan.
Edustusnostot on mielestäni ok, koska joka jengillä enemmän tai vähemmän ostojengit, mutta eihän tästä tuu kohta yhtään mitään, jos junnutoimintokin raiskataan urakalla.
Mulla ei ole mitään KKn junnujen nousua vastaan, mutta jos junnuissa jo aletaan harrastaa tätä samaa raiskaamista, menee koko hommalta kohta pohja.

Tosin, nää on säännöt ja niillä mennään. Jääkiekkoliittohan on tämän takana, ei Liiga Oy.
 

Steus

Jäsen
Olisihan se ollut huomattavasti fiksumpaa, jos KooKoon olisi tarvinnut panostaa A-poikien mestikseen vaikkapa se 400 000e varmistaakseen nousunsa samalla, kun koitetaan saada edaria liigan tasolle. Hyvä pointti, Pat! Voit myös vapaasti minun puolestani jatkaa naiivia uskomistasi teatteriauditointien rehellisyyteen. Innocent until proven guilty! *hymiö*

Lisätään vielä, että onhan se haitarista pilata nuorten sarja kabinettinostolla, mutta tällä koitetaan vain tukea seuran toimintoja (junnukasvatus).
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Empä jaksa tästä enempää. Suuntahan on oikea, joten laitetaan heti huolella perseelleen ja heti F-junnuista saakka samaan muottiin. Mikään ei ole pyhää, ei edes junnupelaaminen. Itse olisi lopettanut per välittömästi kiekon, jos voittamisella ja kilapilulla ei olisi ollut enää mitää merkitystä.

Parikytä vuotta tästä päivästä eteenpäin ja voidaan olla varmoja, että tällä toiminnalla junnuja löytyy paljon, mutta muista lajeista, kuin jääkiekko. Tää nyt menee jo aika huolella OT, joten antaapa olla.

Yksi juttu kuitenkin pakko kuitata. Hauska nähdä, kuinka KKn fanit on kilvan huutaneet tätä pelaamalla liigaan, mutta nyt sitten onkin ihan yks hailee. No, jokainen tavallaan....

Tästäkin huolimatta, vilpittömästi onnea Liigamatkalle. Laittakaas mielenkiintoinen joukkue kasaan edarissa, ensi vuonna tavataan taas. Vähän väriä kummallekin jengille kaukaloon ei olisi pahitteeksi, niin saatasiin tunnetta maksimoitua.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tosin, nää on säännöt ja niillä mennään. Jääkiekkoliittohan on tämän takana, ei Liiga Oy.

A-nuorten liigan osalta homma on mennyt pelleilyksi jo vuodesta 2008 alkaen, jolloin päätettiin, että A-nuorten joukkueet, joiden edustusjoukkue pelaa liigassa eivät voi pudota sarjasta. Jokipojat ja ilmeisesti Jokerit voivat pudota, koska niiden edustusjoukkueet eivät pelaa liigassa. Tosin nyt A-junnuille pitäisi varmaan avata oma keskustelu, koska täällä olisi tarkoitus keskustella KooKoon liigajoukkueesta ei siis KooKoon A-junnujen liigajoukkueesta.
 
Yksi juttu kuitenkin pakko kuitata. Hauska nähdä, kuinka KKn fanit on kilvan huutaneet tätä pelaamalla liigaan, mutta nyt sitten onkin ihan yks hailee. No, jokainen tavallaan....
Kuitata ja kuitata... tiedät itsekin ettei yleistyksesi toimi sillä lähes kaikki kk-fanit kuten sport-fanit, ja jos tarkkoja ollaan niin jokaisen muunkin liigapaikkakunnan fanit, toivoisivat edelleen saavansa avoimen liigan sekä nuorten liigan.
 
Viimeksi muokattu:
Tullut tässä mietittyä, että mitäköhän nuo Sportin heikot esitykset tekevät KooKoon pelaajahankinta-yrityksille? Siis odotetustihan Sport nyt sarjataulukon hännillä on, mutta mitä olen joukkueen peliotteita seurannut, niin on siellä aika pahaa alisuorittamistakin tällä hetkellä. Tuntuu, että joukkue ei ole oikein sinut pelitapansa kanssa, jos sellaista edes Tomek Valtosella on. Pelaajat on roolitettu päin persettä ja tämä näkyy ehkä parhaiten umpisurkean näköisessä pelinrakentelussa. Toisaalta on muistettava, että esimerkiksi KalPa voitti aikoinaan 9 ottelua runkosarjassa, joista vain viisi varsinaisella peliajalla, KooKoo voitti ensimmäisellä Liiga-kaudellaan seitsemän matsia ja vaikkapa JoKP pari vuotta myöhemmin samaiset seitsemän.

Kuitenkin on kysyttävä vähän jo, että miten tämä vaikuttaa pelaajavirtaan? Uskoisin varmaan valmentaja-asian olevan pelaajaneuvotteluissa jo selvillä, mutta tällä hetkellä käsittääkseni KooKoo ei tuo mitään asioita julkisuuteen? Koska onhan nyt aika helvetin paljon myydä pelaajille joukkuetta lähes millä tahansa muulla koutsilla kuin Tomek Valtosella + taas päästään siihen, että ollaan melko keskellä kaikkea Liiga-liikennettä, jolloin pelaajien on helpompi reissata tänne, vaikka perhe-elämä pyörisi jossain muualla. Sehän nyt on selvää, että ei ensimmäiseksi saada syödä Liigan puuroa, mutta kyllähän tässä nyt kannattaa alkaa ainakin kilpailemaan tosissaan.

Mutta kuitenkin, kuten jo mainitsin toivon kädet ristissä, että valmentaja-asiat ovat selvillä jo, koska silloin on pikkasen helpompi haalia niitä pelaajia. Onneksi meillä on hyvät pohjat jo Liigaa varten.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onneksi meillä on hyvät pohjat jo Liigaa varten.

Juuri näin.

Vaikka Mattilan peluutuksesta ei ole vielä ihan täyttä kuvaa niin en olisi yllättynyt (enkä edes pettynyt) vaikka Mattila&Kuusivuori jatkaisi Liigaan, alku on ollut lupaava. Sopimukset ovat mallia 1+2.

Myöskään Jarno Kultanen UTJ:na ei ole huono asia, jos ajatellaan seuran kiinnostavuutta pelaajien kannalta. KooKoolla on organisaationa muutenkin käsittääkseni erittäin hyvä maine pelaajien keskuudessa, hommat hoidetaan viimeisen päälle.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mutta kuitenkin, kuten jo mainitsin toivon kädet ristissä, että valmentaja-asiat ovat selvillä jo, koska silloin on pikkasen helpompi haalia niitä pelaajia. Onneksi meillä on hyvät pohjat jo Liigaa varten.

Olen melko varma, että KooKoo lähtee ensimmäiseen liigakauteen valmentajilla Mattila, Kuusivuori, Kauppila, Levänen eli samoilla valmentajilla kuin tällä kaudellakin. Sopimukset 1+2 on varmasti laadittu tuohon malliin juurikin liigaa ajatellen. Itse olen kyllä ihan tyytyväinen nykyiseen valmennukseen. Mieluummin lähtisin siis nykyisillä valmentajilla, jos vaihtoehtona olisi esim. Tomek Valtonen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ohesessa artikkelissa sivutaan myös KooKoon liiganousua.

http://www.jatkoaika.com/Artikkeli/maanantaijää-viikko-41-kun-pekka-vaihtui-pekkaan-porissa/161687

KooKoo nousi Liigaan voittamalla Mestiksen ja täyttämällä lisenssiehdot. Miksi tästä pitäisi tehdä yhtään sen vaikeampaa?

Iso juttu Kouvolalle, ja nostamatta jättämisessä olisi ollut jopa jotain väärää. Laajassa kokonaisuudessa vaan suren sitä, että käytännössä tämä pakottaa muodostamaan kuudentoista joukkueen Liigan.

Katsoin virallisena nousupäivänä KooKoon pelaajalistaa ja tunnistin sieltä toki muutaman Liigastakin tutun nimen. Kokonaisuutena lukukokemus silti lähinnä syvensi tuskaa, jos ajatellaan vaikka tulevaisuuden Kärpät- ja Tappara-otteluja.

Tuohon viimeiseen kappaleeseen nyt voisi kuitenkin lisätä huomautuksena että onhan nyt päivänselvä asia, että KooKoolla ei tule olemaan täysin sama pelaajalista liigassa kuin tällä kaudella mestiksessä. KooKoon pelaajabudjetti mestiksessä on noin 0,5 miljoonaa euroa ja liigassa noin 1,8 miljoonaa euroa eli kyllä KooKoo tulee aivan varmasti hankkimaan liigajoukkueeseen ykköskorin pelaajia.
 
Tuohon viimeiseen kappaleeseen nyt voisi kuitenkin lisätä huomautuksena että onhan nyt päivänselvä asia, että KooKoolla ei tule olemaan täysin sama pelaajalista liigassa kuin tällä kaudella mestiksessä. KooKoon pelaajabudjetti mestiksessä on noin 0,5 miljoonaa euroa ja liigassa noin 1,8 miljoonaa euroa eli kyllä KooKoo tulee aivan varmasti hankkimaan liigajoukkueeseen ykköskorin pelaajia.

Tuo lähinnä kertoo sen, että ei kannata edes reagoida kaikkiin näihin "toimittajiin" mitä tuntuu täällä ja somessa liikkuvan. Toki voi pohtia mikä on kompetenssi edes ylipäätään julkisesti keskustella asioista, jos tietotaso on tuollainen? Siis kuvitelkaa miten absurdi tilanne oikeasti on, että näitä nousijoita kritisoivat ihmiset eivät edes tiedä Mestis-joukkueista mitään, saatika mitä oman Liiga-jengin ulkopuolella tapahtuu. Sitten kirjoitellaan kolumneita ja ollaan olevinaan niin saatanan kovaa toimittajaa ja heitetään virtuaalisia ylävitosia somessa kaikkien hännystelijöiden kanssa.

Voisin väittää, että meillä Mestis-joukkueiden kirjoittelijoilla on huomattavasti parempi näkemys koko Suomen kiekkoilun tilanteesta kuin näillä ihme oman elämänsä huippureporttereilla. Saken sanoin; "Olisitte edes käynneet peleissä, niin tietäisitte..."
 

Ralph

Jäsen
En usko, että kannattaa vielä ensimmäisellä kaudella KooKoohon odottaa mitään huippunippua. Hyvä malli on Sportin joukkueen rakentaminen ensimmäiselle kaudelleen, vaikka heillä aikaa toki vähemmän valmistautumiseen oli.

Sisään siis muutama Liiga-pelaaja, pari hakua ulkomailta, isompien Liiga-seurojen junioreita ja Mestikseen "liian hyviä" pelaajia, joita valmiiksi KooKoosta löytyy. Esimeriksi tästä ketjusta löytyviä nimiä kuten Iiro Pakarinen ja Eetu Pöysti (kolmoskenttään!) ei kannata odottaa. Jos jompikumpi on Suomeen palaamassa, niin eiköhän Lukko, Kärpät, Tappara tai HIFK nappaa isolla rahalla. Kummallakaan kun ei mitään siteitä Kouvolaankaan ole.

Joku tällainen nippu ensimmäiselle Liiga-kaudelle:

ulkomaat - ulkomaat - Liiga
Mestis - Liiga - ulkomaat
Liiga - Mestis - juniorit
juniorit - Mestis - Mestis

Liiga - Liiga
Liiga - juniorit
Mestis - Mestis
juniorit

Liiga
Liiga

Termeillä tarkoitan seuraavaa:

- Ulkomaat, ei mitään KHL-hankinta vaan Sportista mallia ottaen esimerkiksi Ruotsin "Mestiksestä" eli Allsvenskanista.
- Liiga, ei "tähtiä" vaan pelaajia ison roolin perässä tai uutta nostetta uralleen hakemassa.
- Mestis, KooKoossa nyt pelaavia selvästi Liiga-paikan arvoisia pelaajia.
- Juniorit, esimerkiksi HIFK:n tai Tapparan junioreista saapuvia lupaavia pelaajia, joilla ei asiaa emäseurassa pelaavaan kokoonpanoon.

Ja jos jotain pitää arvailla jokaiselle pelipaikalle, niin joku tällainen voisi olla jees, ekalle kaudelle:

Luciano Aquino - Jacob Lagace - Alexander Ruuttu
Teemu Rinkinen - Juhani Jasu - Riley Armstrong
Elmeri Kaksonen - Juuso Rajala - Janne Juutinen
Lassi Niemenmaa - Aki Kangasmäki - Joona Karevaara

+ Mestis- ja junioripelaajia kärkkymässä paikkaa

Tommi Kivistö - Simon Backman
Aleksi Laakso - Elmeri Eronen
Markus Västilä - Esa Lehikoinen
Aleksi Saadetdin

+ Mestis- ja junoripelaajia kärkkymässä paikkaa

Mika Järvinen*
Antti Ore


* Järvinen ei tule Liigasta, vaan Saksasta
 
Suosikkijoukkue
KK
Aika outo kommentti. Itse odotan taas todella paljon parempaa nippua kuin mitä Sportilla on. Ihan vain sen takia, että eikö KooKoolla ole hieman suurempi pelaajabudjetti tulevalla kaudella mitä Sportilla on tällä kaudella? Miksi en odottaisi parempaa rosteria? Kyllä itse ainakin toivon KooKoon saavan jonkin verrankin paremman nipun, kuin mitä Sportilla on nyt kasassa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika outo kommentti. Itse odotan taas todella paljon parempaa nippua kuin mitä Sportilla on. Ihan vain sen takia, että eikö KooKoolla ole hieman suurempi pelaajabudjetti tulevalla kaudella mitä Sportilla on tällä kaudella? Miksi en odottaisi parempaa rosteria? Kyllä itse ainakin toivon KooKoon saavan jonkin verrankin paremman nipun, kuin mitä Sportilla on nyt kasassa.
Sama budjetti. Itse ainakin pidän tuota Ralphin hahmotelmaa paperilla Sportia parempana. Paljon parempaa ei voikaan odottaa ja menestyminen riippumaan yksittäisten pelaajien onnistumisesta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mä en kyllä voisi suositella KooKoolle mitään tällästä muukalaislegioona ulkomailta, mitä meillä. Aika harvoin nämä halvalla ostetut arvat tuottaa voittoa Liigassa, eikä aina edes kalliimmat. Mielummin vaikka vähän pienempi rinki näitä rehdisti Liigatason kavereita ja vähäiset pennit kiinni varmoihin tapauksiin ja sitten sitä laajuutta Mestiksestä. Mestis-miehet tulee melkeen ilmaseksi pelaan, kunhan saavat mahdollisuuden päästä edes kokeileen Liigassa. Sit vaan pyöritätte Liigan ja mestiksen välillä.
Ei KK:n kannata Sportin virheitä uusia.
Toki ulkkarit tuo väriä, mutta kuten tämä alkukausikin on opettanut, niin Sportissa, Kärpissä ja Ässissä on nyt ainakin hyviä esimerkkejä, miten näistä jää todella usein pelkkä lasku kouraan. Joku väriläiskä totta kait pitää hankkia, mutta sekin mielellään mallia halpa, sillä KK:lla ei ole varaa huteihin.

Kannattaisi käyttää iso määrä pelimerkeistä myös huippuluokan maalivahtiin. Maalivahdin roolia ei voi korostaa, kun jengi edessä koomaa ja hyytyilee.

Hyvä siitä varmasti tulee.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
En usko, että kannattaa vielä ensimmäisellä kaudella KooKoohon odottaa mitään huippunippua. Hyvä malli on Sportin joukkueen rakentaminen ensimmäiselle kaudelleen, vaikka heillä aikaa toki vähemmän valmistautumiseen oli.

Sisään siis muutama Liiga-pelaaja, pari hakua ulkomailta, isompien Liiga-seurojen junioreita ja Mestikseen "liian hyviä" pelaajia, joita valmiiksi KooKoosta löytyy. Esimeriksi tästä ketjusta löytyviä nimiä kuten Iiro Pakarinen ja Eetu Pöysti (kolmoskenttään!) ei kannata odottaa.
Sportin joukkue on kasattu hieman, tai ehkä hieman enemmänkin, väärin. Sportin malli siis ei ole kovin hyvä KooKoolle. KooKoon ei kannata tehdä samoja virheitä joukkueen kokoamisesssa. KooKoon kannattaisi ottaa erilainen lähetymistapa joukkuetta kasatessa kuin mikä Sportilla on ollut tällä kaudella. Sportilla on siis neljä sangen tasaista kenttää, mutta selkeä kärkiosaaminen puuttuu kokonaan.

Mielestäni KooKoon kannattaisi hankkia todella kova ykköskenttä ja hyvä ykkösveskari. Maksimissaan 2-4 uutta pelaajaa näiden lisäksi. Loput kentät KooKoo saa täytettyä tämän kauden Mestis-miehistöstään, sekä omille junioreille/kasvateille täytyy jäädä muutama paikka joukkueesta. Heille täytyy antaa näytönpaikkoja ja katsoa sitten riittääkö taso. Joillain heistä varmasti riittää, Mikko Virtanen tulee heistä ensimmäisenä mieleen.

Olen aivan eri mieltä Ralphin kanssa näistä muualta tulevista junioreista Janne Juutisista, Elmeri Erosista ja Aleksi Saadetdineistä. Taso ei vain riitä millään. Suurimmalla osalla junnujen sarjasta Mestikseen siirryttäessä taso ei ole riittänyt edes Mestikseen. Mestiksen kärkikenttiin ratkaisevaan rooliin nouseminen ensimmäisellä kaudella on jäänyt haaveeksi monella nuorten SM-liigan pistepörssin kärkipelaajilla tässä viime vuosien aikana. Mieleen tulee Teemu Virtala, joka on aivan todella suvereeni pelaaja nykymestiksessä. Liigassa silti 58 peliä ja 0 maalia. Ensimmäisellä kaudellaan Mestiksessä Virtalakin teki vain alle 0,5 pistettä per peli.

Joku todella erikoinen haku voisi olla KooKoolta hieno ratkaisu.

Matt Nickersonin vauhti ei enää taida riittää liigavauhtiin, mutta miten olisi kakkoskenttään vaikka Jarkko Ruutu?
Pelkkä Ruudun läsnäolo tuo varmasti lisäkatsojia ja nämä lisäkatsojat saattaisivat jo maksaa ainakin puolet Ruudun palkasta.

Odotan kovia nimiä etenkin ykköskenttään. Jos näitä tuntemattomampia nimiä halutaan miettiä, niin Kevin Mitchell olisi varmasti hyvä kiekollinen puolustaja KooKoolle.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mielummin vaikka vähän pienempi rinki näitä rehdisti Liigatason kavereita ja vähäiset pennit kiinni varmoihin tapauksiin ja sitten sitä laajuutta Mestiksestä. Mestis-miehet tulee melkeen ilmaseksi pelaan, kunhan saavat mahdollisuuden päästä edes kokeileen Liigassa.

Ihan kiva ajatus, mutta valitettavasti viimeistään pelaajien agentit pitävät huolen siitä, että nämä saavat Liigassa ainakin kohtuullisen korvauksen. Pari peliä Mestis-ukot saattavat käydä pyörähtämässä kulukorvauksilla, mutta mihinkään koko kauden alesopimuksien varaan eivät (saletisti asian tiedostavat) Välimaa ja kumppanit varmastikaan toiveitaan laita. Pelaajalla on Liigassa liigapaikka ja Mestiksessä Mestis-palkka. Agentti voi esim. karusti ilmoittaa Liiga-seuralle, että palkka on nyt x tai pelaaja lähtee kolmasosaliksalla Mestikseen. Sama asia on tietysti lähes missä tahansa työssä. Vaatimusten kasvaessa palkka nousee.

Toivotaan kuitenkin joka tapauksessa, että KooKoo saa mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen. 60 peliä on vähän pitkä savotta tarpoa illasta toiseen (kokemusta on).
 

Ralph

Jäsen
Olen aivan eri mieltä Ralphin kanssa näistä muualta tulevista junioreista Janne Juutisista, Elmeri Erosista ja Aleksi Saadetdineistä.

Ideani ei ollut varsinaisesti nimiä esitellä, tunnen sen verran huonosti juniori-Suomen tasoa. En edes tiedä noista ulkomaanhauista, en tunne kuin SaiPasta tutun Armstrongin.

Idea oli kuitenkin tuo, miten joukkue rakennetaan. Ensimmäiselle kaudelle ei kannata odottaa KHL-, AHL- ja SHL-hankintoja, vaan alemmista sarjoista riskihakuja ja Liigasta vähemmän pelaajia kuin koko joukkueellista. Älä siis takerru nimiin.

Mielestäni KooKoon kannattaisi hankkia todella kova ykköskenttä ja hyvä ykkösveskari. Maksimissaan 2-4 uutta pelaajaa näiden lisäksi. Loput kentät KooKoo saa täytettyä tämän kauden Mestis-miehistöstään, sekä omille junioreille/kasvateille täytyy jäädä muutama paikka joukkueesta.

Eli olen hyvin samalla linjoilla kanssasi. Ykköskenttä ja 2-4 muuta uutta pelaajaa jengiin, muutoin viime kauden pelaajilla liikenteeseen. Ensimmäiseen kauteen siis.
 
Mitä nyt UTJ Kultasen puheista ymmärsi, niin ulkomailta ei lähdettä kyllä mitenkään ensisijaisesti hakemaan menestystä. Taisi jossain haastattelussa olla puhe, että se on 1-3 ulkomaalaista ja todennäköisesti yksi näistä on jo Cloutier. Vaikea näillä on nyt spekuloida, koska seura ei tule ilmoittamaan mitään ennen kauden päättymistä. Toisaalta eiköhän me kuulla nämä jutut jostain kuitenkin, kuten Vaasassakin viime vuonna kuultiin jo Tallbergin sopimus aikaisessa vaiheessa.

Ehdottomasti Virtasen Mikolle vastuuta, kun alkaa lyömään itseään läpi tällä sarjalla, sekä vaikka se oma Immonen Sportista takaisin. En ehkä kauteen lähtisi Immonen, Rajala, Kangasmäki, Virtanen sentterinelikolla, joten tuohon sitten haetaan vielä ruokaa.
 
Pelaajabudjetti ensi kaudella ilmeisemmin 1,8 miljoonaa euroa, josta 300 000 euroa ovat sivukuluja (asunnot yms.), tällöin pelaajien palkkoihin on käytettävissä 1,5 miljoonaa. Enempää asian suhteen ei voi oikein spekuloida, kun KooKoolta ei tämän kauden aikana irtoa tietoja Liiga-joukkueesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös