Osallistu Telian Liiga-tuotteen kehitykseen – sana on vapaa!

  • 770 433
  • 5 070
Tila
Viestiketju on suljettu.

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko jossain sanottu, että Android TV:lle ei olisi appia tulossa? Ei ehkä ole suoralta kädeltä sanottu, että varmuudella tulee, mutta mielestäni voi pitää varsin todennäköisenä, että sellainen todellakin on tulossa. Kannattaako lähteä negailemaan ja taivastelemaan hirveästi asiaa, ennen kuin on edes mitään varmuutta siitä, että tullaanko ko. asia toteuttamaan vai ei?
Telia TV:tä ei ole Android TV:lle tällä hetkellä saatavana, eikä minusta ole ollut mitään puhetta että olisi tulossakaan. Olen saanut sen käsityksen että Telia uskoo tuohon chromecastiin sen sijaan. Varmaan ruotsalaisten Telia Play kulkee tämän kanssa rinta rinnan, eikä sitäkään taida olla Android TV:lle tulossa. Ja turhaahan se olisi, kuten minusta koko Android TV (pl sisäänrakennettu cc).
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ihmeellisen muutosvastarintaista jengiä on tämä jatkis täynnä, mutta älkää antako sen liikaa haitata. Itselleni maistuu kaikenlainen lisämateriaali, kunhan homma on toteutettu kunnolla ja se oikeasti voi viihdyttää.

Suorastaan myötähäpeää herättää tämä ihmeellinen valitusvirsien sarja, mikä nousee heti kun joku kehtaa kokeilla jotain uutta. Täällä ei jengi näytä olevan kovinkaan halukasta kokeilemaan uusia asioita, kun suoralta kädeltä lähdetään toteamaan, että ei kiinnosta yhtään.

Kerrotko siis vielä mitä uutta tuossa on?
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
@Telia oletan, että teillä tekniikka toimii IP-verkon päällä, niin ettei viipettä ole? Menettää nämä Kotikatu-lähetyksenne, Liveveto yms. hohdon, jos on minuutinkaan viive kuten esim. DNA TV-palvelussa.

Ymmärrän, ettette halua kilpailijoiden KTV-verkkoon tai antenniverkkoon tuutata kanavia, mutta miksi ette kehitä Android TV-sovellusta, joka ei kilpaile teidän omia tuotteita tai palveluja vastaan?
 

Knap

Jäsen
Tässä ketjussa oli aiemmin keskustelua, että mitä se tarkoittaa kun halutaan tuoda ensi kaudella Liigan ympärille lisää viihdettä ja tarinoita. Nyt on kiva heittää ensimmäinen maistiainen, miltä se käytännössä näyttää. Toteutetaan nyt pleijareiden aikana Kotiketju livelähetysten sarja, jossa vierailee useita julkisuuden henkilöitä. Kaikki fanit pääsevät myös osallistumaan ja kommentoimaan.

"Livelähetykset starttaavat torstaina 15.3. klo 18.30. Ekassa Kotiketjussa jännäät pleijareita yhdessä pronssimimmien Minttu Tuomisen, Linda Välimäen, Susanna Tapanin, Meeri Räisäsen ja Ella Viitasuon kanssa. Live-chatin kautta mukana on Suomen suurin kisastudio"

Miltä tällainen konsepti vaikuttaa teidän mielestä? :)

Niko / Telia
Ei missään nimessä. Vielä vähemmän kiinostaa naisleijonien kommentit, jotka vähättelemättä on tasoa "Siinä tosiaan hieno syöttö, ja hyvä laukaus, niin näin IFK meni 1-0 johtoon." Tai sitten toinen puoli, kun he yrittävät tehdä itsestään liian asiantuntijoita. Ei nuo pelaavat pelaajat ole hyviä lisiä tuonne studioon koskaan.

Vähän osasin odottaa tämän suuntaista kommenttia Kotiketju sarjalle. Tietysti kovimmat fanit haluavat keskittyä täysillä peliin ja analysoida tapahtumia omassa rauhassaan, mutta mielenkiintoista nähdä tavoittaako tämä kohderyhmänsä. Nykyisin kuitenkin monien tv-ohjelmien aikaan somessa käydään aktiivista keskustelua ja moni on siis tottunut seuraamaan ohjelmia luuri kädessä ja osallistumalla muiden kanssa keskusteluihin. Katsotaan millaista pöhinää tämän ympärille muodostuu torstaina. Odotan itse innolla myös erätaukoja ja naisleijonien kommentointia.

Edelleen haluaisin korostaa, että ylimääräisen viihteen ja tarinoiden tuominen Liigan ympärille ei ole pois laadukkaasta perus tuotteesta. Se on selvä lähtökohta, että tuote pitää olla kunnossa kuvanlaadun, äänenlaadun ja uskottavan urheilullisen sisällön muodossa. Sen lisäksi on mielestäni hyvä tarjoilla myös viihteellisempää sisältöä rinnalla ja etenkin tarinat pelaajista kiinnostaa erityisen paljon. Pelaajathan tässäkin lajissa ovat niitä suurimpia tähtiä :)

Niko / Telia
Jatkoaika ei tälle ole mikään paras paikka, koska täällä on maailman parhaat otteluseurannat palstalla. Tämän konseptin kohderyhmä on ne, joillekka Mertsin sana on laki, rumemmin sanottuna, karjalalippisten. Siis ainakin suurimaksi osaksi. Toki jos tämä ei vaikuttaisi lähetyksiin ollenkaan, tai minun ei tarvitsisi nähdä ruudussa näitä hupaisia kommentteja, niin antaa kaikkien kukkien kukkia, mutta eiköhän erätauoilla poimittaisi hieman parhaimpia kommentteja livechatista, ja ehkä jopa kiperiä kysymyksiä. MTV käytti myös näitä, kysy facebookissa, kysymykset kun on aina luokkaa "Miksi Leijonat teki ensimmäisen maalin" Vastaus sitten "Leijonat tuli paljon valmiimpana erään".. ja muuta hokijargoniaa. Pliis, jättäkää nää pois. Vituttaa ehkä koskaan missään eniten milloinkaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toki jos tämä ei vaikuttaisi lähetyksiin ollenkaan, tai minun ei tarvitsisi nähdä ruudussa näitä hupaisia kommentteja

Jos pelin aikana (sisältää luonnollisesti katkotkin) tulee yksikin tviitti tai muu viesti ruutuun, niin loppuu katsominen samantien ja varmuudeksi voisi heittää televisionkin parvekkeelta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruutu testasi palveluaan playoffien aikana vuonna 2013 keväällä. Miksei tämä muka onnistuisi Telian puolelta?

Eikös Nelosella ollut Urhon aikaan jatkuvasti oikeudet puoleen semifinaaleista sekä yksinoikeus finaaleihin(?). Siinä se ero taitaa olla.

Tietysti kovimmat fanit haluavat keskittyä täysillä peliin ja analysoida tapahtumia omassa rauhassaan, mutta mielenkiintoista nähdä tavoittaako tämä kohderyhmänsä.

Näin on, ja mitä enemmän tuotte itse päätuotteen kylkeen jotain hassutteluviihdettä, sitä enemmän se vaikuttaa siltä, että yritätte kosiskella satunnaiskatsojia, ja luotatte (toivottavasti ette) yksioikoisesti siihen, että me hardcore lätkän seuraajat ostetaan tuote joka tapauksessa, kunhan näkyy kuvaa ja kuuluu ääntä. Satunnaiskatsojien yms. kalastelussa ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta älkää samalla unohtako tuoda tänne toiselle kohderyhmälle jotain muutakin kuin perus lähetys. Vinkkejä olette saaneet täältä ison listan, loppu on nyt kiinni teistä.

Jos kuvassa tai äänissä ilmenee pienintäkään puutetta, niin helvetin portit tulevat aukeamaan palautteen suhteen. Sen varmasti tiedättekin. Nelosella oli surkean Urhon jälkeen helpompi tie fanien sydämiin, Nelonen jättää teille peruspalvelussa riman yllättävän korkealle. Toisaalta kiitettävällä luotettavuudella sekä niillä pienillä satsauksilla se rima voidaan ylittää helposti.

Jos haluatte satunnaiskatsojista jotain osaa kalastella, niin yksi on se Liigankin rummuttama sukupuoli: Naiset. Sinänsä tuo naisleijonien tuominen voi olla hyvä kokeilu. Painosanalla: Voi. Ymmärrän että teidän on pakko tehdä kokeiluja katsojamäärien lisäämistä silmällä pitäen, mutta älkää missään nimessä eikä missään kohtaa unohtako sitä suurta massaa lätkänseuraajissa: eli me hardcore fanit, joita ei vittuakaan kiinnosta mitä joku Pertti Petsamosta on Twitterissä Glitterissä tai Tinderissä mieltä lätkään liittyvistä asioista.

E:
Jos pelin aikana (sisältää luonnollisesti katkotkin) tulee yksikin tviitti tai muu viesti ruutuun, niin loppuu katsominen samantien ja varmuudeksi voisi heittää televisionkin parvekkeelta.

Touché! Ja näissä on ihan turha höpöttää mistään nykyajoista, kun noiden somekommenttien tuoma lisäarvo on puhdas nolla. Epäilen että ainakin suurimmalle osalle.
 
Viimeksi muokattu:

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Touché! Ja näissä on ihan turha höpöttää mistään nykyajoista, kun noiden somekommenttien tuoma lisäarvo on puhdas nolla. Epäilen että ainakin suurimmalle osalle.
Jos nyt halutaan raahata semijulkkiksia höpisemään johonkin oheisohjelmaan, niin siitä vaan sitten - itse en välitä, mutta ei se ole minulta poiskaan, ehkäpä jos joitain kiinnostaa niin lisää seuraajia Liigalle. Mutta tähän vahva sama. Se on jo tarpeeksi, että YLEn vaalilähetyksissäkin pitää välillä vilkuilla mitä some*) on mieltä, mutta kun on kyse niinkin tärkeästä asiasta kuin jääkiekko, niin ne twiitit vittuun ruudusta.

*) Jotenkin sitä aina niin toiveikkaana avaa otsikon että "jotain tapahtui ja some räjähti", mutta ei se vieläkään oo räjähtänyt. Sitä odotellessa.
 
Touché! Ja näissä on ihan turha höpöttää mistään nykyajoista, kun noiden somekommenttien tuoma lisäarvo on puhdas nolla.
Nyt on pakko olla eriävää mieltä. Alla todisteena kuva twitteristä, miten Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmaan tuotiin lisäarvoa somen voimalla! Hymiö.

Ali Koljonen Twitterissä: "#susijengi… "

*****

@Telia'lle semmoinen kysymys, että onko teillä tarkoitus laajentaa nykyistä 4G-verkkoanne? Itse asustelen pienellä paikkakunnalla, jonne on mahdollista saada joko 12mbit/s kiinteä laajakaista tai sitten mobiililaajakaista. Tuota 4G 50mbit/s mobiililaajakaistaa olen täällä käyttänyt (sekä DNA että Elisa testattu) hyvällä reitittimällä, mutta eipä tuo toimi läheskään luotettavasti tai luvatulla nopeudella. Montaa asiaa netillä ei pysty tekemään yhtäaikaa sitten millään ja välillä pätkii jopa pelkästään peliä katsellessa. En nyt kuitenkaan missään metsässä asu, vaan ennemminkin pienen kylän keskustan tuntumassa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun itsellä näkyy Telian viihdepaketit ja systeemit niin luulisi tulevan ihan OK tarjoukset ensi kaudesta. Jos yhtiö alkaa kehittää Liigaa enempi mobiilipuolelle television sijasta, en aio jatkaa tilauksia. Hyvä olisi kyllä mahdollisuus sulkea selostus pois ja tyytyä pelkkiin halliääniin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olen täysin samaa mieltä. ja kuten olen täällä yhden miehen sotaa käynyt, niin toinen ja mielestäni vielä tärkeämpi asia on jakeluväylät. Jos ei pysty ilman lisälaitteiden hankintaa nykyisissä antenni ja kaikkien operaattoreiden kaapelissa kuvaa jakamaan, niin taas on focus täysin väärissä asioissa.
Antenniverkossa et ole kyllä koko kauden aikana nähnyt ensimmäistäkään liigapeliä, Nelonen kun päätti lopettaa omien maksukanaviensa näyttämisen antenni-tv:ssä kokonaan. Eli aika iso osa potentiaalisista liigakatsojista on joutunut jo valmiiksi tilaamaan tuon Ruudun nettipalvelun jotain väylää pitkin, ja itse asiassa tuo minun äänestyskin tuolla äänestysosiossa antaa myös ylivoimaisesti suosituimmaksi vaihtoehdoksi tuon Ruutu.fi -nettipalvelun. 79,7% kaikista vastaajista, eli 126/158 äänestäjää on äänestänyt tuota vaihtoehtoa. Tuota voi kuitenkin pitää jo kohtalaisen isonakin otantana, kun jääkiekkopalstalla ollaan.

Toki itsekin toivoisin että saisin ihan perinteiseen tapaan kaapelikortin kautta lisäkanavat näkyille, mutta se ei ole DNA:n verkossa enää mahdollista syksystä alkaen niin pitää keksiä muita vaihtoehtoja, toki riippuen minkä hintaiseksi liigapaketti muodostuu. Chromecastia olen tässä nyt muutaman päivän käyttänyt, ja jos onnistuu jonkun Telian oman mobiilisovelluksen + liigapaketin avulla saamaan Chromecastia pitkin kuvan telkkariin, niin eipä tuo nyt vaikeaa ole. Sun puhelin on sun kaukosäädin.
 

Telia

Jäsen
@Telia'lle semmoinen kysymys, että onko teillä tarkoitus laajentaa nykyistä 4G-verkkoanne? Itse asustelen pienellä paikkakunnalla, jonne on mahdollista saada joko 12mbit/s kiinteä laajakaista tai sitten mobiililaajakaista. Tuota 4G 50mbit/s mobiililaajakaistaa olen täällä käyttänyt (sekä DNA että Elisa testattu) hyvällä reitittimällä, mutta eipä tuo toimi läheskään luotettavasti tai luvatulla nopeudella. Montaa asiaa netillä ei pysty tekemään yhtäaikaa sitten millään ja välillä pätkii jopa pelkästään peliä katsellessa. En nyt kuitenkaan missään metsässä asu, vaan ennemminkin pienen kylän keskustan tuntumassa.

Menee ehkä aavistuksen verran offtopicin puolelle, mutta ehkäpä se ei ketään häiritse jos tähän vastailen. Meillä on jatkuvasti käynnissä valtavia verkon kapasiteetin parannuksia eri puolilla Suomea. Tälläkin hetkellä noin 150 uuden tukiaseman tai kapasiteetin lisäystä meneillään. Täältä verkkokartasta pystyt näkemään tällä hetkellä rakenteilla olevat ja äskettäin valmistuneet myös. Haastavista alueista voi jättää kuuluvuuspalautteen telia.fi sivuille kirjautumalla, jolloin tieto menee verkonsuunnittelijoille.

Niko / Telia
 

Telia

Jäsen
Touché! Ja näissä on ihan turha höpöttää mistään nykyajoista, kun noiden somekommenttien tuoma lisäarvo on puhdas nolla. Epäilen että ainakin suurimmalle osalle.

Nyt ollaankin ihan mielenkiintoisen aiheen parissa. Nykyään tuntuu aika monet ohjelmat hyödyntävän tavalla tai toisella somekommentteja. Joissain näkyy ruudun alareunassa Twitterin kommentteja ja joissain otetaan muutoin kommentteja käsittelyymn suoraan sosiaalisen median puolelta. Tämä tuntuisi olevan aika vahva suuntaus television maailmassa.

Haastan siis hieman. Olisiko nämä somekommenttien hyödyntämiset ärsyttäviä vain jääkiekkolähetyksissä vai ärsyttääkö ne myös kaikissa muissa televisio ohjelmissa? Pitäisikö olla jokin muu väylä katsojille osallistua ja esittää kysymyksiä selostajalle/studioon vai luotetaanko kysymysten suhteen vain tv:n ammattilaisiin? Voisiko sosiaalista mediaa hyödyntää jollain tavalla miellyttävästi Liigan lähetyksissä?

Niko / Telia
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olen itse aika tech orientoitunut ihminen mutta yksi missä menee raja on että en aio valjastaa kännykkääni lätkä striimausvälineeksi vaikka tuolla saisinkin kuvan isolle ruudulle olemassa olevilla välineilläni. Mitäs jos minulle tulee vaikka työpuhelu kesken pelin ja pitää lähteä rauhallisempaan paikkaa puhumaan niin loppu perhe sitten odottelee että minä tulen takaisin että voidaan jatkaa pelin katsomista?
No et kovin "tech orientoitunut" ole jos tällainen pelko on. Jos hankit Chromecastin ja kytket sen samaan wifiverkkoon puhelimesi kanssa, niin riittää kun laitat sen lähetyksen vaan päälle puhelimesta. Voit mennä vaikka katsomaan pornoa vessaan sun kännykästä, niin perheesi voi silti nauttia kiihkeästä marraskuisesta KooKoo-Sport kamppailusta. Chromecastilla riittää kunhan vaan lähetyksen saat päälle, vaikka puhelimesi sammuisi niin lähetys ei katkea kun se on sinne päälle mennyt. Tai tämä ainakin erilaisten ohjelmakirjastojen kanssa, kaiketi myös suorissa lähetyksissä toimii näin?

@Telia oletan, että teillä tekniikka toimii IP-verkon päällä, niin ettei viipettä ole?
Tietysti siinä on viivettä, ihan kuten kaikissa netin yli tulevissa "suorissa" lähetyksissä on. Ja itse asiassa viivettä on myös ihan perinteisessä kaapeli- tai antenniverkon digi-tv lähetyksessä ainakin n. 8-10 sekunnin verran, se johtuu lähetystekniikasta. Aikoinaan analogisissa tv-lähetyksissä ei tainnut ainakaan ihan noin isoa viivettä olla.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Haastan siis hieman. Olisiko nämä somekommenttien hyödyntämiset ärsyttäviä vain jääkiekkolähetyksissä vai ärsyttääkö ne myös kaikissa muissa televisio ohjelmissa?
Henk. koht. ärsyttävät kautta linjan, mutta "nykypäivää" ne tuntuu olevan. Kun on niin tärkeää saada selville mitä se Pentti Mouhijärveltä on tällä kertaa mieltä. Että ei sikäli haittaa vaikka tulisi studio-osuuksienkin aikana. Tai siis haittaa sinänsä, mutta hyväksyn kohtaloni. Mutta kun peli on käynnissä niin ei todellakaan.
 

Knap

Jäsen
Nyt ollaankin ihan mielenkiintoisen aiheen parissa. Nykyään tuntuu aika monet ohjelmat hyödyntävän tavalla tai toisella somekommentteja. Joissain näkyy ruudun alareunassa Twitterin kommentteja ja joissain otetaan muutoin kommentteja käsittelyymn suoraan sosiaalisen median puolelta. Tämä tuntuisi olevan aika vahva suuntaus television maailmassa.

Haastan siis hieman. Olisiko nämä somekommenttien hyödyntämiset ärsyttäviä vain jääkiekkolähetyksissä vai ärsyttääkö ne myös kaikissa muissa televisio ohjelmissa? Pitäisikö olla jokin muu väylä katsojille osallistua ja esittää kysymyksiä selostajalle/studioon vai luotetaanko kysymysten suhteen vain tv:n ammattilaisiin? Voisiko sosiaalista mediaa hyödyntää jollain tavalla miellyttävästi Liigan lähetyksissä?

Niko / Telia
Studiossa kommentteja ja kysymyksiä vain käsittelyyn, mutta monia varmaan vituttaa ne siksi, että sinne ei koskaan oteta mitään hyviä kysymyksiä. (Luoja paratkoot, laittakaa sinne vasemmalle puolelle vaikka joku jana, missä näkyy Jatkoajan kommentit.) Kysymykset/kommentit on aikaisemmin kuuluttamieni karjalalippisten lähes aina, joko ne on A) Perus hokijargonia kysymyksiä "Miten ensimmäinen maali vaikuttaa peliin" B) Hyvä TAPPARAA!!!! (tähän päälle studiosta iloiset ilmeet, "Tampereella ainakin otetaan ilo irti haha") C) Jotain henkilökohtaisia kysymyksiä seurajoukkueeseen liittyen tms. Oikeastaan tuonne studioon on hyvin vaikeaa löytää laadukasta materiaalia lisää, hokijargonia alkaa olemaan jo niin läpikäytyä. Lähinnä oikeastaan vituttaa kysymykset, mitä tulee joka pelissä muutenkin.

Itse ehkä enemmän kaipaisin spekulointia, kun peliä on käyty tarpeeksi läpi. Kaikenmaailman tilastoja pöytään, niillä spekulointia ja sen sellaista kivaa. Mirja-Marjutin fanikuvat ei kiinosta, uskokaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Maalien kattokamerasta olisi kivaa saada kuvaa ja pelikello siihen näkyviin jos tulee vastaavanlainen tilanne kuin nyt Ässät-Lukko pelin toisen erän lopussa jossa kiekko menee maaliin eräsummerin soidessa samoihin aikoihin. NHL:ssä nämä saadaan katsojille myös tarjolle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En ymmärrä kysymystä. Olenko missannut jotain ja tällaista ohjelmaa on lähetetty liigaan liittyen aiemminkin? Jos olen missannut, niin pahoittelut siitä.

Ei juuri jääkiekossa, mutta eihän se liity mihinkään. Jos joku asia on turha ja typerä, niin se ei muuksi muutu jollain jääkiekolla.

Haastan siis hieman. Olisiko nämä somekommenttien hyödyntämiset ärsyttäviä vain jääkiekkolähetyksissä vai ärsyttääkö ne myös kaikissa muissa televisio ohjelmissa? Pitäisikö olla jokin muu väylä katsojille osallistua ja esittää kysymyksiä selostajalle/studioon vai luotetaanko kysymysten suhteen vain tv:n ammattilaisiin? Voisiko sosiaalista mediaa hyödyntää jollain tavalla miellyttävästi Liigan lähetyksissä?

Tuossa jo syitä kerrottiinkin, kyllä ne kaikissa häiritsee. Mitään hyötyä niistä ei ole ja hyppivät vain silmille.

Eiköhän sosiaalista mediaa voi hyödyntää monella tavalla, mutta sitten ne pitäisi saada jonkun napin taakse, että niitä ei kaikille tyrkytetä. Niin kuin striimejä netistä katsoessa voi klikata tsättilaatikon kiinni.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Olen seurannut tätä keskustelua kaiken aikaa ja nyt on pakko avautua. Kotosalla katselen Elisan kaapelista liigaa HD-kanavilta ja homma toimii virheetömästi. Olen myös silloin tällöin hommannut reissussa ollessani mobiiliversion liigan katseluun eikä se koskaan ole vetänyt vertoja kaapelitv:lle.

Nytkin olen reissussa Kuusamossa ja otin TeliaTV:n jatkoksi nuo Ruutu+ kanavat. Ässien pelin seuraaminen oli muutaman minuutin välein tapahtuvaa jatkuvaa pufferointia. Liittymätyyppi tabletissa on "Yhteys mukaan Keskittäjän hinta" ja Telian 4g-verkossa oltiin koko ajan eikä yhteysnopeuskaan ollut Speedtest.net mukaan mitenkään kehno.

Tämäkö on jatkossakin homman nimi?

Ehdottomasti tärkein tuotanto-ominaisuus mielestäni on kunnollinen kuvan laatu. Varsinkin kun se näköjään tuotetaan mobiilisti. Onko tähän näkyvissä parannusta ja onko ehkä tietoa mistä tämän illan ongelmat johtuivat?
 
Voithan yrittää perustella itsellesi tätä muutosvastarintaa milla tahansa keinoin, mutta kylläpä se silti vain on muutosvastarintaa.

Yritän nyt vielä kerran.
Mutta vaikeaa tuntuu olevan ymmärtää, että kyse EI OLE muutosvastarinnasta, vaan siitä ettei haluaisi enää tänä päivänä mennä asioissa taaksepäin (kuvanlaatu, toimivuus, käytettävyys ym.).
Tuskin itsekkään haluaisit vaihtaa toimivaa tuotetta huonompaan, vaikka kuinka olisi uutta ja tulevaa hightecciä.
En ole yhtään vastaan, että tulkoot Telian lähetykset ihan mitä reittiä vaan, JOS ovat toimivia. Tällä hetkellä varmaan olet itsekkin törmännyt viesteihin, kun netin kautta lähetystä katsottaessa "bufferoi, pysähtelee, ei aukene, kun vaihtaa pelistä toiseen niin ei enää aukeakkaa edellinen peli jne.?
Sateliitin, kaapelin, tai antenniverkon kautta näitä ongelmia ei ole ollut oikeastaan koskaan, kun taas netin kautta tuntuu olevan vieläkin aika yleistä (tosin paranemaan päin on ollut).
Mm. tänään Saipa-Pelicans peliä ihan hyvällä nopeudella olevalla 4G yhteydellä+samsung galaxy S7+uusin chromecast yhdistelmällä katsellessa mm. Saipan kolmas maali osui kohtaan, että oli maalintekopaikka, kuva stop ja seuraavassa liikkuvassa kuvassa olikin jo jannut kädet ylhäällä. Samaa n.1s stoppailua esiintyi kyseisessä pelissä ehkä n. 20 kertaa. Tämän vuoksi, jos olisi valittavissa katselumahdollisuus, missä ei toimimattomuuksia olisi, olisi siitä myös valmis maksamaan, vaikka vähän enemmän. Samalla kombolla olen useamman pelin katsellut myös täysin virheettömästi. Joskus toimii siis moitteitta, mutta ei lähellekkään aina. Enkä usko olevano ainoa, joka on netin kautta katselussa törmännyt pikku toimimattomuuksiin.

Ja en sitten mitenkään jaksa uskoa, että Telian tuote/vehkeet toimisivat tulevalla kaudella netin kautta sata varmasti virheettömästi. Asiaa ovat kuitenkin muutkin yrittäneet ratkoa, toki parempaan suuntaan ollaan koko ajan menty.

JOS, siis todellakin jos, Telian tuote netin kautta toimii ilman minkäänlaisia vaivoja (siis yhtä hyvin kuin sateliitti, kaapeli, antenni jakelut) olen todella tyytyväinen ja siirryn mielelläni em. palvelun käyttäjäksi, ILMAN minkäänlaista muutosvastarintaa. Toivottavasti nyt aukeni, mistä skeptisyyteni netti katseluun johtuu, ei siis muutosvastarinnasta.
Ja Telialle terveisiä, jos lupaatte virheettömän toimivuuden koko suomen alueella, niin vastatkaa sitten myös huutoonne.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Puhut @FeedTheMule aivan asiaa! IPTV eli netin kautta tulevat tv-palvelut on tämän päivän ja tulevaisuuden ratkaisu. Se mahdollistaa katsojille monipuolisemmat palvelut, kuten tässä hienosti esimerkkien avulla avasitkin. Suomessa on myös erittäin hyvät ja nopeat verkot, joten laadukkaan videokuvan katsominen netin yli on mahdollista.

Lainataanpa tähän pätkä Etelä-Saimaan artikkelista
"Viestintäviraston kuluttajatutkimuksen perusteella jo 56 prosenttia alle 35-vuotiaista suomalaisista ostaa netti-tv-palveluja, kuten vaikka Netflixiä."


Telia osti jääkiekkoliigan televisiointioikeudet ja auttaa Suomen jääkiekkoa kasvamaan entisestään - Etelä-Saimaa

Niko / Telia

Liigasta saattaa olla kiinnostunut myös jokunen yli 35-vuotias ja kun toi taloon tuleva kaapeli sattuu olemaan DNA:n omaisuutta, niin taitaa jäädä ensi kauden pelit katsomatta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyään tuntuu aika monet ohjelmat hyödyntävän tavalla tai toisella somekommentteja. Joissain näkyy ruudun alareunassa Twitterin kommentteja ja joissain otetaan muutoin kommentteja käsittelyymn suoraan sosiaalisen median puolelta. Tämä tuntuisi olevan aika vahva suuntaus television maailmassa.

Näin tekevät. Tämä trendi on kasvanut poliittisista ohjelmista viihde ohjelmiin, ja myös urheiluun. Vaikea sanoa kuinka kaivattu ominaisuus tämä on suuren yleisön keskuudessa. Varmaan sille monienkin mielestä tilausta on, mutta saako siitä monikin merkittävää lisäarvoa, vai onko se vain ''nykyaikainen ominaisuus joka siinä nyt vain on''? Hard to say.

Olisiko nämä somekommenttien hyödyntämiset ärsyttäviä vain jääkiekkolähetyksissä vai ärsyttääkö ne myös kaikissa muissa televisio ohjelmissa?

Ärsytys oli itseltäni turhan vahva termi, noihin on nimittäin tottunut jo aika kiitettävästi. Turhilta ne kuitenkin tuntuu lähes ohjelmien kategoriasta riippumatta. Kuolleena syntynyt idea tuo ei varmasti ole, esim. Ylen A-studioissa, tai MTV:n poliittisissa lähetyksissä näkee joskus jopa jotain hyviä kantaaottavia kysymyksiä, eikä sitä perus ''paras ohjelma ikinä lässynlää''. Jos näissä osattaisiin poimia ne kantaaottavat näkökulmat, kysymykset yms, niin ehkä niistä saisi jotain lisäarvoa. Jotku tsemppiviestit urheilijoille, tai ohjelman tai matsin hehkuttamiset on ihan pirun turhia IMO.

Pitäisikö olla jokin muu väylä katsojille osallistua ja esittää kysymyksiä selostajalle/studioon vai luotetaanko kysymysten suhteen vain tv:n ammattilaisiin?

Some lienee monille se helpoin väylä, ne jotka eivät somea käytä ja katsovat ottelunsa netin kautta (ei IPTV), voisivat ainakin osa hyötyä jos streamin vieressä olisi joku chat johon voi laittaa kysymyksensä tai mielipiteensä, joista parhaat päätyisi ruudulle. Jos haluatte jotain toista keinoa somen ohelle miettiä, niin joku chat-tyyppinen lokero voisi toimia ainakin nettiselaimen, puhelimen tai vaikka tabletin kautta lähetystä katsoville. Minunkaltaisille jatkoajan otteluseurantaa seuraaville tämä(kin) ominaisuus olisi täysin turha, mutta pitää tässä kuitenkin muistaa, että jatkoajan otteluketjuihin kirjoittavat ovat kuitenkin pieni marginaali kaikista lätkää seuraavista.

Voisiko sosiaalista mediaa hyödyntää jollain tavalla miellyttävästi Liigan lähetyksissä?

Ei minun mielestäni, vaikka somessa (erittäin satunnaisesti) olenkin. Joku tämän asian toisin näkevä voi tähän vastata tarkemmin. Vähän häiritsevästi tuota voi hyödyntää, eli esim. ne erätaukojen aikaiset kuvassa olevat pienet ikkunat joissa näkyy kommentteja, ovat sellaista johon on jo tottunut. Kunhan kommenttiboksi ei ole liian iso, ja sulautuu ulkoasun puolesta kuvaan, niin tuskin se ketään saa raivon partaalle. Itse pelin aikana noita ei mielestäni pitäisi missään nimessä näkyä, ei pienissä tai erittäin pienissäkään ulkoasuissa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei juuri jääkiekossa, mutta eihän se liity mihinkään. Jos joku asia on turha ja typerä, niin se ei muuksi muutu jollain jääkiekolla.
Ahaa, eli nyt unohdettiin sitten jo se, että onko kyseessä jollain tapaa uusi asia vai ei, koska "eihän se liity mihinkään". Millä perusteella se ei liity mihinkään?

Ja miksi tämä kyseinen asia on turha ja typerä? Kaikkia ei voi miellyttää ja kyseinen sisältö ei ehkä ole sinua varten, mutta mikä siitä tekee turhaa ja typerää?
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti tärkein tuotanto-ominaisuus mielestäni on kunnollinen kuvan laatu. Varsinkin kun se näköjään tuotetaan mobiilisti. Onko tähän näkyvissä parannusta ja onko ehkä tietoa mistä tämän illan ongelmat johtuivat?

Jos käyttää palvelua jossain Kuusamossa (joo ei ole toki mikään pienin mahdollinen paikka) mobiiliyhteyden kautta, niin pitää ymmärtää se seikka, että mobiiliyhteyden (kuuluvuudesta riippuen) kanssa joutuu joskus tekemään kompromisseja nimenomaan kuvanlaadussa, eikä pätkiminenkään ole täysin poikkeuksellista, edes isommissa kaupungeissa. 4G-verkko on laajentunut valtavasti, kapasiteettia on lisätty ja lisätään jatkuvasti, mutta sanoisin että mobiiliyhteys on edelleen, ja tulee aina olemaan mobiiliyhteys, jossa on toimivuuden suhteen miljoona kertaa enemmän muuttujia kuin kiinteässä yhteydessä.

Tiedän ettei kiinteä yhteys ole aina ja kaikille vaihtoehto, mutta mobiiliyhteyttä käyttäessä voi paikasta ja verkosta riippuen joutua katsomaan matseja joskus huonommalla menestyksellä. Operaattorit voi mainostaa ihan rauhassa verkon valtaisaa kattavuuttaan, maksiminopeuksiaan (ei tarkoita luvattua nopeutta!) yms, mutta toimivuus ei ole mobiiliverkossa ikinä varmaa, ja toimivuus on lähes täysin paikasta ja usein kuuluvuudesta riippuvaista.

Jos mobiiliverkon tarjoama kuuluvuus päätelaitteelle on 1-2 tolppaa viidestä, niin yleensä on ongelmia tiedossa. Jos kuuluvuus on täysi tai lähes täysi ja yhteys tökkii, niin vika on omissa laitteissa, TAI mobiiliverkon tukiasemassa on a) vikaa b) verkossa ruuhkaa eli liikaa käyttäjiä kapasiteettiin nähden. Huolimatta mobiililaajakaistojen varsinkin aiemmasta huonosta maineesta (pääosin 3G:n aikaan), mobiililaajakaistat toimii helposti suurimmalla osalla ihan normaalisti. Muutenhan tuo ei olisi edes operaattoreille kannattava tuote. Ne joilla palvelut ei toimi, ovat äänessä ja esillä, ne suurin osa joilla toimii, palvelun perusedellytys on hoidettu, eikä siitä tarvi netissä tai lehtien palstoilla huudella.

Mahdoton sanoa @Siniviiva varmaksi että mistä ongelmasi johtuivat. Jos haluat asiaa selvittää, niin yhteys Telian vikapalveluun. Tämä sillä oletuksella ettei Nelosen palveluissa ollut tänään laajempaa vikaa.
 

Koge

Jäsen
Lähetykseen hyväksyttävä kommentit ainoastaan faksilla tai postikortilla. Mutta jälkimmäisessä tekniikassakin nykyään on se viive, kun postia ei jaeta tiistaisin, toivottavasti Posti- ja lennätinlaitoksen perillinen Telia hoitaa asian kuntoon!

Ihan tosissaan henkilökohtaisesti en kaipaa mitään somesyötteitä ruutuun. Peli isolla ruudulla ja mahdolliset kommentit voin itse katsoa läppärillä tai puhelimella haluamaltani alustalta, oli se sitten Jatkoaika, Twitter tai MySpace.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös