Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 373 932
  • 1 117

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Jos edellä hierarkiassa häärivät sentterit ovat kovia niin Vainiola on nimenomaan varmaan ihan OK valinta nelosketjuun, vaikka hieman tämä tuntuu ääneltä keskinkertaisuuden puolesta. Erityisesti KalPan tämän kauden sentteriosastossa Vainiola ei vaan erityisen kaksisesti erotu edukseen ja siksi hieman lapsenuskoisesti toivoin, että juuri tuota yhtä sentteripaikkaa olisi lähdetty paikkaamaan hankinnalla seuran ulkopuolelta mallia "petertiivola" ja jokaista nykyistä ukkelia olisi parhaimmassa tapauksessa pudotettu ketjuissa pykälä alaspäin. Olkoot sitten näin, jos/kun Luostarinen ja Sebok yhä kehittyvät niin Vainiolan vahvuudet varmaan siihen verrattuna sitten jatkossa näkyvät selkeämmin. Mutta silti, tietenkään pelaajia ei voi mitenkään yksi yhteen verrata, mutta toisinaan mietin että mitäs jos viime kauden joukkueessa olisi Myttysen tilalla pelannut Vainiola. Olisiko KalPa mennyt sinne asti minne meni?

Ja kun nyt jo helmikuun loppupuolta mennään niin varmaankin nämä alkavat olla jatkosoppareista viimeisiä. On niitä joskus julkistettu myös kauden päättymisen jälkeen, mutta en muista, onko se ollut tapa vai poikkeus. Joka tapauksessa pitkään jo käytännössä täysin varmat sekä Maionen että Wilsonin poistuminen varmaan alkavat olla yhä varmempia tapauksia. Sääli. Gröndahl ja Lappalainen nyt korvaavat jotenkuten (tai täysin) Riikolan ja Lukan, jospa sieltä tulee se JuTi väläyttelemään maionemaisia ratkaisuja ja korvaamaan Ryanin fyysistä läsnäoloa : )
 
Viimeksi muokattu:

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Eiköhän Maione ja Wilson testaa markkina-arvonsa. Itse saattaisin katsella jopa loppukesään millaisia tarjouksia maailmalta satelee jos siis pelkästään rahaa ajattelisin. KalPa on varmaan molemmille tarjouksensa jättänyt.

Sinällään jos markkinoilla ei parempaa sentteriä ole niin Vainiola on kokeneena pelaajana ja hyvänä aloittajana ymmärrettävä ratkaisu. Jospa VVV pystyisi opettamaan nuoremmillekin aloituskikkoja. Ikosella ja Luostarisella on paljon vielä opittavaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tosiaan sama sentteriosasto jatkaa myös ensi kaudella. Näin ollen siellä onjo sopparit seuraavilla:

Jokinen-Luostarinen-Ruuttu
Texier-Sebok-Kantola
Piipponen-Ikonen-Nuutinen
Gymer-Vainiola-Juusola
Könönen

Jatkuvuus on siis melko suuri, mutta en tiedä onko se hyvä asia. Tavi ja D'Amigo sekä Mutanen lähtijöitä. Toivotaan, että tuohon nyt edes se yksi tekijämies tilalle tulisi.

Pakisto sen sijaan menee melkolailla uusiksi.

Seppälä-Leskinen
Parikka-Mäkinen
(Gröndahl-Lappalainen)
Riekkinen

Pakistoon tosiaan kelpaisi Maione-Wilson mutta eiköhän nuilla näytöillä saa paremmat liksat muualla. Molemmilla tämä oli vain hyvä kausi näyttää tasoaan ja siinä ovat myös onnistuneet. Toivotaan tosiaan, että Lappalainen ja Gröndahl myös tulevat. Muuten ollaan pulassa.

Maalivahdit pysyvät myös samoina.

Pieni on siis vaihtuvuus tulevaa kautta ajatellen. Maione kun tuosta lähtee niin vaikea on uutta valopilkkua tuosta rosterista kyllä löytää. Joku huippuhyökkääjä olisi aika kova sana.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Tatu Kokkola pitäis saada mahdutettua tuohon ens kauden rosteriin muutoin on iso riski että karkaa toiseen jengiin.
Yks kova nimi hyökkäykseen olisi tervetullut.

Joukkueen rakennus on muutoin ihan hyvällä mallilla.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ainakin IS uutisoi asiaa jo varmana: KalPa värväsi SaiPan runkopuolustajan - SM-liiga - Ilta-Sanomat
Hyökkäyspää kaipaisi kyllä kipeästi vahvistusta tuloksenteko-osastolle.
Ok. Hieno homma jos nuo nyt sitten myös ns. varmat ovat. Silti tuonne pakistoon pitäisi saada vielä 1-2 ukkoa ja hyökkäykseen myös 1-2 TÄHTIstatuksen ukkoa. KalPan budjetilla tuo liene mahdottomuus ja ne 1-2 jotka mahdollisesti hyökkäykseen tulevat ovat jotain uran nosteessa olevia tyyppejä. Onhan nuo tämän kautiset tuloksentekijät taas vuoden vanhempia, mutta ei siellä kukaan ole semmoinen varma ukko joka takoisi tulosta lähes illasta iltaan. Semmoisia 20-30p ukkoja mutta kun muutaman 30-40p ukonkin joukkue tarvitsisi, jotta olisi jotain menestymismahdollisuuksia edes.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Onhan nuo tämän kautiset tuloksentekijät taas vuoden vanhempia, mutta ei siellä kukaan ole semmoinen varma ukko joka takoisi tulosta lähes illasta iltaan. Semmoisia 20-30p ukkoja mutta kun muutaman 30-40p ukonkin joukkue tarvitsisi, jotta olisi jotain menestymismahdollisuuksia edes.

Itse näkisin, että ens ikaudella Sebok, Texier ja Luostarinen voisivat olla 30 pisteen miehiä. Kaikki ovat nuoria ja potentiaalia on parempaan.
Se mitä olen tällä kaudella nähnyt näiden nuorten pelaamista, niin sanoisin että Alexandre Texier on ensi kaudella vähintään 30 pisteen pelaaja. Dominoinut välillä kiekollisesti jo tällä kaudella ja omaa hyvän maalivainun. Peli toimii sekä keskellä, että laidalla.
Luostarisen Eetu on koonnut saman pistemäärän Texierin kanssa, mutta hänellä isoimpana vahvuutena näkisin kovan luisteluvoiman ja kiekon käsittelyn yhdistettynä riittävään fyysisyyteen. Samanlainen maalivainu puuttuu kuin Texierillä, mutta silti ensi kaudella hyvät mahdollisuudet rikkoa myös 30 pisteen raja.
Sebok on edelleen nuori ja pystyy kehittymään vielä eteenpäin. Peli on mielestäni järkevöitynyt tällä kaudella ja rauhallisuutta tullut lisää. Luisteluvauhdista homma ei jää kiinni ja pystyy jatkossa myös pisteissä parempaan. Tällä kaudella jo lähellä rikkoa 30 pisteen rajan. Jatkaako joukkueessa, se on vielä kysymysmerkki. Nämä kaverit ensi kaudella tulosyksikön miehiä selvästi.

Gymer ja Ikonen eivät ole tällä kaudella onnistuneet kuin ajoittain väläyttelemään, mutta näkisin, että kummallakin on potentiaalia ensi kaudella sinne kahteenkymmenen pisteeseen. Gymerin pitää saada luistelulinjat siihen kuosiin, että pystyy ajamaan paremmin ja röyhkeämmin maalin eteen ja Ikosen pitää päästä sellaisiin paikkoihin, jossa voi käyttää paremmin maalintekijän lahjojaan. Tällä kaudella Gymerillä on ollut sellaista JyriJunnilamaista tehotonta kulmissa pörräämistä ja Ikonen on välillä hävinnyt kuvasta kokonaan.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Sebok on edelleen nuori ja pystyy kehittymään vielä eteenpäin. Peli on mielestäni järkevöitynyt tällä kaudella ja rauhallisuutta tullut lisää. Luisteluvauhdista homma ei jää kiinni ja pystyy jatkossa myös pisteissä parempaan. Tällä kaudella jo lähellä rikkoa 30 pisteen rajan. Jatkaako joukkueessa, se on vielä kysymysmerkki.

Mitäs epäselvää Sebokin jatkossa on? Vastahan KalPa ennen joulua teki miehen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eli jälleen kerran Jatkoajan lähde ei pitänyt paikkaansa. Toivottavasti piti muiden osalta, eli muutkin herrat jatkavat.
Lukeeko joku oikeasti vielä ihan itse jatkoaikaa? Sen verta on heikoksi mennyt, että itseltä jäänyt välistä. Seuran omst sivut / EP on itsellä usein tarkkailun alla
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa solmi neljä jatkosopimusta | KalPa

Vainiola jatkaa siis. Nuorille myös jatkopahveja.

Tässä ei oikeastaan ollut mitään kovin yllättävää. Oikeastaan tuosta enemmänkin ottaa silmään se, mitä tuossa ei kerrottu. Itse siis olisin vähän kaivannut sopimusta myös Tatu Kokkolalle ja ehkäpä myös Kim Nousiaiselle. Nousiainen tosin on vielä niin nuori kaveri, että saattaa pelata junnuissa ilman sopparia edustusjoukkueen kanssa, jos ei sitten vaikkapa suuntaa Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Senttereistä taas on yleensä aina pulaa, siinä mielessä Tatu Kokkolan jatko olisi ollut toivottavaa. Lieneekö hän sitten siirtymässä jonnekin muualle vai onko neuvottelut vielä kesken vai eikö KalPassa vain nähdä hänelle sopivaa ruutua.

Sinällään jos markkinoilla ei parempaa sentteriä ole niin Vainiola on kokeneena pelaajana ja hyvänä aloittajana ymmärrettävä ratkaisu.

Näinpä, jos selvästi parempaa vaihtoehtoakaan ei ole saatavilla, niin eipä kai miestä kannata ruveta pelkästä vaihtamisen ilosta vaihtamaankaan. Vainiola tuo kokemusta ja puolustus- ja aloitusosaamista nuoren sentterikaartin tueksi, ja tuskin on kuitenkaan erityisen kallis pelaaja.
 

Uncle Ben

Jäsen
Tosiaan sama sentteriosasto jatkaa myös ensi kaudella. Näin ollen siellä onjo sopparit seuraavilla:

Jokinen-Luostarinen-Ruuttu
Texier-Sebok-Kantola
Piipponen-Ikonen-Nuutinen
Gymer-Vainiola-Juusola
Könönen

Jos Mikko Juusola ja Juuso Könönen listataan rosteriin mukaan, niin ehkäpä sitten on syytä listata myös Aleksi Klemetti ja Henri Knuutinen, miksei Leevi Aaltonenkin. Heillä kaikilla on sopimus ensi kaudesta, mutta jää sitten nähtäväksi pelaako heistä kukaan säännöllisesti edustuksen mukana.

Tuosta joukosta mahdollisesti löytyy ensi kaudella Iisalmeen tarjolla olevia kavereita. Nythän IPK:ssa ovat pelanneet lähinnä 1997 syntyneet Tatu Kokkola, Topi Piipponen ja Juuso Nevalainen. Heistä Kokkolan tilanne on siis auki, tai ainakaan julkista tietoa hänen sopimuksestaan ei ole ollut, Piipposelle todennäköisesti kaavaillaan vakioroolia liigassa ja Nevalaiselle tuskin on jatkosopimusta tulossa. Ehkäpä siis ensi kaudella juuri Juusola ja Könönen, molemmat 1998 ikäluokasta, voisivat olla suuntaamassa Iisalmeen.

Jatkuvuus on siis melko suuri, mutta en tiedä onko se hyvä asia.

Eiköhän se joukkueen iskukykyä ajatelleen ole lähinnä hyvä asia, yleisön mielenkiinnon kannalta hieman suurempi vaihtuvuus olisi tietysti voinut kiinnostusta lisätä.
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Uutiskukossa Maionen haastattelu. KHL:stä useampi joukkue ollut jo kiinnostunut, joten lienee aikalailla Kalpa laskuista poissa ensi kaudella. Maione on kuulemma Samin löytö, Toronton reissulla viime vuonna löytäneet toisensa.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Uutiskukossa Maionen haastattelu. KHL:stä useampi joukkue ollut jo kiinnostunut, joten lienee aikalailla Kalpa laskuista poissa ensi kaudella. Maione on kuulemma Samin löytö, Toronton reissulla viime löytäneet toisensa.
Eipä ole ihme. Liigaa yksi viihdyttävämpiä pakkeja. Huikea ukkeli kaiken kaikkiaan ja viime pelissä kun meni auttamaan HPK ukkoa sulatti tämänkin kylmimmmän kalesydämmen.

Lähdölle ei KalPa mahda mitään, mutta ai että kun olisi ollut 2v pahvilla niin olis kelpo rahat edes saatu. Nythän mies lähtee ilmaiseksi ja KalPa jää jälleen kerran nuolemaan näppejään. Kasvatetaan aina kivasti muille valmiiksi poimittaviksi. Ruohomaa, Myttynen, "Mankinen", Rissanen, Keränen näin viime vuosilta. Toki Mikkolan + tulevat Riikola ja Lukka mennee tämän otsikon alle myös. Mutta eipä tälle mitään mahda. Näin se vaan tulee aina menemään.
 

Knap

Jäsen
Tuosta joukosta mahdollisesti löytyy ensi kaudella Iisalmeen tarjolla olevia kavereita. Nythän IPK:ssa ovat pelanneet lähinnä 1997 syntyneet Tatu Kokkola, Topi Piipponen ja Juuso Nevalainen. Heistä Kokkolan tilanne on siis auki, tai ainakaan julkista tietoa hänen sopimuksestaan ei ole ollut, Piipposelle todennäköisesti kaavaillaan vakioroolia liigassa ja Nevalaiselle tuskin on jatkosopimusta tulossa. Ehkäpä siis ensi kaudella juuri Juusola ja Könönen, molemmat 1998 ikäluokasta, voisivat olla suuntaamassa Iisalmeen.
Juusola voisi olla potentiaalinen jopa 30 pisteen mies Mestiksessä, mikäli saa hyvän kesän alleen. Sellaisen samanlaisen kuin Kokkola. Mutta paljon matkaa siihen. IPK todennäköisesti haluaa vain itsenäistyä vieläkin enemmän (mutu), joten tuskin Könösen kaltaisille ns. väliinputoajille on Iisalmessa käyttöä.

Minun puolesta Nevalainen voisi tehdä suoran jatkosopimuksen IPKn kanssa. Alkukaudesta jätkän koohotus vitutti, mutta on kyllä kauden aikana vakuuttanut minut.

Tullut mieleen jopa sellainen homma, joka nyt on täysin fantasiapaskaa. Mutta voisikohan Kokkolalla olla intressejä tehdä vuoden jatko IPKn kanssa, lyödä itsensä Mestiksen kirkkaimpaan eliittiin ykkössentteeinä, ja kävellä Liigaan oikeaan rooliin. Siis silleen, miten nää muut Mestistähdet on tehnyt. Toki Kokkola haluaa varmaan vaan nopeasti eteenpäin urallaan, mutta pitkällä tähtäimellä ei välttämättä olisi huono minunkaan idea. Mistä minä tiedän?
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Moi! Pleijareiden alkuun niin pitkä aika, että pakko oli tulla käymään toisten hiekkalaatikolla. Tuo teidän Maione on kyllä heittämällä liigan viihdyttävin pelaaja. Ollut hieno värväys teille. Kevät kun on myös siirtospekulaatioiden aikaan, niin olisiko mitään mahdollisuutta, että Teemu Suhonen siirtyisi teille?. Mitä pelejä Jukureita vastaan tuli seurattua, niin omissa kieltämättä todella heikko, mutta kiekollinen pelaaminen ja ylipäätään taitava luistelu pisti kyllä silmään. Tarvitsee toki vierelleen laadukkaan pakin paikkaamaan puolustuspään tötöilyjä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Nyt kun JuTi jatkaa vielä Saksassa seuraavankin kauden, voisi Saksman korottaa tarjoustaan Wilsonille.
Ihan asiallinen pakiston runko olisi Leskinen, Lappalainen, Gröndahl, Seppälä & Wilson.

Nuorista pitäis saada nostettua joka kaudelle uusia kavereita vakioooleihin. Pakistoon ei taida olla ens kaudelle oikein ketään tulossa Aasta. Kokkolan Tatun tie sentteriksi on hieman tukossa nyt kun kaikki entiset jatkaa. Hänen kannaltaa hyvä jatkumo kehitykseen olisi ollut vakio minuutit liigassa.

Teemu Suhonen on aika lapanen puolustamaan, niin voi minun puolestani jatkaa uraansa muualla.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Mitenköhän luotettava lähde tuo Hockeypuls mahtaa olla tällaisissa huhuissa? Tosiaan Gröndahlin KalPa-sopimus uutisoitiin käytännössä varmana hyvissä ajoin ennen Ruotsin keikkaa. Nuo Gröndahlin omat kommentit sopivat sen kanssa yksiin eli IFK on vain tuon Hockeypulsin arvailua. Toistaiseksi ainakin luotan enemmän mm. Savon Sanomien lähteisiin.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kevät kun on myös siirtospekulaatioiden aikaan, niin olisiko mitään mahdollisuutta, että Teemu Suhonen siirtyisi teille?

Miksei se tietysti mahdollista olisi, onhan Suhonen omia kasvatteja, vaikka tuohon aikaan vielä hyökkääjä tietty olikin. Vaatisi juuri oikean roolin ja periaatteessa ylivoimapakin rooliakin voisi KalPassa olla tarjolla, kun Riikola, Lukka ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös Maione poistuvat riveistä. Jotenkin en silti pidä kovin todennäköisenä hänen siirtymistään Kuopioon.

Nuorista pitäis saada nostettua joka kaudelle uusia kavereita vakioooleihin. Pakistoon ei taida olla ens kaudelle oikein ketään tulossa Aasta.

Tuskin ihan vakiorooliin, Joona Riekkisellehän kuitenkin hiljattain jatkosopimus tehtiin. Miten ja missä mahtanee sitten Kim Nousiaisen ura jatkua.

Ruotsin median mukaan Gröndahl on menossa HIFK:iin. Eikös Gröndahl ollut jo käytännössä varma Kalpaan tulija?

Ehkäpä Ruotsin puolella ei tullut mieleen muita suomalaisia paikkoja kuin Helsingfors. ;) No, saa nähdä. Tällä erää pitäisin vielä noita suomalaishuhuja luotettavampina. Tietysti jos lopullista sopimusta KalPaan ei Ilta-Sanomien ja Savon Sanomien huhujen aikaan ollut, niin onhan se tietysti mahdollista, että HIFK on pistänyt isompia lukemia pöytään.
 

Uncle Ben

Jäsen
Tarina kertoo, että KalPalla on sopimus kolmen maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja seitsemäntoista hyökkääjän kanssa. Kokonaismäärähän kuulostaa oikein hyvältä, vaikka mukana tietysti onkin jonkin verran tuota nuorisoa, jonka varaan ei voi vielä kovin paljoa laskea. Ja vaikkapa Niko Hovisen todellinen jatko KalPassa varmistunee vasta myöhemmin, hänen sopimuksessaanhan oli ulkomaan optio.

Juha Koljonen Twitterissä: "#KalPa'lla on ensi kaudesta sopimus kolmen maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja 17 hyökkääjän kanssa. #Liiga"

Jos tuota lukumäärää vertaa tiedossa oleviin sopimuksiin KalPan omilla sivuilla, niin sen mukaan julkaisematta olisi neljän puolustajan ja yhden hyökkääjän sopimukset.

Pelaajat | KalPa
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Melko hyvät ja odotetun kaltaiset lukemat. Hyökkääjien vaihtuvuushan tulee olemaan erittäin pientä, kun lähtijöitä todennäköisesti ovat vain Tavi, D'Amigo ja Mutanen. Tuo tuntematon 17. hyökkääjä varmaan on kahden ensiksi mainitun "yhdistetty" korvaaja ja alempiin ketjuihinhan tarjontaa on on rosterissa jo ennestään.

Puolustajauutinenkin on mainio, sillä se tarkoittaisi, että oletettavasti saapuvien Gröndahlin ja Lappalaisen lisäksi soppari on kahden muun julkistamattoman puolustajan kanssa. Tämä meinaisi ennen kaikkea, että Konsta Mäkistä ja/tai Valtteri Parikkaa ei (tietenkään? onneksi?) ole kaavailtu ensi kaudellakaan kärkikuusikkoon, vaan tunnetuilla nimillä vakituinen pakisto olisi mallia:

Gröndahl - Lappalainen
Seppälä - Leskinen
XXX - XXX

Äksien identiteettejä voi vain arvailla. Kaipa Wilsonin jatkosta saa edes haaveilla vielä. Timonen ei luultavasti (ainakaan vielä) palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös