Chris VandeVelde

  • 65 394
  • 258

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tässä VandeVelden maaleja änäristä parin kolmen vuoden takaa: Chris Vandevelde - Flyers recent goal highlights - YouTube

Ei sinne änäriin ilman jotain erikoisosaamista pelaajaa oteta, ja hänellä se on duuni puolustussuuntaan+ vahva pelaaminen vastustajan maalin edessä.

Oma veikkaus: tulee olemaan kahden suunnan työn lisäksi Liigan parhaita (ellei paras) ylivoimapelaajia pari metriä irti vastustajan maalista. Tulee varmasti jokusen maalin hakkaamaan sisään irtokiekoista varsinkin, kun Lukolla on Ramstedtin ja Niskalan tasoisia pelaajia toimittamassa kiekkoa maalille.

Mielenkiintoinen ja värikäs hankinta, onnittelut Raumalle!
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuli nuo highlightsit myös katsottua. Pisti silmään loistava käsi-silmä kordinaatiokyky, eikä pelkästään ohjauksissa. Kyllähän nuo laukausmaalitkin antoi sellaisen fiiliksen, että voisi Liigassa jopa tehdä maalejakin, vaikka moni täällä sitä ei odotakkaan. Highlightsit ovat tietysti highlightseja, joten niin perusteella vaikea tehdä isoja päätelmiä.

Odotan hyvää kahden suunnan pelaamista ja maalin eduspeliä niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Liigassa on paljon heiveröisiä pakkeja, joten tälläinen kaveri ei ole mukavimmasta päästä maalin edessä.

Toivon, että olisi hyvä maalintekijä myös ja täten aivan timanttinen hankinta.
 

Nicke50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni täysin vastaava pelaaja ja hankinta kuin Erik Rasmussen Ässiltä muutama vuosi sitten. Pisteitä turha odottaa mutta kovan luokan ammattilainen, ja varsinkin puolustussuuntaan. Pelaamattomuus varmasti näkyy.
 
Mielestäni täysin vastaava pelaaja ja hankinta kuin Erik Rasmussen Ässiltä muutama vuosi sitten. Pisteitä turha odottaa mutta kovan luokan ammattilainen, ja varsinkin puolustussuuntaan. Pelaamattomuus varmasti näkyy.

Rasmussen oli vetänyt AHL:ssä paskan kauden ennen ässiin tuloa. VandeVelde vakkariäijä änärissä ennen Lukkoon tuloa. En näe yhtäläisyyttä.
Jos johonkin ainakin Lukon historiassa voisi verrata on Robert Kron, jota jonnet tällä palstalla ei varmaan muista. Erityyppisiä pelaajia toki ja Kron oli 5 vuotta vanhempi Lukkoon tullessaan, mutta NHL-pelaajan status on sama. Silloin oli ismo joka kuvasi videokameralla Kronia muna pystyssä. Nyt on Peksi joka tietää valmentamisestakin jotain. Hyvä tästä tulee.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
VandeVelde vakkariäijä änärissä ennen Lukkoon tuloa.
No vakkariäijäksi voidaan juuri ja juuri laskea, mutta sen verran voin kertoa että tuota haukuttiin koko viime kausikin. Kaikki paitsi koutsi halusivat hänet ulos kokoonpanosta, mutta Hakstol peluutti VandeVeldeä peli toisensa jälkeen ja hän oli kuin kultapoika Flyers-koutsille. Täytyy muistaa, että NHL:n nelosketjusta Liigaan voi hyvinkin tulla pinna per peli -peluri. VandeVelden kohdalla en ihan varma ole, mutta eiköhän hän ainakin tuollaista 0,7 pinnan tahtia paukuttele.

Vaikka ei nyt NHL-tasolla ole hirveästi kehuttavaa äijästä, niin Liiga-tasolle noilla (=NHL)meriiteillä aika kovakin hankinta.

Näen, että tässä on joko jonkinasteinen floppi tai erittäin hyvä hankinta. Ei mitään välimuotoa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei mikään pisteruisku kuten Steve Moses tai vastaavan tyyppiset pelaajat. Kokemusta kuitenkin kohtalaisesti NHL:stä, ja sen kautta miehen toivotaan tuovan apuja ihan jokapäiväiseen tekemiseen.

Kuten päävalmentaja toteaa, istutaan alas ja keskustellaan mikä on se oikea pelipaikka ja systeemi että saadaan miehestä parasta irti.

Vaikuttaa järkevältä suunnitelmalta ja annetaan aikaa totutella. Ensi vuoden puolella sitten ja varsinkin pudotuspeleissä odotukset ovat isommat.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tilastojen perusteella ei voi olla ainakaan mikään pistelinko. Jos on uransa aikana pystynyt kerran vetämään kauden Ahl:ssa yli 0,5 pistettä per peli, niin ei voi ihmeitä odottaa.

Stephane Veilleux tulee mieleen joka tuli Bluesiin muutama vuosi sitten hyvin samanlaisilla statseilla.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ehkä se teidän katsomohuutelijakin voi nyt vähän rauhoittua.
Ei, ei se, tai oikeastaan ne todellakaan voi. Siellä on edelleen tästä hankinnasta huolimatta tuomarit kentällä ja vain niiden tekemiset huomioidaan.

Jos VandeVelde on edes jonkinlaisessa tikissä, niin uskon että on hyvinkin hyödyllinen Lukolle. Jos pinnoja tulee sellaisella n. puolipinnaa per peli tahdilla niin se on mun mielestä ihan ok, kun pelaajan historiaa katsoo. Jokos se Hillding on pakannut kamansa, vai odottaako se vielä että VandeVelde saapuu?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olkoot mikä Hakstolin saunakaveri tahansa, mutta tämä on mielettömän kova pr-temppu koko liigalle miltä seuralta tahansa tuoda parhaassa peli-iässä oleva pelaaja rapakon takaa niin, että hän on pelannut NHL:ssä ylhäällä useamman kauden putkeen edellisinä kausinaan. Ei siellä kuitenkaan ihan turistit pääse rosteriin, vaikka sarja on osaksi myös viihdettä. Vaan on se jo monet kaudet huomattu, että yllättäen dollarikaukaloiden pelimiehet saattavat olla yllättävänkin kevyttä pyhäkoulupoikaa, kun mannerta vaihdetaan. Ketjussa mainittu Veilleux on tästä hyvä esimerkki, mutta mieleen tulee myös Krys Kolanos, Mike York, Martin St. Pierre ja Corey Lockekin vaikka olikin enemmän kova AHL-tähti liigaan tullessaan. Mielenkiintoista nähdä rooli tuossa Lukon joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Yhyy. Kerroin vain miksi NHL-pelejä on viime kausina vielä tullut, mutta koville ottaa näköjään. Mitään muuta syytä ei Flyersin seuraajat hänen peleilleen löytäneet kuin Dave Hakstolin selänpesutouhut( vai pitääkö sulle laittaa lainausmerkkeihin?).
Ok. Jatka sinä tasollasi ja minä nousen takaisin omalleni. Silloin kun ei ole mitään sanottavaa, kannattaa pitää mölyt mahassa. Ihan vinkkinä vaan sinulle.

Ihan hyvä fiilis on tästä hankinnasta, kun miettii asiaa kevättä ajatellen. Loistavaa reagointia myös Lukon johdolta. Trendinä liigassa on ollut viime vuosina, että joukkueita vahvistetaan pitkin kautta. Oikeastaan joka jengi on tätä harrastanut. Vähän aikaa näytti, ettei Lukko tee mitään. Onneksi olin väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielenkiintoinen haku tämä VandeVelde. Klippien perusteella luistin on ainakin joskus liikkunut liukkaasti ja maskimiehenäkin on tuntunut viihtyvän joten eiköhän niitä avuja tulla Lukossakin näkemään. Sekin on posia, että kaveri pystyy pelaamaan sentterinä.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Mielenkiintoinen kaveri ja ei todellakaan varmaan halpa, joten tältä odotan tavalla tai toisella suuren roolin ottamista ja selvää vahvistuksen roolia. Sinällään ei tarvitse olla kultakypärä kamaa, mutta tärkeitä maaleja kenties ja vahvaa ja vakaata suoritusta molempaan suuntaan.
Mies ei kuitenkaan videon perusteella ihan kädetön tai jalaton ole ja kokoakin ihan sopivasti, joten maalineduspeli molemmissakin päissä voisi onnistua ja yv-maskimiehenä varmasti erinomainen kaveri näin ajateltuna.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Monia vuosia VandeVeldeä seuranneena hyvä haku Liigaan. Änärissä en näe miehelle käyttöä, tullut monet kerrat kirottua miehen toimia kentällä. Liigassa uskon olevan pätevä tekijä ylivoimalla maalin edustalla. Tasaviisikoin tulee karvaamaan paljon kiekkoja ja saamaan täten mahdollisia syöttöpisteitä. Loistava maalintekijä Liigaan kahden metrin sisältä ja sen ulkopuolella tekee tärkeää duunia auttaakseen ketjukavereitaan. Suureen liigaan ei vain ollut tarpeeksi hyvä tähän duuniin, mutta kotoisessa sarjassa pärjännee hyvin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suureen liigaan ei vain ollut tarpeeksi hyvä tähän duuniin, mutta kotoisessa sarjassa pärjännee hyvin.

Tämän pelaajan kohdalla ei varmasti jää kiinni pelillisista asioista. Ongelmia voi tulla lähinnä sopeutumisessa, ensimmäistä kertaa Eurooppaan pelaamaan on aina kysymysmerkki, vaikka olisi kuinka kovasta pelimiehestä kysymys. Tässä on seuralla ja pelikavereilla iso rooli kuinka saadaan VandeVelde viihtymään myös kaukalon ulkopuolella.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Rahaa on! Erinomainen vahvistus Lukolle ja luulisi tulostakin alkavan nyt tulevan, kun hyökkäyksessä on tällaisia nimiä. Mielenkiintoista nähdä miten pelaa Liigassa.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rahaa on! Erinomainen vahvistus Lukolle ja luulisi tulostakin alkavan nyt tulevan, kun hyökkäyksessä on tällaisia nimiä. Mielenkiintoista nähdä miten pelaa Liigassa.

Laitan tähänkin nyt vielä. Lukko jätti ennen kautta budjetistaan osan käyttämättä. Tämän lisäksi Fleuryn ulostamisesta säästyi euroja. Näillä rahoilla on palkattu nämä kaksi pelaajaa jotka olivat suoria reagointeja loukkaantumisiin. Rajalan mukaan pelaajabudjettia ei olla ylitetty eli ihme porua taas
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Uskoisin, että jos homma alkaa heti kuskea ja tulosta tulla, niin voi olla jopa potentiaalia Korean koneeseen.

Itse odotan maalineteen kunnon taistelijaa. Lyö irtopalat sisään, tuo vaihtoehtoja ylivoimalle ja sellaista Tukosmaista kiekkoa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jaa-a. Itseä kyllä hiukan pelottaa se, että VandeVelde ei ole oikein missään vaiheessa uraansa ollut mikään pistehirmu, edes yliopistoliigassa. Toki jos on puolustussuuntaan hyvä ja kykenee muuten suorittamaan Peksin pelikirjaa, niin vahvistushan tuo on nykyiseen hyökkäysosastoon jopa samalla pistetahdilla kuin AHL:ssä (0,36 ppg). Edelliset NHL:ssä pidempään työnäytteitä antaneet pelaajat (Brookbank ja Ellerby) eivät nyt suoranaisesti ainakaan loistaneet ylivoimaisuudellaan Liigassa. Toivottavasti VdV näyttää toisin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tarkistinpa piruuttani, millaiset arvot VandeVeldellä on NHL17-pelissä: merkitty 2-suunnan hyökkääjäksi ja sentteriksi, mutta kokoonpanossa 4-ketjun oikea laitahyökkääjä. Overall 80, yksittäisistä arvoista ei nouse mikään ylitse muiden.

Täytyy muistaa, että NHL:n nelosketjusta Liigaan voi hyvinkin tulla pinna per peli -peluri. VandeVelden kohdalla en ihan varma ole, mutta eiköhän hän ainakin tuollaista 0,7 pinnan tahtia paukuttele.

Vaikka ei nyt NHL-tasolla ole hirveästi kehuttavaa äijästä, niin Liiga-tasolle noilla (=NHL)meriiteillä aika kovakin hankinta.

Näen, että tässä on joko jonkinasteinen floppi tai erittäin hyvä hankinta. Ei mitään välimuotoa.

NHL ja meidän kotoinen Liiga ovat eri sarjoja, Liigassa dominoiva pistepörssin voittaja ei välttämättä saa paikkaa ylhäällä NHL:ssä ja toisaalta NHL:ssä 3-ketjun hyökkääjä ei välttämättä ole mikään sateentekijä SM-liigassa.

Tämän pelaajan kohdalla ei varmasti jää kiinni pelillisista asioista. Ongelmia voi tulla lähinnä sopeutumisessa, ensimmäistä kertaa Eurooppaan pelaamaan on aina kysymysmerkki, vaikka olisi kuinka kovasta pelimiehestä kysymys. Tässä on seuralla ja pelikavereilla iso rooli kuinka saadaan VandeVelde viihtymään myös kaukalon ulkopuolella.

Sopeutuminen monessakin mielessä. Sopeutuminen seuraan, joukkuekavereiden keskuudessa, paikkakunnalle, pelitapaan jne. Jääkiekkoilijatkin ovat vain ihmisiä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaa-a. Itseä kyllä hiukan pelottaa se, että VandeVelde ei ole oikein missään vaiheessa uraansa ollut mikään pistehirmu, edes yliopistoliigassa. Toki jos on puolustussuuntaan hyvä ja kykenee muuten suorittamaan Peksin pelikirjaa, niin vahvistushan tuo on nykyiseen hyökkäysosastoon jopa samalla pistetahdilla kuin AHL:ssä (0,36 ppg). Edelliset NHL:ssä pidempään työnäytteitä antaneet pelaajat (Brookbank ja Ellerby) eivät nyt suoranaisesti ainakaan loistaneet ylivoimaisuudellaan Liigassa. Toivottavasti VdV näyttää toisin.
Oli VdV toki joukkueensa TOP-3 pistemies kolmella viimeisellä yliopistokaudellaan, vaikka koko sarjan pistepörssissä korkealla ollutkaan. Tuosta on toki aikaa ja ammattilaisurallaan ei ole pinnoja liiemmäliti tehnytkään. Youtube klippien perusteella tuo erikoisosaamista maalin edustalle ja sitä Lukolla ei liiemmälti rosterissa ole tällä kaudella ollut.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan tuo vaikea arvioida millainen kaveri tulee olemaan, mutta mielenkiintoa Liigaan lisää varmasti aina, kun NHL mies saapuu. Asenne ratkaisee paljon. Korpikoski veti älyttömillä tehoilla TPS:ssa, vaikka änärissä ihan susi. Eikä Bödkerkään ole änärissä ollut niin hyvä kuin olisi voinut odottaa.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kertakaikkiaan hieno hankinta. Monipuolinen isokokoinen hyökkääjä, jolla Lukko uskoakseni hakee kovuutta ja vääntövoimaa kulmiin ja maalin eteen sekä hyvää alivoimapeliä. Pitäisi olla enomainen maskimies ylivoimalle ja pystyy pelaamaam sekä laitaa että senaa. Lisäksi vaikka ei mikään myllyttäjä olekaan, niin kuitenkin muutaman kerran saamut kovilta pojilta turpaan, että varmaan on itsekin jotain niistä oppinut. Meinaan vaan ettei ihan jokainen mikkemakke ole nenille hyppimässä.

Kyllä se vaan on niin, ettei ihan joka tusinajamppa hienolla sukunimellä pelaa käytännössä kolmea täyttä kautta änäriä putkeen vaikka olisikin valmentajan tuttu juniorivuosilta. Nämä ja muut lyttäävät puheet esim. Lappeenrannan tai Tampereen suunnalta on suhteellisen helppo tunnistaa lähinnä kateudeksi. Ei silti. Epäonnistuminenkin on mahdollista, mutta sytyttää tää sekä omaa jengiä, raumalaisia kannattajia että koko Liigaa ihan eri tavalla kuin joku NCAA:sta just valmistunut kaveri puolen kevään kokemuksella AHL:sta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös