• 4 571
  • 32

Punamusta

Porin Ässät
Ässät ja HPK iskevät tällä kaudella toisen kerran yhteen, kun joukkueet kohtaavat Isomäessä kello 17 alkavassa ottelussa. Molemmat pelasivat viimeksi eilen, joten palautumisaikaa ei ole jäänyt liikaa. Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuun 12. päivä tiistaina, jolloin Ässät haki hyökkääjä Ville Korhosen viime minuutin alivoimamaalilla voiton Hämeenlinnasta maalein 1-2. Ässät löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kuusi 21 pisteellä, kun taas HPK majailee 13. sijalla 14 pisteellä.

Kotijoukkue Ässät onnistui eilen katkaisemaan kolmen ottelun mittaiseksi kasvaneen tappioputkensa, kun se haki hyvän esityksen päätteeksi voiton aina vaikeasta Jyväskylästä maalein 1-3. Ässistä kunnostautuivat muun muassa kaksi maalia vanhaa seuraansa vastaan iskenyt hyökkääjä Mikko Salmio, hyvin maalillaan pelannut maalivahti Henri Kiviaho ja molemmat Salmion maalit syöttänyt kapteeni Matti Kuparinen. Hyökkääjä Sami Lähteenmäki teki eilen jo kauden yhdeksännen maalinsa, ja nousi siten maalipörssin jaetulle ykkössijalle. Kotona Ässillä ei ole viime aikoina kulkenut hyvin: neljää voitettua kotiottelua on seurannut kolme hävittyä kotiottelua. Tänään Ässät pyrkii katkaisemaan tämän tappioputken.

Lähteenmäki on tehoilla 9+4 Ässien paras maalintekijä ja pistemies. Tehopisteiden valossa ovat kunnostautuneet lisäksi ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin (4+6), yhdysvaltalaishyökkääjä Philip McRae (1+7), kanadalaishyökkääjä Antoine Laganiere (4+3) ja tulokashyökkääjä Jesperi Kotkaniemi (3+4).

Vierasjoukkue HPK sai Ässien tapaan katkaistua eilen tappioputken, kun kuuden ottelun tappioputki katkesi HPK:n otettua kotivoiton Sportista maalein 2-1. Hämeenlinnalaisjoukkue on aloittanut kautensa nihkeästi, sillä 14 ottelusta kasassa on vain viisi voittoa, joista yksi voittomaalilaukauskilpailussa. Kuudesta vierasottelustaan HPK on voittanut kaksi. Joukkueen alkukauden tehokkaimpia pelaajia ovat olleet hyökkääjät Oula Palve (5+4), Otto Paajanen (5+1) ja Teemu Turunen (2+4). Puolustajista tehokkain on ollut Petteri Nikkilä pistein 0+4.

Viime kaudella joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Porissa päättyi Ässien jatkoaikavoittoon maalein 2-1, mutta toisella kerralla HPK haki voiton lukemin 1-2. Viime vuosina ottelut Porissa ovat näiden joukkeiden välillä olleet välillä runsasmaalisia, välillä vähämaalisempia. Viimeisen neljän kauden aikana on ollut niin, että toinen kohtaaminen Porissa on päättynyt Ässien voittoon ja toinen HPK:n voittoon.

10. Ässät - HPK 1-2

Toivon mukaan JYP-ottelun hyvä tekeminen jatkuisi myös tänään. Onnistuuko Sami Lähteenmäki rikkomaan kymmenen maalin rajan tällä kaudella ja onnistuuko Ässät katkaisemaan kotiotteluiden tappioputkensa? Entä pääseekö Jesperi Kotkaniemi pitkästä aikaa pisteille? Ässien maalilla jatkaa Bernardin kipeänä olon vuoksi Henri Kiviaho, kun taas HPK:sta en ole varma, jatkaako Emil Larmi vai saako Antti Karjalainen aloittaa. Molemmat vaihtoehdot lienevät mahdollisia.

vastaantulija

Määrätietoisesti HPK
Vaikea sanoa taas Kerhosta, että mitä tänään tullaan näkemään. Eilen tosiaan katkaistiin väkisin tuo kammottava kuuden ottelun tappioputki, ja se katkaistiin todella raastavalla taisteluilmeellä. Ei nähty mitään suuria hienouksia eilen, eikä hyökkäyspeli edelleenkään kovin ruusuiselta näyttänyt.

Molemmat tosiaan pelasivat eilen, mutta Ässät pelasi myös keskiviikkona. Kerholla taas edelsi viikon tauko eilistä peliä, joten saisiko siitä pienen edun, kun Kerhon tavaramerkki on kuitenkin pelinopeus? Tuskin, mutta yritetään jostain kaivaa positiivista kulmaa.

Lähteenmäki on tehoilla 9+4 Ässien paras maalintekijä ja pistemies.

Kiva katsella näitä Kerhosta lähteneitä ja muualla breikanneita jannuja vastustajien kokoonpanoissa. Meidän tähtivahvistus Mikko Lehtonen oli eilen pudotettu kokoonpanon ulkopuolelle, mutta lepuutettiinko siinä vaan täsmäasetta tämän illan kamppailuun? Jos tänään nähtäisiin tuoreilla jaloilla vaikka jo pelitilannemaali tältä meidän hyökkäyksen kärkivahvistukselta.

Tappiolta tämä haiskahtaa meidän näkökulmasta, mutta Kerhofaneja on kuulemma tulossa mukavasti paikalle. Sen kunniaksi voisi joukkue taistella itsensä vaikka ainakin jatkoajalle, ja jatkaa pistepussin kartutusta.

Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuun 12. päivä tiistaina, jolloin Ässät haki hyökkääjä Ville Korhosen viime minuutin alivoimamaalilla voiton Hämeenlinnasta maalein 1-2.

Tämä pitäis kyllä kostaa takaisin. Oli meinaan aika veemäinen lopetus tuolle pelille.

PataJaska

Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nämä tällaiset ovat likimain inhottavimpia komboja pelata, Jyskylästä ei nimittäin ole mikään ihan pikkumatka Poriin. Pelaajat lienevät olleen kotona arviolta joskus yhden jälkeen yöllä, joten pelkästään yöunet jäävät vähän huonoiksi. Toivottavasti siis joka ukko on hoitanut kehonhuollolliset asiat tarkasti. Kerholla on ilman muuta ainakin pieni etu matkustuksen (saavat tulla vasta tänään ns. ihmisten aikaan) sekä levon suhteen..

Kerho sai tosiaan eilen kuin tilauksesta poikki vaatimattoman kuuden pelin tappioputkensa. Ei siis liene epäilyjä, etteikö joukkue tulisi sillä kovalla taisteluilmeellä tänään Poriin, jolla homma eilen hoidettiin. Sitä suuremmalla syyllä luistimen olisi siis noustava suhteellisen kerkeästi myös kotijoukkueella. Uskotaan ja toivotaan, että näin tapahtuu.. pelillinen esitys oli eilen vakuuttava, joten fysiikan riittävyys nousee isoon rooliin

Eilisen todella komean ryhtiliikkeen jälkeen on nyt kasvojenpesun paikka myös sitten kotona, viimeisimmät kotipelit eivät kummoisia ole olleet. En tiedä mitä palavereja joukkueen kesken on käyty, mutta eilen oli jäällä aivan eri joukkue kuin parissa aiemmassa kotipelissä. Sen joukkueen myös kotiyleisö haluaa tänään nähdä. Ottelun teemanahan on tänään Oktoberfest, joten toivotaan että tapahtuman tuotteista päästään nauttimaan hyvällä fiiliksellä eikä jouduta kiskomaan kaksin käsin siksi, että kotijoukkueen esitystä ei kestä selvinpäin katsella *hymiö*

Viimeisimpien huhujen mukaan Jussi Makkonen pelaisi tänään kauden ensimmäisen ottelunsa, joten vähintään yhden miehen vaihtumisen kokoonpanoon se tulee siis aiheuttamaan

EDIT: paikalle ilmeisesti tulossa aika paljonkin Kerho-faneja. Oktoberfest-tapahtumassa siis tarjolla saksalaishenkistä purtavaa sekä valtakunnallisestikin tunnetun porilaisen panimoravintola BeerHuntersin erikoisoluita, jopa litran tuopeissa. Tuolla lisätietoa

Lauantaina Oktoberfest | Porin Ässät

Tänään on muuten vastakkain kaksi selvästi eniten jäähyjä ottanutta joukkuetta. HPK on pelannut n. 114 minuuttia alivoimalla ja Ässät n. 106 minuuttia. Pelicans ja SaiPa on 90 minuutin tuntumassa ja loput sitten jo tosi kaukana takana. Saas nähdä minkälaiset jäähymäärät tänään kertyy pelissä.

Alivoimatehokkuus
- HPK 92,19%
- Ässät 80,50%

Ylivoimatehokkuus
- HPK 13,04%
- Ässät 16,28%

Kerholla on koko kauden ollut hyvä alivoima ja edelleen se on liigan toiseksi tehokkain. Ylivoima puolestaan on ollut todella heikkoa, mutta todettakoon silti, että viime viikon peleissä syntyi 4 ylivoimamaalia, kun koko kauden saldo on vaivaiset 6 ylivoimamaalia. Tuloksellisesti siis nousujohteista, vaikka ei se nyt kovin silmiä hivelevältä silti ole näyttänyt kentällä.

Mondie

Porilainen brändipuuhastelu
Saas nähdä onnistuuko Oktoberfest-teema pitämään katsojaluvun 4000 yläpuolella. Eiköhän lukemat osu 4100 ja 4500 välille eilisen voiton ansiosta.

BlackWolf

In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hattua pitää nostaa jos joku tuon litrasen tuopin imasee erätauolla, olkoonkin että on 20 minuutin tauko kyseessä. Ei siinä, helvetin hyvältä tapahtumalta vaikuttaa ja BeerHunteerssin tuotteille peukkua, loistava paikka ja hyvät oluet. Toivottavasti pelikin on viihdyttävää ja nähdään kunnon vääntöjä ja tunnetta.

Larmi (Karjalainen)

Poissa hyökkäyksestä Lehtonen, Backman ja Sillanpää. Puolustus käytännössä paras mahdollinen, vaikka rotaatiossa pari loukkaantumista. Miro Karjalainen tänään Almarin tilalla 7. pakkina, eli otetaan vähän ylilyöntipotentiaalia mukaan Porin lauantaisaunaan.

Vuokralainen

Kerho! Arsenal
Hattua pitää nostaa jos joku tuon litrasen tuopin imasee erätauolla, olkoonkin että on 20 minuutin tauko kyseessä.
No eihän tuo nyt ole homma eikä mikään. Ei tarvi erätauolla pelleillä kahden tuopin kanssa.
Vähän kotona pohjia ja sitten ennen peliä ja molemmilla erätauoilla litraset, niin voi kolmannessa erässä hallissa olla jo normaalia enemmän äänekästä porukkaa. Hieno homma, että Porissa on selvästikin panostettu siihen, että saataisiin väkeä hallille. Enkä nyt tarkoita pelkästään tätä litrasta tuoppia. Vaikka siellä onkin niitä halpoja kausareita joilla saadaan väkeä hallille, niin eiköhän näillä oheistuotteilla saada vähän rahaa kassaan kuitenkin.

Itse pelistä en Kerhon osalta osaa oikein muuta odottaa kuin taistelevaa ilmettä. Maalipaikkoja tuskin Kerho paljoa tulee luomaan ja kaksikin tehtyä maalia olisi jo kova suoritus.

Kerho!

Patalappu

Porin Ässät
Terveydelle vaarallista tämä kiekkofanitus; eilisen jyppivoiton jälkeen äidyin jaloviinan pariin kotona sekä ostamaan myös lipun tän päivän matsiin, jossa tietenkin Oktoberfest :)

Odotetaan energistä ja tapahtumarikasta lauantaipeliä! Molemmilla joukkueilla fiilis kohentunut eilisen ansiosta ja Ässät haluaa varsinkin keskiviikon pohjanoteerauksen jälkeen näyttää yleisölle kunnon kotikiekkoa taas. Toivotaan paljon maaleja tänään ja Ässät vie 5-3, Makkonen viimeinen tyhjiin.

Ylivoiman tehokkuus ratkaisi tänään pelin. Ässät tuhlasi omat YV:nsä ja HPK käytti omansa.

En olisi kyllä uskonut, että päästään tänään sanomaan näin, mutta tämä on ihan totta. Kerho on jostain nyt taikonut yhtäkkiä tehokkuuden tuohon ylivoimaansa. 8 maalia viimeisen viiden pelin aikana, kun ensimmäisissä kymmenessä pelissä saatiin peräti 2 ylivoimamaalia aikaan.

Kerhon voiton avaimet: Hyvä avauserä, hyvä alivoima jälleen, yllättäen tosiaan se hyvä ylivoima, sekä hyvä taisteluilme. Larmikin oli oma itsensä.

Lätkäjope

Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Ei kyllä hävitty omaan huonouteen tänään. Ihan riittävästi luotiin 5v5:llä paikkoja, mutta kaverin veskari seisoi päällään. Ässien tyhmät jäähyt kostautui pahasti. Kaikki paitsi se Matushkinin kakkonen oli oikein vihelletty. Kerholta jäi 2-3 viheltämättä. Voin kuvitella miten paljon pelaajia turhauttaa kun dominoidaan 5v5 lähes koko matsi, mutta ei vaan mene.

Huokaisin myös helpotuksesta, että Keränen oli jatkamassa peliä ja pääsi polvitaklaustakin yrittämään. Mies kävi kuitenkin kuoleman porteilla kun maila kopsahti visiiriin. Hetken näytti siltä, että ura olisi loppumassa, mutta mies taisteli kuitenkin läpi tuskan ja kivun. Pakko arvostaa noin arvokkaasti käyttäytyvää pelaajaa.

#76Sally

HPK
Kerho oli lopulta vahvempi vaikka toisessa erässä peli lähtikin käsistä. Nyt käytettiin hyvällä prosentilla maalipaikat hyväksi mikä on ollut tällä kaudella todella harvnaista. Ja ylivoima oli jotain ihan maagista verrattuna alkukauteen. HPK on muuttanut pelityyliään viime kauden kaltaiseksi ja toivottavasti myös pysyy siinä.

Jäähyjä tuli molemmille mutta paljon jäi myös molemmilta viheltämättä. Se täytyy vain hyväksyä, että yhdessä erässä vihelletään kaikki ja toisessa ei enää mitään. Näin tämä nyt Liigassa menee, halusi sitä tai ei.

Jussih

HPK
Lopputulos oli hyvä ja täysin ansaittu, joten ei siitä enempää. Sen sijaan on pakko avautua kahden "herrasmiehen" tekemisistä kentällä.

1. Keränen. Uskomaton filmi ensimmäisessä erässä ja kolmannessa erässä Euroopan tyhmin polvitaklaus joukkueen ollessa valmiiksi vajaalla. Ei kiitos näitä enää, Kerho ei tarvitse mitään Juha Jokiharjua tai Mikko Rauteeta.

2. Ben Blood. Vetää kädellä Karjalaisen nurin ja heti perään pellehyppää Karjalaiselle jäähyn. Samoin Kerhon viimeistä jäähyä edelsi melkoinen tasapainon menetys (luistimet tylsät?). Tässä tulee ikävä Pelsu-aikojen Bloodia.

Jeppe_68

Porin Ässät
Harvoin sanon tätä ääneen, mutta kyllä Ässät kärsi paskasta tuomarityöskentelystä tänään. Hommahan ratkottiin jo ekan erän naurettavilla vihellyksillä ja toisaalta niitä seuranneilla Kerhon hyvillä yv:llä ja Ässien luokattomalla av:llä. Kakkos- ja kolmoserässä sitten hyviteltiin näitä tuomarien epäonnistumisia Ässien suuntaan.

Tiivistettynä kumminkin Kerho oli hyvä ja Ässät ei. Onneks ollaan vasta lokakuussa. Lopuksi Jykälle kenkää.

Mikä niissä ekan erän vihellyksissä oli naurettavaa? Ihan oikein menivät jäähyt siinä erässä. Loppupelissä Kerholle olisi voinut viheltää jäähyn tai kaksi enemmän. Keräselle nyt ainakin jäi polvitaklauksesta tai jalkakampista jäähy viheltämättä.

H P K

HPK

Säälittävä koko kirjoitus vaikken edes lukenut kun osittain

Vahva tunne

Ässät
Onnea kerholle. Tuo Ässien alivoimapeli on karmeaa, ikävä tulee takavuosien alivoimia, kun ei sinne montaa tehty. Nyt vastustajan ainoa ongelma, kuka ja miten hienon maalin tekee.

Jeppe_68

Porin Ässät
Mun mielestä siinä Bloodin tuplakakkosessa se eka ei ollut jäähyn arvoinen. Toki olin sillä puolella laitaa, enkä välttämättä nähnyt tilannetta oikein. Jos taas eka oli väärin niin tuskin sitä toistakaan olisi tullut. Toinen oli kumminkin selvempi. Oliko se sitten vasta kolmannessa erässä, missä se sukeltamalla hankittu jäähy tuli? Se meni kyllä ihan poskelleen.