Zeta03

Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tänään vastassa Kärpät ja kuningas Charles. Saa nähdä pureeko oma koira vai totteleeko vielä entistä isäntäänsä?

Zeta03

Taitaa olla eka kerta tällä kaudella kun otteluketju jää perustamatta? Ei näytä hirveästi tämä keskiviikkoläpsyttely kiinnostavan ässäläisiä tahi kärppäläisiä...

Luxray

Telian Liiga-lähetysten laatu

No yleisömäärä tulee ainakin olemaan aika hyvä, veikkaisin vajaa 4500. Mutta Jatkoaikahan se onkin se kaikkein paras mittari ottelun kiinnostavuudelle :D

Zeta03

Höhhöö, tarkoitin tietenkin kiinnostavuudella juurikin palstan sisäistä kiinnostavuutta, kyllähän tuolla yleisöä näyttää taas olevan arkipeliksi ihan riittävästi.

Ässät
Väsynyttä ja huomilatonta on Ässien pelaaminen. Ison listan voisi luetella pelaajia, jotka voisivat taas alkaa pikkuhuljaa heräämään. Nostan kuitenkin tikun nokkaan vain pari, Korhonen ja McRae ei saa tehtyä mitään järkevää ja ne alibiratkaisutkin on niin huolimattomia, että tuppaavat epäonnistumaan isolla prosentilla.

McRaeta vois pyytää maksamaan pääsylipun. Sen verran hyvältä paikalta ihaili, miten oma mies heitti kiekon tyhjään maaliin.

aceman81

Porin Ässät. Pesäkarhut.
Hyvä eka erä, en tiedä mitä tapahtui 2. erään. Jatkuvaa roiskimista ja aktiivista kiekosta luopumista jota sitten yritetään paikata juoksemalla ympäri kenttää. Ja Kärpät kiittää. Ny pikkasen malttia ja järkeä touhuun.

Ässät
Mun miälest ekas eräs oli paljo samaa. 6 minuuttia ylivoimaa vähän hämää, kun Kärpät antoi tilaa ja Ässät sai pitää rauhassa kiekkoa.

madeOFspade

Ässät
Mitä tehdään Kupariselle? 5vs5 pelissä ei mitään käyttöä hyökkäyssuuntaan. Ylivoimalla turhake, ei voita edes alotuksia.

Alivoimalla ihan hyvä, harmi vaan ettei voita alotuksia.

aceman81

Tämäkin voi pitää paikkansa. Pohdin hieman erätauon aikana, että hieman turhaan hukattiin ne pari ylivoimaa huolimattomuuteen ja kikkailuihin, olis ollut saumaa niitata toinenkin. Tiesi kuitenkin että tulee raastava ja tasanen maalin ottelu. Niinhän se voi olla edelleen, mutta olis tietysti kiva jos Ässät pääsit edes näennäisesti paikoille.

Paljon oli Ässillä heikkoja kiekonkäsittelyjä 2. erässä, Kärpät vei kaksinkamppailut noin 85-15 ja yhden alivoiman aikana neljä hävittyä alotusta omassa päädyssä. NELJÄ! Osasyy sentterissä, osasyy nelikossa. Ei voi joka kerta noin helposti saada hyökkäävä joukkue kiekkoa itselleen ja kutia maskien takaa maalille.

karhu

Ässät,Man Utd

?

Ässien paras aloittaja. Ruudussa sanottiin prosenttien olevan yli 50. Muilla Ässillä vain 35.
Mcrae ja Korhonen tosiaan vaisuja näkemissäni peleissä. Kai hyviäkin suorituksia mahtunut, kun kehuja näkynyt.

madeOFspade

Ässät
?

Tänään ainakin aivan surkea ottelu. Nyt vielä naulasi pelin typerääkin typerämmällä jäähyllä

aceman81

Ehkä tällasia pelejä täytyy joskus sitten tulla. Oppitunteja. Nollauksia.

En yleensä jaksa alkaa mussuttamaan asennevammoista tai muista vastaavista. Mutta tää matsi, 2. erän alusta, alkaen kaksinkamppailuista, maltista, oman pelisuunnitelman toteuttamisesta, kiekollisesta pelistä, kurittomuudesta, ihav'vitun täys farssi. Ei oikein keksi sanoja tähän kohtaan.

PataJaska

Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olipas kyllä kokonaisuutena heikko kotipeli, Kärpille annettiin aivan liian helposti kiekollinen hallinta. Ensimmäisellä erätauolla vielä katselin, että eiköhän tämä tästä, mutta siitä se alamäki sitten alkoikin.. omalta osalta todella hampaaton esitys, ei edes hävitty vastustajan ylivertaiseen hyvyyteen vaan tällä kertaa ihan rehellisesti omaan surkeaan esitykseen. Mitään meriselityksiä ei tarvitse keksiä..

Paitsi että tätä kirjoittaessa Ässät sitten teki sen toisen maalin aivan viime sekunneilla. Eli nyt sitten ollaan sen jossittelun äärellä, että hävittiinkö kuitenkin tuomarivirheeseen joka edelsi Kärppien kolmatta maalia, vaiko siihen omaan surkeuteen

TosiFani

Ässät
Nyt nähdään sitä yleisöystävällistä peliä, kun Ässät pelaa aikaisempaa avoimempaa ja kiekollisempaa peliä. Valitettavasti silloin taidollisesti parempi joukkue yleensä voittaa, mutta onneksi yleisö viihtyy.

aceman81

Kyllä nyt yleensä yleisöystävälliseen peliin kuuluu, että saa syötön joukkuekaverin lapaan edes viiden minuutin välein. Tai löytää muunkin ratkaisun kuin puskea/sooloilla kolmen vastustajan sumppuun. Sikäli ei kiekollisuudesta ollut tietoakaan kahteen erään.

angnus

Ässät
?

McRae oli ensimmäisissä otteluissaan hyvä, mutta nyt vajonnut massaan. Korhonen pelaa hyvällä tasolla. Kuparisen Matilla tosiaan paras aloitusprosentti umpisurkeassa aloittajaporukassa, mutta mitään muuta hyvää ei kyllä usein näy. Tänäänkin Matille aivan paska peli, jonka kruunaasi ihan typerällä jäähyllä lopussa!

TosiFani

Ässät

Kun vastassa on Kärppien tasoinen joukkue, Ässien kiekollinen peli näyttää juuri tuollaiselta. Yritetään liian vaikeita ratkaisuja, omissa annetaan neppisyöttöjä ja hyökkäyspäässä yritetään veivata kuningasharhautuksia. Yksikertaisempaa taistelua, jätetään taitokiekko niille, jotka sen osaa. Kuparisen ja Sahan kenttien olisi kuulunut purkaa omista joka kerta selkeämmin ja hyökkäyspäässä ampua enemmän, eikä yrittää sekoilla kiekon kanssa. Liian monta kertaa Kärpät palautti kiekon takaisin selkeän purkupaikan jälkeen ja aiheutti aivan liikaa pitkiä hyökkäyksiä.

aceman81

Menemättä liikaa taktisiin oivalluksiin, niin menenpä kuitenkin. Menikö tässä hieman päivän pelisuunnitelma reisille? Yllättikö Kärppien vieraspelaamisessa jokin, aktiivisuus, paineistus jne.? Olisko asioita kenties voinut hienosäätää ja selkeyttää pelin aikana? Kovin vaikealta Ässät sai pelinsä näyttämään siihen verrattuna, että pelissä on ollut kovastikin paljon järkeä koko alkukauden.

TosiFani

Ässät

Mielestäni Ässät on pyrkinyt koko kauden pelaamaan aikaisempaa kiekollisempaa peliä. Minua on pidempään häirinnyt tietynlainen välimallin pelitapa eli ei olla kunnolla kiekollinen, palautella tarvittaessa, mutta ei olla myöskään kunnolla pystysuunnan joukkue. Tämä näkyy usein mm. keskialueella, kun epäselvissä tilanteissa ainoa vaihtoehto on kiekosta luopuminen. Toisaalta hyökkäyksiin lähdöissä on enemmän variaatioita, mutta välillä sorrutaan näpertelyyn hyökkäyssiniviivalla, paitsioita on mielestäni tullut aivan liikaa.

Zeta03

Tervettä Makkosta Ässät nyt kaipaisi, että saataisiin Laganiere laitaan. Mutta turha taitaa olla toivo. Pitääkö tässä kohta lähteä sentterikaupoille? Aloituksia ei edelleenkään voiteta tarpeeksi ja Laganierestä voisi laidassa saada vielä enemmän irti kun voisi enemmän keskittyä maalille nousuihin.

Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
?

Kupru on tosiaan Padan paras aloitusten nokkija mutta prossat on "vain" 49,3. 2seks paras on Mäkkäri 39 prossan suorituksella ja 3s Saha ja Garnier Fructis kokolailla tasoissa. Appelgrön sit 32 prossaa näistä vakioaloittajista. Muilla lähinnä satunnaisia pilkkikisoja (10 tai alle)

Blade80

Pata

Aivan samaa asiaa pohdin, että onko nyt pyritty siihen viihdyttävämpään peliin jota on toivottu.
Joukkue pelaa kurittomasti ja vähän yli rohkeasti omissa. Viime kauden tiiviistä puolustuspelaamisesta on pelkkä muisto jäljellä. Ainakin toisessa erässä lähdettiin varastelemaan tilanteissa, joissa kiekko ei ollut kunnolla hallussa, kun taas viime kaudella kiekon alla oli koko ajan 4 miestä.

Ässät on ollut selkeästi pelillisesti jäljessä näitä kovempia joukkueita vastaan, mutta sitten ollaan kuitenkin oman kastin joukkueita vastaan pärjätty hyvinkin ja saatu maalejakin kiitettävästi aikaiseksi, sekin voi riittää playoffeihin.

Toki tässä on vielä toivoa, että se puolustuspelaaminen on siellä odottamassa ja nyt ollaan vaan pyritty hakemaan niitä onnistumisia hyökkäyspäässä.

Jalat1990

Ässät
Ottelusta mieleen painuvinta oli Humalojan ajo maalille, kun kiekko oli jo hetken ollut Andyllä. Siis hienosti pelattu tilanne loppuun, mutta mitä teki Tommilla? Korkeintaan sanoi että " an ol ny hei". Kovuutta ja isännän otteita omalla maalilla pitäisi olla muillakin, kun Bloodilla.

aceman81

¨
Ihmettelin 2016 playoff-keväänä että mitä se Ilkka Pikkarainen nyt oikein tulistui johonkin junnuun ja nevöhööd-Humalojaan. Mitä nyt alkaukautta nähnyt otteitansa, niin vähän saatan ymmärtää paremmin. Aika suoraviivanen ja terrierimäinen in your face-pelityyli. Ihan hyvä louhija, pelaa välillä tyylikkyyden rajamailla. Tais Blood pelin alkupuolella hyökkääjää vähän merkkaillakin, omalla tyylillänsä.

Jurvanen

Äsät!
Ärsyttävästi toteamaan, että: "Tämä"

Syötöt jatkuvasti jalkoihin tai sitten vailla mitään ajatusta johonkin keskialueen suuntaan roiskimalla. Kaksi kaveria ottaa samaa jätkää alivoimalla ja oma maalinedus jatkuvasti tyhjänä.
Oli kyllä niin ajatus hukassa tuosta pelistä, ettei edes tosi. Vähän tekisi mieli jossitella Kärppien kolmatta, mutta olisi sekin joku vääryys ollut että Ässät tuosta pisteitä olisi kairannut.

Kuparinen on tämän vuoden silmätikku. Ainakin minulla. Ja ei kyllä petä sitten laisinkaan. Hienosti näyttää hauista ihan tilanteen ulkopuolella ja tarpeetta.
Juhola joko luistelee, tai pitää kiekkoa. Molemmat samaan aikaan mahdottomuus.