Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2017–2018

  • 333 861
  • 2 836

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Kuinka todellisuusrajoittunut on tåytynyt olla, jos rosterin nähtyään sekä Mannisen ja Kapasen menetykset ymmärrettyään on haaveillut sijoista 1-6?

Kymppisija olisi ollut ennen kauden alkua mielestäni kova juttu, ja on sitä edelleen. Kaikki siitä ylöspäin on plussaa.

Sensaatiomaisesta viime kaudesta jäi monelle ilmeinen illuusio, että suora pleijaripaikka on Kerhon "uusi normaali". Jopa Liigan heikoimmalla yv:llä, keski-iältään nuorimpiin kuuluvalla joukkueella sekä käytännössä ilman pelintekijöitä ja maalintekijöitä. Herätys.
Niin itse taisin veikata sijoille 8-9, mutta Kerhon keskimääräinen sijoitus taisi olla tuolla veikkausketjussa viides.

Nyt voidaan todeta, että Lehtonen tuskin näkee Joulua tossa jengissä. Samaa sanoisin Leinosta ja Porsesta, mutta perkele joku tehnyt niille 2v pahvit. Enkä usko, että Kainulainen tai Tuulolan mukaan tuonti korjaa kauheasti mitään. Kyllä sinne täytyy nyt ostaa ratkasuvoimaa hyökkäykseen 1-2 pelaajan verran. Tuo pakisto kyllä pärjää, mutta hyökkäys ei tuota tarpeeksi maalipaikkoja.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
@Rolf Paski Erinomainen puheenvuoro! Näin toivotaan ja annetaan aikaa.

On tuolla rosterilla silti Pennasellakin nyt poikkeuksellisen iso haaste peluutuksen osalta.
 

Ralph

Jäsen
Pitäis nyt perkele sen mailansa kurissa.
Voisi käyttää mailaansa kuten käytti muutama minuutti aiemmin.

Alkukauden huonoin peli, kun päästivät kolme. Mutta samalla "parasta" peliä kun tekivät yhden...
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Tämä nyt ei ole mikään puolustus, eikä tae siitä että homma kääntyy, mutta muistan viime vuonna useiden Jukuri-fanien kirjoittaneen, että Pennasen joukkue lähtee syksyllä hitaasti liikkeelle ja palkinto tulee kyllä. Oli pakko tarkistaa noi Jukureiden mestaruuskaudet:

2015-2016 kahdeksesta ensimmäisestä pelistä yksi voitto, kolme tappiota jatkoajalla ja neljää suoraa tappiota
2014-2015 yhden voiton ja parin tappion jälkeen ihan hyvin kausi liikkeelle

Jos peli yleisilme on tuota tasoa, niin yksi sentterihankinta ei tuota muuta. Kyllä se lähtee sieltä valmennusportaasta. En tiedä, mutta kovasti tuntuu Pennanen tekevän meidän mielestä ihmeellisiä ratkaisuja peluutusten yms... suhteen. Toivottavasti siellä on taustalla joku "masterplan", joka jossain vaiheessa tulee esiin. Toivotaan...
Pitää muistaa tosin, että Jukureilla oli tuolloin Mestiksen paras pelaajamateriaali mitä Kerholla ei Liigassa ole. Mutta hei toivossa on hyvä elää tjsp...
 

T70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden HPK
Kohteliasta vieraspelaamista. Lahjoitettiin kotijoukkueelle kauden ensimmäinen 3 pisteen voitto. Fair Play -hengessä vaan eteenpäin ja Oulan mailaan teipataan joku vähän painavampi kahvakuula kiinni, ettei tikku enää tahattomasti nouse kaverin nenään.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Voi Palve. Typeriä jäähyjä joka pelissä ja tulihan niitä viime kaudellakin. Hieno syöttö kyllä vastapainoksi Turusen maaliin, mutta turhauttaa tollaset.

Luu jäi käteen ja kokonaisuutena ihan ansaitusti. Odotettu lopputulos tästä. Lauantaina alkaa olla sitten jo pakko ottaa ensimmäinen täysi pistepotti.
 

Ralph

Jäsen
Mutta toisaalta se, että esimerkiksi Porseland ei saa mitään aikaiseksi ja Keränen painelee kuutamolla, ei ole Pennasen pelin vika. Jos Porseland ei osaa edes syöttöä antaa, niin vaikea siitä on muuta kuin pelaajaa itseään syyttää.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Palve penkille tästä lähtien viimeisen vitosen ajaksi. Mikään ei tapa loppukiriä niin tehokkaasti kuin typerä hyökkäyspään jäähy.
 

Ralph

Jäsen
Engren muuten keräsi enemmän torjuntoja kuin Karjalainen. Mutta jos verrataan ns. huipputorjuntoja, niin ne Karjalainen vei aika selkeästi, kun Engren sai napsia kaukaa lähteneitä ripuliranteita syliinsä.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Pitää muistaa tosin, että Jukureilla oli tuolloin Mestiksen paras pelaajamateriaali mitä Kerholla ei Liigassa ole. Mutta hei toivossa on hyvä elää tjsp...

Niin miten ton nyt ottaa. Tämä toimii molemmin päin. Olisi luullut tuolla ylivoimaisella materiaalilla potkut olleen lähellä 2015-2016 kaudella, ennen kuin voittoputki alkoi. Sinun rivien välistä voi hieman lukea, että pelkästään pelaajamateriaalilla tuon täyskäännöksen olisivat tehneet?
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kerhon on pakko hankkia ykkös sentteri.
Ei vaan riitä lehtoset ja Leinot. Johtava voisi tulla kertomaan nyt kuinka hyödyllinen vaikkapa mussukka Leino on tällähetkellä.

Vituttaa niin saatanasti. Vielä on aikaa reagoida. Ja reagoida myös pitää.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Peli on tällä hetkellä sitä samaa hirveää kuraa mitä se oli vuosia ennen viime kautta. Kun viime kaudella taas pääsi oikein nauttimaan kiekosta ja kerhon pelistä niin paluu takaisin kyllä lyö kovaa vastaan. Tällä hetkellä tuota ei vaan pysty sietämäänj a katsomaan, kaikki viime kaudelta tutut voittavat elementit puuttuu, mutta ennenkaikkea koko hyökkäyspeli. Onko siellä ylivalmennettu nuoret jätkät pelkäämään virheitä ja sitä myötä tapettu kaikki luovuus ja uskallus yrittää ?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tyypillinen Helsingin peli. Aloitettiin hyvin ja vietiin peliä oikeastaan melko selvästi. Maaleja ei kuitenkaan hyvistä paikoista huolimatta tehty. Sitten jäähy ja omissa soi. Toisesta erästä alkaen oltiinkin sitten mankelissa. Pelattiin arasti ja jouduttiin puolustamaan pitkiä aikoja joista seurasi alivoimaa. Lopussa pientä toivetta kavennuksen jälkeen joka katkeaa Palveen tyhmään jäähyyn. HIFK ei pelannut erikoisesti mutta paremmin kuin Kerho. Tuntuu, ettei tuossa kaikki ole vielä herännyt kauteen vaan pelailee vähän sinne päin. Tämän ei tosin pitäisi olla mahdollista sillä Pennanen on tunnettu kovasta vaatimustasostaan. Nuorten ja kokemattomien kohdalla tämän toki vielä jotenkin ymmärtää.

Kyllä tuo peli tuosta vielä lähtee vaikka nyt ei siltä tunnukaan. Oli se viime kaudellakin alussa nihkeää, kun kahdeksaan ekaan peliin ei tullut kuin yksi kolmen pisteen voitto, toki kahden pisteen voittoja oli sitten mukana mutta joukossa oli mm. 1-5 kotitappio Lukolle.

Synkältä näyttää mutta ei vaivuta silti epätoivoon. Ei se muillakaan joukkueilla niin kaksisesti mene. Ja väitän, että HPK pelaa kuitenkin Liigan tasolla hyvää kiekkoa vaikkakin tehotonta. Tehottomuuteen pitää kyllä regoida jossain kohtaa jos ei maaleja ala syntymään.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No, jos jotain oikein väkisinväännetyn positiivista haluaa tästä hakea, niin toimiihan maalivahtipeli ainakin oikein hyvin. Näinä hetkinä sitä vaan posia täytyy kaivaa jostain.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kerholta helvetin huono peli. Synkkää on tällä hetkellä. Karjalainen otti pari isoa torjuntaa ja Friman on todella hyvä. Kaikki muut heikkoja. Keränen, Porse, Lehtonen, Leino suorastaan huonoja. Vaikeaa on.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toi Jukuri-vertaus voisi toimia, jos Pennasella olisi nyt Tapparan rosteri käsissään. Ei tolla rosterilla tuollaisiin pystytä, ei ole sellaista potentiaalia.

Kyllä Kerhon peli silti paranee, se lienee selvää, mutta kuinka paljon, se onkin jo kinkkisempi juttu.

Nyt on kaikista pahinta, kun lähes kaikki ns. liiderit kyntää, joita nyt tuosta ryhmäatä liidereiksi voi kutsua. Mm. Porse ja Bambi on näitä, tai ne pahimmat. Bambia tuskin pystyvät ulostamaan, kun eihän tota kukaan ainakaan Liigassa huoli. Keränen o mielestäni kaksi viimeistä erää aikas näkymätön. Pelasiko se edes loppuun, kun ei jäänyt mieleen mitenkään?

Lauantaina on jo pakko tulla täydet pisteet, kun Ipalla on peli vielä alla perjantailta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos ja kun ns. varman viimeistelijän (tai edes Cornetin) hankkimiseen ei ole varaa - Liiga-tason laatusentteristä puhumattakaan, kannattaisi nyt edes yrittää rohkeasti erilaisia variaatioita niillä resursseilla, jotka käytettävissä ovat. Esim. Lahti-Palve-Kainulainen voisi toimia jotenkin. Tai sitten ei.

Hei, häviävää jengiä ei vaihdeta!
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Lauantaina on jo pakko tulla täydet pisteet, kun Ipalla on peli vielä alla perjantailta.
Eipä Kerholla ole tosiasiassa paperilla kuin maalivahtiosasto ja puolustus (parhaassa mahdollisessa formussaan) Ilvestä edellä. Viime vuosina on myös nähty, että huilannut joukkue saa harvemmin merkittävää etua edellisenä päivänä pelanneeseen vastustajaansa nähden.

Sanoisin jopa, että Ilves lähtee hienoisena ennakkosuosikkina lauantain matsiin, vaikka tahmea on alkukausi ollut sielläkin.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Pennanen viittasi eilisen pelin jälkeen "kahden kerroksen väkeen", ja siihen, että osa joukkueesta ei "pelaa logolle". Tänään se ilmeisesti näkyi kokoonpanossa, ja Pendon vaatimustasolla se näkyy jatkossakin.

Erityisesti siksi ihmettelen, miksei Kainulainen pelannut tänäänkään. Kaikissa niissä harjoituspeleissä, jotka Kerholta näin, Kainulainen oli koko porukan pirteimpiä, ennakkoluulottomimpia ja energisimpiä pelaajia hyökkäyssuuntaan. Ja valitettavasti myös joukkueen ainoita maalintekijöitä.

Jos ja kun ns. varman viimeistelijän (tai edes Cornetin) hankkimiseen ei ole varaa - Liiga-tason laatusentteristä puhumattakaan, kannattaisi nyt edes yrittää rohkeasti erilaisia variaatioita niillä resursseilla, jotka käytettävissä ovat. Esim. Lahti-Palve-Kainulainen voisi toimia jotenkin. Tai sitten ei.
nyt en ymmärrä. Ai, Niemeläinen, Olkkonen, Larmi ei pelaa logolle vai? Eikös muutoin menty samoilla kokoonpanoilla?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sanoisin jopa, että Ilves lähtee hienoisena ennakkosuosikkina lauantain matsiin, vaikka SaiPalle tänään hävisikin.
No ei kyllä lähde. Pientä rajaa nyt näihin synkistelyihinkin. Ilves ei ole ottanut vielä pistettäkään eikä sen peli ole vakuuttanut alkuunkaan. Ei se ole tietysti sitä tehnyt Kerhollakaan mutta uskallan silti väittää, että HPK:n peruspelaaminen on Ilvestä paremmalla tasolla. Tasainen peli voi silti tulla sitä en kiellä, koska tehottomuus vaivaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös