TOP10 TV-sarjat, joita et ikinä unohda

  • 40 249
  • 148

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siinä järjestyksessä missä tulevat mieleen, ei paremmuusjärjestyksessä. Ja tosiaan saattaisi huomenna kysyttäessä muuttua lista paljonkin.

1. O.C. - (varhais)teinivuosien mieleenpainuvin sarja. Sarja jota tuli katsottua hyvinkin tarkkaan mutta myönnettyä sitä ei tullut kenellekään, koska oli vähän "tyttöjen sarja". Harmi että Marissan näyttelijä alkoi sekoilemaan ja tämä piti kirjoittaa ulos (vai halusiko näyttelijä itse pois, en ole varma) kolmannen kauden lopussa, jonka jälkeen suosio lopahti ja Ooceetä tuli enää yksi kausi. Nostalgiapäissäni katselin pari ekaa tuottaria Netflixistä vähän aikaa sitten ja hyvinhän tuo toimi edelleen.

2. Breaking Bad - yksi niistä sarjoista joita ei tullut katsottua reaaliajassa, vaan sen jo päätyttyä Netflixistä binge-tyylillä. Kaikki kehui joten pakkohan se oli katsoa, ja hyvä että kehuivat, sillä ekat 4-5 jaksoa oli ihan pakkopullaa mutta tuli ne taisteltua läpi juuri niiden ylitsevuotavien kehujen takia. Ja loput neljä ja puoli tuotantokautta tulikin sitten ahmittua antaumuksella. Siitä jännä sarja, että oikeastaan kaikkia keskeisiä hahmoja sekä rakastaa että vihaa jossain vaiheessa sarjan kulkua, ja eri järjestyksessä. Jotkut aloittavat mulkkuina ja päätyvät hahmoiksi joista todella pitää, jotkut toisinpäin ja joillain oli enemmän aaltoliikettä.

3. Emmerdale - arki-iltojen pelastus vuodesta toiseen. Saippuasarja, mutta silti mielestäni varsin laadukkaasti tehty. Juonessa myös säilyy edes jonkinlainen realismi verrattuna esimerkiksi johonkin Salkkareihin, ja muutenkin sarjassa on sellainen hyväntuulinen, lupsakka pohjavire.

4. Suits - tällä hetkellä pyörivistä ehkä kovin. Hieman ehkä nykyään harmittaa että sarjassa nykyisellään kuvataan yksittäisiä keissejä aika harvoin ja hahmot lähinnä painivat suurempien kokonaisuuksien parissa mutta silti, loistava ohjelma edelleen. Erikoismaininta Sarah "Donna" Raffertylle ja Meghan "Rachel" Marklelle, tuosta kuumempia naisia ei mistään löydy. Raffertylle vielä ekstapointsit siitä että on mennyt naimaan suomalaisen miehen.

5. Frendit - Kovin sitcom ikinä, ja ehkä jopa kovin TV-sarja ikinä. Loistava casting ja loistavat hahmot, josta kertoo jo sekin että minun on mahdotonta valita suosikkihahmoa, tai edes -hahmoja Frendeistä. Yhdistelee hienolla tavalla puhdasta komediaa ja vakavampiakin aiheita.

6. How I Met Your Mother - jos Frendit on historian selkeästi kovin sitcom, niin HIMYM on yhtä selkeästi historian toisiksi kovin sitcom. Nerokas kerrontatyyli, nerokas premissi. Erityisesti kaikki musiikkihommat (Robin Sparkles, Marshallin, Barneyn laulut jne) kolahtavat aina. Sarjan lopetus jakaa mielipiteet, omasta mielestäni se oli ihan ok. Ei ainakaan pilannut koko sarjaa minulta, niin kuin jotkut HIMYMin fanit sanovat.

7. Late Night with Conan O'Brien/Tonight Show with Conan O'Brien/Conan - tämä ketju käsittelee ehkä enemmän fiktiivisiä sarjoja, mutta Conan on niin iso osa televisionkatseluhistoriaani, että kuuluu ehdottomasti tähän listaan. Conanin ja käsikirjoittajiensa huumori osuu täydellisesti omaani, ja about 10-12 vuoden ajan on tullut katsottua käytännössä kaikki jaksot, aikaisemmin Suomen esitystahtiin, nyt jo pidemmän aikaan netistä kun Suomessa ei enää esitetä Conania vaan jotain sysipaskaa Cordenia ja ihan ok Colbertia. Tonight Show -farssi vitutti aikanaan, mutta taisi olla onni onnettomuudessa, sillä TBS:llä Conan pääsee mielestäni tekemään paremmin omaa juttuaan. "Remotet" ovat parasta antia, poikkeuksetta aivan loistavaa tykitystä.

8. White Collar - sarja joka ei tunnu olevan tunnettu, mutta on minulle yksi kovimmista ikinä. Kahden päähenkilön, FBI-agentin ja ex-huijarin välinen suhde ja sen kehittyminen (sekä tuon "ex"-etuliitteen häilyväisyys) sarjan kantavia teemoja ja mielenkiintoista seurattavaa.

9. Orange is the new black - viime kausien meno ei ehkä ihan samalla tasolla kun ekojen kausien, mutta silti tulee tämä aina kausi ahmittua parissa kolmessa päivässä.

10. Bones - taso laski loppua kohden aika paljonkin, mutta silti jos 12 kautta jotain sarjaa tulee seurattua, niin kyllähän se tälle listalle kuuluu.

Bubbling under: Salkkarit - periaatteessa olisi kuulunut ehdottomasti topkymppiin, sillä onhan tuota lapsuudesta asti tullut päivittäin seurattua. Ei millään mittarilla ole enää vuosiin ollut laatudraamaa, mutta silti Salkkareiden katsomisesta muodostui tapa, ja onhan se tahaton huumori ja Jatkiksen Salkkariketju loistavia. Syy siihen ettei päässyt kuitenkaan listalle on se, että viime aikojen yleinen vire ja juonenkäänteet ovat olleet jo niin jumalattoman paskoja, että minulta jäi Salkkareiden seuraaminen viime kevääseen. Mutta merkittävä TV-sarja minulle kumminkin.

Kokoajan tuntuu että joku aivan ilmeinen sarja jäi listaamatta, mutta näillä mennään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En viitsi alkaa keksimällä keksimään kymmentä, mutta kyllähän 24 oli tosi koukuttava sarja aikanaan. Montahan jaksoa sitäkin tuli parhaimmillaan joskus teininä katsottua putkeen...

Game of Thronesia katson parhaillaan ja onhan tuo tarinan kuljettaminen ruvennut nappaamaan otteeseensa, vaikken aluksi tästä sarjasta pitänytkään. On kyllä osattu hyvin vedota katsojien tunteisiin, mikä varmasti monet pitää tämän otteessa. Varmaan aika moni pysyy tän sarjan parissa ihan vaan sen tähden että näkee mitä Cerseille käy lopussa.

Onhan noita nyt sitten tietysti vuosien varrella ollut vaikka mitä sarjoja mitä on tullut katsottua ja joista on pitänyt, mutta ei niistä nyt mikään sillä tavalla pomppaa sieltä esiin, että tämä mullisti elämää.

Eli vastaan Muumit ja Kaukometsän pakolaiset. Ja heitetään vielä Sandokan soppaan mukaan. Ja matka maailman ympäri 80 päivässä. Ja Vili Vilperi. Oikeastaan voisin tehdä tän listan ihan vaan piirretyistä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
1. O.C. - (varhais)teinivuosien mieleenpainuvin sarja. Sarja jota tuli katsottua hyvinkin tarkkaan mutta myönnettyä sitä ei tullut kenellekään, koska oli vähän "tyttöjen sarja". Harmi että Marissan näyttelijä alkoi sekoilemaan ja tämä piti kirjoittaa ulos (vai halusiko näyttelijä itse pois, en ole varma) kolmannen kauden lopussa, jonka jälkeen suosio lopahti ja Ooceetä tuli enää yksi kausi. Nostalgiapäissäni katselin pari ekaa tuottaria Netflixistä vähän aikaa sitten ja hyvinhän tuo toimi edelleen.
Muistaakseni Marissa sai ihan puhtaasti kenkää ja hahmo tosiaan kirjoitettiin tuolla tavalla ulos. Oli kyllä ikävä kuolema, hahmohan oli lähdössä "pois" muutenkin työskentelemään johonkin laivalle tms., mutta haettiin sitten vähän traagisuutta lisää ja hahmo tapettiin. Tällä saatiin toki neloskauden alkuun vähän jotain mikä kantoi, mutta kyllähän sarjan taso laski loppua kohden kuin lehmänhäntä. Kaksi ekaa tuotantokautta oli oikeasti erittäin hyviä, kolmaskin vielä ihan kelvollinen mutta nelonen kyllä melko perseestä sitten lopulta.

Nimimerkillä, siitä ei ole kahta vuottakaan kun tuon sarjan katsoin Netflixistä viimeksi. Toimi kyllä edelleen, varsinkin parin ekan kauden osalta.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
1. Lost
- Vaikka se loppua kohden meni todella sekavaksi ja loppui vähän omituisesti, niin kyllä tää niin koukutti ja sen parissa on vietetty useita katselumaratonejakin, kun noita 3-4 ensimmäistä kautta katseli uudestaan ja uudestaan. Jotenkin mua puraisi se tapa rakentaa sarjaa, kun päähenkilöiden taustatarinoita avattiin hiljalleen ja joka jaksossa oli vähän niin kuin eri päähenkilö valokeilassa, samalla kun sitten mentiin saaren tarinassa eteenpäin, joka sekin oli mielenkiintoinen, kunnes meni aika pahasti solmuun ja överiksi. Anyway, unohtumattomin sarja minulle, toistaiseksi.

2. Simpsonit
- Kaudet 1-2 aika retroja, 3-7 aivan timanttia ja 8-15 vielä erittäin viihdyttäviä. Sitten se taso lähti tasaisesti laskuun ja ei näitä uusia enää oikein jaksa katsoa. Kuitenkin, noita vanhoja saatan vieläkin ottaa välillä katseluun ja on tämä ollut elämässä vahvasti mukana noin 30 vuotta, eli helppo sanoa aika unohtumattomaksi.

3. Frendit
- Sitcomien kuningas, joka on tullut katsottua vuosien varrella monet kerrat alusta loppuun. Silloin, kun se aikanaan tuli ensimmäistä kertaa televisiosta, niin olihan se Simpsonien kanssa aina se viikon TV-kohokohta.

4. Frasier
- Tämä ei ihan niin paljon sytyttänyt aikanaan kuin Frendit, mutta tuli sitä jo sillon katsottua. Myöhemmin on sitten alkanut ymmärtämään paremmin ja onhan tämä mahtava sarja. Uskomatonta, että ei edelleenkään löydy suomeksi tekstitettynä DVD/Blu-ray -boksina. Olisi aika must-hankinta.

5. X-Files
- Unohtumaton sarja teini-iästä, jolloin itselleni oli kehittynyt jo vahva kiinnostus kauhuelokuviin ja yliluonnolliseen. Hienosti rakennettu sarja ja täydelliset päähenkilöt. Pidin kuitenkin aina enemmän niistä yksittäisistä jaksoista, enkä niinkään siitä jatkuvasta salaliittotaustatarinasta.

6. CSI Las Vegas
- Tämä otti aikanaan hyvin uudenlaisen näkökulman rikosten maailmaan, ja suoraviivaisen toiminnan sijaan asetuttiinkin pohtimaan, että mitä on tapahtunut? Onhan se vähän laimentunut 15 vuoden aikana, ja Grissomin ja Warrickin poistumisen myötä meni aika paljon terää sarjasta. En ole viimeisintä päätöskautta edes vielä nähnyt, eli en tiedä kuinka se päättyy. Kuitenkin, on ollut todella unohtumaton sarja, jonka parissa on viihtynyt.

7. Criminal Minds
- Myös vähän erilainen rikossarja, jossa tekijän profilointi oli keskeisessä osassa. Tämä puolestaan onnistui shokeeraamaan aika rankoillakin tarinoilla, joiden vuoksi alkuperäinen päänäyttelijä Mandy Patinkin vetäytyi sarjasta toisen kauden jälkeen. Uskoin sarjan laimentuvan tämän poistuman myötä, mutta siitä toivuttiinkin yllättävän hyvin. Joe Mantegna sopi kuin nyrkki päähän tähän sarjaan ja muutenkin tämän sarjan kaikki hahmot on todella onnistuneita. Vähän häiritsi tosin se Jennifer Love Hewitt tuossa 11. kaudella. Sarja jatkuu edelleen.

8. How I Met Your Mother
- Juuri kun luuli, että koskaan ei enää tule mitään Frendien veroista Sitcomia, niin löytyikin tämä. Lähti ehkä vähän verkkaisesti liikkeelle, mutta viimeistään kolmannelta kaudelta alkaen todella hilpeää katseltavaa. Tätä ei ole tullut vielä uudestaan katsottua, mutta varmasti päätyy uudestaan katseluun.

9. House M.D.
- House on hahmona niin nerokas, että muutti tavallisen sairaalasarjan erittäin mielenkiintoiseksi. Jatkuvasti tapahtuu jotain absurdia ja vituttaa muiden hahmojen puolesta, kun joutuvat sietämään Housen oikkuja, mutta samalla näkee, kuinka mikään ei toimisi ilman häntä.

10. Ritari-Ässä, Ihmemies ja Miami Vice
- Niputan tähän loppuun lapsuuden nostalgiset sarjat, joita en kyllä enää jaksaisi katsoa, mutta silti niillä on ikuisesti paikka muistoissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
1. Alfred J. Kwak
Onkohan muuten Alfred J. Kwak nykypäivänä vähän turhan radikaali lastenohjelma telkkarissa näytettäväksi, kun Yle on näyttänyt tuota viimeksi vuonna 2009 ja sitä edellisen kerran joksus 90-luvun puolivälissä. Sarjassahan käsitellään aika hurjia aiheita, Korppi muuttuu Adolf Hitlerin reinkarnaatioksi ja perustaa uuden natsipuolueen, lisäksi siellä taidetaan ampua rynnäkkökivääreillä ja ties mitä. Kielenkäyttökin on ajoittain aika rajua, onko se nyt Korppi joka toteaa jostain tummasta ankkahahmosta että "Minä en istu neekeriankkojen vieressä". Eihän tuollaista nyt pumpulissa kasvatetuille sirkka-einareille saa näyttää.

Ja tokihan se sarjan alkukin on aika karmaiseva, Alfred perheineen on ylittämässä tietä ja auto pistää perheestä muut kylmäksi mutta Allu selviää hengissä. Taivas muuttuu verenpunaiseksi ja kenkä lentää ilmassa kaaressa, tai jotain vastaavaa. Onhan tuo lastenohjelmaksi ajoittain kyllä jopa poikkeuksellisen raju.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Onkohan muuten Alfred J. Kwak nykypäivänä vähän turhan radikaali lastenohjelma telkkarissa näytettäväksi, kun Yle on näyttänyt tuota viimeksi vuonna 2009 ja sitä edellisen kerran joksus 90-luvun puolivälissä. Sarjassahan käsitellään aika hurjia aiheita, Korppi muuttuu Adolf Hitlerin reinkarnaatioksi ja perustaa uuden natsipuolueen, lisäksi siellä taidetaan ampua rynnäkkökivääreillä ja ties mitä. Kielenkäyttökin on ajoittain aika rajua, onko se nyt Korppi joka toteaa jostain tummasta ankkahahmosta että "Minä en istu neekeriankkojen vieressä". Eihän tuollaista nyt pumpulissa kasvatetuille sirkka-einareille saa näyttää.

Ja tokihan se sarjan alkukin on aika karmaiseva, Alfred perheineen on ylittämässä tietä ja auto pistää perheestä muut kylmäksi mutta Allu selviää hengissä. Taivas muuttuu verenpunaiseksi ja kenkä lentää ilmassa kaaressa, tai jotain vastaavaa. Onhan tuo lastenohjelmaksi ajoittain kyllä jopa poikkeuksellisen raju.

Kaukametsän pakolaiset oli vieläkin kovempaa kamaa. Jotkut sanoneet että "Lapsille suunnattu Game of thrones" enkä ole eri mieltä. Lapsille suunnattujen sarjojen kärkikastia. En unohda koskaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kaukametsän pakolaiset oli vieläkin kovempaa kamaa. Jotkut sanoneet että "Lapsille suunnattu Game of thrones" enkä ole eri mieltä. Lapsille suunnattujen sarjojen kärkikastia. En unohda koskaan.
Toi Game of Thrones nyt on ihan lastenohjelma. Eikös siinä ole jotain kääpiöitä ja muitakin kummajaisia. Ihan Muumilaakson tarinoita -kamaa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Toi Game of Thrones nyt on ihan lastenohjelma. Eikös siinä ole jotain kääpiöitä ja muitakin kummajaisia. Ihan Muumilaakson tarinoita -kamaa.

Joo olisihan tuon voinut täsmentää että veriurheilun osalta ovat vertailukelpoisia. Muutoin KP oikeastikin parempi sarja. Tai ainakin vahvemman jäljen jättänyt.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joo olisihan tuon voinut täsmentää että veriurheilun osalta ovat vertailukelpoisia. Muutoin KP oikeastikin parempi sarja. Tai ainakin vahvemman jäljen jättänyt.
Kyllä mä KP:ta joskus junnuna katselin. Muistan kun hopeakettu juoni poikansa kanssa sitä miten voi tappaa punaketun. Oli aika kovaa kamaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
The Wire
Game of thrones
Breaking Bad
Deadwood
House of cards
Better Call Saul
Sopranos
House
Walking dead
Lost
Ozark

Kaikki suht uusia ja hyvin HBO & Netflix-painotteisia, mutta syystä. Nykyään tehdään paljon parempia sarjoja kuin ennen

Edit: listasin aluksi 10 sarjaa, mutta huomasin että Deadwood unohtui ja kävin lisäämässä sen. Vasta jälkikäteen huomasin että rajaus oli sarjoihin jotka eivät koskaan unohdu. Nyt olen kahden vaiheilla että pitäisikö tuo top-5 sarja kuitenkin ottaa listalta pois.
 
Viimeksi muokattu:

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Jonkinnäköinen otos

Twin Peaks
Kova Laki
Lahjomattomat
Sopranos
Perhe on pahin
Näkemiin vaan muru
George Gentlyn tutkimukset
Pitkän Jussin majatalo
Vielä virtaa
Emmerdale
Avaruusasema Alfa
Babylon 5
Star Trek
+ lähes kaikki Brittisarjat by BBC Morset, Luther, Sherlock Holmesit, Downton Abbey... lista on pitkä. Ja vain pitenee kun kaivelee syvemmältä. Vaadin top 100 listan.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
1. Robin of Sherwood
2. Maalaiskomediat: Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Mooseksen perintö, Turvetta ja timantteja
3. V
4. Dallas
5. Salatut elämät
6. Masters of the universe (vai mikä lie olikaan nimeltään, He-Man piirretty)
7. Ritari Ässä
8. Jaki ja Nuka
9. Kummeli
10. Pikku kakkonen

Listasta huomaa hyvin sen, että TV:n katselu on pääosin taakse jäänyttä elämää ja parhaat ja ikimuistoisimmat hetket töllön äärellä on vietetty lapsuudessa. Nykyään katson lähinnä vain urheilua, Huutokauppakeisarin, joskus Haluatko miljonääriksi ja netistä silloin tällöin Salkkarit. Voi olla että jotain listasta jäi puuttumaan. Mielellään sinne esim. Rintamäkeläiset, Hollywood Beatin, Miami Vicen, Tarkkiksen (missä ohjelmassa olikaan?), Susikoira Roin, Reinikaisen, Painajaisen, Hiiden Virran, Dynastian, Matka maailman ympäri, Lapinlahden Linnut yms.olisi saanut mukaan. Tällä kertaa kuitenkin näin.
 
Viimeksi muokattu:

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
1. Simpsonit
Klassikkosarja ja maailman historian paras hahmo. Homer Simpson on jotain sellaista, jota ei tulla enää koskaan tekemään. Aivan käsittämättömän hyvä hahmo. Muutama ensimmäinen kausi ei ollut vielä sitä 10++ tasoa, mutta erittäin hyvää. Sitten tulivat 5-11 kaudet, jotka ovat suoranaista taidetta. Valitettavasti viimeisimmät kaudet ovat olleet niin luokattomia, etten ole enää jaksanut katsella niitä

2. Futurama
Samaa hyvää laatua kuin Simpsonit, paitsi että kausia on vain valitettavasti vähemmän kuin Simpsoneissa. Taitaapa olla sarjan lääkäri meikälaisen lempihahmo, kuten joku on voinut nimestäni päätellä.

3. South Park
Cartman ei uppoa oikein minuun, mutta muuten aivan loistava sarja. Sama homma kävi kuten Simpsoneissa, eli ensimmäiset kaudet eivät olleet vielä parhaimpia. Kun seitsemäs kausi alkoi, jolloin ei enää tapettu Kennyä tai Stan ei enää oksentanut nähdessään tyttöystäväänsä Wendyä. Nämä kaksi asiaa pilasivat suuresti ensimmäisiä kausia.

4. American Dad
Monelle tulee mieleen Seth MacFarlanesta Family Guy, mutta minulle tulee ensimmäisenä mieleen American Dad. Loistavaa satiirista huumoria.

5. Lennetään (Eng. Come to fly with me)
Monelle varmaan aika tuntematon sarja? David Lucasin ja David Walliamsin pseudodokumentti, joka on aivan helkkarin hyvää huumoria. Kaksi miestä on onnistunut tekemään niin hyvää huumoria, että muistelen tätä sarjaa onnella. Valitettavasti he tekivät tätä vain kuusi jaksoa, eikä seuraavaa tuotantokautta tullut. Harmi!

6. Salatut elämät
Tiedän. Nykyään erittäin humoristinen sarja, koska on niin paskasti tehty. Silti tuota tulee katseltua jokainen jakso. Alkukaudet olivat parhaimpia, vaikka olin silloin vielä vaippaiässä.

7. Family Guy
Ei uppoa minuun yhtä hyvin kuin varmaan monille muille, mutta silti on tullut seurattua tätäkin sarjaa paljon. Peter ja Stewen ovat hieman yliarvostettuja hahmoja.

8. Tankki täyteen
Pakkohan se oli ottaa suomalainen klassikkokomedia mukaan. Hulvatonta huumoria.

Lopuksi pari sarjaa lapsuudesta

9. Ankronikka
Tätä tulisi varmaan vieläkin 19-vuotiaana katseltua, jos vain televisiosta näkyisi. Loistava sarja lapselle kiitos Roope-sedän ja Karhukoplan. Aku Ankan puuttumisesta hieman miinusta, mutta silti loistava klassikkosarja.

10. Rakkain terveisin Felix
Kertoo pupusta joka kiertää ympäri maailmaa ja kirjoittaa kirjeitä tytölle. Taisi tulla joskus arkipäivisin ennen viittä. Oliko jopa niin että joka jakso tuli kaksi eri tarinaa? Kesän kohokohta yhdessä jalkapallon arvokisojen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei järjestyksessä:

1. Futurama
2. Tao Tao
3. Band of Brothers
4. Babylon 5
5. StarGåte (ja atlantis)
6. Firefly
7. Farscape
8. Supernatural
9. Xena
10. Dead Like Me

Listaamatta jäi, ilman muuta syytä kuin tuo vaade kymmenestä: X-files, Dollhouse, He-Man, Kummeli, Tohtori Sykerö, The Wire, House MD, HIMYM, TBBT jne. kun on elänyt aikana ja tarpeeksi pitkään, että on ehtinyt nähdä näitä vaikka ja kuinka, niin vaikeaa on päättää mikä on top 10. Lapsena oli TaoTao aivan täyttä timanttia, niin oli Kaukametsän pakolaiset, He-Man, Tohtori Sykerö ja Nalle Luppakorvakin. Jopa se saatanan varokaa heikkoja jäitä jäänyt mieleen. Sen jälkeen on vaan maailma vähän muuttunut ja listalle pitäisi mahtua silti ne Pulkkiset ja Vintiöt. Aivan täyttä timanttia edelleen. Sitten puskee jo GoT:ia yms. uusia sarjoja kamppailemaan nuoruuden muistoja vastaan ja vaikeaa on sanoa mikä on just se minkä haluaa mainita. Jäi puuttumaan tästäkin se 10 sarjaa mitä suosittelisin, aivan varauksetta, näiden Lostien, Pakojen yms. paskojen (eka kausi hyvä molemmissa, pitäisi vaan osata myös lopettaa) sijaan. Silti päätin sitten nostaa noi muutamat nuoruuden sarjat listalle.

Onkohan täällä jossain joku ketju että sarjat jotka suosittelet katsottavaksi tms.
Veikkaan että aika moni tän ketjun sarja jäisi uudelleen katsottaessa porukalla kesken.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Täällä on mainittu niin paljon vanhoja hyviä sarjoja ja muutama uudempikin, ettei top10-listaus millään riitä. Pitäisi listata erikseen lapsuuden sarjat, nuoruuden listat ja sitten jokunen listaus genreittäin kuten parhaat tieteis/kauhu/fantasia-sarjat, parhaat poliisi/jännitys-sarjat ja ehkä omat listat animaatioille (silloin kun ne eivät leikkaa lapsuuden sarjojen kanssa) ja komedia/sitcom/romcom-sarjoille.

Ehkä palaan aiheeseen myöhemmin. Tällä hetkellä mahdotonta koota listaa, johon mahtuisivat sulassa sovussa kaikkien aikojen sarjat Dallasista Babylon 5:een, Ritari Ässästä Transformers-piirrettyihin, Star Trekeistä Frasieriin, Kummelista Robin of Sherwoodiin ja Ihmemiehestä Lois & Clarkiin.

Yllä kuitenkin kymmenen sarjaa listasin, mutta mikään koko totuus tuo ei ole.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä lueteltuna. Ei paremmuusjärjestyksessä.

Twin Peaks
Sopranos
Boardwalk Empire
Frendit
Rooman sheriffi
The Wire
Lost
OZ
X-Files
Beverly Hills 90210
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tajusin tässä juuri, ettei ole moneen vuoteen tullut bongattua yhtäkään loistavaa tv-sarjaa. TOP-3 erottuu itsellä aika selvästi. Tosin aika vähän sitä tulee katsottua tv:tä enää nykyään, lähinnä urheilua YLE:ltä.

1. 24

Ensimmäinen toimintasarja, jota olen alkanut katsomaan pikkupoikana ja edelleen se paras sarja minulle. 24:n tiivistunnelmaisuus on aivan vertaansa vailla ja Jack Bauer oli aivan mahtava hahmo. Ei kai tämä loppupeleissä ole kovinkaan "todellinen" sarja, mutta tykkään edelleen erittäin paljon.

2. Serranon Perhe

Aivan mahtavaa viihdettä, jokaisessa jaksossa sai nauraa kymmeniä kertoja. Henkilöhahmojen väliset kemiat olivat aivan huippuluokkaa. Toivottavasti kukaan feministi ei lue tätä.. Tykkäsin sarjassa erityisesti myöskin siitä, että miehet tykkää miesten asioista ja naiset naisten asioista. Nykypäivänähän tämä "raja" on hämärtynyt aika pahastikin. Tosin menihän tää sarja aika pahasti huonompaan suuntaan Lucian kuoleman jälkeen ja typerä loppu.

3. Dexter

Dexterin henkilöhahmon kehitys kylmäverisestä sarjamurhaajasta rakastavaksi isäksi oli todella hieno tarina. Harmillisesti loppu oli ihan anaalista. Dexterin henkilöhahmossa oli monia pieniä yksityiskohtia, joihin on helppo samaistua.

Kunniamaininnat:
Californication
Prison Break
OZ
 

Barnhill

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmaan tulee itselle "ai niin"-hetkiä tämän listan julkaisun jälkeen mutta tässä nyt tällä hetkellä unohtumattomilta tuntuvat:

1. Näkemiin vaan, Muru (1983-2004)
Loistavat hahmot, jotka seikkailivat rakennushommissa eri tuotantokausilla mm Saksassa, Espanjassa, Jenkeissä ja tietenkin Englannissa

2. Rome (2006-2007)
Aikanaan maailman kallein sarja ja se näkyi lavastuksissa ja yksityiskohdissa. Legioonalainen Titus Pullo ja kumppanit muuttivat maailman historiaa sarjassa.

3. Taistelutoverit (2001)
Mitä? Uskaltavatko Jenkitkin näyttää, että kohelsivat sodassa eikä kaikki sujunnutkaan kuin tanssi vain.

4. Hill Street Blues (1981-1987)
Uskottavalta tuntunut legendaarinen poliisisarja 80-luvulta.

5. Game of Thrones (2011- )
Alkuun oli vaikeuksia päästä mukaan kaikenlaista yliluonnollista sisältävään tarinaan, mutta onhan tuo vallan kanssa vehkeily viennyt mukanaan

6. Six Feet Under (2001-2005)
Omalaatuinen ja koukuttava sarja, jonka jaksot alkoivat aina jonkun (yleensä erikoisella) kuolemalla

7. Twin Peaks (1990-1991)
90-luvun alun the sarja, josta kohistiin työpaikoilla. Uusia vuoden 2017 sarjan jaksoja en ole katsonut.

8. Tankki täyteen (1978-1980)
Neil Hardwickin käsissä kaikki tuntui kullalta 70-luvun Suomessa

9. Silta (2011- )
Pohjoismaalaista taitoa, uutta kautta odotetaan jo.

10.Columbo (1968-2003)
70-luvulla oli useampi jenkkisarja, joka pitäisi ottaa mukaan. En unohda myöskään Sheriffi McCloudia, Cannonia, Perhe on Pahin sarjaa tai Brittituotantoa Mennään Bussilla. Valitaan nyt tähän tuo Colombo niistä edustamaan perinteisiä 70-luvun sarjoja.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Unohdetaan nyt viimeiset 10 vuotta, koska jotta ei voisi unohtaa pitää olla hieman aikaa kulunut.
Aloitetaan tuolta toisesta kotimaiset tv-sarjat ketjusta.

1. Irtiottoja - Nostetaan kärkeen suomalaista, kiistatta paras suomidraama, huikeata draamaa ja huumoria. Nautinnollista tunteiden vuoristorataa.
2. Raid - Paras suomalainen dekkari, loistavat näyttelijät ja Kai Lehtinen tuli sopivasti puun takaa päärooliin. Sivuroolit täyttä timanttia, kuin kerrontakin.
3. Sopranos - Paras ulkomaalainen sarja 2000-luvulla. Hyvä ja laadukas mixture mafiaa, perhettä, väkivaltaa, musiikkia. Hahmogalleria hakee vertaistaan.
4. Miami Vice - Teinivuosien ykkönen, cooleista coolein rikossarja, ferrarit, paras musiikki mikä huipentuu useaan kohtaukseen jossa biisit kuullaan kokonaan. Michaell Mann, Jan Hammer miehet tunnelman takana.
5. Monty Pythons Flying Circus - Komedia ja sekoiluklassikko, valtava määrä materiaalia joten kesti katsomiskertoja, kaunistelematonta luokkayhteiskuntakomiikkaa.
6. Twin Peaks - Klassikko jonka myötä saatiin David Lynch salonkikelpoiseksi, hahmot, tarina ja musiikki hipoo täydellisyyttä.
7. Pitkän Jussin Majatalo - John Cleesen oma show joka toimi erittäin hyvin taas johtuen lyhyestä kestostaan eli vain 12 hulvatonta jaksoa.
8. Tankki täyteen - Suomi-klassikko joka tuo pullan ja kahvituoksuisen tuulahduksen omasta lapsuudesta, bensis on kohtaamispaikka, eikä ole kiire minnekkään. Tässäkin valttina maltilliset vain 11 jaksoa.
9. Lunta Tupaan - Brittiklassikko missä Smith ja Jones täydensivät toisiaan saumattomasti, ohukainen paksukainen teema puri hyvin kasarilla sketsit toimi ja yhtä tärkeitä oli napakat keskustelut ihan "omina itsenään".
10. Melrose Place - Otetaan tämä mukaan listalle kun osui omille teinivuosille ja oli isompi mulle kuin "LA Beat", katsoin sen vieläpä sateliitista Sky Onelta ennen suomijulkaisua. Elin niin mukana ja oli sitä hempeämpää minää kaiken ramboilun keskellä.

Bubblin' under :Ritäri Ässä, Beverly Hills 90210, Friends, Holywood Beat, Katuhaukka, Spede Show, Vintiöt, Lapinlahden Linnut jne.

_
 
Viimeksi muokattu:

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Fringe, ainakin ensimmäiset tuotantokaudet.

2. 24.

3. Supernatural

4, Melrose Place

5 Lost

6 Homeland

7. Banshee

8. Kohde

9. Game of Thrones

10. Naapureina Madridissa

Varmaan myöhemmin tulee monta muuta sarjaa mieleen mutta nämä nyt tälleen nopeasti pähkäiltynä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan ensimmäisenä mieleen tulleet (siinä järjestyksessä kun mieleen tulivat:

1. Ritari Ässä
Kikkarapää puhuvine autoineen oli pikkupojalle aika kova juttu 80-luvulla. Lapsuuden ykkössarja.

2. Ihmemies
Tässä toinen lapsuuden suosikki. Monta kertaa tuli ihmeteltyä MacGyverin rakentelemia viritelmiä.

3. Band of Brothers
Ehkäpä paras koskaan tehty TV-sarja. Harvoin on minkään TV-sarjan jälkeen näin vaikuttunut. Pacific oli myös minusta hyvä mutta sitä osasi jo odottaa niin se ei ehkä mene sitten kuitenkaan unohtumattomien sarjojen joukkoon.

4. Puhtaat valkeat lakanat
Paras kotimainen draamasarja ikinä. Mittatikku jota kukaan ei ole vielä ylittänyt.

5. X-Files
Tämä oli aikanaan jotain niin erilaista, että vaikka edetessään muuttui huonommaksi niin on jäänyt kyllä unohtumattomien sarjojen joukkoon.

7. V (80-luvun versio)
Tämä sarja oli aikanaan tapaus! Koulussakin käsiteltiin asiaa sarjan avausjaksoa seuraavana päivänä, että onko tällainen sarja lapsille sopiva.

8. Kylmä Rinki (OZ)
Tämän suhteen olin vähän myöhäisherännäinen, mutta nousi lopulta kaikkien aikojen suosikkilistani kärkipäähän. Harvinainen sarja siitä että useasta tuotantokaudesta huolimatta taso säilyi loppuun asti korkeana.

9. Kaikki pelissä
Tämä on tällainen pieni kanadalainen sarja 80-luvulta joka on jäänyt minun päähäni kytemään vaikka sitä ei käsittääkseni ole sen jälkeen missään esitetty ja varmaan suurin osa ihmisistä on koko sarjan unohtanut. Kertoi siis parista NHL-uraa havittelevasta jääkiekkoilijasta.

10. Twin Peaks
Tämä oli myös tapaus! Lauran murhaajan selvittyä tunnelma hieman lässähti mutta toisen kauden lopetuskin oli kyllä mieleenjäävä.

Muita unohtumattomia klassikkoja:
North & South (Jaettu maa)
Rooman Sheriffi
Cosby Show
Nikke Knatterton
Sohvanvaltaajat
Mr Bean
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös