Vuoden urheilija 2017

  • 37 490
  • 232

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Haluaisin nähdä Iivo vs Bottas/Kimi/Kontinen/Laine -mittelön jo ihan vain siksi (tärkeämpää toki olisi, että kaikki nuo pärjäisivät mahdollisimman hyvin, ei mitään heitä vastaan, etenkin Kimi oli mulle joskus jumala), että Valavuori, Seppänen, Ahomaa, Oskari Saari, Pekka Jalonen ja sun muut sekoaisivat täysin Iivon voittaessa. Äkkiäkös sitä esimerkiksi Betsivuori unohtaisi, että Iivoa tuli hehkutettua somessa edellisvuoden helmikuussa...

On muuten ihan huomattavaa, että toimittajien ja Jatkoajan palstakirjoittajien näkemykset (JA teki valintansa ensi kertaa vuonna 2006) ovat olleet aika yhteneviä vuosien varrella, tässä poikkeukset:

2010: Toimittajat: Minna Kauppi JA: Robert Helenius
2012: Toimittajat: Tuuli Petäjä-Siren JA: Kimi Räikkönen
2014: Toimittajat: Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi JA: Antti Ruuskanen
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
2014: Toimittajat: Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi JA: Antti Ruuskanen
Tässä ei välttämättä tullut erimielisyyttä vaan äänestettiin vain eri tavalla. Toiset äänesti vuoden urheilijaa ja toiset vuoden urheiluparia. Siinä on vissi ero. Veikkaan, että Jatkoajassakin vuoden urheilupariksi olisi äänestetty Niskanen ja Jauhojärvi. Sitä en tiedä, kuka olisi ollut toimittajien mielestä vuoden urheilija.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mutta jos Kontinen sattuisi ottamaan vielä vähintään 2 GS-titteliä ja pitäisi nelurirankingin kärkisijaa suurimman osan vuodesta, niin ei pitäisi mielestäni olla mitään epäselvyyttä siitä kumpi olisi VUODEN 2017 urheilija. Toki urheilutoimittajat voisivat äänestää silti reilun puolen tunnin suorituksen koko vuoden suorituksen edelle. Mutta Kontinen vs. Niskanen kysymykseen voitaneen palata Wimbledonin jälkeen, silloin ollaan viisampia Kontisen vuoden menestyksestä.
Olisihan Kontinen tietysti noilla näytöillä erinomainen ehdokas, mutta varsinaisessa äänestyksessä hän häviäisi Iivolle selvästi. Toimittajissa on edelleen niitä vanhoja jääriä, jotka välittävät ainoastaan hiihtolajeista ja yleisurheilusta.

Kymmenen joukossa Kontinen tulee varmasti olemaan jo nykyisillä näytöillä, viiden joukkoon pääsy ratkeaa loppuvuodesta.
 
Viimeksi muokattu:

Pekkis

Jäsen
Oikaiskaa ihmeessä jos olen väärässä, mutta eikös Kontinen aloittanut ensin kaksinpelaajana, koki pahan polvivamman ja siirtyi sitten nelinpeliin? Käsittääkseni siitä syystä, että ei tarvitse liikkua niin paljoa sen kipeän polvensa kanssa. Minun kohdalla tämä tieto riittää, siis jos ei ole oikaistavaa.

Tenniksen nelinpelaaja vastaan Niskanen/Heikkinen. Ei kai tästä asiasta tarvitse edes keskustella.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No joo varmasti nelipeliä ei arvosteta niin että menisi hiihtäjien edelle. Oikeastaan Niskanen, Hekkinen ja Pärmäkoski olisivat kaikki normaalisti edellä, toki nyt kun on useampi potentiaalinen hiihtäjä niin voi olla että kaikki eivät ole kärjessä koska ehkä useampaa hiihtäjää ei niin helposti äänestetä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontinen äänestettiin viime vuonna kakkoseksi ja sai muistaakseni 141 toimittajalta ykkössijan. Kontinen päihitti viime vuonna muun muassa olympiapronssimitalisti Mira Potkosen, joka aika hyvin tenniksen nelinpelaajalta, jonka kauden paras saavutus oli mielestäni Lontoon Masters Cupin voitto, vaikkakin hupilaji sekanelinpelin voitto Wimbledonissa yhdessä brittinaisen kanssa ajoi ohi kun kauden saavutuksia mediassa käytiin läpi.
Osoitus tuokin, että perinteitä arvostetaan, kun -Wimbledonissa- sekanelinpelin voittoa pidettiin kovana juttuna.
Miesten nelinpeli sentään on kilpailtu laji, jossa rankinglistat pyörii.Viime vuonna paras saavutus oli Grand Slam-kisoissa miesten nelinpelissä puolivälieräpaikka (sijat 5-8) sekä rankingsijoitus nro 7. Nämä riittivät heikkona vuotena Vuoden Urheilija äänestyksessä sijaan 2. heti Leo-Pekka Tähden jälkeen.

2017 vuodelta on tarjota MIESTEN Grand Slam turnausvoitto Australian avoimista, sekä hyvin mahdollinen tuleva ranking nro 1. Aivan toista luokkaa saavutukset tänä vuonna kuin viime vuonna ja kausi on vasta alussa.

Urheilutoimittajakunta uudistumassa ja näin tennisihmisenä tuntui makealta kun lajin ulkopuolelta esim. Kaj Kunnas ja Tapio Suominen hehkuttivat Kontisen saavutuksia maasta taivaaseen ja tunnustivat äänestävän Kontisen ykköseksi, vaikka eivät tennisihmisiä olekaan.
Tennis nauttii yllättävän suurta arvostusta urheiluihmisten keskuudessa siihen nähden kuinka piilossa laji on tässä maassa. Jääkiekkokoutsi Raimo Summanen tokaisi taannoin, että Jarkko Nieminen olisi pitänyt hänen mielestään valita vuosina 2001-2012 Suomen Vuoden Urheilijaksi kymmeneen eri otteeseen, eikä tosin ollut koskaan Kontisen tavoin kahden kärjessä, koska suurturnauksia ei voittanut kaksinpelissä.

Maailmalla kun valitaan maailman parasta urheilijaa, niin tennispelaaja tuon vienyt useammin kuin muiden lajien edustajat. Toki silloin puhutaan kaksinpelin suurnimistä, joka aivan toinen tarina kuin nelinpeli, mutta tenniksen arvostuksesta urheilulajina se kyllä kertoo.

Kontinen itse tokaisi ettei haluaisi Suomen Vuoden Urheilijan palkintoa. Ei pidä mediahärdellistä ja ehkäpä toinen seikka on sellainen, että Kontinen erittäin lahjakkaana kaksinpelaajana tiedostaa vaatimustasot ja tuntee tennismaailman läpikotaisin ja näin ollen tiedostaa, ettei tenniksen dubbeli ole yhtä kova laji kuin kaksinpeli. Olen Henkan kommenteista aistinut monenlaista.

Kontinen on historian ainoa suomalainen tennispelaaja, jonka lahjat tunnustettiin maailmalla pikkujunnusta lähtien. Kontista revittiin ympäri maailmaa treenaamaan parhaimpiin akatemioihin, treenasi ensin Tukholmassa, sitten Prahassa, jonka jälkeen Floridan Bollieterilla ja vielä Monte Carlon academyssä. Monet sellaisia paikkoja, joihin esim. junnu-ikäistä Jarkko Niemistä ei olisi kutsuttu.
Henkka treenasi junnuna ja asui saman katon alla esim kanadalaisten ikätoveiden Vasek Pospisilin ja Milos Raonicin kanssa ja oli aivan yhtä lahjakas ja lupaava. Nuo takovat kymmeniä miljoonia dollareita tenniksen kaksinpelillä ja ovat kivikovia urheilijoita kun samaan aikaan Henkka joutuu tyytymään kakkoslajiin dubbeliin rajun loukkaantumiskierteen vuoksi, mutta saa silti jotain miljoonia. Henkka varmasti tiedostaa mitä olisi voinut olla kaiken mennessä nappiin ilman loukkaantumisia, vaikkakin kaksinpelissä menestymistä lopulta emme voi varmaksi sanoa. Eihän Henkasta olisi koskaan tullut tenniksen Grand Slam turnausvoittajaa ilman polvivaivoja! Olisi keskittynyt kaksinpeliin terveenä pysyessä, noussut ehkä ATP-sijoille 15-40 ja tehnyt hieman Jarkko Niemisen kaltaisen uran ehkäpä ja dubbeli olisi ollut harjoitusmuoto.
 
Latvalaan toki sama. Mutta jos Kontinen sattuisi ottamaan vielä vähintään 2 GS-titteliä ja pitäisi nelurirankingin kärkisijaa suurimman osan vuodesta, niin ei pitäisi mielestäni olla mitään epäselvyyttä siitä kumpi olisi VUODEN 2017 urheilija. Toki urheilutoimittajat voisivat äänestää silti reilun puolen tunnin suorituksen koko vuoden suorituksen edelle. Mutta Kontinen vs. Niskanen kysymykseen voitaneen palata Wimbledonin jälkeen, silloin ollaan viisampia Kontisen vuoden menestyksestä. Tällä hetkellä Iivo selkeä ykkönen.

Ei urheilutoimittajatkaan ihan noin yksinkertaista sakkia ole, että arvottaisivat eri urheilijoita ja lajeja suorituksen keston perusteella. Janne Ahonen esimerkiksi olisi kahdella maailmanmestaruudella pomminvarma Vuoden urheilija 2017, vaikka noihin saavutuksiin olisi vaadittu vain muutaman hassun sekunnin suoritus vrt. Kontisen monen tunnin uurastukset.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tenniksen nelinpelaaja vastaan Niskanen/Heikkinen. Ei kai tästä asiasta tarvitse edes keskustella.
Mihin jäi Pärmäkoski? Väitän, että on äänestyksessä Heikkisen edellä, koska hänen henkilökohtainen mitalinsa (kylkiäisenä viestipronssi) oli kirkkaampi kuin Heikkisen vastaava ja maailmancupin loppusijoitus tulee todennäköisesti olemaan Mattia parempi. Heikkistä puoltaa toki se, että otti mitalin kuninkuusmatkalta, mutta kokonaisuus siltikin kääntyy Kristan eduksi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Titteli ratkesi lopullisesti eilen. Keihäs oli ainoa laji, josta Niskaselle olisi voinut haastajia enää tulla, mutta valitettavasti niin ei sitten käynyt. Onnea Iivo, sinä ansaitset tämän.

Olen toki tietoinen Valtteri Bottaksesta, vaan ei hänkään enää pysty Niskasta uhkaamaan. Kotikisakulta, tyylinä perinteinen ja vieläpä väliaikalähdöllä on ns. kuuminta hottia toimittajien keskuudessa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Titteli ratkesi lopullisesti eilen. Keihäs oli ainoa laji, josta Niskaselle olisi voinut haastajia enää tulla, mutta valitettavasti niin ei sitten käynyt. Onnea Iivo, sinä ansaitset tämän.

Olen toki tietoinen Valtteri Bottaksesta, vaan ei hänkään enää pysty Niskasta uhkaamaan. Kotikisakulta, tyylinä perinteinen ja vieläpä väliaikalähdöllä on ns. kuuminta hottia toimittajien keskuudessa.
Eikös Mika Häkkinen ollut vuoden urheilija 1998, vaikka aiemmin Naganossa Mika Myllylä putsasi palkintopöydän täydellisesti? Kyllä Bottaksella saumoja on.
 
Kyllähän se on Krista Pärmäkoski, joka on vuoden urheilija. Menestys mc:ssa ajaa Niskasen ohi. Menestystä mc:ssa pitäisi korostaa nykyistä enemmän. Arvokisat suoritukset erityisesti hiihtolajeissa so last season.... Pärmäkoski on monipuolinen hiihtäjä. Menee vapaa ja perinteinen. Pitkä ja lyhyt matka.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Eikös Mika Häkkinen ollut vuoden urheilija 1998, vaikka aiemmin Naganossa Mika Myllylä putsasi palkintopöydän täydellisesti? Kyllä Bottaksella saumoja on.
Kyllä, Martinlaakson Mika peittosi silloin olympiavoittaja ja -pronssi Myllylän ennätyspienellä erolla. Seuraavana vuonna sijoitukset kääntyivätkin toisinpäin, kun Ramsaussa dominoinut Myllylä voitti äänestyksen pystyyn.

2007 Kimi hävisi paitsi Terolle, myös Virpi Sarasvuolle. Eli aika vakuuttunut olen siitä, että ei kahta ilman kolmatta. Moni toimittajahan jättää moottoriurheilijat kokonaan pois lapultaan.
 

Ralph

Jäsen
Pekka Jalonen soitti ja kysyi, että miten Patrik Laine on voinut unohtua monilta.
 
No on se hyvä, ettei Pitkämäen viides sija sentään riitä valintaan Vuoden urheilijaksi. Aika korkealle sillä toki pääsee. Niskasen, Pärmäkosken ja Matti Heikkisen jälkeen neljänneksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä, Martinlaakson Mika peittosi silloin olympiavoittaja ja -pronssi Myllylän ennätyspienellä erolla. Seuraavana vuonna sijoitukset kääntyivätkin toisinpäin, kun Ramsaussa dominoinut Myllylä voitti äänestyksen pystyyn.

2007 Kimi hävisi paitsi Terolle, myös Virpi Sarasvuolle. Eli aika vakuuttunut olen siitä, että ei kahta ilman kolmatta. Moni toimittajahan jättää moottoriurheilijat kokonaan pois lapultaan.
Joo toki, ja itse asiassa olihan Häkkinen paljon helpommin lähestyttävä "Koko kansan mestari" jos nyt Räikköseen vertaa. Ja tämä siis puhtaasti siitä syystä, että Häkkisen kisoja katseli ilmaiskanavilta pari miljoonaa suomalaista, Räikkösen maailmanmestaruus oli puolestaan piilotettu maksukortin taakse. Tiedä sitten miten paljon tuollaisella on vaikutusta asiaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Niskasen, Pärmäkosken ja Matti Heikkisen jälkeen neljänneksi.
Ei riitä millään, koska onhan siellä Kaisa Mäkäräinen, joka voi päätyä jopa kärkikolmikkoon. Mäkäräinen sijoittuu varmuudella Pitkämäen edelle.
 

Zohan

Jäsen
Voidaanko Lauri Markkanen jo nostaa tähän keskusteluun? En osaa kyllä sanoa parempaa urheilijaa Suomesta tällä hetkellä. Tänä vuonna.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei koska Iivo Niskanen sen palkinnon voittaa.

Samaa mieltä. Sitten, jos Markkanen ratkaisee omalla kolkilla tai donkilla Suomelle mitalin, niin sitten voidaan alkaa keskustelemaan.

Käytännössä Niskasta ei tästä tittelistä voi pudottaa kuin tuo skenaario tai Bottaksen nousu maailmanmestariksi, mikä ei vaikuta kovin todennäköiseltä. Enkä itse usko, että edes Bottaksen mestaruus riittäisi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ei riitä millään, koska onhan siellä Kaisa Mäkäräinen, joka voi päätyä jopa kärkikolmikkoon. Mäkäräinen sijoittuu varmuudella Pitkämäen edelle.
Uskon että myös Venla Harju sijoittuu Pitkämäen, kenties jopa Mäkäräisenkin, edelle.
 
Saako Lotta Lepistö yhtään rakkautta täällä? Tältä vuodelta jo viisi voittoa ja Italian ympäriajon pistekisan 2. sija ja tällä hetkellä taitaa olla maailmanrankingin 3. sija hallussa.

Ei noilla Iivoa voiteta, mutta kun tuolla nyt Pitkämäkeä, Harjua ja muita mainittiin, niin ehkä Lepistö ainakin maininnan ansaitsee.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei noilla Iivoa voiteta, mutta kun tuolla nyt Pitkämäkeä, Harjua ja muita mainittiin, niin ehkä Lepistö ainakin maininnan ansaitsee.
Mulla on käsitys että Pitkämäen maininta on vähän sellainen "huumorimaininta" sillä varjolla kun kaveri on voittanut tuon palkinnon jo kertaalleen MM-pronssilla, vaikka toki en nyt muista tapahtuiko tuolloin 2015 jotain niin hurjaa suomalaisten toimesta että tuo Pitkiksen valinta mikään älytön oikeusmurha edes olisi ollut. Pitkämäkeä tosin itseäänkin varmaan vähän vitutti tuo palkinto, mieshän sanoi silloin että toivottavasti ensi vuonna menee vähän paremmin ettei näitä palkintoja millään pronssilla voiteta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Yleisurheilun vanhimman Suomen ennätyksen rikkonut ja alle 23-vuotiaiden EM-hopeaa saanut Simo Lipsanen saanee myös jokusen äänen. Itse sijoittaisin jopa Niskasen ja Lepistön perään kolmanneksi. Iivo tuon tittelin on kuitenkin jo käytännössä varmistanut.
 

Salama44

Jäsen
Aika selvältähän tuo nyt näyttää kun on saatu maailmanmestaruus taas ns. perinteisessä suomalaislajissa ettei titteliä voiteta millään hopea tai pronssimitalilla kuten Pitkämäki toivoi.

Koripallossa pelataan vain jostain Euroopan mestaruudesta eikä yksittäinen pelaaja kyllä vie titteliä jos tarjolla on maailmanmestari. Suomalainen arvokisavoittaja on nykyään niin harvinainen tapaus että jos ei ole muita ja sen lisäksi tukena muita mitaleita tai plussana hyvää cup sijoitusta niin ei kukaan häntä voita.

Markkasen tilanne on sama kuin Laineella ettei yhden yksittäisen turnauksen hyvä suoritus tai henkilökohtaiset pisteet vain EM- tasolla riitä titteliin. Joukkuelajeissa se vaatii pitemmän uran taakse. En kyllä epäle ettekö hän joskus voisi tulla valituksi Suomen parhaaksi, mutta ei vielä nyt kun ei ole pelaanut ensimmäistäkään ammattilaisottelua.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mulla on käsitys että Pitkämäen maininta on vähän sellainen "huumorimaininta" sillä varjolla kun kaveri on voittanut tuon palkinnon jo kertaalleen MM-pronssilla, vaikka toki en nyt muista tapahtuiko tuolloin 2015 jotain niin hurjaa suomalaisten toimesta että tuo Pitkiksen valinta mikään älytön oikeusmurha edes olisi ollut.
Ei tapahtunut. Kovimmat haastajat olivat:

- Kaisa Mäkäräinen, joka voitti MM-pronssia, mutta muuten floppasi pahoin niissä kisoissa, ja oli maailmancupin kakkonen
- Jenna Laukkanen kahdella lyhyen radan EM-kullalla
- Petra Olli, MM-hopeamitalisti
- Roope Tonteri, lumilautailun Skoda Cupissa eli MM-kisoissa kultaa ja hopeaa pokannut veikkonen

Pitkämäkihän vielä voitti Timanttiliigan siihen päälle, joten oikein meni.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös