Väkivallanteot ja terrori-iskut meillä ja maailmalla

  • 936 964
  • 6 220

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Turussa yksittäistapaus?!

Olisiko ensimmäinen terrori? Jotenkin sellainen kutina että kyllä.

Edit. Yksi kuollut ja poliisit vissiin ammuskellut.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turussa yksittäistapaus?!

Olisiko ensimmäinen terrori? Jotenkin sellainen kutina että kyllä.

Edit. Yksi kuollut ja poliisit vissiin ammuskellut.
Useita ilmeisesti puukotettu kauppatorilla ja puutorilla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kansalaisuuden poistaminen on hankalaa. Muukalaislegioonassa palvelleita ja muita palkkasotureita kohdellaan usein sankareina ja legendoina. Missä menee raja terroristin ja legendan välillä?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kaveri on töissä Sokoksella, kuulemma ainakin viittä puukotettu. Neljä ilmeisesti kuollut. Kuolleiden määrä oli kuultu muualta eli ei mitenkään viralliselta taholta.

Näki yhden puukotuksen. Sanotaanko näin, että ihon värin puolesta menee terrorismiksi ainakin valtamedian uutisoinnin mukaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Perjantairuuhka-aika ja useita uhreja viittaa muhamettimulkkuihin. Pesäpallomailat puolestaan skineihin.

Päivi Nergin ja Kolehmaisen kannanottoja odotellessa.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaveri on töissä Sokoksella, kuulemma ainakin viittä puukotettu. Neljä ilmeisesti kuollut. Kuolleiden määrä oli kuultu muualta eli ei mitenkään viralliselta taholta.
Voi perkeleen helvetti. Alkaa tulemaan aika lähelle..
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Laitan olemattomat rahani sen puolesta, että teema on sama kuin Barcelonassa eilen. Saa nähdä olenko väärässä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Kaveri nurkilla ja ihan selvää terroria. Näki ja lähti karkuun!! Faceen päivitti.

En kuitenkaan usko ihan heti ennenkuin varmistetaan kunnolla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Turun Sanomat kertoo näin:
"Turun kauppatorilla ja Puutorilla on Turun Sanomien saamien silminnäkijätietojen mukaan useita ihmisiä liikkeellä teräasein. Alustavien tietojen mukaan ainakin yksi ihminen on puukotettu. Turun Sanomiin yhteyttä ottaneen silminnäkijän mukaan kolme miestä juoksi pesäpallomailojen näköisten astaloiden kanssa. Tekijät pakenivat Kauppiaskatua ylös Maariankadun suuntaan. Alueella on kuultu myös laukauksia."

Useampi puukkojunkkari ja joillakin pesäpallomailoja? Enemmän viittaa sitten joidenkin jengien riehumisiin keskenään ja jopa toivottavasti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ei kansalaisuudettomassa terroristissa mitään ongelmaa ole, kuhan vaan ei päästetä senghen rajan yli. Jos pääsee, niin paluupostissa takaisin. Se on puolensa valinnut ja mitään sääliä ei tarvitse tuntea. Nuo on demokratiaan kelpaamattomia tappajia.

On siinä parikin ongelmaa.

Yksi suuri ongelma on se, että nykyisellään kansalaisuuslaki estää kansalaisuuden poiston jopa henkilön omasta toiveesta, jos sen seurauksena henkilö jää kansalaisuudettomaksi. Tämän voisi vielä omalla lainsäädännöllä toki korjata. Toki sitten Suomi on sitoutunut noudattamaan muun muassa 1997 EU:n päätöstä koskien kansalaisuudettomuutta ja YK:n vastaavia päälle. Kyllä, näistäkin voitaisiin irtautua. Tosin tässä tapauksessa voidaan sitten miettiä onko koko vaiva edes sen arvoista, jos kuitenkin esimerkiksi Ranskasta voi tänne tulla mitä tahansa Syyrian veteraania ilman rajatarkastuksia ja yhden kansalaisuuden omaavia ei noin lähtökohtaisesti ihan järkyttävää määrää ole Suomesta lähtenyt.

Theguardianissa on tämän vuoden puolella ollut juttua Brittien systeemistä. Tuohon mennessä jokainen kansalaisuuden (vähintään 33 tapausta) menettänyt oli kaksoiskansalainen, ja heilläkin lainsäädäntö kuuluu tuon mukaan siten, että yhden passin kaverilta kansalaisuuden saa pois, jos "reasonable grounds to consider that they could be eligible for another nationality".

Toinen ongelma on sitten se, mitä tuosta seuraisi. Siitähän ilo sitten irtoaisi, jos esimerkiksi Irak päättäisi poistaa vastineeksi kansalaisuudet Suomeen tulleilta turvapaikanhakijoilta. Siinä sitten ihmeteltäisiin, kun joukko palautettavia on, mutta ei paikkaa mihin palauttaa vaikka palautettavat jopa itse sitä haluaisivat.

Ynnätääs. Pitäisi muuttaa omaa lainsäädäntöä melko paljonkin. Pitäisi irtisanoutua ratifioiduista kansainvälisistä soppareista. Pitäisi ottaa riski, että tuossa sattuisi omaan nilkkaan vielä pahemmin. Pitäisi ymmärtää, että tuon lisäksi EU:n sisärajoille pitäisi saada tarkastukset ja EU:n sisällä tiedon pitäisi palaajista liikkua käytännössä reaaliajassa. Ja jos Briteissä on saatu joitain kymmeniä kansalaisuuksia peruttua, niin Suomessa puhuttaisiin niin pienestä määrästä, että tuskin maksaa vaivaa.

edit: Katsellaan nyt mitä Turussa tapahtuu. Voihan tuo olla vaikka narkkiporukan välinen juttu tai vastaava, mutta kovin lupaavalta ei uutisointi kuulosta.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi vitussa ei laiteta vaaratiedotetta ilmoille!? Kaiken maailman karhuista laitetaan, mutta ei tällaisesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
"lta-Sanomien paikalla ollut toimittaja Kimmo Rantanen kertoo, että uhreja on todennäköisesti kuusi, yksi mies ja viisi naista.

– Ulkomaalaistaustainen mies iski lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista puukolla selkään. Hän toimi silmittömästi, kävi kiinni ilman mitään varoitusta.

– Ensimmäinen hyökkäys tapahtui Puutorilla, jonka jälkeen mies juoksi Kauppiaskatua ylöspäin ja kävi muiden ihmisten kimppuun, Rantanen kertoo."

Ei vittu.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Korkin heitto kävi toteen. BBC:n uutisten kommenttiosiossa kauhisteltiin koko viisikon ampumista. Olisi kuulemma riittänyt ampua pelkästään kuljettaja. Että näin.
Ainahan näitä vatipäitä ilmestyy neuvomaan keskustelupalstoille.

Hieman kyllä hankalaa suhtautua rauhallisesti ja inhimillisesti ihmisiin joiden tarkoituksena on ilmeisesti ollut tappaa mahdollisimman monta. Kyllä nämä jutut ovat monella tasolla sellaisia, joita ei vaan kykene käsittämään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Turun Kauppatorilla naisen kurkku viilletty auki ja kuollut tietenkin heti. Näin kirjoitti tuttu facessa.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Ilta-Sanomista lainattu: "Ulkomaalaistaustainen mies iski lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista puukolla selkään. Hän toimi silmittömästi, kävi kiinni ilman mitään varoitusta."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös