Yleisurheiluvuosi 2017

  • 117 537
  • 581

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minusta Terolta äärimmäisen lupaava kisa alkukauden vaikeuksien jälkeen. Viisi 80:stä, kun niitä taisi kolmeen edelliseen kisaan tulla kolme. Kun perustaso hilautuu tuosta pari metriä ylemmäs, niin 88-89 piikit kisoissa on ihan realistisia.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Olenko ainut jonka mielestä Nezirille on tullut aika lailla lisää massaa talven aikana, onko tässä kenties syy alkukauden vaisuuteen. Aitatekniikka näyttää jotenkin aika kömpelöltä entiseen verrattuna.
Mukavan oloinen kaveri muuten tämä Röhler.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olenko ainut jonka mielestä Nezirille on tullut aika lailla lisää massaa talven aikana, onko tässä kenties syy alkukauden vaisuuteen. Aitatekniikka näyttää jotenkin aika kömpelöltä entiseen verrattuna.
Mukavan oloinen kaveri muuten tämä Röhler.

Sehän on monissa haastiksissa todennut, että voimaa on tehty pienten vammojen takia, jotka siis estivät juoksemisen. Kyllähän voimanhankinnassa voi vähän fläsää mukana tulla jos reilusti on plussakaloreilla, mutta ennen kaikkea se kangistaa lihaksistoa ja heikentää ainakin alkuun hermotusta jos hankittua voimaa ei saada jalostettua lajivoimaksi, joka on tuossa lajissa huiman tärkeää. Kovin on tukkoista Nololla ja sopivat kilpakumppanit löytyvät tällä hetkellä kotimaasta.
 

Byvajet

Jäsen
Olenko ainut jonka mielestä Nezirille on tullut aika lailla lisää massaa talven aikana, onko tässä kenties syy alkukauden vaisuuteen.

Siltähän se näyttää, mutta voi se liittyä vanhenemiseenkin. Jotkut naiset lösähtävät todella nopeasti notkeasta tyttömäisestä varsamaisuudesta pulleampaan aikuisuuteen. Ei sitä tietenkään pitäisi huippu-urheililjalle tapahtua, mutta kun se tapahtuu aktiivikuntoilijoille, niin miksi se ei vaikuttaisi huippuihinkin?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tulosruudun toimittajan mukaan Teron heitto oli tänään hurja. Mikä niistä? Alas on tultu kun noita hikiseen kasikymppisiä pidetään hurjana. Mutta kuka niitä muu tänä kesänä heittää kuin Tero? Wirkkala tänään NH ja Ruuskanen veksissä. Peltomäki NH tänään, Lehtolalle tekee 77 metriä tiukkaa ja Etelätalo vasta totuttelee. Toni Keräsestä pidetään meteliä mutta missä hän oli? Entäs se Helander? Näyttää vahvasti siltä, että Haataisen Harrille pedataan paikkaa saarivaltakunnan mm-näyttämölle, kunhan saadaan tuulta tarpeeksi taakse.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Samaa mieltä kuin edelliset, eli Nololle tullut yllättävän paljon massaa lisää. Juoksu ja varsinkin aitominen näytti todella jäykälle. Onkohan nyt menty ihan oikeaan suuntaan?

Vaikea uskoa, että tuosta se reilu puoli sekuntia lähtee tällä kaudella, 12.81 tulee olemaan SE myös tämän kauden jälkeen.
 

Pekkis

Jäsen
Pitäisikö nöyrtyä ja kysyä paskasta maasta, että miten se kepakko saadaan asentoon?

Tai miten kaariin saadaan kahdessa vuodessa 10 metriä lisää pituutta. Röhleriä lukuun ottamatta saksalaiset heittäjät tuppaavat olemaan, lajista riippumatta, kuin samasta puusta veistettyjä. Missä sitä puuta kasvaa, tämä pitäisi selvittää.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Suomi ei taida lähettää ketään Nairobiin U18 MM-kisoihin? Purolan aika olisi tällä hetkellä maailman kolmanneksi kovin.
100 Metres - men - u18 - outdoor - 2017 | iaaf.org


Tuo lista on komeaa luettavaa! Suomalainen on siis maailman kolmanneksi kovin 2000-luvulla syntynyt tummahipiäisten afroamerikkalaisten joukossa. Toiseksi paras eurooppalainen tuon ikäinen löytyy siis jopa kaksikymmenystä Purolan takaa ja se on italialainen.

Tässä yhteydessä oli myös mielenkiintoista kuulla, että kaikkien aikojen valkoihoinen Ranskan Christophe Lemaitre juoksi 17 vuotiaana 10,53 ja 18 vuotiaana 10,26. Purola on siis 17 vuotiaana jo varmaankin loppukesästä samalla tasolla kuin oli Lemaitre vuotta vanhempana. Ovat hyvinkin verrannollisia ikäkausittain, koska Purola syntynyt toukokuun loppupuolella ja Lemaitre kymmenen vuotta aiemmin kesäkuun alkupuolella, joten kesäsesongit ovat juosseet samassa ikävaiheessa.

Lemaitre alitti 10 sekunnin haamurajan ensimmäisenä valkoihoisena ja teki sen 20 vuotiaana vuonna 2010 ajalla 9,98. Purola on samassa ikävaiheessa kesällä 2020. Lemaitren ennätys 9,92 juostu jo 21 vuotiaana vuonna 2011, joka varmasti iän puolesta poikkeuksellisen nuori ennätysikä, kun ei ole tavoittanut maksimiaan esim. 23-25 vuotiaana.

Olisi mielenkiintoista kuulla valistuneita arvioita, että mihin aikoihin saakka Purolalla on realistiset mahdollisuudet kehittyä ja onko fyysisesti keskimääräistä kovaa 17 vuotiasta lahjakkuutta valmiimpi vaiko ei.
Kuinka moni valkoihoinen kautta historian on juossut 17 vuotiaana yhtä kovaa tai kovempaa kuin Purola, vai löytyykö edes tälläisiä maailmasta? Ja mikäli löytyy, niin mikä tälläisten ennätystaso ollut aikuisena?

Maalaisjärjellä tuntuu minusta siltä. että ilman loukkaantumisia Purolasta kasvaa vähintään 10,10-10,20 juoksija sillä eihän ihminen ole juuri 17 vuotta täyttäneenä likipitäenkään lähellä maksimiaan ja kaiken mennessä nappiin myös taso 10,00-10,10 on saavutettavissa. Alle 10 sekunnin alituksista en ryhdy vielä haaveilemaan vaikka on parempi kuin Lemaitre tuossa iässä, mutta liekkö ranskalainen ollut tuossa iässä voimatasoltaan heiveröisempi(?) Purola kun vaikuttaa melko jässikältä, vaikkakin lapsenkasvoiselta.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
mutta liekkö ranskalainen ollut tuossa iässä voimatasoltaan heiveröisempi(?) Purola kun vaikuttaa melko jässikältä, vaikkakin lapsenkasvoiselta.

Ilmeisesti voimapuolella ei Purolan kanssa ole käyty kuin katsomassa miltä punttisalilla näyttää. Siis karkeasti. Tuolta puolelta on vielä paljon kymmenyksiä otettavissa pois, mutta samalla muistettava, että punttien kolisteluun liittyy myös loukkaantumisriskit. Purolan kohdalla ei kannata tehdä sitä virhettä, mikä on monen muun kotimaan sprintterin kohdalla tehty eli kasvatetaan myskihärän voimatasot, mutta ollaan vitunmoisessa kestojumissa koko ajan ja kummastellaan, kun voimia ei saada siirrettyä juoksuun. Purola selvästi sen oloinen heppu, että voimat nousevat ihan vain pieraisemalla äänekkäästi salilla, joten nopeus ja juoksu edellä pitää mennä ennen kuin aletaan kuvaamaan näyttäviä deadliftejä Teneriffan leiriltä. Kim Collins on osoittanut, että kovaa voidaan mennä pelkän kuntopallon ja loikkien avulla, joten mikä kiire täällä on tehdä aina juoksijoista juoksevia lihavuoria.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olisi mielenkiintoista kuulla valistuneita arvioita, että mihin aikoihin saakka Purolalla on realistiset mahdollisuudet kehittyä ja onko fyysisesti keskimääräistä kovaa 17 vuotiasta lahjakkuutta valmiimpi vaiko ei.
Kuinka moni valkoihoinen kautta historian on juossut 17 vuotiaana yhtä kovaa tai kovempaa kuin Purola, vai löytyykö edes tälläisiä maailmasta? Ja mikäli löytyy, niin mikä tälläisten ennätystaso ollut aikuisena?

Vaikea heittää muuta arvelua kuin se että keskeinen avaintekijä on terveys. Lienee maailmanlaajuisesti aika harvinaista että urheilija saavuttaa parhaat tuloksensa 17-vuotiaana mikäli loukkaantumiset ei tärvele jatkouraa. Joissakin haastatteluissa Purola ja hänen isänsä ovat painottaneet nilkkojen merkitystä kertoen että vielä viime kaudella osa tehoista valui nilkoista läpi mutta ei valu enää. Maallikosta kuulostaa järkevältä, sekä nilkkojen että polvien alueen voimataso joskaan en laajemmin tiedä onko ongelmana se että noiden alueiden voimattomuudesta johtuen osa tehoista valuu läpi. Pituussuuntaisissa hyppylajeissa asiasta toki puhutaan.

Pikamatkoilla SE-tuloksia pitää nimissään Tommi Hartonen ajoilla 10,21 ja 20,47. Juuri nyt tuntuu siltä että Purolalla olisi tällä kaudella paremmat mahdollisuudet parantaa SE-aikaa 200 metrillä. Pikaviestissä maajoukkue teki viime kaudella uuden SE-tuloksen 39,25 kokoonpanolla Hämäläinen, Ahlfors, Samuelsson ja Myllymäki. Jos tuon nelikon viime kauden parhaat 100 metrin ajat laskee yhteen, päästään tulokseen 41,75. Vertailun vuoksi tämän kauden kärkinelikkomme Purola, Samuelsson, Alhfors, Rantala saa yhteisajan 41,92 eli viime kauden yhteisajasta ollaan jäljessä 0,17 sekuntia ja jos mitään loukkaantumisia ei tule, vaikea uskoa etteikö tällä kaudella kärkinelikkomme yhteisaika olisi parempi kuin vuosi sitten, ottaen huomioon sekin että nelikon ulkopuolellakin on useampikin juoksija joille on realismia alittaa Rantalan 10,57 ja Alhlforsin 10,55. Plus lisäksi nelikosta ainakin muut kuin Purola luultavasti vielä parantavat tulostaan.

Talven ehkä kohutuin suomalais-nimi yleisurheilussa oli Simo Lipsanen joka ei ole vielä tainnut avata ulkoratakauttaan. No, ensi lauantaina Lipsanen kilpailee eliittikisoissa Kuortaneella, mielenkiintoista nähdä mikä on Lipsasen sekä myöskin kautensa (ilmeisesti?) avaavan Tuomas Kaukolahden kunto.
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti Isä-Pankinjohtaja-Purola muistaa omalta urheilu-uraltaan sudenkuopat, jotka pojan kohdalla vältetään. Kaikkihan on kiinni siitä, missä vaiheessa ensimmäinen kunnon takareisirepeämä tulee. Pari muuta kantoa kaskessa on nivusrepeämät, joihin kaatuivat Ruostekiven ja Rautasen orastavat nousut Euroopan kärkitasolle. Unohtamatta selän nikamien rasitusmurtumia, jotka haittasivat mm. Pöyhöstä ja osittain Hongisoa urallaan. Mutta toivottavasti pankinjohtaja huolehtii lihashuollosta yms. rahaa säästämättä, niin tämän lupauksen kohdalla voidaan puhua 10.1 alkavista lukemista. Toivottavasti Teneriffalle ei ole kiire ensi talvenakaan, kun nytkin koko kevään treenikausi taisi onnistua aika lailla nappiin, kun tehoista jouduttiin tinkimään kalseassa Pohjolassa. Todennäköisintä valitettavasti on se, että poika juoksee tänä kesänä n. 10.28 ajan, joka jää hänen uran parhaakseen. Toivottavasti tuo skenaario ei toteudu!
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vasen käsi pystyyn virheen merkiksi. Eihän pojan isä ollutkaan Pankinjohtaja-Pertti vaan Mika, jolla on myös pikajuoksutaustaa, muttei niin korkealla tasolla. Olin ollut aivan väärässä uskossa. Ovatkohan he kuitenkin sukua toisilleen?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vasen käsi pystyyn virheen merkiksi. Eihän pojan isä ollutkaan Pankinjohtaja-Pertti vaan Mika, jolla on myös pikajuoksutaustaa, muttei niin korkealla tasolla. Olin ollut aivan väärässä uskossa. Ovatkohan he kuitenkin sukua toisilleen?

Pertti on Samuelin setä. Kova ex-sprintteri itsekin. Oli Somerolla pankinjohtajana, mutta ilmeisesti muutti Pudasjärvelle takaisin kotiseudulleen samoihin hommiin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Suomalaisen juoksu-urheilun lähihistorian tuntien realistisesti voi sanoa että on todennäköisempää että Purolan kehitys pysähtyy loukkaantumisiin, kroonisiin jalkavaivoihin, ylirasitustiloihin, mykoplasmoihin ja mitä näitä nyt on kuin että kaveri saavuttaisi likimainkaan niitä rajapyykkejä urallaan, joihin kehitys näyttäisi nyt olevan viemässä. En tiedä olenko kyyninen mutta näitä tapauksia (kehitys/ura päättyy jo junnutasolla) on nähty nyt niin paljon suomalaisessa yleisurheilussa ettei muuta osaa enää odottakaan. Tai ei se pelkästään tietenkään suomalainen ilmiö ettei teinisensaatiosta tulekaan aikuisten mestaria. Esim. Ruotsin "Purolasta" eli Irene Ekelundista ei ole pariin-kolmeen kesään kuulunut mitään.

Toivotaan että Purolalla on geenit kohdillaan myös kestää oikeaa harjoittelua ja että valmennus on mahdollisimman valveutunut oikean tyyppisestä harjoittelusta.

Onhan tuo pojan alkukausi ollut joka tapauksessa sensaatio eikä yhtään vähempää.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Purolan kohdalla tullaan myös yllättävän nopeasti isojen valintojen ääreen sen suhteen halutaanko pojasta oikeasti suurjuoksija kansainvälisille kentille vai sympaattinen kotimaan tähti, jonka taso on em-kisat. Se on nimittäin varmaa, että Suomeen jäädessään, voidaan vertailut Lemaitreen ja maagiseen 10 sekuntiin unohtaa. Suomen ympärivuotiset olosuhteet eivät ole huippupikajuoksua varten, käänteli asiaa kuinka hyvänsä. Lisäksi valmennustietous ei yksinkertaisesti ole sillä tasolla, että Purolasta taiottaisiin suurjuoksija, joka niittäisi mainetta jatkuvasti kansainvälisissä ympyröissä.

Pian tulee ajankohtaiseksi tehdä valinta joko jenkkien yliopistojen suhteen tai muuten vaan lämpimiin maihin suuntautuneeseen muuttoon, koska jäämällä Suomeen ero tulee venähtämään hurjaksi maailman valioon nähden yllättävän lyhyessä ajassa. Visa Hongisto juoksi 2007 Osakan mm-kisojen 200 metrin välierissä, joka oli sensaatiomainen temppu. Tuon jälkeen Hongistolle tarjottiin paikkaa jenkkien jostain pikajuoksumekasta lastuvalmennuksella. Ei kelvannut. Sen jälkeen Hongiston kansainväliset maineteot jäivätkin siihen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Purolan kohdalla tullaan myös yllättävän nopeasti isojen valintojen ääreen sen suhteen halutaanko pojasta oikeasti suurjuoksija kansainvälisille kentille vai sympaattinen kotimaan tähti, jonka taso on em-kisat. Se on nimittäin varmaa, että Suomeen jäädessään, voidaan vertailut Lemaitreen ja maagiseen 10 sekuntiin unohtaa. Suomen ympärivuotiset olosuhteet eivät ole huippupikajuoksua varten, käänteli asiaa kuinka hyvänsä. Lisäksi valmennustietous ei yksinkertaisesti ole sillä tasolla, että Purolasta taiottaisiin suurjuoksija, joka niittäisi mainetta jatkuvasti kansainvälisissä ympyröissä.

Pian tulee ajankohtaiseksi tehdä valinta joko jenkkien yliopistojen suhteen tai muuten vaan lämpimiin maihin suuntautuneeseen muuttoon, koska jäämällä Suomeen ero tulee venähtämään hurjaksi maailman valioon nähden yllättävän lyhyessä ajassa. Visa Hongisto juoksi 2007 Osakan mm-kisojen 200 metrin välierissä, joka oli sensaatiomainen temppu. Tuon jälkeen Hongistolle tarjottiin paikkaa jenkkien jostain pikajuoksumekasta lastuvalmennuksella. Ei kelvannut. Sen jälkeen Hongiston kansainväliset maineteot jäivätkin siihen.

Keitäs meillä siellä Amerikassa onkaan. Hanna-Maari Latvala, Ville Lampinen, Jussi Kanervo, Minttu Hukka? En näe kyllä mitenkään ihmeellistä kehitystä keneltäkään heistä, ainakin Oskari Mörö on kehittynyt Suomessa paremmin kuin Kanervo Jenkeissä.

Visa Hongisto on luku sinänsä. En väitä tuntevani hänen tarinaansa tarkoin mutta kerran juttelin ihmisen kanssa joka tuntee. Täysin tarkasti en enää muista tarinaa jonka hän kertoi, mutta siinä oli jotakin sellaista että Hongisto kieltäytyi siitäkin opista jota Suomessa oli tarjolla (Atte Pettinen, Petteri Jouste keitä heitä nyt onkaan) vaan harjoitteli isänsä opeilla tehden koko ajan maataloustöitä.

Latvala on muuten ilmoittautunut Kuortaneen eliittikisoihin, mielenkiintoista nähdä mikä on naisen vauhti nyt.
 
Suomalaisen juoksu-urheilun lähihistorian tuntien realistisesti voi sanoa että on todennäköisempää että Purolan kehitys pysähtyy loukkaantumisiin, kroonisiin jalkavaivoihin, ylirasitustiloihin, mykoplasmoihin ja mitä näitä nyt on kuin että kaveri saavuttaisi likimainkaan niitä rajapyykkejä urallaan, joihin kehitys näyttäisi nyt olevan viemässä. En tiedä olenko kyyninen mutta näitä tapauksia (kehitys/ura päättyy jo junnutasolla) on nähty nyt niin paljon suomalaisessa yleisurheilussa ettei muuta osaa enää odottakaan.
Valitettavasti olen vähän samoilla linjoilla. Ajattelen nykyään, että oho, onpa tämä ja tämä juniori tehnyt loistavan tuloksen. Mutta en ala odotella hänestä mitään maailmanhuippua, kun se ura luultavasti kuitenkin tyssää näihin revähdyksiin/rasitusmurtumiin/mykoplasmoihin/ylirasitustiloihin ym. Nuorenahan ne parhaat urheilutulokset pitää tehdäkin!
Mutta toki olisi kiva, jos joku pärjää vielä aikuisten tasolla - heitäkin on.
Jos nyt katsotaan 15 urheilijan Team Finland -maajoukkueryhmää, niin heistä ainakin kahdeksan on kärsinyt loukkaantumisista tähän kauteen tultaessa, tai on tällä hetkellä loukkaantuneena.

Yleisen sarjan Suomen ennätys on hyvä tavoite Purolalle kun on 18-19v.

siinä oli jotakin sellaista että Hongisto kieltäytyi siitäkin opista jota Suomessa oli tarjolla (Atte Pettinen, Petteri Jouste keitä heitä nyt onkaan) vaan harjoitteli isänsä opeilla tehden koko ajan maataloustöitä.
Ymmärtääkseni Hongisto tavallaan "joutui" maanviljelijäksi, kun terveyssyiden takia tehtiin sukupolvenvaihdos. Mutta sehän on hyvä ammatti.
Minä ainakaan en osaa harmitella Visa Hongiston uraa. Uskon että hän aika lailla sai saavutettua oman potentiaalinsa. Kyllä se 20.56 on jo hieno tulos 200 metrillä, samoin kuin Åstrandin täysosuma 20,50. On se nyt silleen aika kova, jos on Suomen kaikkien aikojen listalla toinen tai kolmas jossain lajissa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Mietin muuten eilen samaa Purolasta, että mitenköhän äijän käy. Missäs Aliisa Vainio on, joka juoksi pari kesää sitten maratonin 17-vuotiaana 2.33?
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Keitäs meillä siellä Amerikassa onkaan. Hanna-Maari Latvala, Ville Lampinen, Jussi Kanervo, Minttu Hukka? En näe kyllä mitenkään ihmeellistä kehitystä keneltäkään heistä, ainakin Oskari Mörö on kehittynyt Suomessa paremmin kuin Kanervo Jenkeissä.

Juuri näin. Mielestäni kaikista suurin mahdollinen virhe Purolalla olisi lähteä ulkomaan oppiin. Siellä ei yksilöllisyydestä puhuta, vaan Jenkeissä on niin paljon massaa, että ne, jotka kestävät sen koulun ovat kovia tekijöitä, mutta suuri osa ei kestä ja heistä ei mitään puhutakaan. Parasta pojan kannalta olisi saada jatkaa oman valmentajan kanssa ympärivuotisesti lämpimässä, ja huolehdittaisiin siitä, että lihashuolto ja ravinto olisi hoidettu viimeisen päälle tai vielä paremmin. Toimiva konsepti on löydetty Oulussa, sen pystyy esim Petteri Jouste vain pilaamaan. (Petteri on loistava valmentamaan naisurheilijoita, mutta miesten kohdalla - henkilökohtaisella tasolla - näytöt ovat verrattain pieniä.)
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Visa Hongisto on luku sinänsä. En väitä tuntevani hänen tarinaansa tarkoin mutta kerran juttelin ihmisen kanssa joka tuntee. Täysin tarkasti en enää muista tarinaa jonka hän kertoi, mutta siinä oli jotakin sellaista että Hongisto kieltäytyi siitäkin opista jota Suomessa oli tarjolla (Atte Pettinen, Petteri Jouste keitä heitä nyt onkaan) vaan harjoitteli isänsä opeilla tehden koko ajan maataloustöitä.

Visa Hongisto oli parhaina vuosinaan Kai Kepsun valmennuksessa. Homma toimi hyvin ja yksilölliseen tapaan. 200m ennätyskesän jälkeen sitten oli tarkoitus siirtyä 400:lle metrille, jonka jälkeen ura lähti jyrkkään alamäkeen.

Kepsun ja Hongiston valmennussuhteen päätyttyä harjoittelu oli suomalaisille tyypillistä voimaan ja koviin juoksutehoihin keskittyvää, mikä yhdessä traktorissa istumisen kanssa toi selkävaivoja ja urheilullisen alamäen.

Hongisto oli kyllä huima lahjakkuus, joka oli lähellä potentiaaliaan parhaimmillaan.
 

vitozzius

Jäsen
Kuinka moni valkoihoinen kautta historian on juossut 17 vuotiaana yhtä kovaa tai kovempaa kuin Purola, vai löytyykö edes tälläisiä maailmasta?
Lähihistoriasta Japanin Yoshihide Kiryu 17-vuotiaana 10,01 eikä ole nyt neljänä vuonna kovempaa päässyt. Eilen Turussa ennätyksensä 10,02 juossut Ramil Guliyev pinkoi 19-vuotiaana 10,08 vuonna 2009. Tällä hetkellä maailman kovin valkoinen juniorisprintteri on huomenna 19 vuotta täyttävä Italian Filippo Tortu, joka on tänä vuonna pyyhältänyt 100m 10,15 ja 200m 20,34. Purolan ikäisenä Tortun ennätys oli juurikin sama 10,33.
 

Toppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Pelicans
Jotenkin tuntuu että suomalaiset kärsii näistä loukkaantumisista yleisurheilussa huomattavasti enemmän kuin muun maailman huiput. Johtuuko juuri kylmästä ilmastosta vai onko vain oma perstuntuma pielessä kun tulee seurattua näitä suomalaisia muita enemmän. Tuntuu, että 95 prosenttia niistä, jotka ovat edes lähellä menestymistä on jatkuvasti telakalla. Sama ei kuitenkaan päde talvilajeissa, tosin useat talvilajithan onkin vähemmän repiviä keholle.

Mitä pikajuoksuun tulee, niin joskus minusta suomalaiset pikajuoksijat näyttää siltä, että lihasta olisi paljon vähemmän jenkkeihin tai jamaikalaisiin nähden. Tämä voi olla myös illuusiota, koska tummassa ihossa lihakset erottuu paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös