Playoffs 2017 välierät: KalPa – JYP

  • 108 037
  • 756

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Hyvä KalPa!!

Näinkö käy että jää OIJOIJOI-renkutukset soittamatta tässä sarjassa! Se olis kyllä miehen työ sillä sen verran pahasti on jo tuo saakelin renkutus päässyt ihon alle, että yksikin kerta on jo liikaa :D
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ennustaja en tokikaan ole, ja JYPin tekemä maali olisi muuttanut pelin kulun kokonaisuutena eri raiteille, kuten todennäköisesti ymmärrät. Valistunut arvioni on, että viimeistelemällä jokseenkin KalPan tasolla, JYP olisi voittanut ottelun, todennäköisesti lukemin 3-1 tai 4-2.

Yksi ohkainen juonne, jonka kautta asiaa voi ymmärtää, on maalipaikkatilasto. Näitä voi toki laskea monella tavalla, mutta erään kiekkoammattilaisen laskelman mukaan laadukkaat maalipaikat ottelusarjan kuudesta ensimmäisestä erästä ovat 26-15, JYP ensin mainittuna. Tämä vastaa myös pitkälti omaa näkemystäni.
Olisi varmaan. Aika monessa jääkiekko-ottelussa toisen joukkueen tekemä maali olisi voinut muuttaa pelin kulkua. Ainoa tosiasia on tässä tapauksessa kuitenkin se, että maalit ovat kahden pelin jälkeen 5-0 KalPalle. Kaikki muu on sitä munat tädillä-osastoa, eli jossittelua. Asian voi kääntää myös siten, että ei se KalPankaan viimeistely millään jäätävällä tasolla ole ollut, varsinkaan ekassa matsissa. Miksei myös KalPa olisi voinut viimeistellä vähän paremmin, jolloin oltaisiin ilmeisesti nähty vielä kovemmat lukemat?
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Kahden nähdyn pelin perusteella Kalpa ON nyt parempi. Ei kahta sanaa. Tilanteita tulee liukuhihnalta, eli jos Jypiä voi moittia tehottomuudesta, niin paikkoihin nähden myös Kalpa on tehoton. Varsinkin tässä toisessa pelissä.

Pieni toivonkipinä on vielä siitä, että JYP vielä parantaa tasoaan. Niinhän on käynyt tällä kaudella aikaisemminkin. Jospa vielä..?? Onhan ne sarjat kääntyneet ennenkin jopa hankalammasta tilanteesta.. vai muistanko väärin?? :-)
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Onhan tuo JYP pelannut aivan hävettävän paskasti molemmat pelit. YV on aivan naurettavaa, ei vaan yhden yv:n aikana voi päästää vastustajaa kolmesti läpiajoon. Onni oli ettei niistä kosahtanut maaliin. Taas toiseen suuntaan ei voi edes huumorilla mennä jonkun perseen kautta maaliin, saati sitten selkeistä maalipaikoista joista eskarilainenkin saisi Iso-Patemaisen rannarin vedettyä.

Saa Veltto Veltsu Virtanen keitellä sellaiset kärmeskeitot huomiselle jos Montusta Niiralan kiinnitys meinataan kairata. Nyt niitä kyitä keräilemään, perkele.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Oliko sulla tässä joku pointtikin takana? Ymmärtäisin, jos toinen kapteeneista olisi tahkonnut pisteitä hulluna ja johdattanut siten joukkuettaan voittoon, mutta nyt kumpikaan ei ole mitään ihmeitä tehnyt pisteiden valossa. Lisäksi joukkueiden kapteenit pelaavat täysin eri pelipaikoilla ja siten täysin eri rooleissa.

Menikö tunteisiin? Lue viestiketjua niin ymmärrät, se voi olla vaikeaa nyt jykyläiselle mutta kyllä se siitä ajan myötä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Lahdessa ovat mieltä, että nokkaeläin oli hävettävän huono kolme kertaa ja viimeisessä sysihuono. Kaavalla yksi yhteinen nimittävä tekijä. Arvaatko?
Emt, paskat valkut?

Noh, ei tässä vielä kannata kirvestä kaivoon heittää. Nythän se sarjan voitto vasta makealle maistuu, kun noustaan 2-0 -ottelusarjasta 2-4 voittoon!
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Noi perkeleen läpsyttimet. Otti korvaan vieressä hakkaava JYP-fani niin kovaa että yhdessä kohtaa tuli pahoinvointia. Aitoa pahoinvointia.

Onneksi siihen tottui ja meni ohi. Toki on tuokin tapa luoda tunnelmaa kun ei osata lyödä käsiä yhteen, koska sehän on vain noloa. Joku vois vaikka nähdä.

Itse sarjasta. JYPin luvattoman huono viimeistely. Hyvissä paikoissa siirreellään vielä parempaan paikkaan jonka Kalpa lukee pois. Tai sitten suditaan ohi.

Ajoitukset, yhtä paskaa. Kalteva, mitä sä teet? Lähdet kävelyvauhdilla nostamaan omista hyökkäystä kun kaveri on hampailla perseessä kii? Miksi.

On kyllä kaukana siitä pelistä tää mitä nähtiin kevätkaudella. Eikä ole tosiaankaan Kalpan hyvyyttä pelkästään, vaan nyt on jokin lukko päällä joukkueessa. Katsomosta huomattuna Tuppurainen kävi aika kuumana Vainiolle eräällä pelikatkolla. Ja Tuppuraisen himmailut siniviivalla kruunaa miehen suoritukset. Onko pakko jarruttaa ennen sinistä. Oisko parempi jos menisit nyt saatana eka ees yli siitä?

Ei tuu maaleja, mutta sen vuoksi pahaa oloa.
Vituttaa mutta ei edes se, että Kalpa on ollut todella hyvä. vaan se, että me ei saada mitään aikaan, vaikka ois montakin vaihdetta vielä lisää repertuaarissa joita ei vaan käytetä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan yleisesti ottaen on ihan lapsellista kuvitella, että joukkueet tai pelaajat eivät tässä vaiheessa kautta yrittäisi kaikkeaan tai viitsisi. Se että luistin ei kulje ja vääntää ei jaksaa johtuu tässä vaiheessa väsymyksestä eli siitä, että lihakset eivät ole palautuneet edellisistä peleistä. Tämä kun ei ole pelkkä taitopeli tai playstation, vaan fysiikka on myös isossa osassa. Samalla tavalla myös maalipaikoissa, syöttämissä ja kiekon haltuunottamisessa onnistumisen ja epäonnistumisen välinen ero johtuu paljon myös fyysistä sekä psyykisestä väsymyksestä. Kun on puhki, niin käskyt eivät aivoista välity lihaksiin oikein ja lihasmuistista tulevat suorituksetkin epäonnistunut.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
JYPin suorituksessa oli tänään marraskuista monella osa-alueella ihan liikaa, mutta silti pystymällä KalPan tasoiseen (ei erinomaiseen, vaan kohtalaiseen) viimeistelyyn maalintekopaikoissa, JYP olisi voittanut tämän ottelun, ja todennäköisesti voittanut myös edellisen ottelun.

Kertaan vielä. JYP ei ollut tänään hyvä, ja maalintekotilanteissa se oli huono. Mutta voittoon olisi riittänyt keskinkertaisuus maalintekotilanteissa. Pahoittelut, jos tämä tosiasia tuntuu vaikealta hyväksyä KalPa-pipon alla.

Ja vielä kerran onnea, olette olleet kahdesti parempia.

Herra riisel (tamperelaisittain), johdonmukaisuuden nimissä, kumpaako mieltä olet?

Lahdessa ovat mieltä, että nokkaeläin oli hävettävän huono kolme kertaa ja viimeisessä sysihuono. Kaavalla yksi yhteinen nimittävä tekijä. Arvaatko?

Juuri tätä itsekin pohdiskelin. Puolivälieräsarjan jälkeen ihmeteltiin, että miten Pelsut olikaan niin huono. Kahden välieräpelin jälkeen hämmästellään, miten Jyp onkaan yhtäkkiä noin surkea. Voisiko sillä sittenkin olla jotain tekemistä vastustajan kanssa?
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Oijoi, sisko hei? Pitikö pienemmän kämpän tehdä jotain eroa? Muistaako joku muukin tällaista kerrottaneen? No ehkä huomenna sitten. JYPin valtit huomiselle:
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea KalPalle! Tällä menolla 2 peliä ja pääsette pelaamaan oikeaa jääkiekkojoukkuetta vastaan.

Syksyn JYP on täällä! Munatonta, paskaa, huolimatonta ja junnumaista pelaamista. Mahtavaa että asennetta löytyy noinkin vähän välierissä. Tietysti voidaan huomioida yksi maali joka tehtiin sekunnin murto-osan liian myöhään, kaksi tolppaa ja kaksi tyhjää maalia mut ku ei maistu ni ei maistu. Syötöt aivan hirveää paskaa, YV aivan hirveää paskaa, AV kai se menee... Paskaa kaikilla mahdollisilla mauilla. Yleisö olis voinu buuata vielä vähän enemmän. Olennaisen pelistä kertoo: toista erää n. 20sec pelaamatta, JYP häviöllä, Kalteva maalin taakse kuluttamaan 20 vitun sekuntia. Ymmärtäisin jossain 3-0 tilanteessa mut vittu me oltiin tappiolla! Vähän sitä saatanan asennetta sinne peliin.

KalPalla sellanen henkinen ote JYPistä että masokisti tuosta voi vain nauttia. Täytyypä sitten pilata huominenkin iltapäivä Ruudun parissa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
KUOPIO KAKSI JYVÄSKYLÄ NOLLA!

Jypin potenttiaali on kyllä tiedossa, joten sarja ei vielä ohi ole.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huvittavaahan tuossa on vielä se että KalPa voitti vaan 0-2 vaikka JYP oli noin paska ja silti JYP sai n. 4-5 paikkaa mistä mikö tahansa muu Liigajoukkue olisi tehnyt n. 99% varmuudella maalit. Jotain posia sentään.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Koska tilastoista tykätään, niin alla tähän mennessä maaleja välierissä tehneet joukkueet aakkosjärjestyksessä:

HIFK
KalPa
Tappara

Puuttuuko joku?
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Hyvä pointti. Vaikka molemmat maalivahdit (Larmi ja Kilpeläinen) ovat olleet JYPiä vastaan loistavia, niin kylmä fakta on, että JYP on myös maalipaikoissa ollut ihan lapanen. Vedot ovat jatkuvasti tuhnuja, eivätkä edes suuntaudu lähimainkaan sinne minne pitäisi. Logoon ammutaan sitten loput. Tätä on tehty koko poffien ajan, kun taas rukosarjan lopussa meno oli täysin päinvastaista.

Onneksi tätä tuskaa ei tarvitse kauaa enää kestää. Toivottavasti pronssitkin voitaisiin antaa luovutusvoitolla HIFK:lle.

Onneksi joka kaupungissa on oma Noutolokkunsa..

Kyllä JYP on paikkoja tehnyt, kiekkojumalat ollut nyt toista mieltä tässä sarjassa (molemmissa otteluissa KalPa maalannut JYP:n täydellisen maalintekotilaisuuden jälkeen).
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pitäis vaa kirjotella vielä aika nöyrästi kun on vielä pelejä pelaamatta. Hienosti on menny, kyllä, mutta on se maajoukkuekin tippunu kyydistä 5-0 johdosta.. Huomenna vielä voitto ni ollaan jo älyttömän lähellä! Veikkaan ett jäähyjä tullaan näkemään ku kaks väsynyttä painaa lentokenttää veret suussa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Huvittavaahan tuossa on vielä se että KalPa voitti vaan 0-2 vaikka JYP oli noin paska ja silti JYP sai n. 4-5 paikkaa mistä mikö tahansa muu Liigajoukkue olisi tehnyt n. 99% varmuudella maalit. Jotain posia sentään.
Tarkistuslaskennan jälkeen ilmeni, että Kalpa olisikin itseasiassa voittanut 0-3, mutta ei se oo niin justiinsa. Harmi että Kalpa jätti omista paikoistaan puolet käyttämättä mistä muut joukkueet olisivat maalit tehneet 99% varmuudella, sillä muutoin se olisi voittanut 0-5. Jotkut pitkän linjan asiantuntijat ilmeisesti väittävät että maalinteon todennäköisuyteen vaikuttaa jossain määrin myös vastustajan maalivahti.
 
Viimeksi muokattu:

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkistuslaskennan jälkeen ilmeni, että Kalpa olisikin itseasiassa voittanut 0-3, mutta ei se oo niin justiinsa. Harmi että Kalpa jätti omista paikoistaan puolet käyttämättä mistä muut joukkueet olisivat maalit tehneet 99% varmuudella, sillä muutoin se olisi voittanut 0-5. Jotkut pitkän linjan asiantuntijat ilmeisesti väittävät että maalinteon todennäköisesti vaikuttaa jossain määrin myös vastustajan maalivahti.

Anteeksi tosiaan 0-3. Eipä sillä oo mitään väliä kuka siellä maalissa on kun on tyhjä maali. Ja harvoin silloinkaan kun kiekko tolppaan osuu, varsinkaan noissa kahdessa tilanteessa(?) tai sillon kuin aika kerkeää mennä yli alle sekunnin. Pointti siis se että Kilpeläisellä ei ollut mitään tekemistä noiden kanssa.

Voittoa ei oltais ansaittu vaikka noista maalit oltaisiinkin tehty. KalPa on selvästi nälkäisempi joukkue.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Koska tilastoista tykätään, niin alla tähän mennessä maaleja välierissä tehneet joukkueet aakkosjärjestyksessä:

HIFK
KalPa
Tappara

Puuttuuko joku?
Eli otat tän Ralphin roolin, vastaavan HPK:n kannattajan, jolla ei oo mitään annettavaa keskustelulle. Muuta kun provoa siis. Hienosti. Ja ajattelin tarttua nyt vasta kun näin n. kahdeksannen vastaavan turhan provon.

Osaatko kirjoittaa oikeasti jotain fiksua? Anna näyte.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Veikkaan ett jäähyjä tullaan näkemään ku kaks väsynyttä painaa lentokenttää veret suussa.
Eikö ne JYPin jätkät ookkaan ainoat väsyneet? Mä ostin ihan sen jonkun kannattajanne puheen siitä. Teidän jätkät lentäis kentältä vaikka kuuhun asti.

En usko että Kalpa tässä kauheemmin väsyy jos peli jatkuu JYPin osalta tälläisenä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huhun mukaan Pihlman on lähtenyt yöllä jo menemään kohti Niiralan montua että ehtii tekemään sen vapauttavan maalin JYPille lauantain ottelussa. Oma arvio että toiseen erään rantautuu paikalle ja iskee häkkiin kiekon.

Noh se hyvä puoli että tässä tosiaan JYPillä niitä paikkoja on ollut, että ei peli totaalisen paskaa ollut, nytkin pomppu toiseen suuntaan ja peli olisi ollut ihan toisin, mutta toki kun ei maalia tullut niin turha jossitella ja sarja on 2-0, mutta äkkiä se on 2-1 ja sarja on taas uusiksi, toki äkkiä myös toisinkin päin. Vielä en kuitenkaan luovuttaisi. Sanoisin kuitenkin että seuraavan maalin merkitys saattaa olla jo aika ratkaiseva ja varsinkin jos sen tekee Kalpa, tuska voi kasvaa lian isoksi siinä kohti.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Ihan alkuun täytyy sanoa, että sarjahan on vielä täysin auki. Mutta jos mietitään, mikä tämän jatkossa voisi ratkaistajoku epäilisi tämän kääntyvän Kuopion suuntaan, niin pääsyyt olisivat; 1) maalivahtipeli 2) puolustuksen liike -
Eli otat tän Ralphin roolin, vastaavan HPK:n kannattajan, jolla ei oo mitään annettavaa keskustelulle. Muuta kun provoa siis. Hienosti. Ja ajattelin tarttua nyt vasta kun näin n. kahdeksannen vastaavan turhan provon.

Osaatko kirjoittaa oikeasti jotain fiksua? Anna näyte.

Nooh, nyt yritit iskeä ilman taustatyötä, Joko olet laiska, tai sitten vaan tyhmä. Mutta pointeissasi olit ihan oikeilla jäljillä. Pyh:n molaripeli on ainakin asteen (n.1,5) heikompaa. Ja onhan se puolustus keskimäärin todella hidas. Sen jälkeen jos aletaan tarkastella hyökkäyksen tehokkuutta, niin siitä jo voidaan olla montaa mieltä. Pyh:n näytöt viime ajoilta eivät oikein vakuuta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Menikö tunteisiin? Lue viestiketjua niin ymmärrät, se voi olla vaikeaa nyt jykyläiselle mutta kyllä se siitä ajan myötä.
En tiedä mistä päättelet, että olisi jotenkin tämä tunteisiin mennyt. Ihan vilpittömästi vain ihmettelen, että missä se viestisi pointti on.

Olen ketjua lukenut, mutta ei ole osunut silmiin mitään, joka selittäisi pointtiasi. Jossain kohtaa joku mainitsi, ettei tiedä kuka KalPan kapteeni on. En tiennyt minäkään varmaksi ennen sarjan alkua, mutta Timosen ja hänen taitonsa/meriittinsä kyllä tiesin. Jos tässä ei taustalla ollut muuta, niin taisi siellä päässä tapahtua se tunteisiin meneminen - ja todella herkästi vieläpä.

Ja jos nyt väkisin tekee mieli nostaa esille kapteenin arvoa joukkueelle, niin onko yksi syöttöpiste sitten kovin kuvaava? Timosen tärkein tehtävä joukkueessa ei tietääkseni ole tehdä pisteitä.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko koskaan pelattu playoff-sarjaa, missä toinen joukkue ei ole tehnyt maaliakaan?
Nyt on hyvät saumat tehdä historiaa! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös