Matkakohteenne

  • 2 441 170
  • 14 488

Stigu

Jäsen
Riippuu ihan siitä mikä kiinnostaa...
Amerikanihme, iso kiitos vinkeistä!! Tuossa oli juuri meikäläisen makuun hyviä vinkkejä. Pakkokäyntejä vinkkisesi perusteella ovat ainakin Laguna-biitsi, Joshua-kansallispuisto ja paikallinen Metsähovi, jossa aihetta opiskelleena on myös pakko käydä.

Thanks!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Amerikanihme, iso kiitos vinkeistä!! Tuossa oli juuri meikäläisen makuun hyviä vinkkejä. Pakkokäyntejä vinkkisesi perusteella ovat ainakin Laguna-biitsi, Joshua-kansallispuisto ja paikallinen Metsähovi, jossa aihetta opiskelleena on myös pakko käydä.
Jos aihe kiinnostaa, niin jos ehdit ota yhteyttä YV:llä ja voin kertoa muista aiheeseen liittyvistä linkeistä tai henkilökohtaisesti opastaa esim. aiheeseen liittyviin tutkimuksiin Caltechissä.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Pari viikkoa Vietnamissa 15 hengen (20-25v) porukan kanssa viettäneenä en kokenut mitään suurempaa negatiivisuutta länkkäreitä kohtaan.
Olimme 5 päivää HCMC:ssä ja loput ajasta lomakohteessa Nha Trang:ssa. Aikaa tästä on muutama vuosi. Aikaa tuli vietettyä myös yössä ja mitään kummallisempaa ei eteen tullut. Vietnamissa näkyy todella voimakas taloudellinen kasvu ja ihmiset ovat pääosin ystävällisiä, mutta uskon että vaikeuksia löytää myös halutessaan varmasti.

Nha Trang:ssa, joka on lomakohde kaikki meni niin kuin lomakohteissa. Yllätyksenä silloin tuli venäläisten turistien suuri määrä.


Varattiin nyt tuollainen 18 päivän matka Vietnamiin, tai vielä ei ole kuin Cathayn lennot, mutta siitä aletaan rakentamaan jotain.
Kaupunkia, rantaa, historiaa, ruokaa ja juomaa. Tuskin mitään biletystä sen enempää kaipaamme.
 

lebak

Jäsen
Kaupunkia, rantaa, historiaa, ruokaa ja juomaa.
Varmasti hieno reissu tiedossa!

Ohjelmaa rakentaessa suosituimpia asioita ovat varmasti ruoka (hyvää ja halpaa), mekong delta (mielenkiintoinen alue, jolle tehdään paljon turistimatkoja), rannikko ja sen tiet (meillä oli nha tranqissa 125cc menopelit), sotamuseot yms, surffaus/sukeltaminen (tosin el ninot tuhonneet myös koralleja).
Itse en ole koskaan Hanoissa päässyt käymään, mutta etelän ja pohjoisen kulttuurierot ovat kuulemma vieläkin suuret.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joskus viime kuussa oli puhetta Vancouverin ympäristöstä ja joku kehotti olla menemättä Surreyyn. Tähän pitää laittaa ehdoton eriävä mielipide. Urheilupalstalla saattaisi kuvitella, että turistia kiinnostaa hevoskilpailut ja kasino.

Mahtavan hieno päiväretki ja siitä junankin ikkunasta näki jotain juttuja mitä voisi maisemiksi kutsua. Tuskin siellä kaupngissa itsessään mitään on, en niin tarkkaan käynyt.

Black jackista tienasin retken rahat ja oli todella mukavaa jutustella muiden pelaajien kanssa. Hevoset eivät olleet yhtä ymmärtäväisiä kenen pitäisi olla ensimmäisenä maaliviivan yli.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Florida, St. Petersburg ja Jacksonville keväällä odottavat, alkukesästä. Tampa Bay toki tunaroi menestymismahdollisuutensa eikä Miamin pojilla mene paremmin, joten lätkä jää näkemättä, mutta baseballkatsomoon on tarkoitus tunkeutua. St. Petessä on majoitus kaverien luona gated communityssä (toki äänestivät Hillarya ja ovat hyviä ihmisiä, mutta mukavia silti) ja sitten mennään Jacksonvillen suuntaan. Siellä on tämä ensimmäinen siirtokunta tms. St. Augustine vieressä ja tekisi mieli käydä katsomassa ja, kas, siellähän meillä on majoituskin.

Ensi vuonna New York!
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Toukokuun lopussa olisi varattuna viikon matka emännän kanssa Espanjaan ja Calellan kylään. Tarkoituksena rannalla nautiskelu, shoppailu ja tietysti nähtävyydet sekä vierailu tiheään Barcelonassa (matkaa sen 70km etelään). Nyt pyytäisinkin sitten tuolla suunnalla olleilta mahdollisimman hyviä vinkkejä ensimmäistä kertaa Viroa kauempana käyvälle? :D Mitä missä milloin kannattaa nähdä, millä kannattaa liikkua, onko jotain hyviä juoma/ruokailuvinkkejä (kummastakin kaupungista), emäntä on kova shoppailemaan, joten missä kannattaa käydä vaate- ja/tai -urheilujuttuja ostamassa? Kyl te tiädätte!

Kiitos jo etukäteen.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt pyytäisinkin sitten tuolla suunnalla olleilta mahdollisimman hyviä vinkkejä ensimmäistä kertaa Viroa kauempana käyvälle?

Yhtenä yleisvinkkinä, jota itse hyödynnän lähes aina, jos menen uuteen maahan ja kaupunkiin ja haluan siellä liikkua omatoimisesti, on here maps -sovellus. Sovelluksen saa androidille ja applen puhelimille ja siihen saa ladattua kartat siten, ettei nettiä tarvitse pitää päällä. Erittäin hyvä, jos haluaa itsekseen vähän kierrellä paikkoja.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
shoppailu...
Siellä lähellä on tuollainen Outlet keskittymä kuin La Roca Village. Ei tullut käytyä viime kesänä kun lasten kanssa olin reissussa, mutta ainakin Lloret de Marista (vähän eteenpäin rantaa pitkin) tuonne oli ilmainen bussikuljetus, ja voisin olettaa että muistakin rantalomakohteista on. Ei kyllä välttämättä taksikaan ihan mahdottomia maksaisi.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@FutureHockey Calillasta en tiedä yhtään mitään, Barcelona on yksi suosikkikaupunkejani tällä pallolla. Olenkohan 8 kertaa piipahtanut? No, viime kerrasta on aikaa kymmenisen vuotta, on tullut muita näkemättömiä paikkoja mihin sitten on tullut mentyä.

Mutta muutama pointti:
1. Rambla: ei nähtävää. Jokainen turisti tietenkin sen käy tsekkaamassa, kävele läpi, ja se on siinä. Jos teillä olisi kämppä vuokrattuna, niin varrella on erittäin hyvä kauppahalli ostoksia varten, mutta muuten kävelykatu muiden joukossa, varokaa taskuvarkaita. Tosin jos koti-ikävä iskee, niin merelle päin käveltäessä Placa de Catalunialta toinen katu oikealle. Siinä löytyy ihan kiva baari. Tunnistat sen Lapin Kulta -mainoksesta. On vielä olemassa, mikäli Google pitää paikkaansa.
2. Camp Nou: menkää käymään. Onhan tuo hieman hintava, mutta todellakin suosittelen.
3. Bari Gothik, kävelkää, ihmetelkää ja pysähtykää kaffelle tms.
4. Itsestäänselvyytenä Gaudi, Sagrada Familia, Park Güell ja Gaudin museo. Älkää jättäkö väliin.

Nämä siis ensikertalaisen "pakko nähdä" juttuja - sivukujilta löytyy paljon, paljon muuta. Mutta ne ei liene noin nuorien (?) ja ensikertalaisten juttuja.
Ainiin, se kauppakeskus/elokuvateatteri/akvaariojuttu heti Ramblan rannassa. Jättäkää väliin.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@FutureHockey Barcelonassa ollessa kannattaa ehdottomasti käydä aamiaisella Brunch and Cake nimisessä paikassa. Ihan napakymppi mesta. Suolainen vohveli, lohella ja uppomunalla, vahva suositus.

Tibidabo on kanssa ihan hauska paikka. Näkee koko Barcelonan nyppylän päältä. Haluttaessa voi mennä vielä viereiseen huvipuistoon pyörimään. Huvipuistolla on ilmainen/puoli-ilmainen bussikuljetus ko. mestaan eikä se vaadi lipun ostoa huvipuistoon.

Linkki vie firman omille sivuille.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tosiaan shoppailu kannattaa @Czescku maitsemassa mestassa, en ole käynyt, mutta vain positiivista olen kuullut. Ja Tibidado kuten @Tekila mainitsi on käymisen arvoinen paikka.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Paljon kiitoksia jo saaduista vinkeistä! :) Menevät muistivihkoon ylös!
 

sergo91

Jäsen
Huomenna lento Sveitsiin ja Zurichiin.. Kokemuksia tai vinkkejä mitä kannattaisi nähdä? Ainakin pari päivää menee ystävän mökillä ski resortissa, mutta muuten ei suunnitelmia.
 
Touko-Kesäkuussa työmatka Madridiin. Matkan aikana on pari päivää vapaata hengailla. Onko porukalla suosituksia Madridin suhteen?
Suunnitelmissa lähinnä rentoa oleskelua, ehkä 1-2 nähtävyyttä/museota. Myös keleistä tiedustelen Toukokuun lopussa/kesäkuun alussa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Huomenna lento Sveitsiin ja Zurichiin.. Kokemuksia tai vinkkejä mitä kannattaisi nähdä? Ainakin pari päivää menee ystävän mökillä ski resortissa, mutta muuten ei suunnitelmia.

Nämä ovat kyllä täysin mahdottomia vastata, kun ei kerrota yhtään mitä pitäisi löytää. FC Zürichilla on kotipeli lauantaina, paikallista ykkösdivaria. Sitten on tietenkin Langstrasse.

Ei-paikallinen kaveri on asunut siellä jo kymmenisen vuotta, niin olemme aina vain menneet johonkin mitä ei niin muista, kun ei ole tarvinnut reittejä selvitellä. Paitsi mainitut ja viimeksi FCZ pelasi pääsarjaa, mutta putosivat viime keväänä.

Sporttibaari Le Calvados on kaverin kantapaikka.

EDIT:

Vielä paikannimi Zürista eli Uetliberg. Junalla kukkulan harjalle ja siellä on maisemia ja pubi. Järven rannalla pitää tietenkin käydä hengailemassa, mutta sitä nyt ei voi olla löytämättä, vaikka yrittäisi välttää. Olikohan 75km ympärysmitta.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Säät osaan toki itsekin googlata. Olisi pitänyt ilmaista tarkemmin. Samaan vuodenaikaan olen ollut Barcelonassa. Lähinnä kiinnostaa onko sisämaassa kuivempi/tukalampi/mukavempi ilma tuohon aikaan.

Se opetetaan yläasteella, että ilmasto on eri asia kuin sää, mutta miten tuota ei sitten näe noista käppyröistä?

Oikeastihan kaikenlaiset koko maailman säät ovat ihan höpöhöpöä. Asian voi todentaa ihan vaikka kurkistelemalla jossain päin maailmaa telkkarista jotain CNN Weatheria ja samaan aikaan sen kaupungin keskustan hotellin ikkunasta. Toki ne ovat suuntaa-antavia siitä onko kesä vai talvi, mutta eivät kelvollisia juuri muuhun.

Muutenkin säätiedotuksilla on aivan liikaa ruutuaikaa normaalioloissa ja jostain syystä tavalliset ihmiset jopa seuraavat niitä ja vielä puhuvat niistä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se opetetaan yläasteella, että ilmasto on eri asia kuin sää, mutta miten tuota ei sitten näe noista käppyröistä?

Oikeastihan kaikenlaiset koko maailman säät ovat ihan höpöhöpöä. Asian voi todentaa ihan vaikka kurkistelemalla jossain päin maailmaa telkkarista jotain CNN Weatheria ja samaan aikaan sen kaupungin keskustan hotellin ikkunasta. Toki ne ovat suuntaa-antavia siitä onko kesä vai talvi, mutta eivät kelvollisia juuri muuhun.

Muutenkin säätiedotuksilla on aivan liikaa ruutuaikaa normaalioloissa ja jostain syystä tavalliset ihmiset jopa seuraavat niitä ja vielä puhuvat niistä.

Heh. Muutama vuosi takaperin asuin ikkunattomassa kämpässä ja ulos lähtiessä piti aina puhelimesta katsoa, että millaisiin olosuhteisiin kannattaa pukeutumisen ym suhteen varautua. Tämä tapa jäi minulle päälle kun palasin Suomeen ja silloinen kämppikseni naureskeli minulle tästä.

Nykyään osaan jo katsoa ikkunasta ulos.

Mutta kyllä ainakin se Androidin oletussääsovellus toimii ihan hyvin monessa maassa.

---

On topicina, jonkinlaista reissuntynkää olisi suunnitteilla. Kesä on Suomessa ihan mukava eikä täältä silloin halua pois. Joko äkkilähtö nyt jonnekin lyhyeksi aikaa (alle kk) tai sitten koko ensi talvi jossain kaukana
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mutta kyllä ainakin se Androidin oletussääsovellus toimii ihan hyvin monessa maassa.

Minulla on myös joku Androidin oletussovellus ja se näyttää kaupunginosan tarkkuudella. Se tietohan sinänsä tulee tietenkin Googlelta ja ei ole tietoa mistä ne auringonpaisteet ja vesisateet sovellukseen kerrotaan. Ihan hyvin pitävät kutinsa.

Tarkoitin näitä maailman säätiloja missä vaikkapa suunnilleen Varsovan kohdalle vedetään lähes koko Puolan kattava neliö ja siihen on kirjoitettu 12. Sitten siirrytään Afrikkaan ja on jättineliö missä lukee Accra 23 ja hieman vesisadetta.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
En tiedä kuuluuko ihan tähän ketjuun, mutta menköön. Mietin nimittäin Norwegianin lahjakortin vastaanottamista. Mulle vaan ei selviä, miten kauan tuo on voimassa. Norwegianin sivuilla sanotaan näin: Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi, ja pisteet ovat voimassa kuluvan vuoden loppuun + vuosi lahjakortin ostopäivästä.

Tarkoittaako tuo, että se on voimassa vuoden ostopäivästä, vai ehkä kuluvan vuoden loppuun + seuraavan vuoden kokonaan? Jotenkin epäselvästi mielestäni sanottu tuo.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tarkoittaako tuo, että se on voimassa vuoden ostopäivästä, vai ehkä kuluvan vuoden loppuun + seuraavan vuoden kokonaan? Jotenkin epäselvästi mielestäni sanottu tuo.

Uskoakseni tuossa aika selvästi lukee, että tämä ja ensi vuosi kokonaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös