Playoffs 2017 puolivälierät: TPS – HIFK

  • 84 220
  • 524

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mä en jaksa edes loukkaantua tuosta toimituksen ennakosta, sillä allekirjoitan monet perusteluista. Noita on sitten vaan minun silmään koroteltu pikkusen potenssiin...
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omissa kirjoissani tämä sarja menee Tepsille 4-2/1. Syynä tähän on yksinkertaisesti vain se (joka on jo monien näppiksiltä todettu), että TPS:n pelisysteemi on vastustajaansa paljon paremmin hallussa. Vaikka loukkaantumiset syövätkin Palloseuran hyökkäystehoja, niin toimiva ja selkärangasta tuleva pelisysteemi tuottaa tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, joista kyllä isketään tarvittavat pussit. Tämä tietenkin vaatii puolustuksen onnistumisen, mutta siihen luotan myös.

HIFK:lla on siitä huolimatta mielestäni hyvät mahdollisuudet jatkoon. En suoranaisesti yllättyisi, jos Tepsin tiputtaisivatkin. Materiaali on laaja ja laadukas sekä maaliin on laittaa kuumaa Lankista. Ei ollenkaan huono keitos. Mikäli peli Stadin Kingeillä loksahtaa kohdalleen, niin voivat hyvinkin jatkaa välieriin. Pidän kuitenkin todennäköisempänä TPS:n jatkoonmenoa.

Onneksi tänään mennään viimein!
 
Kaiken kaikkiaan on tulossa tiukat pleijjarit pitkästä aikaa pl. Tappara -Ilves. Periaatteessa kaikilla joukkueilla mahdollisuus päästä finaaliin Tapparaa vastaan. En tiedä koska on ollut viimeksi näin tasaista. TPS-HIFK sarjasta veikkaan, että toinen menee ensin 2-0 johtoon, mutta ratkaisu tapahtuu kuitenkin vasta seitsemännessä ottelussa, jonka jompikumpi voittaa suurinumeroisesti.

Tunnin päästä lähtee !
 
Viimeksi muokattu:

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kun tuota TPS:n kokoonpanoa katsoo, niin kyllä IFK:n on tähän sarjaan suosikki. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa on Tepsillä jo kolme täyttä arpaa pudotuspelitasolla eli Thorell, Lindsten ja Virta. Näillä ei ole mitään näyttöjä miesten sarjojen pudotuspeleistä. Esim. IFK:n rosteriin ei sovi Partanen, joka on takonut hyvin pisteitä aiemmissa pleijarisarjoissa. Kahteen muuhun ketjuun TPS:ltä löytyy vain kaksi mitat täyttävää pelimiestä, entinen IFK-soturi Ahtola ja Virtanen. Hyökkäyksen osalta materiaalietu on täysin IFK:n.

Puolustuksen materiaali on lähes tasan, ehkä pieni etu TPS:llä Heikkisen ylivoimapyssyn osalta. Maalivahtiosasto menee täysin IFK:lle, Tepsin märkäkorvat ovat liian kovassa paikassa. Uskon, että Bäckström saa myös peliaikaa tässä sarjassa ja viimeistään hän lannistaa Tepsin hyökkääjät.

Lisäksi kun huomioidaan Törmäsen aiempi play offs-menestys Selinin vastaavaan, niin valmennuksen osalta etu on IFK:n. Runkosarjan peliesityksillä ei ole mitään merkitystä. IFK on parantanut peliään kuukauden verran ja tänään otetaan sitten seuraava askel. Tänään vierasvoitto ja kotietu Nordikselle. Sarja IFK:lle 4-0/1.
 

444

Jäsen
Kun tuota TPS:n kokoonpanoa katsoo, niin kyllä IFK:n on tähän sarjaan suosikki. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa on Tepsillä jo kolme täyttä arpaa pudotuspelitasolla eli Thorell, Lindsten ja Virta. Näillä ei ole mitään näyttöjä miesten sarjojen pudotuspeleistä. Esim. IFK:n rosteriin ei sovi Partanen, joka on takonut hyvin pisteitä aiemmissa pleijarisarjoissa. Kahteen muuhun ketjuun TPS:ltä löytyy vain kaksi mitat täyttävää pelimiestä, entinen IFK-soturi Ahtola ja Virtanen. Hyökkäyksen osalta materiaalietu on täysin IFK:n.
Thorellilla on Ruotsista kahdelta aikuisten sarjatasolta 48 ottelun verran pudotuspelikokemusta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kahdessa ensimmäisessä ketjussa on Tepsillä jo kolme täyttä arpaa pudotuspelitasolla eli Thorell, Lindsten ja Virta. Näillä ei ole mitään näyttöjä miesten sarjojen pudotuspeleistä.

Noh, onhan mainitsemistasi pelaajista Thorellilla yksi SHL-mestaruus kuitenkinkin voitettuna.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
@Kantor No, pelannut rotaatiohyökkääjänä tehoin 0+2 ja ei ole ollut varmasti mestaruuden ratkaiseva lenkki. No, tuppea syödenkin saa kokemusta. Partasellakin on sentään 4+6 Liigan pudotuspeleissä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
No en mä lähtisi millään muotoa vähättelemään pisteiden perusteella Thorellin kokemusta kevään peleistä. 48 matsia kokoonpanossa on jo ihan mojova määrä.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista tulee. Sanoisin, että sarja menee ensimmäisen erän perusteella todella tiukaksi. Sanoisin 4-2 tai 4-3, joukkuetta en osaa nimetä.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi ei?
Peli on silloin kehittynyt. Eikö se ole ideana, koska ratkaisupelit ovat sarjan päätteeksi, eivätkä aluksi.

Mitä merkitystä sillä budjetilla on, eli olisiko tilanne silloin jotenkin suotuisampi jos runkosarjan hengettömästi surffaillut pienen budjetin jengi pudottaisikin niitä hyvin valmennettuja joukkueita jatkosta? Missä menee euromääräinen raja, että minkäkokoisen budjetin omaava jengi saa pudottaa muita jatkosta?

Niin, itse koen kyllä siten, että runkosarja menettää pitkälti arvonsa, jos joku voi pelata mestaruudesta olemalla ison osan runkosarjasta niin hengetön ja huono käytettävissä olevaan pelaajamateriaaliin ja resursseihin nähden kuin IFK oli. Ei ole Liigan kannalta millään lailla hyvä asia, jos tulee sellainen mielikuva, että menestykseen riittää kun alkaa playoffeissa pelaamaan ja runkosarjan pelailee pois alta vähän miten sattuu. Eri asia olisi, jos IFK:lta olisi nähty vaikka tammikuun alusta lähtien selkeästi nousujohteinen suoritus, mutta sellaista en ainakaan itse nähnyt.

Pienen seuran kannattajaa keskimäärin varmasti enemmän ärsyttää ison budjetin joukkueen hengetön surffailu kuin pienen budjetin joukkueen hengetön surffailu. Tunnetason juttuja nämä. Minua ainakin vitutti seurata sitä, kuinka IFK yritti ostaa uutta joukkuetta loppukaudesta, kun omilla pelaajilla ei sujunut. Se on toki täysin sallittua ja ison budjetin seuralle mahdollista. Mutta sen sivutuotteena tulee se, että joitakin se ärsyttää. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tärkeä avausvoitto ja mukavasti tunnetta!

Yllättävän helpolla voitto lopulta irtosi, on tuo HIFKin erikoistilannepelaaminen aivan järkyttävän näköistä, eikä pelaajistakaan Hintziä lukuunottamatta kukaan saanut juuri mitään aikaiseksi. Toki vasta ensimmäinen matsi, se oli kuitenkin luokkaa isät vastaan pojat. Painitkin menivät tänään Tepsille. Setänen otti pari todellista gamesaveria, Lankinen myös oli hyvä.

Innolla odottelemaan torstaita, siitä tulee varmasti vaikeampi ilta.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Sen puolentoista erän perusteella mitä näin:

-TPS pelillisesti parempi, ei kahta sanaa. EI kuitenkaan niin paljoa, kuin pelkäsin. Tähän ei peli vielä kaatunut...
-Mutta erikoistilanteet... Tasoituksen jälkeen IFK sai momentumin, ja ylivoiman. SIihen täysin paska ylivoima, hölmö jäähy ja ihan luuseri-tason alivoima. Kolmannessa, jälleen ollaan saamassa painetta, ylivoima... Ja av-maali. EI jeesus.

No, peli on avattu. Tepsin peli on hyvää, mutta mahdollisuudet on, JOS erikoistilanteita saadaan parannettua huomattavasti. Iso jos. Torstaina sarja tasoihin.
 

12961

Jäsen
IFK oli ekassa ja varsinkin kolmannessa aika hukassa. Omista oli hankala lähteä, ajoitukset menivät ristiin, eikä oman hyökkäyksen karvaus tuottanut toisessa päässä minkäänlaista tulosta. TPS pääsi todella helposti omista liikkeelle ja käänsi peliä jalalla nopeasti, joskin kolmannen johtoasemassa nähtiin enemmän myös hitaita lähtöjä.

Myös asennepuolella on paljon korjattavaa. Tänään oli yksittäisiä vaihtoja, joissa homma toimi, mutta ehjästä 60-minuuttisesta ei puhettakaan. TPS oli tasapaksun vahva läpi pelin ja luistin kulki todella liukkaasti.

Paljon pitää tapahtua punavalkoisten pelissä, että tämä sarja Stadiin kääntyy.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Ensimmäinen peli meni tosiaan palloseuran käsikirjoituksen mukaan. Pelitapaetu oli kotijoukkueella, ja kun Setänen otti maalivahtien taistossa vähintään tasurin ja playoff-noviisitkin (Virta, Väyrynen) onnistuivat, niin TPS otti playoff-mittapuulla kohtuullisen helpon voiton. Yksilötaidossa HIFK oli toki edellä, mikä näkyi väläyksittäin ja tietyillä osa-alueilla (vierasjoukkueen maali, aloitukset).

TPS pelasi tuolla materiaalilla kohtuullisen hyvän ottelun. En usko, että palloseuran pelin taso juuri tuosta tulee laskemaan, poislukien maalinteon tehokkuus jossa voi tulla huonompiakin iltoja. Mielenkiinnolla siis seurataan kuinka paljon HIFK jatkossa parantaa, ja riittääkö se lopulta jatkoon.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Olen yllättynyt siitä miten tasapainoista peliä TPS pystyi esittämään tänään. Tosin sama tapahtui viime kaudella pudotuspelien alkaessa! Melkoista kiekkorallia nähtiin välillä ja omista lähdettiin pääasiassa todella liukkaasti luistellen sekä kiekkoa kontrolloiden. IFK oli hieman heikompi mitä odotin nimenomaan joukkueena, yksilöiden avulla tilanteita (ja maalikin) syntyi mutta ei mitenkään hallitusti koko viisikon voimin.

Teemu Väyrynen ansaitsee illan yllättäjän tittelin! Erinomaisen pirteää peliä ja komea alivoimaosuma. Jatkossa selvää on että IFK tulee petraamaan, ei tuolla kokoonpanolla ja valmennuksella VOI olla noin pahasti alakynnessä koko sarjaa.

Jossitellaan vielä: mikäli Tepsin aloittajat olisivat vähän paremmalla tasolla niin lopputulos olisi ollut vielä selvempi. Aloitukset 19-36 HIFK:lle. Tuntui että erityisesti hyökkäyspäässä TPS hävisi järjestään tällä osa-alueella.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsillä on joukkue ja pelitapaan sitoutuneet pelaajat, hifkillä on lauma hyviä yksilöitä ja Joe Finley.

Oikeasti mahtava alotus ihan tunnelatauksenkin puolesta sarjalle, tästä tulee ihan hiton mielenkiintoinen ja tunteita herättävä sarja.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä tarvinnut jäädä jossittelemaan Salmelan keksittyä jäähyä, sillä TPS oli tänään päivänselvästi parempi joukkue. HIFK oli valitettavan hajuton, mauton ja väritön. Sen lisäksi, että erikoistilannepelaaminen oli surkeaa, helpot syötöt paineettomassakin tilassa menivät suorastaan hävyttömällä prosentilla harakoille. TPS tulee varmasti parantamaankin tästä, joten HIFK:n pitää pystyä samaan suhteessa enemmän. Erityisesti tasonnostoa odotan herroilta O'Connor, Eronen, Aaltonen, Malinen, Johansson ja Petrell. Myös Finleyltä ja Geneltä tarvitaan napsua parempaa panosta.

Onnea Turkuun avausvoitosta. Hyvän ja organisoidun pelin pelasi TPS ollen myös selvästi ottelun viihdyttävämpi joukkue.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin kenttätasapaino oli järkkymättömän onnistunut tänään. Samaa meininkiä ja taktisesti valveutunutta tekemistä mukaan Nordikselle niin hyvä tulee.

IFK:lla vara parantaa ja sarjasta odotan itse monisäikeisempää kuin mille tämä ensimmäinen matsi antoi osviittaa.

Uskon että aika isosti erikoistilanteiden ohella myös maalivahtipeli tulee olemaan ratkaiseva tekijä tälle sarjalle. Mikäli Setänen ei hörpi noista harvalukuisista tilanteista helppoja, on TPS vahvoilla. IFK:lla on kovasti tekemistä etenkin maalipaikkojen luomisen kanssa.

Puolustajiensa terävyyteen tulisi myös Törmäsen reagoida ja heittää vilttiin noita ruutitynnyreitä joilla ei pelillisesti TPS:n kaltaista jengiä vastaan juurikaan ole annettavaa. En nyt referoi kehenkään tiettyyn, matsin nähneet voivat varmasti päätellä tilanteen. Eri asia on, löytyykö reserviä ja lisäksi sekin on kyseenalaista että voiko tuollaisille nyt yhtäkkiä antaa parissa päivässä ohjetta tarpeeksi että tekevät tämän ja tuon toisin. Lisäksi pelitavallisesti ero oli tänään oletetunkaltainen, joten vaikka siellä IFK:n yksilöt parantaisivat niin sekään ei ole tae millekään. Jollain tavalla uskon silti punaisilta yhden vaihteen vielä löytyvän ja TPS:n tulee olla tarkkana.

Torstaina näkyy stadissa!
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vittu me vietiin!

Noh, tauolta tultiin taas vahvasti. Yllättävän hyvin saatiin maaleja vaikka paljon tuhlailtiinkin. IFK oli ihmeellisen aseeton ja asenteeton. Vähän sellaista laiskanpulskeaa touhua ilman selkeästi johtavia pelaajia.

TPS passivoitui turhan paljon johtoasemassa ja sitä myötä IFK pääsi varsinkin toisessa erässä hetkittäin viemään. Silti peli lähes täysin kotijoukkueen kontrollissa.

Eiköhän tuo torstai jo ole vähän erinäköistä ja tasaisempaa vääntöä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Yllättävän hyvää peliä tepsi tänään esitti ja itse ainakin odotin noiden poissaolevien vaikuttavan enemmän tepsin peliin mitä se loppujen lopuksi sitten vaikutti. Ei muuta kuin oma pakka kasassa ja pää kylmänä niin tästä pitäisi jatkopaikka irrota.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi huomio sivusta: IFK:n pakit ovat aivan hemmetin huonoja. Jos tuonne TPS jaksaa antaa painetta koko ottelusarjan, tulee nämä finleyt ja genematit olemaan aivan kusessa. Jostain Kaski(?)sta jne puhumattakaan. Hyökkäys on hyvä molemmilla, joskin TPS:llä on pelitapa, IFK:lla ei taida olla.

Hyvä eka osa, tunnettakin haettiin lopussa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
TPS oli hyvä, IFK ei niin hyvä. Jos TPS jatkaa tuolla tasolla se tulee sarjan viemään, mutta on IFK:lla varaa myös parantaa, toki epätodennäköistä se on kun sitä parannusta on odoteltu läpi kausi. Kuitenkin sarja on vasta nyt korkattu ja loppuviikosta voi tilanne olla jo täysin toinen. Tänään TPS oli parempi piste.

IFK:n ylivoima on luokatonta eikä alivoimakaan häikäissyt, TPS vei erikoistilanteet sata-nolla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK pelasi mun mielestä ihan ok-pelin. Siis ottaen huomioon kaikki lähtökohdat. TPS ratkaisi pelin erikoistilanteissa, mitkä olivat IFK:lla edelleen uskomatonta kuraa. Siihen tämä sarja ratkeaa, jos tuo ei muutu. Viidellä viittä vastaan pysyttiin mun mielestä ihan hyvin kelkassa siihen alivoimamaaliin asti, sitten vähän pudottiin. TPS oli napsun pari joka asiassa aloituksia lukuun ottamatta parempi, joten täysin ansaittu voitto Turkuun, siitä ei kahta sanaa.

Itseasiassa pelkäsin, että IFK olisi ollut vieläkin selkeämmin nimenomaan juuri tässä ensimmäisessä pelissä jäljessä, mutta ei onneksi ollut. Tyhmät jäähyt pois ja tuo saatanan surkea ylivoima yksinkertaisemmaksi, niin johan alkaa sarja tasoittua.

Isossa kuvassa tässä oli kyllä IFK:n kannalta huolestuttavia merkkejä ja pelin aikana tuli monta kertaa mieleen, ettei se runkosarjasijoitus kyllä yhtään valehtele. TPS:n paketti pysyi kasassa, meidän ei.

Uskon ja toivon, että torstaina tulee aika erilainen peli. Siinä hyvä peli alle ja sarja tasoihin, muussa tapauksessa saattaa loma koittaa todella nopeasti. 0-2-tappiolla olisi todella vittumaista joutua Turkuun takaisin. Törmänen reagoi tänään hyvin kesken pelin ketjumuutoksin, ensi peliin voisi jo ennen pelin alkua reagoida, niin että Aaltonen siirrettäisiin joko A) Katsomaan tai B) Elkinsin ketjuun (siinä ei tainnut tänään kokeilla?). Aaltosen ratkaisupotentiaali on valtava ja voi voittaa yksinään pelin, mutta kyllä tuo Aaltosen peli oli tänään(kin) niin luokattomalla tasolla, että alta pois.

Maalivahtitaistelu meni aika tasan. Puolustus meni selkeästi Tepsille, samoin hyökkäys. IFK:lla on valtavasti potentiaalia olla parempi, TPS:llä en usko olevan niin paljoa, vaikka tänään tuskin nähtiinkään vielä tämän kevään parasta TPS:ää. Ei muuta kuin eteenpäin ja kohti torstaita, joka määrittää aika armotta saadaanko tästä oikeasti tasainen ja tiukka sarja vai ei.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
En nähnyt koko matsia mutta sen verran mitä näin niin tuli mieleen viime kauden playoff-avausmatsi Pelsuja vastaan jossa näillä ei ollut mitään saumaa. Tänään IFK oli tuo Pelsut.

Kummasti kuitenkin sekin sarja tasoittui sitä mukaan kun se vanheni. Samaa pitää toivoa tästäkin, kahdesta seuraavasta pelistä pitää saada vähintään yksi voitto niin kaikki on edelleen mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös