Ti 21.3.2017 Tappara - Ilves (puolivälierien 1. ottelu)

  • 16 288
  • 111

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Meillä on 17 sivua tuolla otteluparin ketjussa saatu aikaan muutamassa päivässä. Jos haluatte lukea tarinaa ottelusta, niin käykää siellä vilkaisemassa. Kaikille on jotakin, joten en tähän laajempaa novellia lähde kirjoittamaan. Se on kevät nyt, joten joko mennään?

Tappara tänään:

81 Jukka Peltola – 24 Jani Lajunen – 71 Kristian Kuusela
19 Veli-Matti Savinainen – 44 Jan-Mikael Järvinen – 17 Teemu Nurmi
25 Henrik Haapala – 42 Otto Rauhala – 92 Sebastian Repo
27 Martin Røymark – 61 Juhani Jasu – 15 Manu Honkanen

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 55 Blake Parlett
9 Aleksi Salonen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo

35 Teemu Lassila
(49 Dominik Hrachovina)

E. Hyvältähän tuo Tapparan osalta näyttää. Kolme hyökkäyspäähän pätevää ketjua, nelonen on riittävä. Lassila maalissa ehkä pieni yllätys. Pakistossakin on fiksusti luovuttu left-right -kätisyys vaateesta ja parhaat pelaa Saravon ollessa 7. pakki.
 
Viimeksi muokattu:

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä hyvältä näyttää kokoonpano! Ittelle ei vaan oikeen (loppukauden ketjuloton takia) tuu mieleen, oliko Haapala ja Repo minkä verran samassa ketjussa? No Rauhala on hyvä sentteri ja homma varmasti pelaa.

Mun veikkaus illalle: Tappara alottaa tosi väkevästi. Ei saa maalia kuitenkaan ja Ilves pääsee peliin mukaan tehden avausmaalin. Jälkeenpäin kaikki Tappara-fanit puhuu, kuinka Tapparalla oli taas heikko alku. Tappara kuitenki voittaa maalilla.
 

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
Tapparalta siis sivussa laitahyökkääjät Jere Karjalainen ja Joona Luoto. Hyviä pelaajia, mutta ei tuossa kokoonpanossa pitäisi näkyä.
Keitäs Ilvekseltä on poissa?
 
Mielenkiintoista, että Lassila aloittaa Tapparalla. Veikkaan, että Hrachovina on seuraavassa pelissä maalilla kuitenkin. Eiköhän molemmille anneta tuntumaa tauon jälkeen.
Ja liigan pistepörssin voittaja pelaa kolmosketjussa! Nyt on myös rightin ja leftin laiturit puolillaan, sekin on ollut miten sattuu aiemmin välillä. Pakistossa Saravo täyttänee kolmosparia Salosen kanssa kiertäen, sitten alivoimalla isompaa ruutua Peksille tiedossa.

Veikkaan, ettei vanha kaava muutu; Ilves tekee ensimmäiseen vitoseen ensimmäisen maalin ja mahdollisesti vielä toisen ensimmäiseen erään. Sitten katsotaan onnistuuko Tapparan kiri.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Tapparan ketjut vaikuttavat mukavilta. Joka ketjussa on pelintekija ja kaveri joka pystyy paikoista latomaan, paitsi nelosessa mutta silla on muut tehtavat. Naen jo mielessani JMJ:n, Kuuselan ja Haapalan pyoraytykset hyokkaysalueella.

Pakeista kolmospari ainoa hienoinen kysymysmerkki, molemmat pakit kun ovat offensiivisempia. Toki silti nykyotteilla mielummin katselen Salosta kuin Saravoa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tapparalta siis sivussa laitahyökkääjät Jere Karjalainen ja Joona Luoto. Hyviä pelaajia, mutta ei tuossa kokoonpanossa pitäisi näkyä.
Keitäs Ilvekseltä on poissa?

Miika Heikkilä ja Anton Letchi myös sivussa, sekä pakeista Tapio Sammalkangas ja Jere Rouhiainen. Mutta joo leveyspelaajia, tosin tärkeitä sellaisia kevään edetessä.

Ilveksellä olisi tänään se kuuluisa momentum ottaa voitto, kun on tosipelejä lähempänä alla. Veikkaankin, että Ipa tulee alussa päälle kovaa ja Tapparan ukot latailevat pohkeitaan playoff-moodiin. Hienoa, että tää alkaa...toivon ylilyöntejä sarjaan jotta saadaan lisää tunnetta tulevien kausien derbyihin!

Voitto tai kuolema!
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hienoa, että tää alkaa...toivon ylilyöntejä sarjaan jotta saadaan lisää tunnetta tulevien kausien derbyihin!

Voitto tai kuolema!

Nimenomaan! Vähän joitain ylilyöntiä saa tulla, kunhan kaikki pysyy suht terveinä. Aiheuttaa lisää huumaa vaan. Ja tosiaan, toivottavasti näitä tulee tulevina vuosina lisää ja lähtö asetelmat soisivat olla ehkä vielä vähän tasaisemmat. Parin vuoden päästä finaaleissa...
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos nyt silti muutama sana siitä pelistäkin:

Tänään on Ilveksellä iskun paikka. Sarjan ensimmäinen ottelu, joten tänään ei ratkota mitään. (Knoppi: Tappara-Ilves sarjoissa avausottelun voittaja on aina voittanut koko sarjan.) Kuitenkin Ilveksellä on pelirytmi päällä, kun Tappara on viimeksi pelannut viikko sitten. Ilveksen väsymys korostunee sarjan loppua kohti, joten alkuun kannattaa panostaa ja toivoa sen riittävän. Odotan siis räväkkää "kaikki peliin" alkua sarjalle Ilvekseltä. Ottaen huomioon lisäksi miten nämä paikallispelit ovat viime vuosina menneet ja miten Tappara surffaili viimeiset viikot, on Tapparalle pieni voitto jo se, jos omissa ei soi ekan minuutin aikana. Toiveissa on, että Tappara lähtee tänään alusta asti pelaamaan omaa peliään. Koneet käyntiin ja kliinisellä voitolla hieman lommoa Ilveksen hurmokseen heti sarjan alkuun olisi toiveissa. Eiköhän tästä maalin peli aikaan saada.

Kivi ei voi lähteä pimentämään Tapparan ykköstä. Tuolla on Tapparalla tänään kolme ketjua, jotka kykenevät tuhojaan tekemään. Niin Haapalan, Savinaisen kuin Kuuselankin ketjut ovat taidoiltaan täysin riittäviä ollakseen joissakin Liigan häntäpään seuroissa ykkösketjuna. Savinainen-Järvinen-Nurmi on ketju, johon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä kauden kuudessa paikallisessa Savinainen kiskoi tauluun tehot 7+2 Nurmen säestäessä tehoin 4+5. Ilveksen voitonmahdollisuudet kasvavat merkittävästi, jos Savinaisen ja Nurmen tehoilua saadaan hillittyä. Mielenkiintoinen myös tuo Haapalan ketju. Rauhala on pelannut hyvin tällä kaudella ja saa nyt Haapalan rinnalla näyttöpaikkaa. Repo osaa tehdä maaleja Henkan tarjoiluista, mutta voisin veikata Revon myös varsin nopeasti hankkiutuvan naapurin ihon alle. Revossa vaikuttaisi olevan hieman tuollaista Savinaismaista v****päisyyttä havaittavissa. Savinainen & Repo sisältää potentiaalia huikeuteen näin kevään säännöillä, ainakin Tappara-lasien takaa katsottuna. Lajunen-Kuusela tutkaparista voi lisätietoja katsella viime kevään highlighteista... Kemiläinen pääsi runkosarjan lopussa aivan järkyttävän kovaan vireeseen loukkaantumisen jäljiltä, joten tulitukea on hyökkäyksille tarjolla viivastakin, kun kuuman Kemiläisen taustalla tukea antavat Rantakari ja Salonen.

Jännä fiilis, kun ei oikeasti yhtään tiedä, mitä sieltä tänään tulee. Ilveksellä on kaikki saumat voittoon, vaikka paperilla Tappara lienee kaikilla osa-alueilla edellä. Toivotaan kuitenkin viihdyttävää peliä ja edes jossain määrin jääkiekon sääntöjen mukaista tuomarilinjaa. Toki Ilveksen pelaajisto ei kykene ihan niihin pahimpiin Lukko-sarjojen vankilakiekkoiluihin, mikä on plussa jo sinänsä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kuka Ahoniemen on pudottanut rosterista pois? Paikallisista on jäänyt mieleen ruuhkatukan lisäksi miehen nopeus, mutta ilmeisesti se ei pelkästään Kivelle riitä.

Veikkaisin, että nyt vaan on löytynyt sopivat koostumukset, niin niitä ei lähdetä muuttamaan. Kyllä mies oli vielä runkosarjan lopullakin välillä mukana.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Pyörittelin vähän noita hyökkääjien pistetilastoja siihen malliin, että miltä pistemäärät näyttäisivät jos kaikilla pelaajilla olisi täysi 60 peliä runkosarjaa takana ja laitoin ne sitten omaksi kahden joukkueen pistepörssiksi. Miksikö tämä kiinnostaa? Siksi, että Tapparan illan kokoonpanosta peräti yhdeksän pelaajaa on pelannut yli 50 peliä ja alle 40 peliä pelanneita löytyy kaksi. Ilveksellä vastaavasti yli 50 peliä pelanneita löytyy viisi kappaletta ja alle 40 peliä pelanneita on neljä kappaletta. Näin tekemällä saadaan ehkä jotain perspektiiviä kummankin joukkueen hyökkääjäarsenaalista.

1. Haapala (TAP) - 71
2. Savinainen (TAP) - 62
3. Rautiainen (ILV) - 46
4. Nurmi (TAP) - 43
5. Repo (TAP) - 42
6. D'Amigo (ILV) - 41
7. Peltola (TAP) - 41
8. Lajunen (TAP) - 36
9. Koivula (ILV) - 36
10. Järvinen (TAP) - 36
11. Laakso (ILV) - 34
12. Liuksiala (ILV) - 29
13. Mustonen (ILV) - 28
14. Meskanen (ILV) - 27
15. Keränen (ILV) - 25
16. Kuusela (TAP) - 24
17. Rauhala (TAP) - 17
18. Jasu (TAP) - 17
19. Roymark (TAP) - 16
20. Flinck (ILV) - 16
21. Sointu (ILV) - 15
22. Suomi (ILV) - 15
23. Vuoti (ILV) - 14
24. Honkanen (TAP) - 4

Tapparalla on kaksi pelaajaa ylitse muiden. 40 pisteen ylittäjiä olisi Ilveksellä kaksi ja Tapparalla viisi. 30 pisteen ylittäjiä olisi Ilveksellä neljä ja Tapparalla seitsemän. 20 pisteen ylittäjiä olisi Ilveksellä kahdeksan ja Tapparalla kahdeksan.

Mitä voimme päätellä? Ainakin sen, että Tapparalla on äärimmäisen kova kärki. Tämän kärjen takana Ilves pystyy jotenkin vastaamaan, mutta ei tasoittamaan. Keskikastissa on sitten hyvinkin tasaista. Jos parhaista pistemiehistä kasattaisiin neljä hyökkäysketjua, olisi siinä seitsemän Tapparan pelaajaa ja viisi Ilveksen pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kuuselan oikea taso lienee lähempänä Top3. Kuitenkin voitti Liigan pustepörssin viime kaudella.

Se on isompi näyttö kuin yksikään tynkäkausi-modaus.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Laitetaas nyt se Ilveksen kokoonpanokin tänne.

Ilves tänään:

Rautiainen - Laakso - Koivula
D'Amigo - Keränen - Mustonen
Suomi - Vuoti - Liuksiala
Sointu - Flinck - Meskanen

Vittasmäki - Vainio
Parikka - Aalto
Laatikainen - Fagerudd
Järvinen

Lehtonen
(Toivonen)

Japa Levonen ja Petri Lindqvist tuomaroi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hakeekohan Tappara jotain ennätystä sen suhteen kuinka monta kertaa voi yhden ottelun myydä loppuun? Eilen oli kaikki paikat myyty/varattu, aamulla oli joitain vapaana ja ne myytiin/varattiin nopeasti loppuun ja nyt on taas reilu sata lippua vapautunut myyntiin. Varmaan vielä lisääkin vapautuu juuri ennen ottelua, joten tuskin tulee edes halli täyteen. Samaa puuhastelua vuosi toisensa jälkeen.

Tapparalla on kokoonpanossa muutama pieni yllätys, muttei mitään erityisen masentavaa. Jokohan Tappara saisi tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tehtyä avausmaalin Ilvestä vastaan. Pudotuspelilinjalla tuskin voi ainakaan sen varaan laskea, että pääsee kolmannessa jauhamaan ylivoimalla tasoitusta/voittomaalia.

Yksi suurimmista mielenkiinnon kohteista on Tapparan karvauspelaaminen. Passiivinen trap vai aktiivinen päällekäynti? Molempia nähtiin runkosarjan lopulla. Toivottavasti Tappara ei lähde täysin kyttäilemään tähän ottelusarjaan, vaikka hieman kyllä pelottaa, että playoff-moodin löytymiseen saattaa mennä muutama peli.
 

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Ilveksen mahdollisuudet tämän päivän pelissä on lyödä alkuun pari maalia ja puolustaa viisaasti loppupeli. Boksiin ei ole asiaa tai noutaja tulee ja lujaa. Toivo jos boksiin joudutaan on siinä että Tappara syyllistyy "neppailuun" ylivoimalla. Tämäkin on mielenkiintoista nähdä pelataanko ns. perus yv:tä vai haetaanko aina tyhjää maalia. Lajunen on myös saatava pidettyä maalinedestä poissa, koska viivassa on Rantakaria ja Kemiläistä....

Mikäli ilves pystyisi tämän ja seuraavan pelin voittamaan se ottaisi aikamoisen niskalenkin tapparasta, vaikka en sitä epäilisi ettei tappara sieltä nousisi.

Lehtosen täytyy olla timanttia myös tänään mikäli voittoa tahdotaan!

Kuuselan oikea taso lienee lähempänä Top3. Kuitenkin voitti Liigan pustepörssin viime kaudella.

Se on isompi näyttö kuin yksikään tynkäkausi-modaus.

Kuuselan tasosta (tämän hetken) sen enempiä tietämättä ei kyllä vakuuttanut kauheasti, mitä nyt muutaman pelin (n. 5kpl) häneltä näin loppukaudesta. Viime kauden tuloksia on aivan turha peilata nykytilanteeseen, kyllähän kärpätkin taisteli viime kaudella vielä mitaleista. 10 ottelua, joissa 1+3 ja teholukema -3 ei anna kuvaa, että Kuusela olisi se pelaaja joka ratkoo nämä ottelut. Ennemmin löisin rahani juuri Savinaisen, Nurmen tai Haapalan puolesta. Toisaalta eihän sitä koskaan tiedä paljon mies syttyy, mutta mielestäni hän taistelee sijasta 5-6 Järvisen/Peltolan kanssa Tapparan tärkeimmän hyökkääjän paikasta. Edelle mielestäni menevät mm. Savinainen, Haapala, Lajunen, Nurmi ja sitten tuleekin aika tasaisesti Peltola, Kuusela ja Järvinen. Peltolan rooli tässä sarjassa on kanssa iso, kuin myös virkaveli Laakson.

Tunnetta tuskin tänään tulee puuttumaan ja huomenna voi osalla porukkaa olla työpaikalla paha mieli, tai tosi paha mieli. Tämän takia lupaankin, etten vittuile huomenna töissä Tapparan kannattajille, mikäli Ilves pelin jollain ihmeellä klaaraisi kotiin!

GAME ON!!!!

Edit: Lainaan vielä palstaveli Sabatonia:

Tapparalla on kokoonpanossa muutama pieni yllätys, muttei mitään erityisen masentavaa. Jokohan Tappara saisi tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tehtyä avausmaalin Ilvestä vastaan. Pudotuspelilinjalla tuskin voi ainakaan sen varaan laskea, että pääsee kolmannessa jauhamaan ylivoimalla tasoitusta/voittomaalia.

Yksi suurimmista mielenkiinnon kohteista on Tapparan karvauspelaaminen. Passiivinen trap vai aktiivinen päällekäynti? Molempia nähtiin runkosarjan lopulla. Toivottavasti Tappara ei lähde täysin kyttäilemään tähän ottelusarjaan, vaikka hieman kyllä pelottaa, että playoff-moodin löytymiseen saattaa mennä muutama peli.

Avausmaalin merkitys on kyllä suuri ja olet hyvin oikeassa siinä ettei Tappara voi luottaa siihen, että kolmannessa erässä tulee niitä helppoja jäähyjä. Itse toivon että Tappara lähtisi passiivisesti liikkeelle, koska Ilveksellä on juuri vaikeuksia aktiivisen karvauspelaamisen kanssa (TPS, Pelicans, Ässät).

Uskon, että Levonen puhaltaa jäähyt tänään ja Lindqvistille jää seuraajan rooli. Toisaalta myös ihmettelen, että Liiga yleensäkin päästää Lindqvistin puhaltamaan vielä näitä paikallispelejä viimekertaisen jälkeen, mutta siitä on turha puhua enään, koska se on ollutta ja mennyttä. Voi kyllä olla kaverille aika jäätävä vastaanotto D-päädyssä...
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hakeekohan Tappara jotain ennätystä sen suhteen kuinka monta kertaa voi yhden ottelun myydä loppuun? Eilen oli kaikki paikat myyty/varattu, aamulla oli joitain vapaana ja ne myytiin/varattiin nopeasti loppuun ja nyt on taas reilu sata lippua vapautunut myyntiin. Varmaan vielä lisääkin vapautuu juuri ennen ottelua, joten tuskin tulee edes halli täyteen. Samaa puuhastelua vuosi toisensa jälkeen.

Juuri oikeata toimintaa trokareita vastaan. Netti on ollut pullollaan kiskurihintaisia trokarilippuja näiden "loppuunmyyntien" jälkeen ja mukavasti uudelleen avautunut lipunmyynti tuo normaalihintaiset sinne pudottamaan näiden trokarien pyyntiä.
 
Japa Levonen ja Petri Lindqvist tuomaroi.

tuskin voi ainakaan sen varaan laskea, että pääsee kolmannessa jauhamaan ylivoimalla tasoitusta/voittomaalia.

Boksiin ei ole asiaa
Eiköhän tuomaripari takaa sen, ettei jäähylle pääse vaikka haluaisi. Ellei sitten näyttävästi viskaa kiekkoa katsomoon. Tasaviisikoin siis homma ratkeaa suuntaan tai toiseen.

Ilveksen Keränen vähän samassa tilanteessa. Että sikäli.

Toinen tuli siirtorajalla, toinen syksyllä. Toinen pelasi 10 peliä, toinen 31 peliä. Että sikäli tilanne ei ole ihan sama...
Ja toinen voitti pistepörssin viime kaudella, toinen muutama kausi sitten.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eiköhän tuomaripari takaa sen, ettei jäähylle pääse vaikka haluaisi. Ellei sitten näyttävästi viskaa kiekkoa katsomoon. Tasaviisikoin siis homma ratkeaa suuntaan tai toiseen.

Tasaviisikoin Tapparan saldona taisi runkosarjassa olla +36 maalia ja Ilves -6.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ja keskinäisissä otteluissa 10-9, eli ei ehkä kannata tuijottaa niitä runkosarjatilastoja kun paikallispelit on aina oma lukunsa. Peli voi päättyä 6-0 tai 7-8.... Näitäkin on nähty

Kolmansissa erissä, kun Tappara on vaivautunut pelaamaan, niin maalit ovat menneet kokonaisuudessaan kirvesrinnoille 10-3 ja tasaviisikoin 5-1. Pelimiesten kympillä maalit ovat menneet Tapparalle 7-3. Eli tärkeimpänä pointtina voisi nostaa esille sen, että saisi jo se kiekko pudota jäähän!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Pelaajinahan Kuusela ja Keränen on melko erilaisia. Taitavia toki molemmat mutta Kuusela armoton taistelija, repii ronkkii ja taklaakin painavasti jos vaihto ei kiekollisesti suju. Keränen pysyy taito roolissaan enemmän.

Ensimmäisen maalin merkityksen ammun oitis alas. Yksi/ensimmäinen maali ei merkkaa oikeasti juuri mitään. Todennäköistä vieläpä on se, että Ilves tekee avausmaalin, muttta Tappara voittaa ottelun. Olisi kiva nähdä tilasto tältä kaudelta kuinka monesti Tapparan vastustaja on tehnyt ensin maalin mutta Tappara vienyt pelin. Todella usein.

Ilveksestä muhun on tehnyt isännän otteillaan vaikutuksen Järvinen. Puutteita on, mutta maalinedessä hän pelaa kuin mies.

Tapparasta ei saisi sanoa tätä, mutta Saravon Peksillä on ollut vaikeuksia tällä kaudella. No eiköhän soturi tiedä mitä tehdä voiton eteen.

Toivotaan tosiaan kaikkea epämääräistä tapahtuvaksi. Olisi melko noloa jos sarjasta tulisikin täysin kliininen läpsyttely, paikallispelithän on olleet vähän ystävyysotteluita nykyisin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös