Liigan kannattajatoiminta 2016–2017

  • 80 486
  • 374

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi Tapparan meininki on ollut SM-liigassa erityisen aktiivista sen edellisen finaaliputken aikana (2000-2003). Sittemmin maailma on muuttunut, ja nykyään erityisen hyvälle tasolle vaaditaan määrän lisäksi hyvin organisoitua porukkaa ja aitoa tunnetta koko 60 peliminuuttia + jatkot.

Tapparan fanitoiminnan ja äänekkyyden ongelmat eivät taida johtua menestyksestä tai sen puutteesta - viime kaudella oli aika hulppea meno finaaleissa kyllä - samoin oli Kärppiä vastaan sarjan loppupuolella. Joka tapauksessa Tapparan ongelmat johtuvat enemmänkin siitä, että Tapparan pelitapa ei missään nimessä tue minkäänlaisen katsomokannustuksen syntyä. Tapparan pelitapaan kuuluu paljon trappia, vähän taklauksia ja välillä jopa yliorganisoidun tuntuinen viisikkopelaaminen. Tapparan peleissä on fanin vaikea päästä tunnelmassa kovin korkealle tasolle, kun Tapparan pelitapa hidastaa niin paljon vastustajan pelaamista ja toisaalta omakaan hyökkäyspeli ei mitään ilotulitusta ole.

IFK:ta vastaan oli aivan huikea tunnelma viimeksi Hakametsässä, kun Tappara esitti kotiottelussaan poikkeuksellisen intensiivistä kamppailua ja lähti heti alusta viemään peliä. Kulmaralleihin mentiin niin että laidat kolisi ja nopeasti siirreltiin kiekkoa hyökkäysalueella. Jos tällaista tarjoiltaisiin edes kerran pari kuukaudessa niin varmasti tunnelmakin nousisi, mutta tuollaisella kyttäilyhiihtelyllä ja 50 minuutin seisoskelulla, jota Tapparan pelaaminen usein tuppaa olemaan on vaikea saada edes kovimpia faneja syttymään peliin.
 

Apheu

Jäsen
Joka tapauksessa Tapparan ongelmat johtuvat enemmänkin siitä, että Tapparan pelitapa ei missään nimessä tue minkäänlaisen katsomokannustuksen syntyä.

Tapparan kohdalla runkosarja on ollut, ei mitenkään provosoivasti, mutta liian helppo. Pelaajat eivät ole menneet ihan se verenmaku suussa varmaan missään pelissä, helpoimmissa peleissä maaleja ei kovinkaan ärhäkkäästi edes tuuletella. Sen aistii sinne katsomoonkin, että nyt ei joukkue ole ihan sataprosenttisessa latingissa. Tavallaan sitä ei katsojanakaan syty, jos pelissä ei kovinkaan paljon panosta ole.

Tämän vuoden runkosarjassa on nähty Tapparalta huikeaa pelaamista, hienoja maaleja, mutta joukkueen pienen ylivoimaisuuden vuoksi ihan hirveää tunteenpaloa ei ole välittynyt. Lähinnä tunne mikä on välillä katsomoon asti kiirinyt, on ollut tuskastuminen, kun onkin hakattu jotain Ilvestä vastaan sumppuun omaa peliä. Jos se sumppu ollaan lopulta saatu halkaistua, niin sitten on kyllä myös pelaajat tuuletelleet "helpotuksesta", mutta se ei ole ihan sama asia, kuin aikaisempina vuosina esim. IFK:ta, Kärppiä, Jokereita vastaan, kun on altavastaajana lähdetty haastamaan. Ne ovat olleet hienoa hetkiä, kun noista pisteistä on jo runkosarjassa tapeltu täysiä ja jokainen pelaaja on ollut keskittynyt täysillä peliin.

Kevään pelejä tässä jo itse kukin on odotellut. Niissä tunnelma nousee aivan varmasti niin kentällä, kuin katsomossakin. Enkä siis sano, että Tapparan matseissa nykyiselläänkään olisi mitenkään huono tunnelma. Mutta verrattuna nyt Ilvekseen, jossa pelaajat taistelevat playoffunelmasta ja kannattajat näkevät valoa tunnelinpäässä, niin hieman eri asia vertailla sen hetken "megamatkaa" sekä Tapparan käytännössä merkityksetöntä vieraspeliä muiden joukossa.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Tuossa yllä on kyllä pointtia, *ituttaahan se pelailla itseään heikompia vastaan.

Tappara KHL:ään?
 

Joonasmmm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ja sympatiat Pelicansille
Seurojen pitäisi antaa paremmat olosuhteet kannattajaryhmille. Esimerkiksi kannattajakatsomo täytyy olla maalintakana eikä missään kulmassa. Olisi upean näköistä, jos kokonainen pääty olisi seisomakatsomoa.

Varsinkin Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa olisi sopivan kokoiset päädyt kokonaiseksi seisomakatsomoksi ja uskoisin että porukkaa varmasti riittäisi tarpeeksi päätyyn.

Eipä tainnut Jyväskyläs riittää. Ei siitä niin pitkä aika ole, kun kotipäädyssä oli koko päädyn mittainen seisomakatsomo. Uusi halli me kyllä tarvittais. Sittenhän sitä vois miettiä miten seisomakatsomo ois mahdollista rakentaa vaikka keskelle päätyä. Samoiten vieraskatsomon voisi sijoittaa keskelle toista päätyä, jos suoraan sen takana ei ois kaviaaria-ryystäviä hurrikaanibistron pukuasiakkaita.
 
Kuulin myös ihan äsken, että Porissa oli 4 bussillista teikäläisiä, tosin TFC:n toimesta. Ihme kuitenkin, ettei asiasta ollut mitään isompaa meteliä missään.

Ja stadin reissulla taisi olla kymmenen bussillista, mutta siitähän jonne ei twitteriin kuvaa osannut hakea? Ne pienet erot...

@peterra ja @Apheu hyvin tiivistivätkin asiaa Tapparan menosta noin muuten. Hienoa olisi saada Ipa vastaan puolivälierissä :ylos:
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joka tapauksessa Tapparan ongelmat johtuvat enemmänkin siitä, että Tapparan pelitapa ei missään nimessä tue minkäänlaisen katsomokannustuksen syntyä. Tapparan pelitapaan kuuluu paljon trappia, vähän taklauksia ja välillä jopa yliorganisoidun tuntuinen viisikkopelaaminen. Tapparan peleissä on fanin vaikea päästä tunnelmassa kovin korkealle tasolle, kun Tapparan pelitapa hidastaa niin paljon vastustajan pelaamista ja toisaalta omakaan hyökkäyspeli ei mitään ilotulitusta ole.

Aika hakoteillä ollaan, jos tällä tyylillä haetaan perusteluita sille, miksei homma toimi/on vaisua katsomossa. Jännästi se vain tuolla monissa muissa maissa menee niin, että ollaan ylpeitä omasta seurasta ja sitä kannatetaan äänekkäästi, vaikkei pelipaikkana olisi mestaruussarja ja pelin taso silmiä hivelevää. Varsinkin kun puhutaan hallitsevan mestarin kannattajatoiminnasta ja tälläkin hetkellä ollaan sarjan keulilla, niin uskomatonta että silti löytyy vain loputtomasti syitä miksi ei sytyttäisi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jännästi se vain tuolla monissa muissa maissa menee niin, että ollaan ylpeitä omasta seurasta ja sitä kannatetaan äänekkäästi, vaikkei pelipaikkana olisi mestaruussarja ja pelin taso silmiä hivelevää. Varsinkin kun puhutaan hallitsevan mestarin kannattajatoiminnasta ja tälläkin hetkellä ollaan sarjan keulilla, niin uskomatonta että silti löytyy vain loputtomasti syitä miksi ei sytyttäisi.

Monessakos kansainvälisessä pelissä olet käynyt katsomassa? Ja nyt ei puhuta futiksesta vaan jääkiekosta. Kyllä se karnevaalimeininki muuallakin harvinaista on. Itse seuraan TV:n välityksellä SHL:ää ja KHL:ää ja eipä toi erikoisemmin sieltäkää oo välittynyt, millaiset karnevaalit on menossa. Sveitsin ja Saksan liigoista en tiedä ja NHL:ssä puhutaankin jo vähän isommasta kulttuurierosta.

Tosiasia on se, että totta ihmeessä se peli siellä kentällä vaikuttaa siihen, miten katsojat lähtevät kannatukseen mukaan. Ei Porissakaan mikään maailmanluokan tunnelma ollut, kun Pekka Virta tuli koutsaamaan jätän jätön jättöä. Suomessa katsomokulttuuri on muutenkin vaisu eikä siihen varmaan yhtä selittävää tekijää ole, mutta on se nyt ihme, jos siellä kentällä tulis turpaan ja kukaan ei taklaa ja peli on pääsääntöisesti trap vs. trap niin vaikea siinä on kenenkään peliin syttyä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos tarkoitat viime vuosia ryömimisjaksolla, niin olen jonkin verran eri mieltä. On Ilveskin sentään toisinaan sääleihin päässyt mukaan vaikka vituiks pääsääntöisesti onkin mennyt. Ettei tämä siltä pohjin mikään mestaruus ole. Joukkue on kuitenkin pelaajalistaltaan sekä valmennukseltaan ihan vertailukelpoinen muihin joukkueihin.

Ennemmin näkisin, että syy on äkillisessä suunnanmuutoksessa kaikkien loukkaantumisten jälkeen tällä kaudella. Tähän vielä yhdistettynä omistajanvaihdos, joka ainakin osalla sai innon ja mielenkiinnon taas heräämään Ilvestä kohtaan.

Mutta ihan samaa mieltä olen, että eihän meno tuollaista silti olisi jos jatkuvasti olisi pärjätty. Puolivälieriin meno olisi omasta mielestäni Ilvekselle se mestaruus. Sieltä tuskin menestystä tulisi, mutta talouden ja tulevaisuuden kannalta se olisi iso askel.
Kyllä Peterra oikeassa on, vaikkakin taustalla on tarve puolustella Tapparan kiinnostamattomuus.
On tietenkin niin, ettei Tapparan ympärillä hypeä synny ennen finaaleita ja heidän kannattajillaan on myös vahva usko Tapparan sinne saakka etenemisestä.
Sama ilmiö oli vahvasti esillä aikoinaan Turussa..koko alkukausi alkoi olla " oikeiden pelien odottelua ".
Pointtini oli kuitenkin se, että miten laajaa kannattajakuntaa Ilvekseltä löytyy, jos vähänkin on urheilullista panosta mukana. Ei siellä Ilvekselläkään vielä kaikki fanit heränneet ole ja on vielä iso joukko epäuskoisia koko touhua kohtaan. Siihen päälle ne seudun gloryhunterit, jotka eivät mahdollisesti jatkossa kaikki käänny Tapparan puolelle. Tampere on muuttovoittoseutua ja kuka ei mieluummin katsoisi laadukasta kiekkoa, kuin taaperrusta hyvä mustanmakkaran kanssa. Ilveksen on ollut vaikeaa hankkia uusia kannattajia täysin puskista..tottakai on hienompaa kulkea oranssipipa päässä, kuin kuunnella kettuilua konkurssikypsästä muinaisjäänteestä. Tulevaisuudessa saattaa olla kaksi joukkuetta, jotka tarjoavat laadukkaan tuotteen laadukkaissa puitteissa.
Ilvestä kannattaa yllättävän moni ja vielä useampi olisi valmis liittymään hienoon joukkoon.

Jos vielä puhutaan hetki Tapparasta, niin joukkueella on valtavasti kannattajia ympäri Suomen.
On myös paljon " hiljaisia kannattajia ", joiden suusta ei edes jippii sanaa tule ulos mestaruuden varmistuttua. Heidän tietää Tapparan kannattajiksi, kun kysyy itse asiasta.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä Peterra oikeassa on, vaikkakin taustalla onkin tarve puolustella Tapparan kiinnostamattomuus.

Miksi minun tarvisi puolustella Tapparaa mitenkään? Tapparan kannatuskulttuuri tarvii paljon kehitystä ja ei se ainakaan minulle tee ollenkaan tiukkaa myöntää, että näin on.

Minä en myöskään tiedä kummalla on enemmän faneja Tampereella ja rehellisesti sellainen *ippelinmittailu ei minua edes kiinnosta. Minä fanitan Tapparaa kävi mitä kävi ja vaikka kukaan muu ei tätä lafkaa enää fanittaisi. Se on tunnesidonnainen juttu. Minulle on aivan sama, kumpaa jengiä täällä kannatetaan enemmän ja kuka kannattaa mitäkin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Miksi minun tarvisi puolustella Tapparaa mitenkään? Tapparan kannatuskulttuuri tarvii paljon kehitystä ja ei se ainakaan minulle tee ollenkaan tiukkaa myöntää, että näin on.

Minä en myöskään tiedä kummalla on enemmän faneja Tampereella ja rehellisesti sellainen *ippelinmittailu ei minua edes kiinnosta. Minä fanitan Tapparaa kävi mitä kävi ja vaikka kukaan muu ei tätä lafkaa enää fanittaisi. Se on tunnesidonnainen juttu. Minulle on aivan sama, kumpaa jengiä täällä kannatetaan enemmän ja kuka kannattaa mitäkin.
Otinko minä Tapparan esiin tässä keskustelussa ?

..ai juu, mainitsin kyllä että ei tarvitse lähteä kilpavarusteluun Tapparan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Monessakos kansainvälisessä pelissä olet käynyt katsomassa? Ja nyt ei puhuta futiksesta vaan jääkiekosta. Kyllä se karnevaalimeininki muuallakin harvinaista on. Itse seuraan TV:n välityksellä SHL:ää ja KHL:ää ja eipä toi erikoisemmin sieltäkää oo välittynyt, millaiset karnevaalit on menossa. Sveitsin ja Saksan liigoista en tiedä ja NHL:ssä puhutaankin jo vähän isommasta kulttuurierosta.

Olen käynyt katsomassa futista ja lätkää Suomen ulkopuolella tällä vuosikymmenellä yli 20 ottelua Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa. Eikä minua kiinnosta hyvän tunnelman vallitessa onko lajina koripallo, käsipallo, jääkiekko vai jalkapallo. Tämän tyylin lokerointi on täysin typerää. Hyvä meininki on hyvää meininkiä lajista riippumatta. NHL on täyttä kuraa tällä saralla ja KHL:kin valikoitujen seurojen takana voipi olla kohtuullista organisoitua kannattajatoimintaa. Miksi katsella sinne, missä toiminta on vaisua? Eikö ennemminkin kannattaisi katsoa toimivia kokonaisuuksia ja miettiä mitä siellä tekevät oikein, jotta voitaisiin joskus päästä samalle tasolle.

Tosiasia on se, että totta ihmeessä se peli siellä kentällä vaikuttaa siihen, miten katsojat lähtevät kannatukseen mukaan. Ei Porissakaan mikään maailmanluokan tunnelma ollut, kun Pekka Virta tuli koutsaamaan jätän jätön jättöä. Suomessa katsomokulttuuri on muutenkin vaisu eikä siihen varmaan yhtä selittävää tekijää ole, mutta on se nyt ihme, jos siellä kentällä tulis turpaan ja kukaan ei taklaa ja peli on pääsääntöisesti trap vs. trap niin vaikea siinä on kenenkään peliin syttyä.

Nii, kyllä se jotain vaikuttaa mutta ei se saa liikoja vaikuttaa, että sillä pystyttäisiin täysin perustelemaan ja vesittämään kannattajatoiminnan toimivuus. Miten ihmeessä tuolla sitten muuten saadaan alemmille sarjatasoille parhaimmillaan niin hyvää tunnelmaa, ettei Suomessa tähän pystytä monessa paikassa vastaamaan?

Samaa vaisuutta se on Porissa ollut, mutta en ole käsittääkseni muuta väittänytkään.

Ei ne jalkapallossakaan lyö ketään turpaan ja peliä pyöritellään lähinnä keskialueella. Jännästi se ei vain hyydytä meininkiä katsomossa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hyvää meininkiä tosiaan Ilveksen kannattajilta, mitä välillä sai vilkuiltua Rauman lähetystä.

Ja seuraavaksi ihmetyttää, että miten Porista ei tunnuta saavan millään samanlaista liikehdintää aikaiseksi derbyihin Raumalle samanlaisella volyymillä. Luulisi nyt, että sama lippukiintiö olisi käytössä, jos lähtijöitä vain yritettäisiin saada kasaan. Loistava kohde megamatkalle, jolloin edullisemmalla kannattajamatkalla yritettäisiin houkutella tuntuvampaa massaa lähtemään. Vielä kun lyhyt etäisyys kaupunkien välillä ja paikallisvastustaja.

Havainnollistetaan sijaintiasiaa vielä Eteläpäädyn vanhalla koosteella.
Pakko kehaista tuota koostetta. Taitaa olla vieläpä surullisesti niin, että moni sieltä Jokerien leiristä toivoisi noita aikoja takaisin.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja stadin reissulla taisi olla kymmenen bussillista, mutta siitähän jonne ei twitteriin kuvaa osannut hakea? Ne pienet erot...

@peterra ja @Apheu hyvin tiivistivätkin asiaa Tapparan menosta noin muuten. Hienoa olisi saada Ipa vastaan puolivälierissä :ylos:
Jo tämäkin viesti kertoo, missä ongelma piilee. Porukkaa lähtee hyvin, mutta missä maininnat? Asiasta mainitseminen sosiaalisessa mediassa toisi hyvän pöhinän, mutta jos mennään matalalla profiililla (kuten näin on päässyt monesti käymään), niin asioista ei puhuta, ja sitä harvemmin tulevat muiden tietoon.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jo tämäkin viesti kertoo, missä ongelma piilee. Porukkaa lähtee hyvin, mutta missä maininnat? Asiasta mainitseminen sosiaalisessa mediassa toisi hyvän pöhinän, mutta jos mennään matalalla profiililla (kuten näin on päässyt monesti käymään), niin asioista ei puhuta, ja sitä harvemmin tulevat muiden tietoon.
Nyt meni ohi, joten avaisitko vähän. Tapparan kannattajatoiminnan ongelma ei siis ole kannattajatoiminta (tai sen puute) vaan se, että siitä ei huudella? Noin äkkiseltään kymmenen bussillista faneja vierasreissulla ei kuulosta tiedotuksen puutteelta. Onko ongelma siis se, että näitä toimia ei aktiivisesti tuoda osaksi faniryhmien keskinäistä *ippelinmittailua? En minä ainakaan näe siinä mitään ongelmaa. Jotenkin tuo "Ei ny tehrä tästä numeroo" -mentaliteetti on mielestäni varsin olennainen osa juurikin tamperelaista kiekkokulttuuria...

Ehkä tuossa matalan profiilin toiminnassa on jotain tietoisempaa valintaa, kuten esimerkiksi se, että joukkue jäällä on keskiössä, fanit ympärillä pyörivät mukana. Tai ehkä se on tuo aiemmin mainittu "Ei ny tehrä tästä numeroo"-mentaliteetti. Tottakai enemmän ääntä pitämällä tuohon touhuun saisi mukaan enemmän satunnaiskävijöitä/glory hunttereita, mutta toisaalta jos matalalla profiililla päästään mukaviin osallistujalukuihin, niin nähdäkseni se viittaa toiminnan ydinryhmän olevan ihan hyvässä kunnossa. Varmaa lienee, että Tampereen väestömäärällä ja Tapparan viime vuosien menestyksellä olisi saatavissa vieläkin suurempia massoja liikkeelle, jos oikein tosissaan yritettäisiin. Toisaalta ketjussa aiemmin puitu menestyskylläisyys varmasti syö jo osansa. Marraskuiseen runkosarjaotteluun voi olla vaikea motivoitua tässä vaiheessa, kun ainakin osa faneista on varmasti neljän vuoden finaaliputken aikana ehtinyt tottumaan hieman erilaisiin panoksiin...

Mutta ehkä sekin on niitä pieniä eroja ajattelussa. Jollekin se yksittäisen vieraspelin kova fanimäärä on mainostamisen/huutelun arvoinen asia, toisille ehkä enemmän itsestäänselvyys, josta ei tarvitse ääntä pitää erikseen. Jokainen toimii tavallaan, eikä siinä ole mitään väärää. Toki vaatii hieman lähdekritiikkiä sekä informaatio-/medialukutaitoa, jos lähtee Twitterin pohjalta vertaamaan kahta eri mentaliteetilla toimivaa ryhmittymää. Mutta sekin menee lukijan ja tiedon välittäjän piikkiin...

Toki mikään edellä mainituista seikoista ei poista sitä, etteikö Tapparan fanitoiminnassa parannettavaa olisi. Käsitys Hakametsästä kirkkona ei ole täysin perusteeton, vaikka se vahvasti liioiteltu nykyisin onkin. Asiaa ei varsinaisesti auta tuon hallin aivan järkyttävän huono akustiikka. En kuitenkaan täysin ymmärrä tässä ketjussa näkyvää mentaliteettia, että olisi olemassa jotain "oikein kannatusta". Eurooppalaisesta futiksesta tuttu jatkuva laulaminen on toki huikean näköistä/kuuloista, mutta ei se kaikille kannattajille ole ominaista. Tuon kulttuurin "pakottaminen" osaksi suomalaisten jääkiekon kannattajatoimintaa ei liene fiksu vaihtoehto. Jos se automaattisesti joillekin lähtee niin hyvä, antaa mennä, mutta jätetään se pakkosyöttö väliin ja annetaan kaikkien vetää omalla tavallaan. On se sitten se jatkuva v***u -huutelu, ne rummut, POHJOINEN, hiljainen pelin arvostaminen/pelistä nauttiminen tai mikä tahansa kenellekin iskee. Antaa kaikkien kukkien kukkia
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Kyllähän omien pierujen haistelu sosiaalisessa mediassa on fanitoiminnan ainoa mittari.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja stadin reissulla taisi olla kymmenen bussillista, mutta siitähän jonne ei twitteriin kuvaa osannut hakea? Ne pienet erot...

@peterra ja @Apheu hyvin tiivistivätkin asiaa Tapparan menosta noin muuten. Hienoa olisi saada Ipa vastaan puolivälierissä :ylos:
Harvinaista nähdä kaikista ketjuista kannattajatoiminta-ketjussa Tapparan ja Ilveksen vastakkainasettelua. Mutta kymmenen bussillista, joka karkeasti laskettuna tekee äkkiseltään 500 kannattajaa, eikä edes hakemalla löydä mitään mainintaa mistään?
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tapparan kannattajat ovat mitä kannattamiseen tulee, niin pitäneet liigan pohjaa viimeiset 25 vuotta. Isojakin massoja välillä saaneet liikeelle, mutta hyvin hiljaista väkeä. Tapparakannattajat koostuvat hyvin vahvasta asiantuntevasta dosenttiosastosta ja runsaspäisestä hassuhattujaoksesta.
 
Tapparakannattajat koostuvat hyvin vahvasta asiantuntevasta dosenttiosastosta ja runsaspäisestä hassuhattujaoksesta.

Dosenttiosasto on myös Suomen kriittisintä. Kuluvakin kausi on mennyt pääasiallisesti ihan paskasti. Ratkaisevan finaalin jälkeen voi sitten antaa pienen golfclapin, jos tulee riittävän ylivoimainen voitto. Sitten kiireesti parkkikselle Octaviaa käynnistelemään.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harvinaista nähdä kaikista ketjuista kannattajatoiminta-ketjussa Tapparan ja Ilveksen vastakkainasettelua. Mutta kymmenen bussillista, joka karkeasti laskettuna tekee äkkiseltään 500 kannattajaa, eikä edes hakemalla löydä mitään mainintaa mistään?
Tätä ajoinkin takaa. Suurimman osan noista reissuista kuitenkin järjestää Fun Club, SO:lle jää sitten niitä murusia koska onhan TFC "Suomen suurin ja mahtavin".

Oikeastaan ihan sama kuka järjestää, mutta mitä siinä häviää jos ilmoittaa että X määrä busseja lähti matkaan?
 

Paviaaniuros

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tätä ajoinkin takaa. Suurimman osan noista reissuista kuitenkin järjestää Fun Club, SO:lle jää sitten niitä murusia koska onhan TFC "Suomen suurin ja mahtavin".

Oikeastaan ihan sama kuka järjestää, mutta mitä siinä häviää jos ilmoittaa että X määrä busseja lähti matkaan?
Noilla määrillä pitäisi saada aikaan ikimuistoisia reissuja, jotka herättää paljon mielenkiintoa myös ihan muissa piireissä kuin kannattajapiireissä sekä niistä luulisi jäävän muisteltavaa vuosiksi. Mikäli jotain muuta, ei mitään tekemistä kannattajatoiminnan kanssa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
IFK:ta vastaan oli aivan huikea tunnelma viimeksi Hakametsässä, kun Tappara esitti kotiottelussaan poikkeuksellisen intensiivistä kamppailua ja lähti heti alusta viemään peliä. Kulmaralleihin mentiin niin että laidat kolisi ja nopeasti siirreltiin kiekkoa hyökkäysalueella. Jos tällaista tarjoiltaisiin edes kerran pari kuukaudessa niin varmasti tunnelmakin nousisi, mutta tuollaisella kyttäilyhiihtelyllä ja 50 minuutin seisoskelulla, jota Tapparan pelaaminen usein tuppaa olemaan on vaikea saada edes kovimpia faneja syttymään peliin.

Tätähän se JYP teki RD:n ja Ahon aikaan kotikaukalossa illasta toiseen. Alusta saakka helvetinmoinen paine vastustajan päähän, taklauksia ja kiekonriistoja jatkuvasti. Muiden kuin Jyppifsnien mielestä tosin JYP pelasi tylsää peliä...no vieraissa varmasti näinkin. Virtasen aikakaudella taklaukset on olleet vähässä ja peliä oikeastaan joka kaudella haukuttu tylsäksi. Ymmärrän siis täysin pointtisi tässä. Valitettavasti Suomessa pelataan helvetin paljon tuota trappia ym, ja nyttemmin pidän esim tuota keskialueen pienentämistä sittenkin virheenä. Intensiteetti on niin helvetin iso osa jääkiekkoa, etenkin yleisön kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös