To 23.2.2017 Ässät - Jukurit

  • 3 888
  • 26

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tänään pitkästä aikaa Isomäki Areenaan paikanpäälle, joten availenpa sen kunniaksi otteluketjun, vaikkei olekaan tällä kertaa Kärpät vastassa. Torstai-illan kiekkotrillerin Porissa tarjoilevat kotijoukkue Ässät ja vierailulle saapuva Mikkelin Jukurit. Lähtökohtaisesti ei puhuta mistään timanttisesta klassikko-ottelusta, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kyseessä olisi iso matsi. Ottelu on todella iso ja se on sitä molemmille joukkueille.

Kotijoukkue on noussut ehkä hieman yllättäenkin takaisin tiukkaan taistoon top6-paikasta. Ässien osalta tammikuun loppupuoli oli taistelua taivaan ja helvetin välillä. Ensin se otti komean yhdeksän pisteen viikon, kaataen myös päävastustajana Pelicansin. Homma lähti kuitenkin nopeasti lapasesta ja seuraavalla viikolla tuloksena oli 0/9 pistettä, sekä tappio edellä mainitulle Pelicansille. Back-to-back -matseissa Pata pysähtyi kahdesti Sportiin. Tilanne näytti hankalalta suoran pudotuspelipaikan suhteen. Helmikuu on kuitenkin muuttanut paljon. Kuukausi käynnistyi vierasvoitolla tänään vastaan asettuvasta Jukureista. Vieraskiertueelta irtosi myös bonuspiste, kun Ässät taisteli Oulussa itsensä voittolaukauskilpailuun asti, missä tulikin sitten tappio.

Tämän jälkeen Pata on jyrännyt voitosta voittoon, saatuaan levätä runsaasti Oulun reissun jälkeen. Ensin kaatui TPS kotona tyylipuhtaasti 4-0 ja siitä viikon kuluttua Ässät taisteli kotikentällään JYPiä vastaan kahden pisteen voiton. Esitys oli siinäkin mielessä vahva, että JYP pääsi kolmannessa erässä kuskin paikelle Juha-Pekka Hytösen maalilla, mutta Ässät luotti sitkeästi omaan tekemiseensä ja sai palkinnon viisi minuuttia myöhemmin Niko Ojamäen tasoitusmaalin muodossa. Jatkoajalla Tommi Paakkolanvaaran tehokas esiintyminen takasi isännille voiton avaimet ja Juho Tommila pommitti bonuspisteen porilaisille. Ässien lähes täydellinen viikonloppu sai jatkoa Raumalla, kun Jyrki Ahon suojatit pitivät Lukkoa lähes pilkkanaan. Raumalaisilla oli kyllä pyörityksensä, mutta mitään kovin vaarallista kotijoukkue ei pystynyt rakentelemaan. Ässät taas oli tehokas ja otti varman voiton lukemin 1-4. Tiistaina Ilveksen vieraana Jussi Makkonen painoi nopeasti lukemiksi 0-1 ja jatkossa Ässät tyytyi esittämään tylyä puolustusvoittoista vieraskiekkoa. Ilves hallitsi peliä käytännössä miten tahtoi, mutta Pata taisteli tunnollisesti ja maalilla Andreas Bernard kesti kaiken. Voiton myötä Ässät nousi sarjataulukossa kuudenneksi ja sillä on edelleen yksi peli vähemmän pelattuna, kuin alapuolella olevilla Pelicansilla ja Kärpillä. Pelicansiin Ässillä on etumatkaa yksi piste, Kärppiin viisi pistettä. Edellä oleva HPK on kuuden pisteen karkumatkalla, mikä ei sekään ole aivan mahdoton kiinnikurottava. Ässien pitää kuitenkin keskittyä nyt vain omaan tekemiseen, eikä tuijotella mitä vastustajat tekevät. Hyvillä peliesityksillä top6-paikka on taskussa.

Jukurit käy omaa taistoaan hieman alempana ja liigatulokas on edelleen tiukasti kiinni pudotuspelitaistossa. Kymmenentenä majailevaan Vaasan Sportiin Jukureilla on matkaa kaksi pistettä, mutta myös taustapeiliin Risto Dufvan miehistö joutuu tuijottamaan herkeämättä. Ilves kärkkyy tasapisteissä ja Lukko sekä KooKoo ovat kolme pistettä perässä, Lukolla yksi peli vähemmän pelattuna. Taisto on todella tasainen ja lopullista ratkaisua viimeisen jatkopaikan suhteen käytäneen vielä aivan viimeisillä kierroksilla. Mikään joukkueista ei ole onnistunut omalla tekemisellään ottamaan niskalenkkiä kilpailijoistaan, kun kaikkia on leimannut melkoinen epätasaisuus. Jukurit aloitti kautensa vahvalla otteella ja keikkui pitkään korkealla sarjataulukossa, mutta kauden edetessä ruusuiset kuvitelmat huikeasta menestystarinasta ovat odotetusti karisseet. Eivät kuitenkaan kokonaan, sillä taisto top10-paikasta on käynnissä ja paikan lunastaminen olisi liigatulokkaalle huikea saavutus.

Jukureilla on tulosten valossa ollut jo pitkään vaikeaa ja siltä vaaditaan kuitenkin isoa ryhtiliikettä päätöskierroksella, mikäli joukkue tahtoo taistella paikasta auringossa. Tilastoja katsellessa jonkinlaisena käännekohtana mikkeliläisten kaudelle voisi pitää marraskuun 19. päivää, kun joukkue kävi Raumalla nöyryyttämässä Lukkoa lukemin 1-7. Kyseinen matsi mukaanlukien joukkue oli voittanut viidestä matsistaan suoraan kolme, yhden voittolaukauskisassa ja kokenut jatkoaikatappion HPK:lle. Peli oli Jukureille kauden 21:s ja se oli voittanut matseista suoraan peräti kymmenen, joukkoon mahtui mm. yksi neljän suoan voiton putki. Tämän jälkeen Mikkelin syksy pimeni nopeasti ja Jukurit alkoi hyytyä harmaaseen loskakeliin. Pitkistä voittoputkista ei ollut enää tietoakaan, sen sijaan tappioita tuli kolmen, neljän, parhaimmillaan jopa kuuden ryppäissä. Marraskuisen Rauman vierailun jälkeen Jukurit on ottanut 32 otteluun vain kuusi suoraa kolmen pisteen voittoa ja pystynyt kaapimaan kasaan korkeintaan kahden voiton putkia ja niitäkin vain viiden pisteen arvoisina. Kokonaisuutena Jukurit on kuitenkin pelannut kelpo kauden, ei sitä voi tuomitsemaan lähteä, vaikka tilanne on kärkistynyt hankalammaksi pelien kovetessa.

Mikkeliläisten viimeisimmät ottelut ovat olleet hieman katkeria, sillä alla on kotitappio jatkoajalla heikolle SaiPalle, sekä niukkaan niukempi 1-0-tappio Kuopiosta. Sitä ennen Jukurit kuitenkin otti kaksi pistettä päävastustajaltaan Lukolta ja ennen tätä kävi ryöstöretkellä Tampereelle, ottaen tärkeät pisteet Ilvekseltä. Kaksi edellistä matsia oli jälleen maalin otteluita, joten pienestä se on ollut kiinni.

Vieraissa Jukureilla on kulkenut ihan kelpo otteella, se on vierasjoukkueena liigan parempaa keskikastia ja majailee samalla sijalla, kuin Ässät kotitilastoissa. Ässät on alkuvuoden osalta kova kotijoukkue, se on voittanut alkuvuoden kahdeksasta kotimatsistaan suoraan viisi ja yhden jatkoajalla. Jukureiden alkuvuosi vieraskentillä on tuottanut yhdeksään matsiin kaksi suoraa voittoa.

Keskinäisissä matseissa on menty todella tasaisissa merkeissä. Alkukaudesta Jukurit haki pisteet Porista numeroin 2-3 ja lokakuussa Ässät oli Mikkelissä vastaavin numeroin parempi. Helmikuun alkupäivinä Pata puolestaan marssi Mikkelissä 1-3-voittoon. Kotivoittoa joukkueiden keskinäisissä ei siis toistaiseksi ole nähty, mutta tähän otteluun kovavireinen Ässät toki lähtee selvähkönä suosikkina. Se taas ei ole ainakaan isäntien näkökulmasta ollenkaan hyvä lähtökohta. Ahon aikana näitä takki auki -esityksiä ei onneksi ole valtavasti nähty, mutta henkisellä puolella suosikkiasema ole oikein koskaan sopinut Padan pirtaan. Tästäkin matsista voi aivan hyvin tulla maalin ottelu suuntaan tai toiseen.

Ässien kultaista kypärää kantaa joko Ville Korhonen (8+20) tai Simon Suoranta (15+13), riippuen jälkimmäisen pelikunnosta. Tehokkain pakki on ollut Jere Seppälä 18 pisteellään. Vierasjoukkueen paras pistemies on puolustaja Miika Koivisto (4+29). Hyökkääjistä tehokkain on ollut 32 pisteen Zach Budish.

Maalivahtien taisto lienee tulikuumien Andreas Bernardin ja Sami Rajaniemen välinen, ellei sitten Bernardia lepuuteta tänään. Tämä järjestely avaisi paikan Ari Ahoselle, joka pelasi viimeksi hyvän pelin, kun Ässät kaatoi TPS:n. Bernardin helmikuu on ollut hurja ja italialainen on torjunut viisi matsia hulppealla prosentilla 96,67. Ässät voi luottaa maalivahtiinsa, oli sitten tolppien välissä Bernard tai Ahonen. Hyvä veskari on mies vierailijoiden maalilla. Rajaniemi on torjunut helmikuussa vakuuttavasti 92,39% varmuudella, eikä Jukurit tänäänkään kaadu maalivahtipeliin.

Jukureilta loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Keni Karalahti, Teemu Henritius ja loppukauden missaava Janne Kumpulainen. Ässiltä on varmuudella pois pelikieltoinen Juha Kiilholma, sekä loukkaantuneet Matias Varttinen ja Aleksi Mäkelä. Jere Seppälä jätti tiistaina pelin kesken ja pelikunto on arvoitus. Simon Suoranta on ollut sivussa muutamasta viime matsista, mutta mitään isompaa vammaa ei ole ainakaan tiedotettu, joten saattaa olla pelikunnossa. Selvinnee lähitunteina.

Seuraa heitä:

Maksim Matushkin, Ässät
- On vakuuttanut ensimmäisissä matseissa kiekollisella pelillään ja pelirohkeudella. Puolustuspelaaminen vaatii vielä hiomista, mutta on varsinkin ylivoimassa vaarallinen viivamies.

Tommi Paakkolanvaara, Ässät
- Ehkä jopa hyökkäyspään tärkein palanen? Älykäs sentteri tekee käytännössä vain oikeita asioita ja on joukkueen parhaita aloittajia. Ollut viime peleissä isossa roolissa ja oli perjantaina JYP-voiton takuumies.

Zach Budish
- On ollut helmikuussa tehokas ja iskenyt seitsemään matsiin tehot 2+5. Oli varsinkin Ilvestä vastaan isossa roolissa, kun iski tauluun lukemat 1+3. Tehoja kaivataan myös tänään.

Miika Koivisto
- Tehokas pakki jahtaa tosissaan puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa. On ainoastaan pisteen perässä kärjessä olevaa Jesse Virtasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Helvetti mikä mega-alustus ottelulle, hattu pois hetkeksi päästä! Näin pitäisi jokainen Ässien otteluketju avata.

Itse pelistä vain sen verran, että eihän tässä kohtaa Ässille voi kelvata muu kuin 3p kotivoitto. Takki auki ei saa peliin lähteä ja töitä pitää jaksaa tehdä täydet 60min niin eiköhän lopussa kiitos taas seiso.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ketjun avaajalle peukalo ylös!

Jukurit matkusti Poriin jo eilen, ja on varmasti 100% valmiina illan taistoon. Veikkauksen sivuilta löytyvissä kokoonpanoissa Jukurit on ainoana muutoksena vaihtanut Ville Hyvärisen Mako Kauppisen pariksi, ja Samuli Piipponen on seiskapakki. Ässillä näyttäsi olevan Ahonen maalissa ja "meidän Ändi" huilaa.

Jostain kumpuaa itsellä sellainen tunne, että Jukurit matkaa Porista kotiin vähintään kahden pisteen kera, toivottavasti kolmen. Urheilulehden juttu puoltaa tuota minun tunnetta, Jukurit ei luovuta (linkki Urheilulehteen): SM-liigan nousijajoukkueen sensaatiomainen tarina ei katkea – "SM-liigan Rocky Balboa!" | Liiga | Urheilulehti

Harmi kun Pori jäi tällä kaudella kokematta arkipäiväpelien takia, (jos ei sitten vielä poffeissa).
 
Viimeksi muokattu:

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisin itse lähtenyt Andyllä tänään ja Ahosella lauantaina. Tästä pelistä on meinaan kairattava ne kolme pinnaa vaikka väkisin mutta Ahonen ei herätä luottamusta.Toivotaan Ahoselle hyvää iltaa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ottelussa on tosiaan todella merkityksellinen panos molemmille joukkueille. Ässät taistelee suorasta playoff-paikasta ja Jukurit ylipäätään pääsystä pudotuspeleihin. Tiedossa arvatenkin dufvalaisen koulukunnan kiekkonäytelmä, maalin tai parin tasainen peli suuntaansa. Ässiltä on poissa puolustuksesta Jere Seppälä.

Veikkauksen mukaan Pata lähtee kotiotteluun seuraavalla kokoonpanolla.

Korhonen-Makkonen-Paakkolanvaara
Peltola-Tommila

Kärki-Kerälä-Ojamäki
Marttinen-Viljanen

Ruotsalainen-Kuparinen-Bertrand
Matushkin-Vuorisalo

Jaatinen-Saha-Juhola
Mäkelä

Ahonen
Bernard

edit. eli korjataan toki tuo Paakkolanvaara ykkösketjun laitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Paakkolanvaara on kokoonpanossa Liigan sivujen mukaan ja oli kyllä merkitty myös Veikkauksen sivuille puolen päivän jälkeen, mutta ilmeisesti välissä on tullut jotain sekaannusta. Eli Suoranta edelleen sivussa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukuri on onnistunut yllättämään köysissä (tai nähtävästi kanveesissa) ja ottanut kovia päänahkoja kun joukkueen on odotettu jo romahtavan vihdoin pleijjarijunan kyydistä ja keskittyvän ensi kauteen (kuten tuossa @Tuusa n linkkaamassa Urheilulehden jutussa kerrotaankin). Tuohon perustaisin veikkaukseni että Jukurit saattaa tänään tuoda yllätyspisteitä tuliaisina. Lisäksi vaikka joukkueen tulostaso on on ollut todella heikko sieltä alustuksessa mainitusta Lukon marraskuisesta ryöpyttämisestä lähtien, on viiden ottelun kuntopuntarissa saatu yleensä pidetty taso liki yhtä (joskaan ei aikoihin kovin paljoa yli, olisikohan parhaalla vitosella ollut 1,4 nyt viimeisen parin kuukauden aikana, tällä hetkellä 1,2) ja parin tappion jälkeen tarvitsisi tuohon taas pisteitä. Kuun alussa laskeskelin että Jukureiden olisi näiltä parilta viikolta raavittava kasaan 12 pinnaa jotta pleijjariunelma eläisi edes teoriassa. Kaikkien päävastustajien Jukureita vastaava epätasaisuus on kuitenkin pitänyt tiimin ihan hyvällä iskuetäisyydellä kymppisijaan vaikka saldona onkin vasta kuusi pinnaa (seitsemän jos toissalauantainen Kuopion jatkoaikapiste lasketaan, tosin sitä en muistaakseni ottanut pohdinnoissani edes huomioon). SaiPa olisi pitänyt ehdottomasti voittaa kotona mutta eipä päästy paria tolppaa likemmäs vaikka kolmas erä menikin käytännössä kokonaisuudessaan vieraspäädyssä. Tuostakin voisi olla jäänyt Jukureille sen verran kiukkua että tänään pääsisi parin maalin karkumatkalle ottelun aikaisessa vaiheessa ja puolustaisi sitä johtoa onnistuneesti.

Tarkka matsi joka tapauksessa tulossa, illemmallahan sen sitten näkee miten kävi. Kiitoksia muuten ketjun avaajalle minultakin laadukkaasta avauksesta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Paha on kyllä paikka sikäli, että tässä on tilastotappion mahdollisuus ilmassa. Tilastotappiosta voisi puhua sikäli, että Ässien viiden viime pelin pistekeskiarvo on 2,4p/ottelu, joka ei jätä selittelyille sijaa. Ässien peli on vakuuttavan hyvin kasassa, esimerkiksi JYP ja TPS ovat kaatuneet Porissa kotijoukkueen ryhdikkäiden esitysten myötä. Mutta, mutta.. Dufvan joukkueet ovat aina ongelmallisia Ässiä vastaan, joten sen puoleen hankalaa iltaa odotellessa. Toissapäivänä voitettiin Ilves vieraissa lähinnä sen turvin, että joukkueen viisikkopeli on täyttä graniittia ja ykkösvahti Bernard liigan tämän hetken ehkä paras maalivahti. Tänään siis kuitenkin maalilla Ahonen, kuten jo todettua..

Jyrki Ahon pelifilosofia ("jokainen estetty maali on aivan yhtä tärkeä kuin jokainen tehty maali") on iskostunut joukkueen selkärankaan kyllä hyvin. Odotan siis erittäin vähämaalista ottelua taas kerran. Jos kyetään toteuttamaan omaa erinomaista tekemisen tasoa, niin positiivisin odotuksin uskaltanee kuitenkin iltaan lähteä..
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siis nyt on aivan pakkovoiton paikka. Säälipelit voivat olla tuskien taival, joten parempi olisi jatkaa suoraan. Dufvan kiekko ei ehkä sovi meille, mutta tänään oppipoika kyykyttää. Rotsi kiinni ja peliin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Huhhhuh, tärkee matsi tänään ja sen johdosta jo etukäteen nöyrimmät anteeksipyynnöt Jukurifaneille. Armoa ei tänään tunneta ja toivottavasti Ahonen ei tee tähän sääntöön poikkeusta.
 

Ribals

Jäsen
Voi kai jo tässä kohtaa sanoa, että onnittelut Mikkeliin pisteistä. Ansaitut pinnat teille tänään, se on aivan selvä. Tuolla pelillä olette helposti pleijareissa!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No perkama, kyllä se kutina piti sittenkin paikkaansa eikä johtunut saivareista tai vastaavasta vaan Jukurien odottamattomasta vierasvoitosta selvänä altavastaajana. Ja oli kyllä ihmeen suvereeni esitys vielä, tuollaisia kun saisi tarjottua myös niissä matseissa mihin Jukurit lähtee ennakkosuosikkina ja vieläpä kotona, niin olisi vallan muikeaa. Upeaa toki näin yllättävämmistäkin lähteistä saadut vahvat voitot.

Ja Topikin palasi maalikantaan, hieno homma. Kerkesikös tulla täysi tusina väliin pelejä ilman tehoja? Niin ja M. Koivisto taisi siirtyä puolustajien pistepörssin kärkeen tämän matsin jäljiltä?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jostain kumpuaa itsellä sellainen tunne, että Jukurit matkaa Porista kotiin vähintään kahden pisteen kera, toivottavasti kolmen.
Voitto on oma asiansa - sitä ei kukaan voi urheilussa luvata tai vaatia. Todellinen voitontahto on asia, jota tulee vaatia. On höpötelty suuntaan jos toiseen, että viime aikoina kaikki Jukurien pelit ovat olleet huipputärkeitä, mutta kyllä ainakin itselläni tänään oli aivan erityinen lataus ennen peliä. Samaa ei ole valitettavasti viime aikoina juuri ollut. Todella kovalla latauksella, kuitenkin taktisesti täysin ytimessä, tuli Jukurit peliin. Varmasti Ässillä oli pientä ohipeliä havattavissa myös, mutta Jukureilta paras peli pitkiin aikoihin. Taktisesti pelaaminen oli taannoisen Ilves-ottelun tasolla (helvetin upeaa), mutta näkisin henkisessä tilassa ja kamppailupelaamisessa parannusta sitäkin enemmän.

Jukurit pelasi jälleen pääosin PAPPia siten, että laiturit puolustivat sekä aluetta että miestä pysyen korkealla P-pisteen yläkaaren kohdilla. Järjestely tuottaa vaan aivan helvetin paljon paremman valmiuden vastahyökkäyksiin. Joissain vaihdoissa laiturit kyykkäsivät miesvartioinnin tapaan syvälle, mutta tämä oli jälleen vähentynyt SaiPa-otteluun verrattuna. Onneksi.

Hyökkäyksiinlähdöissä Jukurien viisikon rakenne erinomainen. Tarjonnat keskelle ja todella alas. Sentteri juuri oikein sijoittunut, rytmitys täydellistä, levollista. Ei pakotettu vaan pelattiin kuten peli kutsui.

Kulmapelissä rakenne vahvistuu peli peliltä viimeaikaisten ongelmien jälkeen. "Kolmas pelaaja" tarjoaa hyvin keskellä, päästiin muutaman kerran jopa suoraan syötöstä vetämään. Hyökkääjät leikkasi nousun jälkeen kovaa maalin eteen, tuota elementtiä ei aiemmin ole juuri nähty. Pelin jatkumoa luotiin kärsivällisesti ja hätiköimättä, pitkillä ja hartailla hyökkäyksillä. Juuri kuten pitää.

Kahden erän jälkeen maalipaikat Jukureille 15-4, huippupaikat 6-1. Kolmas erä pelailtiin pois. "Tarina jatkuu".

Edit: Ensimmäinen kappale hieman epäselvä, mutta @Tuusa kanssa siis täysin samaa mieltä ja samanlainen tunne ennen peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Perus Ässät, liikaa kun on voitettu niin luullaan että nää ex mestijengit kaatuu vaan ilmaantumal paikalle. Onnittelut Jukureil, ootte symppiksii.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Jukureilta onnistunut palautuminen ja energiavarastojen täyttö sitten SaiPa-pelin. Pelaaminen ja taktiikoissa pysyminen on huomattavasti helpompaa kun kone kehrää.

Tämä nouseekin olennaiseksi asiaksi runkosarjan päätöskierroksilla. Riston liigatietäjiä järkyttävä hihaässä pilkottaa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Ei sentään hävitty 5-0.

Onnittelut Jukureille ansaitusta voitosta iltajäillä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei paljon tarvitse jossitella tämän pelin jälkeen. Jukurit vei peliä ja otti totaalisen ansaitun voiton. Tallberg - H Koivisto - Budish .. zigizagit sille, mutta koko joukkue esitti sellaisen näytöksen, että ei paremmasta väliä. Nyt vaan äkkiä takaisin maanpäälle, ja keskittyminen lauantaihin. Meillä on kaikki eväät pelata playoff-kiekkoa Mikkelissä heti avauskaudella.

(Linkki Jukurit facebookiin)
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Peli ratkesi Paakkiksen virheeseen käytännössä, sen jälkeen puolustuspelikin heikkeni. Halutessaan ässät pyöritti peliä miten halusi, mutta maalia ei haluttu tehdä. Ja nykyään ei vastustajat saa täällä yhtä jäähyä enempää, se on joku nykytrendi ilmeisesti. On kyllä aivan liikaa noita hyökkäyspään nollapelejä kauden aikana. Ahonen oli kentän paras ja hyvä tänään, esim. torjunta% yli 90, vaikka omiin menee neljä. Monta huippupelastusta löytyi myös. Harmillisia nämä ohipelit joita myös on tullut paljon. Ihmeellistä on myös se, että olin tänään paikan päällä neljättä kertaa kaudella ja joka kerta hävitty, vaikka voittoja on kotona enemmän kuin tappioita.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Halutessaan ässät pyöritti peliä miten halusi, mutta maalia ei haluttu tehdä. Ja nykyään ei vastustajat saa täällä yhtä jäähyä enempää, se on joku nykytrendi ilmeisesti.

Hauska kommentti. Pitää olla erittäin vahvat patamustalasit, että pelin näkee noin. Näkikö joku muu samallalailla?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli suht tylsä peli, Jukurit oli aivan helvetisti parempi. Ari Ahonen oli ottelun paras pelaaja vaikka neljä menikin selän taakse. Otti paljon isoja torjuntoja, vastaavasti Rajaniemi sai helpon nollapelin.

Jukurit oli todella vahva, Ässät todella heikko. Osasyynä Ässien surkeuteen Jukureiden hyvä pelaaminen, osasyy taas Ässien todella löysä asenne.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Hauska kommentti. Pitää olla erittäin vahvat patamustalasit, että pelin näkee noin. Näkikö joku muu samallalailla?

Mulla on pataässätatuointi, mutta en nähnyt peli todellakaan noin. Esimerkiksi ekassa erässä Jukurit sai aikaan huomattavan paljon pyörityksiä Ässien päässä. Ässien hyökkäykset olivat ennemmin yksittäisiä harppuunoita. Lisäksi Jukurit sotkivat aktiivisella karvauksella Ässien oman pään pelin, mistä seurauksena lukuisia kiekonmenetyksiä ja kiekonpurkuja. Ja esimerkiksi avausmaali.

Jos peliä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se on "alistus". Suvereeni vieraspeli Jukureilta.

Ahonen teki mitä tehtävissä oli, ei me tänään siihen kaaduttu.

Tähän päälle Marttisen mahdollinen pitkä saikku niin alkaa v-käyrä nousta täällä tappiin.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Siis tuohan oli noloa Ässiltä. Jukurit oli kotijoukkue alusta asti, ei edes mitään 5min jaksoa pelissä, ette olisin miettinyt Ässien hallitsevan tai pian tekevän maalin. Oon lähes kaikki kotihäviöt nähnyt tällä kaudella, nolla voittoa, mutta tämä oli kyllä surkein peli näistä kaikista. Siis kotijoukkueelta.

Olipa paska kiekkoilta ja parempi.... tai siis se toinen joka edes halusi, voitti. Sinänsä ei voi sanoa, että parempi voitti koska kukaan ei pelannut vastaan. Yhtä hyvin olisi voinut iskeä 5 keilaa seisomaan kentälle ja Ahosen yksin maaliin. Saman verran olis saanut apuja.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Halutessaan ässät pyöritti peliä miten halusi, mutta maalia ei haluttu tehdä.

Vastaavia kommentteja tulee eteen oikeastaan vain uskonnon piiristä, missä tosiasioilla pyyhitään pöytää korkeamman "totuuden" tieltä. Värilasit eivät ole oikeastaan riittävä määritelmä, vaan siirrytään jo monitehokiikareiden puolelle.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Dufva ynnää voiton avaimet:

− Maalipaikoissa olimme onnekkaita, mutta itse pelissä menestys perustui päämäärätietoisuuteen. Olen kaikkeen tyytyväinen, ihan lähtien peliin valmistautumisesta, iloitsi Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva. (Poimittu jatkoajan ottelu-uutisesta)

Jukureiden jatkomahdollisuudet lepäävät ennen kaikkea Dufvan muutamaan kertaan esille ottamassa pelipokerissa, ei niinkään happi tai pappi taktiikoissa.
Joukkueen täytyy uskoa tekemiseen ja palautumisen täytyy olla onnistunutta (harjoitusten keveys tässä vaiheessa). Sitä kautta pelaamiseen palaa se henkinen raikkaus, mikä on mahdollistanut tällä kaudella monta virstanpylvästä. Tiedetään että pystytään, mutta onko joukkueesta keräämään hedelmä tärkeimmällä hetkellä, siinä tulee ero voittajan ja häviävän välillä.

Tarkoituksenani ei ole vähätellä liikaa taktiikan merkitystä isossa kuvassa, on pelkästään hienoa että Dufva on kyennyt uudistumaan meidän pelin suuntaan ja erityisesti taktiikkaa kannattaa miettiä seuraavaksi vastaan tulevaa HPK:ta vastaan, koska saldo on huono Pennasen porukkaa vastaan, vaikka koenkin että oltaisiin ansaittu kolmesta pelistä enemmän kuin kaksi pistettä HPK:n seitsemää vastaan. Avainasia on kuitenkin juuri tuo pelipokeri, mikä mahdollistaa voiton ottamisen.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onnittelut Jukurikannattajille! Olihan hieno vierasvoitto, siinä ei paljoa Ässille palaa jätetty.

Noin siinä sitten käy kun lähdetään takki auki vetämään liigapeliä. Jukurit on kaikkea muuta kuin helppo vastus, mutta ilmeisesti Ässäpelaajat luulivat toisin. Hävettävä esitys kotijäällä.

Jos pelistä jotain hyvää hakee niin hyvä että tämä perseily tuli tähän paikkaan. Siellä on luultavasti hyvin kiukkuinen Jyrki nyt kysymässä pojilta, että mitä he haluavat tehdä loppukaudesta? Pelata pitkään, vai lähteä aikaiselle kesälomalle?

On hyvä myös huomata että Ahonen on edelleen kovan luokan maalivahti, vaikka jotkut ovat muuta väittäneetkin. Jos Andy sattuu vaikka loukkaantumaan, niin ei tarvitse ihan kaikkea toivoa heittää, kun meillä on tuollainen mies kakkosena.

Lauantaina nähdään sitten nähdään että mitä mieltä pojat olivat loppukauden suunnitelmista. Uskon kyllä että Jykä saa pojat taas ruotuun ja pelaamaan kuin miehet, eikä pikkutytöt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös