Ketjukoostumukset 2016–2017

  • 234 505
  • 1 406

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Pelin taso saattaa olla sitä itteään mutta jospa siihen saataisiin mahtumaan pari kyseenalaista taklausta niin ahh sitä lehdistötilaisuutta.

Sen näkeminen voisi korvata paskan matsin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Toi kolmosvitja on upee. Kantola ja Luttinen päivystävät maalin edessä ja Leino skrinnaa maalia ympäri...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllähän Luttinen on parantanut huomattavasti peliään. Voittaa kaksinkamppailuja ja tekee kovasti töitä, vaikka jalka ei turhan nopeasti liikukaan. Luttinen on kuitenkin plus miinus tilastossa neljäntenä ja corseissa ykkönen. Yksi harvoista joka on viime viikkoina suorittanut edes lähellä omaa tasoaan.

Jaa, no sitten sopii kysyä, että riittääkö se taso enää?
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaa, no sitten sopii kysyä, että riittääkö se taso enää?
3+3 edelliseen kymmeneen otteluun on tuossa porukassa ihan hyvin tehoiltu ja kun ottaa huomioon muutkin tilastot, minusta Artun taso riittää varsin hyvin. Ei Luttiselta varmaan kukaan mitään ihmeitä vaadi, mutta kyllä hän kolmosessa menee vallan mainiosti.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitä ne siellä Helsingissä itkee?
Melkein kaikki tuossa listassa voisivat muodostaa Sportin ykköskentällisen.

Olkaa rauhassa....Sport ei tällä hetkellä voita edes pubi joukkueita.

IFK:lle jokainen ottelu tarjoaa mahdollisuuden hävitä. Ja hyvällä prosentilla nämä hyödynnetään. Tarvittaessa laitetaan vaikka kiekko omaan maaliin.

Tarkkaile viimeistä kahta minuuttia kun Sport johtaa esimerkiksi 2-0 tai 3-1. Tässä vaiheessa kouluja käynyt urallaan jotain voittanut IFK-valmentaja ottaa maalivahdin pois. IFK:n ehkä jopa saadessa kiekon se lyödään päätyyn, josta Sport-pelaaja lyö sen biljardilyönnillä tyhjään maaliin.
Tämä on nähty noin 12 kertaa nyt putkeen parilla pikku poikkeuksella välissä.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jostain syystä ei Arttu ole juuri paraatipaikallaan maskimiehenä viihtynyt. Viimekaudella tehoja tuli juuri sieltä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kertoo kertoo, mutta jos et ymmärtänyt, niin pointtini oli että jos McLaren pärjää 50 kisaa paskasti Hondan moottorilla ja on tämän jälkeen vetänyt pari kisaa vihkoon uudella Mersun koneella, on vähän tosiasioiden venyttämistä meuhkata juuri tämän auton olevan niin ja niin huono paperillakin perustuen edelliseen 50 kisaan. Vielä hassumpaa olisi tuomita tuo Mersun kone sysipaskaksi koska on niin paljon näyttöä että Hondalla ei pärjätty.

Jos puhutaan jääkiekkojoukkueesta HIFK, niin ehdottomasti sarjataulukko on parempi tason mittari kuin ennakkoarviot. Se on kuitenkin vielä hyvin eri asia kuin yksittäisen ottelun rosterin taso. Joukkueen menestykseen vaikuttaa moni asia ja monethan ovat olleet esim. sitä mieltä että paremmalla valmentajalla joukkue menestyisi hyvin. Tuolloinhan vika ei olisi rosterissa. Tärkeämpänä pointtina pidän kuitenkin, että rosteri on vaihdellut tämän kauden IFK:ssa aivan hemmetisti, ja tuohon kysymykseesi rosterin tason mittaamisesta, tässä tapauksessa sitä on typerää perustella sarjataulukon kautta olipa otos 50 tai 1 ottelua.

Kantola 2 ottelua
O'Connor 2 ottelua (pelannut KooKoossa hyvin)
Malinen 2 ottelua (pelannut KooKoossa hyvin)

Hämäläinen 10 ottelua
Karjalainen 4 ottelua
J. Tamminen 3 ottelua
Heikkinen 2 ottelua
Levänen 2 ottelua
Schnitt 1 ottelu
Ulander 1 ottelu
Halonen 1 ottelu (aloittavana)
Taimi 17 ottelua (oli huono, ei ole ollut rosterissa enää aikoihin)
Saarelainen 22 ottelua
Rask 24 ottelua
Bäckström 25 ottelua (pukeneena)
Mieho 26 ottelua
Generous 26 ottelua
Partanen 28 ottelua
Kaski 31 ottelua

H. Tamminen 32 ottelua
Luttinen 32 ottelua
...

Tummennetut kuuluvat nykyiseen pelaavaan rosteriin. Eniten pelanneita ovat Petrell, Salmi, Ikonen ja Aaltonen juuri tässä järjestyksessä, eikä edes heistä kukaan ole pelannut tuota maagista 50 ottelua (surullista että kaksi eniten pelannutta ovat surkeaa kautta pelaava Petrell ja yrityksestä huolimatta heikko Salmi). Et siis kertakaikkiaan voi sanoa että nykyisestä rosterista olisi joku 50 ottelun otos olemassa, kun se ei pidä paikkaansa edes likimäärin. Se, että meillä on välillä ollut Kaski ja Salmela hyökkäämässä ja pakistossa on nähty Schnittiä, Ulanderia, Heikkistä ja Karjalaista, ei kerro mitään esim. siitä, kuinka hyvä pakkipari on O'Connor-Finley tai Eronen-Generous.

Sitten voidaan keskustella mielipidekysymyksinä siitä, miten kukakin näkee tilanteen. Onko rosteri yhä liian huono (esim. jos nykyisellä olisi lähdetty kauteen) vai onko vika valmennuksessa vai lukuisten asioiden summassa, joka on täynnä ikäviä yhteensattumuksia ja epäammattimaista toimintaa, kuten itse uskon. Kuitenkin väitän, että jos ihmisten pitäisi kasata jengi täysin tyhjästä uudelleen valmentajineen päivineen, moni näkisi perustellusti HIFK:n rosterin houkuttavampana kuin lukuisten sen yläpuolella olevien jengien vastaavan. Tämä perustuu näkemykseen, että HIFK:n hyvät pelaajat eivät saa itsestään parasta irti, mikä tuntuu minustakin täysin uskottavalta. Ei kuitenkaan kannata syyttää moottoria siitä, jos kaasupoljin jää jumiin puolivälissä, vaihteisto ei toimi, renkaat ovat tyhjät tai kuskina on kuurosokea mummeli, joka lähinnä luistattaa kytkintä kakkonen silmässä tilanteessa kuin tilanteessa.

PS: Pahoittelut viestin pitkittämisestä, mutta oma näkemykseni on, että esim. Petrell ei ole se pelaaja joka hänen toivottiin olevan. Myös Puustisen tasonlasku ei tunnu olevan enää tilapäistä. Kuitenkin esim. Elkins, Aaltonen, Ikonen, Hintz, Finley, Rask, Malinen, Leino, Grillfors, Eronen ja jopa Partanen ovat hyviä jääkiekkoilijoita, jotka jossain Tapparassa pitäisivät meitä täysin pilkkanaan. Kyllä tässä jotain muutakin mätää on kuin ettei rosterissa ole tarpeeksi tasokkaita pelaajia. Joku edariklikki ja tulehtuneet välit voisivat selittää tuota osaltaan.
Hyvin olet jaksanut poimia noita pelaajien matseja. Olisi mielenkiintoista nähdä myös samassa tilastossa lista, josta ilmenisi montako pakki-/ketjukaveria kullakin pelaajalla on ollut ja montako eri ketjukoostumusta Törmänen on keksinyt. Veikkaanpa että aika liuta. Eipä ole mikään ihme ettei kukaan kentällä olijoista (lukuunottamatta vastustajia) oikein tiedä missä pitäisi olla, minne pitäisi mennä, missä kaverit ovat ja minne kannattaisi syöttää. Jatkuva koostumuksien vaihtaminen ja peli ilman järjestelmää voi vain johtaa tähän.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Ei maalinedustalla ole ketään, koska siellä saa mustelmia. Yksi oire siitä, ettei joukkueessa ole kaikki kunnossa, koska joukkueen puolesta ei oteta iskuja?

Eikä sinne voi mennä, koska siitä tulee paitsio ja sitten kun kiekko jotenkin saadaan nepattua (nykykielellä DUMBATTUA, mikä kuulostaakin perseeltä) niin silloin joku voi yrittää parkkeerata maskiin ja sohimaan kiekkoa sisään, tosin noista dumbbauksista tulee yleensä vain vastustajalle hyökkays lopulta.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kölli avasi ennen matsia tuota joukkueen pelkotilaa. Samoja virheitä toistetaan koko ajan eikä niistä opita. Vaikeita tilanteita 'paetaan' jopa vaihtoon.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kölli avasi ennen matsia tuota joukkueen pelkotilaa. Samoja virheitä toistetaan koko ajan eikä niistä opita. Vaikeita tilanteita 'paetaan' jopa vaihtoon.
Joo, muutoinkin studiossa on hyvää jutustelua HIFK:sta. Kölli ja Nokelainen antavat aika hyviä pointteja häviävän joukkueen mielialasta ja sen vaikutuksesta peliotteisiin.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Elkinsin paluun jälkeen:

Puustinen-Malinen-Aaltonen

Luttinen-Hintz-Rask

Partanen-Elkins-Ikonen

Petrell-Leino-Åsten/Kantola

Johansson, Tamminen


Eronen-Generous

Grillfors-O'Connor

Finley-Heiskanen

Salmi, Kaski


Lankinen

Myllyniemi

Kyllähän toi nippu paperilla näyttää hyvältä. Kentällä näyttää sitten joltakin muulta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Analyytikon ketjuihin sen verran, että ei missään nimessä Johanssonia ulos kokoonpanosta. Ei niin huono, kun väitetään.

Hintz-Malinen-Aaltonen ykköskentäksi ja muiden ketjujen senttereiksi Johansson, Elkins ja Leino ja varalla Nykopp, jos pelaa vielä tällä kaudella. Tuo on sellainen sentterikalusto, jolla pitäisi tulosta tehdä. Ei mitään tekosyitä. HIntzin siirtäisin laitaa sen takia, että tekee nytkin hyvät nousunsa vasemman laidan kautta keskustan sijaan ja pelasi EHT:lla hyvin laidalla alkukaudesta. HIFK:n vain pitäisi löytää edes yksi ketju nyt alkuun, joka pystyisi tekemään tuhojaan tasaisesti. Sitä mukaa saattaisi muidenkin kipsi aueta. Nyt Aaltosen rinnalla on jatkuvasti pelannut yksi pelaaja, joka on taakka ketjulle: Petrell, Kantola tai Ikonen. Ikonen ei saanut eilen metrin syöttöä lapaan ja kaikesta tekemisestä paistaa virheiden pelko. Aaltosnen varmaan mietti moneen kertaan ,että mitä vittua täällä tapahtuu.

Puustisen pelaamisessa on alkanut näkymään pieniä heräämisen merkkejä. Saa syöttöjä lapaan ja hakeutuu vetopaikkoihin. Se on surullista, että tämmöisiä pieniä valonpilkahduksia pitää hakea. Partanenkin on parannus aivan yössä vaeltaviin Petrelliin ja Ikoseen.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tässä oma ehdotus kun sairastupa tyhjenee.

Johansson-Malinen-Aaltonen
Hintz-Elkins-Rask
Partanen-Leino-Ikonen
Petrell-Nykopp-Åsten
Tamminen, Puustinen,Kantola ynnä muut


Eronen-O'Connor
Finley-Heiskanen
Grillfors-Salmela
Salmi-Generous
Kaski
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kai Nykoppia kannata edes sommitella mihinkään ketjuihin, kun kaveri on hävinnyt kuin pieru Saharaan.

Johansson ehdottomasti kokoonpanoon! Päästään omistakin pois. Mutta ei Ikosen kanssa samaan kenttään, koska Jassen pitäisi hakea vauhtia välillä katsomon puolelta. On nimittäin sen verran paljon tullut tuhlattua viime aikoina hänelle rakennettuja paikkoja, että ei vaan ole jees pistellä ohi ilman seurauksia. Luttinen ottakoot Jassen paikan.

Kääpiöitä ei samoihin pakkipareihin, Finley-Heiskanen takaisin yhteen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eikä sinne voi mennä, koska siitä tulee paitsio ja sitten kun kiekko jotenkin saadaan nepattua (nykykielellä DUMBATTUA, mikä kuulostaakin perseeltä) niin silloin joku voi yrittää parkkeerata maskiin ja sohimaan kiekkoa sisään, tosin noista dumbbauksista tulee yleensä vain vastustajalle hyökkays lopulta.

Mua häiritsee kovasti joidenkin ihmisten tapa sekoittaa kovat ja pehmeät konsonantit. Sanotaan "blokata" astioita, "plokata" kiekkoja tai lausutaan kirjain q "guu". Ilmeisesti sitten joku myös puhuu dumbbaamisesta, yh :/ Mutta jos pointtisi oli, että myös dumppaaminen on väärin, koska se ei ole kotoperäinen sana, niin ainakaan neppaamisella ei ole ihan sama konnotaatio. Mielestäni dump-sana pitää sisällään tarkoitusperän (kiekko halutaan saada pysymään hyökkäysalueella) kun taas neppaus/nepata kertoo enemmän siitä teknisestä suorituksesta, eli miten se kiekko sinne vipataan ("nepillä").

Häiritsee myös ketjukoostumukset. Jos olisin Törmänen, pitäisin ensinnäkin pelaajille treenejä joissa oppisivat syöttökuvioita omalta alueelta ihan sinne maalintekosektorille asti, lisäksi laittaisin ketjuihin edes jotain järkeä. Johansson keskelle, Hintz laitaan (ja eri ketjuun ku Rask, jotta ainakin kahdessa ketjussa on vauhtia), Salmela pakiksi, Finley-Heiskanen takas ja Grillfors O'Connorin vierelle. Ei näiden pitäis olla näin vaikeita, alkaa olla kyl usko kovilla tähän taikuri Stögöön. Missä ne Törmäsen hattukanit viipyy?
 

444

Jäsen
Puustisen pelaamisessa on alkanut näkymään pieniä heräämisen merkkejä. Saa syöttöjä lapaan ja hakeutuu vetopaikkoihin. Se on surullista, että tämmöisiä pieniä valonpilkahduksia pitää hakea. Partanenkin on parannus aivan yössä vaeltaviin Petrelliin ja Ikoseen.
Mä sydämestäni toivon, että tämä 52. runkosarjaottelun kohdalla tapahtunut "heräämisen merkit" ei palkitse Gängstaa jatkosopimuksella. Olen valmis muuttamaan mieleni, mikäli vie IFK:n tänä keväänä mestaruuteen paukuttamalla pleijareissa 20+10 pistettä ja samalla lupautuu roimaan palkan alennukseen korvauksena perseilystään kahden viimeisen runkosarjan ajan.

Tuleville kausille tarvitaan eteenpäin pyrkiviä ja haluavia nousevia tähtiä, osaamisensa viime kausina näyttäneitä vakaita liigapelaajia sekä jo valmiita tähtiä. Missään nimessä joukkue ei kaipaa kiinnostuksensa ja motivaationsa menettäneitä hasbeenejä, joiden suurimmat urotyöt viime vuosilta sijoittuvat Namun narikkaan aamuyön tunteina ja hienosti allekirjoitettuun ylihintaiseen sopimukseen.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK tänään:

Partanen-Malinen-Aaltonen
Eronen-Generous

Puustinen-Hintz-Rask
Finley-O'connor

Luttinen-Leino-Kantola
Heiskanen-Grillfors

Petrell-Salmela-Ikonen
Salmi

Bäckström-Lankinen


Hyvältähän tuo muuten näyttää, mutta kolmonen kyllä pelottavan hidas ja hienoa että Bäcks palaa maalille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tohon kun vielä tulee Johansson ja Elkins, niin... Niin eihän se peli parane, mutta karmea nippu paperilla, jos olisi ennen kauden alkua miettinyt.

Hyvä että Partanen saa sauman ykköskentässä. Ei siihen ole oikein kukaan istunut.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuskinpa siihen istuu kuljetusliike Partanenkaan sen enempää. Sitäkin komeampia kiekon menetyksiä toki luvassa, toivottavasti Bäckström ei hajoa heti ensimmäiseen torjuntaan, koska niitä on tänään luvassa.

Panu Mieholle tänään 1+1.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskinpa siihen istuu kuljetusliike Partanenkaan sen enempää.

No itse istuttaisin siihen ehkä Raskin, jota ei olla vielä kokeiltu ja kun Elkins tai Johansson palaa, niin Hintzin, mutta siihen pitää saada pelaaja, jonka lähtökohtainen ratkaisu on kiekolla pelaaminen tai kiekon pitäminen omalla joukkueella. Oli ihan karmeata katsoa kolmantena lenkkinä Ikosta, Petrelliä tai Kantolaa. Kai siinä haettiin ketjuun sellaista työntekoa ja suoraviivaisuutta, mutta lopputulos oli katastrofi. Kyllä hyvän rouhijapelaajankin pitää omata kohtalaiset kiekolliset taidot ja peliälyn kärkikentässä, että pystyy tekemään omille ketjukavereilleen edistäviä kiekollisia ratkaisuja. Oli hauska katsella esim. Aaltosen kehon kieltä, kun Ikonen heitti kahden metrin syöttöjä metrin ohi ja kahteen kertaan samassa vaihdossa tai vastaavasti heitti kiekkoa päätyyn tilanteessa, jossa Aaltonen odotti syöttöä itselleen. Mietti varmaan, että mitä vittua täällä tapahtuu ja ihan aiheesta.

Aaltonenhan tykkää hakea kiekkoa alhaalta ja rakentaa peliä tai en tiedä tykkääkö varsinaisesti, mutta koska HIFK:n omista lähdöt ovat niin olemattoman surkeita, niin joutuu hakemaan kiekkoa alhaalta. Mikäli saisi sentteriltä sitä kiekkoa vauhtiin keskialueella niin vaarallisuusaste nousisi monta pykälää. EIkä ole sentterin vika, vaan HIFK:n pelitavan.

Koko kauden ihmetellyt tätä HIFK:n paineen alta lähtöä. Vastustajat pyrkivät pelaamaan kiekon sentterin/keskustan kautta peliä avaten. HIFK:n pakki laittaa kiekon laitaan, josta seisovin jaloin oleva pelaaja yrittää kääntää sen keskelle. Tämä on toistunut koko kauden. Aivan karmeaa jo rakenteellisesti. Tällä saadaan onnistuessaankin 2 pelaajaa rintamaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ikonen sentään yritti syöttää, mutta tänään saattaa tulla sitten ilmeitä jostain muusta syystä, kun yksi pelaajaa koohottaa vermona siihen asti kunnes menettää kiekon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aaltonenhan tykkää hakea kiekkoa alhaalta ja rakentaa peliä tai en tiedä tykkääkö varsinaisesti, mutta koska HIFK:n omista lähdöt ovat niin olemattoman surkeita, niin joutuu hakemaan kiekkoa alhaalta. Mikäli saisi sentteriltä sitä kiekkoa vauhtiin keskialueella niin vaarallisuusaste nousisi monta pykälää. EIkä ole sentterin vika, vaan HIFK:n pelitavan.

Koko kauden ihmetellyt tätä HIFK:n paineen alta lähtöä. Vastustajat pyrkivät pelaamaan kiekon sentterin/keskustan kautta peliä avaten. HIFK:n pakki laittaa kiekon laitaan, josta seisovin jaloin oleva pelaaja yrittää kääntää sen keskelle. Tämä on toistunut koko kauden. Aivan karmeaa jo rakenteellisesti. Tällä saadaan onnistuessaankin 2 pelaajaa rintamaan.

Tästä sentterihommasta tuli muuten mieleen se muutaman viikon takainen Lukko -peli Nordiksella, jossa oikeasti pakki Saku Salmela oli paras sentterimme, joka toi onnistuneesti kiekkoa ylös ja sai jopa omille sitä jaettua.

Mutta joo, kun kaikki sentterit ovat rosterissa ja nimiä katsoo, niin luulisi ettei ole hädänpäivää. Mutta lähempi tarkatelu sitten todistaakin, että ainoa ruutunsa täyttävä oikea sentteri on Elkins, joka nyt on valitettavasti saikulla (mutta ei kuulemma kauaa enää onneks). Jos pelilliset asiat ja roolitukset olisivat kunnossa, niin en laittaisi Elkinsiä ja Aaltosta kimppaan, mutta kun tilanne nyt on mikä on, niin todennäköisesti laittaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös