Törmäselle kenkää!

  • 178 150
  • 823

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on ehdotus - Mike Keenan loppukaudeksi. Asennetta alkaisi varmaan monesta pelaajasta löytymään kun Keenan kertoisi muutaman asian yrittämisestä ja joukkuepelaamisesta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kuten eilen kirjoitin, Törmäsen jatkosoppari heti syksyllä oli väärä.
Nyt siiitä maksetaan, tai tullaan maksamaan.

Tämä on hieman kaksiteräinen miekka. Viime kausi meni hyvin niin runkosarjan kuin playoffsienkin osalta. Ei ole ollut mikään itsestäänselvyys tässä seurassa oikeastaan koskaan. Tähän kauteen lähdettäessä IFK oli ennakkosuosikki melkein kaikkien asiantuntijoiden papereissa. Tottakai syksyllä oltaisiin voitu päättää, että katsotaan mahdollista jatkosopimusta vuodenvaihteen jälkeen, mutta tällöin olisi ollut suuri mahdollisuus, että pelien mennessä nähtyä paremmin Törmänen olisi ehtinyt sorvata sopimuksen johonkin muuhun seuraan. Jopa minäkin olisin ollut valmis ottamaan tuon riskin, koska tällaisesta kyykkäämisestä ei ollut vielä syksyllä merkkejä ilmassa. Toisaalta myös uskon, että mikäli sopimus oltaisiin julkaistu heti kauden kynnyksellä, olisi sille antanut suostumuksensa merkittävä enemmistö tällekin palstalle kirjoittavista nimimerkeistä.

Mistä tämä kyykkääminen sitten johtuu on itsellenikin osin mysteeri. Selvästikin joukkue on karannut Törmäsen näpeistä jo aikoja sitten lumipalloefektin tavoin, mutta kyllähän taustalla on myös vääriä pelaajavalintoja, puutteita tietyillä pelipaikoilla, yksittäisiä alisuorittajia ja ne lähes ennätykselliset loukkaantumissumat. Asia on monen tekijän summa, joka on hiljalleen lähtenyt eskaloitumaan. Eikä tarkoitukseni ole nyt puolustella Törmästä, koska tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa ei hirveästi muita vaihtoehtoja ole kuin potkut mikäli halutaan välttyä myös sääleistä ulosjäämiseltä.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Aika on tullut minunkin laulaa samaa laulua. Ensi vuoden liksa hanskaan ja pihalle. Kaikki muut ratkaisut tulevat vielä kalliimmaksi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on ehdotus - Mike Keenan loppukaudeksi. Asennetta alkaisi varmaan monesta pelaajasta löytymään kun Keenan kertoisi muutaman asian yrittämisestä ja joukkuepelaamisesta.

Samantyyppinen oli omakin ehdotukseni, Shedden loppukevääksi kakkoseksi ja 'henkiseksi valmentajaksi'. Ei potkuja. Tehdään kerrankin jotain out of the box.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä Törmäsenkin recordi aika mystinen. Sveitsissä mestaruuden jälkeisellä kaudella sai kenkää kesken kauden kun kausi meni vihkoon.

Nyt ensin alisuorittamista IFK:ssa. Sitten hyvä kausi ja nyt aivan törkeän huono kausi.

Aika harvassa on varmaan valmentajat, jotka ison seuran pelaajamateriaalilla floppaa huippukauden jälkeen totaalisesti.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä Törmäsenkin recordi aika mystinen. Sveitsissä mestaruuden jälkeisellä kaudella sai kenkää kesken kauden kun kausi meni vihkoon.

Nyt ensin alisuorittamista IFK:ssa. Sitten hyvä kausi ja nyt aivan törkeän huono kausi.

Aika harvassa on varmaan valmentajat, jotka ison seuran pelaajamateriaalilla floppaa huippukauden jälkeen totaalisesti.
Onkohan Antilla tapana gonahtaa niin pahasti hyvän kauden jälkeen. Mystistä on tosiaan.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Itse taas pidin Törmäsen jatkosopparia hyvänä asiana, koska yhdeksi kaudeksi piti saada koutsi. Eiköhän Ville tulee ykköseksi kaudelle 2018-19, kun on Sveitsissä kaksi vuotta Taikaviitan koulussa. Nyt joukkue ei pelaa enää Törmäselle, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa valmentaja. @Apassi esiintuoma Westerlund olisi tähän hätään paras vaihtoehto eli sopimus samalla ensi kaudeksi. Erkka on nyt jonkin aikaa hengähtänyt ja tehnyt ihan varmasti pelinkehittämiseen liittyvää tutkimustyötä, joten Erkan uusilla ideoilla ehkä saataisiin tällekin kaudelle jonkinlainen kasvojen pesu. Mestaruudesta ei tarvitse uneksia, mutta ehkä välieriin olisi vielä mahdollisuus.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Erkka on nyt jonkin aikaa hengähtänyt ja tehnyt ihan varmasti pelinkehittämiseen liittyvää tutkimustyötä, joten Erkan uusilla ideoilla ehkä saataisiin tällekin kaudelle jonkinlainen kasvojen pesu. Mestaruudesta ei tarvitse uneksia, mutta ehkä välieriin olisi vielä mahdollisuus.
Olen ihan samaa mieltä. Nyt joukkue tarvitsee uuden virikkeen ja herätteen eli päävalmentajan vaihto se on tässä kohtaa paras ratkaisu.
Nyt paketti on aivan sekaisin ja jengi näyttää siltä, että ei tosiaan ole päävalmentajan hyppysissä. Tähän joku koodinimi "Erkka" sisään ja pakettia kuntoon loppu runkosarjasta. Ei tuo runkosarjan otteluohjelma edes näytä erityisen pahalta, kun esim. Tapparaa tai KalPaa vastaan ei ole edes yhtään peliä enää jäljellä. Suurin osa peleistä on juuri näitä meidän ympärillä olevia jengejä vastaan.
Toki tässä kohtaa kun on viiden pelin tappioputki ja edellisestä kymmenestä pelistä viisi pistettä kasassa, niin vaikea puhua helpoista otteluista tai sarjaohjelmista, mutta jos ja jos se muutos saadaan ja jengi herää pelaamaan, niin kyllä tuolta voi vielä pari sijaa nousta ja mennä vielä puolivälieristä jatkoon.
Tapparaa ei kaadeta oli sitten mikä, mutta muita vastaan näen edelleen että jos jengi ottaa oikeat stepit, niin on mahdollista ihan mikä vain.

Isoja jossitteluita silti.
 

VSP73

Jäsen
Tuntuu olevan niin, että tänne kirjoittavat eivät tunne lainalaisuuksia, mitkä vaikuttavat urheilijan ja valmentajan kompetenssiin.

Helsingfors Idrottsföreningen Kamraternin pelaajia on jatkuvasti, aivan koko ajan, telakalla. Syy ei ole sattumissa, ”epäonnekkaissa” seli-seli –jutuissa, mitkä upottavat kertojan syvälle myötähäpeän suohon. Syy on huolimattomasti, välinpitämättömästi hoidetussa kesäharjoittelussa. Miehiä tulee kesän ”kaikkien aikojen parhaalta” omatoimitreeni-jaksoltaan. Väite säälittävän harvan kohdalla on faktaa – valitettavasti.

Huonosti harjoitellut on myös huono ottamaan vastaan – fyysisesti ja henkisesti – vaatimuksia, jotka yhteistreeneissä syksyllä eteen tulee.

Tilanteessa ei välttämättä auta Törmäsen ”vapaa-ajattelu”. Nykytermein ”lähtökohtaisesti” Antin idea on hieno: sisäistä motivaatiota haetaan mm. pelaajien autonomialla (=kokemus saada vaikuttaa tekemiseen). Pelaajien omavastuun (HIFK:ssa) ollessa +- nolla, on tulos lähinnä miinus.

Ollappa joukkueessa henkilö, jolla munaa sanoa totuus. Kun se ei ole valmentaja, se pitäisi löytyä pelaajistosta. Tämän kauden lampaista sitä ei löydy.

Ei todellakaan.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaajien vapaudet ovat nykyaikaa, mutta se vaatii oikeanlaiset pelaajat. Erityisen tärkeää on johtavien pelaajien rooli. Nämä johtavat pelaajat pitävät osaltaan huolen siitä että hommat hoidetaan ammattimaisesti. Jos pelaajien joukossa on liikaa vapautta ja vastuuta väärin käyttäviä, niin silloin oikea valmentaja on Summanen. No sitten taas puhutaan pelolla johtamisesta, mutta ehkä tämä joukkue vaatii sen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
ensi kauden alku tulisi olla mielestäni kohtalokas stögön kohdalla, jos tulosta ei ala tulemaan ensi kaudella heti(!) niin CHL:ssä kuin Liigassa niin se on monoa surutta vain, toivottavasti tällöin on puikoissa uusi UTJ!

HIFK ei pelaa CHL:ää ensi kaudella.

Tämä nyt on ihan naurettavaa. Miten Nybondas voi olla vastuussa jos valmennus ryssii työkalut millä joku muu valmennus olisi mennyt päätyyn saakka? Nybondas rakensi joukkueen millä oli mahdollisuus menestyä ja Törmänen päätti jättää sauman käyttämättä. Pitäisikö Nybondaksen vastata vielä pelillisistä suuntaviivoista?

Lainaamasi ei ollut naurettavaa, sinun tekstisi sen sijaan on. Nybondas on vastuussa joukkueen rakennuksesta, ja joukkue on rakennettu huonosti. Kukaan valmentaja ei menisi tällä joukkueella päätyyn saakka. Nybondas rakensi viime kaudelle joukkueen, jolla oli mahdollisuus menestyä. Nybondas rakensi tälle kaudelle joukkueen, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia menestyä.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HIFK ei pelaa CHL:ää ensi kaudella.

Niin joo hyvä pointti unohtui ihan täysin, että IFK:han ei ole lähelläkään CHL-paikkaa. Mahtavuutta, muut vääntää CHL:ssä hyviä ja panoksellisia pelejä syksyllä samaan aikaan kun edarit pelaa harkkamatseja joitain kerhoja vastaan jee.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä Stögön voi pois potkia jos tilalle tulee laatua myös ensikauden kattavalla sopparilla. Samalla ovenavauksella pitää lähteä myös Karavaanari. Jos ei noi molemmat ehdot täyty niin voi jättää potkimattakin, siitä ei ole mitään hyötyä ja tämä kausi on hävitty vaikka vaihtaisi kaikki organisaatissa. Ihan turha potkia vain potkimisen ilosta jos lopputulos on samaa paskaa eri pöntössä.

Jotenkin oon valmis antamaan Törmäselle vielä ensikaudenkin, onhan tässä nyt mennyt aivan kaikki päin helvettiä mikä voi mennä enkä lähtisi kaikesta Anttia syyttämään. Kukaan ei ole mennyt eteenpäin urallaan (poislukien Heiskanen), loukkaantumiset, alisuorittaminen, usko tiettyjen yksilöiden kehitykseen ja viimekauden onnistujien tason ylläpito. Kaikki nämä on valmennuksen vastuulla, mutta eikai kukaan voi noin totaalisesti epäonnistua ilman että taustalla on helvetisti jotain mistä me ei tiedetä mitään.

Vetäähän siellä toki Kärpät ja Lukkokin päin helvettiä isolla budjetilla. Lukon peli on vielä paskempaa kun meillä ja sinnekin hommattiin kokenut valmentaja kesken kauden. Kärppiä on viety koko kausi 6-0 ennen perjantaita. Ehkä tällä kaudella ketään yli 80k ansaitsevaa ei kiinnosta pelata jos ei saanut sopparia Tapparaan.

Joku tuolla meidän jengissä nyt paskoo kaiken mitä parikautta rakennettiin, enkä jaksa uskoa että pääsyyllinen on Stögö. Jos Stögön kenkiminen poistaa umpisolmut niin pihalle vaan, mutta vain jos laatua tulee tilalle.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Sinisilmäisesti olen uskonut johonkin Törmäsen masterplaniin, mutta kyllä minäkin nyt alan pikkuhiljaa uskomaan, että se oli pelkkää silmälumetta ja utopiaa. Ei sillä ole mitään ässiä hihassa, ei se suunnittele Tapparan kaatamista heti puolivälierissä, ei se suunnittele mitään isoa yllätystä, ei se pidä tahallaan tiettyjä osa-alueita pelistä piilossa ja vapauta niitä vasta pleijareissa. Ehkä se on vain yksinkertaisesti liian paljon vapauksia antava ja liian vähän vastuunkantoa vaativa. Tilalle pitäisi kuitenkin löytää joku parempi vaihtoehto kuin Kiva-Harri.

Suurin vastuullinen tämän kauden paskaan menestykseen on silti Nybondas. Hän rakensi joukkueen, jota ei kukaan valmentaja olisi saanut pelaamaan huipputasolla. Ja kuten @PuukäsiPakki kirjoitti, kyllä sen Karavaanarin on lähdettävä samalla ovenavauksella, jos Stögö saa potkut.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Mahtavuutta, muut vääntää CHL:ssä hyviä ja panoksellisia pelejä syksyllä samaan aikaan kun edarit pelaa harkkamatseja joitain kerhoja vastaan jee.

Sivuhuomiona, Kerho pelaa hyviä ja panoksellisia pelejä CHL:ssä kun edarit vääntää harkkamatseja... Vissiin Savonlinnan pallokerhon kanssa? Siinä olisi kyllä mittaria.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuota, jos nyt oikeasti Stögö saisi kenkää, niin loppukauden siellä valmentaa kyllä Tanska, Kangasalusta ja Lunkka. Mihin näitä Sheddeneitä tarvittaisiin?

Kausi on jo menetetty, mutta jos jotain kasvojenpesua haluaa organisaatio tehdä, ja kenkii Stögön, niin noilla kolmella mennään loppukausi. En näe mitään syytä sekoittaa Kiva-Harria tai ketään muutakaan enää tuohon. Tulos on jo aika selvä. Joko jäädään sääleihin tai tsägällä niistä läpi ja seuraavasta parista sitten 4-0 lomille.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota, jos nyt oikeasti Stögö saisi kenkää, niin loppukauden siellä valmentaa kyllä Tanska, Kangasalusta ja Lunkka. Mihin näitä Sheddeneitä tarvittaisiin?

Kausi on jo menetetty, mutta jos jotain kasvojenpesua haluaa organisaatio tehdä, ja kenkii Stögön, niin noilla kolmella mennään loppukausi. En näe mitään syytä sekoittaa Kiva-Harria tai ketään muutakaan enää tuohon. Tulos on jo aika selvä. Joko jäädään sääleihin tai tsägällä niistä läpi ja seuraavasta parista sitten 4-0 lomille.

Näinhän siinä kävisi ja näin se on järkevintä tehdä, mikäli potkuihin päädytään. Tiedä sitten tuoko mitään muutosta, Tanska on ollut Ramin apuna floppaamassa ja Törmäsenkin kanssa tämä on toiminut. Huonomminhan tämä ei kuitenkaan voi mennä.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän siinä kävisi ja näin se on järkevintä tehdä, mikäli potkuihin päädytään. Tiedä sitten tuoko mitään muutosta, Tanska on ollut Ramin apuna floppaamassa ja Törmäsenkin kanssa tämä on toiminut. Huonomminhan tämä ei kuitenkaan voi mennä.
Oon monesti miettinyt että onko meillä penkin takana oikeat apuvalmentajat. Kai niilläkin jotain merkitystä on. Tästä hyvänä esimerkkinä Bluesin suonenveto meidän mestaruuskaudella joka oli nähtävästi täysin Marjamäen ansiota.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Laitetaas oikeeseen ketjuun:

En usko, että Stögiksen pois potkiminen auttaa mitään ja uskon, että Stögis valmentaa myös ens kaudella.

Tän kauden joukkue ei yksinkertaisesti ole hyvin kasattu. Antaisin mielummin pelaajista alisuorittajien lähteä ennen siirtorajaa muihin maisemiin ja samalla voisi nostaa Kolleista ja Rokista jengiä haistelemaan liigaa isoissa valoissa.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Itsekään en antaisi Stögölle potkuja jo talouden takia, Nybarille antaisin välittömästi. Hommaisin vielä siitä säästyneistä euroista ja Bisnes-Tommilta saaduilla rahoilla muutaman pelimiehen. Kerran vielä pojat!!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sivuhuomiona, Kerho pelaa hyviä ja panoksellisia pelejä CHL:ssä kun edarit vääntää harkkamatseja... Vissiin Savonlinnan pallokerhon kanssa? Siinä olisi kyllä mittaria.

Kerho kuin kerho vastaan niin nämä puudelit ottavat dunkkuun...
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Kerho kuin kerho vastaan niin nämä puudelit ottavat dunkkuun...

@Walkin; villakoirat (puudelit) ovat reippaita, älykkäitä ja oppivaisia koiria. Nyky-IFK:n pelaajat muistuttavat lähinnä kolmivarpaisia laiskiaisia. Ketään ei kiinnosta mikään. Lisäksi suippoleuka-osasto (#42 ja #30) lahjoittaa ainakin kaksi-kolme maalia ottelua kohti ja suippoleukavalmentaja palkitsee heidät taas kerran lisäämällä peliaikaa.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Tuntuu olevan niin, että tänne kirjoittavat eivät tunne lainalaisuuksia, mitkä vaikuttavat urheilijan ja valmentajan kompetenssiin.

Helsingfors Idrottsföreningen Kamraternin pelaajia on jatkuvasti, aivan koko ajan, telakalla. Syy ei ole sattumissa, ”epäonnekkaissa” seli-seli –jutuissa, mitkä upottavat kertojan syvälle myötähäpeän suohon. Syy on huolimattomasti, välinpitämättömästi hoidetussa kesäharjoittelussa. Miehiä tulee kesän ”kaikkien aikojen parhaalta” omatoimitreeni-jaksoltaan. Väite säälittävän harvan kohdalla on faktaa – valitettavasti.

Huonosti harjoitellut on myös huono ottamaan vastaan – fyysisesti ja henkisesti – vaatimuksia, jotka yhteistreeneissä syksyllä eteen tulee.

Tilanteessa ei välttämättä auta Törmäsen ”vapaa-ajattelu”. Nykytermein ”lähtökohtaisesti” Antin idea on hieno: sisäistä motivaatiota haetaan mm. pelaajien autonomialla (=kokemus saada vaikuttaa tekemiseen). Pelaajien omavastuun (HIFK:ssa) ollessa +- nolla, on tulos lähinnä miinus.

Ollappa joukkueessa henkilö, jolla munaa sanoa totuus. Kun se ei ole valmentaja, se pitäisi löytyä pelaajistosta. Tämän kauden lampaista sitä ei löydy.

Ei todellakaan.

Sulla on jutuissasi pointtia, mutta sitten samaan aikaan ei. Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Meinaatko että esimerkiksi Elkins on valmistautunut kauteen huonosti ja on tästä syystä nyt pitkällä saikulla? Osan kohdalla uskon että tuo väittämä pitää paikkansa, osan kohdalla taas ei. Väitän että jokaisesta joukkueesta löytyy molempia, mutta IFK:ssa tällä kaudella tuo suhde saattaa vaan olla negatiivisempi kuin monella muulla.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oon monesti miettinyt että onko meillä penkin takana oikeat apuvalmentajat. Kai niilläkin jotain merkitystä on. Tästä hyvänä esimerkkinä Bluesin suonenveto meidän mestaruuskaudella joka oli nähtävästi täysin Marjamäen ansiota.
Tästä sen verran, että Latehan siellä Bluesissa pelillistä tahtipuikkoa heilutti. Matikainen toimi enemmänkin joukkuehengen sytyttäjänä, ja varmasti tässä myös onnistuikin. Vähän sama tilanne, kuin tämän hetken Kärpissä. Suikkasen pelillisillä opeilla yritettiin alkukausi, vituiks män. Nyt sitten Manner ottanut pelilliset ohjat ja Suikkanen toimii enemmänkin "matikaisena".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös