Ti 3.1.2017 Jukurit - TPS

  • 3 789
  • 24

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#82 Erik Thorell - #22 Jerry Ahtola - #12 Dave Spina
#67 Jasper Lindsten - #37 Patrik Virta - #71 Tomi Kallio
#84 Ilkka Pikkarainen - #29 Jonne Virtanen - #65 Topi Taavitsainen
#51 Markus Nurmi - #48 Julius Vähätalo - #41 Oskari Siiki

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#46 Miro Keskitalo - #49 Ilkka Heikkinen
#20 Jani Forsström - #55 Harri Tikkanen
#26 Markus Kojo

#30 Aleksandar Georgiev
(#34 Oskari Setänen)

Loukkaantuneet: #10 Eric Perrin (27.12.2016 - ylävartalovamma, "tammikuun puoliväli"), #17 Tadas Kumeliauskas (28.11.2016 - loppukausi)
Rotaatio: #43 Otto Nieminen, #77 Timi Lahtinen
Lainat: #40 Martin Berger (02.01.2017 - TuTo, toistaiseksi), #44 Elias Karvonen (02.01.2017 - TuTo, kaksi viikkoa), #45 Teemu Lämsä (13.12.2016 - SaPKo, 31.01.2017 saakka), #53 Tarmo Reunanen (TuTo - kausi 2016-17)
U20-kisoissa: #25 Teemu Väyrynen, #31 Karolus Kaarlehto (21.05.2016 - laina: TuTo - kausi 2016-17)

Vuodenvaihteen jälkeen TPS:n kokoonpanossa on tapahtunut paljon muutoksia, vaikka käytännössä jatketaankin samalla joukkueella kuin vuoden 2016 viimeisessä ottelussa SaiPa:a vastaan. Hyökkäystriot ovat täsmälleen samassa kokoonpanossa, puolustusparit ovat samassa kuosissa sekä aloittava maalivahti pysyy samana. Seiskapakki on ainoa, joka vaihtuu: Markus Kojo palaa SaPKo-lainaltaan Turkuun, joten Martin Berger matkaa Aurajoen toiselle puolen Kupittaalle TuTo:n riveihin toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella.

Artukaisten ja Kupittaan välillä tapahtuu muutenkin pelaajaliikennettä. Viime otteluissa rotaatiossa ollut Elias Karvonen siirtyy pariksi viikoksi Kupittaalle. Vastaavasti Timi Lahtinen palaa TuTo:sta TPS:n riveihin. Ainakaan tähän otteluun Lahtista ei ole merkitty kokoonpanoon, joten käytännössä Lahtinen menee suoraan rotaatioon.

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, keitä pelaajia on TPS:n mukana Savon kiertueella. Tarkoitan tällä siis sellaisia pelaajia, joita ei ole merkitty tämän päivän kokoonpanoon. Yleensä joukkueen mukana matkustaa kuitenkin 1-2 "varapelaajaa". Ovatko esim. Otto Nieminen ja Timi Lahtinen kuitenkin joukkueen mukana? Voidaanko pelaavaan kokoonpanoon odottaa jotain muutoksia siirryttäessä Mikkelistä Kuopioon? Yksi kysymys on myös se, että tuleeko Markus Kojo saamaan tänään peliaikaa. Voisiko Kojo haastaa Miro Keskitalon paikan Ilkka Heikkisen rinnalta?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kotijoukkueen soturit:

#9 Roine Miika #12 Asplund Turo #33 Ritamäki Janne
#43 Jaatinen Antti #55 Koivisto Miika

#38 Tallberg Teemu #82 Koivisto Henrik #18 Budish Zach
#7 Piipponen Samuli #10 Kauppinen Marko

#19 Lähde Nestori #16 Henritius Teemu #23 Laakkonen Niko
#3 Karalahti Keni #52 Hietanen Valtteri

#25 Kalliola Joonas #14 Nättinen Topi #33 Ritamäki Janne
#5 Hyvärinen Ville

#30 Rajaniemi Sami
(#1 Norja Mika)

Jukureilla ihmeellinen tilanne kun hyökkääjiä on peräti kahta varaa pitää poppareilla, ei ole siis lainkaan kapea rosteri ainakaan vielä näin viikon ensimmäisessä ottelussa. Ketjut ovat hyvin tutun näköiset (etenkin Kumpulaisen loukkaantuminen huomioiden), Piitulainen palannut ykkösen laitaan ja Ritamäki siirretty jälleen neloseen. Kolmonen on sama kuin viimekin yrittämällä, hienoa toki Lakulle että peliaikaa piisaa vihdoin kun alkukaudesta näytti ettei edustukseen ole mitään asiaa. Pakistot samassa ryhmityksessä kuin lähes koko kauden ja ylimääräisenä pelaajana tänään seitsemännen pakin viittaa kantava Hyvärinen.

Odotuksia illalle että kunhan nyt sais ees avausmaalin aikaan. Toivottavasti TPS lähtee rynnistämään että Jukureille avautuu vastaiskupaikkoja (ja toivottavasti tällä kertaa niistä saadaan myös maaleja), edellinen ottelu Ilvestä vastaan oli sinänsä karmeaa katsottavaa kun Jukurit yritti epätoivon vimmalla päästä rakentamaan hyökkäyksiä kun kaveri lähti elusta pelaamaan nolla-nollaa ja luonnollisesti johtomaalin jälkeen linnoittautui vielä muutaman pykälän tiukemmalle juoksuhautoihin. No oletettavasti TPS:llä ei ole mitään syytä lähteä Jukureita vastaan peruuttelemaan edes vieraskentällä (surullista kyllä, tekisi mieli sanoa Jukureiden tapauksessa "etenkään", vaikka luonnollisesti koti- ja vierasmatsit on täysin eri maailma ja kotona joutuu hyökkäämään enemmän mikä avaa taitavammille vastustajille liikaa maalintekotilanteita vastaiskujen kautta) joten tolkuttomalla tasonnostolla maalinteossa ja oman maalin puolustamisessa olisi teoriassa mahdollisuuksia myös Jukureilla. Energiaa luulisi riittävän ja varmasti voitonnälkääkin (tosin saattaa olla jo tuskan puolella), toivottavasti tuo kombinaatio ei realisoidu ylipelaamisena ja mailan puristamisena kotijoukkueen osalta.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hauska nähdä mitä Risto-setä on nyt miettinyt. Ilves-peli oli surullinen sikäli, että pelitavallinen jänne loppui heti Ilveksen johtomaaliin toisen erän puolessavälissä ja sen jälkeen pelattiin valmentajan päätöksellä yksivaiheista pystysuunnan koohotusta, jossa kaiken lisäksi tietoisesti ylipaineistettiin pakkien avustuksella. Havumetsien kiekolla Jukurit sai viimeiseen erään tunteen päälle, mutta valitettavasti viisaat, modernilla suomalaisella identiteetillä varustetut joukkueet (kuten vaikkapa Kiven Ilves) osaavat tuollaisen naurettavan koohotuksen puolustaa aika kylmästi pois.

Tänään ei saa tapahtua sitä alistumisen ja epätoivon merkkiä, että Dufva jossain vaiheessa (saati ottelun alussa) peluuttaisi pystysuunnan painepeliä. Ei edes joukkueen herättämistarkoituksessa.

kotona joutuu hyökkäämään enemmän mikä avaa taitavammille vastustajille liikaa maalintekotilanteita vastaiskujen kautta
Ei, ei... Nyt tuli arvon palstaveljen kommentti kuin suoraan 90-luvun suomalaisen valmentajan suusta :) Jaloslaisen Meidän pelin yksi perusfilosofinen ajatus: me emme joudu hyökkäämään enemmän, me saamme hyökätä enemmän. No, tämä on tematiikka josta saataisiin pitkäkin keskustelu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Näyttää aika tyhjältä parkkipaikat, taitaa tulla kauden tähän mennessä pienin yleisömäärä.

Ei oo kyllä paljoa positiivisemmat fiilikset pelistä vieläkään, jos ny Raju pitäis nollat ni saatais ehkä yks piste... Sais ees myyntikojusta tuhkaa ostettua päälle ripoteltavaksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei lainkaan helppo matsi tiedossa, täysin voitettavissa toki. Fiksulla ja maltillisella neljän kentän vyörytyksellä tulee Tepsin pystyä pelaamaan heti ja ottaa sitä kautta tahtipuikko itselleen. Mihinkään ylihyökkäämiseen ei pidä lähteä, mutta ei mitään bussiakaan tässä lähdetä pelaamaan. Kallio ollut hirmu iskussa ja sanomattakin selvää, että iso rooli on kapteenilla taas. Thorell voisi myös palata sinne marras-joulukuun lentokeliin.

Allu maalissa, toivottavasti musta tarttuu hanskaan! 3-3 ja Tepsille se yksi lisäpiste.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olipa TPS luvalla (ja ilmankin) sanoen paska. Etenkin yv ihan jukuritasoa, mutta kiekkojen tiputtelut yms virheet kanssa sellaisia mitä odottaa lähinnä näiltä mestisbudjetin porukoilta. Ja olihan niillä paikat eikä silti tee kuin Thorell yhden... Niin ja etenkin ensimmäisessä erässä ihme ragemoodissa vieraiden järkäleet, onko Tallinder ottanut mielenhallintavinkkejä Illu Pikkaraiselta? (Se ei toki ihmetytä että Pikkarainen oli jälleen saalistus/teloitusmoodissa.)

Jukureilta hyvä peli materiaaliin nähden, pitkästä aikaa porukka pystyi olemaan reilusti parempi kuin osiensa summa. Rajaniemeltä etenkin hienoja torjuntoja ja Nättinen kantaa nyt yksin nelosta kun Kumpulainen on loppukauden telakalla. Siihen vois sovittaa Jesperin vaikka nelosen laitaan jos nelonen saisi sillä jälleen vauhtia ja pyöritysvoimaa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Yksi kysymys on myös se, että tuleeko Markus Kojo saamaan tänään peliaikaa. Voisiko Kojo haastaa Miro Keskitalon paikan Ilkka Heikkisen rinnalta?
Anteeksi vain, mutta miten helvetissä Markus Kojon tilastot ovat selitettävissä?
 

Liitteet

  • Screenshot_20170103-214045.png
    Screenshot_20170103-214045.png
    217,2 KB · kertaa luettu: 356

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei ole Tepsi joulutauon jälkeen vakuuttanut, mutta pisteitä silti ropissut 8/12. Se on yleensä hyvän joukkueen merkki, oli kyseessä sitten mikä palloilulaji tahansa. Tuurikin ansaitaan, ja paskallakin pelillä ansaitut pisteet lasketaan. Eteenpäin.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Olipa TPS luvalla (ja ilmankin) sanoen paska. Etenkin yv ihan jukuritasoa, mutta kiekkojen tiputtelut yms virheet kanssa sellaisia mitä odottaa lähinnä näiltä mestisbudjetin porukoilta. Ja olihan niillä paikat eikä silti tee kuin Thorell yhden... Niin ja etenkin ensimmäisessä erässä ihme ragemoodissa vieraiden järkäleet, onko Tallinder ottanut mielenhallintavinkkejä Illu Pikkaraiselta? (Se ei toki ihmetytä että Pikkarainen oli jälleen saalistus/teloitusmoodissa.)

TPS:n peli on tuomittu täysin paskaksi varsin monissa pelin jälkeisissä keskusteluissa, välillä aiheesta ja välillä aiheetta. Siltikin mennään 15 pelin kuntopuntarissa yli 2p/o tahdilla. Papat höntsää paskaa kiekkoa ja säästelee pleijareihin. Ja turha näyttää niitä ylivoimakuvioita vastustajille ennen tosipelejä :hymiö.

Joka tapauksessa nämä itkut ovat varsin huvittavaa luettavaa pelipäivinä. Mestaajat Ilkka ja Henrik saavat vastustajan pelaajat ja kannattajat alistumaan ja pääteloittaja Virtanen dominoi fyysisellä preesensillään. Pikkarainen voisi muuten tarjota teikäläisellekin mielenhallintavinkkejä varsin maltillisella 14min rangaistuslukemallaan (ei toki ihmetytä, että olet itku/ininämoodissa). Muunmuassa tulevaisuuden goonit Keskitalo ja Eronen ovat selvästi korkeammissa lukemissa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jonnehan pelasi ihmisiksi tänään, ei siinä minkään. Ilkan presenssi tuntuu olevan lähinnä ajaa jälkitilanteessa kaikkea mikä liikkuu. Turkulaisilla oli @Rotsi auki tänään melko leveälti, parempia joukkueita vastaan ei ehkä toimi mutta jospa muistatte pelata enemmän tosissaan niitä oikeita pelejä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Rutiinivoitto vaikka vähän pitkän kaavan mukaan. Jos yv olisi toiminut edes jollain tasolla, peli olisi taputeltu jo ajoissa. Luokaton TPS yv ja Rajaniemen torjunnat toi Jukureille yhden pisteen. Olihan TPS vaisullakin pelillä hallitseva osapuoli.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Eipä tuo TPS nyt mitenkään rotsi auki pelannut? Se nyt oli vaan tämän illan taso. Jukurit pelasi hyvin ja olisivat ansainneet voiton paremmalla viimeistelyllä. Pitäisi laittaa vaan niistä paikoista sisään!
Thorell, Lindell ja Virta oli pirteällä päällä vieraista. Isojen miesten meno oli sitten asteen verkkaisempaa.
Veskat oli hemmetin hyviä molemmissa päissä.
Kyllähän tuo yksi piste oli enemmän kuin tästä matsista odotin, mutta jäi otettavissa ollut kolme pistettä kyllä kaivelemaan.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokaisen voitetun ottelun jälkeen TPS haukutaan ihan paskaksi vastustajan toimesta. Mikä siitä sitten tekee niin vaikean voitettavan?
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Näkyihän noissa ylivoimien huolimattomuusvirheissä ettei tänään oltu ihan pelin ytimessä. Monta helppoa harhasyöttöä tai huolimatonta kiekon haltuunottoa, joista Jukurit pääsivät purkamaan. Ja monta tilannetta joissa yksinkertainen suorittaminen kiekon kanssa kesti helvetin kauan. Erikoistilannepelaamisen osalta ilta oli aika pohjanoteeraus, vaikka kovin kaksisesti ei ole mennyt tällä osastolla tähänkään asti. Etenkin YV pitäisi miettiä kokonaan uudelleen.

Yksi piste vähän turhaan jätettiin Mikkeliin, mutta hienoa että huonoinakin iltoina pystytään voittamaan. Ikävää jos joku pahoitti mielensä parista varsin lievästä maalinedushässäkästä, rouhijaosasto nyt vain toteutti rooliaan. Luulin että tämä elementti kuuluu lajiin.

Torstaina pisteisiin vaaditaan sitten vähän parempaa suorittamista.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ei se mitään kaunista kiekkoa ollut ja päällimmäisenä mulle tulee mieleen pelistä Tepsin kiekolliset virheet ympäri kenttää, jotka olivat osa todella luokattomia pupelluksia. Onneksi ei vastustaja noista rankaissut, vaikka ekalla kympillä avauserässä olisi voinut tehdäkin. TPS pelasi hyvää kiekkoa ensimmäisen erän lopun ja kolmannen erän lopun, muuten tuo oli aika hakemista koko matsi. Kertooko se enemmän vastustajasta, että Palloseura oikein tarjosi voittoa Jukureille, mutta ei kekvannut. Plussaa pelistä Thorellille, Nurmelle ja Georgieville etenkin. Torstaina sitten vastustaja tulittaakin sisään noista paikoista paljon kovemmalla prosentilla, joten huolellisuutta tarvitaan monta napsua lisää. Sinänsä pelitapaa pystytään onneksi toteuttamaan vähän kehnommallakin pelillä, mutta tuolle ylivoimalle pitää tehdä jotain ja äkkiä, vaikka Stouni sinne maalille kyntämään.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Näkyihän noissa ylivoimien huolimattomuusvirheissä ettei tänään oltu ihan pelin ytimessä. Monta helppoa harhasyöttöä tai huolimatonta kiekon haltuunottoa, joista Jukurit pääsivät purkamaan. Ja monta tilannetta joissa yksinkertainen suorittaminen kiekon kanssa kesti helvetin kauan. Erikoistilannepelaamisen osalta ilta oli aika pohjanoteeraus, vaikka kovin kaksisesti ei ole mennyt tällä osastolla tähänkään asti. Etenkin YV pitäisi miettiä kokonaan uudelleen
Yksi piste vähän turhaan jätettiin Mikkeliin, mutta hienoa että huonoinakin iltoina pystytään voittamaan.
En tiedä mitä peliä katselit, mutta tepsukat saa olla todella tyytyväisiä kahteen pinnaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En tiedä mitä peliä katselit, mutta tepsukat saa olla todella tyytyväisiä kahteen pinnaan.

Näin minäkin pelin näin. Ei olisi ollut ollenkaan väärin, jos tuo lisäpiste olisi jäänyt Mikkeliin. Jukureilta hyvä esitys. Kenttäpelaajista Nättinen, Koivistot ja Budish ehkä ne näkyvimmät ja lisäbonukset vielä Lähde-Henritius-Laakkonen ketjulle. Toiseen suuntaan meidän ykkössentteri Asplund oli tänään meidän heikoin sentteri. Oudon nihkeää on Turon peli, mistä lie sitten johtuu. Rajaniemi otti nyt muutaman todellisen gamesaverin. Saman teki Georgijev kentän toisessa päässä. Jukureiden alivoimapelaamiselle vielä kehut, niin tämä peli oli tässä.

Loppukevennyksenä kuva (Facebook): Georgijev käytti kaikki keinot kiekon pysäyttämiseen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyvä joukkue osaa voittaa huonollakin pelillä. Loistavaa, että tepsille on kehittynyt tälläinen jo voittamisen rutiini tällä kaudella.
 

Jukule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin minäkin pelin näin. Ei olisi ollut ollenkaan väärin, jos tuo lisäpiste olisi jäänyt Mikkeliin. Jukureilta hyvä esitys. Kenttäpelaajista Nättinen, Koivistot ja Budish ehkä ne näkyvimmät ja lisäbonukset vielä Lähde-Henritius-Laakkonen ketjulle. Toiseen suuntaan meidän ykkössentteri Asplund oli tänään meidän heikoin sentteri. Oudon nihkeää on Turon peli, mistä lie sitten johtuu. Rajaniemi otti nyt muutaman todellisen gamesaverin. Saman teki Georgijev kentän toisessa päässä. Jukureiden alivoimapelaamiselle vielä kehut, niin tämä peli oli tässä.

Loppukevennyksenä kuva (Facebook): Georgijev käytti kaikki keinot kiekon pysäyttämiseen.
Turo taisi olla kuume potilaana vielä hetki sitten, taisi jopa huilatakin yhden matsin kokonaan. Toivottavasti tämän hetken vire selittyy kuumeen jälki löylyillä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
En tiedä mitä peliä katselit, mutta tepsukat saa olla todella tyytyväisiä kahteen pinnaan.

En kai missään sanonut, että TPS olisi illan esityksellä ansainnut kolmea tai edes kahta pistettä. Turhaa pisteiden jättäminen on ennen kaikkea siksi, että oma illan taso suhteessa potentiaaliin oli aika keskinkertainen.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Pikkarainen-Virtanen-Taavitsainen päässyt kunnolla vastustajien ihon alle.
Näin sen pitääkin olla!

Onpahan pelaajia jotka taklaa ja siirtää ne vastustajan mikki hiiret helvettiin sieltä maalinedestä oli se sitten oma tai vierasjoukkueen maali.

Ja pelistä sen verran, että mielestäni ihan oikein meni pisteet. 2 tepsille, koska varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä hallitsi selkeästi ja tuhlaili vain maalipaikkoja. Mikkeli hallitsi erää 1.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokaisen voitetun ottelun jälkeen TPS haukutaan ihan paskaksi vastustajan toimesta. Mikä siitä sitten tekee niin vaikean voitettavan?
Vissiin kerran palstalla todettu, että TPS oli parempi. Muutoin aina oma joukkue pelasi paskasti ja TPS vie jonkun meriselityksen vuoksi. Menee se kai näinkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös