Juhamatti Aaltonen

  • 283 273
  • 1 315

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Oli nätti hidastettu. Maailmanluokan suoritus. Ja Hine nappas melko ylä-peltiin.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Positiivisen puolella edelleen Aaltosen kokonaisuus joukkueelle, mutta on varmasti välillä aika vituttavaa pelata samassa ketjussa Aaltosen kanssa. Niin kauan pyörii ja hyörii kiekon kanssa hyökkäysalueella ilman syöttämistä, että tänäänkin välillä kanssapelaajat luistelee Juhista päinkin kun se vaan sitä omaa kierrostaan siellä tekee. Eli voisi kyllä paljon paljon enemmän ja ajoissa syötellä, koska 8+9 tehot tässä vaiheessa kautta ei kyllä ihan vakuuta tuon hintaluokan pelaajan ollessa kyseessä.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ei tätä ukkoa ainakaan liigapörssiin kannata ottaa kun tuo pisteitä kerran viiteen otteluun ja herran hinnalla saa parikin pelimiestä :-)

Mielenkiinnolla herraa seuraillu tällä kaudella ja kovat oli odotukset liigapaluulta mutta ei tosiaan vakuuta. Ainakaan tehojen muodossa. Eihän tuo joka pelissä kiertele ja kaartele niinkuin moni epäili kauden alla.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Eihän tuo joka pelissä kiertele ja kaartele niinkuin moni epäili kauden alla.
Näinhän se on mutta Aaltonen on kuitenkin niitä harvoja IFK pelaajia, jotka pääsee edes maalipaikoille. Ei joukkuepelin ansiosta, jota jääkiekon pitäisi olla, vaan oman henkilökohtaisen taitonsa ansiosta.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän kaveri antaa itsestään todella flegun kuvan. Ylivoimalla nojailee laitaan vastustajan siniviivalla ja odottaa että joku toisi kiekon ylös tai syöttäisi sen hänelle, eikä taistele kiekosta ja maalipaikoista niin kuin toivoisi tekevän.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänä kautena HIFK:ssa pelaa tasan neljä pelaajaa joiden takia HIFK:n pelejä jaksaa edes vähän seurata. Tässä järjestyksessä:

1. Aaltonen
2. Finley
3. Heiskanen
4. Lankinen (olisi varmastiylempänä jos ymmärtäisin ja saisin kiksejä maalivahtipelistä)

Noin muuten me olemme ihan HMV-porukka.

Ps. Elkins on hieno mies, mutta kovin väritön.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sanokaa mitä sanotte, mutta mua nyppii tää kyseinen flegu ihan ylikaiken ja 8+9 ei todellakaan oikeuta tuohon! Huomaa kilometrin päähän, että sydän ei ole mukana hommassa ollenkaan vaan pelkästään on rahaa nostamassa täällä, ei jatkoon.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä ihan täysin allekirjoita näitä flegu kommentteja. Aika pitkältä takamatkalta polki eilen omiin, kun vs saamassa 2 vs 1 hyökkäyksen ja muutenkin luisteli takamatkoilta hyökkäyspäässä prässäämään ja voitti näistä kiekkoja. Tekee kentällä aika paljon sellaista duunia, jota ei ole urallaan aikaisemmin paljon tehnyt. Lisäksi on kiistatta hyökkyspäässä meidän vaarallisin pelaaja.

Totta kai Aaltosen pistemäärä tähän mennessä on ollut pettymys ei siitä mihinkään pääse, mutta niin on helvetin monen muunkin pelaajan pistemäärä ja suoritustaso. Täällä vain monella pelaajalla on se lähes ikuinen suojakilpi päällä. Kyllä esimerkiksi eilisessä Sport pelissä kapteenimme Arttu Luttisen pelaaminen on oikeasti aika surullista katsottavaa, Ei ehdi esim. kiekottomana millään muulla tavalla takakarvaamaan, kun vetämällä kauhean virvelin kainaloon. Yksi jäähy tuli, mutta olisi voinut hyvin tulla kaksi lisää.

HIFK:n pelaamisessa on maalinteon suhteen tällä hetkellä niin karmea takalukko päällä, että yksilöt joutuvat aika helposti silmätikuiksi. On oikeastaan aika ihme, että HIFK tällä hetkellä edes napsii näitä pisteitä tuolla maalintekotehokkuudella ja 0% ylivoimalla. Nyt lähikierroksilla se maalinteko joko alkaa nostamaan päätään tai sitten aletaan ottamaan myös pelillisesti takapakkia. Se vaan menee niin. Tuo tehottomuus pääsee jossain vaiheessa ihon alle ja peli alkaa seota.

Kevättä ajatelleen Aaltonen on meidön tärkein hyökkääjä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se Aaltonen mikään flegu ole niin kuin kesän harkkapeleissä. Ainahan se melkein on ekana takakarvaamassa kaverilta kiekkoa pois. Eilenkin monta kertaa.

Ainoa ongelma kaverilla on toi mikä sillä on aina ollu. Hautoo kiekkoa liian kauan ja yrittää hakee joka kerta jotain kaikkien aikojen ratkaisua.
 

444

Jäsen
Ei se Aaltonen mikään flegu ole niin kuin kesän harkkapeleissä. Ainahan se melkein on ekana takakarvaamassa kaverilta kiekkoa pois. Eilenkin monta kertaa.

Ainoa ongelma kaverilla on toi mikä sillä on aina ollu. Hautoo kiekkoa liian kauan ja yrittää hakee joka kerta jotain kaikkien aikojen ratkaisua.
Onnistuu myös näissä ratkaisuissaan huomattavasti useammin kuin joukkueen todellinen velttoperse, joka kuulemma on hyvinkin kiekollisesti älykäs ja voitontahtoinen pelaaja, mutta joka kuitenkin jättää useimmiten kaikkensa antamatta ja tyrehdyttää hyvät hyökkäykset omalla tyhmyydellään.
Aaltosella sentään on potentiaalia olla vieläkin parempi pelaaja, vaikka en mä nyt junan alle heittäisi jamppaa joka on kuitenkin ollut järjestämässä yli 28:aa prosenttia joukkueen maaleista.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi se, että Aaltonen palkatessa kyllä tiedettiin mitä saadaan. Hyvässä ja pahassa. Voi oikeastaan hänen kohdallaan sanoa, että ei ole ollut niin hyvä, kuin parhaimmillaan odotettiin, mutta ei myöskään niin huono, kuin huonoimmillaan pelättiin. Parhaimmillaan on edes nähty väläyksiä siitä parhaasta Aaltosesta. Kyllä itse ennemminkin näiltä meidän duunariosaston hyökkääjiltä Petrell, Luttinen, Ikonen etc. kyselisin, että missä ne on ne röyhkeät maalille ajot?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä, koko joukkue on jumissa, mutta kyllä katseet kohdistuu juuri tällöin niihin kärkijätkiin joihin Aaltonen kuuluu. Jos verrataan nykyistä tähtikaksikkoamme Aaltonen ja Johansson viime kauden vastaavaan eli Zaborsky ja Ramstedt on ero kuin yöllä ja päivällä. Aaltonen ei todellakaan tällä hetkellä pelaa kuten kuuluisi ei lähimainkaan, tehoton JMA on ikävä kyllä ollut iät ja ajat, kuvitteleeko joku, että kyllä se alkaa noita maalipaikkoja jne. vielä käyttämään? Ei, tuota se on ollut koko helvetin uran ihan paria hassua poikkeusta lukuun ottamatta.

Jos mun mielipidettä kysytään niin mielestäni Aaltonen on kirkkaasti yliarvostetuin pelaaja Liigassa.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Täällä on myös yksi joka katsoo eri pelejä heidän kanssa jotka näkevät Aaltosen löysäilevän. Hyvällä jalalla lähes jokaisessa näkemässäni pelissä ollut tekemässä takakarvaa ja antamassa painetta jalalla. Taitaa olla nyt vain sillä tavalla että kemiat ei yksinkertaisesti kohtaa sählyjanarin kanssa jos jotain syytä heikohkoon pistesaldoon haluaa etsiä, itse lähtisin tuosta.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aaltonen tikkaa 50% ajasta ja 50% sitten surffailee pahemmin kuin kukaan. Muut luistelevat vaihtoon, Aaltonen usein liukuu. Sokkosyöttöjä ihan helvetisti. En silti kitise, taiteilijasieluja saa ja pitää olla, muuten tuo pelkkien koohottajien seuraaminen kävisi tylsäksi. Mutta jos joku kertoo kuinka ahkera Nuhamatti on, niin ei näe kuin osan tämän herran pelistä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos verrataan nykyistä tähtikaksikkoamme Aaltonen ja Johansson viime kauden vastaavaan eli Zaborsky ja Ramstedt on ero kuin yöllä ja päivällä. Aaltonen ei todellakaan tällä hetkellä pelaa kuten kuuluisi ei lähimainkaan, tehoton JMA on ikävä kyllä ollut iät ja ajat, kuvitteleeko joku, että kyllä se alkaa noita maalipaikkoja jne. vielä käyttämään? Ei, tuota se on ollut koko helvetin uran ihan paria hassua poikkeusta lukuun ottamatta.

Totta, mutta suurin ero tulee kyllä Johanssonissa joka ei ole tällä hetkellä missään nimessä kärkijoukkueen peliätekevän 1.sentterin tasolla, eikä edes tarvisi olla ihan sen tasolla, sillä JMA:lle kelpaisi ihan sentteri joka kykenee tekemään peliä edes ihan hyvällä tasolla. JMA veti Elkinsin rinnalla ennen loukkaantumistaan liki piste per / peli. Täysin spekulatiivinen kysymys, mutta kuinka moni rehellisesti sanottuna uskoo että Zaborsky olisi tehnyt tehot 8+9=17 (23 ottelua) tuossa samalla paikalla kuin JMA on pelannut? Minä en todellakaan usko.

Zaborsky oli kiekollisilta taidoilta huomattavasti JMA:ta yksipuolisempi pelaaja, ja Zaborsky sai nauttia toimivasta hyökkäyspelistä jonka arkkitehtinä oli syksystä kevääseen Ramstedt. Tämän kauden IFK:n umpisurkean hyökkäyspelin ja YV:n, sekä JMA:n ketjukaverit huomioiden, pidän JMA:n nykyisiä tehoja ottelumäärään suhtautettuna hyvänä suorituksena, liki puolet on maaleja ja 8 maalista 3 on vielä voittomaaleja. Mutulla myös sanoisin että 1.syöttöpisteiden määrä on aika korkealla, tämän voisin tarkistaa kunhan kerkeän.

JMA:n fleguilusta voidaan keskustella iät ja ajat, lyhyesti sanottuna, tämän kauden JMA ei ole ollut kiekottomassa pelissä IFK:lle merkittävä rasite, ja esim. Puustinen sekä Hintz ovat olleet kiekottomassa pelissä selvästi huonompia. Ja niin mukavia kuin ne Petrellin satunnaiset pommit ovat, ei hän niillä kiekkoa voita juuri koskaan, JMA on karvatessaan voittanut kiekkoa yllättävän hyvin. Niin kauan kuin JMA pelaa kiekottomana viisikossa sen oman paikkansa tuolla tasolla, niin minä en jaksa hirveästi kritisoida, varsinkin kun katsoo IFK:n muiden pelaajien kiekotonta peliä, varsinkin kotona. Ja JMA:n kiekollisen pelin viihdearvohan on aika kiistaton, tuo hyvää väriä tähän joukkueeseen, kuten aiemminkin on todettu.

Saisikohan tämän kaverin myytyä halvalla Lahteen tai Ouluun?

Jos saan Nybarin vakuuteltua niin lähdetkö samalla kyydillä? No ei sentään, ei me JMA:sta olla valmiita luopumaan.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Saisikohan tämän kaverin myytyä halvalla Lahteen tai Ouluun?

Tai jatkosopimusta pöytään. Huikea äijä ja nautin jokaisesta sekunnista kun on jäällä. The taikuri ja hänen kätensä, mutta valitettavasti liigan taso on kuitenkin niin kova, että yksi pelaaja ei pysty ihan kaikkeen yksin. Hieman vakavammin niin seuratkaa ensi kerralla kun JMA menettää kiekon esim hyökkayspään kulmassa. Spurttaa perään ja sönkii väkisin kiekon useimmiten takaisin. Se, että luistelutyyli on rennon letkeä, eikä selkä kyyryssä koohottava ei mielestäni ole mitään fleguilua kuitenkaan. Jos jotain haluaisin tuohon lisää niin alkukauden muutamat painavat taklaukset ovat puuttuneet lähes tyystin ja Juhis kun luet nyt tätä kuitenkin niin pistähän lauantaina ukkoa myös laitaan, eikä tuo maalikaan pahaa tekisi.
 
Viimeksi muokattu:

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Itsekin olen positiivisella kannalla. Tehojen puolesta vielä parannettavaa ilman muuta. Ampuu kiitettävästi, varmasti kiekko alkaa löytämään maalin perukoille yhä useammin. Maskia muilta pelaajilta lisää. Takakarvaajana vailla vertaa joukkueessa, samoin luistelussa. Aina tapahtuu, kun on kentällä. Ei noin värikkäitä pelaajia liigassa usein ole. Hyvä one timer jolle toivoisin poikittaissyöttöjä mm. toistaiseksi flopanneelta Johanssonilta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En ole katsonut niitä pelejä, joissa olisin nähnyt JMAn olevan selkä suorana. Olen myös nähnyt hyvää tsemppiä ja takakarvausta.

Välillä on ollut apinaa selässä, koska elää pisteistä ja sitä kautta voi näyttää "ei asennetta", mutta luen sen enemmän sellaiseksi, että kiroaa itsekin kun ei saa kiekkoa kehikon sisään.

Mä olisin itseasiassa jatkanut kokeilua Petrell-Johansson-JMA.

Sen ketjun rikkomisen jälkeen on ollut aika hiljaista maalirintamalla. Rask kun toimii ihan missä vain ja toimisi erinomaisesti Hintzin vierellä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä ihmettelen, kuinka erilailla voikaan yhden pelaajan pelin nähdä. Olen kyllä oikeastaan nähnyt vain kotimatsit, joissa Aaltosen saldo on siis tällä kaudella 11 otteluun 1+3. Ei siis aivan ykkösketjun tasoa hyökkäyssuuntaan. Tuo pistemäärä muuten oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin sijalle 7 kotiotteluiden osalta. Jopa Roope Hintz on pystynyt samaan, vaikka onkin pelannut kolme ottelua vähemmän. Täällä paljon parjattu Mikael Johansson on muuten tehnyt 2+1 kotimatseissa.

Aaltosen peliä on ollut tuskastuttavaa katsoa kentän jokaisella osa-alueella. Todella moni IFK:n vastahyökkäys on tyrehtynyt, kun pakki on syöttänyt Aaltoselle. Jos Aaltonen ei ole itse menossa yksin kärjessä, ei hän osaa jakaa kiekkoa eteenpäin vaan kääntyy järjestäen alaspäin tappaen samalla koko ketjun vauhdin. Hyökkäyksiin lähtöjä on myös hankaloittanut se, että Aaltonen on tyypillisesti jo poissa omalta paikaltaan haistelemassa läpiajoja tai seisomassa siniviivan nurkassa, jolloin pakin ja sentterin syöttösuunnat vähenevät ja kiekko on ollut helpompi karvata pois.

Hyökkäysalueella Aaltonen on kiemurrellut ja kaarrellut löytämättä syöttöpaikkaa saati sitten laukaisupaikkaa. Ja se joka kerta jarruttaa sinisen jälkeen ja vastustajatkin tietää sen. Mitään hienoja yksilösuorituksia ei ole mieheltä nähty. Ja siitä takakarvasta, niin Aaltonen karvaa kiekkoa tasan kahdessa tapauksessa. Se on joko itse menettänyt kiekon tai pelaa alimpana miehenä. Muutoin AINA selkä suoristuu ja liuku kohti vaihtoa alkaa.

Kaikki tämä olisi hyväksyttävissä, jos jotain saisi vastapainoksi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
@Warrington Yksinkertaisesti odotan joukkueen ykkösnimeltä jolle maksetaan ilmeisesti 350k niin paljon, siis paljon enemmän. Asenne on paska, se on aivan sama jos kerran erässä nuhis syöttöhassinsa jälkeen jaksaa vähän polkea omiin kun muuten tätä ei näy, selkä suorana surffailee menemään ja joku jo nostikin esille tuon vaihtoon liukumisen mikä on hyvä esimerkki kuvastamaan tämän kaverin löysää pelaamista. Tehoja ei ole tullut, noista pisteistäkin taitaa pari olla jatkoajalla 3vs3 joille en anna niin paljoa itse arvoa kun pisteiden teko helpottuu huomattavasti. Myönnän, että kärsii myös sentteristään joka pelaa sillä hammastikulla.

Tuo asenne on kumminkin semmoinen mikä tarttuu helposti koko jengiin, varsinkin kun se on joukkueen ykkösnimi joka tuolla tavalla kurvailee menee kuin ei vittuakaan kiinnostaisi koko touhu. Eikä varmaan kiinnostakaan.
 

444

Jäsen
Ennakkoasenteet on mahtavia. Etenkin kun niitä yrittää perustella muille. Keksitään omasta päästä asioita, mielellään sellaisia jotka perustuvat vain ja ainoastaan omaan näköhavaintoon ja joita mikään tilasto ei mittaa tai tue, ja päälle keksitään lisää hassuja juttuja, joista paistaa oma negaatio läpi kirkkaana.
Hienoa luettavaa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Warrington Yksinkertaisesti odotan joukkueen ykkösnimeltä jolle maksetaan ilmeisesti 350k niin paljon, siis paljon enemmän. Asenne on paska, se on aivan sama jos kerran erässä nuhis syöttöhassinsa jälkeen jaksaa vähän polkea omiin kun muuten tätä ei näy, selkä suorana surffailee menemään ja joku jo nostikin esille tuon vaihtoon liukumisen mikä on hyvä esimerkki kuvastamaan tämän kaverin löysää pelaamista.

Jokainen voi vaatia tietyn hintaisilta pelaajilta tietenkin mitä haluaa, mutta tässä kohtaa odotusarvosi JMA:n suhteen (pelaajana) on ollut väärä. JMA:n asenteen väittäminen paskaksi kuulostaa aika omituiselta, se että pelaaja on tietyntyyppinen pelaaja ja pelaa tietyllä tyylillä, ei automaattisesti tarkoita etteikö pelaaja haluaisi omilla avuillaan auttaa joukkuetta menestymään. Enkä muutenkaan tunnista noista teksteistä sitä JMA:ta jonka olen nähnyt jäällä.

Tehoja ei ole tullut, noista pisteistäkin taitaa pari olla jatkoajalla 3vs3 joille en anna niin paljoa itse arvoa kun pisteiden teko helpottuu huomattavasti. Myönnän, että kärsii myös sentteristään joka pelaa sillä hammastikulla.

Tehoja on tullut 8+9=17, ja edellisten perustelujeni jälkeen en näe mitään syytä miksei tuo olisi hyvä pistemäärä ottelumäärä huomioiden. Pari pistettä 3vs3-jatkoajalla sinne tänne ei muuta näkemystäni mihinkään.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten voikin muuten sama pelaaja olla ihan tilastojenkin valossa kuin yö ja päivä, kun vertailee koti ja vieraspelaamista.
JMA koti 11 ottelua 1+3=4 +1 ja laukaisuprosentti 1,6
JMA vieras 12 ottelua 7+6=13 +5 ja laukaisuprosentti 12,1

On muutkin pelanneet kehnommin kotona, mutta Aaltonenhan on kuin kaksi eri pelaajaa. Mikä selittää näin käsittämättömän eron? Näitä tilastoja kun katsoo, niin varmasti niistä voi päätellä myös mistä mielipide-erot tämän pelaajan kohdalla johtuvat. Jos on nähnyt vaan kotimatsit mieheltä, niin onhan JMA silloin aikamoinen flegu turhake. Jos taas on nähnyt vain vierasmatseja, niin on varmaankin nähnyt todellisen IFK:n pelin sielun ja moottorin. Se joka on nähnyt molempia matseja, pitää miestä sitten varmaan vähän epätasaisena suorittajana, mutta parhaimmillaan huikeana.

Pelaako IFK jotenkin todella eri tavalla vieraissa vai mistä tämä johtuu?
 

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten voikin muuten sama pelaaja olla ihan tilastojenkin valossa kuin yö ja päivä, kun vertailee koti ja vieraspelaamista.
JMA koti 11 ottelua 1+3=4 +1 ja laukaisuprosentti 1,6
JMA vieras 12 ottelua 7+6=13 +5 ja laukaisuprosentti 12,1

On muutkin pelanneet kehnommin kotona, mutta Aaltonenhan on kuin kaksi eri pelaajaa. Mikä selittää näin käsittämättömän eron? Näitä tilastoja kun katsoo, niin varmasti niistä voi päätellä myös mistä mielipide-erot tämän pelaajan kohdalla johtuvat. Jos on nähnyt vaan kotimatsit mieheltä, niin onhan JMA silloin aikamoinen flegu turhake. Jos taas on nähnyt vain vierasmatseja, niin on varmaankin nähnyt todellisen IFK:n pelin sielun ja moottorin. Se joka on nähnyt molempia matseja, pitää miestä sitten varmaan vähän epätasaisena suorittajana, mutta parhaimmillaan huikeana.

Pelaako IFK jotenkin todella eri tavalla vieraissa vai mistä tämä johtuu?
Luulisin, että ainakin osa selittynee sillä, että vastustajat pelaavat eri tavalla Nordiksella kuin kotonaan. Nordiksellehan tullaan useimmiten vain puolustamaan ja tämähän ei suosi etenkään JMA:n kaltaista taitoniekkaa. Vieraissa JMA pääsee enemmän esim. ylivoimahyökkäyksiin ja rokottaa tuolla taitomäärrällä niistä kyllä kovalla prosentilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös