Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 729 372
  • 3 722

Kulkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos pelejä vähennettäisiin, on vaikea lähteä ennustamaan miten yleisömäärälle kävisi ja myynnille ylipäätään. Jos pelejä vähennettäisiin vain vähän, ei normaali kuluttaja välttämättä huomaisi mitään eroa. Matseja olisi edelleen lähes joka viikko tarjolla. En oikein usko sen vaikuttavan katsojamäärään mitenkään suuresti, vaikka 10 matsia lohkastaisiin kaudesta pois. Pelaajien kannalta 50 ottelun kausi varmaan olisikin jees, mutta siihen en ota kantaa.

Jos pelimäärä vähennettäisiin 20-30 ottelulla kaudessa, yleisökeskiarvo varmasti nousisi. Mutta nousisiko se tarpeeksi? Vaikea uskoa. Toiseksi, ehkä isompi ongelma tässä olisi se, että meidän liigahan on kasvattajaliiga. 30:n ottelun kausi ei palvele lupaavia pelaajia, sillä pelitahti on aivan eri kuin muissa kovemmissa sarjoissa. Tällöin on vaikea houkutella vahvistuksia sarjaan ja toisaalta lupaavat nuoret karkaisivat muualle pelaamaan. Liigan taso voisi jopa laskea, vaikka tunnelma per peli nousisikin.
 

Superper

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen juurikin lähinnä etäfani (2 kotipeliä käynyt hallilla katsomassa) joten nykyinen pelimäärä sopii oikein hyvin, kun kokoajan saa katsoa lätkää. Jos peljä olisi huomattavasti vähemmän, niin en ottaisi tuota ruutu+ palvelua muutaman matsin takia, vaan kävisin mielummin hallilla ne katsomassa.
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Ihan kirkkain silminkö joku väittää, että nuo 15 vuodessa tulleet kaksi lisämatsia ovat verottaneet kauden kokonaiskatsojamäärästä noin 60.000?

Mä olen aina nauranut näille vinkujille, jotka eivät viitsi vääntäytyä hallille sillä verukkeella, että "kotiotteluita on liikaa". Hm... 30 kotiottelua, jotka pelataan syyskuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin - eli noin 180 vuorokaudessa. Sekö nyt toisi jotain yleisöryntäystä lehtereille, jos noista kolmestakymmenestä kotiottelusta napsastaisiin 2-4 matsia pois?

Et tainnut ymmärtää. Kun pelejä on liikaa, yksittäinen peli koodinimellä tiistaisaipa menettää kaiken merkityksensä. Sillä ei ole lähes minkäänlaista merkitystä joukkueille, pelaajille eikä kannattajille, ja sen huomaa kaikesta. Paikalle tulevat ne, joilla on sellainen pinttynyt tapa. Muutakin on tarjolla sen verran että näitä paikalletulijoita on koko ajan vähemmän. Tämä laimentaa tuotteen kiinnostavuutta entisestään.

Vertaa vaikka NFL:ään, jossa on runkosarjassa 16 peliä. Jokaisella on pirusti merkitystä, jokainen on iso tapahtuma. Vähän niin kuin paikallispelit joskus muinoin SM-liigassa. Kotipeleistä ehditään rakentaa mediassa kunnolliset narratiivit. Peli ei ole melkein koskaan yhdentekevä - toisin kuin Liigassa, jossa näitä lähes yhdentekeviä pelejä pitää kahlata läpi kuukausitolkulla. Siihen tottuneelle lajiniilolle voi olla vaikea tajuta, miksi asiaan vihkiytymättömän on perin hankala innostua tällaisesta.

Kun pelien suuren määrän yhdistää laskeneeseen tasoon, näkyy tuotteen kiinnostavuuden kärsimä järkyttävä inflaatio. Syntyy itseään ruokkiva ilmiö (vähemmän yleisöä -> huonompi tunnelma -> vähemmän yleisöä...). Samaan aikaan kilpailu rahasta ja varsinkin ajasta on koventunut 15 vuodessa. Tepsin kohdalla on vielä negatiivisena kilpailuetuna se, että halli on rakennettu minne on. Täällä voidaan puhua markkinoinnista, hinnoista, autojonoista ja olutmyynnin sujuvuudesta, mutta tuossahan tuo iso kuva on. Joukkueen menestys voi peittää trendin väliaikaisesti, mutta tuskin kääntää sitä kokonaan.

Jotain radikaalia täytyisi tehdä. Tai sitten lisätään pari peliä ja saadaan kokonaisyleisömäärää ylös.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Yksi syy on mielestäni se, että Liiga on suljettu, joka tarkoittaa, ettei valtaosalla peleistä ole mitään merkitystä. Joukkue ei voi pudota sarjasta, jolloin, kuten olemme huomanneet TPS:nkin kohdalla muutamina viime vuosina, jo marraskuussa kausi on ollut ohi ja loppuosa sarjasta on ollut pelkkää pelailua. Kuka sellaisesta on kiinnostunut? Vain hard core ihmiset, eivät muut.
Ehdottomasti Liiga auki ja jokaiselle ottelulle tulee silloin ihan uusi merkitys.
Vain avoin sarja nousuineen ja putoamisineen luo oikeanlaista jännitettä sarjaan. Tämä muutos pitäisi toteuttaa viipymättä. Silloin jopa marraskuun tiistaina pelattava saipapeli kiinnostaisi ihan eri tavalla kuin nykyisin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Asiaa voi miettiä monelta kantilta ja yksi näkökanta on positiivinen, ollaan kolmantena keskiarvossa ja meillä on liigan paras halli, hyvä näin.

Toinen näkökanta joka tuli hiljan mieleen on vähän negatiivisempi. Meillä on liian uusi ja uusittu halli, jottei siihen voi lipastaa purkupanoksia kivijalkaan.

Mielestäni tänäpäivänä kun jääkiekko ei enää itsessään meinaa vetää porukkaa, olisi poikaa tällainen Helsinki Garden tyyppinen ratkaisu. Edelleen voidaan siis spekuloida hallin sijainnilla. Mikäli nyt kuviteltaisiin että halli olisi vaikka siinä Kakolanmäellä. Kyhättäisiin siihen ostoskeskus tyyppinen ratkaisu. Kenttä ja katsomot olisi keskellä ja sitä kiertelisi kaikenlaiset kaupat. Hallin ravintolat saataisi ympärivuotiseen ja vuorokautiseen käyttöön. Hansassa on vuodessa yli 12milj kävijää. Mikäli tässä keksustan toisessa kauppakeskuksessa kävisi esimerkiski edes 5 miljoonaa kävijää vuodessa, olisi siitä varmasta jokunen houkuteltavissa erilaisilla kytkyillä myös peliä katsomaan. Mikäli halli olisi siis osa jotain kokonaisuutta, jossa vierailee ihmisiä päivittäin, olisi heitä helpompi houkutella.

Hallin monipuolistamistahan on jo vähän yritetty, mutta kyllähän se sijainnista kärsii. Jo nykyisistä ravintoloista voisi kaikki olla vuokrattuna ja niissä voisi toimi joku ympärivuotinen cafe/ruokala, mutta eihän sinne Artukaisiin kukaan tulisi. Aikanaanhan Turkuhallin ja Messukeskuksen piti toisistaan jotenkin hyötyä, mutta yhteistyö on ollut aika pientä.

Pohdinta jäi melko lyhyeksi, sillä käytännössähän asiat on liki mahdontonta toteuttaa. Paras ratkaisu olisi uusi halli osana isompaa keskus kokonaisuutta, tällöin voitasiin haaveilla suuremmista katsojamääristä ja Suomessa voisi olla Jaffalan lisäksi myös toinen halli jolla on muutakin käyttöä kuin jääkiekko. Tämä edellä mainittu asia ei kuitenkaan voi toteutua, sillä meidän nykyinen halli ei ole lähelläkään sellaista kuntoa jotta sen purkamista voisi vakavasti ehdottaa. Mitään korvaavaa käyttöä tällaiselle hallille ei mitenkään taida voida keksiä. Kyllähän tämän hallin kanssa ollaan hieman löysässä hirressä. Konseptia on paha kehittää kun ainut mitä myydä on jääkiekko. Minun näkökulmasta nykyinen Gatorade on saattohoitopotilas, loppu on vääjäämättä tulossa. Onhan Kupittaan hallissa aivan erilaiset kehitysmahdollisuudet. Kuvitellaan että siinä olisi nyt 10 000 katsomapaikka, siitä vaan tien yli yhdistäisi cittarin kanssa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.

Positiivista on toki se että halli on kaupungin. Halliyhtiön voisi myydä venäläisille öljymiehille. Tämän jälkeen TPS voisi ilmoittaa että lopettaa pelit ja siirtyisi uuteen halliin pelailemaan. Ei olisi enää kenenkään täkäläisen murhe ylläpitää siiloa.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hallin sijainti parantuisi merkittävästi jos se sijaitsisi vaikkapa Pitkämäessä, vanhan kaakelitehtaan tontilla. Siitä olisi jo huomattavasti paremmat liikenneyhteydet joka suuntaan. Artukaisten ongelma on se, että se on kaavoitettu lähinnä teollisuudelle ja alueelle ei asuinrakentamista juurikaan tehdä eikä kaavoitustietojen mukaan lähiaikoina olekaan tiedossa. Toisaalta myös Jyrkkälässä, Härkämäessä, Vienolassa ja Pansiossa asuu vuokralla enemmän sellaista väkeä joka ei TPS:n optimaalisinta kohdeyleisöä ole, ellei puhuta futispuolesta.

Turkuhalliahan aikoinaan kaavailtiin Kupittaan CM:n takana olevalle kalliolle, mutta SDP torppasi ajatuksen. Lisäksi myös Caribian tonttia pohdittiin, joka sekin nykyvalossa olisi ollut parempi paikka.

Silti, Gatorade on upea halli. Toivottavasti sinne jatkossa saataisiin myös muunlaisia urheilutapahtumia, esimerkiksi sählyn MM-kisat, koripalloa ja vaikkapa elektronista urheilua..
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Tosiasia on se, että halli on siellä missä se nyt on ja siellä myös pysyy. Siitä on turha enää jauhaa.

Asia tosin mihin pystytään vaikuttamaan on rakentaminen. Minä en mistään mitään tiedä onko Artukaisiin suunniteltu asuinrakentamista kuinka paljon, mutta miettikää vaikkapa Skanssin aluetta. Mitä siellä oli ennen? Ei mitään.

Nyt siellä on yksi maan suurimpia kauppakeskuksia, isoja yrityksiä ympärillä ja asuinrakennuksia rakennetaan koko ajan sinne lisää. Ainoa huono puoli on, että ihan väärässä suunnassa tämä Skanssi jos Artukaisia miettii. Ne kaikki kun olisi rakennettu Artukaisiin niin tilanne voisi olla toinen alueen elävöitymisen kannalta.

Alueenakin Artukainen olisi ihanteellinen (kauppakeskukselle, asumukselle yms. Tosin Skanssin sijoittamisessa on varmaan mietitty, ettei liian lähelle Myllyä rakenneta, en tiedä).
Suomen toiseksi suurin monitoimiareena, satama jossa virtaa suuri määrä matkustajia yms.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Asiaa voi miettiä monelta kantilta ja yksi näkökanta on positiivinen, ollaan kolmantena keskiarvossa ja meillä on liigan paras halli, hyvä näin.

Toinen näkökanta joka tuli hiljan mieleen on vähän negatiivisempi. Meillä on liian uusi ja uusittu halli, jottei siihen voi lipastaa purkupanoksia kivijalkaan.

Mielestäni tänäpäivänä kun jääkiekko ei enää itsessään meinaa vetää porukkaa, olisi poikaa tällainen Helsinki Garden tyyppinen ratkaisu. Edelleen voidaan siis spekuloida hallin sijainnilla. Mikäli nyt kuviteltaisiin että halli olisi vaikka siinä Kakolanmäellä. Kyhättäisiin siihen ostoskeskus tyyppinen ratkaisu. Kenttä ja katsomot olisi keskellä ja sitä kiertelisi kaikenlaiset kaupat. Hallin ravintolat saataisi ympärivuotiseen ja vuorokautiseen käyttöön. Hansassa on vuodessa yli 12milj kävijää. Mikäli tässä keksustan toisessa kauppakeskuksessa kävisi esimerkiski edes 5 miljoonaa kävijää vuodessa, olisi siitä varmasta jokunen houkuteltavissa erilaisilla kytkyillä myös peliä katsomaan. Mikäli halli olisi siis osa jotain kokonaisuutta, jossa vierailee ihmisiä päivittäin, olisi heitä helpompi houkutella.

Hallin monipuolistamistahan on jo vähän yritetty, mutta kyllähän se sijainnista kärsii. Jo nykyisistä ravintoloista voisi kaikki olla vuokrattuna ja niissä voisi toimi joku ympärivuotinen cafe/ruokala, mutta eihän sinne Artukaisiin kukaan tulisi. Aikanaanhan Turkuhallin ja Messukeskuksen piti toisistaan jotenkin hyötyä, mutta yhteistyö on ollut aika pientä.

Pohdinta jäi melko lyhyeksi, sillä käytännössähän asiat on liki mahdontonta toteuttaa. Paras ratkaisu olisi uusi halli osana isompaa keskus kokonaisuutta, tällöin voitasiin haaveilla suuremmista katsojamääristä ja Suomessa voisi olla Jaffalan lisäksi myös toinen halli jolla on muutakin käyttöä kuin jääkiekko. Tämä edellä mainittu asia ei kuitenkaan voi toteutua, sillä meidän nykyinen halli ei ole lähelläkään sellaista kuntoa jotta sen purkamista voisi vakavasti ehdottaa. Mitään korvaavaa käyttöä tällaiselle hallille ei mitenkään taida voida keksiä. Kyllähän tämän hallin kanssa ollaan hieman löysässä hirressä. Konseptia on paha kehittää kun ainut mitä myydä on jääkiekko. Minun näkökulmasta nykyinen Gatorade on saattohoitopotilas, loppu on vääjäämättä tulossa. Onhan Kupittaan hallissa aivan erilaiset kehitysmahdollisuudet. Kuvitellaan että siinä olisi nyt 10 000 katsomapaikka, siitä vaan tien yli yhdistäisi cittarin kanssa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi.

Positiivista on toki se että halli on kaupungin. Halliyhtiön voisi myydä venäläisille öljymiehille. Tämän jälkeen TPS voisi ilmoittaa että lopettaa pelit ja siirtyisi uuteen halliin pelailemaan. Ei olisi enää kenenkään täkäläisen murhe ylläpitää siiloa.

Minusta tällainen yhdistäminen olisi erittäin hyvä idea. Skipataan kaikki saatanan toriparkit ja väsyneet raitsikkatiet ja käytetään rahat tähän. Varmasti olisi turkulaisille enemmän hyötyä.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Hallin sijainnista en menisi minäkään eniten valittamaan. Meneehän tuonne monta bussilinjaa, vaikkei se nyt sama olekaan kuin Helsingissä rautateiden varrella piipahtaminen. Toki, olen taas tämä ajokortiton, joka on koko ikänsä jaksanut kulkea busseilla.

Tänään juuri erään entisen TPS-työntekijän kanssa keskustelin. Hän harmitteli, kun tulevaisuuden nimet lähtevät niin nuorena pois. Olisi häntä kannustanut useammin hallille, jos olisikin Ristolaista ja Rantasta peliasussa nähnyt hieman kauemmin. Vaikka toki, perään mietimme, että hienostihan heti nuorena herrat menestyvät.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
14-15 kauden kituuttelin hallilla loppuun asti kaikesta paskasta huolimatta, sillä selvää oli etten pitkään aikaan tule Mikko Rantasta livenä näkemään. Otti hienon stepin loppukaudella ja menoa sillä itseluottamuksella oli mukava katsella.

Jep, hieman samahan tässä pätee kuin 12-13, kun oli syksyllä rapakon takana hiljaista. Taisin samaiselta tutulta työntekijältä saada liput, että näkisin Petun TPS-paidassa. Erehdyinkin perään hankkimaan loppukauden kausarin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tosiasia on se, että halli on siellä missä se nyt on ja siellä myös pysyy. Siitä on turha enää jauhaa.

Asia tosin mihin pystytään vaikuttamaan on rakentaminen. Minä en mistään mitään tiedä onko Artukaisiin suunniteltu asuinrakentamista kuinka paljon, mutta miettikää vaikkapa Skanssin aluetta. Mitä siellä oli ennen? Ei mitään.
Rakennussuunta on ollut viime aikoina Kupittaa ja ohikulkutien varsi ja nyt on ollut vireillä myös sataman suuntaan. Näen hyvin epätodennäköisenä että pelkän Gatoraden vuoksi se suunta muuttuisi Artukaisiin.

Hallin sijainnista en menisi minäkään eniten valittamaan. Meneehän tuonne monta bussilinjaa, vaikkei se nyt sama olekaan kuin Helsingissä rautateiden varrella piipahtaminen. Toki, olen taas tämä ajokortiton, joka on koko ikänsä jaksanut kulkea busseilla.

Sinällään en itsekään valittanut. Käyn kyllä Artukaisissa kun vain peli kulkee ja nythän kulkee.

Viestin tarkoitus oli pohtia asiaa suuremmassa näkökulmassa. Artukasiin tulee kyllä kansa kun peli sujuu ja kevät koittaa, katsomaan siis jääkiekkoa. Kyse oli enemmänkin siitä että koko Liiga kärsii nyt tästä katsojapulasta, tähän ei edes auttais vaikka halli olisi merkittävästi paremmalla paikalla. Tähän voisi kuitenkin auttaa jos halli olisi todellinen monitoimiareena. Kun mahdollisuus kokea jääkiekkoa olisi samassa kompleksissa päivän ostosten ja muiden ajanviettomahdollisuuksien kanssa olisi katsojia helpompi houkutella. Jääkiekon katsojakunta pienenee, jos sitä halutaan kasvattaa on mentävä sinne missä se kansa on. Jossain Hansassa hengaa teinejä joka päivä, jos siinä olisi halli yhteydessä niin saattasivat vaikka eksyä katsomaan, joo tiedän ihan näin ytimeen sitä ei voi tehdä.

Itse siis kuljen hallille eikä minua sen sijainti haittaa, mutta jos halutaan puuttua tähän koko kansaa vaivaavaan yleisökatoon, sitä palvelee Helsinki Gardenin ja Tampereen Monitoimiareenan kaltaiset hankkeet. Tuodaan peli sinne missä väki jo on.

Itse näen että siinä mielessä ollaan huonossa asemassa että halli on liian uusi ja hyvä hylättäväksi. Lupaan silti laittaa pääni pantiksi että kun Helsingin ja Tampereen hankkeet ovat kymmenen vuoden päästä valmiita aletaan Turussakin miettimään taas että mitä jos mekin, siinä mielessä investointi Gatoradeen on mielestäni saattohoitoa jo nyt.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Osaako joku muuten kertoa voiko näitä tepsin junnujen etuvihkosta löytyviä vouchereita vaihtaa lipuiksi pop up-liikkeellä?

Mielestäni voi. Ostin tuollaisen joulupaketin, jossa oli kaulaliinan lisäksi pari voucheria, ja silloin kysyttiin, että haluanko heti vaihtaa matsilippuihin. En silloin vielä tiennyt, mihin peliin olen tulossa, joten jäi tekemättä.

On muuten hyvä paketti. Kaulaliina ja pari lippua oli jotain tyyliin 30€, vähemmän kuin siis yksi lippu A-katsomoon. Käykäähän ostamassa. :)
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ulkopuolisen näkökulma:
Parasta markkinointia TPS:lle olisi laskea ne tv-kamerat alas sieltä katon rajasta. Ainakin tuohon lintuperspektiiviin tottumattomalle Turkuhallin pelien seuraaminen on yhtä tuskaa, kun kuvakulma on lähes suoraan ylhäältä. Noin ylhäältä kuvattuna jääkiekosta katoaa katsojan silmissä paljon vauhtia, intensiteettiä ja tunnetta.
Voihan tuo heikko tv toteutus tietysti toimia käänteisestikkin jollekkin, eli tulee hallille kun tv:n kuva on niin kuraa. Luulisin että toimivampi kuvakulma kuitenkin enemmän loisi kiinnostusta ja toisi ihmisä hallille, kun peli telkkarissakin näyttäisi paremmalta ja houkuttelevammalta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea kuvitella, että tuolla olisi oikeasti suurta merkitystä, varsinkin kun kyseessä on pitkälti tottumiskysymys. Itse katson vähintään puolet kauden peleistä televisiosta enkä kiinnitä yhtään huomiota tuohon. päinvastoin, vieraspelejä muilta halleilta katsoessa matala kuvakulma saattaa pistää silmään ainakin hetkellisesti.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitä paitsi arkipelejähän harva käy enää katsomassa, kun ei pääse katsomaan niitä sieltä yläparvelta tutusta kuvakulmasta yläkatsomojen ollessa nykyään arkipeleissä suljettuina.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sitä paitsi arkipelejähän harva käy enää katsomassa.

TPS:n yhdeksän ensimmäistä arkikotipeliä:

2016 – 2017: 4632
2015 – 2016: 4710
2014 – 2015: 5624

Pudotusta on parin kauden aikana tapahtunut -18 %.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huh, tuo näyttää melko hurjalta muutokselta.

Koskas se yläkatsomojen sulkeminen arkipeleissä aloitettiin? Entäs Jokereitten ensimmäinen KHL-kausi?
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Koskas se yläkatsomojen sulkeminen arkipeleissä aloitettiin? Entäs Jokereitten ensimmäinen KHL-kausi?

Kaudella 2015 – 2016: "Tällä kaudella lähtökohtaisesti arkiotteluissa koko yläkerta pidetään CHL:n alkulohkopelien tapaan suljettuna, mikäli ennakkomyynnin perusteella katsojat mahtuvat alakerran katsomolohkoihin."

Jokerit aloitti KHL:ssa kaudella 2014 – 2015.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noihin lukuihin, kun lisää vielä sarjasijoituksen, niin korrelaatio lienee selvä yläkatsomon sulkemisen ja laskevan yleisömäärän välillä. 14-15 oltiin viimeistä edellisiä, viime kaudella 7. ja nyt taistellaan parhaasta sijoituksesta 13 kauteen, mutta näillä mennään! Eikös tuon käyrän pitäisi olla toiseen suuntaan peliesitysten, lisääntyneiden kampanjoiden ja uusitun hallin vuoksi?
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
korrelaatio lienee selvä yläkatsomon sulkemisen ja laskevan yleisömäärän välillä.

Tämä on kuin väittäisi tuulen syntyvän puiden heilumisesta. Yläkatsomo ei ole arkipeleissä auki yleisön vähyyden vuoksi, toisin sanoen lisäkapasiteetille ei ole tarvetta.

Eikös tuon käyrän pitäisi olla toiseen suuntaan peliesitysten, lisääntyneiden kampanjoiden ja uusitun hallin vuoksi?

Pitäisi tietenkin ja kaiken järjen mukaan. Harvoin kuitenkaan monimutkaista ongelmaa voi korjata yksinkertaisella ratkaisulla.

11820 kapasiteetti 4000 ihmiselle latistaa vain entisestään tunnelmaa ja antaa lisää aihiota tyhjät penkit -vitseille. Ei jalkapallossakaan avata Kupittaan jalkapallostadionin Olympiakatsomoa, jos yleisöä on 2000.

TPS:n yleisökeskiarvo on tällä kaudella korkeampi viime kauteen verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Noihin lukuihin, kun lisää vielä sarjasijoituksen, niin korrelaatio lienee selvä yläkatsomon sulkemisen ja laskevan yleisömäärän välillä. 14-15 oltiin viimeistä edellisiä, viime kaudella 7. ja nyt taistellaan parhaasta sijoituksesta 13 kauteen, mutta näillä mennään! Eikös tuon käyrän pitäisi olla toiseen suuntaan peliesitysten, lisääntyneiden kampanjoiden ja uusitun hallin vuoksi?
Toki 14-15 avausottelu veti sen 10000. Pelkästään tämä riittää selittämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös