KooKoo kaudella 2016–2017

  • 200 672
  • 1 031

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä on mukavampi nyt katsoa peliä kun ei vaan seisota paskat housussa. Kantola on kyllä viihdyttävä ja hade on ku nuori varsa
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja nuo oman alueen koomailut ovat vähentyneet ihan radikaalisti. Jotain se Tuokkola on mukanaan tuonut ihan peruspelaamiseen. Enää ei kiekkoa menetetä omassa päässä ihan jatkuvasti, vaan sieltä päästään poiskin. Oli todellakin mukavaa katsoa peliä tänään, kun ei kaikkea aikaa tarvinnut pelätä.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Kyllä on mukavampi nyt katsoa peliä kun ei vaan seisota paskat housussa.

Amen.

Mattilan "pelikirja" oli kyllä kaikessa epäviihdyttävyydessään totaalista skeidaa pl. viime kauden valonhetket. Mestiskaudelta pystyyn hävitty hopea sarjan top2 resursseilla/kokoonpanolla ja viime kaudella sitten ok sätkimistä hieman kapealla materiaalilla, mutta kertaakaan ei kyllä mitään järkevää kiekollista peliä pystytty esittämään näinä kausina.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Aika pahasti meinaa iskeä näpeille kauden alla valittu suunta, jossa rosteri pyrittiin pitämään kohtuullisen kompaktina ja kenties myös mahdollisimman kustannustehokkaana. Hirveä kasa poissaoloja ja tilalla viilettää Tammista, Espoa, Peltosta ja muita hätävaroja. IFK-pelin perusteella en kyllä hirveästi ikävöi Peltosen panosta joukkueessa. Totaalinen täytemies ja vaikka Fordel taisi haikailla miestä ensi kauden kokoonpanoon, niin en kyllä ottaisi takaisin, ellei pelaisi ihan pähkinöillä ja paikka olisi lähtökohtaisesti 5. kentässä. Ja jos Pelli ratsastaa oma juniori statuksella pelaavassa kokoonpanossa, niin kyllähän Tammisen paikka rehellisesti sanottuna on joko junnuissa tai maksimissaan mestiksessä. Väitän kyllä, että ei tekisi kymmentä tehopistettä enempää divarissakaan, joten miten voi pelata liigaa?

Positiiviset kokoonpanoon liittyen: Liekö Greenin loukkaantumisen takia vai pelattaisiinko näin muutenkin, mutta onhan se mukavaa, että joukkueen paras keskushyökkääjä pelaa joukkueen parhaan laiturin kanssa samassa ketjussa. Tämänkin yksinkertaisen asian tajuamiseen meni se 20 kierrosta. Näinköhän Greenkin heräisi horroksestaan koutsin vaihduttua? Toivoa sopii pleijarihaaveidenkin takia.
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse en nähnyt tuota peliä, mutta muiden pelien perusteella uskalsi olla tyytyväinen tähän paikkaajaan. Toki kun nuori veska kyseessä niin taso ei ole timanttia joka ilta. Nyt 1 1/2 erää takana HIFK:ta vastaan, ja hienosti hoitanut tonttinsa.
Oli kyllä hieno peli Ruusulta. Toivottavasti jatkaa samaan malliin. Ohipelejä tulee kaikille maalivahdeille silloin tällöin. Toivotaan Ruusulle tasaisuutta otteisiin. Miten pitkä toi lainapesti Jypistä on?
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oli kyllä hieno peli Ruusulta. Toivottavasti jatkaa samaan malliin. Ohipelejä tulee kaikille maalivahdeille silloin tällöin. Toivotaan Ruusulle tasaisuutta otteisiin. Miten pitkä toi lainapesti Jypistä on?

Yhden ottelun mittainen sopimus mutta voi olla että jatketaan jos ukkoja tuvalla
 
2/3 voittoa viikolta, mutta niin sekin vain riittää siihen minitavoiteeseen tältä viikolta eli viiteen pisteeseen. Ensi viikolla sitten vastassa sarjataulukon kärkijoukkueet KalPa ja Tappara kotona, sekä siinä välissä vieraissa HPK.

VKO 47: Jukurit - KooKoo (2-3) / KooKoo - TPS (2-5) / (HIFK - KooKoo (0-1 ja.) = 5 pistettä (3/3 ott. = 5p / maalisuhde -1)
VKO 48: KooKoo - KalPa / HPK - KooKoo / KooKoo - Tappara = 4 pistettä
VKO 49: KooKoo - JYP / Pelicans - KooKoo = 4 pistettä
VKO 50: KooKoo - Lukko / SaiPa - KooKoo = 5 pistettä
VKO 51: Ässät - KooKoo = 1 piste
VKO 52: KooKoo - JYP / Sport - KooKoo / Kärpät - KooKoo = 4 pistettä
VKO 1: Pelicans - KooKoo / KooKoo - HIFK = 3 pistettä
VKO 2: Tappara - KooKoo / KooKoo - SaiPa / Ilves - KooKoo = 6 pistettä
VKO 3: KooKoo - Jukurit / TPS - KooKoo, Lukko - KooKoo = 5 pistettä
VKO 4: KalPa - KooKoo / KooKoo - KalPa = 3 pistettä
VKO 5: KooKoo - Pelicans / KooKoo - Tappara / HPK - KooKoo = 5 pistettä
VKO 6: KooKoo - TPS / Lukko - KooKoo = 3 pistettä
VKO 7: KooKoo - Sport / KooKoo - Kärpät = 4 pistettä
VKO 8: HIFK - KooKoo / KooKoo - Pelicans = 3 pistettä
VKO 9: KooKoo - Ässät / Jukurit - KooKoo = 5 pistettä
VKO 10: KooKoo - Ilves / SaiPa - KooKoo / JYP - KooKoo = 7 pistettä
VKO 11: KooKoo - HPK = 3 pistettä

Tavoitteesta tällä hetkellä 65 pistettä, jaettavista 108 pisteestä - otteluja jäljellä 36.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ylivoimahan täytyy rakentaa kokonaan uusiksi. Vaikka alkukaudesta yv-maaleja tippuikin ja vieläkin toisinaan, niin muutosta on saatava.

Mattilan teesi: Mitä nopeammin lauot niin sitä nopeammin alivoimanelikko hajoaa ja paikkoja tulee.

Ihan hyvä teesi, mutta sitten niistä laukauksista on saatava maali tai kiekon on jäätävä omalle joukkueelle laukauksen jälkeen. Näinhän ei ole tapahtunut kuin todella harvoin.

Mitä hyötyä Josh Greenistä on ollut 1.ylivoimassa tällä kaudella? Ei häntä pelkkänä maskimiehenä kannata käyttää.

Miksi sekä Lehtonen että O'Connor pelaavat samassa yv-koostumuksessa? Molemmat liian samanlaisia pelaajia ja laukojia.

Miksi Haataja tekee peliä 1.ylivoimassa? Eikö hänelle olisi parempaakin käyttöä?

Josko siirryttäisiin yhteen puolustajaan ja 4hyökkääjään? Entä yksi laukova puolustaja ja toinen varmistava ja enemmän peliä tekevä?

Eikö laitettaisi 1.ylivoima ylivoimaiseksi? Green omalle tontilleen, Malinen tekee peliä, Haataja vasempaan laitaan, Pakki viivaan (olkoot kuka tahansa), neliön keskelle ja maskimieheksi KUKA?

No, ehkä tämänkin aika vielä tulee jos ja kun tuo paketti alkaa muuten pysyä kasassa. Mutta tuolla Mattilan tämän kauden ( oli tuo teesi jo viimekaudellakin) ylivoimakoostumus ja kuviot saa kyllä pikapuolin heittää hemmettiin.

2.ylivoimaan sitten vaikka 2pakkia viivaan, Virtanen keskelle, Hakulinen ja ihan kuka vaan. 2.ylivoima pelaa aina keskimäärin reilusti alle minuutin, joten sillehän voi antaa vaikka käskytyksen pyrkiä suoriin hyökkäyksiin ja päättämään ne aina maalilaukaukseen. Tämän jälkeen vaikka sitten taas 1.ylivoimaa askiin.
 

Fordél

Jäsen
Oon täällä jo pidempään toivonut, että ylivoimassa ei laitettaisi kaikkia munia samaan koriin. Lehtosen ja O,Connorin sekä Greenin ja Kantolan peluuttaminen samassa ylivoimassa on typerää. Tämä on näkynyt siinä, että kakkosylivoima on ollut pitkään turhake. Eli mieluiten:

1. Yv: Haataja - Lehtonen - Malinen - Brodhurst - Green
2. Yv. O'Connor - Jokela/Eklund/Jacobsson - Immonen - Hakulinen/Savilahti - Kantola
 

Steus

Jäsen
Kaitpa näistäkin on tullut kirjoiteltua muutamaankin kertaan, mutta bittejä mahtuu maailmaan:

Kaksi samanlaista YV:tä ja vanhalla tyylillä. Pakki viivassa, pyöritys oikealta laidalta, joku päädyssä, joku neliön keskellä menossa maalille ja joku kurkkii takatolpalla.

Viiva: Lehtosen vedoista 80-105 % osuu kärkikarvaajan polvareihin. Ryan O'Connor on selkeä ykköspyssy viivalta. Pakkokiinnitys ykkösylivoimaan. Kakkoseen viivalle Jacobsson? Rightin mies tähän olisi paras mahdollinen, jotta YV:t pelattaisin samalla kuviolla. En kuitenkaan näe Mikko Jokelan tai Arttu Pellin olevan ratkaisu tähän. Julius Nyqvist teki hattutempun Mestiksessä joskus 1995 - sieltä todellinen kani hatusta? Lehtonen teki viime kaudella hyvät tehot viivasta, eiköhän niillä ratsasteta vielä tämäkin kausi.
Playmaker: Malinen itseoikeutetusti ykköseen tuomaan kiekkoa jalalla ylös ja pyörittämään peliä. Uskaltaa myös leikata sisään ja veto ei ole mikään nuhapumppu. Toisen YV:n pyöritys jääräpäisesti Jarkko Immoselle. Jospa paska paranisi kuitenkin pöyhimällä? Kolmen vuoden pahvi ja parhaat aseet hyökkäyspäädyssä - pakko peluuttaa mies käyntiin. Haataja olisi tähän vaihtoehto, mutta siinä menisi harvinainen rightin laituri hukkaan vasemmalta laidalta. Mikko Virtanen? Ei kai sentään.
Maalin eteen: Kantola ja Green. Kantola ykköseen, koska Greenin aloitustaitoja kaivataan kakkosyv:ssä ja tämänhetkisillä otteilla Kantola tuntuu vaarallisemmalta. Vaihtoehtona Savilahti? Ehkä Hyvärinen? Ei ainakaan pelkäisi ottaa iskuja ja hakata riboja sisään.
Vasemmalle laidalle: ykköseen Haataja, koska hän on rightti ja joukkueen kirkkaasti paras pelaaja tällä hetkellä. Toiselle puolelle Broadhurst, vaikkei kätisyys käykkään. On sen verran maaliahne veijari. Virtanen vaihtoehtona lähinnä rightin kätisyyden takia. Omaa myös syöttötaitoa.
Päätyplankkiin "Greeniksi": Juutilainen osaa suojata kiekkoa ja saattaisi joskus tehdä vaikka maalinkin. Helpot lyhyet syötöt eivät ole ongelma. Ansaitsee vastuuta ja voi hoitaa aloituksia Malisen ohella. Kakkoseen Hakulinen - tuo kiekkoa ylös jalalla ja omaa tiettyä juonikkuutta, vaikkeivat tehot vielä mairittelekkaan. Vaihtoehtona Savilahti, joka voisi rymytä joskus maalillekin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Oon täällä jo pidempään toivonut, että ylivoimassa ei laitettaisi kaikkia munia samaan koriin. Lehtosen ja O,Connorin sekä Greenin ja Kantolan peluuttaminen samassa ylivoimassa on typerää. Tämä on näkynyt siinä, että kakkosylivoima on ollut pitkään turhake. Eli mieluiten:

1. Yv: Haataja - Lehtonen - Malinen - Brodhurst - Green
2. Yv. O'Connor - Jokela/Eklund/Jacobsson - Immonen - Hakulinen/Savilahti - Kantola

Meinatteletko että totaaliveltto Immonen heräilisi jos pääsisi tuohon 2.ylivoimaan? Enpä usko. Immonen valahtaa taas pian kokoonpanon ulkopuolelle. Katsokaa vaikka miehen elekieltä otteluissa. No, Immosta puoltaisi tuossa 2.ylivomassa ainaostaan aloitusten voittokyky, mutta sekin vaihtelee päivittäin.

Kuka tuossa sinun 2.ylivoimassa pyörittäisi peliä? Immonenko? Missä Immonen pelaisi? Vai pelataanko vain takakolmiota niin että pakit viivassa ja Hakulinen vasemmassa laidassa?

Kyllä tuo ehdottamasi 2.ylivoima kaipaa jonkun muun pelintekijän kuin Immonen. Mieluummin Virtaselle tuo tontti niin ei jää ainakaan yrityksestä vajaaksi.
 

Fordél

Jäsen
Meinatteletko että totaaliveltto Immonen heräilisi jos pääsisi tuohon 2.ylivoimaan?

Paras vaihtoehto jäljellä olevista.

Kuka tuossa sinun 2.ylivoimassa pyörittäisi peliä? Immonenko? Missä Immonen pelaisi? Vai pelataanko vain takakolmiota niin että pakit viivassa ja Hakulinen vasemmassa laidassa.

Immonen pelaa pelintekijän paikalla.

Kyllä tuo ehdottamasi 2.ylivoima kaipaa jonkun muun pelintekijän kuin Immonen. Mieluummin Virtaselle tuo tontti niin ei jää ainakaan yrityksestä vajaaksi.

Heti kun Virtasella on 30 tehopisteen potentiaali Liigassa niin sekaan vaan.

@Steus mainio kirjoitus ja pohdinta ylivoimakoostumusten suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Maalin eteen: Kantola ja Green. Kantola ykköseen, koska Greenin aloitustaitoja kaivataan kakkosyv:ssä ja tämänhetkisillä otteilla Kantola tuntuu vaarallisemmalta. Vaihtoehtona Savilahti? Ehkä Hyvärinen? Ei ainakaan pelkäisi ottaa iskuja ja hakata riboja sisään.

Päätyplankkiin "Greeniksi": Juutilainen osaa suojata kiekkoa ja saattaisi joskus tehdä vaikka maalinkin. Helpot lyhyet syötöt eivät ole ongelma. Ansaitsee vastuuta ja voi hoitaa aloituksia Malisen ohella. Kakkoseen Hakulinen - tuo kiekkoa ylös jalalla ja omaa tiettyä juonikkuutta, vaikkeivat tehot vielä mairittelekkaan. Vaihtoehtona Savilahti, joka voisi rymytä joskus maalillekin.

Juutilaisen voisi palkita hyvistä otteista vähintään runsaalla yv-vastuulla. Alivoimassa mies on loistava, tasakentällisin pienehköllä peliajalla suurinpiirtein paras sentteri.
Periaatteessa JMJ sopii molempiin ym. rooleihin. Mestiksessä hakkasi sen +20 maalia ja suurinpiirtein kaikki maalin edestä ns. likaisia maaleja.

Malinen-Haataja tutkapari toimii liian hyvin, että olisi järkeä erottaa. Ihannemaailmassa Haataja saisi pyörittää ykkösylivoimaa ja Malinen toista. Parempi varmaan pitää miehet yhdessä, kun muilla ei kemiat kohtaa vähääkään alusta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Miten Peltonen muuten? Onko pidempi laina. Ammattimies kuten aina ensimmäisen pelin perusteella. Mieluusti ottaisin pidemmän jatkon.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Entäpä Ruusu? Jatkaako Markus Ruusu vielä KooKoossa? Tällä viikolla KooKoo kohtaan kotonaan sarjan kärkikaksikon KalPan ja Tapparan sekä vieraissa HPK:n, joten jos Irving ja Perhonen eivät ole pelikunnossa, niin kyllä silloin Ruusua tarvitaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mielestäni Jarkko A. Immonen ei tällä hetkellä ole paras vaihtoehto jäljellä olevaista juuri mihinkään. Ei ainakaan mihinkään ylivoimaan. Ei kun onpas sittenkin. Tuollaisella asenteella kentällä kurvaileva 3vuoden sopimuksen miehelle on kaikista jäljellä olevista paras vaihtoehto esim. Mestikseen.

Jotainhan tuolle ympäriinsä veltosti haahuilevalle Immoselle olisi tehtävä. Siis jos hänestä KooKoo meinaa jotenkin hyötyä tuon 3vuoden aikana.

Johan Juutilainen tekee paremmin peliä kuin Immonen. Vaikka on kuinka 30maalin potentiaali niin jos se potentiaaliksi jää eikä konkretisoidu niin mieluummin Mikko Virtanen tekemään peliä jos ei Juuti kelpaa.

Nuo edelliskausien paperipotentiaalipelaajat ovat ihan kivoja paperilla ja niistä on kiva rakennella vaikka jo ensikauden joukkuetta, mutta kun pelaaja osoittautuu paperiksi kentällä niin ... Jotain tarttis tehdä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Miten Peltonen muuten? Onko pidempi laina. Ammattimies kuten aina ensimmäisen pelin perusteella. Mieluusti ottaisin pidemmän jatkon.

Miksi näitä Peltosia tänne raahaamaan? Kaikella kunnioituksella Tomia kohtaan ja kiitokset, mutta eikä kyllä kummoisia esittänyt. Peliaikakin jäi alle 10min.

Meillä on nälkäisiä poikia Nuorten SM-Liigassa. Ei heillä ehkä pudotuspeleihin kävellä, muttei peltosillakaan. Esim. Pietari Koskelainen täyttää tuollaisen Peltosen tontia ihan täysin. Peltonen pelasi vasenta laitaa HIFKta vastaan ja siihen paikkan sopii Koskelainenkin.

Mutta eiköhän sieltä kohta joku hyökkääjä taas ole rivissä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
By the way Jarkko A. Immosella oli KooKoon keskushyökkääjistä pienin peliaika HIFK-ottelussa:

Jarkko Malinen 20:14
Jan-Mikael Juutilainen 17:48
Mikko Virtanen 17:20
Jarkko Immonen 12:55

Onko Immonen joutunut koiran koppiin ja onko hänellä ollut jo pidemmäänkin keskushyökkääjistä pienimmän peliajat?
Oli miten oli, niin jotain käärmekeittoa Jarkko A:lle pitäisi juottaa, koska tilanne nyt vaan on se, että saamme nauttia hänen palveluksistaan kuitenkin kolmen kauden ajan.

Tosin helppoa olla jälkiviisas, mutta mainitsin kyllä jo vuosi sitten, että älkää nyt helkutisti tehkö Immosen kanssa sopimusta, mutta eiköhän hänelle tehty sitten samantien kolmen vuoden sopimus.
 
Johan Juutilainen tekee paremmin peliä kuin Immonen. Vaikka on kuinka 30maalin potentiaali niin jos se potentiaaliksi jää eikä konkretisoidu niin mieluummin Mikko Virtanen tekemään peliä jos ei Juuti kelpaa.
Koskahan tuo Mikko Virtasen ikuinen potentiaali konkretisoituu? Taas varmasti syytetään ajojahdista, mutta kyllähän se nyt vaan on pelkkä Jussi Nättinen vol 2. Ja se rankkarivalikoimakin on aika nähty..

Todella mielenkiinnolla odotan minkälaiset ketjut ja ylivoimat Tuokkola lyö kasaan, kunhan ukot palaa riviin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
@MurhaaMenoo olen kyllä omien poikien kannalla. Mutta kyllä Espo, Tamminen ja Virtanen riittää omiksi hyökkäykseen nuorison osalta. Koskelaisen ja Peltosen tasoerosta ei lienee syytä vääntää.

@Melametsä Nättinen ei näköjään ole liigassa. Virtanen taas on liigatasoa vaikka joku haluaa hypettää hänelle jotain kärkikenttien roolia niin käyttökelpoinen voi olla muutenkin huom joukkueen paras plusmiinus.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Koskahan tuo Mikko Virtasen ikuinen potentiaali konkretisoituu? Taas varmasti syytetään ajojahdista, mutta kyllähän se nyt vaan on pelkkä Jussi Nättinen vol 2. Ja se rankkarivalikoimakin on aika nähty..

Todella mielenkiinnolla odotan minkälaiset ketjut ja ylivoimat Tuokkola lyö kasaan, kunhan ukot palaa riviin.

No, tämän kauden näyttöjen perusteella jos verrataan Mikko Virtasta ja Jarkko Immosta niin kumpi on mielestäsi hoitanut tonttinsa paremmin?

Tämä suoraan Liigan tilastoista: Linkki tilastoon Pelaajatilastot | Perustilastot | Runkosarja 2016-2017 | Tilastot | Liiga

Immonen, Jarkko KooKoo KH 22 1 3 4 10 3 12 -9 0 0 0 32 3,1 277 56,0 14:28

Virtanen, Mikko* KooKoo KH 18 0 2 2 0 5 3 2 0 0 0 37 0,0 106 43,4 14:47

Aloitusmäärässä ja aloitusvoittopros. Immonen pesee Virtasen. Mutta entäpä tuo tehotilasto? Ensi mainitulla -9 ja jälkimmäisellä +2.

Mitä rankkareihin tulee niin kuka mielestäsi on tällä kaudella niissä loistanut? Greenkö? Kun niitä rankkareita lauottiin tällä kaudella niin täysiä puukäsiä olivät lähes kaikki ellen nyt sitten Broadhurst muutaman sisään alittanut. Rankkarivalikoimaa nähtiin viime kaudella. Muistatko niitä?

Ja Mikko Virtanen muuten luetaan vielä TULOKKAAKSI eli hän kurvailee vasta tulokausauttaan Liigass. Menatteletko että pitäisi olla Liigan kärkisentterien joukossa hetimiten? Mitä odotat Virtaselta tällä tulokaskaudella että hän sinut voisi vakuuttaa Liigapelaajana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös