Kari Heikkilä – Lukon uusi päävalmentaja

  • 83 166
  • 456

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kai se on loppujen lopuksi aivan sama onko se Heikkilä vai Rocky joka on palomiehen hommissa kauden loppuun. Johtoa kritisoisin siitä että valinta olisi pitänyt tehdä jo viikko sitten, viimeistään Saipa-pelin jälkeen. Vuorelle kaikkea hyvää jatkoa varten.

Pelitavan muutoksissa varmaan ekana näkyy että puolustuspelaamista tiivistetään, huomisessa pelissä ei varmaan mitään ihmeellistä nähdä. Mahdollisesti lauantaina voi nähdä jo jotain isompaa (eli näkyvää) muutosta. Eipä tässä kauheasti taukoja ole jossa sitä pelitapaa voisi hinkata kuntoon, senkin takia valmentaja olisi pitänyt mielestäni vaihtaa jo hieman aiemmin.

edit. Mielenkiinnolla odotan miten kokoonpanot elävät.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Heikkilä varmaan tajuaa laittaa hyökkääjät ja puolustajat samaan aikaan harjoituksiin. Kuulin, että Vuori on treenauttanut pakeille ja hyökkääjille eri treenejä? Ei ihme että peli on ollut sekaisin. Heikkilä varmasti on hyvä valinta loppukauden osalta. Laittaa varmasti perusasiat kuntoon ja yksinkertaistaa pelaamisen. Lukon materiaalilla alkaa väkisin tulemaan voittoja. Aika näyttää mihin se riittää. Ensi vuonna sitten taas porilainen Atu Selin valmentajaksi.

Samalla yleistyksellä voisi sanoa, että RD:n aikana ei ollut joukkueharjoituksia vaan yksilöllistä ja lepoa.
 

jäähy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St.Louis Blues
Kyllä itselle kelpaa Heikkilä, varmasti laittaa perusasioita kuntoon ja tuo vanhan liiton jämäkkyyttä.

Saa nähdä tuleeko kauden edetessä vielä pari täsmä hankintaa esim. Maalipyssy ja maalivahti varsinkin jos Stepanek on pitkään sivussa
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivottavasti treeneistä irtoaa raportintynkää. Helvetinmoinen savottahan Heikkilällä on edessä mutta ei homma ainakaan huonommaksi enää voi mennä. Tässähän on fiilikset taas kuin kaudenalussa eli uusi lähtö "uuteen" kauteen.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Hmm. Tämä taitaa olla Heikkilälle myös vähän vedenjakaja.
Jos ei onnistu (en usko että onnistuu) hinaamaan Lukkoa sääleihin niin ei luulisi ottajia olevan jonoksi asti.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On tuossa vanhojen apuvalmentajien pitämisessä se hyöty, että kun pelisysteemiä uudistetaan niin toivottavasti edes joku heistä osaa kertoa Heikkilälle miten Lukon oli tarkoitus edellisen valmentajan komennossa pelata. Pelaajilta sitä kun on turha kysyä.
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika neutraalit ensifiilikset tuli tästä Heikkilän palkkaamisesta, mutta eipä tässä nyt ainakaan paljon huonommaksi voi asiat mennä. Heikkilän pelifilosofiasta minulla ei ole kovinkaan tarkkaa tietoa, mutta ilmeisesti ainakin lisää rotia on luvassa valmentamiseen Vuoreen verrattuna. Saas nähdä paljonko Lukon pelitapaan tehdään muutoksia näin kesken kauden. Peli on ainakin tähän mennessä ollut niin sekaisin, että sinällään suuremmistakaan muutoksista ei olisi valtavaa haittaa. Tosiaalta kausi on kuitenkin jo niin pitkällä, että ehkäpä on parempi lähteä liikkelle melko yksinkertaisella pelikirjalla, koska nyt ei ole kovin montaa peliä varaa harjoitella.

Heikkilä varmasti on hyvä valinta loppukauden osalta. Laittaa varmasti perusasiat kuntoon ja yksinkertaistaa pelaamisen. Lukon materiaalilla alkaa väkisin tulemaan voittoja. Aika näyttää mihin se riittää.
Tätä samaa itsekin toivon ja vähän jopa uskonkin. Ainakaan huonommin kuin nyt ei vaan voi tuolla materiaalilla vetää, vaikka miehiä olisikin sairastuvalla.

On muuten viime aikoina näkynyt pääosin aika fiksuja ja sisällökkäitä kommentteja ässäfaneilta täällä Lukkopuolella. Liekö naapurin katastrofitilanne saanut mielet heltymään ;)
 
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Omaan silmään hyvä kokeilu.

Enemmän harmittaa tämä porilaisten keuliminen ja kaikkitietäväisyys tässä ketjussa. Menkää omalle hiekkalaatikolle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Uuden päävalmentajan kartoitus on menny Raumalla niin, että on alettu katsoa, ketkä valmentajat ovat voittaneet suomenmestaruuden.

2016: Jussi Tapola: varattu
2015, 2014: Lauri Marjamäki: varattu
2013: Karri Kivi: varattu
2012: Jyrki Aho: varattu
2011: Kari Jalonen: varattu
2010: Kai Suikkanen: varattu
2009: Risto Dufva: varattu
2008, 2007: Kari Jalonen: varattu
2006: Jukka Jalonen: varattu
2005: Kari Jalonen: varattu
2004: Kari Heikkilä: VAPAA!
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

senilix

Jäsen
Ei ole. Onneksi olkoon Lukolle, kausi on virallisesti ohi.
Vaikka Peterra ei Vuoren ryhtiliikettä odottaessaan ollutkaan oikeassa niin pahasti pelkään, että tässä hän osui.

Toivotaan nyt kuitenkin
Ain gualemaha saak...
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Ei ole. Onneksi olkoon Lukolle, kausi on virallisesti ohi.

Jos voitetaan enemmän kuin joka viides peli niin ollaan posin puolella. Kausi oli jo syyskuussa ohi, mutta kukaan ei tiennyt sitä vielä silloin.

Näin asian hyvin pitkälle samalla tavalla kuin sinä. Perustelitkin asian erinomaisesti. Se vaan ei sitten realisoitunut ja kyllä se siltä näytti, ettei tule realisoitumaankaan. Jotain oli vaan tehtävä. Samoilla peliesityksillä kausi loppuun niin mitkään 80e:n kausikortit ei olisi seuraavaa kautta pelastaneet. Puhumattakaan tulevista pelaajasopimuksista ja sponsoreista. Tässä on se syy miksi pitää reagoida, vaikka sarja on suljettu.

Se positiivinen asia olisi ollut Vuoren jatkossa niin johto hallitusta myöden olisi joutunut tarkastelemaan omaa toimintaa. Jos he eivät itse olisi sitä tajunneet niin ulkopuolinen paine olisi siihen ajanut. Nyt tässä on se pelko, että tällä liikkeellä asia unohtuu ja Rauman Lukon kieroutunut organisaatio saa jatkaa. Kaikki päättää taas kaikista asioista ilman mitään vastuuta mistään.

Tuskin Heikkilä huonommin vetää kuin Vuori. Nykyisillä peliesityksillä olisi ollut kauas kantoiset seuraukset. Viime pelissä hallista marssi n. 500 katsojaa ulos ennen pelin päättymistä. Kausi noilla esityksillä niin menisi aika monta kautta ennen kuin palattaisiin edes nykyiselle tasolle katsojamäärissä.

Tämän alkukauden pitäisi olla jo tarpeeksi selkeä merkki siitä, että johdonkin pitäisi tarkistella tekemisiään. Tähän en vaan hiukkaakaan usko. Hallituksesta tiedän kaksi epeliä ja he eivät ainakaan ymmärrä, että jotain hekin ovat tehneet väärin.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Heikkilä tuli sitten, hyvä valinta. Muuttuu harjoittelu ainakin jos ei muuta. Ja jos esim. fysiikkapuolella joku kusee niin tää kaveri sanoo sen ääneen kuten viime keväänä mennessään Ilvekseen.
Ottamatta sen enempää kantaa siihen onko valinta järkevä vai ei, niin veikkaan ensimmäisen Heikkilän kommentin liittyvän joukkueen huonoon kuntoon.
Todellinen kliseiden klisee valitella huonoa kuntoa. Toisaalta sillä pelataan itselle sitä aikaa eikä ole menestyspaineita, koska se kunto.
Toivottavasti olen väärässä ja Heikkilä kommentoi joukkueen tilaa ihan muilla tavoin.
Tsemppiä Lukolle loppukauteen.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ensinnäkin on todettava, että minun mielestäni valmentajavalinta on erittäin hyvä ja luultavasti paras mahdollinen tähän tilanteeseen. Aivan taatusti parempi valinta kuin esim. Rautakallio.

Mutta sitten tilastofaktaa...

Olen estimoinut viime kausien perusteella minkälaisia pistemääriä tarvitaan tällä kaudella mihinkin sijoitukseen. Arviossani varsinkin 10. sijan pistemäärä saattaa heittää jonkun verran, mutta tällä ei juurikaan ole lopputuloksen suhteen merkitystä.

Estimaattini tarvittavista pisteistä kauden lopussa näihin sijoihin:
10.sija 85p
6. sija 95p
1. sija 125p

Lukko on nyt pelannut 22 ottelua, ja jäljellä on siis 38 ottelua. Jotta Lukko saavuttaisi 10. sijan pitäisi sen pystyä pelaamaan loput ottelut 1,79 pistettä per ottelu tahtiin jotta 85p saavutettaisiin. Vastaavasti 2,05 pistettä per ottelu, jotta 6. sijan 95p. Ja 2.84 pistetä per ottelu, jotta runkosarjan päätteksi roikuttaisiin kärkipaikoilla.

Kuka tahansa ymmärtää, että jo tuo 10 sijaan tarvittava 1,79 pistettä per ottelu on äärimmäisen kova ja mielestäni ei millään tasolla realistinen. Jos 10. sijaan nyt vaadittaisiin tällä kaudella tasaisuuden takia esim vain 80p, niin tämä pudottaisi tuon 1,66ppo. Joka sekin on imo liikaa.

tl&dr; tilastoanalyysin perusteella Lukolla ei ole mitään jakoa enää 10. sakkiin, ellei raumalaisille toistu samanlainen voittoputkisetti kuin naapurissa alkuvuonna 2013.

Sen sijaan katu-uskottavuuden kannalta Heikkilän palkkaus on toki ainoa mahdollisuus ja erittäin hyvä veto.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse en kyllä kehtaisi tällaisia "totuuksia" julki kirjoitella, jos edelliset ennustukset (Vuoren menestymisen suhteen) ovat menneet noin metsään :)

Mitä tähän nyt sit sanomaan? Olin Vuoren suhteen väärässä ja toivoin aidosti, että hän saisi pelitapansa toimimaan Lukossa. Lukon kausi on nyt minun mielestäni ohi ja en enää odota Lukon nousemaan tällä kaudella todelliseksi playoffs-joukkueeksi. Onnea Kari Heikkilälle, mutta Lukko teki paniikkiratkaisun paniikkiratkaisun, jonka Ilveskin teki viime kaudella ja kun sitä seurasi viime kaudella Ilveksessä niin voin sanoa, että en kyllä ottaisi enää mihinkään jengiin valmentamaan. Suurimmiksi ansioiksi jäi koko muun henkilökunnan, edeltäjän ja parin muun haukkuminen. Itse en usko päivääkään Heikkilään eikä minun tarvitse, toivoin, että Lukko olisi osoittanut tässä hieman järkeä valmennuksen vaihdoksessa, mutta meni just niin vihkoon kuin pelkäsin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kari Heikkilä - Parempi kuin sata porilaista olisi oiva tämän ketjun otsikko.
Tuossahan olisi jo tifoonkin oiva lainaus seuraavaan paikallismatsiin, saatika kannatuslauluun.

Toivottavasti saa Lukon homman järkiintymään, tuollainen syväkyykkäys mitä seuranne on alkukaudesta esittänyt, ei ole kenenkään etu.
Mitähän rahastamista tuossa on? Ei ole Heikkilän vika, että menestyspaineita ei ole. Ja aika vähissä ovat ne tämän tasoiset valmentajat, jotka on mahdollista saada nykyiseen Lukkoon loppukauden pahvilla. En usko, että Heikkilä saa suurta parannusta aikaan Lukossa, mutta turha tässä on millään tavalla kuittailla Heikkilän suuntaan.
Sinänsä turhaa koko valmentajan vaihtaminen vaiheessa jossa pelkkiin säälipleijjareihin pääseminen vaatisi lähes yliluonnollista venymistä joukkueelta. Toki yleisölle on pakko näyttää että organisaatio on esityksistä yhtä pettynyt kuin kannattajatkin. Tuosta tuli toisaalta mieleen, kuinka suuri kynnys olisi vaihtaa valmentajaa uudestaan jos Heikkiläkään ei saa kurssia käännettyä edes sellaiseksi että voitosta pystyttäisiin uskottavasti taistelemaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuosta tuli toisaalta mieleen, kuinka suuri kynnys olisi vaihtaa valmentajaa uudestaan jos Heikkiläkään ei saa kurssia käännettyä edes sellaiseksi että voitosta pystyttäisiin uskottavasti taistelemaan.

5 peliä ja Lukolla on uusi ketju "Heikkilälle kenkää" -pystyssä. :)
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
5 peliä ja Lukolla on uusi ketju "Heikkilälle kenkää" -pystyssä. :)

Huomisen jälkeen täällä jo huudellaan, että täyttä paskaa ja mikään ei ole muuttunut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
5 peliä ja Lukolla on uusi ketju "Heikkilälle kenkää" -pystyssä. :)
Juu sitä en luonnollisesti epäile etteikö kannattajat vaadi potkuja jos kurssi ei muutu, lähinnä mietin kuinka monelle valmentajalle organisaatio on valmis maksamaan palkkaa jos ei kierrättämälläkään homma parane.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös