Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 390 175
  • 3 327

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trump sai ex-CIA pomolta lastin niskaansa: "In the intelligence business, we would say that Mr. Putin had recruited Mr. Trump as an unwitting agent of the Russian Federation."
NY Timesin juttu

Republikaanit saa aikaiseksi näissä vaaleissa kaikkien aikojen mahalaskun puolueelleen tai jos Trump valitaan, niin katastrofin maalleen. Tämä rupeaa muistuttamaan erästä kotimaista kykypuoluetta...
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Republikaanit saa aikaiseksi näissä vaaleissa kaikkien aikojen mahalaskun puolueelleen tai jos Trump valitaan, niin katastrofin maalleen. Tämä rupeaa muistuttamaan erästä kotimaista kykypuoluetta...

Sanoisin jälleen että tuo on myös katastrofi Euroopalle, silovikeihin kriittisesti suhtautuva USA on tällä hetkellä sotilaallisesti ennenkaikkea Itä-Euroopan paras turva. Jos Trump aloittaa lähentymisen Putiniin päin ja heikentää USA:n sotilaallispoliittista vaikutusta Euroopassa, avautuvat ovet entistä suoremmalle painostukselle. Nyt lähinnä tyydytään vähän loukkailemaan ilmatilaa ja pyrkimään Euroopan hajottamiseen sisäisesti tukemalla äärinationalistista liikehdintää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
, avautuvat ovet entistä suoremmalle painostukselle.
No, Trumpia ei ole vielä valittu, mutta hän on jo antanut vaalipuheissaan vihreää valoa hyökkäykselle Pietarin esikaupunkeihin eli Baltiaan. Varsin brittiläinen ilmaisu puhua painostuksesta.

Nyt lähinnä tyydytään vähän loukkailemaan ilmatilaa ja pyrkimään Euroopan hajottamiseen sisäisesti tukemalla äärinationalistista liikehdintää
Ööö, ei se tuohon jää. Palkattu trolliarmeija hyökkää sanan säilällä lännen kimppuun. Myös meillä Suomessa lehtien uutiskommentit on lähinnä lukukelvotonta roskaa, koska Putlerin trollit ja heitä komppaavat hyödylliset idiootit sekä vasemmalta että oikealta pistävät parastaan rappeutuneen lännen alistamiseksi perhearvojen Venäjälle. RT-kanavaa ei kai tarvitse mainita erikseen, se on MV:n englannin kielinen sukulainen telkussa. Syyriassa rybyt pommittaa sairaaloita saadakseen pakolaisvirran tukevamaksi ja siten horjuttaa Eurooppaa. Suomeen Putin junaili pohjoisille raja-asemille pakolaistulvan ja Niinistö nielaisi kohon, koukun ja puolet siimasta ratkoessaan ongelmaa. Unohtuiko mainita sota? Sitäkin Venäjä käy parhaillaan lännettymään haluavaa Ukrainaa vastaan.

Venäjä käyttää länttä vastaan sellaisia keinoja, jotka se omassa doktriinissaan ja itseään vastaan käytettynä laskisi sodaksi. Se taitaa kertoa parhaiten missä mennään.
 
Minä en oikein ymmärrä millä mittarilla mitattuna Amerikka ei olisi suuri

The Best Education Systems In The World In 2015 | Fair Reporters

joo, Hillaryn inhoaminen tosiaan alkoi pari viikkoa sitten tuosta tapauksesta

Sandersin kannattajat ovat väittäneet jo pitkään, että esivaalit oli fiksattu Clintonille. Wikileaks antoi heidän väitteilleen todisteet. On aika luonnollista, että oletetusti demokraattisessa maassa fiksatut vaalit herättävät jokseenkin voimakasta närää. Vaikkei tästä Suomen mediassa toki paljon puhuta, kun toimittajat ovat Clintoniin niin lääpällään. Siksi täällä on helppo päätyä johtopäätökseen, että jos ihminen kokee voimakkaita antipatioita fiksattujen vaalien voittajaa kohtaan, sehän luultavasti kielii siitä, että hän ei pidä naisista. Eikä tummaihoisista. Tämäkin jannu, jonka mielestä vuodetut sähköpostit ovat vain jäävuoren huippu, on varmaan paatunut neekerinvihaaja ja misogynisti:
Kor Element: #BernieOrBust Will "Resurrect" the "New America" - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Molempien puolueiden ehdokkaat on sellaisia, joiden pärstää ja esiintymistä ei mielikseen katsele, mutta muutoinhan tämä vaalikamppailu täyttää kyllä hyvän popcorn-viihteen tunnusmerkit. Mielipidemittauksissakin on ollut kivasti elämää, Trumphan meni jopa johtoon republikaanien puoluekokouksesta saamansa nosteen myötä hetkeksi, kun demokraatit ei vielä ollut pitänyt omaa kokoustaan. Mutta sitten Clinton sai omasta puoluekokouksestaan vielä jonkun verran suuremman pompun, ja Trump puolestaan erehtyi vittuilemaan ihmisille, joille ei kannattaisi vittuilla, joten nyt alkaa olla jo vähän sellaista tunnelmaa kuin Clinton olisi karannut tavoittamattomaan johtoon. Osavaltiot, kuten Georgia, jotka on perinteisiä republikaaniosavaltioita ja jotka Tumpin pitäisi voittaa kirkkaasti jotta olisi jotain saumaa vaalin kokonaistuloksen kannalta, on viime gallupeissa näyttänyt lievää johtoa Clintonille! Ja osavaltiot, joissa Trumpin pitäisi pystyä pitämään kisa tiukkana (kuten Pennsylvania ja New Hampshire) on ollut jo jotain luokkaa +15 Clintonille. Esim. RCP (RealClearPolitics.com) ei laske noita enää "Toss Up" osavaltioksi, vaan on siirtänyt ne Clintoniin kallellaan olevien osavaltioiden sarakkeeseen.

Perinteisissä vaa'ankieliosavaltioissa Floridassa ja Ohiossa kisa jatkuu tiukkana, mutta Trumpille ei riitä noiden voittaminen mihinkään. Hän tarvitsee lisäksi joko sen Pennsylvanian tai vaihtoehtoisesti pitäisi napata kaikki joukosta Nevada, Iowa, New Hampshire. Tai sitten pitäisi tehdä todella ihmetemput ja napata Virginia, Michigan tai Wisconsin, jotka on gallupeissa ollut jatkuvasti Clintonin puolella. Tällä hetkellä Trumpin tie presidenttiyteen näyttää olevan tukossa, mutta onhan tässä vielä noin 100 päivää aikaa tilanteen muuttua - Trumpin pitää kuitenkin lopettaa omaan jalkaansa ammuskelu noilla möläytyksillän, ja ruvettava näyttämään vähän presidentillisemmältä. Vaikeaa voi olla. Tietysti jos Hillarya kohtaa vielä joku uusi, aiempia vakavampi skandaali, niin sitten.

Trumpin kannalta huonoimmassakin skenaariossa hän saa kuitenkin kohtalaisesti osavaltioita taakseen, koska tuolla Amerikassa nuo ideologiset eroavaisuudet puolueiden välillä tuntuu kasvaneen ihan järjettömiin mittasuhteisiin. Varsinkin republikaanipuolueen kannattajat tuntuu olevan aika syvällä noissa juoksuhaudoissaan, eli kun Trump on saanut republikaanipuolueen ehdokkuuden, niin se takaa hänelle tietyt osavaltiot melkoisella varmuudella, möläytyksistä huolimatta. Niukka tappio siis todennäköisimmin tulossa Trumpille. Uhkakuvana on sekin, että Trump ei hyväksy tappiotaan, vaan syyttää järjestelmää vilpistä, ja lietsoo kannattajiaan levottomuuksiin. Hänhän on jo vähän aloitellutkin tuonkaltaisia puheita. Tuskin tästä nyt mitään sisällissotaa kuitenkaan saadaan aikaan.

Valinnan vaikutuksista Eurooppaan on paljon puhuttu, mutta ihan USA:n itsensä sekä koko maailman kannalta katsoisin, että USA tarvitsisi demokraattipresidentin. Olkoon sitten Hillary, vaikken persoonana tai poliitikkona hänestä niin pidäkään. Jos tulee republikaanipresidentti, ja kun edustajainhuone todennäköisimmin tulee pysymään republikaanien hallinnassa, niin sieltähän olisi tulossa sitten kansainvälisestä ilmastosopimuksesta irtautumista ja lisätukia fossiilisten polttoaineiden käytölle, Obaman terveydenhuoltouudistuksen perumista, köyhien ja maahanmuuttajien tilanteen jatkuvaa huonontamista, korkeimman oikeuden tuomariston täydentämistä jollain vanhalla jarrulla, jonka maailmankuva on keskiajalta ym. paskaa. Lisäksi jos tämä republikaanipresidentti olisi Trump, niin siinä tulee vielä sitten bonuksena, ettei kukaan tiedä, mitä muuta älytöntä Trumpin päähän pälkähtää tehdä. Lisäksi Trumpin voitto kertoisi republikaanipuolueelle, että näiden pösilöiden (kuten Trump ja aiemmin Sarah Palin) nimittäminen ehdokkaaksi korkeisiin virkoihin on voittava taktiikka, ja jatkossa sitten maltillisia ääniä ei puolueen sisällä enää päästettäisi senkään vertaa kuuluville kuin nykyään.
 
Höpö-höpö, Georgia ei ole todellakaan menossa Clintonille. Nämä puheet menevät samaan kastiin kuin ne, joissa Clinton voittaa Texasin ja Arizonan. Clinton +11 Pennsylvaniassa niin ikään selvä outlier. Joku 3-4 saattaa olla lähempänä totuutta. Tässä joku viikko sitten New Hampshire näytti Trumpille +9, mutta tämä gallup ei päässyt edes RCP:n listoille. Ja nyt Clinton +17? Huhhuh.

Hillary piti eilen tämän vuoden ensimmäisen lehdistötilaisuutensa. Kohokohta oli ehdottomasti, kun hän melkein kutsui Trumpia aviomiehekseen. "She's often confused" vai miten se meni.

Ilta-Sanomat/CNN kirjoittaa Clintonista kriittiseen sävyyn. Voiko tämä olla totta.

Clinton kiemurtelee edelleen sähköpostisotkussaan – CNN:n toimittaja tyrmää: "Se ei ole totta" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No, Trumpia ei ole vielä valittu, mutta hän on jo antanut vaalipuheissaan vihreää valoa hyökkäykselle Pietarin esikaupunkeihin eli Baltiaan. Varsin brittiläinen ilmaisu puhua painostuksesta.
Lähde?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, ei se ketään kiinnosta voittaako Clinton Georgiassa. Jos voittaa, niin on silloin voittanut lähes kaikkialla muuallakin, ja Georgia on vain kirsikka kakun päällä. Jos häviää niukasti, niin siinäkin tapauksessa Clinton on presidentti murskaavalla ääntenenemmistöllä. Jos Trump voittaa Georgian reilusti, niin sitten presidentti voi olla kumpi vaan - riippuu muista osavaltioista.

Se että edes joku yksittäinen polli kertoo Clintonin johtavan Georgiassa, kertoo vain siitä, että Trumpilla menee kisassa huonosti.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
olin tietenkin aika suurpiirteinen sanomisessani. Akankannossa lienevät esim ihan lapasia.

29. On toki varsin keskinkertainen tulos, mutta tuossa ei liene radikaalia muutosta tapahtunut joten aika heikko selitys maan suuruuden menetykselle.
Sandersin kannattajat ovat väittäneet jo pitkään, että esivaalit oli fiksattu Clintonille. Wikileaks antoi heidän väitteilleen todisteet. On aika luonnollista, että oletetusti demokraattisessa maassa fiksatut vaalit herättävät jokseenkin voimakasta närää.
niin ja Trump on sanonut jo etukäteen että jos hän ei voita niin se johtuu siitä että vaalit ovat fiksattu.
kuitenkaan se että puolueen johto liputti oman jäsenensä puolesta ei ole synonyymi sille, että tulos olisi järjestetty. Sellaista ei ole todistettu eikä edes väitetty.
ei tuo mikään suosiminen mikään hieno hetki puolueen historiassa ollut, mutta ei se mitenkään radikaalisti poikkea vaikkapa Heinäluoman kulissipelistä demareissa tai siitä että Sipilä osti puheenjohtajuuden kuittaamalla puolueen velat.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Höpö-höpö, Georgia ei ole todellakaan menossa Clintonille. Nämä puheet menevät samaan kastiin kuin ne, joissa Clinton voittaa Texasin ja Arizonan. Clinton +11 Pennsylvaniassa niin ikään selvä outlier. Joku 3-4 saattaa olla lähempänä totuutta. Tässä joku viikko sitten New Hampshire näytti Trumpille +9, mutta tämä gallup ei päässyt edes RCP:n listoille. Ja nyt Clinton +17? Huhhuh.
minä olen niin tyhmä että uskon nuo jutut ja olen valmis lyömään vetoakin kertoimella 1,5 että Hillary vaalit voittaa. Uskallatko sinä veikata Trumpia? Kirjoittelija voi lahjakkaana henkilönä laskea vastakertoimen.
 
29. On toki varsin keskinkertainen tulos, mutta tuossa ei liene radikaalia muutosta tapahtunut joten aika heikko selitys maan suuruuden menetykselle.

Minusta se on surkea selitys maan suuruuden menetykselle. Ei tuosta "make America great again" -sloganille tukea saa, sillä tuskin siellä koskaan keskivertoteini on juurikaan laskea osannut. Sinä et kuitenkaan kysynyt, että millä mittareilla USA on menettänyt suuruutensa. Kysyit, että millä mittarilla USA ei ole suuri.

kuitenkaan se että puolueen johto liputti oman jäsenensä puolesta ei ole synonyymi sille, että tulos olisi järjestetty.

Only Voter Suppression Can Stop Bernie Sanders

Mutta toki teille hillboteille kaikki tuokin on vain business as usual.

Sellaista ei ole todistettu eikä edes väitetty.

Jaa ettei ole vaaleja väitetty fiksatuiksi. Eipä vissiin:
Bernie Sanders Delegates Protest Outside DNC - YouTube
Wikileaks Proves Primary Was Rigged: DNC Undermined Democracy | Observer
Martin O'Malley accuses DNC of 'rigging' primary process in Clinton's favour | US news | The Guardian
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta se on surkea selitys maan suuruuden menetykselle. Ei tuosta "make America great again" -sloganille tukea saa, sillä tuskin siellä koskaan keskivertoteini on juurikaan laskea osannut. Sinä et kuitenkaan kysynyt, että millä mittareilla USA on menettänyt suuruutensa. Kysyit, että millä mittarilla USA ei ole suuri.
Jos nyt oikein muistan ala-asteen englannintunneilta, niin tuo sana "again" tarkoitti "taas", joka taas eksplisiittisesti vihjaa siihen. että maa aikaisemmin on suuri ollut eli kyllä tässä suuruuden menetyksestä ja palauttamisesta on sanonnan mukaan kyse ollut.
Only Voter Suppression Can Stop Bernie Sanders

Mutta toki teille hillboteille kaikki tuokin on vain business as usual.
Onhan tuo sinänsä monisyinen juttu kun koko järjestelmä on niin käsittämätön ja monimutkainen. Hyvin voitaisin kyseenalaistaa sitäkin, että miksi ihmeessä jotain sitoutumatonta edes otetaan ehdokas ehdokkaaksi. Kas kun ei republikaanejakin oteta.
Kuitenkin tuota samaa puhetta oli Rhode Islandilla, että liian vähän oli äänestyspaikkoja auki.
Saa tuosta eri mieltäkin olla, mutta ei tuossa todistettua huijausta ole. Mielipideasia että miten paljon epistä oli vai meneekö tuohon artikellissa viitattuu sore-losers osastoon.

Sikäli tosiaan business as usual, että täysin samaa keskustelua käytiin Bush-Gore oikeissa vaaleissakin, jossa häviäjä sai miljoona ääntä enemmän ja Floridan tuloksissa oli paljon kyseenalaistettavaa.
OK minulle uutta. Eli väitetty on, todistettu ei.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Niin, ei se ketään kiinnosta voittaako Clinton Georgiassa. Jos voittaa, niin on silloin voittanut lähes kaikkialla muuallakin, ja Georgia on vain kirsikka kakun päällä. Jos häviää niukasti, niin siinäkin tapauksessa Clinton on presidentti murskaavalla ääntenenemmistöllä. Jos Trump voittaa Georgian reilusti, niin sitten presidentti voi olla kumpi vaan - riippuu muista osavaltioista.

Se että edes joku yksittäinen polli kertoo Clintonin johtavan Georgiassa, kertoo vain siitä, että Trumpilla menee kisassa huonosti.

Noita pollejahan tehtaillaan ihan omien tarkoitusperien mukaan ja tuloksia manipuloidaan surutta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
tuo Amerikka suureksi juttu on minulle jo hämärämpi. Minä en oikein ymmärrä millä mittarilla mitattuna Amerikka ei olisi suuri, mutta ymmärrän että ihmiset joille Obama on ylitsepääsemätön paikka henkisesti voivat asian nähdä toisin.
Jostain luin, että Venäjän, siis Neuvostoliiton, luhistumisen jälkeen amerikkalaiset elivät hegemonia-aikaa, eikä vastustajia juuri ollut. Nyt ovat tullleet kaiken maailman kiinalaiset haastamaan amerikkalaisia, avaruussukkula ei enää lennä, työpaikat ovat menneet Kiinaan ja Meksikoon ja ties minne, jne. Joten siinä mielessä "Amerikka ei ole enää suuri".

Miten helvetissä kukaan voi ajatella että Trump olisi köyhien puolella?
Kyllä se vaan näyttää uponneen, kun Trump kerta mielletään sellaiseksi ihmiseksi joka sanoo suoraan mitä ajattelee, niin jos hän sanoo olevansa köyhien puolella, niin "hei juttele sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan, ja vaikka sen valeheksi vannotkin niin kyllä sua uskotaan" (vanhaa partiolaulua myötäellen).
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jostain luin, että Venäjän, siis Neuvostoliiton, luhistumisen jälkeen amerikkalaiset elivät hegemonia-aikaa, eikä vastustajia juuri ollut. Nyt ovat tullleet kaiken maailman kiinalaiset haastamaan amerikkalaisia, avaruussukkula ei enää lennä, työpaikat ovat menneet Kiinaan ja Meksikoon ja ties minne, jne. Joten siinä mielessä "Amerikka ei ole enää suuri".
Amerikassa työttömyysprosentti on tällä hetkellä alle viisi, eli hyvin lähellä täysityöllisyyttä. Toki keskiluokka ei enää elä niin suojattua elämää, että työpaikat olisivat samalla tapaa ikuisia kuin joskus 80-luvulla, mutta ei maailma siihen palaa vaikka kaikki äänestäisivät Carterin takaisin presidentiksi. Sinänsä tätä samaa menneeseen haikailua ja Kekkosen kaipaajia on Suomessakin vaikka kuinka eli ilmiö on globaali ja siten helppo ymmärtää. Einsteinilla oli jo sanontansa ihmisten typeryydestä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oliko se nyt USA Today -lehdessä kun oli kysytty yhdeltä Trumpin kannattajalta jokaisessa osavaltiossa, miksi hän tukee Trumpia. Monet sanoivat, että he uskovat Trumpin palauttavan USA:n suuruuden aikoihin. Monet sanoivat, että he uskovat Trumpin olevan hyvä bisnesjohtaja, ja tällainen johtaja pystyisi sitten hyvin johtamaan valtion "bisnestäkin". Monet sanoivat, että he uskovat Trumpin olevan köyhien puolella. Monet sanoivat, että äänestävät Trumpia, koska ovat kyllästyneet tuohon poliittiseen eliittiin Washingtonissa, ja haluavat jonkun ulkopuolisen sinne, jos se toisi jotain muutosta ja parempaa heille. Monet sanoivat, että pelkäävät terroristejä ja uskovat laittomasti maahanmuuttaneiden vieneen amerikkalaisilta työpaikkoja. Ja monet sanoivat, että he äänestävät Trumpia, koska vihaavat Hillarya niin paljon, etteivät kykene äänestämään häntä. Joten yleisesti ottaen, kyllähän tuosta vähän sellainen kuva jäi, että kaikki, mitä Trump sanoo, menee täysin sisälle ihmisten päähän ja he uskovat sen sitä sen enempää ajattelematta, joten vähän sellainen yksinkertainen kuva näistä ihmisistä jäi.
Tuossa vielä linkki ko. artikkeliin. (linkki vie USA Today -lehden sivulle).
Minun mielestäni tämä on aika osuva esimerkki siitä miten helppoa ihmisten mielipiteitä on muokata, kun jotain asiaa vain rummutetaan tarpeeksi. Onhan tästä maailmanhistoria pullollaan esimerkkejä, miten suuria massoja liikutellaan. Tämä suuri massa ei jostain syystä koskaan tunnu oppivan sitä eroa mikä on puheilla ennen vaaleja ja todellisuudella vaalien jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noita pollejahan tehtaillaan ihan omien tarkoitusperien mukaan ja tuloksia manipuloidaan surutta.

Tuskinpa nyt sentään. Kyllähän noita mielipidemittauksia tehtailevia puljuja seurataan, ja vilpilliset paljastuisi joukosta.

Ainahan siinä joku harha eli bias on, kun suppealta otokselta kaikista äänioikeutetuista vain kysytään. Mutta näitä on sekä republikaaneja suosivia että demokraatteja suosivia.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Minun mielestäni tämä on aika osuva esimerkki siitä miten helppoa ihmisten mielipiteitä on muokata, kun jotain asiaa vain rummutetaan tarpeeksi. Onhan tästä maailmanhistoria pullollaan esimerkkejä, miten suuria massoja liikutellaan. Tämä suuri massa ei jostain syystä koskaan tunnu oppivan sitä eroa mikä on puheilla ennen vaaleja ja todellisuudella vaalien jälkeen.

Israelin propagandakoneisto nyt tulee mieleen ainakin juuri yhdysvalloissa. Palestiinalaisalueiden miehittämisestä ei saa puhua. Kaikki käännetään Israelin oikeudeksi puolustaa itseään tai siitä, että Hamas luo ihmiskilpejä ja järjestö on verrattavissa ISISiin tai Al-Qaidaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Amerikassa työttömyysprosentti on tällä hetkellä alle viisi, eli hyvin lähellä täysityöllisyyttä.
Tähän vain sellainen kommentti, että olen jostain lähteistä ymmärtänyt, että suuri osa näistä uusista työpaikoista on minimipalkan paikkoja, joissa ei paljon hurraamista ole.
Einsteinilla oli jo sanontansa ihmisten typeryydestä.
Oliko se tämä: 'Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.'? Mutta joo, kyllähän se vähän joltakin haiskahtaa, jos kaikki, mitä The Donald sanoo omaksutaan mukisematta totuutena.
 

Baldrick

Jäsen
Sellaista vaihtoehtoa ei mielestäni ole olemassakaan, että Trump ei tietäisi mitä tekee. Kyllä tämä kaikki on ihan laskelmoitua, tottakai on. Miksi, on se kysymys.

Itse uskon, että asia on juuri sitä miltä näyttää. Trump on kauppamies, menestynyt sellainen. Hänen koko ehdokkuutensa haisee siltä, että myyjä tekee politiikkaa.

Hän on menestynyt myyntitaidoillaan yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon tuotteen (DT presidenttinä) heikkouden.Huonon tuotteen myymisessä tärkeää on kääntää katseet heikkouksista positiivisiin asioihin. Hän myös ymmärtää asiakaskuntaansa eli potentiaalisia äänestäjiä ja hän osaa luoda heille TUNTEEN tuotteen tarpeellisuudesta. Tunteiden ohjaamaa ja tunteisiin vetoavaa sanahelinää vailla substanssia, saati totuutta, tuo joutuu suoltamaan jatkuvasti, jotta usko tuotteeseen asiakkailla säilyy. Vetoaa paljon mm. USAn ja sen kansalaisten turvattomuuteen ja väittää maan olevan vaarallisempi kuin koskaan. Todellisuudessa rikokset ovat laskussa.

Kauppamies myy paskaa tuotetta ja räjähtää kritiikistä ja väistää haastavat kysymykset ylistämällä tuotetta. Siinä Donald Trump, presidenttiehdokas, pähkinänkuoressa.
 
K

kiwipilot

Itse uskon, että asia on juuri sitä miltä näyttää. Trump on kauppamies, menestynyt sellainen. Hänen koko ehdokkuutensa haisee siltä, että myyjä tekee politiikkaa.

Hän on menestynyt myyntitaidoillaan yllättävän hyvin, kun ottaa huomioon tuotteen (DT presidenttinä) heikkouden.Huonon tuotteen myymisessä tärkeää on kääntää katseet heikkouksista positiivisiin asioihin. Hän myös ymmärtää asiakaskuntaansa eli potentiaalisia äänestäjiä ja hän osaa luoda heille TUNTEEN tuotteen tarpeellisuudesta. Tunteiden ohjaamaa ja tunteisiin vetoavaa sanahelinää vailla substanssia, saati totuutta, tuo joutuu suoltamaan jatkuvasti, jotta usko tuotteeseen asiakkailla säilyy. Vetoaa paljon mm. USAn ja sen kansalaisten turvattomuuteen ja väittää maan olevan vaarallisempi kuin koskaan. Todellisuudessa rikokset ovat laskussa.

Kauppamies myy paskaa tuotetta ja räjähtää kritiikistä ja väistää haastavat kysymykset ylistämällä tuotetta. Siinä Donald Trump, presidenttiehdokas, pähkinänkuoressa.

Hyvin kiteytetty. Eikä tarvitse ihmetellä miksi Trump vaikuttaa olevan kovassa huudossa - tälläkin palstalla - persujen kannattajien keskuudessa: viime vaalien jytky perustui juuri yksinkertaisemmalle kansanosalle annettuihin katteettomiin lupauksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös