Free Agent Frenzy – kesä 2016

  • 218 221
  • 818

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Etkö tosiaan usko, että Pirri jatkaa NHL:ssä? Eiköhän Pirri herätä enemmän kiinnostusta muissa joukkueissa kuin esim. Connolly. Toki veikkaan Pirrin jatkavan ennen heinäkuuta Ducksissa.

Totta, pidin tuota itsestään selvyytenä kun hänelle tehdään ehkä sama kuin Justin Schultzille, eli ei tarjota tasoon nähden ylihintaista OQ:ia vaan sorvataan jatko sitten normaalisti.
 

Ralph

Jäsen
Minä kun kerään avausviesteihin noita vähintään kymmenen peliä pelanneita UFA-pelaajia, niin keitäs muita QO:iden myötä sinne uusina liittyi kuin nämä seuraavat. Unohtuiko joku?

- Beau Bennett, Gabriel Bourque, Joe Colborne, Brett Connolly, Landon Ferraro, Luke Gazdic, Cody Hodgson, Quinton Howden, Josh Jooris, Michael Latta, Lucas Lessio, Brandon Pirri, Sergei Plotnikov, Devante Smith-Pelly & Linden Vey

- Adam Clendening, Kevin Connauton, Darren Dietz, Brandon Gormley, Michal Jordan, Jon Merrill, Justin Schultz, Jarred Tinordi & Patrick Wiercioch

- Joni Ortio
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Saakohan Ortio taikka Rämö sopparia ensi kaudeksi? Eihän toi meinaan mikään lupaava merkki ole että joukkue joka eniten tarvii uusia veskoja potkii ton kaksikon veke. Pojat taitaa olla Free Agent Frenzyn ainoat suomalaiset nimet kun Tuomo Ruutukin katselee Eurooppaa kohti. Edmontonissakin on jo sen verran monta suomalaista juttukaveria joten tuskinpa Oilersinkaan tarvii poikia tulkiksi napata. Tosin eikös siellä ole kakkosveskan paikka auki?
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Torontosta vapautuu UFA-markkinoille Stuart Percy, Sam Carrick ja Colin Smith, joille ei QO:ta tehty. Percy noista ehkä se nimekkäin, ykköskierroksen varaus muutaman vuoden takaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
TSN.ca heitti ilmaan "kertoimet" Stamkosin osoitteelle:

Tampa 4.00
Detroit 4.00
Buffalo 5.00
Toronto 5.50
Vancouver 10.00
Boston 11.00

Sitten vaan betsiä sisään!
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aina välillä puhutaan siitä miten kaupungin viihtyvyydellä on osuutta UFA-pelaajien siirtymiseen. Joten ihan mielenkiinosta sitten rupesin katselemaan miten noita NHL kaupunkeja rankataan täällä saralla.

Tässsä Businessinsider.comin jutussa top 27 maailman parhaat kaupungit elää NHL joukkueiden kotikaupnegeista on mainittu:

5. Vancouver
16. Toronto
17. Ottawa
23. Montreal

Todetaan että Telegraph.comin sivulla Calgary oli päässyt Helsingin ohella top 10 maailman parhaat kaupungit elää listille. Mutta toisessa
Businessinsider.comin uutisessa NHL joukkueiden kotikaupnegeista USA:n top 50 viihtyisempien kaupunkien listillä on:

1. Denver
4. Raleigh-Durham, North Carolina
8. Washington
10. San Jose
12. Minneapolis-St. Paul, Minnesota
21. Dallas
22. Nashville
30. Boston
42. Tampa
47. Pittsburgh
48. Phoenix
50. Columbus

Metropoleilla kuten New Yorkilla, Chicagolla, ja Los Angeles on sitten ne omat juttunsa mitkä kyllä kiinnostaa muuttamaan. Ja varmasti Las Vegaskin houkuttaa monia pelaajia joten en usko että heillä tulee olemaa rekrytointiongelmaa kaupungin takia. Voisi kuvitella että Miamilla ja Anahaimilla taas on suotuisat sää olosuhteet jotka saattaa houkutella.

Ketkä on sitten kolikon toisella puolella? Mitä nyt katselin noita kauheimmat paikat elää USA:ssa listejä niin NHL-joukkueiden kotikaupungeista oli mainittu yleensä Detroit ja St.Louis. Syynä on se että ovat jopa aika korkealla maailman väkivaltasimmat kaupungit listillä. Linkki YLE:n uutiseen. Toki pelaajat asustelavat tietenkin rikkaiden alueilla jne.

Eli mitkä jengit on vielä mainitsematta? Vastaus: Philadelphia, Buffalo, New Jersey, Edmonton ja Winnipeg. Noista Philadelphia on nyt onnistunut perinteisesti houkuttelemaan jopa UFA-staroja jengiinsä. Philadelphian ohella New Jerseyn ja Buffalon alueita oli aika korkealla noissa rikostilastoissa. Edmontonin ja Winnipegin rekrytointiongelmat tuskin nyt on mikään salaisiuus ja syynä nyt on varmaa yhdistelmä ilmasto + kaupungin koko.

Mutta kun katselee noita Bussinesinsedrin rankaamia parhaita kaupunkeja elää niin ei musta Vancouver, Toronto, Ottawa, Montreal, Colorado taikka Carolaina nyt mitään hirveen kovia pelaajamangneetja UFA markkinoilla viimeaikoina ole ollut. Mielenkiintoista on kuitenkin tän asian suhteen nähdä valitseeko Stamkos mahdollisesti uudeksi kotikaupungikseen jenkkien väkivaltaisimman kaupungin vaiko yhden maailman mukavimmista paikoista elää. Vai jääkö nauttimaan elämästään palmun alle.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Sanoisin, että mukava kaupunki jonkun kaikenkattavan tutkimuksen mukaan ja mukava kaupunki pari miljoonaa käyttörahaa lompakossa ovat eri asioita. New York on pelaajilla tehtävissä kyselyissä toistuvasti ykkönen, kun kysytään mieluisinta paikkaa pelata ja asua.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
New York on pelaajilla tehtävissä kyselyissä toistuvasti ykkönen, kun kysytään mieluisinta paikkaa pelata ja asua.
Siis jokainen joka on känyt Nykissä niin tietää kyllä mikä siinä kaupungissa vetää puoleensa. Mutta siinä kiinnostuksen suuruudessa on menneinä vuosina ollut sellainen pikkainen ero että onko kyseessä ollut Rangersin taikka Islandersin GM joka on soitellu. Rangers on kyllä UFA-markkinoiden ykkösmangneetti kaupungin vetovoiman, taloudellisen aseman ja orginal six statuksen takia. Varmasti sinkkupelaajien ykkösvaihtoehtoja, mutta sitten jotkut tylsät perheelliset pelaajat saattaa priorisoida hieman rauhallisempaa kaupunkia.

Eiköhän kuitenkin se joukkueen tila + palkan suuruus ole se tärkeempi juttu UFA:lle. Jos on tasavertaisia soppareita niin sitten katsellaan kaupungin viihtyvyyttä. Toki sitten on näitä pelaajia jotka haluaa ehdottomasti pelata tietyssä paikassa. Varmaan esim. Eric Staal palailee Carolainaan kun ei saa mistään järjettömän suurta sopparia ja tuskinpa häntä nappaa kolmosketjun sentterin rooli nälkäpalkalla jossain contenderissa. Tällöin voi noi kaukalon ulkopuoliset asiat ruveta merkkaa ja paluu kotiin/pelaaminen broidin kanssa saattaa taas kiinnostaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänään on sitten se karkkipäivä kun siirtouutisia tulee siihen malliin että NHL-fanit saa makeaa mahan täydeltä! Huomenna sitten on rääppäiset kun ne GM:ät joilta jäi luu käteen "plan A" ja "plan B" suhteen rekrytoi niitä "plan C & D" ukkoja. Ylihuommena voikin sitten huolella keskittyä kesäloman viettoon kun ei siellä markkinoilla ole kuin muutama ex-stara jolle alkaa valjeta että uran loppuminen on lähestymässä kun ei kenellekään kelpaa.

Tässä on nyt oma top 21 mielenkiintosimmat UFA-nimet:

1. Milan Lucic
2. David Backes
3. Kyle Okposo
4. Andrew Ladd
5. Fans Nielsen
6. Loui Eriksson
7. Mikkel Bødker
8. Jiri Hudler
9. Eric Staal
10. Dan Hamhuis
11. Thomas Vanek
12. Troy Brouwer
13. Karri Rämö
14. Jason Demers
15. Kris Russell
16. James Reimer
17. Luke Schenn
18. Michael Grabner
19. David Perron
20. Brian Campbell
21. Lee Stempniak

Toki kiinnostaa jatkuuko Tuomo Ruutun ja Lauri Korpikosken NHL-urat. Mutta siihen tuskin saadaan tänään positiivista vastausta ja kyllähän se myös todella heikolta näyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Kuka on tämän FA frenzyn davidclarkson? Kenelle maksetaan tasoon nähden monta vuotta ja monta miljoonaa liikaa? Sellainen, jonka eroon pääsemiseksi GM tekee kaikkensa jo viimeistään vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä. Vai onko tuollaisten aika jo ohi?

Jotenkin tuntuu, että Lucicista tullaan maksamaan paljon enemmän kuin pitäisi.
 

M10

Jäsen
Jotenkin tuntuu, että Demersille tullaan maksamaan paljon enemmän kun pitäisi. Jos huhut siitä 5v / 5.5mil -sopparista pitävät edes vähän paikkansa, niin huh huh.

Omat toiveet Dallasin suhteen: Hamhuis ja Eriksson.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
"Ei oo ku Jokerit. V*TTU"
Kuka on tämän FA frenzyn davidclarkson?

Jotenkin tuntuu, että Lucicista tullaan maksamaan paljon enemmän kuin pitäisi.

Oma veikkaus on myös Lucic ja etenkin Andrew Ladd, näen näissä potentiaalit olla uudet Clarkson&Horton tuo kova pelityyli ei oikein toimi pitkissä ja rahakkaissa pahveissa joita ilmeisesti molemmat näistä hakee.
 

mchi

Jäsen
Lucic tosiaan on varmaan paras ehdokas tämän kesän mammuttisopimuksen saajaksi. Edmontoniinhan Milania kovasti ollaan viemässä, ja edellisestä treidistä päätellen siellä ollaan ainakin tarpeeksi epätoivoisia hankkimaan vahvistuksia hinnalla millä hyvänsä, joten aika iso paukku sieltä saattaa olla tulossa. Lisäksi en kauheasti yllättyisi, jos jokin epätoivoinen seura luulee vielä Staalista hankkivansa ykkössentterin ja tarjoaa jotain muutaman vuoden päästä ulosostokuntoista sopimusta.

Suomalaisten osalta tosiaan vaikuttaa aika hiljaiselta. Ortio nyt voi vielä sen Calgaryn kakkosveskarin tontin napata, mutta vaikea sanoa, onko muihin kiinnostusta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kuka on tämän FA frenzyn davidclarkson? Kenelle maksetaan tasoon nähden monta vuotta ja monta miljoonaa liikaa? Sellainen, jonka eroon pääsemiseksi GM tekee kaikkensa jo viimeistään vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä. Vai onko tuollaisten aika jo ohi?

Jotenkin tuntuu, että Lucicista tullaan maksamaan paljon enemmän kuin pitäisi.

Muistaakseni McKenzie eilen oli jossain sanonut (en muista oliko oma twiitti vai jonkun artikkelin kautta), että Lucic olisi Edmontonilta jopa saamassa $7.5 miljoonaa kuuden vuoden termillä, mutta ilmeisesti tuolla HFBoardseilla sitten väitettiin McKenzien kertoneen Lucicin ottavan jopa alennusta. Ehkä mä sekoitan siihen mitä Canucks olis tarjonnut Milanin palveluksista, mutta puhelimella noita on hankala ettiä. Todennäköisesti hänestä kuitenkin maksetaan paljon ja jos pitää veikata, niin hän sekä Andrew Ladd tulevat olemaan rasitteita alá Ryan Callahan tai Dustin Brown tulevaisuudessa joukkueilleen.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Lucic ja Ladd voi saadakin äkkiä isot sopparit. On suht erikoista että fyysiset kaverit saavat yleensä isoja pitkiä soppareita, kun kuitenkin hiipumisen vaara on suuri pelityylin ja ikääntymisen takia. Rightin pakeilla tulee myös olemaan joulu.

Yksi mielenkiinnon kohde on Shane Doan. Mittariin tulee 40 vuotta, mutta silti teki 28 maalia. Nyt olisi viimeinen hetki hakea sitä kannua jos sen meinaa voittaa ja halvalla johonkin contanderiin?
 
Lucic ja Ladd tosiaan pelottavat. Itse uskon, että näiden markkinoiden voittajat ovat Erikssonin ja Okposon tulevat seurat. Ottaisin heistä kummankin seuraani ennen Lucicia tai Laddia niillä oletettavilla sopimuksilla (ehkä jopa muutenkin).
 

M10

Jäsen
Yksi mielenkiinnon kohde on Shane Doan. Mittariin tulee 40 vuotta, mutta silti teki 28 maalia. Nyt olisi viimeinen hetki hakea sitä kannua jos sen meinaa voittaa ja halvalla johonkin contanderiin?

Olikohan Bob McKenzie joka twiittaili, että Doan ei olisi lähtemässä Kojooteista minnekään.

Huh huh noita puheita Lucicin cap-hitistä (EDM tarjous). Ei voi pitää paikkansa noin mottipäinen summa noilla vuosilla!
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Juu kyllä paskaan iskevät kätensä jos noin paljon maksaa. Toivottavasti on tosiaan vain huhuja. Lucicia siis tarkoitan.
 

ipaz

Jäsen
Yksi mielenkiinnon kohde on Shane Doan. Mittariin tulee 40 vuotta, mutta silti teki 28 maalia. Nyt olisi viimeinen hetki hakea sitä kannua jos sen meinaa voittaa ja halvalla johonkin contanderiin?

Mr. Coyote on kyllä mielenkiintoinen UFA tänä kesänä. Tuskin pitää mitään kiirettä, koska rahalla ei niin ole enää merkitystä vaan sillä että saa oikean pelipaikan todellisessa contenderissa. Tietenkin kun kyse on Doanista, niin jäänee parin vuoden sopimuksella Arizonaan jollain viiden miljoonan vuosisopimuksella ja toivoo että joukkue pärjää.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Wildin kannalta aika vaikea päivä tulossa.. Sentteriähän tässä (edelleen) tarvittaisiin mutta joku Backes ei kyllä kiinnosta ollenkaan. Ex-saarelaiset Nielsen ja Okposo ovat ehkä ne toivotuimmat, joten varovainen peukku jos toinen saadaan napattua. Okposo toki laituri mutta ei sitä sentteriä väkisin pidä yrittää.. Mutta todennäköisesti kukaan nuista isoimmista nimistä ei Wildiin päädy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös