World Cup 2016: Suomi

  • 623 745
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Zinetula

Jäsen
On kyllä totisesti paljon variaatioita kun alkaa miettiä ketjuja. Tässäkin keskustelussa niitä on esitetty vaikka millä mitalla ja suurin osa varmasti oikeansuuntaisia. Mitään varmasti ei voi tyrmätä jos ei ole kokeiltu. Haen itse tässä yhtä variaatiota ja "uhraan" Filppulan nelosen keskeen. Valle pelasi jälleen ok kauden etenkin kevättä kohti parantaen ja varsinkin puolustussuuntaan oli maaginen. En ehkä usko tähän rooliin hänen menevän minäkään, mutta varmasti tykkää pelata sentterinä ja päälle runsas yv- ja av- vastuu nostaa peliajan ihan joukkueen kärkipäähän. Myös Laineen roolia mietin ja pelipaikka kolmosessa voi olla perusteltu yv-ajan lisäksi. Samoin Granlund tuo siihen laitaan sentterin koulutuksella sopivasti tarvittavaa puolustusvalmiutta sekä osaa tarjota lättyjä Patelle kuten myös Lehterä. Korpikoski tällä hetkellä ylimääräinen hyökkääjä. Mielestäni tälläkin voisi lähteä kokeilemaan alussa ja tehdä johtopäätöksiä Ruotsi-pelien jälkeen ennen P-Amerikkaan lähtöä, matsit Ruotsia vastaanhan käydään pienessä askissa ja antavat osviiittaa. Laitureitakin voisi ajatella toisin päin esim. Teräväisen ja Komarovin osalta jos homma ei pelitä. Nelosesta hain sellaista pihviketjua, mikä osaisi ottaa pois vastustajan kuumat.

Aho - Barkov - Donskoi
Jokinen - Koivu - Teräväinen
Laine - Lehterä - Granlund
Haula - Filppula - Komarov
Korpikoski

Määttä - Ristolainen
Jokipakka - Vatanen
Lepistö - Pokka
Lindell

Rinne, Rask, Koskinen
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Miks kaikki tuntuu järjestään haluavan rikkoa Koivu-Granlund ja Barkov-Jokinen tutkaparit?
Mitkä ihmeen tutkaparit? Eivät pelaa yhdessä änärissä eivätkä esittäneet skoda-cupissa mitään ihmeellistä yhteispeliä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ihan odotetut valinnat. Mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii pienessä kaukalossa. Laitojen lähellä pelaaminen korostuu. Eli miten esim. hyökkäysalueella Suomi saa luotua tilanteita, jaksetaanko vääntää ja kääntää. Tai puolustusalueella pelattua miehet pois jäähyttömästi. Kovilla mailla on kuitenkin asettaa rosteriin iskokoisia "Granlundeja" ja "Teräväisiä" ja puolustukseen ihan eri tason kavereita kuin Lepistö, Pokka, Lindell ja Jokipakka.

Mutta jos jonkin tilaston ykköspaikan voi ennustaa tulevan Suomelle tuosta turnauksesta, se on eniten taklauksia yhdeltä pelaajalta: Leo Komarov. Änärituomarit(?) = uskaltaa taklata + vähemmän tilaa. Pleksit paukkavat ainakin alkupeleissä takuuvarmasti.
 
Ketjuja on hankala (ja toisaalta helppo) rakentaa, koska variaatioita on niin paljon. Joukkueen 13 hyökkääjästä yhdeksän voi heittää helposti keskelle, niin että homma toimii molempiin suuntiin. Loput viisi (Donskoi, Laine, Aho, Korpikoski) täyttävät sitten laituripaikkoja.

Itse lähtisin siitä, että Koivu ja Barkov ovat kaksi kärkisentteriä ja heille pitää löytää sopivat laiturit. Mielellään tietenkin niin, että ketjusta löytyy maalintekovoimaa ja juonikkuutta, puolustuspeliä unohtamatta. Valmiita ja hyviksi todettuja tutkapareja ei oikeastaan ole tarjolla. En jaksa vielä miettiä ketjuja sen pidemmälle.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ennen valintoja ketjut olivat melko hyvin selvillä, mutta Aho ja Laine lisäävät sen verran vaihtoehtoja, että haastavaksi menee sittenkin. Valinnoista sen verran, että ihan hyvät ja rohkeat pelaajavalinnat, ja nuorille annetaan saman tien vastuuta. MM-näytöt painoivat selvästi. On hieman outoa raahata Koskinen kesken KHL-kauden kolmosmaalivahdiksi, mutta kai World Cup -paikkaa voi pitää palkintona hyvästä MM-turnauksesta. Hyökkääjistä Salomäki jäi rannalle, puolustajista Jaakola, mutta näiden puutteeseen tuskin kaadutaan. Korpikosken on syytä nostaa tasoaan, samoin Lindellin ja Pokan. Laineella ja Aholla on edessä hurja kesätreenirumba, jos he aikovat pelata kovalla tasolla pienessä kaukalossa.

Ketjukoostumuksista toivon vain, että Latella on rohkeutta muodostaa omat ketjunsa Nokan kokoonpanojen matkimisen sijaan. Esimerkiksi Jokinen-Barkov-Laine-kolmikko ei tehoista huolimatta pelannut hyvin yhteen, ja Koivujen "3 pelintekijää ja 5 leftiä" -ylivoimakoostumus ei vakuuttanut missään vaiheessa.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Laine - Barkov - Donskoi
Filppula - Koivu - Granlund
Jokinen - Lehterä - Teräväinen
Komarov - Haula - Aho
Korpikoski

Barkov ja Donskoi mylläävät laidoissa ja tekevät peliä Laineelle, sama työjärjestys myös puolustusalueella. Jos Laine syö heti ekassa pelissä koko ketjun 5vs5-peliä, kuten MM-kisoissa kanukkeja ja jenkkejä vastaan, niin Aho tilalle ja Korpedo nelosen laitaan. Toivotaan, että Late&Neuvonantajat opastaa Laineelle, että kiekko nopeasti liikkeelle, omat jalat liikkeelle ja eikä mitään kiekonhautomisia.

YV:

-------------- Barkov ------
------------I---I-------------
------- Komarov ---------
Laine -------------- Aho
--------- Vatanen --------

------------------ Granlund-----
-------------I---I------------------
---------- Koivu ----------------
Donskoi ------------ Teräväinen
--------- Ristolainen -----------

Molemmissa ylivoimissa oikea puoli ruokkii viivaalle, pointille tai maalinedustalle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Väitän että kaikkien aikojen kovin Suomen maajoukkue on tuo, jos kaikki vaan ovat ehjinä syksyllä. Pakisto kalpenee ehkä hieman Tepon, Sonjan ja muiden ajoista mutta hyökkäys on oikeasti kova.

Nyt keulii jo aivan liikaa. Jos nyt vaikka vertaa Torinon 2006 kisoihin, niin Torinossa pakisto oli selvästi nykyistä kovempi. Timonen-Numminen-Salo-Lydman-Berg veteli jokainen NHL:ssä vakkariroolissa ja siihen vielä parhaassa iässä ollut Numppa päälle. Eikä se nyt tuohon jää, sillä ottaisin kyllä sen Torinon hyökkäyksenkin ennemmin kuin tämänhetkisen. Materiaali ei välttämättä ollut yhtä kiekollinen ja laaja loppuun saakka kuin nyt, mutta Torinon ykkönen lienee majuhistorian legendaarisin ketju ja OJ:kin vielä kakkosessa pelasi uran tehokkainta lätkää. Maalivahdit ovat nyt Torinoa nimekkäämmät, mutta toisaalta jos Rinne-Rask meinaa samalla tasolla torjua kuin Niittymäki-Norrena Torinossa, niin päällä pitäisi seisoa. Vielä on turha puhua kaikkien aikojen joukkueesta, mutta tuosta kun nuoret vähän aikaa kasvavat, niin joskus 3-6 vuoden kuluttua voidaan jo verrata uudestaan.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Granlund-Koivu-Donskoi
Laine-Barkov-Lehterä

Siinä Leijonien syömähampaat ja kaksi kärkiketjua ja YV-ketjut. Lehterä pelasi laiturina sotchissa Kontiolan ketjussa ja olivat toinen ylivoimakoostumus ja hienosti toimi. Nyt sellainen "vähän" paranneltu kaksikko sitten viereen ku mitä Kontiola ja Jokinen olivat.

Kolmos ja nelosketjuun voi sit heitellä loput jäppiset. Laafukasta materiaalia sinnekin löytyy. Itse pitäisin tällä hetkellä ylimääräisenä hyökkääjänä Korpikoskea tai Teräväistä. Muille kyllä löytyy sopiva paikka kokoonpanpanosta
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Don Tami tulee repimään ainakin yhden "tyylikkäistä" hyväntekeväisyystakeistaan, kun se hänen julistamansa junnuketju ei toteutunutkaan. Puljujärvi on toki ansiokkaasti(?)alunperinkin jätetty ulos, kuten itsekin tein. Minulla tosin syynä oli se toipuminen leikkauksesta. Monilla muilla taisi olla myös taidot, epäilisin.

Ei kukaan ole huono lätkäntuntija, jos arvostelee Ahon mukaanottamista. Jätkä on parasta A-luokkaa, MUTTA edelleen se fyysisyys, se fyysisyys! Tila ja aika vaan pienenee, vaikka muutoin onkin Suomen parhaita pelaajia jo nyt. Hänen pitää saada ketjuunsa kyllä fyysistä pelotettakin, että pääsee toimimaan parhaalla mahdollisella tavallaan. Kukaan tuskin niin asiantuntematon on, että väittäisi Sebun vahvuuden olevan fyysisyyden puolella. Ne avut ovat muiden heiniä ja Aho pelaa älykiekkoa.

Laineen kohdalla minua on jo aiemmin alkanut vähän ärsyttämään tuo, että ketjukaverit jotenkin valittaisiin siksi, että parhaiten palvelisivat Laineen laukausta. Eihän se joukkuepelissä noin mene, vaikka yksilötaidoilla toki on sijansa. Kyllä odotan Laineen kehittävän itseänsä myös muilla osa-alueilla, eikä vain sitä kovaa laukausta. Syöttöpeliä tulee harjoittaa lisää ja aina suora laukominen ei ole sama kuin hyvä maalipaikka, vaikka rapakon takana suoraviivaisuus on homman ydin. Pitää osata luopua kiekosta myös. MM-kisoissa välillä Laine kyllä antoi kivasti syöttöjäkin, joten toivo elää.

Salomäki olisi ollut fyysisesti ihannepelaaja, joka osaa taklaamisen lisäksi myös pelata. En voi tajuta, miksi jotkut pelipaikat pitäisi jo etukäteen varata! Varsinaista tohelointia ja hötkyilyä. Toivottavasti tästä opitaan, että koko joukkue ilmoitetaan kerralla, eikä lyödä mitään lukkoon aiemmin.Ainut järkevä liikku.
KHL:n pelit menossa samaan aikaan toilettikapin kanssa, joten olen hieman epäileväinen sen suhteen, että noinkohan Koskinen ja muut pelaajat sieltä pääsisivät. Siinä Liigassa kun EI voi tulla herkästi vastaan, en yhtään ihmettelisi.

Pakisto ei ole kovin hyvä, mutta nuoria on tuotava luonnollisesti mukaan, että kehittyvät lisää ja näin joudumme hyvästelemään pikkuhiljaa ikitaistelijasoturit a´la Lasse Kukkonen. Onneksi ei vielä sentäs Liigaamme jätä! Jaakolan valitsemattomuus kohotti hieman kulmiani, sillä olisin ottanut hänet ennen Pokkaa. Mut näillä mennään ja tuki annetaan aina niille Leijonille, jotka edustuspaidan päälleen pukevat. Toivottavasti erityisesti Aho pysyy ehjänä, eikä joku ruma taklaus vie pitkälle saikulle tai karmeimmassa tapauksessa päätä uraa jo alkuunsa. Oikeesti pelkään hänen puolestaan, vaikka kuin huippupeliäly olisi. Kattokaa ny herranjestas tota kroppaa ja yhdistäkää se pikkukaukaloon!!!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mitkä ihmeen tutkaparit? Eivät pelaa yhdessä änärissä eivätkä esittäneet skoda-cupissa mitään ihmeellistä yhteispeliä.
Koivu ja Granlund kylläkin pelasivat loppukaudesta yhdessä. JJ sekä AB varmasti tietävät toistensa metkut yhdessä pelanneina, mutta Jokinen oli aika ajoin kylläkin jopa taakka Barkovin ja Laineen rinnalla MM-kisoissa. Jos MM-kisoista tutkapareja haluaa etsiä, niin kyllä Granlund-Koivu sekä Laine-Barkov sellaisiksi voidaan nimetä.

Ketjukoostumuksiin en ota mitään kantaa, menee kuitenkin päin sitä kuuluisaa. Mutta valinnat olivat ihan odotetut, joskin olisin halunnut ehdottomasti nähdä Salomäen mukana. Kaikki kunnia Korpikoskelle, mutta jos hänet voisi pudottaa ryhmästä ja ottaa Härän mukaan, tekisin sen välittömästi. Korpikoski tekee maaleja ehkä paremmalla teholla (huom ehkä), mutta kaikessa muussa Salomäki on vähintään tasoissa. Vähän jopa harmittaa ettei ole mukana, tuollaiset röyhkeät voimahyökkääjät ovat lähellä sydäntä.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Itseäni myös arveluttaa todella pahasti tuo joukkueen fyysisyyden puute. Sen takia olisin myös veivannut Salomäkeä jomman kumman junnun tilalle ja mahdollisesti vielä Jaakolaakin Pokan tilalle. Luotetaan kuitenkin Lateen + kumppaneihin, nyt on ainakin selvää että kisoihin oikeasti lähetään pitämään kiekkoa ja vallan välineen avula pitämään vastustajat pois maalipaikoilta. Tämän lisäksi onhan se totta, että vaikka Laine on kovin raakile 5vs5 pelisse niin tyhmää olisi jättää tuon tason erikoisosaaminen käyttämättä. Koskisen raahaamista en tosin itsekään millään ymmärrä, kun olisi ollut paikka ottaa nuori oppipoika haistelemaan. Omissa papereissa Saros, mutta miksei Korpisalokin. Mutta sama se kai on kuka siellä hoitaa popcorn puolen.

Näiden valintojen jälkeen puolustus on melko selvä, sillä Late selvästi haluaa kätisyydet oikein joka pariin. Määttä - Vatanen on todennäköinen ykkönen, itseäni tosin hieman huolestuttaa Vatasen mahdollisesti liian isot minuutit vastustajan parhaita vastaan, ja mielelläni näkisin Määttä - Ristolainen parin syövän iost minuutit kovimpia match uppeja vastaan.

Määttä - Ristolainen
Jokipakka - Vatanen
Lepistö - Pokka

Hyökkäyksessä puolestaan pitäisi MG - Koivu kaksikon yhdessä, heillä mielestäni on kemiaa. Barkov- Jokinen paria sen sijaan ei tarvitse pitää. Ainoa varma seikka varmaankin on se että ainoat rightit Laine ja Donskoi ovat eri ketjuissa, jos Laine neljään kentälliseen mahdutetaan. Filppula varmaan on senttereistä laidassa, koska Lehterä taitaa olla puhdas sentteri.

Filppula-Barkov-Teräväinen
Donskoi-Koivu-MG
Laine-Lehterä-Jokinen
Korpikoski-Haula-Komarov
Aho

Mielessäni kävi myös mahdollisuus, että meidän parhaan puolustavan sentterin, Filppulan, ympärille saisi rakennettua aika kivan shutdown ketjun, jos Late sellaisen haluaa. Tämä siirtäisi Haulan laitaan, tai jos vain mahdollista, Lehterän. Barkovin viereen menisi kivasti tuollainen hyvin kiekkoa suojaava, kooltaan jättimäinen lihaskasa joka näkee kentän loistavasti. Kuulostaako tutulta? ;)

Jokinen-Barkov-Lehterä
Donskoi-Koivu-MG
Korpikoski-Filppula-Komarov
Aho-Haula-Teräväinen
Laine
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Noh nyt kun valinnat on tehty niin autan muita ketjusommitelmien väännössä yhden hyökkäysketjun verran. :)

1. Laine - Barkov - Komarov

Nyt kun se Laine on valittu niin yritetään ottaa kaverista kaikki irti ja uskotaan että kesällä mennään taas eteenpäin. Kaveriksi best-buddy barkov joka tekee aina ketjukavereistaan parempia. Kolmanneksi lenkiksi Komarov on täydellinen valinta. Tekee Patelle ja Sashalle tilaa ja hakkaa siinä sivussa maalinedestä irtokarat sisään. Täydellistä.

Jussihan tähän ketjuun olisi halunnut itsensä työntää, mutta kaikkihan Sashan kanssa haluaisivat pelata.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jaa, ne Nuori Suomi / Kaikki Pelaa -valinnat sitten toteutettiin.

No, vitsi vitsinä. Sen kuitenkin sanon, ettei Parhaat Paikalla World Cup pienessä kaukalossa ole mikään toivotaan, toivotaan -turnaus tai harjoittelupaikka. Siellä parhaat pelaavat parhaita vastaan ja vaatimustaso on niillä haminoin. Mm-kisat enempi se testilaboratorio. Koska Late Marjamäki harvoin vetää vihkoon, niin luotetaan tietävänsä mitä tekee.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tämä kuvaa nimenomaan Laineen heikkoutta, kun niitä maalipaikkoja oli muttei pystynyt pistämään kiekkoa reppuun. Ei se ollut mistään tuurista kiinni, kun Laine oliko nyt alkusarjassa Kanadaa vastaan ampui läpiajosta metrin ohi maalista.
Tuuri on höpöhöpö-juttuja. Sen todistaa jo se, että vuodesta toiseen samat nimet keikkuu pörssien kärjessä. Se on taitoa laittaa kiekko ristikon väliin, ei tuuria.
Laineen taidot ei yksinkertaisesti riittänyt, kun tila ja aika väheni isoja maita vastaan.

Siita olen samaa mielta etta tuuria ei ole, hyvaa tai huonoa. Mutta Laine oli luoduissa paikoissa ja omissa paikoissa silti suomen ykkonen niissa "kovissa" peleissakin. Kiekon menetyksia tulee kaikille mutta Laineen ainoa merkityksellinen kiekon menetys tapahtui USA pelissa joka johti maaliin (joka meni Koskisen piikkiin, siella oli 2 pakkia vastaanottamassa Vatranoa mutta siniviivalta lapsaisy langista sisaan nukkuneelle Koskiselle).

Ja tuo Kanada pelin lapiajo, vai metrin ohi? pari senttia veskarin luistimesta ohi, ja ikava kylla muutaman sentin sitten maalistakin ohi. Ei kukaan voi ottaa sun juttuja tosissaan jos jatkuvasti liioittelet Laineen epaonnistumisia. Se on selvaa ettei Laine ole viela maalin edessa parhaimmillaan, mutta nama kaikki asiat kehittyy nuorilla jaakiekkoilijoilla. Laineen laukaisutekniikka on jo tassa vaiheessa niin huikea ettei hanelle varmaan tuota mitaan vaikeuksia oppia "lahelta ylos" ja pystyy varmaan jatkossa toteuttamaan nuo pienen tilan nostot huomattavasti paremmin.
 
Tuohan on ihan yleinen suuntaus näissä maajoukkueturnauksissa, etenkin silloin kun kaikki parhaat pelaajat ovat käytettävissä. Kanadallakin tulee olemaan hyökkäyksestään varmaan puolet senttereitä.

Maaliskuussa Kanadan joukkueeseen valitusta yhdeksästä hyökkääjästä kahdeksan on keskushyökkääjiä. Ei puolet riitä. Erona Suomeen on se, että Kanada heittää senttereistään laidoille Tavaresin ja Stamkosin kaltaisia jätkiä, jotka ovat ihan kohtalaisia myös tekemään maaleja. Suomen senttereistä laidalla pelannevat esim. Granlund ja Filppula, jotka eivät ole mitään ihan valtavia maalintekopelotteita.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pakkivalinnat ihmetyttävät. Jotenkin tuntuu, että nyt nuoruutta ja etenkin kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista korostettiin liiankin kanssa, kun Pokka ajoi Hietasen edelle sekä Jokipakka Jaakolan edelle. MM-kisojen perusteella on kertakaikkiaan todella outoa, että Pokka kiilasi Hietasen edelle, kun kuitenkin MM-kisoissa Hietanen oli Suomen johtava pakki nauttien niin ylivoima- kuin aliavoima-aikaa, kun Pokka taas puri tuppea erikoistilanteissa.
 

Kafrom

Jäsen
Pakkivalinnat ihmetyttävät. Jotenkin tuntuu, että nyt nuoruutta ja etenkin kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista korostettiin liiankin kanssa, kun Pokka ajoi Hietasen edelle sekä Jokipakka Jaakolan edelle. MM-kisojen perusteella on kertakaikkiaan todella outoa, että Pokka kiilasi Hietasen edelle, kun kuitenkin MM-kisoissa Hietanen oli Suomen johtava pakki nauttien niin ylivoima- kuin aliavoima-aikaa, kun Pokka taas puri tuppea erikoistilanteissa.
Seuraavaksi varmaan sanot, että Tuukka Mäntylän olisi pitänyt olla Ristolaisen tilalla.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Pakkivalinnat ihmetyttävät. Jotenkin tuntuu, että nyt nuoruutta ja etenkin kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista korostettiin liiankin kanssa, kun Pokka ajoi Hietasen edelle sekä Jokipakka Jaakolan edelle. MM-kisojen perusteella on kertakaikkiaan todella outoa, että Pokka kiilasi Hietasen edelle, kun kuitenkin MM-kisoissa Hietanen oli Suomen johtava pakki nauttien niin ylivoima- kuin aliavoima-aikaa, kun Pokka taas puri tuppea erikoistilanteissa.

Tähän on pakko tarttua sen verran, että Jaakolan olisin vielä kelpuuttanut, mutta että Hietanen vielä? En tiedä katsoitko samoja kisoja, mutta kaverilla ei ollut aikaa edes isossa kaukalossa avata peliä ja tehdä omassa päässä peliä edistäviä ratkaisuja niin kuinka sitä aikaa sitten olisi pienessä kaukalossa? Pokka ei läheskään kussut tontillaan niin pahasti kuin tämä Hietanen, jota oli jostain kumman syystä pakko peluutta ylivoimassakin vaikkei olisi todellakaan tarvinnut tai pitänyt (ainakaan omasta mielestäni). Montakohan YV-kuviota kuoli herra Hietasen järjettömään laukaisu yritykseen ja taisi siellä joku maalikin tulla vastustajalle alivoimalla kun ei Juuso saanut kiekkoa haltuunsa viivalla. (You had one job!) Hyvät valinnat, ehkä olisi selvitty kuudellakin pakilla ja olisi voitu Salomäki nostaa vielä kokoonpanoon, mutta näillä mennään ja toivottavasti pitkälle.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kukaan tuskin niin asiantuntematon on, että väittäisi Sebun vahvuuden olevan fyysisyyden puolella. Ne avut ovat muiden heiniä ja Aho pelaa älykiekkoa.

Toivottavasti erityisesti Aho pysyy ehjänä, eikä joku ruma taklaus vie pitkälle saikulle tai karmeimmassa tapauksessa päätä uraa jo alkuunsa. Oikeesti pelkään hänen puolestaan, vaikka kuin huippupeliäly olisi. Kattokaa ny herranjestas tota kroppaa ja yhdistäkää se pikkukaukaloon!!!

Ei se Ahokaan niin rimpula ole, mitä puheista voisi ymmärtää. Ehkä söpön pikkupojan kasvot vääristävät mielikuvaa.

Aho ei kuitenkaan Kanadaakaan vastaan ollut mitenkään helisemässä kovien taklausten alla. Lisäksi kovaa pelaavien Kanukkien puristuksessa teki oivaltavia ratkaisuja. Löysi ketjukaverit lyhyillä tai pitkillä syötöillä. Ei tuntunut pätkääkään välittävän tilan puutteesta tai kovasta pelistä. Toki tämä kaikki on vielä haasteellisempaa World Cupissa, mutta itse en ole huolestunut. Sitten pitää muistaa, että yksi kesä tekee paljon noin nuoren pelaajan fysiikalle. 3kk on pitkä aika fysiikan kehittämiseen, kun puhutaan alle 20v pelaajista. Ihmeitä se ei toki tee, mutta merkittävää parannusta.

Lisäksi olen itse sitä mieltä ja tämä on vain oma mielipiteeni, mutta monilla suomalaisilla tuntuu olevan ylenpalttinen kunnioitus Kanadan ja Usan ykkösjoukkueita kohtaan. Koviahan ne on, mutta ei se tasoero järin suuri enään ole. Välillä näistä kirjoituksista voisi luulla, että Roki on lähdössä haastamaan Kärppiä.
 

Matick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Kärpät
Pakkivalinnat ihmetyttävät. Jotenkin tuntuu, että nyt nuoruutta ja etenkin kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista korostettiin liiankin kanssa, kun Pokka ajoi Hietasen edelle sekä Jokipakka Jaakolan edelle. MM-kisojen perusteella on kertakaikkiaan todella outoa, että Pokka kiilasi Hietasen edelle, kun kuitenkin MM-kisoissa Hietanen oli Suomen johtava pakki nauttien niin ylivoima- kuin aliavoima-aikaa, kun Pokka taas puri tuppea erikoistilanteissa.
Ylivoimalle ei olisi nämä eurojyyrät mahtuneet kuitenkaan niin mitä järkeä? Siellä on Ristolaista, Vatasta ja Määttää nyt ainakin ennen Hietasia ylivoimalle. Hietanen kuitenkin käsittääkseni on olevinaan hyökkäävä puolustaja?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ylivoimalle ei olisi nämä eurojyyrät mahtuneet kuitenkaan niin mitä järkeä? Siellä on Ristolaista, Vatasta ja Määttää nyt ainakin ennen Hietasia ylivoimalle. Hietanen kuitenkin käsittääkseni on olevinaan hyökkäävä puolustaja?

Hietanen on yleispuolustaja. Kuten viestissäni toin esille, Hietanen pelasi MM-turnauksessa niin yli- kuin alivoimaa, Pokka ei kumpaakaan säännöllisesti. Kun tosiaan Vatanen ja Lindell ovat jo aiemmin valituista enemmän hyökkäysorientoituneita, olisi Hietanen Pokkaa parempana alivoimapelaajana ollut nähdäkseni parempi valinta kolmanneksi rightin puolustajaksi.

Lisäksi on korostetettava Hietasen selvästi parempaa jalkanopeutta. Tuo ominaisuus nähdäkseni korostuu, kun mennään tuollaiseen parhaat vs. parhaat -turnaukseen.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
En ole kaikkia viestejä lukenut, mutta itse pidän ehdottomasti Laineen valintaa järkiratkaisuna. Kyllä jääkiekossa niillä kätisyyksillä on merkitystä, eikä kukaan valmentaja halua joukkuetta jossa ei ole yhtään oikea käsi alhaalla pelaavaa laituria. Nyt kun Aaltosen, Pulkkisen tai Armian urat eivät ole menneet toivottuun suuntaan, oli Laine tässä tilanteessa kokemattomuudestaan huolimatta paras vaihtoehto. Ja vaikka Laine tasakentällisin olisikin vaikeuksissa, on hänestä ylivoimalla taatusti hyötyä. En oikein näe sitä upsidea, jos olisi joku Hartikainen tai Salomäki valittu Laineen sijaan. Suomella on myös asettaa Laineen vierelle hyviä kahden suunnan hyökkääjiä, jotka pystyvät paikkaamaan Laineen mahdollisia ongelmia esim. puolustuspäässä.

Ihan realistisesti Laineen voi ajatella ensi kaudella pelaavan NHL:ssä 0,5 pistettä per peli -tahdilla. Vertailun vuoksi esim. Salomäki teki 10 pistettä 61 runkosarjaottelussa. Ei kannata aliarvioida, miten paljon näin nuori pelaaja voi kehittyä pelkästään yhden off-seasonin aikana. Motivaatio on varmasti kesätreeneissä huipussaan, ja esim. lihasmassaa/-voimaa on mahdollista hankkia vielä merkittävästi ennen kuin uusi kausi alkaa. Viime kesän aikana Laine otti valtavia harppauksia eteenpäin, ja niin hän ottaa nytkin. Eiköhän Patrik myös treenaa kesällä välillä suomalaisten NHL-jätkien kanssa, ja sieltäkin voi poimia yhtä sun toista eteenpäin vievää neuvoa.

Jos muuten pitäisi Suomen joukkuetta kommentoida, niin onhan tuo pakkikalusto aivan armottoman kevyttä kauraa jos vertaa kilpailijamaista Kanadan tai Ruotsin puolustajiin. Sillä suunnalla annetaan niin paljon tasoitusta, että aikamoista venymistä vaatisi esim. vuoden 2004 tempun uusiminen. Valitettavasti tämän parempia pakkeja ei vain näihin kisoihin löydy. Olisin kyllä ottanut Hietasen mukaan, mutta ei se isossa kuvassa olisi asioita paljon muuttanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös