Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 903 074
  • 3 303

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Sportilla on erinomainen nippu kasassa budjettiin nähden, tykkään aivan helvetisti. Tuossa Viitaluoma-Vänttinen-Vauhkonen-Nenonen-akselilla on jo todella paljon potentiaalia hyvään pistetulokseen ja kokonaisuutta täydentävät muun muassa viime kaudella hyvin pelannut Kokkala, molemmat Riskat sekä Komulainen. Pakistokin alkaa olla hyvällä mallilla Kankaanperän ja Nordlundin saapumisen myötä, nämä kaksi nimeä tuovat todella paljon lisää uskottavuutta paketille omissa silmissäni. Yllättyisin, jos Sport ei pelaisi villi kortti-kierroksella ensi kaudella. Ennemmin minä tuon kokoonpanon siellä näen kuin vaikkapa KalPan.

Tällä hetkellä varmaan Jukurit, HPK ja KalPa pitävät kärkeä hyökkääjämateriaalin surkeudessa. Ilveksen moni varmaan tuohon lisäisi, mutta jos tutkitaan viime kauden pisteitä niin minusta sekin nippu on näitä askeleen edellä. Pakiston osaltakin voi olla samoin. Pelicans menee eteenpäin, Ässät menee eteenpäin, KooKoo luultavasti ottaa harppauksen eteenpäin. Ammattitaidottomimmat kurjat jäävät pohjalle kuten kuuluukin, eikä taloustilanne toki auta yhtään. Alexander Ruuttu ja Ville-Vesa Vainiola - kausikortit myynnissä nyt!!!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jopas taas Vaasassa herättiin, kun Ässät mainittiin tässä ketjussa. En edes tiedä miksi yllätyin.

Ehkä porukka voisi vähän chillata, mutta kieltämättä hörähdin itsekin, kun tässä ketjussa mainittiin ylempänä Ässien kärkihankinnat, joiden avulla olette kovasti menossa vähintään kahdeksan sakkiin. Toisinsanoen Ässien kärkihankinnat napattu Sportista. Kaiken Sport-dissauksen vanavedessä se vaan hieman huvitti nähdä tuollaista tulevan porilaisen näppäimistöltä. Mutta ei siinä sen kummempaa. Löysätään ne kravatit puolin ja toisin ja nautitaan kesästä. Syksyllä on sitten pelit.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tällä hetkellä varmaan Jukurit, HPK ja KalPa pitävät kärkeä hyökkääjämateriaalin surkeudessa.

Todennäköisesti.

Sportilla on kyllä nimien suhteen yllättävän kova materiaali. Tuskin tulos on alhaisempi kuin viime kaudella. Joskin suora pleikkapaikka silti olisi pieni yllätys.

SaiPan tulevaa kautta en lähde arvioimaan ennen kuin lopullinen rosteri on julkaistu. Nykyhetkellä on melko paha sanoa vielä mitään, kun kärkiukkoja puuttuu vielä pari kolme. Davisia en vielä laske kalliiksi huippuhankinnaksi.

Mutta pakko kyllä todeta, että Tirkkosen lähdettyä uuden valmentajan vetovastuulla ja muutamien kärkiukkojen vaihtuessa, on pitkästä aikaa vähän jännäkakka housussa. Viime kauden rosteri oli ehkä kovin, mitä SaiPalla on koskaan ollut ja sen suhteen kauden tulos oli itselle jopa pieni pettymys, vaikka joku sanoisi, että runkkarin vitossijaan pitäisi olla tyytyväinen. Ei pidä.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Selailin nyt kaikkien joukkueiden tämän hetkiset rosterit läpi ja sen lisäksi vielä kaikkien tulevan kauden kausiketjut ja näiden pohjalta voisi pientä analyysiä heittää ensi kaudesta.

Jotenkin näyttää siltä, että ensi kaudella olisi tavallaan kaksi eri ryhmää eli suorasta puolivälieräpaikasta taistelevat ja sitten viimeisistä pudostuspelipaikoista taistelevat.

Uskon, että nuo viime kauden top-7 joukkueet ei tulevalle kaudelle kovin paljoa vaihdu. Järjestys voi olla kyllä eri. Näiden jälkeen tulee Pelicans joka kyllä rupeaa näyttämään jo aika hyvältä joukkueelta jos Aaltonen ja se mystinen ykkössentteri sinne tulee. Väitän jopa, että Pelicans saattaa olla jopa suorassa puolivälieräpaikassa kiinni.
Eli suorasta puolivälieräpaikasta taistelevat Hifk, Tappara, Kärpät, Jyp, Lukko, SaiPa, Tps ja Pelicans.

Näiden jälkeen tulee erittäin tasainen ryhmä johon voi laskea oikeastaan kaikki muut paitsi Jukurit. Kalpan uskon näistä olevan se kovin ja tämä ei perustu pelkästään materiaaliin vaan siihen, että Pekka Virta osaa valmentaa joukkueen hyvin pudotuspeleihin mutta itse isoissa peleissä tuleekin sitten noutaja. 10 sijasta taistelee KooKoo, Sport, Ässät, Ilves ja Hpk näiden välillä voidaan nähdä lopussa ihan vain parin pisteen erot. Lähtökohtaisesti todella vaikea lähteä asettamaan noita joukkueita paremmuusjärjestykseen. Kaikilla varmasti riittää tahtoa vääntää itsensä sinne kympin joukkoon. Jos itse löisin rahat kiinni rahat kiinni tekisin sen Ässien puolesta, siellä on Aho valmentamassa ja nyt ei tarvitse ensimmäistä 10 peliä pelata vieraissa. Väitän, että tämän takia Ässät ei pudotuspelejä viime kaudella pelannut. Heitetään loppuun vielä veikkaus runkosarjan loppujärjestyksestä, ja joo vielä on vaikea arvioida joukkueita.

1. Tappara
2. Hifk
3.Jyp
4.Kärpät
5.SaiPa
6.Tps
7.Pelicans
8.Lukko
9.Kalpa
10. Ässät
11.Ilves
12.KooKoo
13.Sport
14.Hpk
15.Jukurit

Ja siis sijoilla 9-14 nuo erot eivät kovin suuriksi kasva.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ongelmia tulee siinä, kun osa joukkueista on jo valmis ja osaan taas odotetaan pelaajia. Kannattajat odottavat aina sitä yhtä "kärkilaituria, -sentteriä, -pakkia" kauden alkuun saakka, eikä olisi ensimmäinen kerta, kun sellaista ei lopulta edes tule tai se osoittautuukin vain joksikin kolmosketjun kaveriksi. Siksi tuollaiset "äksät" rosterissa, jotka saapuessaan vie oman joukkueen heittämällä jonkun toisen edelle on aika kyseenalaisia.

Jonkinlaista osviittaa voimasuhteista pystyy hyvinkin tekemään jo nyt, mutta tämä yksittäisten joukkueiden paremmuuksista vääntäminen on helvetin turhaa. Tilanne lienee ensi kaudellakin se, että kauden alla joukkueet voidaan laittaa kolmeen tai neljään koriin, joissa sitten joku pääsee yllättämään (kuten KooKoo viime kaudella) ja joku taas pettää (Blues, Ilves).
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tällä hetkellä varmaan Jukurit, HPK ja KalPa pitävät kärkeä hyökkääjämateriaalin surkeudessa.

Kieltämättä HPK:n ja KalPan vaatimattomat hankinnat tulivat yllätyksenä - ihan ilman sarvia ja hampaita todeten. Budjettiin mitattuna on vaikea uskoa, että hankinnat olisivat tuossa. Vainiola oli KalPalta ihan mainio haku. Hän on liigan laadukkaimpia kolmossenttereitä, mutta tuo että hänelle on suunnitteilla KalPassa isompaakin tonttia, on aika riski ottaen huomioon rosterin laadullinen kapeus. Virrankin osakkeet valmentajana lienevät vähän laskusuunnassa. Kerholla on sentään Pennanen.

Itsekään en keksinyt ainakaan KalPan tapauksessa muuta selitystä kuin että taloudelliseen tappioon reagoidaan välittömästi vähän isommalla kädellä, mikä on tietysti viisas valinta jatkuvuuden turvaamiseksi.
 

Kafrom

Jäsen
Kävihän täällä viime kesänäkin useampi nimimerkki toivottelemassa jäitä hattuun, kun veikkailtiin kahden sentterin yltävän Sportissa 30 pinnaan runkosarjan aikana. No oikeassa olivat, ei yltänyt. Immonen 35p ja Kokkala 29p. Piti olla sula mahdottomuus, kun ei kärkijengeilläkään, jne...
Onko uhriutuminen verissä siellä Vaasassa, vai miksi joka helvetin asiasta nostetaan niin suuri haloo?
 

Ribals

Jäsen
Kävihän täällä viime kesänäkin useampi nimimerkki toivottelemassa jäitä hattuun, kun veikkailtiin kahden sentterin yltävän Sportissa 30 pinnaan runkosarjan aikana. No oikeassa olivat, ei yltänyt. Immonen 35p ja Kokkala 29p. Piti olla sula mahdottomuus, kun ei kärkijengeilläkään, jne...
Eihän kovin moni varmasti uskonut, että KooKoo:ssa molemmat kärkisentterit vetävät plus 30 pisteen kaudet: no, vetivät plus 40 pisteen kaudet.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voimasuhteet omien näkemyksien mukaan:

Runkosarjan voittaja: Tappara tai IFK
- En usko että vaatii perusteluja, oma veikkaukseni tulee olemaan Tappara. Molempien materiaali ja resurssit ovat kovia.

Sijat 3-7: JYP, SaiPa, Lukko, TPS, Kärpät

- Aika peruskauraa, sijat 3-6 voivat muuttua listauksesta, oma veikkaus voi olla yllättävän lähellä. Kärpät voi hyvinkin olla se lucky numer seven, koska muutos.

Sijat 8-11: Pelicans, KooKoo, Ässät, Sport

- Laitan Pelicansin kahdeksanneksi, koska valmennus saa ryhmästä kaiken irti ja jos vielä JMA tulee niin avot, pleijareissa eväät pitkälle jos sattuu hotsittamaan. KooKoo on yhdeksäs ja Ässät kymmenes tai toisinpäin, Sportin sijoitan yhdenneksitoista koska Viitaluoma lähtee kesken kauden, Tomek ei vieläkään vakuuta ja myös siksi kun tämä vitun keuliminen alkaa jo ennen toukokuun puoltaväliä.

Sijat 12-13: Ilves, KalPa

- Aika tasapaksua. Kivi ei tee ekalla kaudella ihmeitä.

Sijat 14-15: HPK, Jukurit

- HPK on 14 ja jukurit 15, tuolla porukalla ei kovin montaa voittoa varsinaisella oteta tai sitten en tajua jääkiekosta mitään, max 10 suoraa voittoa.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Herää kysymys; tajuatko pelistä nimeltä jääkiekko yhtään mitään?

Itse et viestiesi perusteella tajua lajista juuri mitään, mutta kova on tarve päästä provoilemaan.
Haluan Sportista tulevaisuudessa pysyvän top-6 joukkueen, enkä mitään yhden kauden ihmettä.

Aika harvoin pelkällä suonenvedolla voitetaan kolme paras 7:stä sarjaa.
Jepjep muut alisuoritti pahasti jne. Eipä näytä tulevan menestystä enää tuon yhden ihmeen jälkeen.
 

Ribals

Jäsen
Suonenveto, ei mitään muuta.
Aika harvoin pelkällä suonenvedolla voitetaan kolme paras 7:stä sarjaa.

Ja tuosta yhden kauden ihmeestä, niin katsos Ässien sijoituksia ennen mestaruutta.

Nämä eivät taas kuulu millään tavoin ensikauden voimasuhteisiin, joten omalta osaltani tästä aiheesta väittely oli tässä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kieltämättä odotin itsekin Tepsiä viiden sakkiin.

Edellisten kausien sijoitukset: 13, 10, 13, 13, 13.

Aika helvetin hyvä kausi ois saanu olla jos viiden sakkiin oltais päästy.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö TPS sitten viime kaudella taistellut sijoista 4.-6.? Minkä joukkueen taakse jääminen oli mielestäsi pettymys? Ja mihin perustuu tämä MIELIPITEESI kolmesta miljoonasta? Vielä lopuksi, ketkä oli mielestäsi niitä huonoja hinta/laatu-pelaajia?

Erikoista että sinulla ollut noin kovat odotukset Tepsiä kohtaan, kun muistaakseni juuri sinä kävit kertomassa jo ensimmäisen harjoitusottelun jälkeen kuinka huonossa vaiheessa prosessi Turussa on tms.

Siihen, että TPS ei kauden aikana ihan liigan heikkopalkaisimpia pelaajia sainannut jengiinsä mukaan. Jos kauden alla TPS:n budjetiksi ilmoitettiin n. 2,7 milj. niin kauden aikaiset hankinnat varmasti kustansivat AINAKIN 300 000 € lisää. Voi toki olla olen tietojeni kanssa väärässä, mutta ei se Malmivaarakaan ihan pähkinöillä pelaa eivätkä Makkonen ja Kaijomaa myöskään ilmaiseksi Bluesista siirtyneet TPS:n vahvuuteen vaikka pari ukkoa menikin vaihdossa toiseen suuntaan. Toki kaikki olisi voinut olla toisin, jos Tukonen ei olisi loukkaantunut.

Hinta-laatu -suhteeltaan huonoja pelaajia verrattuna aiempaan olivat TPS:ssä mielestäni ainakin:
-Eric Perrin (huonoin kausi pitkään aikaan pisteiden valossa ja erittäin kallis pelaaja, toki loukkaantui ja täytti paikkansa, mutta ei nyt ihan JYPin tasolla ollut)
-Jerry Ahtola (huonoin kausi pitkään aikaan, ei mennyt kovin kaksisesti)
-Nummelin / Malmivaara - 100 %:n varmasti iso tilipussi, anti jäällä vähintään kyseenalainen

Enpä minä sitä ole kieltänyt, etteikö TPS olisi ottanut askelia oikeaan suuntaan, mutta nähdyillä panostuksilla pitäisi yksinkertaisesti pystyä suoraan pudotuspelipaikkaan. Jos otetaan vertailuun vaikka Perrinin menettänyt JYP, joka sijoittui neljänneksi sarjassa pienellä erolla Tapparaan suhteessa absoluuttiseen pelaajalaatuun ja budjettiin olihan JYPin suoritus paljon parempi kuin TPS:n.

TPS ei minun kirjoissani ole organisaatio, jolta odotetaan satunnaisia pudotuspelipaikkoja vaan organisaatio ja joukkue, jolta odotetaan niitä joka vuosi.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kun katselee, niin Sportia sijoitellaan aika alas ja ne ketkä sitä tekee perustelee sitä heikolla valmennuksella. Tomekia vihataan ja siksi aliarvioidaan rankasti. Yksi arvostelu peruste on se, että ei ole saavuttanut vielä mitään suurta, mutta ei ole ollut kauaa vielä valmentajanakaan, eli ei oikein ole ehtinyt vielä. Toinen haukkumis peruste on ollut se, että ei Jokereissa pärjännyt, mutta sehän oli vasta hänen ensimmäinen päävalmentaja pesti miesten tasolla ja siinäkin joutui aloittamaan tilanteesta, jossa mestarisuosikki oli jo flopannut ja ei edes saanut tehdä omaa prosessiaan siis rauhassa kauden alusta asti. Harva myöskään muistaa, että noin nuori valmentaja voi vielä kehittyä. Esim. Nyt edelliskaudella Sportin peliin oli tullut paljon taktisia juttuja lisää ja Tomek sai Sportin vietyä sääleihin. On kehittynyt valmentajana paljon ja kehittyy edelleen. Sitten on vielä ollut aina hyvä tsemppaamaan ja sitä tarvitaan. En nyt väitä, että Tomek olisi liigan parhaimpia valmentajia vielä, eikä tule välttämättä ikinä olemaankaan, mutta ei Sportin menestys tule Tomekin tekemisestä jäämään kiinni, vaikka kuinka paljon häntä jotkut täällä vihaavatkin.

Sitten valmennuksen osalta toinen juttu on se, että Sportilla on oikeasti liigan eliittiin kuuluva fysiikkavalmennus ja se auttaa pelaajia menemään eteenpäin ja väitän/tiedän, että se on ihan liigan huippua ja tässä Sport on montaa joukkuetta siis edellä valmennuksen osalta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun katselee, niin Sportia sijoitellaan aika alas ja ne ketkä sitä tekee perustelee sitä heikolla valmennuksella. Tomekia vihataan ja siksi aliarvioidaan rankasti.

Tässä on taas iso tulkintakysymys. Aika harva täällä on sijoittanut ketään yhtään mihinkään ja kuten sanoin, se on ihan turhaa. On aika kevyttä kauraa ennakoida tulevaa kautta kuten puolella jengeistä rosterit ovat vielä aivan auki.

Sanotaan nyt vielä, että keskeneräiset/mahdoton arvioida:
TPS, Kärpät, Tappara, HIFK, Ässät, Ilves, Pelicans, SaiPa, KooKoo

Mahdollista arvioida vähän suuntaa:
Sport, KalPa, HPK, Jukurit, Lukko, JYP

Miksi näin rankka jako? Tuossa arvioitavien korissa ovat pääsääntöisesti kokoonpanonsa jo julkistaneet joukkueet. Ylemmässä korissa on jengit, jotka eivät ole julkistaneet vielä juuri mitään. Ymmärtänet, että tältä pohjalta Sportin sijoittaminen ylös tai alas on ihan mahdotonta, kun ei tiedä, mitä oletetusti ylempänä tapahtuu ja mitä oletetusti alempana tapahtuu.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tässä on taas iso tulkintakysymys. Aika harva täällä on sijoittanut ketään yhtään mihinkään ja kuten sanoin, se on ihan turhaa. On aika kevyttä kauraa ennakoida tulevaa kautta kuten puolella jengeistä rosterit ovat vielä aivan auki.

Sanotaan nyt vielä, että keskeneräiset/mahdoton arvioida:
TPS, Kärpät, Tappara, HIFK, Ässät, Ilves, Pelicans, SaiPa, KooKoo

Mahdollista arvioida vähän suuntaa:
Sport, KalPa, HPK, Jukurit, Lukko, JYP

Miksi näin rankka jako? Tuossa arvioitavien korissa ovat pääsääntöisesti kokoonpanonsa jo julkistaneet joukkueet. Ylemmässä korissa on jengit, jotka eivät ole julkistaneet vielä juuri mitään. Ymmärtänet, että tältä pohjalta Sportin sijoittaminen ylös tai alas on ihan mahdotonta, kun ei tiedä, mitä oletetusti ylempänä tapahtuu ja mitä oletetusti alempana tapahtuu.
Joo, ei toki vielä oikein voi mitään selvää jakoa joukkueiden kesken tehdä, mutta lähinnä tuossa viestissä pointtina se, että Tomek aliarvioidaan aika rankasti usein.
 

NightHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Mikä uhriutuminen? Mukavahan tässä on näin jälkeenpäin päästä näpäyttämään näitä palstan "asiantuntijoita" :)

Tähän on pakko tarttua. Palstatietäjät sanoivat, että Sportista ei 2 sentteriä tee yli 30 pistettä. Miten sä näpäytät näitä tietäjiä jälkeenpäin, kun faktana voidaan kauden jälkeen sanoa, että Sportista ei tehnyt 2 sentteriä yli 30 pistettä? :D
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tähän on pakko tarttua. Palstatietäjät sanoivat, että Sportista ei 2 sentteriä tee yli 30 pistettä. Miten sä näpäytät näitä tietäjiä jälkeenpäin, kun faktana voidaan kauden jälkeen sanoa, että Sportista ei tehnyt 2 sentteriä yli 30 pistettä? :D
Saivartelua. Se on ihan sama teetkö 31 vai 29 pinnaa, niin voidaan kiekkopiireissä puhua "kolmenkymmenen pinnan miehestä". Pointti ei kuitenkaan tässä ollut tuo pistesaalis, vaan se, että viime kesänä kävi puolisen tusinaa nimimerkkiä muistuttelemassa vaasalaisia, että nyt sitä mopon eturengasta kiltisti vaan takaisin kohti maanpintaa.

Muutenkin alkanut tällä palstalla sapettamaan, kun välillä kirjoittajan jääkiekkotietämyksen taso määräytyy kannattamansa joukkueen Liigassa saavutetun menestyksen/pelattujen vuosien perusteella. Luulevatko jotkut oikeasti, että Vaasassa ollaan seurattu pelkästään Mestistä kaikki nämä vuodet ennen Liigaa?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutenkin alkanut tällä palstalla sapettamaan, kun välillä kirjoittajan jääkiekkotietämyksen taso määräytyy kannattamansa joukkueen Liigassa saavutetun menestyksen/pelattujen vuosien perusteella. Luulevatko jotkut oikeasti, että Vaasassa ollaan seurattu pelkästään Mestistä kaikki nämä vuodet ennen Liigaa?

Siitä en tiedä, mutta onhan Vaasassa odotukset aina ollut suhteessa suoritukseen aika korkeat. Sport oli ensimmäisellä liigakaudellaan odotettu eli heikko ja valahti viimeiseksi. Toisella kaudella Sportin prosessi otti napsun eteenpäin ja päästiin jo sääleihin. Kolmannella kaudella otetaan ehkä taas pienen pieni askel kohti parempaa. Viime kaudella jäi vähän sellainen kuva, että Vaasassa odotettiin pääsyä liigaeliittiin.

Jos ihan absoluuttisesti asiaa katsoo niin KooKoo teki parempaa duunia ekalla liigakaudellaan kuin Sport. KooKoo kokosi aika hyvin joukkueen niistä paloista mitä oli saatavilla ja se näytti heti tuottavan tulosta. Ensi kaudella jatketaan varmaan samoilla linjoilla. Ei Sport kuitenkaan millään mittarilla suurseuraksi ole Liigassa tulossa vaan prosessi jatkuu sieltä bottom 8:sta ennemmin kuin top 8:sta. Tällä hetkellä ensi kautta silmällä pitäen näyttää hyvältä ja aika näyttää, mihin se riittää, kun muut saavat palaset kokoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös