Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 512 815
  • 2 642

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Suomessa ainakin valtava ongelma on se, että pelejä ei mainosteta käytännössä missään. Kun Blues ja HIFK ovat pelanneet kotipelejä, niin olen käytännössä joka kerta huomannut näiden pelejen olemassa olon vasta illalla, kun Jatkoajan etusivulla on maininta lopputuloksesta. Mediaa ei koko turnaus muutenkaan näytä kauheasti kiinnostavan, joten se ei sitäkään kautta saa juurikaan näkyvyyttä. En tiedä miten asiat Ruotsissa ovat, mutta jos siellä otteluiden markkinointiin panostus on samalla tasolla kun täällä, niin en ihmettele hetkeäkään ettei katsojia halliin löydy.

Kyllä, onhan CHL -pelien markkinointi ollut aivan liian vähäistä tähän asti. Ja toinen minkä voisi muuttaa, niin on alkamisen ajankohta. Jos CHL alkaa jo elokuussa, niin se on liian aikaista, ja se "european trophy/harkkapeli -maine" on liikaa läsnä joka vuosi.

Toki pelejä on kansallisissa liigoissakin paljon, mutta lopulta nuokin on vain järjestelykysymyksiä. Mutta onko järjestelijöitä ja kysymyksiä sitten liikaa maiden välillä, niin on toinen juttu. Toivotaan että yhteentörmäyksiä ei tule liikaa. Itse pidän CHL:stä, mutta tiettyjä asioita pitää hioa kyllä siinä.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
CHL:stä sen verran, se kiinnostaa pelaajia, myös Ruotsissa pl. Kamalahti. Sen on nähnyt pelaajien, valmentajien jne. kehonkielestä. Myös kesällä Jokereihin siirtynyt Olimb sanoi, että olisi kiva jos myös KHL-seurat osallistuisivat turnaukseen ja kehui CHL:ää. Jotkut fanit pitävät höntsänä, mutta kentälle tämä ei ole näkynyt. Kärpille peukkua kuinka ovat esiintyneet CHL:ssä ja fanitkin hyvin mukana Oulussa. Ja mitä tulee tasoeroihin kun manataan, että joku Italialainen joukkue on messissä niin ootteko katsonut jalkapallon chämppäriä, aikamoisia tasoeroja sielläkin vaan. Mielestäni kuitenkin mestarit ansaitsevat paikan mestarien liigassa, vaikka jossakin toisessa sarjassa ynnämuulla sijalla oleva joukkue saattaisikin olla parempi.

Mobiili.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Aina jaksetaan nostaa tikun nokkaan se joku italialainen jengi, joka oli mukana vuosi sitten. Mä olen asiasta pari kertaa aiemminkin avautunut, mutta kertaushan on opintojen äiti. Se jengi on täysammattilaisjoukkue ja oli mukana Itävallan liigan hallitsevan mestarin oikeudella. Jos haluatte CHL:ää moittia "pubijengien" mukanaolosta, parempiakin esimerkkejä löytyy.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
CHL:stä sen verran, se kiinnostaa pelaajia, myös Ruotsissa pl. Kamalahti. Sen on nähnyt pelaajien, valmentajien jne. kehonkielestä.

Viimeistään sen jälkeen, kun Frölundan valmentaja nieleskeli itkua Frölundan voitettua Luleån rankkareilla puolivälierissä, en ole kuunnellut hetkeäkään ihmisiä, jotka väittävät ettei joukkueita kiinnosta CHL.
 

444

Jäsen
Jos menee lukemaan tuota CHL ketjua jatkoajassa niin sitä ylläpitää muutama nimimerkki mikä kertoo siitä, että ei CHL kyllä kiinnosta jatkoajan kirjoittajiakaan.
Mä jotenkin niin toivon, että tää olis vaan tosi paska läppä. Siis se, että joku, tai edes kukaan, pitää jotain Jatkoajan keskustelupalstan yksittäisen osion suosiota jonain mittarina esim. CHL:n kiinnostavuudelle.
Toisaalta, löytyyhän jostain päin Suomea niitäkin, jotka ovat nähneet Huhtasaaressa potentiaalia kansanedustajaksi, joten sikäli tällainen analogia ei lainkaan yllätä.
 

faro

Jäsen
Mä jotenkin niin toivon, että tää olis vaan tosi paska läppä. Siis se, että joku, tai edes kukaan, pitää jotain Jatkoajan keskustelupalstan yksittäisen osion suosiota jonain mittarina esim. CHL:n kiinnostavuudelle.
Kyllähän keskustelu on hyvä (joskaan ei tietenkään ainoa) mittari eri asioiden kiinnostavuudelle. Kiinnostus yleensä tuottaa keskustelua. Ja CHL:n kohdalla sitä on hyvin vähän. Oli kyse sitten Jatkoajan keskustelupalstasta, muista suomalaisista keskustelupalstoista tai eri medioista ympäri Suomea pl. MTV.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Kyllähän keskustelu on hyvä (joskaan ei tietenkään ainoa) mittari eri asioiden kiinnostavuudelle. Kiinnostus yleensä tuottaa keskustelua. Ja CHL:n kohdalla sitä on hyvin vähän. Oli kyse sitten Jatkoajan keskustelupalstasta, muista suomalaisista keskustelupalstoista tai eri medioista ympäri Suomea pl. MTV.

Jos sä keskustelun määrällä haluat tätä asiaa mitata, niin kannattaisi ottaa huomioon, että tuon CHL-ketjun lisäksi keskustelua on käyty myös otteluseurantaketjuissa ja joukkueiden omissa osioissa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nopean vilkaisun perusteella CHL-keskustelua käydään tällä palstalla aktiivisemmin seurojen omiin osioihin avatuissa CHL-ketjuissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)

Thehockeynews.com:illa lähtee Suomen kehuminen melkein lapasista ja mietittyttää, että keneltä ovat mielipiteitä kyselleet. Meinaa eikös joku suomalainen aviisi osannut kertoa, että NHL:ssä ollaan huolissaan Suomen kiekkokehityksestä? En muuten tienny, että Suomella olisi väkilukuun nähden eniten mitaleja kesäolympialaisista, ne on kait sitten tulleet silloin joskus Paavo Nurmien yms aikoihin, meinaa eikös niitä ole viime kisoissa aika hintsusti tullu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ilahduttavaa kuulla RD:n suusta tällaisia positiivisiakin juttuja. Vähän muuten ihmetyttää tuo Hockey Newsin artikkelin uutisointi noin vakavissaan suomalaismedioissa. Luin tuon jutun tuoreeltaan ja onhan se sellainen positiivinen, mutta kuitenkin vähän hassutellen kirjoitettu. :)


... En muuten tienny, että Suomella olisi väkilukuun nähden eniten mitaleja kesäolympialaisista, ne on kait sitten tulleet silloin joskus Paavo Nurmien yms aikoihin, meinaa eikös niitä ole viime kisoissa aika hintsusti tullu.

Suomihan oli aikanaan ihan uskomaton urheilumaa. Pelkästään 1928 ja 1932 kesäkisoista Suomi otti yhteensä 50 mitalia ja suorastaan dominoi tiettyjä lajeja, kuten keihään kolmoisvoitto Los Angelesissa.

Ajat olivat tietysti erilaiset, mutta kyllä tuo silti on aika uskomaton suoritus. Tätä "Suomi-ilmiötähän" on tutkittu urheiluhistoriassa suht paljon, selittäviksi tekijöiksi on nostettu raittiusseurojen ja kyläkisojen myötä leviämään lähtenyt kilpaurheilu jo 1800-luvun puolella, unohtamatta tietenkään maamme karuja olosuhteita: joku tavallinen maajussi saattoi olla maailman huippua peruskunnoltaan, ilman mitään lajinomaisia treenejä.

Lisäksi Paavo Nurmea on pidetty yhtenä ammattimaisen urheiluharjoittelun pioneereista (joilta sitten muut suomalaiset ottivat mallia).

sori ot, mutta mielenkiintoinen aihe.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tarkoita aloittaa tällä viestillä tyhjänpäiväistä vääntöä KHL:n ja liigan tasosta, tasoeroista yms. Mietin vaan, että onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota KHL-joukkueiden vaisuhkoihin esityksiin Spengler Cupissa? Jotenkin sitä luulisi, että esim. Jokerit pärjäisi Sveitsin ja Saksan seuroja vastaan, mutta silti tuloksena on viisi tappiota kuudesta kahdessa tuoreimmassa Spengler Cupissa. Liigaseurat ja Ruotsinkin seurat ovat puolestaan pärjänneet CHL:n vastaavissa peleissä paremmin. Tällä kaudella Jokerit taipui kahden maalin johdosta jatkoaikatappioon (vai oliko se vl-kisa) Davosille ja Davos puolestaan hävisi juuri kotonaan Frölundalle 0-5. Ainahan voitaisiin sanoa, että cup-pelit ei kiinnosta, mutta mielestäni se on häviäjille vähän turhan helppo tekosyy. Toki otanta on aika pieni, mutta kyllä nuo pelit sen kertoo, että mitenkään ylivoimainen Jokerit ei tainnut olla.

Odotan, että jotkut vetävät tästä hernettä nenään ja siitä vaan, mutta itselläni ei ole tarkoitus kuitenkaan vähätellä KHL:n (etenkään kärkijoukkueiden) tai Jokereiden tasoa. En seuraa juurikaan kyseistä liigaa, mutta se ei tarkoita että en pitäisi sitä hyvätasoisena. Jos näistä tuloksista voi vetää jotain johtopäätöstä niin ehkä kuitenkin liigan kärkijoukkueiden taso on yhä ihan mukavalla tasolla kansainvälisestikin verrattuna. Eli ottaisin tämän sillain positiivisesti toista mollaamatta.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mietin vaan, että onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota KHL-joukkueiden vaisuhkoihin esityksiin Spengler Cupissa?


Jos on katsonut Spenglerin matseja viimeisen 5 vuoden aikana, niin sen jälkeen noihin tuloksiin ei ole tullut enää kiinnitettyä huomiota. Turnaus tuli ainakin muutamana vuonna EuroSportilta ja kyseessä on nykyään "kiva kinkun sulattelu karnevaali". Olisi ihan mukava tietää onko turnaus ollut yhtään vakavammin otettava 80-90-luvuilla vai tuleeko tämä "legendaarisuus" lähinnä vanhuudesta. Nuorten MM-kisat ovat onneksi samaan aikaan ja ne pesevät tämän tapahtuman joka asteella 1000-0!


Jos kesällä pelattavat CHL-ottelut ovat harjoitusotteluita joihin joukkueet lähtevät hyvin erilaisilla kiinnostustasoilla, niin Spengler on lähempänä tähdistöottelua, jossa yksittäinen 5-10 minuuttia saatetaan pelata vähän kovemmalla intensiteetillä. Taitavat pelaajat nousevat tietysti esiin aina, esim yhdessä turnauksessa Geneve-Servetten laatukaksikko Lombardi-Daugavins teki ihan mitä tahtoi. Ylipäätään kotijoukkueet tuntuvat jaksavan sykkiä sen verran että ainakin toinen finalisti tulee Sveitsistä.



Mutta pähkinänkuoressa voidaan sanoa, että ottelut ovat sen verran heikkotasoisia, että ei niitä kokonaan jaksa katsoa. Enkä toki väitä et esim 15 joukkueen Liigassakaan pelattaisiin illasta toiseen hirveän laadukasta lätkää nälkävuoden pituisen runkosarjan aikana, mutta heikkokin ottelu menee kirjoissani tähdistömatsin ohi kun vain yritys on kovaa! Se on sanomattakin selvää että KHL-joukkueet olisivat hätää kärsimässä jos he lähtisivät maailman toiseksi kovimpaan sarjaan Spenglerissä nähtävällä läpsyttely-asenteella..
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos on katsonut Spenglerin matseja viimeisen 5 vuoden aikana, niin sen jälkeen noihin tuloksiin ei ole tullut enää kiinnitettyä huomiota. Turnaus tuli ainakin muutamana vuonna EuroSportilta ja kyseessä on nykyään "kiva kinkun sulattelu karnevaali". Olisi ihan mukava tietää onko turnaus ollut yhtään vakavammin otettava 80-90-luvuilla vai tuleeko tämä "legendaarisuus" lähinnä vanhuudesta. Nuorten MM-kisat ovat onneksi samaan aikaan ja ne pesevät tämän tapahtuman joka asteella 1000-0!

Nuorten kisat toki pesevät lähes minkä muun tapahtuman, mutta ehkäpä se sitten on kuten sanoit. Jotenkin sitä silti pääsi yllättymään, että Davos hävisi niin selvästi Frölundalle kun joukkue oli kuitenkin noussut rinnalle ja ohi Jokereista. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun kiinnitin huomiota vastaaviin asioihin Spenglerissä.

Ajattelisin, että kun KHL-seurat kuitenkin osallistuvat tuollaiseen perinteiseen cupiin olisi siellä sen verran halua pärjätä, ettei läpsyttelyä voitaisi kuitenkaan käyttää (teko?)syynä. Mikäli homma ei kiinnosta niin sitten taitaa olla vikaa myös valmentajissa ja mikäli sama toistuu vuodesta toiseen tulee mieleen, että miksi KHL-seurojen kannattaa edes osallistua kansainvälisiin kuvioihin jos edes nuo muutamat pelit eivät kiinnosta. Tuossa valossa toiveet CHL:n osallistumiselle tuntuisivat hieman oudoilta. No tietysti Spengler Cup ja CHL ovat kaksi eri asiaa ja voihan olla, että juuri CHL on se, jossa pärjäämistä myös KHL:ssä arvostettaisiin enemmän.

Itse kyllä uskon, että Jokeritkin pärjäisi mielellään Spenglerissä, mutta vastassa on laadukkaita vastustajia ja silloin yksittäisissä peleissä voi käydä miten vaan, etenkin jos se ihan viimeinen tappomoodi puuttuu. Mielestäni tämäkin kuitenkin osoittaa sen, että kyllä Keski-Euroopastakin löytyy ainakin muutama kansainvälisestikin tasokas joukkue. Mikäli näin ei olisi luulisi Spengler Cupin olevan KHL-joukkueiden temmellyskenttää menestyksen puolesta. No ensi vuosi on taas uusi vuosi ja jospa silloin Jokerit rullaisi vaikka voittoon asti.
 
Nuorten kisat toki pesevät lähes minkä muun tapahtuman, mutta ehkäpä se sitten on kuten sanoit. Jotenkin sitä silti pääsi yllättymään, että Davos hävisi niin selvästi Frölundalle kun joukkue oli kuitenkin noussut rinnalle ja ohi Jokereista. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun kiinnitin huomiota vastaaviin asioihin Spenglerissä.

Ajattelisin, että kun KHL-seurat kuitenkin osallistuvat tuollaiseen perinteiseen cupiin olisi siellä sen verran halua pärjätä, ettei läpsyttelyä voitaisi kuitenkaan käyttää (teko?)syynä. Mikäli homma ei kiinnosta niin sitten taitaa olla vikaa myös valmentajissa ja mikäli sama toistuu vuodesta toiseen tulee mieleen, että miksi KHL-seurojen kannattaa edes osallistua kansainvälisiin kuvioihin jos edes nuo muutamat pelit eivät kiinnosta. Tuossa valossa toiveet CHL:n osallistumiselle tuntuisivat hieman oudoilta. No tietysti Spengler Cup ja CHL ovat kaksi eri asiaa ja voihan olla, että juuri CHL on se, jossa pärjäämistä myös KHL:ssä arvostettaisiin enemmän.

Itse kyllä uskon, että Jokeritkin pärjäisi mielellään Spenglerissä, mutta vastassa on laadukkaita vastustajia ja silloin yksittäisissä peleissä voi käydä miten vaan, etenkin jos se ihan viimeinen tappomoodi puuttuu. Mielestäni tämäkin kuitenkin osoittaa sen, että kyllä Keski-Euroopastakin löytyy ainakin muutama kansainvälisestikin tasokas joukkue. Mikäli näin ei olisi luulisi Spengler Cupin olevan KHL-joukkueiden temmellyskenttää menestyksen puolesta. No ensi vuosi on taas uusi vuosi ja jospa silloin Jokerit rullaisi vaikka voittoon asti.

Jokereita ei varmaan kiinnosta kuin läpsytellä tuo turnaus alta pois. Joukkueella on muutenkin kapea materiaali ja lisäksi loukkaantuneena porukkaa ihan kiitettävästi. Sitä en kyllä tajua, että miksi edes osallistua kun ei se tuo kuin lisäkuluja ja vähentää tärkeitä lepopäiviä kauden aikana.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jokereita ei varmaan kiinnosta kuin läpsytellä tuo turnaus alta pois. Joukkueella on muutenkin kapea materiaali ja lisäksi loukkaantuneena porukkaa ihan kiitettävästi. Sitä en kyllä tajua, että miksi edes osallistua kun ei se tuo kuin lisäkuluja ja vähentää tärkeitä lepopäiviä kauden aikana.

Kyllähän se on aika laajasti tuolla Jokeri puolellakin todettu, että eiköhän tilanne ole se, ettei "suomalaisilta" kysytä. Tokihan julkisuuteen on tarjottu näitä selityksiä, että muuten pelaisivat Siperiassa. Mutta kun heidän on sinne Siperiaan kuitenkin kauden aikana mentävä muutenkin ja elättijoukkueena, elää ikäänkuin kädestä suuhun, noissa ympyröissä, niin eihän tuossa osallistumisessa ylimääräiseen höntsään, ole mitään järkeä. Siis "suomalaisten" näkökulmasta. Tokihan KHL haluaa ottaa kaiken irti "länsi" joukkueestaan, mm. markkinointi mielessä, varsinkin kun kuitenkin viimekädessä takaa joukkueen rahoituksen. Eikä KHL:ää varmasti yhtään haittaa, jos kyseinen joukkue, markkinoinnissa kuluttaa ylimääräisiä resursseja, jos ne on poissa sitten keväällä, kun Venäjän mestaruudesta pelataan.
 

faro

Jäsen
Eikä KHL:ää varmasti yhtään haittaa, jos kyseinen joukkue, markkinoinnissa kuluttaa ylimääräisiä resursseja, jos ne on poissa sitten keväällä, kun Venäjän mestaruudesta pelataan.
Harmi vaan, ettei Jokerit voi Venäjän mestaruutta (joka muuten ratkaistaan runkosarjan perusteella) voittaa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Harmi vaan, ettei Jokerit voi Venäjän mestaruutta (joka muuten ratkaistaan runkosarjan perusteella) voittaa.

Olisiko pitänyt kirjoittaa, että "itä-euroopan ja pohjois-aasian mestaruus, joka (joidenkin mielestä Liigaa uskottavammalla tuomaritoiminnalla) pelataan aina venäläiselle joukkueelle"? Kyllä mä uskon, että Liiga kannattajat ymmärsivät, mitä tarkoitin. Ja ole huoleti, tiedän myös, että ZSKA Moskova kruunattiin Venäjän mestariksi viime kaudella. Tuolla tittelillä on kuitenkin lähes yhtäpaljon arvoa, kuin kotoisen Liigamme runkosarjan voittamisella. Tai jopa vähemmän. Meinaa täällähän runkosarjavoittaja kuittaa paikan Euroopan kentillä. Venäjällä runkosarjan voittaja kuittaa paikan ottelusta, jossa kohtaa vastustajan, jonka muutoinkin kohtaisi runkosarjassa. Ainoa spessujuttu on se, että kausi aloitetaan tuolla ko. ottelulla. Ja nyt kun asian tarkasti, niin Venäjän "virallinen" mestari pelasi tuon ottelun vieraissa. Niin paljon sitä "virallista" mestaruutta arvostetaan tuollakin suunnalla.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokereita ei varmaan kiinnosta kuin läpsytellä tuo turnaus alta pois. Joukkueella on muutenkin kapea materiaali ja lisäksi loukkaantuneena porukkaa ihan kiitettävästi. Sitä en kyllä tajua, että miksi edes osallistua kun ei se tuo kuin lisäkuluja ja vähentää tärkeitä lepopäiviä kauden aikana.

Voi olla, mutta jotenkin se on munsta aika surkeaa jos pelaa yhdessä ainoassa ulkomaisessa Cupissa johtaen Davosia 4-2 mutta häviten lopussa, koska ei kiinnostanut pelata peliä tosissaan loppuun asti. Ihan en kyllä tuota niele, vaan antaisin vastustajallekin arvoa. Munsta läpsyttely kuulostaa vähän huonolta selitykseltä, vaikka toki uskon että Jokereillakin pääpaino on omassa liigassa, kuten aika monella joukkueella tuppaa olemaan. Toinen vaihtoehto olisi se, että joukkueessa on liikaa vierastyöläisiä mikä näkyy sitten motivaation puutteena. Tähänkään en haluaisi uskoa ammattilaisten kohdalla, etenkään kun KHL:ssä peli kulkee ihan mukavasti. Ja näillä en tosiaan mitenkään dissaa Jokereita, tuon vaan esille sitä, että eurooppalaiset huippujoukkueetkin saattavat olla kovatasoisia vastuksia myös KHL-jengeille ainakin välillä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kävin viikko sitten New Yorkissa katsomassa ensimmäisen änäripelin paikan päällä, NY Rangers - Minnesota Wild. Monelle teistä tämä on toki tuttua kauraa, mutta itselleni tämä oli tosiaan neitsytkerta, vaikka monta kertaa olenkin ollut ostaa lipun matkatessani pelipaikkakunnilla.

Olen käynyt aiemmin muutamalla suuremmalla areenalla esim. konserteissa, mutta kyllä Madison Square Garden oli rakennuksena aika vaikuttava. Katsoin suurimman osan pelistä yläkatsomossa ja lähemmäs kymmenen kerrosta sinne varmaan piti nousta erinäisiä liukuportaita ja käytäviä kulkien. Hallin ylitse kulki kaksi ravintolakäytävää, mistä oli hyvä seurata peliä kallista ruokaa syöden. Niin tuo hintapuoli oli ainakin New Yorkissa (joka toki on vähän kalliimpi kaupunki muutenkin) melkoinen, oluttuoppi maksoi 11,5 dollaria, hot dog (isolla makkaralla) 6,75 dollaria ja vesipullokin viisi dollaria. Näiden päälle taisi vielä tulla paikalliseen tapaan pieni alv.

Eli puitteet olivat sinänsä kunnossa, mutta mitä itse peliin tulee niin se kyllä jätti hieman kylmäksi. Tai ainakin hallin tunnelma teki. Etenkin ensimmäinen erä oli verrattavissa tunnelman puolesta tylsähköön arkipäivän liigapeliin. Tyhjiä tuolejakin löytyi melkoisesti, mutta ne täyttyivät pelin edetessä. Kannustusta ei juurikaan ollut, mutta ainakin itseäni häirinnyttä puheensorinaa kylläkin. Ilmeisesti alkoholi rentoutti porukkaa sen verran, että ottelun loppua kohti jonkinlaista tunnelmaakin löytyi muulloinkin kuin Rangersin iskiessä maalin. Muutaman kerran yleisö lähti mukaan lähinnä lasten aloittamiin Let's go Rangers-huutoihin, mutta ainakin tässä pelissä yleisö tosiaan istui pääosin hiljaa. Tai siis sitä tasaista puheensorinaa lukuunottamatta. Toki Rangersin otteluiden liput ovat kalleimmasta päästä (halvimmatkin lähes sata dollaria), joten varmaan se näkyy yleisön koostumuksessakin.

Aika hyvinhän sitä osasi odottaakin millainen pelin ympärillä oleva show olisi, mutta ei sekään ihan hirveästi säväyttänyt. Olihan siellä toki joitain ihan hyviäkin juttuja, joita voisi tuoda aika helposti Liigaankin. En kuitenkaan kokenut showta ihan maailmaa mullistavaksi, vaikka toki olikin huolella ja tyylilläkin toteutettu.

Ja sitten vähän ketjun aiheestakin, vaikkakin sen verran eri peleistä on kyse, että turha änärin ja liigan tasoa on yrittää vertailla. Myös paikan päällä huomasi, että kun taitavat pelaajat pelaavat taitavia pelaajia vastaan ja kun kenttä on pienempi tuo se toisaalta hienoa sähäkkyyttä, mutta myöskin tietynlaista sähläämisen fiilistä. Makuasioitahan nämä on, mutta itseäni kyllä hieman häiritsi se, ettei hienoihin kuvioihin ollut liikaa aikaa. Joku toinen toki tykkää siitä, että pelaajien aivojen on raksutettava nopeasti ja tilanteita tulee välillä kuin tyhjästä. Kuitenkin tuli sellainen fiilis, ettei Liigaa ja sen tasoa tarvi mitenkään hävetä. Eri tason pelaajat ja vähän toisennäköinen peli, mutta silti täälläkin pelataan ainakin paikoin ihan viihdyttävää lätkää.

Hartwall Areenakin jää kyllä melkoisen pieneksi Madison Square Gardeniin verrattuna, mutta vaikkapa Oulun Raksilasta puhuttaessa ero on todellakin aika hurja. Mutta tunnelman puolesta peruspeli Oulussa jopa hakkaa näkemäni pelin rapakon takana. Joten ihan hyvillä mielin niitä pelejä voi käydä katsomassa täälläkin eikä itse asiassa edes hävettäisi viedä amerikanvieraita peliin Ouluun tai muulle liigapaikkakunnalle. Toki sitä yrittäisi valkata tunnelmaltaan paremman matsin, sillä tuo on se, mitä ainakin tuossa yhdessä näkemässäni pelissä jäin kaipaamaan. Lippujen hintakin on Oulussa kohdillaan kun sitä verrataan NY Rangersin lippujen hintoihin, mutta toisaalta ainakin Dallasissa peliin pääsee lähes samalla hinnalla kuin Oulussa, joten varmasti siellä on hinta-laatusuhde parempi.

Minnesotan suomalaiset eivät kyllä erottuneet tuossa pelissä lainkaan, vaikka etenkin Koivun ja Granlundin otteita seurasinkin. Edes mitään merkkejä väläyttämisestä ei näkynyt. Jos tuo on Granlundin taso niin ihmetellä pitää, mutta toki kyse oli yksittäisestä matsista ja tän kauden aikana ei ole tullut seurattua änäripelejä edes töllön kautta, joten otanta on mitä on. Yksi perushyvä syöttö toi kuitenkin Granlundille yhden syöttöpisteen, mutta muuten molemmat olivat samaa perusmassaa ja niin taisi olla Haulakin, kun en häntä juurikaan huomannut.

Tämä oli varmaan monelle itsestäänselvää asiaa ja ymmärrän, että makuja on monia ja toisaalta eri pelissä eri paikkakunnalla kokemus olisi voinut olla kovin erilainen. Kirjoitin silti hieman omista tuntemuksistani siltä varalta jos jotain sattuisi kiinnostamaan. Varmasti omaa kokemustani latisti myös se, ettei itselläni ollut oikeastaan suosikkia pelissä eli tuloksen puolesta kaikki kelpasi. Osansa oli myös yläkatsomopaikalla, josta näki kyllä hyvin kentälle, mutta toki peli näyttää vauhdikkaammalle alempaa katsottuna. Sen verran kuitenkin näin peliä parista muusta paikastakin, etten laskisi tuolle kovin suurta roolia.
 
Viimeksi muokattu:

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Vanha juttu mutta eipähän tarvitse enään miettiä kun on noin asiantuntevasti laitettu liigat järjestykseen.

The KHL is the second best hockey league in the world

ps. en jaksa kahlata keskustelua läpi onko ollut jo täällä.

Linkki: thehockeywriters.com
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Vanha juttu mutta eipähän tarvitse enään miettiä kun on noin asiantuntevasti laitettu liigat järjestykseen.

The KHL is the second best hockey league in the world

ps. en jaksa kahlata keskustelua läpi onko ollut jo täällä.

Linkki: thehockeywriters.com
ECHL NLA:n edellä? Sinnehän se asiantuntemus sitten menikin jo.

Joku voisi kyseenalaistaa AHL:n listasijoituksen, mutta erot on sen verran pieniä että näkemyseroina voi kuitata.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Jepsansaa, eihän tolla listalla ole enää mitään merkitystä ton sijottelun jälkeen. Liigan sijotus muuten varmaan ihan fine tossa kuitenkin säkällä laitettu.
Mitään perusteluitahan tuossa artikkelissa ei ole mistään sijoituksista joten asiantuntemuksesta puhuminen kummastuttaa.

Jos tosiaan väittää että ECHL>NLA, niin minun puolesta tuolla voisi olla vaikka EIHL listan kärjessä.

Ja eiköhän kaikki nyt pidä täysinselvänä kärkikolmikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös