Suomi vs. Venäjä – naapurisuhteet

  • 645 104
  • 4 309

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...En tiedä mihin kirjoitukseeni tosifani viittaa sen osalta, että Venäjä vallottaisi Suomen muutaman vuosikymmenen osalta. Mutta olen kirjoittanut ainakin 20 kertaa sen, että Venäjä valloittaa Suomen mahdollisessa kriisitilanteessa siten, että se hyödyntää Venäjän päämääriä parhaiten. Tällöin ainakin etelärannikko on kohteena.

Olisiko ollut pakolaisketju, jossa asiasta kirjoitit. Sinun mukaasi Suomen pakolaistilanne johtaa siihen, että Venäjä valloittaa Suomen.

Mielestäni kirjoitat itsestään selvyyksiä, totta kai Suomessakin tapahtuu erilaisia salaisia operaatioita, joissa Venäjä on toimija. Uskoisin, että Suomen tiedustelupuoli on hereillä ja suurinosa näistä on heidän tiedossa. Jos näistä keskustellaan täällä, niin eiköhän asiantuntijatkin ole ajan hermolla. Tai sitten käyvät lukemassa näit tekstejä...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Vaihda näkökulma venäläiseen ja irtaudu länsimaisesta nyhveröinnistä. Länkkärien näkökulmasta hyökkäys Ukrainaan oli ja on edelleen täysin järjetön teko ja haittoja enemmän kuin hyötyjä, mutta Putler esikuntineen näkee aisan toisin. Joten olet oikeassa läntisetä näkökulmasta katsellessasi hyötyjä ja haittoja, mutta Kremlissä tuollaiselle ajattelulle ei ole tilaa...

Niin, tästä olen eri mieltä. Vaikka Putin hallinto on agressiivinen, en näe Suomea heidän todennäköisenä kohteena. Suomi on kuitenkin ns. hyvä naapuri Venäjälle, emmekä ole uhka.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eliittisotilas lakkaa olemasta eliittiä, jos ei ole jatkuvasti harjoittelemassa. Kovat jäbät toimitetaan toiminta-alueelle JOT. Just-In-Time – Wikipedia

Tuskin varsinaisia toisen maan eliittisotilaita on odottamassa mahdollista käskyä. Kirjoitin aiemmin, että jos on niin "venäläisiä erikoisjoukkojen sotilaita - tai paremmin - venäläisiä erikoisjoukoissa koulutuksensa saaneita turvamiehiä" ja se on oikea muoto.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisiko ollut pakolaisketju, jossa asiasta kirjoitit. Sinun mukaasi Suomen pakolaistilanne johtaa siihen, että Venäjä valloittaa Suomen.

Varmasti löytyy sitten linkki. Ei muuta väliä, mutta muotoilu tuskin on tuollainen.

Mielestäni kirjoitat itsestään selvyyksiä, totta kai Suomessakin tapahtuu erilaisia salaisia operaatioita, joissa Venäjä on toimija. Uskoisin, että Suomen tiedustelupuoli on hereillä ja suurinosa näistä on heidän tiedossa. Jos näistä keskustellaan täällä, niin eiköhän asiantuntijatkin ole ajan hermolla. Tai sitten käyvät lukemassa näit tekstejä...

Onhan se Suomen ja Venäjän välinen tilannekin aivan selvä eli Suomi on hyvä naapuri Venäjälle eikä Suomi uhkaa hyökätä Venäjälle. Silti kirjoitat itse siitä - itsestään selvyydestä:

Suomi on kuitenkin ns. hyvä naapuri Venäjälle, emmekä ole uhka.

Minä spekuloin Venäjän toisenlaisilla toimilla ja kasvoilla. Supo ja kaksi muuta organisaatiota on erittäin hyvin perillä tästä kuten kaikesta muustakin solutustoiminnasta Suomeen. Vaikka tiedusteluorganisaatioiden budjetti on suhteellisen pieni Suomessa ja oikeudet tehdä pidätyksiäkin ovat varsin rajalliset, Suomessa asiat ovat tässä mielessä paremmin kuin monessa muussa länsimaassa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Fennovoima ei tiiä mihin Putin on ylimääräisiä miljardeja tunkemassa.
Fennovoima: Emme tiedä, miksi Putin on lainaamassa Suomeen 7 miljardia dollaria | Taloussanomat
Ydinvoimayhtiö Fennovoimalla ei ole tietoa, miksi Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui viime viikolla seitsemän miljardin dollarin lainaamisesta Fennovoimalle.

Putin kertoi presidentti Sauli Niinistön Moskovan-vierailun yhteydessä tiedotustilaisuudessa, että Venäjä lainaa seitsemän miljardia dollaria eli noin 6,3 miljardia euroa Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamista varten.

– Fennovoiman rahoituksessa ei ole tapahtunut mitään muutoksia. Emme tiedä, miksi presidentti Putin mainitsi kyseisen summan. Fennovoiman hankkeen kustannusarviohan on 6,5-7 miljardia euroa, kertoo Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen Taloussanomille.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Muutamia ajatuksia aiheeseen liittyen - hyvin pitkälti olen @Cobol in kanssa samoilla linjoilla, kuten voitte päätellä.

Siirretty NATO-ketjusta:

Venäjän puolelta pakolaisia Suomeen organisoi Venäjän tiedustelupalvelu FSB, jolle on tyypillistä toimia kuten @vlad yllä kuvaa. Pidän siksi todennäköisenä sitä (josta jo suht kauan sitten kirjoitin), että Venäjä lähetti Suomeen pakolaisten joukossa joitakin agentteja. Heidät FSB värväsi ns. sattumalta eli poimi isosta joukosta sopivimmat.

Pidän tätä skenaariota hyvin todennäköisenä ja se toiminnaltaan on samansuuntaista mitä on havaittu tapahtuneen Keski-Euroopan kohdalla, pakolaisten joukossa tuli huomattavan paljon sellaisia henkilöitä, jotka ovat taistelleet esim. Syyriassa al-Assadin hallinnon riveissä tai kuuluneet Syyriassa hallinnon sisäpiiriin. Monelta osin tuntuu oudoksuttavalta, että Euroopassa ei herätty riittävän varhain tässä kysymyksessä vaan näiden "pakolaisten" annettiin saappua EU:n alueelle ja moni heistä on sittemmin kadonnut - hyvin suurella todennäköisyydellä uuden identiteetin turvin. Eräissä tapauksissa olen sillä kannalla, että FSB on poiminut Syyrian hallinnon tukijoiden joukosta vähintäänkin kohtuullisen osaavaa väkeä ja siirtänyt heidät "pakolaisina" EU:n alueelle - kuinka moni heistä on tullut Suomaan? Eräät ovat esim. kouluttautuneet aiemmin Venäjällä, sieltä löytyy henkilöitä joilla on MVD:n joukoissa saatua koulutusta - ei oikein tunnu sattumalta, että tällaisia henkilöitä on siirtynyt kymmenistä satoihin EU:n alueelle pakolaisten joukossa ja osa uusilla identiteeteillä erimaiden kautta.

Mitä tulee Suomessa toimiviin venäläisiin erikoistoimintamiehiin, jos jätetään Tehtaankatu pois laskuista - jossa voidaan olettaa toimivan jokunen erikoistoimintamies peiteroolissa, on kaikkien on syytä pitää mielessä se, että välttämättä tällä hetkellä Suomessa ei tarvitse olla suoranaisia erikoisjoukkojen miehiä (pl. Tehtaankatu), nyt (osittaisessa harmaassa vaiheessa) riittää se, että paikkoja pidetään kunnossa ja valmiudessa. Satunnaisesti joku käy vierailulla, tietyissä tapauksissa Suomen ilmatilaan on tultu idästä helikopterilla tutkakatveessa, kukaan ei osaa sanoa kuinka paljon tällaisia lentoja on ja mihin kaikkialle ne ovat suuntautuneet, mutta nyt riittää se, että paikat ovat kunnossa ja niitä mahdollisesti varustetaan tulevaa tarvetta varten (ja tämä tarve voi kohdistua muuallekin kuin Suomeen - muistakaa vapaaliikkuvuus).

Mikäli eteen tulee tilanne, jossa Venäjän on aktivoiduttava, kaikki on jo valmiina - ei siis tarvitse muuta kuin siirtää miehet varusteiden luokse ja tässäkin kohdin Venäjä voi käyttää hyödyksi vapaata liikkuvuutta ja se voi eri maiden kautta siirtää miehiä yksittäin tai ryhmissä Suomeen.

Tällainen toiminta voi tuntua harhaiselta ajattelulta, moni ajattelee, että ei Venäjällä ole tarvetta hyökätä Suomeen tai synnyttää kaaosta Suomeen, jos kerran tilanne on tämä, miksi Venäjä sitten painostaa Suomea monien muiden maiden ohella? Miksi se tekee käytännössä hybridisotaan kuuluvia operaatioita Saksaa vastaan, jonka kanssa Venäjän suhteet ovat vähintäänkin olleet toimivat? Ja kun Venäjä operoi nähdyllä tavalla Saksaa vastaan, miksi Venäjä ei halutessaan - ja jos he haluavat, he löytävät syyn - samalla tavalla Suomea vastaan? On syytä muistaa, että Venäjän sotilasdoktriinissa Suomi on "läntisen yhteisön jäsenmaa ja liittoutunut", joten jos Venäjä ryhtyy operoimaan Baltiassa, heidän on varmistettava, että Suomea ei käytetä operaatioon heitä vastaan tai heidän Baltiassa taistelevia joukkoja vastaan. Voiko Venäjä luottaa siihen, että Suomi ei tue Viroa? Tai miksi Venäjä luottaisi suomalaisten poliitikkojen sanaan, kun Venäjän poliittisen ja sotilaallisen johdon eräs tausta-ajatus on vainoharhaisuus ja varmistaminen ja valmistautuminen siihen, että heidät yritetään pettää, joten heidän on oltava askel edellä. Ja vaikka suomalaiset poliitikot lupaisivat, että Suomi ei tue virolaisia, en usko, että Venäjä luottaa siihen ja antaa Suomesta muodostua heidän kannalta "sotilaallisen tyhjiön", jonka Yhdysvallat voi ottaa haltuunsa. Tai joka voidaan sitoumustensa myötä sitoa sotatoimiin Baltiassa.

Minä löydän lukuisia syitä sille, miksi Venäjä saattaisi aloittaa myös Suomessa erilaatuisia operaatioita, siinä vaiheessa jos Baltian suunnalla Venäjä aloittaa sotilasoperaation - tässä kohdin olen tarkastanut omaa näkökulmaani, vielä ennen Georgian sotaa olin sillä kannalla ettei Venäjän ole järkevää ulottaa Suomeen operaatioita. Georgian sodan jälkeen näkökulmani on hiljalleen muuttunut ja nyt voin sanoa, että on hyvin varmaa, että myös Suomeen kohdennetaan jonkin laisia operaatioita mikäli Baltiassa alkaa suurempi rähinä. Toisaalta Suomen on itsekin vaikea pysytellä erossa sodasta yksistään EU-velvotteiden myötä, kun Suomi jollain tasolla pyrkii jo vastaamaan Ranskan pyyntöön, niin tuntuisi melkoiselta petturuudelta olla vastaamatta virolaisten pyyntöön. Toisaalta jos Suomesta lähtee etelään satoja tai tuhansia vapaaehtoisia taistelemaan virolaisten rinnalla, Venäjän on helppoa käyttää heitä syynä omille voimatoimilleen (ja se on varmaa, että Suomesta lähtee vapaaehtoisia Viroon). Mitä luulette uskoisiko Putin, jos Sipilä tuumaisi niiden olevan vain "vapaaehtoisia"...

Donnea mukaillen: Suomi ei ole saari...

vlad
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Törmäsin tässä muuten tälläiseen skenaarioon facebookissa, tuo ensimmäinen osa kertoo Venäjän Ahvenanmaan miehitysoperaatiosta NATO:n näkökulmasta, toisen osan alussa on sitten näitä nukkuvia agentteja. Melko absurdilta tuntuu tuossa tuo Niinistön osuus, mutta teoriatasolla ihan mielenkiintoinen luettavaksi:
Jolly Viking, part 1. – hybridguerrilla
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ukraina ei ole sanonut wirallisesti olevansa sodassa Venäjän kanssa ja sikäli tuo skenaario uskottava eli vältettäisiin sodan kutsumista sodaksi, jotta se ei laajenisi. Toinen on sitten, että lankeaisiko Niinistö rauhanturvaharjoitukseen ja liittäisi Suomen siinä samassa Venäjän etupiiriin...kovin paasikivimäistä toimintaa tähän mennessä nähty Niinistöltä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Suomi on Euroopan Unionin heikko lenkki. Häpeä olla suomalainen tällaisen presidentin ja hallituksen maassa.

Toisaalta kerrankin hallitus sai jotain aikaiseksi. Venäjä sai toki tuntea voimansa, mutta tosiasiassa kuinka moni eurooppalainen edes käytti noita raja-asemia, jotka olivat tuolla jumalan selän takana? Jos Venäjälle riittää se, että raja-asemia, joita eurooppalaiset eivät kuitenkaan edes käytä suljetaan eurooppalaisilta, niin todella vaatimattomat olivat Venäjän vaatimukset suhteessa maksettuun hintaan. Suomi teki tässä elämänsä kaupat. Toki Venäjä voi laittaa uudet kovemmat vaatimukset pöytää, mutta Suomi voi suostua tässä asiassa vielä paljon pahempiikin ehtoihin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se oli lipeäminen ja sitä Venäjä tulee vaatimaan jatkossakin. Kuten sanoit, nyt diili oli hyvä. Mutta jatkossa maksaa enemmän.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Se oli lipeäminen ja sitä Venäjä tulee vaatimaan jatkossakin. Kuten sanoit, nyt diili oli hyvä. Mutta jatkossa maksaa enemmän.

"Lipeämisiä" nyt on tapahtunut lähes jokaisen maan kohdalla ja Suomi tuli tässäkin asiassa erittäin pahasti siinä kuuluisassa jälkijunassa. Kyllähän sen jokainen nyt tajuaa, että EU-mailla ei ole mitään mahdollisuuksia ratkaista tätä ongelmaa yhteisessä rintamassa, kun kaikki maat hakevat omaa etuaa.

Ja en kyllä luottaisikaan EU:n päätöksiin ja olisi parempi, että nykyinen kaltainen hirvitys hajoaisi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toisaalta kerrankin hallitus sai jotain aikaiseksi. Venäjä sai toki tuntea voimansa, mutta tosiasiassa kuinka moni eurooppalainen edes käytti noita raja-asemia, jotka olivat tuolla jumalan selän takana? Jos Venäjälle riittää se, että raja-asemia, joita eurooppalaiset eivät kuitenkaan edes käytä suljetaan eurooppalaisilta, niin todella vaatimattomat olivat Venäjän vaatimukset suhteessa maksettuun hintaan. Suomi teki tässä elämänsä kaupat. Toki Venäjä voi laittaa uudet kovemmat vaatimukset pöytää, mutta Suomi voi suostua tässä asiassa vielä paljon pahempiikin ehtoihin.

Mielestäni eteneminen oli Suomen taholta väärä. Ennen neuvotteluja tai viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäiset neuvottelut kariutuivat Suomen olisi pitänyt sulkea pohjoiset raja-asemat kaikelta matkustajaliikenteeltä. Näin olisi testattu Venäjän reagointia sekä toisaalta annettu venäläisille signaali siitä, että Suomi ei luovuta helpolla. Nyt Suomen toteuttama strategia oli kömpelö ja heppoinen, käytännössä luovutettiin Venäjän painostuksen edessä ottamatta kertaakaan aloitetta omiin käsiin tai antamatta selkeää signaalia päättävisyydestä Venäjälle. Niinistö sanoi aikanaan, kasakka ottaa sen mikä on löyhästi kiinni - nyt Suomi antoi Venäjälle sen signaalin, että se on heikko, että se taipuu pienimmänkin painostuksen edessä. Onko mitään takeita siitä, että tämä ei toistu syksyllä? Ei ymmärtääkseni, tai jos on, asiaa ei ole kerrottu julki.

vlad
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
On kyllä varsin huvittavaa, että Suomi on tällä hetkellä käytännössä passiunioni Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Niin suomettunutta jengiä istuu nykyäänkin eduskunnassa, ettei ei hevillä uskoisi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On kyllä varsin huvittavaa, että Suomi on tällä hetkellä käytännössä passiunioni Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa. Niin suomettunutta jengiä istuu nykyäänkin eduskunnassa, ettei ei hevillä uskoisi.

Samaa mieltä muuten, mutta poistan sanan huvittava. Venäjä laittoi nootilla Suomen polvilleen ja turvasi itselleen jatkopelin mahdollisuuden. Suomen ulkoministeriön muistiosta käy ilmi, että Suomi hyväksyi Venäjän ehdotuksen. Suomi antoi suostumuksellaan periksi Venäjälle laittoman maahantulon estämisestä käydyissä neuvotteluissa.

Alla vielä teksti nootteineen kokonaisuudessaan:

Lue sanasta sanaan nootti, jolla Venäjä laittoi Suomen nöyrtymään

Tämäkään ei riitä hallituksen suomettumiselle. IL:n mukaan hallitus on antanut mahtikäskyn, jolla ulkoasiainvaliokunnan jäsenet eivät saa puhua Venäjän kanssa tehdystä rajasopimuksesta:

"En siis voi kommentoida asiaa. Tämä vaiteliaisuuspyyntö esitettiin hallituksen suunnasta, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) toteaa Iltalehdelle. Sen tarkemmin hän ei voi hallituksen pyynnöstä ja sen syistä kertoa.

Suomettumisen ydin tulee ilmi eduskunnan ulkoasiainvalikunnan Antti Kaikkosen (kesk) näkemyksestä. Kun pitkän linjan diplomaatti ja suurlähettiläs Alpo Rusi haluaisi, että myös ulkoministeri Timo Soini (ps) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) kävisivät avaamassa ulkoasiainvaliokunnalle, miten sopimus Venäjän kanssa syntyi, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) ei pidä tätä tarpeellisena.

Hallitus sulki kansanedustajien suut

Suomi on vajoamassa syvälle suomettumisen suohon ja nykyinen porvarijohtoinen hallitus tekee näköjään aivan tosissaan työtä sen eteen, että Suomesta välittyy länteen kuva Neuvostoliiton... anteeksi, Venäjän satelliittivaltiona. Aivan kuten keskustan Urho Kaleva Kekkonen teki "parhaimpina" vuosinaan.

Jo yksin demokratian kannalta tilanne on äärimmäisen huolestuttava. Vielä pahemmaksi se menee kun Venäjällä on nyt noottiin perustuva oikeus pyörittää jatkossa "pakolaisia" painostuskeinona aivan miten Venäjä haluaa. Ryhdikkäämmin toimimalla Suomi olisi voinut tämän estää tai vähintään nostaa laajempaan keskusteluun EU:ssa Venäjän painostuskeinot. NATO-jäsenenä Suomi olisi sitten ollut ihan eri asemassa. Kuten on Norjakin, jolla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa.

Tagit @vlad ja @Sako
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko kyse suomettumisesta vai pragmaattisesta reaalipolitiikasta? Kyse on kuitenkin lyhytaikaisesta sopimuksesta, jolla käsittääkseni ostettiin aikaa. Puheet polvillaan olemisesta nyt on liioittelua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Amerikkalaisprofessori Mark Lilla kirjoitti noin vuosi sitten sveitsiläiseen Neue Zürcher Zeitungiin artikkelin, jossa käsiteltiin myös Suomea. Lyhyesti, tosin. Artikkeli on saksaksi ja sen puolivälistä löytyy Suomi-osuus:

"Und Russland unter Putin versucht, die Länder an seiner Peripherie in kleine Finnland zu verwandeln" eli suomeksi Putinin Venäjä tavoittelee rajanaapuriensa muuttamista pikkusuomiksi.

Mitä Lilla määrittelyllään tarkoittaa? Todennäköisesti sitä, että Venäjän tavoite on luoda kaikkien rajanaapuriensa kanssa sellainen suhde, jossa Venäjä näyttää kaapin paikan ja rajanaapuri reagoi kuten Suomi. Hyväksyy sen, että Venäjä on tosiasiallinen isäntä ja vaientaa keskustelun tästä suhteesta. Vain Venäjän näyttämä kaapinpaikka on oikeaa todellisuutta.

Gastkommentar zu Europa: Eine Weltordnung ohne Europa - NZZ Gastkommentare

Tämä tie, johon Venäjä Suomea paimentaen ohjaa ja jota Venäjä mahdollisesti pitää esikuvanaan mm. Baltian maiden osalta, on äärimmäisen vaarallinen. Sen toisessa päässä on täydellinen alistuminen Venäjän edessä.
 

Rankkari

Jäsen
Kannattaa muistaa vanha sanonta, että *yssä on *yssä, vaikka voissa paistaisi.
Aina arvaamaton, ja yrittää monin keinoin näyttää Suomelle.. että kuka on "pomo".
Mitä tahansa heidän voi olettaa tekevän, jotta pystyisivät osoittamaan "suuruutensa".
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo tuo sopimus itsessään oli huolestuttava merkki ja hälytyskelloja panee soimaan tämän jälkeen tulleet muuvit. Niinistö on ottanut ulkopolitiikkaa haltuun voimakkaasti ja on täysi katastrofi Suomen etuja ajatellen. Sillä suomettuminen EI TODELLAKAAN ole meidän etu. Tältä hallitukselta tai Niinistöltä ei ole odotettavissa järkevää ja toivottavaa NATO-jäsenyys aloitetta.
Soini IL:lle Venäjän kanssa tehdystä rajasopimuksesta: "Ei nöyristellä - mutta ei uhotakaan"
Emme me nöyrry tai nöyristele - mutta emme me myöskään uhoile tai revittele. Me teemme käytännönläheistä yhteistyötä Venäjän kanssa, ulkoministeri Timo Soini (ps) vastaa Iltalehdelle.
Soini hihkuu ilosta ottaessaan kakkoseen itänaapurilta. Soinin ja edesmenneen SKDL:n väliin voi vetää yhtäläisyysmerkin isänmaallisuuden osalta. Näin PS, kun joutui ensimmäistä kertaa pelin paikkaan. Housut alas ja pylly pystyyn. Keskustan asenne tiedettiin vanhastaan ja se on ollut itään nojaava 2MS jälkeen, Väyrynen on tulossa taas...Kokkareet saa vähemmän pyyhkeitä nyt, koska Stubb ei ole lenkkeilyltään ehtinyt keskittymään valtion asioiden hoitoon...jeesus mikä puupääketju vahvistettuna uppotukki Niinistöllä ohjastaa meidän valtiolaivaa karille.

On käyrä hivenen korkealla.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kannattaa muistaa vanha sanonta, että *yssä on *yssä, vaikka voissa paistaisi.
Aina arvaamaton, ja yrittää monin keinoin näyttää Suomelle.. että kuka on "pomo".
Mitä tahansa heidän voi olettaa tekevän, jotta pystyisivät osoittamaan "suuruutensa".

Ainahan ne on yrittäny ja tulevat yrittämään kaikin keinoin, mihinkäs se siitä olis muuttunu., ei mihinkään! Vaikka siinä vois paistais taì rasvas friteeraas.. Näillä Suomen satraapeilla ei näytä olevan nykyisellään juuri mihinkään asiaan yhteneväistä linjaa. Ulkopolitiikassa kumarrellaan vuoroin itään, vuoroin länteen tai sitten otetaan kummaltakin vuoronperään kuivana kakkoseen..Luimistellaan samassa kuorossa jonkun täysin yhdentekevän Eu:n joukossa, eikä itse hoideta suhteita kuin vasta painostuksen edessä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mielestäni eteneminen oli Suomen taholta väärä. Ennen neuvotteluja tai viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäiset neuvottelut kariutuivat Suomen olisi pitänyt sulkea pohjoiset raja-asemat kaikelta matkustajaliikenteeltä. Näin olisi testattu Venäjän reagointia sekä toisaalta annettu venäläisille signaali siitä, että Suomi ei luovuta helpolla.

Suomi pelkäsi tässä asiassa paitsi venäläisiä ja sieltä tulevaa lisääntynyttä pakolaisvirtaa, niin myös leimautumista jollain lailla pakolaisvastaiseksi. Eräänlaista vastuun pakoilua.
 
Minkäs sille suomettumiselle mahtaa, kun idänvientifirmojen patruunat maksavat porvareille siitä että kauppa käy. Kyllä oli yhtä itkua ja venkoilua EU:n pakoterintamaankin lähteminen, kun yrittivät kaikin konstein selvittää 'onko pakko'. RKP ja Vihreät taitavat olla ainoat puolueet jotka eivät anna Putinin kairata anneliin, ja niiden alle 20% yhteisellä kannatuksella ei kyllä kuuhun mennä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Venäjä lisää painostusta naapureitaan kohtaan. Virossa yhä useammat tavalliset ihmiset ovat Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n värväysyritysten kohteena, Viron suojelupoliisin, Kapon, johtaja Arnold Sinisalu sanoi tiistaina Kapon vuosiraportin julkaisutilaisuudessa Tallinnassa.

Viron suojelupoliisi: Venäjän turvallisuuspalvelu värvää virolaisia kiihtyvällä tahdilla | Viro | HS

Suomessa ei julkaista vastaavia lukuja, mutta se tuskin johtuu siitä, etteikö Venäjä pyri harjoittamaan Suomessa vastaavaa toimintaa kuin Virossa ja lisäämään sitä Viron tapaan myös täällä.

Kun hallitus sulkee suomalaisten kansanedustajien suut Venäjän nootin mukaisesta ns. rajasopimuksesta, vakoilu ja mahdollisen tuholaistoiminnan valmistelu Venäjän lukuun Suomessa lienee viimeisiä asioita, joita suomettunut SSS-hallitus haluaa mediassa käsiteltävän. Yllättävää itselleni on se, että Kokoomus suostuu jälleen kerran matelemaan ja toimimaan vastoin läntisen demokratian ja ihmisoikeuksien periaatteita.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Tähän on tulossa muutos. Kohta suhteita ei tarvitse enää hoitaa itse. Se tehdään Kremlistä käsin ja Niinistöstä tulee UKK:n kaltainen juoksupoika.

Urkilla kyllä oli tapana saada aikaan jotain hyötyäkin kahdenvälisistä sopimuksista Suomelle kun pelasi vanjan kanssa siinä missä Paasikivikin. Katsotaan nyt milloin pohjoisesta Venäjän puolelta taas mamu-aalto alkaa virrata, vai oliko Saulin kädenpuristus Vladimir Vladimirovitšin kanssa riittävän tiukka..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös