Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 560 551
  • 3 676

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lle on aina sopinut altavastaajan viitta niin kuin suomalaisille yleensäkin. Harmi vain, että niitä tilanteita on vain niin kovin harvoin ollut. Ja jos joskus onkin, joukkue on oikeasti hävinnyt paremmalleen.

Joukkueestahan nyt kaikki on kiinni. Mä ainakin suorastaan vaadin sitä, että joukkue todistaa mun tuntemusten olevan vääriä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yksi perusjuttu: Miksi piti mennä sekoilemaan maalivahtikuviossakin? Onko koskaan ennen nähty, että playoffeissa 1-mv joutuu syrjään, kun sarjaa johdetaan 2-1 ja hänellä on taskussa GAA 1,66? Karmea epäluottamuslause yhden tappion jälkeen kaverille, joka on torjunut joukkueen runkosarjavoittoon ja siis aloittanut po:t vähintäänkin kohtuullisesti. Tää on ihan täyttä aravirtaa MM-kisoista. Jos ei ole näkyvissä maalivahtiongelmaa, niin tehdään se ihan itse. Nyt olisi melkeinpä ryhdikästä antaa Lankiselle lauantain matsi, mutta Husso palannee kehiin aivan jäätävässä painetilassa. Uskomaton suoritus tämäkin, mahdollista vain HIFK:ssa.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Jatkoaikamaaliin johtanut tilannehan lähti IFKoon hyökkäyspään aloituksesta, jonka kultakuuppa hävisi Tyrväiselle. Jonka jälkeen "koskaan en omissa pelaa oma äijää" kultakuuppamme liukui omia polkujaan, kun taas sentteri Tyrväinen meni sinne, minne kiekkokin jatkoerässä pelataan. Simple. Koko pelin Ramu oli täysin paska. Jos olisin IFKoon koutsi, ei kultakuuppa pelaisi seuraavassa pelissä, vaan polkisi kuntopyörää vaihtoaition penkin päässä alasti koko matsin ajan.
Sen kun tuntuu osaavan edes jollain lailla. Zaborskin lähes kaikki maalitilanteet tulevat omilla ratkaisuilla, pitkillä kuljetuksilla, mikä ei liene maalitykin pelaamisen tarkoitus. Ketjun sentteri kun ei kiekkoa pysty pelaamaan laukaisupaikalle.
Lauantaille Zabo-Leino-Rask, Partanen-Hintz-Puustinen, Luttinen-Elkins-Ikonen, ja nelosketjulle taktiikka, että yhtään ei mene omiin. Kahdessa vikassa pelissä nelonen laskenut aikas kivuliaan maalin. Niin ja Hussolle luottoa!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä mä edelleen uskon, että IFK tästä parista jatkoon menee, vaikka se tapahtuukin nyt vaikeamman kautta. Toki tämä on laittanut kovasti miettimään, että onko tästä jengistä kuitenkaan sinne päätyyn asti menemään? Ramu tuntuu olevan liian heikko ykkössentteriksi ja joukkueen kantavaksi voimaksi, Zabo ei osu mistään sisään ja sitten nelosketju on aivan turha Liivik sekä Åsten ovat turhakkeita tällä hetkellä ja onko joukkueessa riittävästi johtajuutta onko Luttinen mies paikallaan ja miten sitten hyvin runkosarjan vetäneet Partanen ja Leino onko niistä näissä peleissä nyt mihinkään toistaiseksi ei ole ollut? Paljon kysymysmerkkejä, puolustuksessa vielä niin mikä on Järvisen kunto on vaan niin hiton iso palanen tuota pakistoa ja miksei Taipalusta voi heivata jo hiuksista vittuun ja mikä on Husson tilanne?

Parhaiten ovat mielestäni suoriutuneet hyökkäyksestä Rask, Ikonen ja Elkins. Hintz siinä rajoilla tehoja tarvitaan nyt! Puolustuksesta Järvinen ja Aulie.

Tosi harmi toi Ramu kyllä, diggaan pelaajasta kovasti ja on tuommoinen oma poika. Edellisellä visiitillä Ramu oli kuitenkin aina tosipaikan tullen liian heikko ja 2011 ei sitten ollut keväällä asiaa kokoonpanoon. Nyt toivoin, että Ramusta olisi johdattamaan IFK menestykseen, mutta ikävä kyllä Ramun touhu herättää tällä hetkellä vähiten luottamusta. Uskon vielä tähän joukkueeseen, mutta en usko, että tästä "suosta" (mikä vitun suo sarja 2-2?) noustaan Ramun avulla vaan pikemminkin Ramusta huolimatta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yksi perusjuttu: Miksi piti mennä sekoilemaan maalivahtikuviossakin? Onko koskaan ennen nähty, että playoffeissa 1-mv joutuu syrjään, kun sarjaa johdetaan 2-1 ja hänellä on taskussa GAA 1,66? Karmea epäluottamuslause yhden tappion jälkeen kaverille, joka on torjunut joukkueen runkosarjavoittoon ja siis aloittanut po:t vähintäänkin kohtuullisesti.

Joo, jos Husso on täysin pelikunnossa ollut niin Lankisen laittaminen tänään luukulle oli iso virhe, todellakin karmea epäluottamuslause Hussoa kohtaan. Mutta (!), me emme tiedä mikä Husson vointi on ollut tänään, siellä on hyvinkin voinut olla jotain kevätflunssaa tai mitä tahansa Hussolla mistä syystä Lankinen oli tänään maalilla.

Nyt vähän luottoa jengiin, huono joukkue ei voita runkosarjaa ja tämä sarja on IFK:n käsissä vielä. Lauantaina hallille kannustamaan IFK voittoon!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos HIFK tämän sarjan häviää, niin teen saman kuin kauden 2010 pudotuspelien jälkeen, eli en euroakaan HIFK:n laariin kanna ennen tammikuuta. Voi olla, että jää koko runkosarjakin väliin ja tarkoitan siis paikan päältä katsottuna. 2011 ihan Ville Peltosen takia hallille palasin vuoden vaihteessa. Tämä ihan vain siksi, että mitä mieltä sitä runkosarjaa on edes pelata, jos tässä vaiheessa kautta pitää alkaa sitten pelkäämään. Ei runkosarjamenestys anna itselleni tässä tapauksessa yhtään mitään, koska se ei anna takeita yhtään mistään. Niin kauhea vitutus iskee kyllä silloin joukkuetta nimeltään HIFK kohtaan. Nyt on kauden kohokohta menossa ja joukkue jäällä näyttää siltä, kuin se pelkäisi omaa varjoaankin. Ensin tullaan omaan kotipeliin sillä asenteella, että edarit hoitaa. Sitten kun tuleekin turpaan, niin joukkue paskoo ihan täysin alleen. Ihan oksettavaa touhua. Oli säälittävää katsoa, kun HIFK:n ainoa tapa pelata kiekkoa hyökkäysalueelle oli se, että se heitettiin sinne taistelukiekkona ja vielä tuolla materiaalierolla.

Yksilötasolla on pakko sanoa, että siellä tietyt pelaajat sukeltavat kyllä isosti kauden tärkeimmillä hetkillä. Zaborskyllä nolla maalia ja hukattuja paikkoja varmaan kohta 20. Hänen puolustukseksi on sanottava, että yritys on aivan karmea. Ramstedt on nyt kun joukkueen peli ei kuljekaan, niin vajonnut samaan harmaaseen massaan kiekollisesti + kaksinkamppailuissa ja oman pään pelaamisessa aivan täysi lapanen. Ramun kohdalla oli itsellä se tilanne, että alkoi jo uskoa olemaan, että tulisi hyvä kevät, mutta ne kaikki pelot ja uhkakuvat hänen kohdallaan lyövät näpeille juuri tällä hetkellä. Partanen vetää nyt ilman maalia 14 peliä putkeen. Hän on toki vaarallinen kiekollisena ja tekee duunia, mutta tulosta ei tule millään ja kuten Zabonkin kohdalla se on ainoa, joka ratkaisee nyt. Paljon on tuosta HIFK:n nelosestakin puhuttu ja tottahan se on, että ei ole sillä tasolla, kuin mitä pitäisi. Ei tuollaisella nelosella oikein mitään tee. Kaverit eivät ehdi iholle, häviävät kaksinkamppailuja ja eivät oikein tuo joukkueen peliin yhtään mitään. Heidän pitäisi fyysisesti ja prässäyksessä olla Erkinjuntin ja Tyrväisen tasolla, mutta kaukana siitä ovat.

Myös paljon kehutusta fyysisen pakisto oli etenkin tänään aivan kusessa omassa päässä. Eniten Generous. Lisäksi omassa päässä hävittiin päätykiekkoja ja kaksinkamppailuja, joitsa Pelicans iski 2-2 tasoituksen ja jatkoaikamaalin. 2-2 tasoitus oli surkuhupaisa. Voitetaan aloitus. Hävitään kiekko omissa aloitusvoiton jälkeen. Saadaan kiekko uudestaan ja oliko Liivik joka tökkäsi kiekon takaisin Pelsuille ja PAM. Muutenkin aivan hirveä määrä pelissä aivan täydellisiä aivopierusyöttöjä. Metrin syöttö viivaan iman painetta saatiin esim. ylivoimalla tuhrittua viivan yli.
 

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellisessä pelissä vähintään yhtä suuret ongelmat olivat kiekollisessa pelaamisessa kuin asenteessa. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi päästä paremmin paineen alta pois, vaikka sitten yksilösuorituksilla jos ei muu auta. Ihme rännihipaksi menee pelaaminen jos pelsu vähänkään paineistaa. Jokainen joka on joskus lätkää pelannut tietää kuinka vittumaisia nuo rännikiekot on on ottaa haltuun. Siinä menee se ylimääräinen sekunti ja vastustaja viiden metrin päästä kerkeää antamaan paineen. No tuolle tuskin kerkeää tekemään mitään enää tässä vaiheessa, sillä se on ollut tuota samaa paskaa koko kauden. Myös cacca on hiffannut tämän ja pelsu tulee päällä kuin yleinensyyttäjä. Siksi keskialue tulisi pelata niin tiiviiisti, ettei pelsu kerkeä paineistamaan ja usienhan hyvät hyökkäykset lähtee hyvän puolustuksen kautta. Tämänhän ifk kyllä osaa, siitä on paljon näytteitä tältä kaudelta, joku kärsivällisyys siitä nyt vain puuttuu. Muutenkin pitäisi pystyä käyttämään enemmän taitoeroa hyväkseen pelaamalla nuo pelsukoohottajat ulos tilanteista. Nämä asiat kuntoon asenteen lisäksi, niin eiköhän me pari seuraavaa voittoa oteta.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovin on synkkää täällä. Eihän tämä nyt ihan putkeen mennyt, mutta lauantaina voitto ja yhtäkkiä kaikki onkin taas kivasti. Sarjasta jatkoon, niin voidaankin miettiä tätä arvokkaana opetuksena kohti kannua. Pelicans tuli jopa hieman yllättäen mukaan sarjaan, mutta mun on helvetin vaikea uskoa, että tolla jengillä mennään IFK:sta jatkoon paras kolmesta-sarjassa. Varsinkin, kun 2 kiinnitystä on himassa.
 

hiji91

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Melbourne Football Club
Edellisessä pelissä vähintään yhtä suuret ongelmat olivat kiekollisessa pelaamisessa kuin asenteessa. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi päästä paremmin paineen alta pois, vaikka sitten yksilösuorituksilla jos ei muu auta. Ihme rännihipaksi menee pelaaminen jos pelsu vähänkään paineistaa. Jokainen joka on joskus lätkää pelannut tietää kuinka vittumaisia nuo rännikiekot on on ottaa haltuun. Siinä menee se ylimääräinen sekunti ja vastustaja viiden metrin päästä kerkeää antamaan paineen. No tuolle tuskin kerkeää tekemään mitään enää tässä vaiheessa, sillä se on ollut tuota samaa paskaa koko kauden. Myös cacca on hiffannut tämän ja pelsu tulee päällä kuin yleinensyyttäjä. Siksi keskialue tulisi pelata niin tiiviiisti, ettei pelsu kerkeä paineistamaan ja usienhan hyvät hyökkäykset lähtee hyvän puolustuksen kautta. Tämänhän ifk kyllä osaa, siitä on paljon näytteitä tältä kaudelta, joku kärsivällisyys siitä nyt vain puuttuu. Muutenkin pitäisi pystyä käyttämään enemmän taitoeroa hyväkseen pelaamalla nuo pelsukoohottajat ulos tilanteista. Nämä asiat kuntoon asenteen lisäksi, niin eiköhän me pari seuraavaa voittoa oteta.
Olen samaa mieltä. Kyllä pelsuja vastaan on pystyttävä väkisin vääntää peli lahtelaisten päätyyn. Mun mielestä vois kokeilla tuomistoa neloskentässä ja toivottavasti puustinenki palais. Liivik åsten eivät ole olleet riittävän hyviä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pelaajista on pakko kyllä antaa vähän synninpäästöä Zabolle ja Partaselle. Heitä ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta. Zabolla on neljässä matsissa kuitenkin merkattuna 0+3 pinnaa ja tehotilastossa +- nolla. Se on 0,75p/matsi. Partasella 0+2 pinnaa eli 0,5/matsi ja +1. Eivät nämä numerot nyt täyttä paskaa ole ja Zabon tapauksessa vieressä kyntää paljon virheitä tekevä 1-sentteri. Musta näissä pelaajien jutuissa pätee samat kuin koko joukkuetta koskevissakin - on pääasia, että pelaaja edes väsymättä päätyy maalipaikkoihin. Jossain vaiheessa niistä uppoaa sisään ja saa sitä sitten keräillä noita syöttöpinnoja edes. Jos muut yrittäisivät maalintekoa samalla forcella kuin Zabo, niin maalilukemat näyttäisivät ihan erilaisilta.

Pakistossa ei edelleenkään ole ongelmana fyysisyyden puute, kun Gene ja Aulie jäivät jäljelle. Kyllä he osaavat tulla iholle ja olla vittumaisia. Mutta he eivät aivan yksinkertaisesti ottaen ole niin hyviä jääkiekkoilijoita kuin Järvinen. Gene ei osaa sijoittua niin hyvin kuin Järvinen PAPP-työskentelyssä ja se on hänen suurin ongelmansa. Siis eräänlainen pelisilmän puute. Se näyttää päällepäin hitautena, mutta on mielestäni enemmän huonoa sijoittumista ja pelinlukua. Hitaus on liian helppo tapa selittää asia. Positiivista on se, että tällaisella pakilla on esittää edes kovuutta. HIFK:n takavuosien pakistoissa oli pelitasoltaan puutteellisia mikkihiiriä. Jos pelitasossa on puutteita, niin parempi on se, että pelaaja on edes fyysinen. Järvisen poissaolo ei siis syö pakistolta kokonaan kovuutta, sitä kyllä jää. Mutta avaamiset, sijoittuminen PAPP:ssa ja muut jääkiekon lajitaitoon liittyvät asiat jäävät nyt vähemmälle.

Nelosen paskuudelle ei ikävä kyllä voi tällä pelaajarosterilla tehdä juuri mitään. HIFK:lla ei ole muita pelaajia kuin Liivik ja Åsten keiden ympärille nelosen voi koota. Tammisen voisi ottaa lauantaina pelkästään ajelemaan, samoin Lambergin jos pelikunto kestää. Tällöin keskelle jää Liivik, jos Nykopp taas vaihteeksi loukkaantui. Mä en osaa sanoa, onko nelosen vaisuus enemmän valmennuksen kuin pelaajien syytä. Yksinkertaisinta on syyttää pelaajia, mutta onhan se niinkin, että Stögön filosofiassa kaikki ketjut osallistuvat pelintekoon ja mitään ketjua ei ole kunnolla roolitettu vastustajan pelihuumorin tappajaksi. Nokka teki ihan kylmästi Liivikin ja Töykkälän ketjuista jarru- & pommiketjuja. Nenä halusi nimenomaan vastustajan pelaamista nollille näiltä jätkiltä. Miten musta tuntuu siltä, että Stögö ei anna neloselle vapauksia (pieni paradoksi käyttää tätä sanaa tässä yhteydessä) keskittyä puhtaasti rikkojan ja raastajan rooliin ja tulos näkyy nyt kentällä ihmeellisenä haahuiluna?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Posin kautta vaan huomista kohti. Nyt sitä kannattamista mitataan, helppo seistä jengin takana kun menee hyvin.

Huomenna on lauantai, viides puolivälierä, sarja 2-2 ja matsi Nordiksella. Eihän me jumalauta lähdetä siihen paskat housussa tappiota pelkäämään ja yksittäisiä pelaajia haukkumaan vaan sillä asenteella että tämähän hoituu!!
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neloskenttä on tällä hetkellä kuitenkin se suurin ongelma, Sen pitäisi raastaa, repiä, hiillostaa ja pimentää vastustajan "ykköskenttä", mutta tällä hetkellä se ei kykene tekemään mitään näistä. Nelosketjun pitäisi myös pystyä pelaamaan niin, ettei omissa kolise ja bonuksena olisi joku maali vastustajan päähän. Liivik vetää -3 ja Åsten -2, ei hyvä, muutenkin näiden kavereiden pelaaminen on samaamatonta ja halutonta kaartelua. Koska Liivik ja Åsten osaa pelata veemäisesti, raastaa ja taklata, niin näiden ominaisuuksien puuttumisen pistäisin valmennuksen piikkiin. Stögö on liian salliva valmentaja. Kyllähän valmentajan pitää potkia munille, jos homma ei toimi tai jos on tarkoituksella peluuttanut nelosketjua näin, niin on ihan pihalla.

Edit: Maalivahtipeli tietenkin se merkittävin osa-alue, mutta jos Stögö haluaa Hussoa istuttaa yhden epäonnistumisen pelin jälkeen, niin minkäs teet.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
K-Reippaalla ei käytännössä ole kuin Juntti-Erkki, raastaja Tyrväinen, kaksmetrinen maalivahti joka on nyt juuri keksinyt miten kiekot otetaan kiinni ja per peliaika maailman tehokkain selkäinvalidi puolustaja.
Jugurtit melkein näppikselle, mainiosti kiteytetty!

Pelsut tosiaan vie tällä hetkellä peliä oikeastaan noihin neljään pelaajaan luottaen. Erkinjuntin peliaika eilen 25 min, Tyrväisen 24 min ja Leimun 4 min. Ja se 2-metrinen veskari joka on juuri keksinyt miten otetaan kiekot kiinni pelasi tietysti 60 + minuuttia.

Huolestuttavinta tässä sarjassa on oikeastaan se, että IFK:n trendi on koko sarjan aikana ollut laskeva ja Pelsujen trendi on ollut nouseva.Lisähuolta on tuonut se, että Stögö ei ainakaan omiin silmiini ole tehnyt mitään muutoksia peliin. Tai jos on tehnyt, ne ovat olleet vähintäinkin outoja (esim. Lankisen peluuttaminen eilen). Jotenkin tulee vahvasti mieleen Nokka ja hänen kolme kauttaan, jolloin hän puski vakaasti omaa peliään, esim. surullisenskuuluisassa HPK-sarjassa toisella kaudellaan. Nokka-ajanjaksoon löytyy muitakin analogioita: Jengi on periaatteessa paria kolmea pelaajaa vailla valmis. Zabon ja Ramun tilalle jotkut vakaat suorittajat jotka eivät hyydy kovassa paikassa, ja neloseen yksi puustinen, niin ensi kauden The mestaruusjengi voisi periaatteessa olla siinä. Poislukien se villepeltonen, joka pitäisi löytää jostain liidaamaan jengiä.

Jengin jatkoonmeno tässä sarjassa on vain ja ainoastaa kiinni joukkueestaan itsestään .Kyllä nuo Pelsujen neljä avainpelaajaa pitää voida pysäyttää tavalla tai toisella. Itse esim. uhraisin hyödyttömät nelosketjun pelaajat hiillostamaan näitä vastustajan superpelaajia ErkinJuntti ja Tyrväinen. Valmennuspuolella Petu toisaan vie Stögöä, mutta materiaaliero IFK:lle on niin suuri, että silläkin puolella pitää löytyä eväät pelin kääntämiseen..

Itse odotan mielenkiiinnolla miten Stögö reagoi tähän uuteen, sanalla sanoeen hämmentävään tilanteeseen. Ja suoraan sanoen, kyllä mä mieluummin katson tasaista sarjaa kuin 4-0 sarjaa. ja jos IFK:n täytyy pudota, niin parempi että putoaa nyt kuin esim. seuraavalla kierroksella. Pelsut-tappion jälkeen voisi jokainen olla yhtä mieltä siitä, ettei jengi ansainnut parempaa.

Mikäs muuten meidän lopullinen sijoitus on, jos tiputaan Pelsuille?
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ihmeellisiä pleijarimatseja ollut nämä pelsu matsit. Onko stögö sanonut ettei saa hämmentää yhtään? Ensi peliin tunnetta ja taklauksia ja torikokouksia. Miestä maalille ja räkämaaleja sisään. ja raavitaan vaikka väkisin se voitto. Huomenna tappio ei ole mahdollisuus!!!
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarjasta jatkoon, niin voidaankin miettiä tätä arvokkaana opetuksena kohti kannua.

Just niin!

Äärimmäisen hyvä pointti. Tie mestaruusmoodiin kulkee usein voitetun vaikeuden kautta. 2011 noustiin kuolleista ja flow vei päätyyn saakkaa, kenestäkään ei ollut enää vastusta. Nyt on hieman samankaltainen tilanne, tästä pitää saada kääntö ja se vie vielä pitkälle seuraavissa sarjoissa. Ja tätä on helpompi harjoitella Pelsuja vastaan kuin Tapparaa.

Oikeastaan hyvä vaan, että näin kävi. Jos oltaisiin leijuttu 4-0 Pelsujen yli, olisi romahdus tullut ehkä semeissä astetta kovempaa jengiä vastaan ja se olisi sitten tiukka paikka se.

Mahtavaa, näin sain käännettyä asia positiiviseksi!
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis ihan "perus". Nyt on pari matsia otettu löysää ja tultu peliin rotsi auki. Kolmannessa pelissä HIFK vei kenttätapahtumia ihan 100-0, mutta se viimeinen terävyys puuttui. Neljännessä pelissä haalarit jätettiin himaan. Minun HIFK on aina oppinut kantapään kautta (jos ovat oppineet), joten kyllä tässä on ihan hyvät mahdollisuudet kääntää kelkka. Haalarit niskaan ja 100-lasiin.

Husson peluutusta on kuitenkin ihmeteltävä ääneen. Antakaa nyt hyvänen aika Husson pelata kaikki loput pelit! Ei ole mitään järkeä tuhota nuoren 1. maalivahdin itseluottamusta loppusuoralla. Oli täysin päätön ratkaisu peluuttaa Lankista eilen.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
.....Minun HIFK on aina oppinut kantapään kautta (jos ovat oppineet), joten kyllä tässä on ihan hyvät mahdollisuudet kääntää kelkka. Haalarit niskaan ja 100-lasiin.

Husson peluutusta on kuitenkin ihmeteltävä ääneen. Antakaa nyt hyvänen aika Husson pelata kaikki loput pelit! Ei ole mitään järkeä tuhota nuoren 1. maalivahdin itseluottamusta loppusuoralla. Oli täysin päätön ratkaisu peluuttaa Lankista eilen.

Arvon Seesam. Olen aivan samaa mieltä siitä, että Husson pitää pelata ehjänä ollesaan kaikki matsit. Lankisen längissä on aina tilaa 2-3 maalille vastustajasta riippumatta, eikä sille ole varaa näissä(kään) peleissä. IFK ei valitettavasti aina ole oppinut yhtään mitään, mistä paras esimerkki oli Kapasen-Peltosen tilaisuus 1995, jolloin Markku "Mauri Majava" Hurme oli Ässiä vastaan ainoa playoffs-maalinteossa onnistunut, vaikka Ässät oli tosi huono joukkue tuolloin.....
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei nyt pidä vielä vetää ranteita auki, tilanne on 2-2 ja kotietu on edelleen IFK:lla. Fakta on kuitenkin se, että IFK:lla on maalivahtiongelma. Tiistain matsi kaatui epävarmaan Hussoon ja eilinen taas valmennuksen maalivahtivalintaan, vapisevaan Lankiseen. IFK otti riskin, kun kauteen lähdettiin kahdella lähes junnuveskalla. Toki ovat lahjakkaita nuoria, mutta henkinen kantti ei vielä riitä ykkösveskan statukseen pleijareissa kummallakaan. No, nyt on vain toivottava, että Husso kokoaa itsensä ja on se voittava maalivahti. Lankiselle tuskin tulee enää yhtään matsia tälle kaudelle.

@#32 kirjoitti täyttä asiaa Ramusta. Ykkössentterimme on flopannut täysin ja oikea paikka on nyt poppariosasto. Leino tai HIntz on siirrettävä ykkössentteriksi. Ramu on pelannut koko ajan ylipitkiä vaihtoja, vaikka peli ei kulje. Ihmettelen, ettei Törmänen saa tässä asiassa Ramua kuriin. Ykkösylivoima ei ole toiminut, niin siitä huolimatta Ramu kellottaa aina sen 1,20 ylivoima-ajasta. Täten kakkosylivoimalle, joka ehkä toimisi paremmin, ei ole jäänyt tarpeeksi aikaa rakentaa ylivoimakuvioita. Ylivoimassa jopa kannattaisi kokeilla ihan duunariketjua Luttinen - Elkins - Luttinen ja viivalle peruspakkipari Auvitu - Grillfors. Jos ns. taitopelaajat eivät saa tulosta, niin silloin on syytä kokeilla ihan peruskuvioita.

Vaikka kirjoitin negatiivisesti, niin uskon IFK:n menevän jatkoon 4-2 voitoin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jotenkin tulee vahvasti mieleen Nokka ja hänen kolme kauttaan, jolloin hän puski vakaasti omaa peliään, esim. surullisenskuuluisassa HPK-sarjassa toisella kaudellaan.

Just eilen juttelin kaverini kanssa pitkään siitä, että tässä on vähän "2010 revisited" -tunnelmaa. Se, siis 2010, on mielestäni HIFK:n paskin playoffsähläys kautta aikojen. Perusteena se, että lähdetiin ylemmiltä sijoilta kuin HPK, materiaali oli parempaa ja osassa sarjasta tämä myös näkyi. No, kevät 2011 vei mukavasti muistot tästä mahalaskusta, mutta toivottavasti nyt ei tarvitse venttailla kevääseen 2017 asti. Stögö ei mielestäni ole täysin lapanen pleijarikoutsina nyt kuitenkaan, hänellä on vyöllään mm. Sveitsin mestaruus.
 

Stigu

Jäsen
Viides, muista riippumatta.
Thanks. Tämähän olisi vallan mainio suoritus kuitenkin. Ollaan 2000-luvulla (16 kautta) sijoituttu ainoastaan kolme kertaa paremmin. Nokan sarjahan oli 9-6-1, joten Stögöllä se voisi olla 7-5-1?

Noista Ison Pahan K-Reipaspelaajista ottaisin muuten erittäin mielelläni Juntti-Erkin, Raastajan ja maailman tehokkaimman selkäinvalidipuolustajan ensi kauden jengiimme. Tuon kaksimetrisen veskarin suhteen joka on juuri oppinut miten kiekkoja otetaan kiinni, veikkaan että kyseessä on ainoastaan IFK:n puukäsipelaajien aiheuttama hurmos. Zabo jo yksin on tehnyt hänestä mielikuvituksettomilla ratkaisuillaan paremman, kuin mitä oikeasti on.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin täysin turhaa pyöritellä ketjukokoonpanoja, kun ei tiedä että ketkä siellä on pelikunnossa ja lisäksi ei tämä ole ketjukokoonpanoista kiinni, vaan koko joukkueen kokovartalokipsistä. Kaikki lähtee ihan siitä pelin rakenteesta, että saadaan kiekko omista hyvään rytmiin hyökkäyksissä. Mielestäni HIFK:n pelillisistä vaikeuksista tällä hetkellä kertoo se, että joukkueen parhaat pelaajat ovat Ikonen ja Elkins. Nämä kaksi pelaajaa pystyvät liikkeen ja kaksinkamppailuvoiman yhdistelmällä voittamaan kiekkoja ja luomaan tilanteita. Toisessa aallossa tulee sitten Hintz, Rask, Zaborsky ja Partanen, jotka kaikki tällä hetkellä kuitenkin pelaavat alle parhaan tasonsa, mutta nopeudellaan ja yksilötaidollaan pystyvät luomaan tilanteita. Muilla ei oikein ole avuja tehdä mitään silloin, kun pelitavasta ei tule mitään apuja, kuten tällä hetkellä ei tule.

Mikä pelitavassa mättää? Selitys on ihan yksinkertainen HIFK joutuu roiskimaan kiekkoja. Pienikin paine, niin HIFK:n puolustus ei saa kiekkoja omista. Kaksinkamppailuja ehkä voitataankin, mutta sen voitetun kaksinkamppailun jälkeen puolustajat pääsääntöisesti eivät pysty tekemään peliä edistävää ratkaisua. Hyvä esimerkki on Aulie, joka on ollut vaikeuksissa näissä peleissä. Voittaa paljon kaksinkamppailuja, mutta kun saa kiekon ja paine ympärillä, niin yksilötaito ja p-amerikassa opitut mallit johtavat siihen että kiekko vain toimitetaan ulos alueelta. Yksittäisessä tilanteessa hyvä asia, mutta kun tämä kierre jatkuu ja jatkuu, niin lopulta vastustaja alkaa viemään kiekollista pelaamista. HIFK onkin se joukkue joka vain käy vastustajan alueella jonkun voitetun päätykiekon jälkeen, mutta Pelicans on se joukkue, joka suurimman osan pelistä pelaa kiekolla. Pelicansin maalit tulevat oikeastaan sen kautta, että kun tämä HIFK:n roiskiminen jatkuu tarpeeksi pitkään, niin vastustaja vain yksinkertaisesti ennen pitkää saa ne maalipaikat. Se on ihan pelillinen fakta. Sen keskialueen roiskimisen ja menetettyjen kiekkojen sijaan puolustajan pitäisi vaikeassakin tilanteessa pystyä antamaan se yksi rauhoittava syöttä. Pieni asia, mutta aivan helvetin tärkeä ja määrittelee kumpaan suuntaan pelin virtaus lähtee. Tämä on mielestäni tällä hetkellä se syy miksi Ramu esim. on aivan pihalla. Ramun vahvuudet ovat vain ja ainoastaan siinä, että pääsee rytmittämään peliä ja tuomaan kiekkoa ylös. Heikkoudet puolustussuuntaan ja kaksinkamppailupelaamisessa =täysin hyödytön.

HIFK:n etu tässä kuitenkin on vielä. Vastustajan kärkiäijät vetävät 25 minuuttia/peli. Ovat tulleet sääleistä ja väsymys alkaa jossain vaiheessa painamaan. HIFK:lla jäljellä olevista peleistä kaksi kotona. Jotenkin vain tuntuu, että menttaalipuoli alkaa näkymään siinä, että väsymysero tasoittuu. HIFK oli yllättävän vähäenerginen Lahdessa, mutta jos ja kun paskakierre saadaan katkaistua voitolla huomenna, niin Pelsuilta saattaa virta vähetä ja HIFK:lta nousta. HIFK:n pitää vain nuo pelilliset ongelmat rakaista. Mikäli Pelsuja vastaan ei keskialuetta ylitetä kiekolla, niin seuraava vastustaja teurastaa meidät.

Tämän ison vitutuksen keskellä pitää muistaa, että mikäli niitä vaikeiksia pitää tulla, niin ne on hyvä ottaa vastaan nyt. Kovempaa vastustajaa vastaan meidät olisi jo teurastettu.
 
Viimeksi muokattu:

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Koittakaahan nyt HIFK hoitaa tämä sarja kunnialla. Perheen toinen joukkue teki tutuksi tulleeseen tyyliinsä jo hyvissä ajoin vuoden vaihteen jälkeen molemmat lastit housuun, hakeutui äidin tissien väliin vapisemaan ja hävisi vielä lopuksi säälit Pelicansille. Se ei sinänsä yllättänyt, mutta HIFK:n haparointi Pelicansin kanssa sen sijaan yllättää. Jos Pelicansille putoatte, se menee jo samaan kategoriaan kuin surkuhupaisuuden huippu KalPa-Blues 2012...
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Pääsiäinen on kärsimyksen aikaa ja yleensä sen perään koittaa kevät. Törmänen voisi varautua ostamalla 21 pääsiäispupua, niillä ei voi pärjätä huonommin kuin kahdessa viime matsissa. Otetaan kaikki mukaan huomenna pupu, jonka voi heittää kentälle, jos menee surkeasti!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ylivoimassa jopa kannattaisi kokeilla ihan duunariketjua Luttinen - Elkins - Luttinen ja viivalle peruspakkipari Auvitu - Grillfors. Jos ns. taitopelaajat eivät saa tulosta, niin silloin on syytä kokeilla ihan peruskuvioita.

Tää voisi olla ovela veto. Siinä olisi paskansyöjällä ja Nupella jo vähän ihmettelemistä kun IFK pistäisi ylivoimalle neljä jätkää viiden sijaan. Mitä sieltä on oikein tulossa? Vai onko meillä joukkueessa joku toinen Luttinen myös kapteenin lisäksi? :)

Peruskuvio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös