Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 573
  • 639

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
28-15-5. Ei mikään paskempi rekordi. Ei sitä ihan ajatellut tällaista meininkiä ennen kautta. Maalierokin NHL:n neljänneksi paras, +23.

Ikävää, että joudun olemaan varusmiespalveluksessa, koska käsittääkseni Panthers viimeksi pelasi näin hyvää lätkää ennen syntymääni (itse synnyin vasta -96 syksyllä eli kevään/kesän finaalien jälkeen).

Eipä se mitään, on tästä pakko nauttia täysin rinnoin. Tai ainakin sotilaallisin aploodein.

Bjugerille toivottavasti maali merkitsi jotain

Gallant sopisi siis apukoutsiksi vastaamaan vaikkapa juurikin nelosketjusta ja alivoimasta, mutta ei pääluotsiksi, ei sitten millään. Mahtaa kyllä Cifua ja Violaa vituttaa, että pihtasivat rahojaan tässä ja antoivat Bylsman mennä Buffaloon.
Mua vituttaa tällä hetkellä katsoa koko Panthersin peliä ja yksi suuri syy siihen on yksi mies. [...] Bolland pilaa kyllä hyvin vahvasti katselunautintoa. Viime kaudella nyppi miehen iso palkka, tämän kauden alla ehdin jo useampaan otteeseen puolustelemaan Bollandia, mutta viime yönä meni kyllä lopullisesti usko äijään. Aivan sama, vaikka pelaisi minimipalkalla, en haluaisi nähdä lähelläkään joukkuetta. Ei ole asennetta, liike on kuin 67-vuotiaalla ja yleinen pelaaminen on 6-vuotiaan tasolla.
Jussi Jokinen vituttaa välillä hitautensa vuoksi aika rankastikin. Pisteitä tekee ihan ok, mutta on niin turhauttava pelaaja välillä katsoa ettei mitään rajaa. Tulta päin ja aamulla kello soimaan. eiköhän raavita voitto hailuolasta!

Joukkueessa on vituttanut alkukaudella milloin mikäkin. Suurimpina vitutuksen aiheina ovat olleet edellä lainatut Gallant, Bolland ja Jokinen. Onneksi nyt kaikki näistä ongelmista ovat tulleet ratkaistuksi; Gallantin ja muun valmennustiimin ohjeet ovat menneet perille ja joukkue tuossa voittoputken aikana kykeni jo ottamaan "rutiinilla" voittoja, Bolland ei ole joulukuun 12. päivän jälkeen edustanut kertaakaan Florida Panthersiä sekä Jokinen on ollut todella, todella hyvä. Vaikka onkin vähän hidas. Mutta en kyllä lainkaan väheksy miehen roolia. Lisäksi ne pienet likaiset jutut, mitä mies nykyään tekee, saa kyllä allekirjoittaneen jollain tavalla iloiseksi. Ainakin silloin, kun mies ei jää niistä kiinni.

Vittu mikä mirrilauma. Tämän ketjun otsikoksi pitäisi muuttaa: pleijarit kutsuu - mutta kukaan ei kuule

Onneksi ei olla enää tässä tilanteessa. Joukkueen viiden, kaksi kolmen ja viimeisin neljän ottelun tappioputki ovat varmasti kasvattaneet joukkuetta. Ainakin Michel Therrienin Road to the NHL Winter Classicissa annettujen lausuntojen mukaan. Itse asiassa aika jännä, että on tullut noin paljon tappioputkia, kun hävittyjä otteluita on kuitenkin vain 15+5.

Mutta eipä se mitään, NAUTITAAN TÄSTÄ HETKESTÄ. Niin harvoin on tällainen pöhinä minkään joukkueen ympärillä. Etenkään NHL:n historian huonoimman joukkueen.
 
Katsellaanpas taas vähän organisaation reunoille ja otetaan pikakatsaus reserveihin ja varauksiin.

AHL:ssä Portland Piratesilla kulkee ihan kohtalaisesti, on tällä hetkellä kirkkaasti divisioonansa kärkikolmikossa. Sen mitä olen ajoittain onnistunut jostain napsimaan highlightit esiin ja katsellut farmipoikien otteita + tilastojen perusteella arpoisin seuraavan suuntaisia kommentteja:

- Harva hyökkääjä on osunut silmään niin, että olisi tarvinnut huuli pyöreänä katsella. Tai toki Schremp on tällainen, mutta NHL-juna on jo mennyt joukkueen parhaan pistemiehen osalta. Hienoja yksilösuorituksia on osunut silmiin, kuten Connor Brickleyn maalin edustalla jalkojen välistä räpätty häkki tai parikin Raun ja McFarlandin napakalla rannelaukauksella tehtyä maalia

- Kyle Rau ja John McFarland ovat Schrempin jälkeen parhaita maalintekijöitä. Rau oli jossain vaiheessa jo hyvässäkin liidossa, mutta nyt on meneillään kahdeksan ottelun maaliton putki. Osasyy on varmaan siinä, ettei pelaa enää Schrempin vieressä, kun 11 pelissä 2+2 tehnyt Brickley änkesi ykkösketjuun. Brickleyn laukausmäärät ovat todella vaatimattomia, vasta 12 laukausta, vaikka pelaa ainakin hajanaisesti YV:llä ja tasakentällisin tosiaan ykkösessä.

- Grimaldi on aivan eri mies, kuin viime kaudella. Nopea ja väkkärämäinen kyllä, mutta kiekollisena vaikeuksissa, kun ei lätty tahdo pysyä matkassa ja näyttää köykäiseltä jo AHL-miesten välissä. Vähintään kymmenen peliä pelanneista harvempi osa on miinuksilla, mutta Rocco on. Toisaalta, se taitaa enteillä nostoa NHL-puolelle, kun samat meriitit löytyy mm. Olsenilta ja Shaw'lta. Sekä vähemmän pelanneista Knightiltä ja Bollandilta. Itse asiassa edellä mainitun viisikon lisäksi vain viisi ukkoa on miinuksella, heistäkin kolme yhden-kahden pelin lainamiehiä alempaa

- Puolustuksessa meikäläisen on vakuuttanut Mike Matheson sekä edelleen Jonathan Racine. Mathesonin pistetahti ei ehkä ole odotetun suuri, mutta kyllä miehen pelaamisen katselu on nautinto. Rauhallinen, pää ylhäällä syöttöpaikkaa etsivä ja sulavasti liikkuva Matheson nousee vuoden aikana pelillisesti Olsenin ja Petrovicin ohi, sopimustekniset asiat ovat ainoat, jotka voi kapuloita lyödä rattaisiin. Tekee oikeita asioita kentällä. Jengin puolustajien tehotilaston kärki

- Samaa voi sanoa Racinesta, mies on sellainen puolustuspään luontainen snaipperi. Ei ole siellä, missä kiekko on, vaan siellä minne kiekko tulee. Ei ole yksi eikä kaksi clippiä, joissa Racine luutii tai vaikka potkii kiekkoa pois loistavasta maalipaikasta tai -viivalta. Harmi, että NHL-juna on mennyt jo. Enkä tiedä olisiko kädet riittäneet the Show'n puolelle, vaikka perus pakki-pakki lähteekin varmasti. Pakkien tehotilaston kakkonen heti Mathesonin jälkeen

Entäpäs sitten varaukset?

Farmissa pelaavat käytiinkin jo jossain määrin läpi, ainakin ne tulevat NHL-potentiaalin miehet, joten katsellaan vielä vähän varauksien matkaa kohti parrasvaloja.

Ian McCoshen, Boston College (NCAA): 24 peliä, 6+8=14, +23

Sashan kanssa samana vuonna toisella kierroksella numerolla 31 varattu McCoshen on pärjännyt ihan mukavasti ilman Mathesoniakin. Hurjalla lämärilla varustettu isokokoinen yleispuolustaja ei dominoi pistepörssiä, mutta vaatimattomasti tehotilasto on koko sarjan puolustajista paras. Tekeekö tämän kauden päätteeksi puolustajaparinsa jalanjälkiä seuraten "mathesonit" ja siirtyy loppukaudesta AHL:n ammattilaissopimus taskussaan vai viettääkö neljännen kauden yliopistossa? Yleisesti elämän kannalta ei yhtään huono vaihtoehto jäädä yliopistoon, mutta jääkiekkoilijana tuo sarja ei kyllä kehitä enää yhtään.

2013 Draftista MacKenzie Weegar ja Josh Brown ovat jo solmineet tulokassopimuksensa ja pelaavat farmissa (tai Brown ECHL:ssä), Matt Buckles ei ole pystynyt lyömään itseään läpi edes NCAA-tasolla, mutta eipä neloskierroksen varaukselta voi odottaakaan isoja harppauksia kohti edustusta. Toinen kyseisen kesän neloskierroksen varaus Michael Downing vastaavasti on kehittynyt tasaisen varmasti. Yllätys yllätys yliopistosarjassa puolustajana pelaava Downing on mentoroinut Zach Werenskiä Michiganin joukkueessa ja iskenyt itse samalla pisteitä jälleen edelliskautta kovemmalla tahdilla (19 peliä, 3+10=13, +11).

Jayce Hawryluk, Brandon Wheat Kings (WHL): 30, 18+20=38, +14
Varattiin siis Ekbladin vuonna toisen kierroksen toisena pelaajana. Pistetahti on lievässä laskussa, mutta toisaalta niin vähän ettei voi puhua edes merkittävästä muutoksesta. Merkittävämpää on sen sijaan se, että Jayce on viettänyt vaihteeksi aikaa sairastuvan puolella. Neljäs kausi menossa WHL:ssä ja pelimäärät ovat laskeneet vuosi vuodelta. Onko kyseessä sitten pelityylin tuomat murheet vai huono tuuri? WHL-ura vetelee joka tapauksessa viimeisiään ja ensi kaudella tarjolla olisi suht isoakin tonttia Portlandissa. NHL-taso taitaa olla vielä tulevalla kaudella liian kaukana, vaikka puhutaankin kohtalaisen taitavasta pelaajasta, joka lisäksi taklaa innokkaasti ja heittää vaikka hanskat, jos siltä tuntuu.

Juho Lammikko, Kingston Frontenacs (OHL): 36, 11+20=31, +13
Lammikko toki varattiin vasta kolmannella kierroksella, mutta tällä hetkellä näyttää loistavalta varaukselta. Periksiantamaton taistelija, jolla on kuitenkin kohtalaisesti käsiä. Pistetahti parantumassa viime kaudesta ja otteita kehutaan. Tavallaan harmittaa, että Lammikko lähti takaisin rapakon taakse, mutta toisaalta ei voi kyllä ihmetelläkään, jos peliaikakeskiarvo viidessä pelissä oli reilut 10 minuuttia (loppua kohti tosin luotto muistaakseni lisääntyi, mutta päätös oli jo tehty). Ensi kaudella sitten Suomeen ja kovassa koutsauksessa sitten maailman valloitukseen. Tässä vielä litterboxcatsien vuodenvaihteen arvio Lammikosta.

Muista tuon kesän varauksista tuskin hirveästi kuullaan.

Lawson Crouse, Kingston Frontenacs (OHL): 26, 11+18=29, +5
Mikäpä olisi parempi tapa jatkaa matkaa varausten maailmassa, kuin siirtyä Lammikon joukkueen varakapteeniin ja viime kesän ykköskierroksen varaukseen. Nuorten mm-kisoista ei varmaankaan pojat paljoa keskustele, ainakaan Crousen aloitteesta. Isokokoinen ukko on ollut poissa jokusesta pelistä, mutta isännöi joukkueen hyökkäystä tarpeen mukaan. Pistetahti on kiristynyt viime kaudesta, hanskat on pudonnut ja tehotilasto plussalla. Crousehan on oikeastaan sen tyylinen pelaaja, ettei ole yhtä tärkeää vastuualuetta, kuten viimeistely tai pugilistin hommat, vaan kaikki tehdään hyvin. Tasapainottava ja kuitenkin kohtalaisen taitava pelaaja. Kingston johtaa itäistä konferenssia suht näytöstyyliin, mutta tehdyissä maaleissa joukkue ei kyllä juhli, sillä naapuridivisioonaa johtava Barrie Colts on tehnyt 26 maalia enemmän ja koko OHL:n eniten maaleja tehnyt joukkue London Knights 73 maalia enemmän, kun takana on ~45 ottelua.

Viime kesän kolmoskierroksella matkaan tarttunut Thomas Schemitsch on ainakin tilastojen valossa pelaamassa huonoa kautta. Puolustajan pistetili on karttunut, mutta omissa on soinut aivan liian usein. Denis Malginista tässäkin ketjussa on muistaakseni jo puhuttu ja nosteltu miehen loistavia otteita junnukisoissa esiin, joten en lähde aiheesta sen kummemmin jankuttamaan. Muihin pelaajiin en ole ehtinyt merkittävämmin tutustuakaan.
 
Stanley Cup contenderiksi kutsuminen omasta mielestänikin on vielä ennenaikaista. Tuohon kategoriaan varmaan voidaan liittää vasta Kings ja Blackhawks.
Kannattaa kerrata termit kuten dynastia, mestari, suosikki ja haastaja. Löytyisikö vaikka Wikipediasta kuvaukset noista. No, ehkä tuo contender on astetta väljempi käsite, mutta sen perusteella mitä olen pelejä nähnyt, niin idässä ei mikään joukkue ole suuresti vakuuttanut tekemisillään, paitsi Washington jonka pelejä en ole nähnyt ja joka on idän ja liigan selvä ykkönen tällä hetkellä.
Tämän hetken tilannetta kun miettii, ovet olisi auki aika pitkälle idässä. Mutta onhan runkosarjaa melkein puolet jäljellä ja jotkut joukkueet tulevat parantamaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Viimeksi muokattu:

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Barkov tehnyt sopparin
Aleksander Barkoville huima jatkosopimus Florida Panthersin kanssa! | m.iltalehti.fi

"Uusi sopimus astuu voimaan ensi kaudella, jolloin Barkov ansaitsee 4,5 miljoonaa dollaria. Sen jälkeen Barkovin palkka on 5,25, 6,25, 6,9 ja 4,75 miljoonaa taalaa. Sopimuksen viimeinen kausi tuo Barkoville 7,75 miljoonaa."
Ei tullut "bridge-dealia" vaan suoraa seura läjäytti pojan pitkällä sopparilla seuran tukijalaksi. Hyvä sopimus niin joukkueelle kun Sashalle itselle. Hyvään aikaan vielä tämä tehtiin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nyt näyttää vahvasti siltä, että Barkovista tulee muutaman vuoden kuluttua liigan parhaalla sopimuksella pelaava ykkössentteri. Paras sopimus nimenomaan joukkueelle. Ei ollut kyllä ahneen pelaajan (agentin) neuvottelema lappu, koska eiköhän Sashakin tiedä arvonsa. Muutaman vuoden silta alkuun ja sitten se oikeasti iso lappu vasta olisikin tullut mutta ehkä parempi näin. Kuuden vuoden kuluttua sitten parhaassa peli-iässä se maksimisopimus kun on dominoinut liigaa jo hetkisen.
 
Ei ehkä kaikkein perinteisin ratkaisu sopparin suhteen. Ensireaktiona tuli hyvä fiilis ja soppari näytti todella loistavalta, mutta seuraava sana mielessä oli Stamkos. Sopparin päättyessä Sasha on 26-vuotias UFA. Kuusi halpaa vuotta ja sitten parhaassa/pahimmassa tapauksessa yli kaksinkertainen liksa. Paras tapaus se on siinä mielessä, että silloin meillä olisi oikeasti meritoitunut ykkössentteri, joka kantaa joukkuetta, pahimmassa siinä tapauksessa, että capista sidotaan iso osa yhteen pelaajaan. No, pääasia on, että tällä pidettiin joukkue kilpailukykyisenä seuraavat kuusi vuotta, kun ei maksettu potentiaalista ja vuosista mitään hulppeaa summaa. Parempi tämä on, kuin huhuttu 8 vuotinen, 8,5 miljoonan caphitin sopimus. Vaikka riskinä on, että parhaassa peli-iässä olevan sentterin kanssa joudutaan käymään todella tiukat neuvottelut, olen tyytyväinen tähän soppariin.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Kyllähän täältäkin on pakko huudella vieraisiin pöytiin ja onnitella ainakin ulkopuoilsiin silmiin lositavasta sopimuksesta. Kyllähän Sasha pelaa jo nyt aivan huikealla tasolla ja iän puolesta kehitysvaraa on vielä ainakin tuon uuden sopparin päättymiseen asti. Varsinkin nuo pari viimeistä kautta tulevat olemaan todellisia ryöstöjä, mikäli Sashan kehityksessä tai palkkakatossa ei mitään yllättävää tapahdu.

Joku Panthersin pelejä enemmän katsonut saa korjata jos olen ihan hakoteillä, mutta nyt pari kautta Sashaa nähneenä vertaisin hänen tilannettaan ehkä eniten Kopitariin. Heti NHL-uransa alusta lähtien joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Pelillinen johtaja, joka ei tule keikkumaan pistepörssin ihan kirkkaimmassa kärjessä, mutta hallitsee vuodesta toiseen oman joukkueensa pistepörssiä pelaten samalla todella fiksua, ja ennen kaikkea voittavaa, kiekkoa molempiin päihin kaukaloa. Fyysisten raamienkin puolesta istuvat melko samaan muottiin.

Mielestäni sopimus on myös verrannollinen Kopitariin, tai ainakin antaa osviittaa mitä voi odottaa. Kopitar on kuitenkin vain kaksi vuotta vanhempi kuin mitä Sasha tulee olemaan uuden sopimuksen loppuessa. Toki palkkakaton sekä palkkojen kehityskäyrä tulee vaikuttamaan siihen, millaisia soppareita kuuden vuoden päästä on lupa odottaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin. Jatkot tehty. Jotain vitosella alkavaa veikkalin ja ylärajalle päätyivät. Eipä 8 vuotista saaneet joten seuraava lapulla tehdään sitten MEGA-tiliä suoraan UFA-prime -vuosista alkaen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kopitariin jos verrataan niin siinä tosiaan oli vielä kaksi vuotta lisää pituutta minkä lisäksi näytöt oli ihan toisenlaiset kuin Barkovilla.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että Barkovista tulee muutaman vuoden kuluttua liigan parhaalla sopimuksella pelaava ykkössentteri. Paras sopimus nimenomaan joukkueelle. Ei ollut kyllä ahneen pelaajan (agentin) neuvottelema lappu, koska eiköhän Sashakin tiedä arvonsa. Muutaman vuoden silta alkuun ja sitten se oikeasti iso lappu vasta olisikin tullut mutta ehkä parempi näin. Kuuden vuoden kuluttua sitten parhaassa peli-iässä se maksimisopimus kun on dominoinut liigaa jo hetkisen.

Ei välttämättä, jos silta olisi tehty niin se olisi ollut varmaan mallia 3v 12m minkä jälkeen olisi sitten sorvattu sitä 8v lappua jonka caphitistä nyt on paha sanoa, mutta jos se olisi vaikka 8m/8v niin tuo caphit asettuisi kokonaisuudessaan 6.9m/vuosi kohdille, tuosta korkeammaksi niin pitää näyttöjä kertyä vielä aika paljon ja siinäkin tapauksessa vaikka saisi sen 10m kontrahdin niin hyötyä Floridalle tulisi aika vähän, mutta Barkovin kohdalla se toki on ihan mahdollista. Nyt taas tällä mallilla jos kuvitellaan, että 25v Barkov lunastaa odotuksensa ja saa tuon jälkeen sen 10m / 8v niin caphit tältä koko ajalta nousee 8.25m / kausi. Tässä toki se riskinsä myös, että Barkov lähtee ihan toisiin maisemiin vapaana agenttina, mutta potentiaalisesti saadaan Barkov sidottua organisaatioon koko uraksi. Eli siis jos mitään ihmeitä ei tapahdu ja oletetaan, että Barkov jatkaa matkaansa supertähteyteen niin tällä mallilla kyllä maksimoidaan tilipussia.

Eli mielestäni kyllä ihan pätevän agentin tekemä sopimus missä maksimoidaan tulot nyt ja tulevaisuudessa erittäin suurella varmuudella (erityisesti jos Barkovista ei tulekkaan näiden verokkiensa veroinen pelaaja) koska näytöt isoon sopimukseen siltasopimuksen jälkeen olisivat pitäneet olla ihan toisenlaiset ja vaikka loukkaantuminen tulisi niin tilipussi on jo tienattu. Tuo, että annettiin vain 2 UFA-vuotta on mielestäni myös erittäin iso juttu.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Barkovin agentille onnittelut, sai kyllä ihan maksimin mitä oli saatavissa.

Täällä on pojilla lähtenyt ihan laukkaamaan jutut, kun puhutaan Kopitarista ja seuraavan sopparin kausipalkaksi 10 miljoonaa. Tuo 10 miljoonan kausipalkka vaatii, että olet n. top20-pelaaja maailmassa, kuten esim. Kopitar, Kane ja Toews. Barkov on hyvä pelaaja, mutta ei ole tällä hetkellä lähelläkään tuota tasoa, enkä näe että hän ikinä edes yltäisi ihan ehdottomalle huipulle, vaan pikemminkin taitavampi versio Mikko Koivusta.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Onnittelut täältäkin leiristä. Ehkä pappa Jagr lopettaa pelaamisen sitten tuohon Barkovin ufautumiseen...

Todella hyvä sopimus; nyt on kuusi vuotta hyvillä suolarahoilla aikaa hioa itsestään supermies, matkallahan Sasha sellaiseksi jo selkeästi on. Ei tunnu tuo nestekään kaaliin nousevan oikein millään, niin ei ole sellaista leijumisriskiäkään.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itsekkin huutelen nyt veiraissa! Noh ihan heti en keksi kyllä nuorista pelaajista yhtä hyvää saman tyylistä pelaajaa mitä Barkov. Kopitariin vertaukset ovat täysin aiheellisia, koska Barkov on alle 25v pelaajista aikalailla maailmassa se tällä hetkellä paras kokonaisvaltainen sentteri. Se tarkoittaa sitä, että tulee Barkov prime iässään todennäköisesti olemaan kokonaisvaltaisten sentterien top3 osastoa. Jossain vaiheessa tulee päivä kun Barkov on sen hetkisellä tasollaan kovempi pelaaja, mitä tämän hetken kokonaisvaltaisten senttereiden kuninkaat Toews, Kopitar ja Bergeron, koska nämä vanhenevat. Jos yhtään osaa laskea 1+1 ja katsoa palaajia tuossa Barkovin 95 ikäluokasta +/- 5 vuotta, niin näkee kyllä millä tasolla Barkov tulee parhaimmillaan olemaan, eli aivan maailman kärkeä.

Barkovin tilanteessa on yksi kysymysmerkki, ja se tuo hänen lasisuutensa, siksi tämä 6v oli Floridan kannalta varmasti hyvä ratkaisu. Täytyyhän pelaajan kestää paremmin, mitä Barkov on tähän menessä kestänyt.
 
Tuo 10 miljoonan kausipalkka vaatii, että olet n. top20-pelaaja maailmassa, kuten esim. Kopitar, Kane ja Toews. Barkov on hyvä pelaaja, mutta ei ole tällä hetkellä lähelläkään tuota tasoa, enkä näe että hän ikinä edes yltäisi ihan ehdottomalle huipulle, vaan pikemminkin taitavampi versio Mikko Koivusta.

Eli siis Barkovin taso ei ole maailman huipulla, mutta on taitavampi versio Mikko Koivusta? Marraskuussa NHL:n sivuilla oli juttu, että Mikko Koivu on todella varteenotettava Selke -ehdokas tällä kaudella. Ehkä nyt jo hype on laantunut, mutta kuitenkin kertoo arvostuksesta, kun ei kyseessä ole ensimmäinen Selke-väläytys Koivun osalta. Sitten kun mietitään Koivun PPG:tä, se on 0,73/ottelu, paras kausi 67 pinnaa. Ja sitten sanotaan, että Sasha on taitavampi versio Mikko Koivusta, eli Selke-tasoinen pelaaja, jonka ppg tulee siis olemaan parempi, mutta ei kuitenkaan ole ehdottoman kärjen tasoa? Vähän epäloogista.

Siitä olen samaa mieltä, kuten sanoinkin, että osalla porukasta mopo keulii, mutta toisaalta en pidä mahdottomuutena, että kohta se on Sasha, joka keulii keskisormi pystyssä kaikille epäilijöille. Kopitarin taso ei ole mahdottomuus, mutta ei tällä hetkellä ajankohtainen odotusarvo.

Edit: Siis en näe mahdottomuutena, että Sasha on tulevaisuudessa +70 pinnan pelaaja, joka on vähintään Selke-finalistina (jos ei hmv Florida pilaa sitä). Mutta se vaatii vielä huimasti kehitystä, enkä vedä ranteita auki, vaikka jäisikin vähän tuosta tasosta. Otteet pudotuspeleissä vaatii sitten kuitenkin vähän ympäriltäkin jotain, yksi mies ei vie yhtäkään joukkuetta kannuun, se on saletti.
 
Omat veikkaukseni pyörivät 6,5M ja 8 vuoden tasolla. Aika samantasoinen sopimushan tämä on ja hyvä Floridalle. Barkov on jo tällä hetkellä pelillisesti tuolla tasolla ja parantaa vaan. Jos vielä toimii suunnannäyttäjänä Ekbladin ja Huberdeaun tuleviin sopimuksiin, niin parempi Panthersille. Panthersille ei voi kuin toivoa aina hyvää ja sama juttu Barkovin kanssa.
 

agent082

Jäsen

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Barkovin tilanteessa on yksi kysymysmerkki, ja se tuo hänen lasisuutensa, siksi tämä 6v oli Floridan kannalta varmasti hyvä ratkaisu. Täytyyhän pelaajan kestää paremmin, mitä Barkov on tähän menessä kestänyt.

Onhan Barkovilla kieltämättä ollut viime kausilla loukkaantumisia. Draftia edeltänyt kausi päättyi olkapäävammaan, tulokaskausi jalkavammaan, ja nyt tällä kaudella käsivamma, joka ei onneksi tainnut olla kovinkaan vakava. Nyt pätkii muisti, olikos Barkovilla viime kaudella jokin vamma, kun pelattuja otteluita on 71? Vai oliko hän jopa jossain vaiheessa alkukautta poppareilla?

En itse olisi tässä vaiheessa huolestunut noista Barkovin vammoista. Huonoakin tuuria on ollut (varsinkin tämän kauden käsivammassa), ja ainoastaan tuo olkapäävamma on ollut leikkashoitoa vaativa, vaikka toki tuo jalkavammakin oli ilmeisen paha, koska esti treenaamisen. Kuitenkin hänen uransa on vasta alkuvaiheessa, eikä noista loukkaantumisista vielä voida päätellä että ne tulisivat hänen koko uraansa sävyttämään.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Itsekkin huutelen nyt veiraissa! Noh ihan heti en keksi kyllä nuorista pelaajista yhtä hyvää saman tyylistä pelaajaa mitä Barkov. Kopitariin vertaukset ovat täysin aiheellisia, koska Barkov on alle 25v pelaajista aikalailla maailmassa se tällä hetkellä paras kokonaisvaltainen sentteri. Se tarkoittaa sitä, että tulee Barkov prime iässään todennäköisesti olemaan kokonaisvaltaisten sentterien top3 osastoa. Jossain vaiheessa tulee päivä kun Barkov on sen hetkisellä tasollaan kovempi pelaaja, mitä tämän hetken kokonaisvaltaisten senttereiden kuninkaat Toews, Kopitar ja Bergeron, koska nämä vanhenevat. Jos yhtään osaa laskea 1+1 ja katsoa palaajia tuossa Barkovin 95 ikäluokasta +/- 5 vuotta, niin näkee kyllä millä tasolla Barkov tulee parhaimmillaan olemaan, eli aivan maailman kärkeä.

Barkovin tilanteessa on yksi kysymysmerkki, ja se tuo hänen lasisuutensa, siksi tämä 6v oli Floridan kannalta varmasti hyvä ratkaisu. Täytyyhän pelaajan kestää paremmin, mitä Barkov on tähän menessä kestänyt.

Floridahan siis nimenomaan olisi halunnut sen 8v sopimuksen mihin raporttien mukaan agentti ei olisi fiksuna suostunut. Barkov olisi kaikkia noita maintsemisia asioita vaikka siltasoppari oltaisiin tehty. Nyt se säästö lähinnä tulee noista kahdesta tai kolmesta vuodesta minkä lisäksi jätetään pieni optio sille, että Barkov kävelee vapaille. Saa Barkovkin kuitenkin aika paljon näyttöjä antaa, että isoa sopimusta tulee samaan vaikka edellytykset siihen on. Mielestäni nykyisellä tasolla hyvä verokki olisi ROR joka siis teki vapaana muistaakseni n. 7m caphitin omaavan sopimuksen. Todennäköisesti Barkov kuitenkin tulee olemaan tuota kalibeeria ellei Florida nyt yllätä kaikkia ja nappaa cupin tai paljon menestystä playoffeissa milloin Barkovilla olisi vipuvartta vaatia enemmän kun on todistanut isoissa peleissä taitonsa.

E: Mielestäni kuitenkin se paras skenaario Floridankin kannalta olisi, että Barkov saa ansaita sen ison sopimuksen ja todistaa arvonsa jonka jälkeen yhteisymmärrkysessä oltaisiin voitu sorvata se 8 vuoden jättisopimus, milloinka Barkov olisi kiinitettynä mahdollisimman pitkään. Nyt mielestäni mennään vähän riskillä, joista hyödytään parin kauden aikana, joudutaan tekemään valtaisi jättisopimus jos Barkov nousee sinne huipulle, 6v päästä caphitit voivat olla ehdottomalla eliitille aika korkeita jolloin rahallisesti hävitään myös tämän takia kuin oltaisiin saatu sorvattua se 8v sopimus 2 vuoden päästä.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Huudellaan nyt täältäkin vieraisiin pöytiin kun kävin kerran paikankin päällä tarkistamassa Florida Panthersin pelivireen. Ensinnäkin onnittelut hyvästä pelistä, joukkue kellisti peräkkäisinä päivinä viime kauden finalistit ja vielä nollasi sen voitajan. Panthers menee pleijareihin, oma suosikkini ei. Toiseksi onnittelut Barkovista ja miehen jatkosopparista. Nyt on oikeaa toimintaa!

Miltä pelit sitten näyttivät? Suomalaiset pelaavat tärkeitä rooleja Floridassa. Barkov hinaa ykkösketjua Huberdeaun säestäessä. Jagr alkaa jo näyttää ikäiseltään. Mielestäni tuohon ykkösen toiseen laitaan menisi hiukan sähäkämpi maaleja sylkevä rightin pelaaja a la Patrik Laine mutta Lainehan ei tipahda Floridan käsiin tänä kesänä. Etsittävä joku muu siihen.
Sitten Jussi Jokinen. Tärkeä all-around-pelaaja, jonka ketju tekee maaleja ja siinä sivussa pisti Chicagon ykkösen takataskuunsa. Chapeau, sanoittais Quebecissä. Jussi pelaa ylivoimaa, alivoimaa, ottelun ratkaisuhetkiä johtoasemassa, vastustajan parasta kentällistä vastaan. Siinä on kyllä johtava pelaaja tässä joukkueessa.
Mitä muita joukkueesta jäi mieleen? Hyökkäyspään tehoja haluaisin nähdä muiltakin kuin Barkovin ketjulta tasakentällisin. Okei, tulihan niitä maaleja muiltakin mutta samanlaista tekemisen meininkiä jäi puuttumaan kuin Barkovin kentältä että tästä joukkueesta voisi puhua pitkän kevään pelaavana joukkueena. (Pitkä kevät = konferenssifinaalit)
Puolustus on nuori ja kehittyvä, Kulikov ja Eklund ovat vielä sen verran nuoria. Lisäksi muutama isäntämieskin näyttää löytyvän. Gudbranson pisti Teräväiselle yhden kauden komeimmista mälleistä viime perjantaina.
Pientä säätöä ja tässä on mahdollisuuksia olla menestyvä joukkue tuleville vuosille. Vielä Jukka Jalonen Gallantin tilalle niin pyttyä nostellaan salettiin! ;)
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Minun nähdäkseni Florida teki paremman sopparin kuin Barkov. Kaikki tietävät millä tasolla hän pelaa, ja mihin tasolle hänellä on saumat kehittyä. Ja Sasha kuitenkin on erittäin epätodennäköinen floppaaja, voisi jopa sanoa että yksi koko NHL:n epätodennäköisimpiä floppaajia. Jo nykyisellä tasollaan hän ansaitsee tuollaisen sopimuksen, ja kun hän tuon sopparin paria viimeistä kautta pelaa, niin on todennäköisesti vielä huimasti parempi kuin nyt.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Minun nähdäkseni Florida teki paremman sopparin kuin Barkov. Kaikki tietävät millä tasolla hän pelaa, ja mihin tasolle hänellä on saumat kehittyä. Ja Sasha kuitenkin on erittäin epätodennäköinen floppaaja, voisi jopa sanoa että yksi koko NHL:n epätodennäköisimpiä floppaajia. Jo nykyisellä tasollaan hän ansaitsee tuollaisen sopimuksen, ja kun hän tuon sopparin paria viimeistä kautta pelaa, niin on todennäköisesti vielä huimasti parempi kuin nyt.

Ihan samoja ajatuksia itsella. Paljon varmempaa suorittajaa saa hakea, ja kehityskayra on nayttanyt jyrkasti ylospain koko ajan. Nyt jo Panthersien paras pelaaja, tuolla kehityksella parin vuoden sisalla liigan parhaita pelaajia. Oikeastaan taydellinen keskushyokkaaja, dominoi molempiin suuntiin 20 vuotiaana. Toivottavasti saa jonkun ahneen maaliruiskun viela vierelleen.
 

Ralph

Jäsen
Kopitariin vertaukset ovat täysin aiheellisia, koska Barkov on alle 25v pelaajista aikalailla maailmassa se tällä hetkellä paras kokonaisvaltainen sentteri.
En muuten keskusteluun mitenkään tahdo osallistua, mutta mainitsisin sellaisen nimen kuin Ryan O'Reilly.
 
Jos Barkov pysyy terveenä, niin tulee tienaamaan 100 miljoonaa helposti urallaan. Aika hyvin. Siihen ei tarvita kuin 7,75 miljoonaa 8 vuotena tämän uuden sopimuksen jälkeen. Onhan tuo varmaan jonkunlainen Suomen ennätys kun 20-vuotiaalla on noin isot rahat taskussa. Tai onhan joku saattanut saada perintönä, mutta vähän epäilen kun harvalla Suomessa on edes tuollaisia omaisuuksia.

Kyllähän tuo vaikuttaa tosiaan seuran kannalta hyvältä sopimukselta. Kuusi kautta on kuitenkin pitkä aika. Vähän yllätyn kun seura olisi halunnut 8 vuoden sopimuksen? No, Niemisen Ville ovelana kettuna laskenut miten kannattaa tehdä.
Vähän kannattaakin laittaa jäitä hattuun kun on kyse 20-vuotiaasta joka on pelannut 163 NHL-peliä eli saman verran kuin kaksi täyttä kautta. Tästä tulee sköndää niskaan, mutta ihan provosoidakseni väitän Barkovin tehtailleen pisteitä tähän mennessä 45 pisteen kausikeskiarvolla.
Joo joo, olisin minäkin maksanut hänelle vaikka 11 miljoonaa kaudessa jos olisi pyytänyt. Ja vuonna 2022 ollaan varmaan siellä 15 miljoonan tienovilla kun Barkov on se 90-110 pisteen sentteri ja moninkertainen Selke-voittaja ja edellinen sopimus oli niin halpa.

Ihan hyvin jää tilaa rakentaa joukkuetta kun Barkov pelaa vaatimattomalla sopimuksella ja Bjugstad 4,25 miljoonalla viisi kautta tämän jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Twii twii twitterissä oli tieto, että 1-2 päivää oli mennyt yksityiskohtien hieromiseen diilissä. Mieluummin näin vs. pelaaja ja johtokunta tukkanuottasilla monta kuukautta --> välirikko ja treidi. Oikein tyytyväinen voi olla tähän, ei mikään huippu kummallekkaan osapuolelle, mutta molempia varmasti tyydyttävä ratkaisu. 6 vuotta voidaan olla rauhassa, katsotaan sitten tilastoja ja arvioidaan seuraavan sopimuksen kokoa ja arvoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös