Minnesota Wild 2015–2016

  • 182 712
  • 471

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Spurgeon pisti sitten jatkosopparin kunniaksi tarkan ranteen Lehtosen selän taakse, ja sitten vielä Coyle vei Wildit 2-0 johtoon.
Siihen ilonaiheet sitten jäivätkin, kun Dallas pisti isompaan tai ainakin tehokkaampaa vaihdetta silmään ja vei tokan erän 3-0, ja vikankin 3-1-
Tuossa kun katsoi dtms.comista ottelukoostetta, niin mietin jo 2-0 tilanteessa että toivottavasti Wild tekee seuraavan. Mututuntumalla ties kuinka mones kerta kuin 2-0 (tai jopa usemman maalinjohto menetetään); eikä Yeo osaa asennoittaa pelaajia kunnolla (tuossakin erätauko välissä).
Lisäksi taas turha haasto 4-2 maalissa, tuon näki selvästi jopa koosteesta heti ettei ole paitsio. Näitäkään en ole hirveästi nähnyt päättyvän Minnesotan kannalta hyvin; löytyisiköhän netistä jotain tilastoa tästä valmentajan haastot/onnistuneet haastot.
Hieno tilaisuus olisi ollut ottaa kärkeä kiinni, mutta nyt kaksi ottelua hävitty oman divisioonan joukkueille. Ensi yönä vastaan sitten Montreal, jolla menossa heikompi jakso, kun ovat hävinneet neljä putkeen. Helppoa siitä pelistä kuitenkaan tuskin tulee.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kylläpäs ketuttaa, kun juuri tulospiilossa matsin kattelin. Loistava startti ottelulle tosiaan ja oikeastaan ensimmäiset 30 minuuttia Wild pelasi hyvin ja oli kuskin paikalla ottelussa. Sitten Stars pääsi osittain tuomareidenkin ihme vihellysten takia peliin mukaan ja siinä kohti Wildin peli sekosi täysin. Erän loppuun pari pikamaalia vieraille ja monttu auki erätauolle ihmettelemään tappioasemaa. Kolmannen alkuun yksi maali vielä Starsille ja oma peli täysin sekaisin niin aika tekemättömältä vaikutti tilanne. Nino onnistui kuitenkin tuomaan Wildin peliin vielä mukaan mutta hyvä kirivaihde päättyikin siihen, kun kenttämestarin erikoinen pomppu tyhjään maaliin ratkaisi pelin!

+++ Coyle
+++ Nino
+ Neloskenttä

- kärkijätkät, varsinkin Granlund

Starsista muodostumassa melkoinen peikko Wildille nyt kun kaikki kolme kauden kohtaamista ollaan hävitty..

Lisäksi taas turha haasto 4-2 maalissa, tuon näki selvästi jopa koosteesta heti ettei ole paitsio. Näitäkään en ole hirveästi nähnyt päättyvän Minnesotan kannalta hyvin; löytyisiköhän netistä jotain tilastoa tästä valmentajan haastot/onnistuneet haastot.
Mielestäni ei ollut turha haasto. Yeo näytti tietävän myös ettei maalia tultaisi hylkäämään, mutta halusi ottaa pidennetyn aikalisän tuohon väliin. Eli kyllähän nuita haastoja käytetään paljon myös taktisena elementtinä, kun omissa on kolissut kriittisessä vaiheessa. Haaston aikana saadaan kuitenkin useamman minuutin huili pelaajille verrattuna 30 sekunnin aikalisään. Siksi haastojen "onnistumisprosentti" ei ole kovinkaan kummoinen.


Ensi yönä vielä kotipeli Montrealia vastaan ennen joulutaukoa. Nyt kun kaksi tärkeää peliä divisioonavastustajia vastaan on hävitty niin todella tärkeää olisi saada napattua pisteet kotiluolassa ettei tappioputkessa tarvitse lähteä joulun viettoon.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Nopeasti jotain yön Montreal-voitosta..

Takaisin voittojen teille palattiin siis kahden karvaan tappion jälkeen. Wildilta suht tasapainoinen esitys, varsinkin puolustussuuntaan eikä Montreal saanut juurikaan paikkoja luotua koko ottelussa. Toisaalta on tuo Montrealin peli muutenkin sen verran sekaisin, erityisesti avauspelaaminen, että ei Wildinkaan tarvinnut parastaan esittää. Tärkeä voitto kuitenkin, kun näyttää nuo muut Centralin jengitkin ottavan täydet pinnat kaikista muista paitsi keskinäisistä kohtaamisista.

Wild joulutauolle kuitenkin koko liigan jaetulta neljänneltä sijalta, kun suhteutetaan pisteet ottelumääriin, joten tyytyväinen pitää tämänhetkiseen tilanteeseen olla. Varsinkin konkareiden, esim. Koivu&Vanek, tason nosto viime kaudesta on loistava juttu ja toivotaan, että homma jatkuu viikonloppuna vähintään samaan tahtiin.

Pitemmittä puheitta mukavaa joulua Wild-faneille !
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nostellaas tätä ketjua taas ihmisten ilmoille. Neljästä vieraspelistä kotiintuomisina kelpo 2-1-1, vaikka nuo kaksi jälkimmäistäkin oli ihan voitettavissa. Yeo on alkanut veivaamaan ketjurulettia, kun maalit ovat olleet vähissä viimeaikoina. Russo tarjosi Flyersia vastaan alustavasti seuraavanlaisia ketjuja:
Parise-Koivu-Zucker;
Niederreiter-Granlund-Pominville;
Vanek-Haula-Coyle;
Porter-Stoll-Carter

Pakistosta Prosser ilmeisesti pelikunnossa ja Kuemperkin kondiksessa, eli pakisto kaudella vakiintunut kuusikko: Suter, Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Prosser. Olisiko Kuemper luukulla?

Täytyy myös kommentoida, että olen tykännyt Haulasta kolmosen sentterinä. Bluesia vastaan mies teki tehot 1+1, pelasi pirteästi ja viime ottelussakin kauhoi hyvin aloituksia kun Koivu oli jättänyt pelin kesken. Toivotaan, että mies saa jonkin aikaa näyttää osaamistaan tuossa kolmosen keskellä ja Fontaine saa popsia poppareita on sen verran tahmeaa miehellä ollut. Jotenkin tuo kolmonen näyttäisi Haulalle paremmalta ja sopivammalta paikalta kuin tuo nelosen rouhija- ja päätön kohellusosasto. Haula on mielestäni pelannut kolmosen keskellä paljon paremmin kuin nelosessa. Miehellä kuitenkin on avuja muuhunkin kuin pelin rikkomiseen ja oman pään varjelemiseen niin soisi miehelle pitempää näytönpaikkaa. Viime matsissa pääsi siinä sitten kiekollisempien kavereiden kanssa oikeasti hyödyntämään nopeuttaan ja luomaan maalipaikkoja.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Flyersia vastaan tappio jatkoajalla toissa yönä, vaikka paikkaa oli ottaa voitto tuostakin esim. jatkoajan alussa.

Yöllä vastaan asettuu Wildille hyvin vaikeaksi tällä kaudella osoittautunut Stars. Kesällä Wildiin hankittu nuori pakki Reilly tehnee debyyttinsä tulevassa ottelussa. Porter on Russon mukaan sivussa. Ennakoidut kentät:
Parise-Koivu-Zucker;
Niederreiter-Granlund-Pominville;
Vanek-Coyle-Fontaine;
Carter-Stoll-Haula

Suter-Spurgeon
Scandella-Dumba
Reilly-Brodin

Ilmeisesti Kuemper luukkuvahtina ja Russon mukaan olisi huomenna mahdollisesti aloittamassa Devilsiä vastaan. Toivotaan, että kääntyy kauden saldo Dallasia vastaan hieman voitokkaammaksi ensi yönä!
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Wild kävi hakemassa pisteet kotiin Dallasista viime yönä numeroin 2-1. Hieno taisteluvoitto divisioonajohtajasta ja tämän kauden pahimmasta peikosta.

Ensimmäinen erä oli enemmän tai vähemmän kotijoukkueen hallussa ja yksi "maalikin" nähtiin, kun Klingberg sai kiekon räppäistyä Dubnykin selän taakse. Onneksi Wildin korealainen päävalmentaja Dum-Fuk-Yeo haastoi tilanteen, kun Dubnyk protestoi maalivahdin häirinnästä ja maali lopulta hylättiin. Roussel seisoi selkeästi maalivahdin alueella ja esti Dubnykin kilpikäden liikuttamisen tyystin. Parhaat paikat erässä oli kotijoukkueella mutta Dubnyk seisoi päällään Wildin puolustuksen hoitaessa loput, joten erätauolle lähdettiin 0-0 -tilanteessa.

Toisessa erässä vierailijat siirtyivätkin kuskin paikalle ja alistivat kotijoukkuetta mielin määrin. Etenkin Starsin avauspelaaminen oli aivan järkyttävän huonoa ja vierailijat pääsivätkin pitkin ottelua jatkuviin ylivoimahyökkäyksiin. Niemi oli maalillaan "kärppänä", eikä myynyt nahkaansa helpolla. Tosin erän alussa Wildin pirteä neloskenttä pääsi hyvässä rintamassa vastahyökkäykseen ja koko trion yhteistyöllä saivat vietyä pelin 1-0. Starsin aiemmin mainittu avauspelaaminen maksoi paljon erän puolivälissä, kun Eakensin avaus kolahti suoraan Coylen mailaan ja kimposi Vanekille, joka pääsi nokikkain Niemen kanssa. Itävaltalainen ei erehtynyt ja veivasi kiekon näyttävästi maaliin. Toisessa erässä ei enempää maaleja, saati erityisen vaarallisia tilanteita nähty.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen jäi. Wild oli selkeästi paremmalla jalalla liikkeellä ja oli silmiinpistävää, kuinka Starsin erittäin kireä otteluohjelma alkoi maksaa veroa. Siinä missä Wild-pelaajien syötöt napsuivat jatkuvasti lapaan ja keskialueella kiekko saatiin lähes poikkeuksetta täydessä vauhdissa olevalle hyökkääjälle, niin tilanne oli täysin päinvastoin Starsilla. Tuomaritkin halusivat peliin mukaan, kun noin viisi minuuttia oltiin pelattu. Wildin maalinedustalle oli kerääntynyt iso joukko molempien joukkueiden pelaajia, ja kiekko on jossain korkealla ilmassa. Tyler Seguin jättää jääkiekon hetkeksi ja yrittää pelata pesäpalloa, vetäen kiekosta ohi ja suoraan Jared Spurgeonia mailalla naamaan. Spurgeon pukusuojiin verta vuotavana ja pari hammasta köyhempänä ja tuomarit kokoontuvat keskialueelle neuvottelemaan. Pari vilkaisua jumbolle, neuvonpito ja käsien levitys - ei jäähyä. Toinen päätuomareista käy jopa juttelemassa Seguinille, joka kielii siitä, että vähintäänkin hidastuksesta näkivät mitä oli tapahtunut. Silti jostain käsittämättömästä syystä jäi 2+2, ellei jopa 5-minuuttinen viheltämättä. Tosin tämä ei estänyt myöhemmin erässä tuomareita viheltämästä heppoista jäähyä vierasjoukkueen Justin Fontainelle korkeasta mailasta. Ja tuolla ylivoimalla Stars tulikin maalin päähän, mutta eivät saaneet lopussa sitä kaivattua tasoitusmaalia tehtyä, kun Wildin uhrautuvat kenttäpelaajat blokkivat kiekkoja vasemmalta ja oikealta, Dubnykin hoitaessa loput.

Hieno peli erittäin ailahtelevasti pelaavalta Minnesota Wildilta. Jätkät olivat selkeästi päättäneet, että nyt kaatuu lievässä suossa tarpova Stars. Minnesotan riveissä NHL-debyyttinsä pääsi vetämään nuori ja lupaava Mike Reilly. Potentiaalia pojalla on, mutta vielä ei selkeästi ole valmis NHL-vauhtiin. Kaveri näytti suurimman osan ajasta peuralta ajovaloissa, ja katsojana sain aina hieman jännittää kun numero #4 oli kentällä. Reilly oli myös suurin syyllinen avauserässä nähtyyn hylättyyn maaliin. Miehen onneksi coach's challenge meni läpi.

Lampaita on tästä pelistä vaikea löytää. Kaikki hyökkäys-triot näytti hyvältä ja etenkin positiivisen fiiliksen jätti Granlundin kenttä, vaikka eivät maalia saaneetkaan aikaan. Granlund on pelannut nyt pari hyvää peliä, pitkän heikon jakson jälkeen. Silti olisin valmis luovuttamaan Granlundin paikan kärkikentissä Charlie Coylelle. Coylea ei pysty tarpeeksi hehkuttaa. Joukkueen ehkä pehmeimmät kädet, yhdistettynä massiivisen ruhoon, sekä kesällä kuntoon hoidettuun huikeaan luisteluun. Mies on alati vaarallinen ja pelaa loistavasti molempiin suuntiin. Ihmettelen jos Coylen taklaus Jamie Benniin ei löydä tietään youtubeen.

Tästä on hyvä jatkaa kun ensi yönä Wild pelaa kotonaan tappioputkessa vellovaa Devilsiä vastaan. Tosin Wildin tuntien, odotettavissa on ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä. Joko Devils luistellaan suvereenisti kumoon, tai sitten selkää suoristellaan oikein urakalla. Joka tapauksessa vain voitto kelpaa, jotta päästään paremmin ja paremmin pudotuspelipaikkaan kiinni.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Täytyypä vielä ottaa tikunnokkaan se fakta, että Wildilla on huomattavasti vähemmän pelejä pelattu kuin pahimmilla divisioonavastustajillaan. Nyt jos koskaan olisi erinomainen hetki päästä pieneen voittoputkeen kiinni.

Wild on tällä hetkellä divisioonansan neljäntenä, Wildcard -paikassa kiinni. Eroa Wildin takana tulevaan Avalancheen on seitsemän pistettä ja Wildilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Wildin edellä taas on St. Louis, jolla on neljä peliä pelattuna enemmän, mutta vain kolme pistettä kaulaa Wildiin. Blackhawksilla taas on kaksi peliä enemmän ja neljä pistettä enemmän. Ainoa joukkue joka on päässyt kunnon karkumatkalle, on Stars jolla kolme peliä enemmän pelattuna, mutta kymmenen pisteen kaula Wildiin.

Wildilla on otteluohjelmassa tosiaan ensi yönä kotona Devilsiä vastaan, joka pitäisi ehdottomasti klaarata. Tiistaiyönä pelaillaan kotona Buffaloa vastaan ja perjantaina Jetsiä. Kaikilla on enemmän tai vähemmän kone yskinyt viime aikoina, joten paperilla jokainen pitäisi olla hoidettavissa kahden pisteen arvoisesti. Tosin aika lailla samoja jengejä vastaan pelailevat myös Blues ja Blackhawks, joten eroa ei välttämättä kurota vielä umpeen.

Kotirundin jälkeen Wild lähtee Nashvillen vieraaksi, josta matka jatkuu aina yhtä Wildille vaikeaan Kaliforniaan. Värisuora on tiedossa, kun Ducks, Kings ja Sharks pääsevät vuoroillaan pelaamaan kotonaan State of Hockeyn ylpeyttä vastaan. Tämän takia pidänkin erityisen tärkeänä, että ensi viikolla vedetään täysi pistepotti kotona, ja mielellään vielä käydään ryöstöretkellä syvässä suossa tarpovan Predatorsin kotona.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Käsi ylös kuka yllättyi, että jäällä nähtiin tänään aneeminen ja laiskasti liikkuva kotijoukkue.

En usko, että monikaan käsi nousee. Devils pelaa samaan aikaan helvetin viihdyttävää jääkiekkoa, että helvetin rumaa sellaista. Wild tuntui yöllä ylimieliseltä ja se kostautui. Kuemperkaan ei ollut ihan parhaimmillaan ja kun oma jengi edessä puskee päätä seinään 60 minuuttia, niin ei ollut helppo ilta kenellekään.

Täytyy heittää myös palloa Yeon suuntaan. Suterin ylipeluutus on jälleen selviö, tai onhan se ollut selviö jo kuukausia. Ymmärrän, ettei yhden joukkueen takia lähdetä koko pelitapaa muuttamaan, se kun on mahdotonta. Mutta kai valmennusjohdolta nyt jotain eväitä löytyy tuon keskialueen murtamiseen Devilsiä vastaan? Oli aivan jumalattoman vittumaista katsella, kun äijät kerta toisensa jälkeen häviää kiekon keskialueella, tai yrittävät heittää lätyn kulmaan ja liukua perään. Puhumattakaan jatkuvista pitkistä, toivotaan parasta syötöistä. 7 laukausta kahden erän jälkeen taitaa olla kauden pohjanoteeraus Wildilta.

Positiivista: Reilly näytti huomattavasti paremmalta tällä kertaa. Hieman intoilua vielä nähtävissä, erityisesti hyökkäyksien tukemisessa, mutta se peruspelaaminen näytti asteen rauhallisemmalta ja varmemmalta. Muu jengi saa mennä kävellen kotiin.
 

MegaForce

Jäsen
Wildin kannattaisi vahtaa Granlund johonkin hyvään polustajaan. Suter ja Brodin eivät yksin riitä. Granlundista saatava hyöty ei vain tyydytä tarpeeksi
 

keijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, C.Coyle
Wildin kannattaisi vahtaa Granlund johonkin hyvään polustajaan. Suter ja Brodin eivät yksin riitä. Granlundista saatava hyöty ei vain tyydytä tarpeeksi

Kyllähän tuo mielummin vaihtaisi johonkin loistavaan sentteriin. Mikellä pelkästään ei saakku kasan kiekkoja ja ämpärin mukaan. No ei kuiteskaan :) Mutta tosiaan ei tuossa pakki kalustossa nähtävästi mitään vikaa ole. Hyvällä tasolla suorittaavat lähes aina.

Taisipa olla Wildin oma ennätys pisteissä kun kausi nasahti puoleenväliin ja taulukossa olisi enemmänkin pisteitä jos nuo onnettomat osaisivat hiukankin pelata 3vs3 peliä.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Oli kyllä surkeaa katseltavaa tuo peli. Tai ehkä epäviihdyttävä voisi kuvailla paremmin. Duunikaverin kanssa jutellessakin tuli todettua, että tätähän tämä Wild-fanius on. Noh, pää pystyyn. Seuraavassa pelissä sitten varmaan vedetään loistava peli ja sitä seuraavassa sitten...varmaan tiedätte. Ei vain mitään tasaisuutta ole tekemisessä ja sitten tulee näitä pään seinään hakkaus -pelejä.
Positiivista: Reilly näytti huomattavasti paremmalta tällä kertaa. Hieman intoilua vielä nähtävissä, erityisesti hyökkäyksien tukemisessa, mutta se peruspelaaminen näytti asteen rauhallisemmalta ja varmemmalta. Muu jengi saa mennä kävellen kotiin.
Joo tätä täytyy kompata. Näytti ekassa matsissa, että oli pojalla vähän jännää housuissa, mutta Devilsiä vastaan nosti jo tasoa selkeästi. Ehkä kun/jos saisi vähän pelejä alle niin se kääntyisi siitä hyväksi tekemiseksi. Meinasi muuten Reilly maalinkin nakata vissiin toisessa erässä.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Wildin kannattaisi vahtaa Granlund johonkin hyvään polustajaan. Suter ja Brodin eivät yksin riitä. Granlundista saatava hyöty ei vain tyydytä tarpeeksi

Puolustus ei tosiaan Wildin suurimpia heikkouksia ole. Viidenneksi vähiten päästettyjä maaleja koko liigassa, tavallisella kuolevaisella Dubnykilla.

Tosin Reillyn sisäänajaminen tässä vaiheessa kielisi siitä, että ehkäpä siellä on jonkinlainen treidi viritteillä. Olisiko joku nuorista puolustajalupauksista siirtymässä? Laidat Wildissa on tukossa, mutta sentteriosasto on joukkueen ylivoimaisesti heikoin lenkki. Puolustuksen syvyyskään ei päätä huimaa, vaikka erittäin kilpailukykyinen top 4 joukkueelta löytyykin.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Ja Buffalolta koteloon... Aivan järkyttävä ottelu, jälleen. Miten nuo äijät kehtaa nostaa liksaa tuollaisen suorituksen jälkeen? Ei ole oikeastaan muuta sanottavaa tähän hätään.

Ottelun kohokohta oli aivan lopussa, kun Ristolainen heitteli Parisea kuin märkää rättiä maalin edessä, josta Parise luonnollisesti suivaantui ja antoi poikkaria johon Ristolainen vastasi heiluttelemalla hanskojaan sen merkiksi, että mies on valmis tappelemaan. Sanomattakin on varmaan selvää, että juuri kun joukkue on samaan aikaan tullut maalin päähän, niin eihän #11 kenenkään finninaamaisen nobodyn kanssa lähde tanssimaan. :)

Voi kun Wildiltakin löytyisi takalinjoilta yksi tuollainen Ristolainen.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Ja Buffalolta koteloon... Aivan järkyttävä ottelu, jälleen. Miten nuo äijät kehtaa nostaa liksaa tuollaisen suorituksen jälkeen? Ei ole oikeastaan muuta sanottavaa tähän hätään.
Täysin samaa mieltä! En pystynyt katsomaan enempää kuin ekan erän. Oli kyllä niin karmeaa katsottavaa.
Olisikohan tämä nyt se joka kaudella iskevä slumppi...? Toivottavasti jäisi lyhyeen. Starsia vastaan viimeksi pelattu hyvä matsi, mutta nyt on ollut pari aivan hävyttömän huonoa peliä.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Nostetaans ylös.
Saisko kommenttia Minnesotan peleistä? Monta matsia jo peräkkäin takkiin, maalinteko täyttä tuskaa. Nyt jo 7 pistettä suorasta playoff-paikasta (toki vielä reilusti villi kortilla menossa).
Pelit näyttää yhtä huonolle mille tulokset?
 
Pelit näyttää yhtä huonolle mille tulokset?
Onhan tuota ollut tuska katsella. Tänäänkin Nashvillea vastaan oikein minkäänlaista kiimaa ei saatu aikaiseksi, vaan sellaista räpellystä ja näennäistä yrittämistä. Oikein kukaan pelaaja ei ole nostanut tasoaan (omalle normaalitasolleen) ja peli on mielestäni ollut sanalla sanoen munatonta. Ei tuosta oikein voi edes mitään tarkempaa analyysiä kirjoittaa, kun pelin lähes jokainen osa-alue on surkeaa eikä mikään toimi. Suter ja Parise vilttiin niin koko jengi joutuisi miettimään että pitäisiköhän tässä alkaa itse ottaa jonkinlaista roolia?
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Joululoman jälkeen ei ole kerennyt taaskaan tänne kirjoitella. Pari peliä on tullut katsottua sen jälkeen ja highlightsit tottakai jokaisesta ja kyllähän nyt eletään vaikeita aikoja Wildin leirissä. Viimeiseen kahteen otteluun ei olla tehty maaliakaan, viimeiset neljä peliä ollaan hävitty ja viimeisestä yhdeksästä (koko tammikuu) vain kaksi peliä ollaan voitettu.. Ja kuten ylläkin @Rantojen mies kirjoittaa niin sekaisin on oma peli. Ketjut vaihtelee joka peliin ja pelin sisälläkin useampaan kertaan. Nyt pitäisi vain herätä ja palata takaisin perusasioihin pelillisesti.

Toki Wildille tämä on jokavuotinen ongelma, että näihin aikoihin ollaan aika hukassa ja lopulta loppukevät onkin yhtä lentoa pleijareihin asti. Ja parina viime vuonna ollaan vielä tammikuussa oltu kaukana pleijaripaikasta, nyt sentään ollaan keikuttu koko kausi hyvillä sijoilla. Joten kyllä tässä pessimistikin on luottavainen, että pikkuhiljaa peli palaa uomiinsa ja ainakin Bluesin niskaan hengitellään vielä kevään aikana.

Kova viikko on edessä, kun Kalifornian kiertue starttaa torstain vastaisena yönä. Neljään päivään kolme kovaa vieraspeliä, kun otetaan mittaa Ducksista, Kingsista ja Sharksista. Nuo pelit eivät Wildille ole koskaan helppoja olleet ja nykyisessä tilanteessa pitää vain toivoa, että tappioputki saadaan katkaistua heti alkuunsa!
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Ja tappioputki on nyt viiden pelin mittainen. Maaliton putki saatiin katkaistua, kun neloskenttä järkkäsi ainokaisen Wild-maalin ja piti vieraita jopa johdossa jonkin aikaa..

Samat tutut ongelmat edelleen pelissä. Painetta hyökkäysalueelle ja näennäisiä maalipaikkoja saadaan luotua mutta ratkaisevilla hetkillä Wildin nutussa ei pelaa tällä hetkellä ketään, joka osaisi oikeanlaisen ratkaisun tehdä. Lopulta kiekkoa siirrellään miten sattuu ja hyvät hyökkäykset tyrehtyy saman tien..

Ensi yönä heti vielä astetta vaativampi Kings-peli luvassa. Pikkuhiljaa pisteitä pitäisi alkaa tulemaan ettei kohta olla pleijariviivan alapuolella!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Muutaman minuutin päästä mennään Sharksia vastaan Kalifornian kiertueella. Edellisessä pelissä Kingsista hieno voitto, jolla tappioputki katkaistiin. Toivon mukaan tulos antaa potkua ja uskoa omaan tekemiseen ja hailauma onnistutaan päihittämään. Losissa nollat pelannut Kuemper jatkaa maalilla. Todella positiivista, että Kuemper on saanut tällä kaudelle rutkasti onnistumisia ja voittoja plakkariin. Dubnykin hyvien otteiden myötä edelleen nuori Kuemper on ns. varma kakkonen ja saa rauhassa kehittyä. Samoilla ketjuilla mennään, kun edellisessä ottelussa - mitkä ne sitten olikaan. Hienoa päästä taas seuraamaan ottelua ihan alusta loppuun. Vähiin on jäänyt pelien katselu tällä kaudella ja sitä myötä myös viestit tähän ketjuun. Koosteet on tietysti joka aamu katseltava.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Koko Parise-Granlund-Pominville -ketju alisuorittaa tällä hetkellä pahasti. Nelosketju ja Stoll tosin ylisuorittavat tuloksenteon puolesta, mutta sekään ei millään riitä, kun nimellinen ykkönen on kuutamolla. Pominville on edelleen yksi joukkueen huonoimmista pelaajista kamppailuvoiman suhteen, jonka lisäksi jalat ja kädet tuntuvat olevan miehellä kohmeessa. Täysin hyödytön siis tällä hetkellä. Kun kiekko Pominvillelle pelataan, menettää mies sen melkein saman tien helposti tai tekee muuten vaan huonon ratkaisun hyökkäyspäässä. Granlundin osalta tietokone raksuttaa edelleen, mutta jalat taas vaihteeksi eivät. Lisäksi yön Sharks-ottelussa olin näkevinäni pientä pakottamista syötöissä. Sama on käynyt ilmi joistain aikaisempien pelien koosteista, jossa Mikke yrittää turhan vaikeaa syöttöä esimerkiksi ylivoimalla ja tuloksena on kiekonmenetys ja vastustajan purku tai alivoimahyökkäys. Parise painaa vanhaan malliin, mutta kärsii ketjukavereistaan tällä hetkellä. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että alkukauden Parisea ei ole sen loukkaantumisen jälkeen näkynyt.

Hyvällä tasolla tuon nelosen ja Stollin lisäksi pelaavat hyökkääjistä Charlie Coyle ja Thomas Vanek. Vanek tosin hakee edelleen liikaa vaikeita syöttöjä tilanteissa, joissa oma laukaus olisi järkevin vaihtoehto. Laukausiprosentti on tämän kauden osalta Vanekilla sen verran kiitettävä, että vetoa sopisi käyttää enemmänkin. Mikko Koivullekin voi puhtaat paperit antaa, vaikka tehot ovat tappio-otteluiden myötä kuivahtaneet. Alkukaudella Koivun kanssa loistaneet Nino Niederreiter ja Jason Zucker hakevat tällä hetkellä paikkaansa ja ketjut tuntuvat olevan pelistä toiseen enemmän tai vähemmän epätasapainossa. Tästä risuja Mike Yeolle. Yeona Yeon paikalla ja eilisen pelin perusteella iskisin ketjut seuraavasti:

Zucker-Koivu-Coyle
Parise-Granlund-Vanek
Niederreiter-Stoll-Pominville
Porter/Carter-Haula-Fontaine/Schroeder

Puolustushan on tuota tappioputkea lukuun ottamatta toiminut hyvin. Suter on edelleen se tärkein yksittäinen puolustaja, mutta pikkuhiljaa ryhtyisin nostamaan Marco Scandellaa heti siihen kakkoseksi. Todella varmaa ja isäntämäistä pelaamista pitkällä mailalla omalla alueella. Tämän lisäksi painava lämäri, joka löytää hämmästyttävän usein tiensä maalille saakka. Viime yönä tuloksena syöttö Porterin avausmaaliin. Kauden alussa uumoiltiin, josko Matt Dumba nousisi haastamaan Jared Spurgeonia minuuteista, mutta sitä ei ole vielä tapahtunut - ei sinne päinkään. Dumba pelaa heikommalla tasolla, kun hyvin sujuneissa pudotuspeleissä ja on ollut jälleen ratkaisuiltaan höntyilevä ja tulokasmainen. Joukkueen heikoin plusmiinus kertoo myös omaa tarinaansa. Jonas Brodin on hyvä omassa päässä, mutta täydellinen non-factor hyökkäyspäässä. Tietyllä tapaa ruotsalaiselta olisi odottanut kehitystä tuollakin saralla, mutta nuorukaisesta on tällä menolla kehittymässä "vain" hyvin peliä avaava suhtdown-puolustaja. Mielenkiintoista nähdä Fletcherin ratkaisut tuon puolustuksen tulevaisuuden suhteen. Jos halutaan kaikki pitää, alkaa tilanne capin suhteen kiristää toden teolla.

Loppuun vielä päivän positiivinen: Meillä on kaksi hyvää maalivahtia.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Mielenkiintoista nähdä Fletcherin ratkaisut tuon puolustuksen tulevaisuuden suhteen. Jos halutaan kaikki pitää, alkaa tilanne capin suhteen kiristää toden teolla.
Tässä lähiaikoina uutisia selaillessa vastaan on tullut jo usea uutinen siitä, että Fletcher hakee aktiivisesti vahvistusta hyökkäyspäähän. Näissä jutuissa on myös mainittu, että vaihdossa lähtisi juurikin joku pakistosta. Dumban nimi siellä ainakin mainittiin ja jos en aivan väärin muista myös Brodinin nimi oli esillä. Johanseniahan Wild jo yritti saada, mutta eipä kuitenkaan Kekäläinen tarttunut siihen/niihin tarjouksiin.

En jaksa kyllä millään käsittää, että kuinka Pominville pidetään MG:n kanssa koko ajan yhdessä. Ei se vaan toimi tällä hetkellä, eikä ole oikeastaan koko kauden aikana toiminut. Parisea kokeiltiin Koivun vierellä, mutta ei sekään kokeilu kauaa kestänyt, eikä mielestäni Mikkeä ja Parisea kannata erottaa. Jos todellakin Wild jonkun kovan hyökkääjän saisi naarattua ennen siirtorajaa ja sinne lähtisi esim. Dumba/Brodin, pitäisi Pommer saada sommiteltua jotenkin treidiin mukaan. Vaihtoarvo hänellä varmasti on aikas matalalla, mutta toivotaan, että hänestä päästäisiin eroon. Hänestä vain ei yksinkertaisesti ole mitään hyötyä joukkueelle tällä hetkellä (ainakaan kentällä).

Jännä nähdä sitten, että kuka sieltä mahdollisesti tulee Wildiin. Drouinia huhujen mukaan on tavoiteltua, niin kuin varmaan melkein kaikki muutkin NHL-seurat, mutta hänestä en kyllä itse hirveästi innostu. Toki hän on nuori ja potentiaalia löytyy, mutta kaikki viime aikojen tapahtumat ja kiukuttelut ovat kääntäneet oman mielen siihen suuntaan, että toivottavasti häntä ei hankita. Vaihdossa häneen pitäisi kuitenkin antaa kova hinta, joten siinä olisi turhan iso riski. Toivotaan nyt vain, että markkinoilta löytyisi sopiva mies ratkaisemaan Wildin tämän hetken ongelmat hyökkäyspäässä ja mieluiten aikas nopeasti!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Jännä nähdä sitten, että kuka sieltä mahdollisesti tulee Wildiin. Drouinia huhujen mukaan on tavoiteltua, niin kuin varmaan melkein kaikki muutkin NHL-seurat, mutta hänestä en kyllä itse hirveästi innostu.

Samoilla linjoilla on Drouinin suhteen oltava. Draftin aikaan rankkasin kaverin kyllä monen muun tapaan top4:ään, mutta viime aikojen kiukuttelu on verottanut omaa arvostusta kyllä rutkasti. Minnesotassa löytyisi toki roolimalleja ja Koivun ja Parisen tapaisia auktoriteetteja, mutta eivät nuo pelilliset ansiotkaan Jonathanin kohdalla vielä ylisanoja aiheuta. Syvyyttä Drouin toki jengiin toisi mukanaan ja tulevaisuuden suhteen varmasti ihan oiva sijoitus, mutta tätä kautta silmällä pitäen ei välttämättä vielä valmis top6-rooliin. Wild joukkueena on tosin siinä mielessä erilainen, että selkeää hierarkiaa ei ketjujen välillä ole ja kolmosessakin tehojen tekeminen on täysin mahdollista. Takaisin olisi tietysti annettava Dumbaa tai Brodinia, joka hieman arveluttaa myös meikäläistä. Tässä vaiheessa Drounin hankinnalle siis varovainen ei. Pitääkin jossain vaiheessa vähän lueskella huhuja ja spekuloida hieman tarkemmin, kuinka tuota hyökkäystä vahvistaisi.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kyllähän se Dumba tai Brodin on joka pakistosta lähtee, jos sopiva treidi saadaan osumaan. Mahdollisesta vastineesta en lähde veikkailemaan mitään, Drouinilla on kuitenkin potentiaalia niin paljon, että sopivalla paketilla ottaisin pojan kasvamaan Wildiin. Drouin pystyy kuitenkin parin vuoden päästä olemaan todella kova tekijä liigassa mikäli hommat saadaan kuntoon kaukalon sisällä ja ulkona.

Eniten mietityttää kevättä ajatellen se, että jos Dumba/Brodin lähtee ennen siirtotakarajaa niin miten pakisto kestää kevään kovat pudotuspelit? Pakiston laajuus on saman tien kadonnut eikä tuo pakisto kestäisi yhtään loukkaantumista, jos/kun toinen herroista lähtee. Siihen nähden aika skeptinen olen mahdollisille treideille, vaikka toki hyökkäykseen tarvitaan vahvistusta. Tässä tilanteessa sen vahvistuksen on oltava kova nimi!

Minkälaista vastinetta voitaisiin saada paketilla Dumba/Brodin + 1st rounder? Toki Dumban vaihtoarvo on korkeampi kuin Brodinin..

Ja näillä spekulaatioilla mietin juurikin tämän kevään pudotuspelejä! Tulevaisuutta varten on mielestäni selvää, että toinen kaksikosta Dumba/Brodin on laitettava lihoiksi :)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuolla Suomi-ketjussa oli hiukan juttua Granlundista laiturina ja aloinkin leikkiä ajatuksella enemmän. Granlund-Koivu-Parise voisi toimia ja samalla saisi Coylekin isomman tontin kakkossentterinä. Kaupalla tuskin Koivua kovempaa ykköstä kuitenkaan saadaan, ainakaan siedettävällä sellaisella. Herääkö tästä jotain kiihkeää kommenttia asiasta paremmin perillä olevilta?
 
Tuolla Suomi-ketjussa oli hiukan juttua Granlundista laiturina ja aloinkin leikkiä ajatuksella enemmän. Granlund-Koivu-Parise voisi toimia ja samalla saisi Coylekin isomman tontin kakkossentterinä. Kaupalla tuskin Koivua kovempaa ykköstä kuitenkaan saadaan, ainakaan siedettävällä sellaisella. Herääkö tästä jotain kiihkeää kommenttia asiasta paremmin perillä olevilta?
On tuota tosiaan tässä tuon tappioputken aikana yritettykin, mutta Granlund tuntuu jostain syystä kadottavan tärkeimmän osaamisensa laidassa ja meno muuttuu sellaiseksi koohottamiseksi. Mies yrittää karrikoiden lähinnä taklata ja luistella päättömän lujaa päästä päähän, eikä peli mielestäni toimi (toki syynä voi olla myös Minnesotan pelin taso ylipäätään). Toki myönnän että en Mikestä oikein liiemmin tykkää, lähinnä sen vuoksi että hän joutuu pelaamaan liian isoa tonttia taitoihin/esityksiin nähden, mutta silti olen sitä mieltä että kyllä se se oikea paikka miehelle menestyvässä NHL-joukkueessa on 2-3 ketjun keskellä.

Mielelläni olen toki väärässä ja pidempää kokeilua laidassa ei kait kuitenkaan tällä kaudella ole tehty ja varmasti se suurin vaikuttava asia on toimivat ketjukaverit.

Pieni avautuminen vielä loppuun. Yritän tuudittautua siihen, että jos aikoinaan Parise/Suter -sopimuksia ei olisi saatu aikaiseksi, olisi Wildin kannattaminen varmasti vielä tuskaisempaa. Jotenkin tuo joukkue tuntuu olevan täynnä sellaisia HMV-miehiä jotka eivät saa säväytettyä tai luotua sellaista "voittavan joukkueen auraa". Hyökkäys on omaan makuuni liian kiltti ja munaton. Kaikki ilkeys puuttuu. Toki valopilkkujakin on mukana, mutta jostain syystä löydän niitä muista joukkueista huomattavasti enemmän kuin rakkaasta joukkueestani. Vaikka avautumiseni tapahtuukin nyt alamäen aikana, olen ollut tätä mieltä jo pidemmän aikaa ja toivon että jotain isompaa tuuletusta saataisiin aikaiseksi. Sen voisi aloittaa vaikka sieltä vaihtopenkin takaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös