Jukurit kaudella 2015–2016 – Liigan porteilla

  • 190 100
  • 759

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sama tahti jatkui Jyväskylässä. Huikeeta peliä pari erää ja kolmannessa Jukurit sitten jo vähän hölläsi odotellen paria vapaapäivää. 4-0 numerot mairittelee Akatemiaa, sillä peli muistutti nuo kaksi erää lähinnä isät vs tytöt peliä. Jukurit teki mitä tahtoi. Ainoastaan Ruusun hyvä peli Akatemian maalilla ja maalin tolpat esti nyt todelliset murskajaiset (toisessa erässä taisi kilahtaa tolpassa neljästi). Ketkä sitten oli parhaat Jukureista..helppo vastaus: kaikki. Juhana Aholle nollapeli ja se teki varmasti hyvää nuorelle miehelle. Kovin montaa kertaa ei edes tarvinnut huipputorjuntoihin venyä koko ottelussa, mutta ne vähätkin yritykset "Johnny" hoiteli varman tyylikkäästi.

Kerran vielä pojat, ja sit joulun viettoon!
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvä kuvaus ottelusta. Olisi mukava tietää, millä tavalla Ahvenjärvi on joukkueen otteluun valmistanut, ei ole nimittäin mikään helppo homma. Pre-game haastattelussa tietysti puhui, että lähdetään täysillä haastamaan. Väitti kuka mitä tahansa, se haastaminen loppui siihen paikkaan kun Mako lässäytti kiekon ensimmäisen kerran verkkoon. Lukemat olisivat voineet revetä taas todella rumiksi, mutta Akatemian heilutettua valkoista rättiä tyytyi isät pelaamaan kohteliaasti niin kuin tyttöjä vastaan kuuluu. Tosin sillä ehdolla, että kaikenlaiset yritykset tulla sektoriin rikkomaan Ahon nollaa on kielletty.

Tietty tuska ja epätoivo alkaa näkyä vastustajista, kuten tänään Akatemiasta, jo alkuminuuteilla. Ja kääntäen; Jukurijoukkueesta huokuu uskomaton luottamus tuohon hommaan. Toisiinsa, valmennukseen, pelitapaan, koko helahoitoon. Antti Pennasen ihmisläheistä valmennustyyliä kritisoitiin joskus laajalti, mutta nyt hän on näyttänyt närhen pelivehkeet kaikille konservatiivisen johtamismallin kannattajille. Tuntuu, että luottamuksen rakentaminen on onnistunut täydellisesti ja sen johdosta itseään pystyssä pitävä kehä syntynyt: valmennus luottaa joukkueeseen ja antaa sille vapauksia ja vastuuta -> joukkue ei halua rikkoa tätä valmennuksen (sekä pelikaverien) välistä luottamusta ja jokainen hoitaa tonttinsa mielellään, yhteisen hyvän eduksi. Niinpä Pennasen valmennusfilosofian uljas ydinajatus alkaa pikkuhiljaa toteuttaa itseään; kun joukkue on tarpeeksi vastuullinen, se ei teoriassa tarvitse valmentajiansa mihinkään. Tällä hetkellä tuntuu juuri siltä. Antti Pennanen seisoo tutussa toteemipaalussaan vaihtoaitiossa, samalla kun yhteisöllisyyttä ja hyvää oloa huokuva joukkue murhaa vastustajia valmennuksen antamien (huipputasoisten) työkaulujen avulla. Ei tämä juna ihan hetkessä pysähdy. Piste.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Lukemat olisivat voineet revetä taas todella rumiksi, mutta Akatemian heilutettua valkoista rättiä tyytyi isät pelaamaan kohteliaasti niin kuin tyttöjä vastaan kuuluu.

Boldaus oma. Kunnioita peliä kunnioita vastustajaa. Kuulostaako tutulta? Mikkeliläinen se ei vaan petä. Ei mulla muuta, Ehkä teistäkin joskus tulee hokiporukkaa.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mielestäni tämän vuotinen Jukurinippu on kovimpia ellei kovin seuramme Mestishistoriassa. Pennanen kumppaneineen on tehnyt kyllä huikeaa työtä pienellä pelaajabudjetilla. Potentiaalia löytyy vielä rutkasti, kuten viime pelitkin sen näytti. Sinne jäi vielä odottamaan parempia aikoja herrat: Palve, Hiltunen, Kalliola, Laakkonen ym. Välikausi-nipulla taitaa olla jokin veto / sopimus jostakin?

Peli kulkee ja Pennanenkin antaa vähän löysää ja anteeksi niin kuin @paraspelaaja totesi. Pitäisikö markkinoinnin tehdä jotain, kun ennätykset kohta paukkuu?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mielestäni tämän vuotinen Jukurinippu on kovimpia ellei kovin seuramme Mestishistoriassa...Pitäisikö markkinoinnin tehdä jotain

Mukavahan hallilla on olla. Joukkue pelaa parasta jaksoa, mitä itse viime vuosilta muistan, ei ole ruuhkia parkkipaikalla, kahvinkin saa eratauolla jonottamatta ja parhailla paikoilla on paljon vapaita istumapaikkoja. Tuloksenteon ja markkinoinnin sekä uusien vakikatsojien löytämisen kannalta tilanne ei näytä hyvältä. Eli kyllä. Niin monella tasolla pitäisi tehdä paljon paljon enemmän ja paljon näkyvämmin jo nyt eikä playoffseissa tai joskus elokuussa 2016.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Liiga itsessään toimii tietysti jonkinlaisena markkinoijana ja tuo katsojia, mm minut useita kertoja vuodessa. Olisi varmaan mielenkiintoista teettää jonkunlainen tilasto siitä kuinka monella Mikkelissä pelejä katsovalla on seuraan joku side, historia,lapsi jokkueessa, kummipoika tai edes kaveri joukkueessa. Nuo ovat niitä asioita joilla katsojaluku kasvaa ilman markkinointia.
Voiko olla niin, että vain pieni osa kaupungissa tuntee joukkueen omakseen? Siihe taas vaikuttanee joukkueen rakenne. Nythän siellä on varmasti omaksi miellettävä Mako, mutta sen vaikutuspiiri on taas nähnyt jo niin paljon että hallille ei lähdetä mielenkiinnosta katsomaan miten se pappa Mestiksessä pärjää.
Eikös Jukurit kuitenkin kohtuullisen näkyvästi markkinoi? En ole enää pitkään aikaan asunut siellä mutta en silloinkaan huomannut markkinoinnin puutetta. Sitä voi tietysti aina tehdä paremmin, mutta mitä se paremmin tekeminen sitte olisi?
Aika näyttää kuinka käy yleisömäärän kun liiga alkaa. Veikkaisin että alkuun lyödään hyviä lukuja tiskiin mutta siitä uutuudenviehätyksen rapistessa katsojamäärät lähtevät putoamaan pikkuhiljaa. En toivo sitä. Toivon, että Jukurit kiinnostaa liigassa ja pysyy liigassa.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Sehän on päivänselvä asia, että katsojaluvut tippuvat ensimmäisistä peleistä. Tärkeämpää on saada ne asettumaan siihen haarukkaan mitä on suunniteltu.
Pääsarjojen aukaiseminen ja reilut karsinnat olisi piste iin päälle, koska ne tuo yleisöä lehtereille. Mikkelissä on vuosien ajan pelattu voittoisaa kiekkoa, mutta on mielenkiintoista nähdä mikä on paikallisten tuki, kun taistellaan olemassaolosta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei mulla muuta, Ehkä teistäkin joskus tulee hokiporukkaa.

Mikähän tuossa isät vs tytöt vertauksessa nyt näin kovasti kaihersi Murkulaa? Ei tuossa ketään ollut tarkoitus loukata (Akatemiaa), vaan kuvata pelin kulkua ja Jukureiden todella selvää paremmuutta. Isät vs pojat peliä käytetään usein, eilinen oli vaan vielä selvemmin "isien" heiniä, niin siksi tuo vertaus. Ehkä teillekin joskus kasvaa huumorinkukka.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eipäs ole vielä täällä jostain syystä mainintaa ollut, mutta Valkosen Joonas jatkaa vahvoja otteitaan Jukureissa ainakin tämän kauden loppuun. Ohessa linkki Jukureiden sivulla olevaan tiedotteeseen:
Jukurit uutiset - Jukurit
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joni Vesalainen ottaa myynti- ja markkinointipuolen haltuunsa jo vuoden alusta. Hieno homma, että Joni pääsee jo näin varhaisessa vaiheessa mukaan! Tiedote
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihan valehtelematta ja rehellisesti, olin juuri pari päivää takaperin kirjoittamaisillani tänne, että eikö se Vesalainen irtoaisi Raumalta jo nyt. Siellä rooli alkoi olla kuuleman mukaan yhtä kuin ei mitään. Kaiken logiikan mukaan juuri näin piti käydä. Hienoa että Lukko antoi miehen etuajassa.

Kohta voi alkaa muuten tapahtumaan.... Tuossa on mies, jota tämä hemmetin organisaatio on tarvinnut. Tiettyjä Jukurien markkinointiin/brändiin liittyviä ongelmia on vaikea selittää tai pukea sanoiksi, mutta sen tiedän, että tuossa on se ukko jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet: rohkeus, into(kunnian?)himo, innovatiivisuus etc. Kaikkea sitä, mitä Pöyhölällä (&co) ei ole eikä tule olemaan. Sanoisinko, että koko seuran kannalta yksi merkittävimmistä hankinnoista; kuin Oula Palve, mutta toimiston puolella. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä alkaa olla luvassa.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tämä oli hyvä siirto. Tätä alkuperäistä alkamisajankohtaa ihmettelinkin aiemmin, mutta tämä oli hyvä. Markkinointia seura ja seutukunta kaipaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
En nyt lähtisi vielä hirveästi keulimaan Jonin saapumisella, intoa varmasti on tehdä kaikenlaista näkyvää, mutta se ei aina ole realisoitunut rahan tulemisella seuran tai organisaation taskuihin niin kuin voisi toivoa.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kohta voi alkaa muuten tapahtumaan.... Tuossa on mies, jota tämä hemmetin organisaatio on tarvinnut.
Komppaan. Nykyisellä possella on ollut kohtuullisen monta vuotta aikaa saada muutosta aikaan etenkin katsojamäärien nostamiseksi, mutta aika hiljaista on ollut. Perinteitä ja historiaa ei kasvateta markkinoinnilla, mutta heikkoa tunnettavuutta ja kiinnostavaaa brändiä sitäkin enemmän. Uutta räväkkää otetta tarvitaan ja nyt on tj:nä brändäyksen ja huomiotalouden osaaja ja markkinointijohtajana toteuttajana persoona, joka ainakin aiemmin on saanut asioita tapahtumaan. Josko nyt ei enää toivota vaan tehdään.
 
Suosikkijoukkue
KK
Hei välikautelaiset! Paljonko Jukurien yleisöka oli vuosi sitten samaan aikaan? Onko välikausi vaikuttanut yleisömääriin ja onko hallilla alkanut käydä porukkaa, kun on noin komia voittoputkikin päällä?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viime kaudella tähän aikaan ka oli 1374, nyt se on 1546.

Alkukausi meni rämpiessä, ja loppupuolella syksyä Mestiksen otteluohjelma näytti loistokkuutensa: se nyt on täysin selvä, että jos on neljä kotipeliä pariin viikkoon, niin perus tuulari ei jaksa noihin kaikkiin raahautua. Mutta tuossa välissä, eli juuri silloin kun Jukurit oli lopullisesti saanut junan raiteilleen, kolmen kotipelin yleisömäärät olivat jo kelvollisia lukemia: 1817, 1665 ja 1862.Yksi yleinen myytti sanoo, että voittoputkessa oleva joukkue vetää automaattisesti paremmin yleisöä. Uudempi, Suomen jääkiekossa ajankohtainen myytti väittää, että välikauden yleisömäärät(ja joukkueen suoritukset) konttaavat. Kumpikaan ei kyllä pidä paikkaansa. Urheilun "psykologiset lait" eivät toimi niin yksinkertaisesti.

Jukureilla on nyt tasaisin väliajoin kotiottelut Sapkoa, Hokkia ja Keupaa vastaan, ja niihin peleihin voi odottaa mukavasti yleisöä, toivottavasti yli 1700 kaikkiin. Sitten tulee kyllä taas todellinen sankaritarina otteluohjelma-suunnittelun historiassa, kun Jukurit pelaa Kalevankankaalla viisi(5) kertaa 15 päivässä. Kyllähän Vesalainen pääsee heti töihin suunnittelemaan tempauksia, joilla porukka saadaan joka kolmas päivä hallille. Tai no, mikäli Jukurien voittoputki on vielä silloinkin päällä, niin luulisi sen jo olevan jonkinlainen ilmiö ja pienimuotoisen hurmoksen synnyttäjä, jolloin ihmiset tulisivat itsessään voittoputkea ihmettelemään.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Viime kaudella tähän aikaan ka oli 1374, nyt se on 1546.
Eipä ole kummoisia lukuja tulevalle liigajoukkueelle. Ikuinen turkulainen mestisjoukkuekin pääsee samoihin katsojalukuihin. Minkälaisten katsojamäärien mukaan Jukurien ensi kauden liigabudjetti on rakennettu?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä ole kummoisia lukuja tulevalle liigajoukkueelle. Ikuinen turkulainen mestisjoukkuekin pääsee samoihin katsojalukuihin. Minkälaisten katsojamäärien mukaan Jukurien ensi kauden liigabudjetti on rakennettu?
Kai se vähintään kolmea tonnia lähentelee. Aikoinaan oli muistaakseni puhetta, että 2600-2700 on ehdoton kipuraja, kuten varmasti onkin, vaikka rahaa hieman ulkopuolelta tuleekin.

Potentiaalia (ja tarvetta) olisi keväämmällä päästä yli kahden tonnin lukuihin. Tarvittaisiin vain sitä positiivista boostia ja tiettyä imagon kohotusta, jonka takia tänne on maan huippunimi hankittu. Loppujen lopuksi ero esim. Kouvolaan ei ole suuri. Kaudella 2013-14 KooKoolla oli 200 isompi yleisö ka. Tuote, josta seura on jo vääntänyt kaikki mehut (nimeltään Mestis) ei voisi Mikkelissä enää vähempää kiinnostaa.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tuote, josta seura on jo vääntänyt kaikki mehut (nimeltään Mestis) ei voisi Mikkelissä enää vähempää kiinnostaa.

Mutta nämä tämän kauden yleisömääräthän ovat olleet mikkeliläisittäin erinomaisia, joten tokkopa kyse on tuostakaan, kun ei siellä ole koskaan oikein käynyt väkeä. Mikkeli ei vain ole kiekkokaupunki.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kai se vähintään kolmea tonnia lähentelee. Aikoinaan oli muistaakseni puhetta, että 2600-2700 on ehdoton kipuraja, kuten varmasti onkin, vaikka rahaa hieman ulkopuolelta tuleekin.

Potentiaalia (ja tarvetta) olisi keväämmällä päästä yli kahden tonnin lukuihin. Tarvittaisiin vain sitä positiivista boostia ja tiettyä imagon kohotusta, jonka takia tänne on maan huippunimi hankittu. Loppujen lopuksi ero esim. Kouvolaan ei ole suuri. Kaudella 2013-14 KooKoolla oli 200 isompi yleisö ka. Tuote, josta seura on jo vääntänyt kaikki mehut (nimeltään Mestis) ei voisi Mikkelissä enää vähempää kiinnostaa.
Tarkoitatko nyt tämän hetkistä (Joulutauko) ka:ta vai mitä?

Mikkeliläis yleisö siis selvästi näyttää tulevan hallille, kunhan voittoja tulee eikä pelejä ole liikaa yhdelle viikkoa. No vaikeeta tulee olemaan ensi kaudella, kun kotiotteluiden määrä kasvaa ja muutamalla viikolla saattaa olla sen kolme peliä kotona. Toivon myös, että RD saa joukkueesta kaiken irti ja että UTJ:n haut ovat rautaa, koska tappioita tullee huomattavasti enemmän, kuin mitä Mestiksessä. Toivottavasti jengiä käy nyt Joulutauon jälkeenkin hyvin Kalevankankaalla ja mitä enemmän mennään kohti kevättä.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Loppujen lopuksi ero esim. Kouvolaan ei ole suuri. Kaudella 2013-14 KooKoolla oli 200 isompi yleisö ka.

Miksi vertailu pitää hakea tuolta kaudelta?

En tiedä miten mielekästä on verrata Mestiksen yleisökeskiarvoja viimeisten kolmen kauden välillä, koska olosuhteet ovat muuttuneet paljon. Sportin ja KooKoon poistuminen sarjasta heilauttaa yleisökeskiarvoja. Jos näitä nyt pitää jotenkin verrata niin vertailukohtana pitäisi käyttää KooKoon viime kauden yleisömäärää, jolloin saadaan molemmille joukkueille välikausi näkymään.

KooKoon viime kauden runkosarjan yleisökeskiarvo oli 2117 katsojaa. 2117 - 1546 = 571
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Ennätyskaudella 2013-14 yleisökeskiarvo oli 1737. Kyseinen kausi meni oikeastaan runkosarjan osalta täydellisessä pimeydessä ja jopa pudotuspelipaikkaa saatiin jännittää loppukierroksille asti. Tuollakin kaudella oli muutama jakso, jossa paremmalla otteluohjelmalla oltaisiin todennäköisesti ylletty vielä parempaan keskiarvoon.

Toimiston uudistusten myötä näyttää tulevaisuus vieläkin valoisammalta ja uskon että keskiarvoa saadaan vielä kohennettua. Samaan hengenvetoon on todettava että KooKoolla on ollut se 400-500 enemmän kävijöitä, joten tässä vaiheessa siinä ollaan selvästi perässä. Ensi kauden lukujen arvuuttelu on kuitenkin aika hyödytöntä. Joukkueen tulevat kärkinimet ovat pimennossa ja koko kesä on aikaa tehdä työtä kumppanit-puolella, ja kokonaiskävijämäärän eteen. Edelleen valmentajakaksikko on meille oikeastaan paras mahdollinen ja Dufvan merkitys alueen yhdistämisessä tulee olemaan suuri.

Mielestäni on realistista odottaa katsojamäärän nousevan voimakkaasti ensi kaudeksi. Toki siinä on aikamoinen jännäämisen paikka, mutta Jukurit on venynyt aiemminkin kovissa paikoissa. Se nähdään sitten ensi kaudella, mutta en tästä kaudesta vetäisi oikeastaan minkäänlaisia suuntaviivoja tulevaan.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Se nähdään sitten ensi kaudella, mutta en tästä kaudesta vetäisi oikeastaan minkäänlaisia suuntaviivoja tulevaan.
Toivon mukaan ei, mutta kyllä nämä mestis lukemat kertovat sen "yleisöpotentiaalin" joka peleissä käy. Hatusta vedettynä n. 1000 katsojaa tulee lisää keskiarvoon mestikseen verrattuna jos KooKoon ja Sportin lukemista johtopäätöksiä vedellään ja miksi ei vedeltäisi...
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Jukureiden ja Kookoon yleisökeskiarvon vertaaminen on hieman haasteellista jo pelkästää asukasmääristä johtuvista eroista. Kymenlaaksossa asuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin etelä-savossa.
Kuinka paljon kookoolla tai sportilla nousi prosentuaalisesti yleisö ka. nousun myötä? Jos Jukureiden pitää tuplata omansa, niin siihen suhtaudun kyllä hieman skeptisesti. Alkuun tulee varmasti hyvin jengiä ihmettelemään liigakiekkoa. Alkuinnostuksen mentyä tulee yleisökeskiarvo varmastikin putoamaan.
Markkinoinnilla on iso merkitys tulevalle kaudelle. Joukkue pitää saada "myytyä" Mikkeliläisille myhäilijöille sekä naapurikuntien asukkaille. Isoja asioita pitää tapahtua, että saadaa se yleisö sinne katsomaan illasta toiseen.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jukureiden ja Kookoon yleisökeskiarvon vertaaminen on hieman haasteellista jo pelkästää asukasmääristä johtuvista eroista. Kymenlaaksossa asuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin etelä-savossa.
Kuinka paljon kookoolla tai sportilla nousi prosentuaalisesti yleisö ka. nousun myötä? Jos Jukureiden pitää tuplata omansa, niin siihen suhtaudun kyllä hieman skeptisesti. Alkuun tulee varmasti hyvin jengiä ihmettelemään liigakiekkoa. Alkuinnostuksen mentyä tulee yleisökeskiarvo varmastikin putoamaan.

Näinhän se on. Kouvolan jäähalli on myös isompi, kuin Mikkelin. Pitää myös ottaa huomioon, että liigaotteluiden televisiointi on aivan eri tasolla, ja vie katsojia hallista aivan eri tavalla, kuin Mestiksen fanseat.

KooKoon yleisökeskiarvo on tällä hetkellä (17 ottelua) 3661 katsojaa eli lisäystä Mestiksen viimeiseen kauteen 1544 katsojaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös