Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 725
  • 639

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Panthersin ylivoimasta samaa mieltä. Se on surkeaa. En oikein vieläkään käsitä, miksi Barkovia pidetään maalin edessä. Menee loistavat kädet ja peliäly hukkaan. Onko joku keksinyt, että miksi hitossa?
Mielestäni sinne maalin eteen sopisi Nick Bjugstad, mutta hän on vielä loukkaantuneena marraskuun lopusta saakka. Ylivoima tosiaan todella heikkoa, yleensä kun vastustaja saa jäähyn, tuntuu että todennäköysyydet Panthers-maalille pienenevät. Kiekko ei liiku tarpeeksi nopeasti ja pelaajat yleensä kovin staattisia. Yleensä ylivoimapyöritykset päättyvät tyyliin Pirrin roiskaisuun..
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
On monia syitä siihen miksi YV-peli ei toimi, mutta suurimpana syynä on Gallant. Hänellä ei vaan ole ajatusta siitä millaista on hyvä hyökkäyspeli.. Lisäksi hän näyttää jatkuvasti antavan enemmän mahdollisuuksia jostain syystä kakkos ylivoimalleen..? Itsekkin näen Barkovin paljon mielummin pelinrakentajan paikalla oikeassa laidassa, mutta kokonsa vuoksihan hänet on tuohon keskelle pistetty. Ei huono paikka, mutta ei tule kaikki potentiaali irti. YV-pelin luovuus on käytännössä Jagrin ja Hubyn käsissä. Yksi suuri syy YV-pelin heikkouteen lienee pakeissa, jotka eivät tarpeeksi nopeasti avaa peliä ja vastustaja kerkeää blokata siniviivan. Liikaa hierotaan sitä kiekkoa. Eki alkaa hiljakselleen tajuamaan kuinka hyökkäysalueelle mennään, mutta hänkin on vasta 19-vuotias, joten suurempia ihmeitä ei voi vielä odottaa. Toivottavasti Bufyglien vielä tuohon remmiin saataisi niin homma haiskahtaisi vähän paremmalle.
 
Kulikovilta oli muuten kauden ensimmäinen huono matsi (aikaisemmin miehellä oli ainakin yksi "vaisu" matsi). Kolme kahden minuutin jäähyä. Aivan urpoa toimintaa joukkueen ensi kauden kokeneimmalta pakilta (tai eiköhän se Tallon ota kesällä 31 vuotiaan 200-kiloisen Byfuglienin jollain 12 vuoden sopimuksella sisään, niin saadaan rottakuninkaalle vähän kilpailua turhuusäänestyksissä). Mutta hyvä, että välillä nimim. @punasydän saa lisää syitä vihata miestä ja ylistää kapteeni Mitcheliä. ;)

Noh noh, ei nyt laiteta ihan hassuja asioita meikäläisen suuhun :D. Jottei jää epäselväksi, haluan korjata pari väärinkäsitystä:

- En vihaa Kulikovia, en ole myöskään tällä kaudella miestä haukkunut. Jos joku poikkeus löytyy, se vain vahvistaa säännön. Sen sijaan nopealla vilaisulla olen tällä kaudella käytännössä ainostaan kehunut Kulikovia ja ihmetellyt yv-ajan pienuutta

- Edelliseen liittyen. Jos se on Kulikovin haukkumista, että toteaa miehen olevan liian huono todellisen contender-joukkueen top2-puolustajaksi, niin sitten tosiaan syyllistyin haukkumiseen. Se on vain valitettavasti fakta. Eihän Kulikov mahtuisi kovinkaan monen tämän hetken top10-joukkueeseen kakkospakiksi. Panthersin toiseksi paras pakki Kulikov tällä hetkellä on, mutta haluaisin ajatella jengiä tähtäämässä vähän korkeammalle

- Kapteeni Mitchelliä olen kehunut lähinnä henkisestä puolesta ja kokemuksen tuomasta avusta muille, nuorille puolustajille. En pidä minään pelin maestrona, mutta osaa puolustusalueella lukea peliä. Mitchellistä sanoin, että kun UFA-markkinat ensi kesänä on aika hiljaiset pakkien osalta ja kokemusta on oltava, näen täysin mahdollisena Mitchellin jatkon. Jos parempaa on tarjolla, sisään vaan, mutta jos vaihtoehto on Mitchellin korvaaminen Petron vastuun lisäämisellä tai Mathesonilla, niin iso vaje jää takalinjoille kokemuksen myötä

Tuossa kun katselin noita vanhoja viestejäni, itselle jäi muuten sellainen fiilis, että olen aina Taccutucan kanssa eri mieltä, pahoittelut jos siinä suunnassa tuntuu sille. Pitkälti olen asioista samaa mieltä, mutta en jaksa mitään sisällöttömiä "joojoo, samaa mieltä" -viestejä kirjoitella, niin yleensä sitten nostan esille ne, mihin on jotain lisää sanottavaa. Tosin otin kyllä itseeni, kun aikaisemmin tituleerasit minua tämän ketjun Jussi Jokiseksi, ja sehän on jo todistettu, että Jokinen on vain suomalaisten paskasanko. Vitsi vitsinä.

Ikuinen sylkykuppi Huby oli kerrankin kentän paras hyökkääjä. Loistava peli häneltä! Myös Jokisen Jussi heitteli hyviä passeja monta ja muutenkin tasapainoisen hyvää suorittamista. Pappa ja Barkov sen sijaan pelasivat vähän vaisumman matsin.

Jokohan Gallant antaa tuon ykkösen olla rauhassa. Ok, maaleja tuli vain yksi, mutta onhan se ihan eri näköistä peliä, kun kentällä on hyökkäyskolmikko koko kentän alueella vs. Pirri, joka tosiaan laukoo paikasta kuin paikasta ja menee täysin laput silmillä pelin ulkopuolella hyökkäyssiniselle asti. Huberi oli alkukaudella kyllä pettymys, mutta eihän se niin huono ollutkaan, kuin oma mielipide silloin oli. Kuitenkin näkee pelin niin hyvin, että on aina osa viisikkoa.

Ekbladin slump kesti sitten siihen asti, että Taccutucca antoi palautetta. Ensimmäiset 14 peliä 1+2, +1 ja seuraavat 15 peliä 5+5, +6.
 
Katselin tuossa vähän noita edistyneitä tilastoja ja heitetään tännekin muutama huomio sieltä. Ei varmaan mitään mullistavaa tietoa kellekään, mutta kun on tylsä ilta.

- Mitchell ja Gudbranson ovat kyllä jengin pakeista peräpäätä tehotilastossa, mutta lukemat -2 ja -3 ovat kuitenkin "vain" Panthersin tasoisissa jengeissä ihan kohtalaisia varsinkin, kun kaksikolla on ylivoimaisesti eniten puolustusalueen aloituksia (Mitchellillä 191 ja Gudilla 185, kun kolmannen sijan Huberdeaulla (!!!) vain 145). Hyökkäys-/puolustusaloitusten prosentit Mitchellillä 32,98% ja Gudilla 37,92%)

- Ykkösketjulla menee energiaa myös puolustamiseen, sillä Huby ottaa tosiaan hyökkääjistä eniten aloituksia omissa, Barkov ja Jagrkin kumpikin yli 55% verrattuna hyökkäysalueeseen. Kun kerran Jagr on puolustustöistä luistava ja Huby muuten vaan paska, niin Sashan on oltava vähän yli Selke-tason. Ei vaan, kyllähän ykkönen puolustaa kiitettävästi, kun ottaa huomioon, että omalla mutulla väitän että puolustaa usein juuri vastustajan parhaimmistoa vastaan

- Ekblad ja Campbell pelaa kyllä suojattuja minuutteja. Eki ottaa yli 60% aloituksistaan hyökkäysalueella, Soupy yli 56%. Sinällään täysin ymmärrettävää, kummankin suurimmat vahvuudet juuri siellä, joten miksei?

- Koska ykkönen ja Bjugstad pelaavat niin paljon omista, alemmille ketjuille jää aika paljon hyökkäysaloituksia. Kertoo ehkä siitä, ettei Howdenit ja Brickleyt ole vielä ehkä valmiita massiiviseen puolustustaisteluun. En pidä tätä huonona asiana, vaan kasvuprosessina. Parin vuoden päästä nämä tulokas- tai "tulokas"jannut ottavat entistä enemmän roolia puolustukseen, eli parhaille hyökkääjille jää enemmän aikaa hyökätä.

- Toisaalta juuri tähän päivään on vähän harmittavaa, että kundit, jotka ottavat pääosan aloituksista hyökkäyspäässä, ovat Corsi-tilastoissa pahasti pakkasella. Mutta edelleen, kasvun tie ja rauhallinen sisäänajo nuorille on money in the bank

- Joku voisi kaivaa jonkun tilaston, minkä mukaan Bollandista on mitään hyötyä jengille. Taas vaivannut päätäni tuolla Bollandilla ja pyöritellyt päässäni, että miten ihmeessä jannusta voisi päästä eroon mahdollisimman pienellä rahallisella menetyksellä. Mutta eihän kukaan keksi mitään tapaa. Enkä ole varma, haluaako Tallon edes keksiä oman suojattinsa varalle mitään suunnitelmaa. 99,8% jääkiekkoväestähän kuitenkin tiesi jo ennen sopimuksen julkaisemista, että nyt on käsi olkapäätä myöten paskassa. Ensi kesänä buyout maksaisi vielä ~11 miljoonaa, kun reaalipalkka on 16,5m$. Itse olisin kyllä valmis maksamaan 11 miljoonaa siitä, ettei ukko täällä pelaa ennemmin kuin 16,5 että pelaa. Ongelma ei ole vain se, että Bolland kelpaa ainoastaan neloseen, mutta kun Bollandin peluuttaminen tarkoittaa Trocheckin siirtämistä pois vahvimmalta osaamisalueeltaan. Nelosen laidallahan tuo Bolly vielä voisi mennä, mutta kun paikka keskellä on sinetöity.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Tuossa kun katselin noita vanhoja viestejäni, itselle jäi muuten sellainen fiilis, että olen aina Taccutucan kanssa eri mieltä, pahoittelut jos siinä suunnassa tuntuu sille. Pitkälti olen asioista samaa mieltä, mutta en jaksa mitään sisällöttömiä "joojoo, samaa mieltä" -viestejä kirjoitella, niin yleensä sitten nostan esille ne, mihin on jotain lisää sanottavaa.

Tällaisen kuvan olen itsekin saanut, että olet sanaa mieltä monista asioista, mutta kommentoit niitä, missä sinulla on eri näkökanta ja se onkin varsin fiksua. Ja olihan tuo hieman leikkimielinen heitto tuo Kulin vihaus ja Mitchellin ihailu, lähinnä tuohon kapteenin ylistykseen vaan on hauska ottaa kantaa, kun hfboardsilla mies nähdään täysin tyhjänä painona, vaikka eihän se ihan näin ole. Mutta alkukaudesta allekirjoittanutta välillä kyllä vitutti, kun tuntui siltä, että Mitch-Gud -pari oli aina Barkovin ketjun kanssa samaan aikaan jäällä.

Mutta arvostan siis täysin panostasi tässä ketjussa (ja aikaisemmissa & todennäköisesti tulevissa) ja olethan myös top3 aktiivisempia jäseniä, eli olet niitä core-pelaajia á la Barkov, Ekblad & Bjugstad. Itse tosin tulevaisuudessa haluaisin siirtyä Olsenista Crouseksi, saa nähdä miten mies pelaa.

Mutta siis usein perustelet kantasi aika hyvin ja siten oikeudet hyvin (ne harvinaiset) eriävät mielipiteesi. Oma panokseni ketjuun on useimmiten stereotypisoiden: "Voittaminen on kivaa / häviäminen vittumaista. Gallant on paska valmentaja ja Bolland paska pelaaja. Let's go Cats!"

Puhelimella ei nyt huvita kirjoittaa enempää.
 

Louis

Jäsen
Jos Bollandin sopimus, jota on tämän vuoden jälkeen kolme vuotta/kautta voimassa, tulevana kesänä ostetaan ulos, niin Florida cap hittiin tulisi kuusi vuotta iskua $1,833,333 verran, eli kolme vuotta ylimääräistä nykyisen päälle, eli säästöä tulisi ensin kolme vuotta $3,666,667 ja sen jälkeen kolme vuotta tyhjästä $1,833,333 iskua.

http://i.imgur.com/HEbMOUh.png

Ensi kesän kuuma peruna tuo tulee olemaan. Kuka tekee lopullisen päätöksen ja ketä kuunnellaan? Eihän Bolland ole missään nimessä enää NHL-tason pelaaja, joten mielestäni se osoittaisi tervettä kunnianhimoa Panthersilta, jos Bollandin soppari ostetaan ulos niin suinkin kuin mahdollista.

Sopparista päätellen Tallon oletti saavansa erinomaisen kakkosketjun kahdensuunnan sentterin (Bolland pelaa ilman visiiriä -> iso plussa Tallonin papereissa), mutta pipariksihan tuo suunnitelma meni. Bolland läpäisisi waiverit vuoren- ellei jopa auringonvarmasti.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Bollandin kohdalla ulosostoa rauhoittanee mahdollisuus laajennusjoukkueesta, joka voisi Bollandin poimia capintäytteeksi. Sopimus itsessään oli niin hyvä kuin odotettiin olevan eli aivan kauhea.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Nyt tarjotaan yllä käsitellylle kaverille ottaa vähän roolia. MacKenzie varmaankin jättää tämän roadtripin ainakin kesken.

Harmillisia loukkaantumisia tällä hetkellä, mutta onneksi core-pelaajista vain yksi on loukkaantunut. Ja hänkin on top3 pelaajista se huonoin, jos siten voi jotain perustella. Silti, en todellakaan väheksy MacKenzien roolia tässä joukkueessa. En aivan lähtisi Potvinin junan mukaan huutelemaan miestä NHL:n parhaaksi nelossentteriksi, mutta ei hän nyt hirveän kaukana siitä tittelistä ole. Samoin Kampfer on roolissaan törkeän hyvä. Ainakin Atlanticin parhaita seiskapakkeja. Petrovic olisi saanut tällä kaudella pelata paremmin, jotta olisi ansainnut tuon kutospakin roolin, mitä hän ennen loukkaantumistaan veti. Onneksi meillä on vielä helkkarin hyvä 8. pakki, Dylan Olsen :D

Mutta joo, en ole todellakaan yllättynyt. että hävittiin taas ne 4 pinnaa Bruinsille. Sanoin itseasiassa ystävälleni 2. erän jälkeen "jes, tä on 3-1 tappio". Islandersia vastaan oli viimeksi todella viihdyttävä peli ja luulisin tämän toistuvan. Nyt tosin Capuanon joukot ovat vielä paremmin motivoituneita, kun viime kerralla ottivat 3-2 takkiin. Catsien voittoa tosin povaisi Islandersin kalenteri: kaverit pelaavat tuossa kaksi back-to-back peliä (tosin vastassa CBJ & NJD) ja Panthers-matsin välissä vain yksi lepopäivä, kun taas Catseillä on 75 tuntia / 4500 minuuttia / 270 000 sekuntia toipua tuosta tappiosta.
 
Panthersin sivuilla on joku juttu jonka mukaan seura on tehnyt kunnan kanssa sopimuksen jatkaa samassa hallissa myös tulevaisuudessa. Ei kyllä taidettu mainita, montako vuotta se sopimus on, mutta jossain Twitterissä taisi olla, että 13 vuotta.
Ehkä se sopimus on jatkossa jotenkin niinku edullisempi seuran kannalta. Eli ei taida Panthers olla vetäytymässä alueelta lähivuosina.

Florida Panthers / Sunrise Sports & Entertainment and Broward County Reach Modified Operating Agreement - Florida Panthers - News
 

Louis

Jäsen
Dave Bolland lähetettiin "condition assignment":iin korkeintaan kahdeksi viikoksi (?) AHL:aan. NHL:ssa Toronton Jonathan Bernier on tehnyt saman stintin. Jännityksellä odotamme, palaako Bolland muun kuin kiikaritehojen kanssa. Tallon kommentoi:
"We need Dave to play more minutes and regain his confidence with the offensive side of his game, so that he can help us in the second half of the season,” said Tallon.

Gallant:
"You want him to work hard, you want him to compete harder, you want him to get involved, scoring some points and playing a good, solid all-around game. It's just something to try and jumpstart him, I guess."

Rocco Grimaldi ja Corban Knight ovat nousseet ylös. Kampfer IR:lle ja vissiin Jagrillakin jotain vaivaa. Luongo maalilla Islandersia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Bobby meidän, joka olet maalissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun voittosi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös vierasjäällä, niin kuin Floridassa.
Anna meille tänä päivänä, sinun jokapäiväinen peli-ilme
Ja anna meille meidän kiekonmenetyksemme anteeksi,
joista me kuitenkin ratkaisemme,
koska olemme mulkkuja.
Vaikka saatamme meidät kiusaukseen,
päästä meidät sotkusta.
Sillä sinun on kannattajakunta ja maila ja tyrannia,
2022 asti,
Aamen.

Long story short: Panthers pelasi hyvin vajaalla kokoonpanolla, kuten yllä mainitaan. Poissa olivat siis Jagr, Bjugstad, Bolland, MacKenzie, Petrovic & Kampfer. Luongo veti ensimmäisessä erässä tähän tyyliin, ja sai siten joukkueen syttymään toiseen ja kolmanteen erään.
 
Oli vähän sellaista "sylkykuppien" ilta -tyylistä henkeä paholaisia vastaan. Jokinen oli todella näkyvä ja iski 1+1, Pirri taas on löytänyt jostain itseluottamuksensa ja tulos näkyi taululla. Ei enää sitä pakotettua vetoa ja kuskailua, vaan yksi läpiajoon ja maaliin johtanut syöttö + yksi näppärä kiekonliikuttelu muuten vaan. Viimeistelyhän oli taattua Pirriä, pienestä kulmasta ja pienestä reiästä.

Mikähän Jagrilla on? Näkee kuitenkin pelistä, ettei ihan täydessä terässä ole. Liike on vielä vähän normaaliakin kankeampaa ja viime yönä kävi paristi kontillaankin täysin itsekseen. Tosin, toinen niistä oli selvästi harkittu teko. Ensin kyljelleen, raihnaisen näköisesti ylös, polviltaan pienet veivit ja ukon ohi, takaisin pystyyn ja game on. Onneksi tuo körmy pystyisi pelaamaan tuolla tasolla varmaan vaikkei jalka liikkuisi yhtään. Ja jälleen pitää kehua Huberdeauta, ei niin paljoa pelaa kiekollisena, mutta takakarvaa, antaa helppoja syöttöjä ja tekee screenejä. Todella paljon pieniä asioita oikein. Plussaa myös rystypuolen golfsvingistä, joka ei tosin mennyt maaliin.

Cubano sitten näköjään haluaa jatkaa täällä. Eipä huoleta enää yhtään, vaikka Montoya olisikin maalilla. Ainoa kysymysmerkki on, missä vaiheessa se nolla menee rikki, kun ei näköjään saa millään nollia pidettyä. Tällä kaudella seitsemän starttia, päästetyt maalit: 1, 2, 2, 4, 1, 1, 1. Vain kertaalleen jääty ilman pisteitä.

Kaikkiaan, Catsit ovat tällä hetkellä ehdottomasti HOT-listalla. Nytkin kaatui yksi päävastustajista pudotuspelitaistossa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Joku tuossa Panthersin pelaamisessa saa tällä hetkellä mielen synkäksi. Joukkueessa on liikaa alisuorittajia ja sellainen positiivinen ilme puuttuu.

Tällaista tuli kirjoiteltua tasan tarkkaan kolme viikkoa sitten ja hommahan on ollut yhtä voittokulkua sen jälkeen. 11 peliä, 8 voittoa, Jokisen Jussi on siirtynyt sisäisen pistepörssin kärkeen ja on heittämällä ylittämässä viime kauden pistesaldonsa. Komea börsa taas viime yönä ja pelihuumori näyttäisi olevan Kalajoen jätkällä tapissaan. Jagr tosiaan on hieman hyytynyt ja koko ykkösketju ehkä vähän viilentynyt siitä alkukauden ilotulituksesta. Toisaalta - kuten edellä on nostettu esiin - Huberdeau on parantanut peliään ottelu ottelulta, vaikka se ei vielä pisteissä näy. Samalla alemmat ketjut ovat ottaneet lisää vastuuta tehoilusta Barkovin nollatessa illasta toiseen NHL-tähtiä. Rielly Smithin maalijyvä on joukkueen syvyyden kannalta elintärkeä. Jo se, että Smith pysyisi tuolla omalla 40-50 pisteen tasollaan, olisi mukava boosti middle6-tehoille. Ja mainitaan nyt vielä Logan Shawn ennakkoluuloton saapuminen isoille areenoille. Vielä kun saataisiin Nick Bjugstad takaisin kehiin, niin tilanne hyökkäyksessä olisi luonnollisesti entistä parempi.

Huby-Sasha-Jagr
Jokinen-Bjugstad-Smith/Shaw
Pirri-Trocheck-Smith/Shaw
Howden-MacKenzie-Brickley

Kysymysmerkkejä Jagrin jaksaminen ja Shawn todellinen taso. Bollandin voi puolestani haudata Portlandiin ja nostaa sitten ratkaisemaan Stanley Cup -finaali.

Puolustus nojaa ehkäpä edelleen hieman liikaa maalivahtien loisto-otteisiin ja onneksi Luongoa lepuuttava Big Cubano on vastannut huutoon esimerkillisesti. Aaron Ekblad ei ainakaan vielä osoita merkkejä toisen kauden kirouksesta ja mitäs tuollainen parrakas aikamies niistä välittäisikään - jätkä sen kun porskuttaa 0.5 PPG -tahdilla. Kulikov on ilmeisesti viime aikoina pelannut Ekin vierellä ja ainakin Devilsia vastaan nähtiin kokenut kolmospari Campbell-Mitchell. Ei tullut peliä katseltua ja töiden takia on muutenkin jäänyt otteluiden valvominen vähiin, joten mielelläni kuulisin hieman Gallantin pakkipeluutuksesta viime aikoina. @Taccutucca @punasydän ?

Hienoa aikaa eletään, kun Floridan herruudesta on oikeasti todellinen kamppailu käynnissä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Viime yönä itse katsoin ensimmäisen erän ja sitten ajattelin "Ei saatana, tästä tulee varma voitto. Eipä tässä tarvitse omalla katsomispanoksella joukkuetta boostata" -ja kävin sitten nukkumaan. Harvemmin on ollut tällainen luottamus joukkuetta kohtaan.

Mutta joo, mainioita huomioita tuossa yllä, Huberdeau on parantanut peli peliltä ja se on hyvä juttu kevään otteluita varten. Jagrin taso on taas laskenut ottelu ottelulta, Devilsiä vastaan tosin on pakko mainita, että mies oli ollut kuumeessa ja viettänyt kolme päivää hotellihuoneessa treenaamatta lainkaan.

Ei tullut peliä katseltua ja töiden takia on muutenkin jäänyt otteluiden valvominen vähiin, joten mielelläni kuulisin hieman Gallantin pakkipeluutuksesta viime aikoina. @Taccutucca @punasydän ?

Pakisto toimi Petrovicin loukkaantumisen jälkeen pitkään muodossa:

Kampfer-Ekblad
Kulikov-Gudbranson
Mitchell-Campbell

ja kun Kampferkin meni loukkaantumaan, niin veteraanipari pysyi, mutta kaksi muuta paria olivat muodossa:

Kulikov-Ekblad
Olsen-Gudbranson

Olsen on parantanut huomattavasti viime kaudesta ja hienoa, että joku oli ottanut niitä kehitysaskeleita, kun Petrovic ei oikein siinä onnistunut, ainakaan "tarpeeksi" hyvin. Oikeastaan puolustuksessa herrat Kulikov ja Gudbranson myös huomattavasti paransivat viime kaudesta, samoin Kampfer viimeisimmissä peleissään, vaikka mies onkin jo 27v papparainen.

Tässä tuleekin ensi kaudelle vakavaa mietintää Tallonilla. Pitääkkö Kulikov, vaiko ei pitää. Mies on oikein mainio kolmospakki, ja tällä kaudella hän on pelannut nelospakkimme Gudbransonin vieressä varsin mukavasti. Toisessa parissa mies on johtava puolustaja, mutta pystyyhän hän pelaamaan ykkösparissa, jos vierellä pelaava kaveri on kapelimestarina.

Mutta jos miehen kanssa ei saada maltillista sopimusta aikaan (aikaisempi 3v sopimus oli muodossa 4m 4,5m 4,5m eli caphit 4,33m eli nyt on luvassa tuota korkeampi sopimus. Lisäksi mies on 2017 kesällä vapaa agentti ja mies on sen kesän vapaista pakeista nuorimpia, eli miehelle voi antaa pidemmän sopimuksen, kuin jollekin lihavalle Byfuglienille (jonka agentti tosin vaatii 8 vuotta 55 miljoonaa)) ei miestä ole pakko joukkueessa pitää. Silloin tosin hänelle tarvitaan ehdottomasti korvaaja, en todellakaan usko, että Mike Matheson kykenee häntä korvaamaan.

Hfboardsilla oli juuri juttua, että Ryan Johansenin saisi 1st round pickillä ja top4-puolustajalla. Mielestäni tuo pyyntö on aivan liian vähän Johansenin kaltaisesta 23v tähtipelaajasta, mutta jos tämä on totta, niin Kulikov + 1st round pick heti sinne! Mutta todennäköisesti kyseessä on pelkkä jonkun miestä arvostamattoman kaverin huhu. Mutta kelatkaa, jos hyökkäys olisi tulevaisuudessa esim:

Huberdeau-Barkov-Johansen
Crouse-Bjugstad-Grimaldi/Pirri (jommankumman luulisi jossain vaiheessa poistuvan joukkueesta)
Jokinen-Trocheck-Smith
Nelosella ei sinäänsä ole väliä, sinne kyllä löytyy pelaajia

tai jotain tuonkaltaista. Olisi aika_moista.

Niin ja pakko viellä heittää pienet propsit Gallantin suuntaan, hyvin on saanut joukkueen voittamaan pelejä, vaikka onkin koirankopittanut Brickelytä sun muuta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Silloin tosin hänelle tarvitaan ehdottomasti korvaaja, en todellakaan usko, että Mike Matheson kykenee häntä korvaamaan.

Kiitos selvityksestä. Ilmeisesti veteraanipari on toiminut ja onhan tuossa selkeä roolijako ja kokemusta kevyet 1900 NHL-ottelua. Pakkien peluutus näyttäisi olevan hyvinkin tasaista ja Campbell kellottaa edelleen sinne 20 minuutin pintaan joka matsissa.

Kyllähän tuonne joukkueeseen tulevaisuudessa tarvitaan se toinen huippupakki Ekbladin rinnalle. Kulikov ja Gudbranson kyllä menevät kakkosparissa, mutta ovat myös omissa papereissani ns. expendables. Gudbranson tosin ilmeisesti hyvin vahvasti Talloninkin suunnitelmissa vielä tulevaisuudessa. Eihän siinä, onhan kyseessä fyysinen ja suht hyvin liikkuva nuori puolustaja.

Kun sitten farmiin kurkistelee, niin vetää mielellään päänsä pois todella nopeasti. Matheson on ainakin tehojen puolesta ja loistavan training campin jälkeen ollut pettymys. Vain 8 pistettä 22 ottelussa, joskin +/- on joukkueen paras. Onkohan sitten ruvennut tosissaan kehittämään tuota oman pään pelaamistaan ja hyökkäyspään tehot ovat siinä kärsineet? Mitään muuta mainittavaa ei Portlandista sitten löydykään. MacKenzie Weegar on kyllä matkalla piste-ennätykseensä, mutta kyseessä on todella pitkän tähtäimen projekti. Josh Brown on lähetetty ECHL:ään eikä oikeastaan minkäänlaista hajua kaverin otteista siellä.

Kysymys kuuluukin siis, mistä se puolustaja löytyy. Vaikka yllä mainittu Johansen-treidi olisikin pelaajia suoraan verraten kannattava, tekisi Kulikovin lähtö puolustukseen todella syvän loven. Petrovicin kehitykseen jaksan uskoa edelleen, mutta se peliä pyörittävä ja avaava nuori Brian Campbell tuonne pitäisi jostain naarata. Matheson saattaa sellaiseksi kehittyä, mutta ei vielä ensi kaudella.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Lainaamallasi kohdalla en siis meinaa, ettei Matheson kehittyisi koskaan Kulikovin tasoiseksi pelaajaksi, itse uskon miehen pienestä tämänhetkisestä slumpistaan huolimatta kehittyvän juurikin Ekin vierelle pelaamaan niitä isoja minuutteja, juuri tuollaiseksi Brian Campbellin kaltaiseksi veijariksi. Mutta se ei tapahdu siis vielä ensi kaudella, siihen on vielä paljon aikaa. McCoshen myös omaa suuret odotukset minun suunnalta. Mutta hän vastaa (tai on vastaamatta) niihin vasta, kun aikaa on kulunut. Paljon.

Nyt ensi kaudelle vasenkätistä puolustajaa kun katsoo Mitchelin ja Soupyn korvaajaksi, niin kyllähän siinä ihan pakolla iskee silmä Dan Hamhuisiin. Olisi kyllä mukava nähdä mies luutimassa täällä, lisäksi omaa hieman johtajuutta, taklaa viihdyttävästi ja osaa avata peliä. Suurimman huomion luulisi kuitenkin vievän herrat Byfuglien, Goligoski ja Yandle, joten Hamhuisin voisi saada ihan kohtalaisella sopimuksella sisään, etenkin kun viime Free Agencyssä oli vähemmän puolustajia tarjolla, mutta hekin saivat kohtuulliset sopimukset (Green entinen 30+ maalin mies & kaksi yli 70p kautta 3x6m, Franson 2x3,325m).

Sitten jos Hamhuisia ei syystä tai toisesta tähän joukkueeseen saada kiinnitettyä, niin jokin perversio itselläni on tuohon Roman Polakiin ja ei todellakaan haittaisi, jos mies täällä pelaisi. Vaikka onkin oikeakätinen.

Härskeintä tässä nyt vaan on se, että jos Tallon ottaa heti Soupyn sopimukselle korvaajaan Dustin Byfuglienista. Kahdeksan vuotta 6,875 caphitillä olisi todella suuri riski. Mielummin vaikka viisi vuotta 7 miljoonan caphitillä. Jos (/kun) mies hajoittaa pelityylillään itsensä, niin hänen sopimusta on todella hankala siirtää mihinkään seuraan. 35 miljoonan bruttotulot NHL:n halvimmalla verotuksella, olisi hienoa jos mies tarttuisi siihen. Uskon tosin Dustinin itse tietävän, että ei hän tule pelaamaan ainakaan samalla intensiteetillä silloin 38-40 vuoden iässä.

Tietyllä tapaa hänen hankkiminen Floridan lämpöön olisi kuitenkin tietyn tyyppinen statement. Tähtipelaaja. Kaksi 53 pisteen kautta ja yksi 56 pisteen kausi takana. Matkalla n. 55 pisteen kauteen tällä hetkellä. Tehnyt jokaisella (pl. 25 ottelun tulokaskausi, 66 ottelun loukkaantumisen rikottama kausi ja 43 ottelun tynkäkausi) kaudella 15+ maalia. Lisäksi helvetin pelottava veijari, ja miehestä olisi ylivoimalla kyllä hyötyä joko laukojana tai maskipelaajana.

2-3 näitä core-puolustajia nyt on täällä. Gudbransonista ja Ekbladista ei ainakaan Tallonin aikana luovuta, Kulikovista en ole aivan varma (ja tähän liittyy mm. illuminati ja se, ettei mies ole Tallonin varaama), itse todellakin pitäisin miehen täällä, tosin en aivan yököttävällä sopimuksella.

Mutta Ekblad... Eki tuossa pari päivää sitten sanoi mm.

Aaron Ekblad kirjoitti:
There's no doubt that hard work has definitely paid off getting to play in the NHL, but there's never a time you want to let that guard down or you don't want to work hard. Day in and day out, you have to continue to work hard. It's not Years One and Two where you leave your legacy on the game, it's the years Jagr is playing, Willie Mitchell, Brian Campbell are playing; they're leaving a legacy on the game.

They've won Stanley Cups and that's what I want to do. I want to help my team and contribute to winning a Stanley Cup. I want to win multiple Stanley Cups and I pray to God that's with Florida because I love the team, love the organization and I think we have a really opportunity to do great things.

Helvetin hienoa kuulla mieheltä jotain tuollaista. Nyt ainakin herrat Huberdeau, Bjugstad ja Ekblad ovat julkisesti sanoneet, että haluavat tosiaan pysyä tässä joukkueessa ja menestyä. Tärkeitä palasia jokainen. Se vaan, että omaan mieleen ei muistu ainuttakaan samankaltaista kommentia Sashan suusta. Toivottavasti mies oikeasti viihtyy Floridassa ja haluaa pelata täällä, mieluiten loppu-uransa. Catseissä pelaamisessahan on hyvinä puolina Barkovin kannalta mm. se, ettei mies joudu turhan suureen spottivaloon, vaan saa rauhassa pimentää muiden joukkueiden tähtisenttereitä ilman Toronton kaltaista "hei, sää puolustat kyllä ihan helvetin hyvin, mutta et tee tarpeeksi pisteitä - kansan pitää lynkata sinut" mediaa, jossa jokainen pitää aina ottaa jollain tavalla hampaisiin, jotta saadaan klikkihuorattua lisää lukijoita umpipaskoille artikkeleille.

Huonoina puolina on taas mm. se, että mies ei saa koko NHL:n tasolla varmaan koskaan ansaitsemaansa arvostusta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, tänään on hfboardsia varten hieno Star Wars -tyylinen GDT. Varsinkin kokoonpanoissa on käytetty luovuutta:

Hub Solo - Jedi Master - Yoda 68
Jussi The Force - Tro-Koon - Boba Smith
Pirri Adi-Mundi - Jedi Knight - Shaw
Qui-Gon Howden - R2D2 - please let it be Brickley

Darth Kuli - Obi-Ek Kenobi
Red 4 - Gudbacca
Soup - "C"-3PO

Lou Skywalker
Monty

Koko GDT on luettavissa tästä
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
5-4-rankkarivoitto Canuckseista, Barkovin kikkojen avulla. Nyt YV toimi hyvin, kaksi neljästä YV:stä tuotti maalin. Pappa Jagr viimeisteli tosiaan tuon ekan YV-maalin Barkovin syötöstä, ja nousi ohi Marcel Dionnen kaikkien aikojen maalilistalla yksin neljänneksi. Jagr myös järkkäsi hienosti tuon Ekbladin YV-maalin. Hyökkäyspäässä oli mukavaa tehokkuutta kaiken kaikkiaan, kun jopa Thornton sai maalitilin auki. Trocheckilta myös hieno maali.

Syy, miksi Canucks sai kuitenkin pisteen, oli sekava puolustus ja Luongon kaksi heikkoa erää maalissa. Esimerkiksi tuossa 4-4-maalissa, mitä tekee Olsen? Oleskelee laidassa, eikä millään ehdi mukaan puolustamaan Gudbransonin kanssa. Gudbranson taas ei edes yritä blokata syöttöä, ja pelaa itsensä täysin ulos tilanteesta. Olsen-Gudi-pari mokasi 3 maalia, onni että Petrovic palaa seuraavaan matsiin. Campbell-Mitchell -parin voisi myös erottaa.. Uskon puolustuksen paranevan ensi matsiin.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Panthersin sivuilla on joku juttu jonka mukaan seura on tehnyt kunnan kanssa sopimuksen jatkaa samassa hallissa myös tulevaisuudessa. Ei kyllä taidettu mainita, montako vuotta se sopimus on, mutta jossain Twitterissä taisi olla, että 13 vuotta.
Ehkä se sopimus on jatkossa jotenkin niinku edullisempi seuran kannalta. Eli ei taida Panthers olla vetäytymässä alueelta lähivuosina.

Florida Panthers / Sunrise Sports & Entertainment and Broward County Reach Modified Operating Agreement - Florida Panthers - News

Ehkä kannattais alkaa harkitsemaan muuttoa.

Floridan kotipelejä kun katsoo, niin tavallaan iskee jonku sortin myötähäpeä. Ei pelin tasosta, pelaajista, tai muistakaan ottelutapahtumiin liityvistä asioista, vaan yleisömääristä.

Tarkempia katsojalukuja en ole mistään tarkastellut, mutta aika tyhjiltä näyttää lehterit kameran kautta minun silmissä. Ei varmaan pelaajillekkaan ole mukavaa pelata tyhjille katsomoille.
 

Apheu

Jäsen
Tarkempia katsojalukuja en ole mistään tarkastellut, mutta aika tyhjiltä näyttää lehterit kameran kautta minun silmissä. Ei varmaan pelaajillekkaan ole mukavaa pelata tyhjille katsomoille.

Kapasiteetti on noin 19 000 katsojaa. Peruspelissä on se 10 000 - 14 000 katsojaa, jotain Rangersia ja Leafseja vastaan sitten vähän enemmän. Eihän tuo nyt hyvältä näytä, kun normaalisti vain hieman reilu 50% kapasiteetista on täytetty. Toisaalta taas peleissä on kuitenkin porukkaa yleensä melkeimpä sen verran, kuin Hartwall olisi täynnä, joten kyllä siellä sinänsä ihmisiä on. Tiedä sitten paljonko on niitä bisnespaikkoja, joihin ei sitten oikeasti ketään tulekaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tarkempia katsojalukuja en ole mistään tarkastellut, mutta aika tyhjiltä näyttää lehterit kameran kautta minun silmissä. Ei varmaan pelaajillekkaan ole mukavaa pelata tyhjille katsomoille.
Ja aina kun halli on likipitäen täynnä, vastustajana on sitten Chicagoa, Detroittia tai muuta perinteikästä seuraa gloryhunttereineen (ei provo). Toi Panthersin jengi ansaitsisi kyllä yhtälailla täyden hallin kuin vaikka Floridasta myöskin kotoisin oleva Tampa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kyllä niitä gloryhunttereita tulee hallille, sitten kun joukkue rupeaa menestymään. Yleisömäärä ei tule kateille olemaan mikään ongelma, omistuspohja on niin jumalattoman hyvällä mallilla, että heitä ei tämä haittaa lainkaan. Itse menestyksen saaminen ja ansaitseminen on kissoilla suurin haaste.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Juuri näin kuten Taccutucca yllä mainitsee. Ja onhan se ihan inhimillistä, että kun joukkue on ollut enemmän tai vähemmän paska vajaat 15 vuotta, niin ei ne katsojat yhdestä voittoputkesta vielä hallille palaa. Mutta palaavat kyllä kun menestystä tulee, alueenahan tuo South Florida on aina ollut hieman gloryhunter painotteinen, joten ei tämä nykyinen tilanne asiasta tietäville mikään yllätys ole. Pohjoisesta tuppaavat tulla lomailemaan lämpimään näin joulun tienoilla, siksi aina nämä ns. holiday pelit ovat automaattisesti sell out.

En löytänyt enää artikkelia missä vertailtiin alkukauden lukuja n. 20 ottelun kohdalla vs. viime kauteen. Huomasinpahan mielikseni, että katsojia oli sillä hetkellä n. 80 000 enemmän kuin viime kaudella vastaavalla hetkellä. Ihan hyvin, kun otetaan huomioon n. 10 kotipelin otanta. Koko ajan tapahtuu nousua, se on pääasia.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ensi syksynä jos ja kun tulee keskiseen Floridaan (Tampa Bay) asiaa niin sitähän on lähdettävä niemenkärkeen katsomaan sitä ihmettä, kun suomipoika pelaa ykkösketjun sentterinä. Onkohan joku käynyt siellä? Tampassa kuulemma Lightning näkyy ja kuuluu hyvin (pun not. int.).

Jotain tässä nykynuorisossa on, kun tulee Barkovin ja Ristolaisen kaltaisia johtajia, kaiken huippuna Laine, joka on snaipperi. Ei oo ollu ennen tapana.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kopsaan nyt suoraan odotetun kokoonpanon Panthersin nettisivuilta, kun tabletilla ei ite jaksa kirjoittaa.

PANTHERS
Jonathan Huberdeau - Aleksander Barkov - Jaromir Jagr
Jussi Jokinen - Vincent Trocheck - Reilly Smith
Brandon Pirri - Derek MacKenzie - Logan Shaw
Quinton Howden - Corban Knight - Shawn Thornton

Brian Campbell - Erik Gudbranson
Dmitry Kulikov - Aaron Ekblad
Willie Mitchell - Alex Petrovic

Roberto Luongo
Al Montoya

Bjugstad ja Kampfer yhä poissa & Brickley koirankopissa. Bjugerilla muuten loukkaantumisen syytä vähän tarkennettu: mies ilmeisesti kärsii hieman kroonisen kaltaisesta migreenistä. Aika vitun perseestä sellainen. Sympatiat miehen suuntaan.

Mäccäri tekee paluun kolmosen keskellä, kun Bollandille taas taisi tulla joku pikku loukkaantuminen farmistintin aikana.

Petrolle myös paluu ja toivottavasti mies parantaa kapteenin peliä samalla. Puolustuksessa oikeastaan jokainen pakkipari kyllä sytyttää allekirjoittaneen tietyllä tavalla. Etenkin Soup-Guds.

Hassua istuttaa tosiaan nuorta Brickleytä, mutta toisaalta Thornton juuri nosti maaliputkensa yhden ottelun mittaiseksi ja ilmeisesti sitä on tarkoitus tässä matsissa pidentää.

Seiskalta alkaa duuni, mutta täytyypä katella jaksaako tässä valvoa ottelun. 2:38 tippuu kiekko BB&T Centerillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös