Philadelphia Flyers 2015–2016

  • 262 377
  • 1 112

Crank

Jäsen
Enpä olis uskonu, että voittoon kykenevät nousemaan, kun puolivälissä peliä oli saatu vain 3 laukausta Wardille. No viidennellä kudilla tulikin sitten jo kavennus, mutta siitä huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
Flyers/RM
Streittiä oltiin yritetty kaupata ennenku laitettiin Loukkaantuneiden listalle. Mutta hyvä näinkin että gosti saa ylhäällä pelejä alle.
Ja ainakin ensivuonna noitten pakkilupausten sisään ajo on helpompaa kun siellä loppuu sopimukset Schenn,Medvedev,Manning,Gudas
Ja seuraavana vuonnakin Streit,Del Zotto,Shulzt.
Kommentoikaa toki ketkä saavat jatkoa. Ja ainahan voi tapahtua kauppoja. Ja amacille ei varmaan jää muuta ruutua kuin ulososto. Sellanen hirvisopimus on ettei taida muuten eroon päästä. Vai karaiseeko ahl hänestä löysät pois, tuskin.

Kyllähän Morinista omanpään haalarimies saadaan. Vahva ja ulottuva peruspakki. Saa nauraa, mutta Tulee viiden vuodenpäästä pelaamaan alivoimaparissa Provorovin vierellä.

Onhan sitä ilmoille heitelty että nyt olis giruulla kova tradevalue koska vielä ei olla conterdereita ja claude alkaa pikku hiljaa ikääntyä. Järjellä ajateltuna onhan siinä pointtinsa. Ei oikein millään muulla
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Streittiä oltiin yritetty kaupata ennenku laitettiin Loukkaantuneiden listalle. Mutta hyvä näinkin että gosti saa ylhäällä pelejä alle.
Ja ainakin ensivuonna noitten pakkilupausten sisään ajo on helpompaa kun siellä loppuu sopimukset Schenn,Medvedev,Manning,Gudas
Ja seuraavana vuonnakin Streit,Del Zotto,Shulzt.
Kommentoikaa toki ketkä saavat jatkoa. Ja ainahan voi tapahtua kauppoja. Ja amacille ei varmaan jää muuta ruutua kuin ulososto. Sellanen hirvisopimus on ettei taida muuten eroon päästä. Vai karaiseeko ahl hänestä löysät pois, tuskin.
Noista neljästä äijästä, Schenn, Medvedev, Manning, Gudas, jos nyt pelillisesti pelkästään näkemääni arvioin, niin jatkoa ainakin kaksikolle Gudas ja Medvedev. Kaksi muuta kaveria tunnetaan lähinnä heikohkosta puolustuspelistä joka näkyy (joskus käsittämättömien) virheiden määrässä.

Onhan sitä ilmoille heitelty että nyt olis giruulla kova tradevalue koska vielä ei olla conterdereita ja claude alkaa pikku hiljaa ikääntyä. Järjellä ajateltuna onhan siinä pointtinsa. Ei oikein millään muulla
Giroux'n treidaamisesta voisi jauhaa monen monta sanaa, mutta totuus on, että kaikilla Stanley Cupin voittaneilla jengeilä on melkeinpä ollut eliittitason (johtava) ykkössentteri, mutta ei välttämättä ykköspakki. Giroux on nyt näinä vuosina fyysisesti elämänsä parhaassa kunnossa, ehkä jopa pelillisestikin, vaikka tämä ei nyt aina ole esiin päässyt joukkueen heikon suorittamisenkin vuoksi. Vaatii sen toisen huippuotteilla jauhavan kaverin (ehkä toki kolmannenkin) ketjuunsa, jonka jälkeen voitaisiin puhua yhdestä maailman parhaista hyökkäävistä pelaajista. Toki nytkin voidaan sitä keskustelua ihan hyvin käydä.

Eliittisentteriä ei ole helppo saada nykyään edes varaamalla korkealta aina. Enkä näe oikein mahdollisuuksia, että treidissä jossa Giroux lähtee pois, Flyers jäisi voittajaksi. HFBoardsin puolella oli puhetta siihen tyyliin, että Giroux'n parhaat vuodet menisivät hukkaan tämän rebuildingin ja heikon cap-tilanteen keskellä. Sen aika näyttää. Mutta ehdoton EI Giroux'n treidaamiselle. Toki ymmärrän, että yksittäinen toimittaja tällaista nosti esiin. Ja toki spekulaatiot eivät koskaan ole haitaksi. Flyersilla on Giroux'ssa huippusentteri jonka kanssa voi hyvinkin voittaa Stanley Cupin, mutta muun joukkueen pitää olla valmis myös ottamaan oman roolinsa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sotken oman lusikkani tähän Girouxin huhuun, sallitte sitä tai ette. Flyersin ei todellakaan kannata lähteä kauppaamaan giruuta pois. Nykyään on vaikea saada mistään huippusenttereitä, varsinkaan treidien avulla ja jos tuommoinen ase joukkueessa on niin siitä täytyy pitää kiinni kynsin ja hampain! Blues on ollut monta vuotta ilman ykkössentteriä ja se näkyy, joukkue on etsinyt sitä kuumeisesti ja hankki Stastnyn isolla pahvilla, vaikka tästä ei ykkössentteriksi olekaan. Nashvillen joukkue on muuten hyvä, mutta puuttuu se ykkössentteri ja tämmöisen hankkiminen on liki mahdotonta, jos semmoinen joukkueessa on ei siitä päästetä irti. Dallas tulee ainoana allekirjoittaneelle mieleen minne on pystytty hankkimaan tredin avulla kärkisentteri, oikeastaan kaksi jopa, mutta eipä tule muita seuroja mieleen. Ja kuten Jyyd yllä sanoi, eliittisenttereitä ei ole helppoa saada edes varaamalla korkealta joten varaaminenkaan ei ole oikotie onneen. Flyersin tulee pitää kiinni Claudesta niin kauan kuin tämä on tyytyväinen Phillyssä. Tai muuten voi käydä hyvinkin niin, että joukkue on 3 - 5 vuoden päästä samassa tilassa kuin Blues tai Predators, muuten contender, mutta ei sitä eliittisentteriä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tai muuten voi käydä hyvinkin niin, että joukkue on 3 - 5 vuoden päästä samassa tilassa kuin Blues tai Predators, muuten contender, mutta ei sitä eliittisentteriä.
Tämä on itseasiassa ihan realismia, että Flyers on noussut jonkinasteiseksi contenderiksi hyvien (etenkin pakki) varausten ansiosta juurikin tuon aikaikkunan kohdalla. Sitten kun oltaisiinkin siellä "almost ready" -vaiheessa, mietitään että hemmetti kun piti treidata toi fanien rakastama ykkössentteri veks. Ja tilalle saatiin kaksi hyvää pelaajaa, joista toinen floppasi melko pahasti (tyyliin Lecavalier) jo pari kautta sitten ja noilla varausvuoroillakaan ei ihan tuohon sentterijackpottiin osuttu vaikka hyviä pelaajia ovatkin.

Jatkaen vielä tuota @Walkin hyvää jatkoa tälle pohdinnalle, eliittisenttereitä harvakseen saa tosiaan treidaamalla. Ja kun Predatorsinkin kohdalla toi kova 1C puuttuu, sitä ei helposti saa vaikka varaisi joka vuosi ykköskierroksen TOP10:ssä. Jos mietitään että näitä Crosbyn, Toewsin tai Tavaresin kaltaisia pelaajia ei kuitenkaan enää joka draftista poimita, saa jonkin verran aikaa odottaa, että se franchise-sentteri osuu kohdalle. Ja näitä samoja kavereita koittavat saada muutkin jengit, kuin esim tuo Preds. Tietysti sitten on näitä uskomattomia löytöjä a'la Datsyuk (6th rnd #171), mutta niissä puhutaan sitten joko scouttien uskomattomasta silmästä ja hausta, tai tuurista, tai näiden kaikkien tekijöiden kombinaatiosta.

Nyt on se aika Flyers-faneilla kun täytyy vain malttaa, ja olla kärsivällisiä. Siellä on tosiaan kovan luokan pakkilupauksia tulossa muutaman vuoden sisään (näistä jo Ghost voi ajaa täksi kaudeksi lopullisesti sisään). Tähän päälle hyökkääjälupauksista kirkkaimpana Konecny, ja sitten enemmän ja vähemmän hyvää syvyyskamaa, maalivahtiosastollakin. Mitään ei rakenneta päivässä, tai kuukausissa, se ottaa useamman vuoden. Nyt näyttää kuitenkin valoa olevan tunnelin päässä siitä, että nämä Flyersin prospectit kykenevät jopa tekemään oransseista aikanaan kovankin contenderin. Tähän suunnitelmaan kuuluu tietysti olennaisena osana hyvä ykkössentteri ja kapteeni (Giroux tässä tapauksessa). Haluaisihan sitä menestystä heti, mutta useiden virheliikkeiden jälkeen suuntaa joutuu joskus korjailemaan, kuten Hextall mielestäni hienosti on jo tehnyt.

En muuten pystyisi kuvittelemaan millaista olisi, kun oma suosikkipelaaja roudattaisiin jonnekin Bostoniin treidin seurauksena..
 
En muuten pystyisi kuvittelemaan millaista olisi, kun oma suosikkipelaaja roudattaisiin jonnekin Bostoniin treidin seurauksena..

Ai niinkuin viime kesänä?`

BTW , ensi kesälle löytyy 9 varausvuoroa. Ja uskoisin että Hexy pelimiehenä onkii sen kahdesta kolmeen vielä lisää, joten olenkin luottavainen ensi vuoden draftiin , nyt jo hyvin tiedossa että siellä saattaa olla hyvinkin 5-8 vuoroa top100 sisällä. Noista sitten tulee ne täyte ukot tämän hetkiseen runkoon noin viidessä vuodessa.
 
No kyllä tässä oikeastaan tietyissä matseissa on tullut Zaciä ikävä...

Muotoilin asian ehkä väärin. Tai oikein muotoiltu mutta pohjimmainen tarkoitus meni harakoille. Itsellänikin siis siirtyi lempipeluri viime kesänä Bruinssiin ja täällä myös haikeudella katsotaan Rinaldon menoa . Itse olen myös ikävöinyt molempia waiverseissa menetettyjä , Sestositoa ja Porteria. Myös Gagnerin tilalla voisi olla Downie. Umbergerin tilalla Hartnell. Oikeastaan kun miettii, Flyers on muuttunut aika radikaalisti viimeisen 5 vuoden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kyllähän tästä aika tylsä loppukausi tuli kun alkaa olemaan jo ennen joulukuuta selvillä, ettei pudotuspelikiekkoa pelata. Viime yönä saatiin Senatorsia vastaan yksi osoitus tästä, ei vain riittänyt vaikka yritystä olikin. Suurin ongelma on jo moneen kertaan haukuttu puolustus, jonka kiekollisuus ja peliäly eivät vain riitä pelin käynnistämiseen omista tai paineen ylläpitoon hyökkäyssinisellä. Kuvaavaa on, että Del Zotto on tällä hetkellä Streitin poissa ollessa selkeä ykköspakki. On kehittynyt ja monipuolistunut, mutta onhan liigassa joukkueita, joissa mies joutuisi taistelemaan top4 roolista. Gudaskin on pelannut viime ajat kärkiparin minuutteja vaikka ideaalitilanteessa olisi se kolmosparin jyrä. Kun lisää vielä Manningin ja Gostisbeheren tietynlaisen oppirahojen maksun sekä Schennin ja Schultzin tasapaksuuden tai paskuuden, riippuu keneltä kysytään, niin eihän tämä hyvältä näytä. Nuorukaisten aktiivisuutta ja pelirohkeutta on sentään ollut mukava seurata. Varsinkin Gostisbeheren touhussa on paljon hyviä elementtejä jo nyt. On napannut aivan ansaitusti paikan ykkösylivoimasta.

Hyökkäyksessä on taas aikalailla yksi ketju, joka kykenee edes suht säännöllisiin tehoihin ja nämäkin hakisivat edelleen sitä kolmatta lenkkiään. Vuoron perään ovat muut käyneet vetämässä toisessa laidassa 0+0:aa. Viimeksi Schenn on yrittänyt, olla jokin ihmeen taitohyökkääjä ja pelinrytmittäjä, paino sanalla yrittänyt, kun tämän pitäisi pyrkiä suoraviivaiseen ja fyysiseen peruspeliin antaen parempiensa pitää huolta kiekosta.

Loppukauden osalta jännittävin juttu alkaa olemaan ketä ja miten ja milloin Hexy tulee liikuttamaan? Schennit? Read? Medvedev? Gagner? Streit? Raffl? Gudas? jne.

Schennit saisivat puolestani lähteä molemmat. Lukesta olen sanottavani sanonut. Arvo ei ole paljoa, mutta eiköhän tämä deadlinea lähestyttäessä kelpaa tulevalla UFA-statuksellaan johonkin pudotuspelinippuun tuomaan syvyyttä. Brayden on hieman kimurantimpi. Joko pitkä ja kohtuu rahakas jatko tai kaupaksi muualle. Itse en jatkoa tekisi. En näe kaveria menestyvän joukkueen luotettavana all-around sentterinä ja laiturina touhu on ollut sitä yhtä pudotuspelikevättä lukuun ottamatta aivan liian hmv touhua. Voisi olla juuri sellainen kaivattu fyysinen herättelijätyyppi, jolloin hitusen rajallisempi peliäly ei nousisi samalla tapaa ongelmaksi, mutta kun ei. Pelaa aivan liian mitäänsanomattomasti ja flegmaattisesti yrittäen profiloitua enemmän taitopelaajaksi mustelmien keruun sijaan. Maaleja tekee jonkin verran, muttei ole mikään sen erityisempi ruiskukaan vaan paikkoja hukkuu liiaksi. Ihan kiva pelaaja, muttei missään sen erityisempi. Toivotaan, että liigasta löytyy vielä GM:iä, jotka haluavat katsastaa, josko tästä vielä tulisi se pykälää parempi pelaaja? Ikänsä puolesta voisi tietysti kuulua tähän uudesti rakennettavaan runkoon ja voi näin ollakin, mutta enemmän pelkään ylihintaista jatkoa loppupeleissä turhan keskinkertaiselle pelaajalle. Tietysti jos hyökkäystä halutaan jatkossa kookkaammaksi ja kamppailuvoimaisemmaksi ts. Hakstolin pelitapaan sopivammaksi ei Schennin kaltaisista nuorista ihan heti kannata luopua, mutta….

Read on edelleen arvokas ja monipuolinen työmyyrä, jonka käyrä on ollut kuitenkin tehojen osalta jo pidempään laskeva. Nyt kun ei pelaa enää millään naurettavan halvalla sopimuksellakaan, niin voi hieman kysellä voisiko tuolla rahalla saada parempaakin? Ei sopimus nyt mikään ongelma ole, muttei erityisen hyväkään. Ei tuo myöskään kokoa tai kamppailuvoimaa. Sopimus tietysti jatkuu, mutten sopivan tarjouksen tullessa näkisi mitään ongelmaa Readin liikuttamiselle. Itseasiassa maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää molemmille osapuolille. Sopimuksensa johdosta on kuitenkin enemmän ns. kesällä liikuteltavia palasia jos nyt liikkuu yhtään minnekään.

Medvedevistä on vielä turhan aikaista sanoa mitään, mutta on yli 30 vuotias tuleva UFA, eikä ole enää preseason jälkeen vaikuttanut haulta jonka varaan kannattaisi tässä murrostilanteessa, jossa pitäisi nuorille pakeille kyetä löytämään paikkoja ylhäältä, rakentaa yhtään pidemmäksi aikaa. Toivotaan, että nostaa takaisin kokoonpanoon päästessään tasoaan kohti preseasonia, jotta markkina-arvo hieman nousisi.

Gagnerista samat tarinat. Ei ole ollut surkea, muttei tuonut mitään sellaistakaan, jotta tälle toivoisi jatkoa. Sitten jos joukkue ei kamppaile pudotuspeleihin pääsystä, niin tällaiset pending UFAt tullaan ennemmin tai myöhemmin kauppaamaan, mikäli ottajia löytyy.

Streitilla on täysi vuosi sopimustaan jäljellä, mikä hankaloittaa kauppaamista kesken kauden ja eihän miehen liikuttamisen jälkeen puolustukseen jäisi paljoakaan, mutta toisaalta ei ikänsä vuoksi tule kuulumaan mitenkään päin yhtään pidempiin suunnitelmiin. Näin ollen näkisin järkeväksi irrottaa tulevaisuuden palasia sieltä mistä niitä voi oikeasti saada. Streit on kuitenkin edelleen tasokas top4 roolin kiekonliikuttaja, joka parantaisi useamman joukkueen puolustusta. Liikkuuko sitten kesken kauden, kesällä vai ensi kauden aikana on se kysymys, mutten usko miehen pelaavan sopimustaan loppuun Philadelphiassa. Jos Flyers kykenee ottamaan osan ensi kauden capista kontolleen, niin arvo ja kauppamahdollisuudet nousevat selkeästi. Kivahan tätä olisi pitää jonkinlaisena selkärankana ja esimerkkinä nuoremmilleen, mutta tilanne on mitä se on. Sveitsiläinenkin halunnee pelata viimeiset vuotensa jossain contenderissa rämpivän Flyersin sijaan.

Rafflilla on sopimus katkolla ja saapa nähdä mitä tämän kanssa tekevät? Itävaltalaisen kausi ei ole lähtenyt liikkeellä läheskään toivotulla tavalla, mutta toivon silti pidempää jatkoa. Tuo jäälle paljon hyvää asenteen ja työmäärän muodossa, vaikkei tehoja toivotulla tahdilla iskekään. Ykkösketjun laituriksi tästä ei pidemmän päälle ole, vaikka pelaajaprofiilinsa puolesta istuu Giroux’n ja Voracekin kaveriksi, mutta hyödyllinen ja sopivan monipuolinen pelaaja kaikkinensa, jonka voi heittää ketjuun kuin ketjuun. Tämän kauden tehottomuus ja viime kauden 21 maalia luovat tietysti kontrastin, joka voi vaikeuttaa yhteisymmärryksen löytymistä, mutta uskon joukkuetta palvelevien lukujen löytymiseen. Ei kuitenkaan sen merkittävämpi palanen, josta tulisi väkisin pitää kiinni hinnalla millä hyvänsä.

Gudaksellekin toivon maltillista jatkoa, jottei puolustuksesta katoa tyystin fyysisyys, mutta ei tämänkään kohdalla puhuta mistään runkopalasta, joka olisi pakko pitää.

Lecavalierin, Umbergerin ja MacDonaldin Hexy ajanee vaikka itse aina perille asti jos jonnekin kelpaisivat, mitä ei tulla näkemään. Umberger tultaneen ostamaan ensi kesänä ulos, mutta kaksi muuta ovat vähän suurempia ongelmia.

Mitä Moriniin tulee, en ole aivan yhtä huolissani. Oli kauden alussa jokseenkin hukassa, mutta on pelannut viime ajat mukavan nousujohteisesti. Kyllähän se siltä alkaa näyttämään, että vaikkapa Max Domi olisi ollut selvästi kannattavampi varaus, mutta luotan Morinistakin kasvavan vielä hyvä sotaratsu Flyersille vaikka peli kovaa vauhtia kehittyykin hitusen toisenlaisia pakkeja suosivaan suuntaan.

Prospecteja puheenollen tältä sektrorilta ne ilonaiheet on nyt kaivettava. Phantomseissa pelaa/on pelannut tällä kaudella useampia nuoria, joille voi nähdä edellytykset hyvään NHL-uraan. First rounderit Provorov, Sanheim ja Konecny dominoivat tahoillaan.

Kuitenkin ehkäpä positiivisinta on, että Flyersilta alkaisi löytymään näitä parin kärkikierroksen ulkopuolella varattuja kunnollisia prospecteja. Gostisbehere (3rd round) on aika selvä tapaus, Leier (4th round) on saanut ensimmäiset NHL-pelinsä, Lindblom (5th round) pelaa vahvaa kautta SHL:ssä, Cooper Marody (6th round) on aloittanut ryminällä NCAA:ssa, Radel Fazleev (6th round) on jatkanut tasaista kehitystään jne. Vapaina agentteina signatuista Philippe Myers on synnyttänyt hyvät fiilikset sen mitä olen ehtinyt Royn-Norandan pelejä seuraamaan. On ottanut todella suuren harppauksen viime kaudesta. Positiivisesti on yllättänyt myös Danick Martel Phantomseissa. Sanottakoon, että Martel voi olla yllättävän nopeasti jopa Flyersin mukana, sen verran hyvältä on nuorukaisen pelaaminen näyttänyt. Pelaa juuri sellaisella röyhkeydellä ja rohkeudella kuten pienen kaverin pitääkin ja kun vauhdissa, taidoissa ja älyssä löytyy, niin tulosta syntyy. Sitten kun kuvaan lisää kakkoskierroksella varatut Häggin ja Aube-Kubelin, niin hyvältä näyttää. Eihän NHL:än ulkopuolisissa sarjoissa vahvasti esiintyminen takaa vielä mitään, mutta poikkeuksellisen paljon olisi positiivista kerrottavaa prospectien osalta. Edelle mainituista jos nousee useampia NHL-pelaajia ykköskierrosten pickien pitäessä kutinsa, aletaan puhumaan taas vahvasta joukkueesta. Juuri nyt näyttää tältä kantilta todella hyvältä, mutta maltetaan vielä.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kiitokset Eagerille hyvästä analyysista. Olen kanssasi oikeastaan täysin samaa mieltä kaikesta. Nykytilanne on surkea, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta, kun katsoo prospektipoolia. Hyvää kautta pelaavien junnujen listaan voisi vielä lisätä ainakin venäläiset Mikhail Vorobyovin ja Ivan Fedotovin. Molemmilla on mennyt hyvin MHL-liigassa ja ainakin Vorobyov on pääsyt haistelemaan KHL:kin. Hauskana lisänä myös Merrick "menetetty tapaus" Madsen on pelannut aika hyvin Harvardissa. En kyllä vieläkään usko hänen NHL-tulevaisuuteen, mutta mistä sitä tietää.

Mitä tulee tähän kauteen ja treideihin, niin itse olen sillä kannalla, että jos mitään ihmeparantumista otteissa ei pian tapahdu, niin sitten on syytä laittaa fire sale pystyyn. Giroux, Voracek, Simmonds, Couturier olisivat ainoat mistä pitäisin junnujen lisäksi kiinni. Gudaksenkin treidaisin, jos tulee hyvä tarjous. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin Couturierkin voisi olla kaupan, mutta tällä hetkellä hänen arvonsa on ehkä vähän alle toivottavan tason.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Lisää samaa. Seuraavanlaisena näen Flyersin rungon. Tästä väestä pitäisi pitää kiinni (*tai ei ole realistista päästä eroon muutoin kuin buyoutilla). Junnuista listaan ne, joilla on jonkinlaista toivoa kasvaa NHL-tasolle.

Hyökkäys
xxx-Giroux-Voracek
xxx-xxx-Simmonds
xxx-Couturier-xxx
xxx-Laughton-xxx
*Umberger
*Lecavalier

Ehkä NHL-tasoiset junnut: Konecny, Leier, Cousins, Straka, Lindblom
Mahdolliset poistujat: Raffl, B.Schenn, Gagner, White, Read, VandeVelde, Bellemare
Muut junnut: Bardreau, Fazleev, Dove-MacFalls, Kase, Vorobyov, Martel, Goulbourne, Aube-Kubel, Marody

Puolustus
xxx-xxx
xxx-Gostisbehere
xxx-Gudas
*MacDonald

Ehkä NHL-tasoiset junnut: Provorov, Sanheim, Morin, Hägg, Alt
Mahdolliset poistujat: Streit, Del Zotto, Medvedev, Schultz, L.Schenn, Manning
Muut junnut: Marti, Petterson, Myers, Friedman

Maalivahdit
Mason
Neuvirth

Ehkä NHL-tasoiset junnut: Stolarz
Muut junnut: Sandström, Fedotov, Tomek

Aukkoja riittää. Puolutus ja vasen laita varsinkin näyttävät lohduttomilta.

edit: Valmentaja Hakstol ei ole vielä vakuuttanut. Mutta miehistö ei ole sellaista, kuin mitä hänen pelikirja kaipaa (pitäisikö pelikirja muuttaa?), joten antaisin hänelle vielä mahdollisuuden ensi kaudella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei siitä ole kauan kun Flyers oli finaaleissa Chicagoa vastaan ja nyt sitten jäänyt kolmena viime kautena kahdesti ulos playoffeista ja sama uhkakuva näyttää jälleen toistuvan. Toi Flyersin puolustus on semmoinen, että sinne pitää saada vahvistusta oikeastaan keinolla millä hyvänsä. Ei teidän hyökkäys huonolta näytä nyt ja tuskin se näyttää huonolta kolmenkaan vuoden päästä, mutta se menee täysin hukkaan eikä joukkue voi pärjätä jos alakertaan ei tule riittävästi laadukkaita jätkiä. Gostisbehere, Provorov, Sanheim voivat olla 3 - 4 vuoden päästä hyviä top-4 puolustajia jos ( iso jos tietty ) kaikki menee suunnitelmien mukaan, mutta silti jäisi 1 top-4 puolustaja uupumaan, itse en tuohon Moriniin ja Häggiin niin paljoa luota ja vaikka nämä onnistuisikin olisi ehkä hyvä hankkia se puolustuksen liideri jo nyt jostain? Mielestäni Flyers joutuu sen kuitenkin ennemmin tai myöhemmin hankkimaan. Flyersilla on hyviä hyökkääjiä joista se pystyy luopumaan. Couturier/Laughton akselista toinen treidiin mukaan ja vielä jotain kivaa niin voi Hextall lähteä metsästämään joukkueeseen tulevaisuuden kärkipuolustajaa. Nashville voisi olla yksi mahdollinen kauppakumppani, siellä noita puolustajia kyllä riittää, mutta hyökkäys hakee vahvistusta.
 
Hyökkäys
xxx-Giroux-Voracek
xxx-B.Schenn-Simmonds
xxx-Couturier-xxx
xxx-Laughton-xxx
*Umberger
*Lecavalier

Mahdolliset poistujat: Raffl, B.Schenn, Gagner, White, Read, VandeVelde, Bellemare


Puolustus
xxx-xxx
xxx-Gostisbehere
Del Zotto-Gudas
*MacDonald

Mahdolliset poistujat: Streit, Del Zotto, Medvedev, Schultz, L.Schenn, Manning

Hyvää pohdintaa myös sieltä..

Moni sen on jo minulle varmaan selittänyt mutta en vain vieläkään ymmärrä. Brayden Schenn. Sentteri. Mike Richardsin mantelin perijä. Painaa nykyään taitokiekkoa jossain vasemmassa laidassa. Miksi ei peluuteta naturaalilla paikalla? En väitä että ei olisi syytä kritisoida otteita ja kehitystä, mutta kritisoitaisiinko esim Couturieria jos laitettaisiin vetämään Gagnerin vasempaan laitaan tai Girouxin oikealle puolelle ?

Del Zottoon olen enemmän kuin tyytyväinen. Ihan kelpo kakkoskolmosparin mies joka voi myös kiekolla pelata. Ei missään nimessä mikään 5 miljoonan kaveri mutta sopivalla lapulla menee tulevat vuodet.

Nuo loput xxx paikat hyökkäyksessä täyttäisin koolla ja vauhdilla.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Moni sen on jo minulle varmaan selittänyt mutta en vain vieläkään ymmärrä. Brayden Schenn. Sentteri. Mike Richardsin mantelin perijä. Painaa nykyään taitokiekkoa jossain vasemmassa laidassa. Miksi ei peluuteta naturaalilla paikalla? En väitä että ei olisi syytä kritisoida otteita ja kehitystä, mutta kritisoitaisiinko esim Couturieria jos laitettaisiin vetämään Gagnerin vasempaan laitaan tai Girouxin oikealle puolelle ?

Schennilta puuttuu Richardsin peliäly ja puolustusosaaminen. Näistä syistä hänestä ei myöskään ole NHL-tasolla kunnolliseksi sentteriksi. Taitotasokaan ei ole hänellä niin korkea, että hän pystyisi kompensoimaan näitä puutteita. Jos hän ei olisi ensimmäisen kierroksen varaus, olisi hänet jo pitkälti unohdettu.

Vrt. myös Schenn, Luke. Puupäitä molemmat.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, QPR, Phi Eagles
Kyllähän tästä aika tylsä loppukausi tuli kun alkaa olemaan jo ennen joulukuuta selvillä, ettei pudotuspelikiekkoa pelata. Viime yönä saatiin Senatorsia vastaan yksi osoitus tästä, ei vain riittänyt vaikka yritystä olikin. Suurin ongelma on jo moneen kertaan haukuttu puolustus, jonka kiekollisuus ja peliäly eivät vain riitä pelin käynnistämiseen omista tai paineen ylläpitoon hyökkäyssinisellä.

Mä olen tästä jonkin verran eri mieltä. Joo, pleijarit karkaa ja pakisto ei oo silmiä hivelevä. Silti tämän hetken hyökkääjien tehottomuus ei ole kiinni pakkien pelinavaamisesta, joka tottakai voisi olla parempaa. Suurin puute on hyökkääjien todella kehno viimeistely. Yksikään jatkoaikatappio ei ole kiinni pakeista vaan hyökkääjien viimeistelystä, on kyse 3v3 pelistä tai rankkareista. Ei ole pakin vika jos Raffl ei tee läpäristä maalia, Voracek ampuu pitkin pleksejä tai pakeista ei johdu ylivoiman surkeus. Toki täytyy sanoa, että Ghost pyörittää sitä paremmin kuin Streit. Mutta kun kaikki hokee että pitää pelata AHL:ää, että kehittyy kiekollisena ja saa vastuuta. Ristolainen vetää isoja minuutteja Buffalossa ja on kehittynyt ihan helvetisti kaksi vuotta nuorempana.

Flyersin hyökkäys on ihan liian tasapaksu ja kun tähdet ei osu, ollaan tässä missä ollaan. Yleisesti ottaen joukkueen hyökkääjät on suht nopeita, keveitä ja kakkosluokan laatua. Siitä nopeudestakaan ei oikein ole hyötyä, kuin ehkä karvausmielessä. Ykkösessä ja kakkosessa ei ole laatua tarpeeksi ja kolmonen ja nelonen ovat liian kevyitä.

Pakistosta puuttuu käsiä, mutta näkisin että kiekonliikuttelu on paljon parempaa kuin viime kautena. Ei kaikki pakit voi kuitenkaan olla Ghostin tyyppisiä. Kyllä siellä pitää maalinedusvoimaa ja taklausvoimaa olla. Pakkien paineenpito sinisellä ei ole niin hyvää kuin alkukaudella ja tähän toivoisin parannusta itsekin. Jotenkin tullut olo että pelata liian varmasti ja varovaisesti, ei hyvä!

Suurin ongelma on luotettava ykkösmaalivahti. Mason ottaa huippukoppeja 2vs1 tilanteissa tai vastaavissa, mutta kyllä liian usein livahtaa helppoja. Neuvirth on mielestäni parempi, mutta ei hänkään mikään luotettava ykkösveska ole ja varsinkaan kun ei peluuteta sellaisella statuksella.

En pidä tilastoja jumalina, mutta Simmonds ja Read on eniten miinuksella, olisko jo aika erottaa toisistaan. Readin voisi laittaa nelosketjuun. Hakstoll on mielestäni parantanut kiekollista peliä, mutta muuten junnaa liikaa samoissa ketjuissa. Jos kahden erän jälkeen ei ole edes lähellä, niin tekisi nyt vähän edes muutoksia. Schennin siirto ykköseen piristi, mutta olen Lord Nikonin kanssa samaa mieltä että antais pelata vahvuuksilla.

Laughton-Giroux-Voracek
Simmonds-Schenn-Raffl
Gagner-Couturier-Leier
VanVelde-Bellemare-Read

Ja loppuun treidivinkki. Malkin meille ja riittävästi penguille. Sanheim pakettiin, kun siellä haluisi kerran pelata.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Yöllä mennään sitten enemmän tai vähemmän mielenkiintoisilla ketjuilla jos Carchidin juttu pitää kutinsa, ja miksi ei pitäisi.
Raffl- G - Schenn
VV- Belle- Vora
Simmer- Coots- Read
Leier- Gagner- Vinny
Pakistoon ei muutoksia
Noilla jos tosiaan mennään niin Hakstol on laittanut todellisen herätyskellon kilisemään :) :)
Ihan lyhykäisesti pohdin muutamia hyökkääjiä.
Couturierin pelaaminen näyttää valitettavasti tälläkin kaudella siltä että tulleeko hänestä sittenkään sitä kakkossentteriä. Itse olen ollut toiveikkaana että pisteitä pystyisi tekemään helpostikin ihan hyvän määrän kunhan vain saa siihen mahdollisuuden. Ei nuo laituritkaan ole erikoisesti pelannut mutta Couturierin tarjoilukaan ei ole siihen antanut kovin hyvää tukea. Liike on vähän laiskahko ja ei kädetkään silkkiä ole niin näin se menee.
Leier pelannut nyt 4 peliä ylhäällä ja on kyllä ollut tosi näkymätön. Olisin odottanut ainakin kovempaa yritystä jos ei muuta. Paljon saa poika kehittyä jotta uran ylhäällä tekee. Tämä ei ollut vielä todellakaan dumaus poijalle vaan pientä kyrdeä jos se putki alkais liikkua liukkaammin. Tuli vaan mieleen että eikö Phantomseista voisi koittaa vaikka Strakaa, Leierin sijaan.

Muokataan että Laughton ilmeisesti pystyy pelaamaan eli Vinny olis out
 
Viimeksi muokattu:

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Flyers suorittaa suunnilleen sillä tasolla kuin rosteri antaa olettaa. Tasoitusta annetaan tuurissa (aka henkimaailman jutuissa), eli PDO on todella heikko. Joukkue laukoo jossain 5% tienoilla maaleja, kun liigan keskiarvo pyörii vähän yli 8 prosentissa. Mielestäni ei ole mitään aihetta paniikkiin, eikä varsinkaan treideihin jossa myydään tulevaisuus. Onneksi Hextall on puikoissa, tämmöisiä treidejä ei tulla näkemään.

Medvedevin penkitystä en kyllä ymmärrä. Hieman epäilyttää taustalla olevan jotain ihan muuta kuin peliesitykset.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Medvedevin penkitystä en kyllä ymmärrä. Hieman epäilyttää taustalla olevan jotain ihan muuta kuin peliesitykset.
Tim Panaccio aiemmin kertoili Twitterissä Hexyn kommentoineen seuraavaan tyyliin: "the language barrier has caused confusion." Vähintäänkin mielenkiintoista, kun äijä on kuitenkin kunnossa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Tim Panaccio aiemmin kertoili Twitterissä Hexyn kommentoineen seuraavaan tyyliin: "the language barrier has caused confusion." Vähintäänkin mielenkiintoista, kun äijä on kuitenkin kunnossa.

Juu, kertovat jannun olevan ihan pelikunnossa. En tiedä, kummastuttaa vaan. Oikeastaan haluaisin uskoa, että siellä vaan jotain vaivaa vielä on, mutta Hextall ei halua puhua asiasta julkisesti. Aivotärähdyksen oireistahan MDV kärsi aiemmin.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Pikaiset ajatukset tähän väliin.

Jotenkin nyt tuntuu siltä, ja on tuntunut pitkään, että hyökkäyksessä on vaan liian monta saman muotin pelaajaa. Perinteistä työukkoa kyllä löytyisi, mutta missä on sellaiset vaaralliset ja puhdasta taitoa/maalintekovainua omaavat pelaajat? Niin, sieltä löytyy Giroux ja Voracek, joista ensimmäinen on enempi pelinrakentaja (vaikka omaakin hyvät ominaisuudet ampua) ja ennen kaikkea vielä sentteri, sanokoot kuka mitä tahansa. On meinaan Giroux'n kahdensuunnan pelaaminen vaan sitä luokkaa, ollut jo monta vuotta, ettei ole varaa heittää laitaan tuollaista kaveria, kun keskelle ei ole laittaa muutenkaan ketään, kellä olisi pätevyyttä johtaa kärkiketjua. En ole oikein koskaan ymmärtänyt puheita tuosta laitaan heittämisestä, mitä jotkut täälläkin ovat ehdotelleet. No, sitten on Voracek, joka ei tämäkään varsinaisesti mikään sniper ole, vaan maalit tulevat enempi tai vähempi kovan duunin ja hyvän peliälyn myötä, eikä niinkään maalintekijän laukauksen ansiosta. Niin, mitä jää käteen maalintekijä-osastolle? Hiljaista on. Kun tätä touhua on taas ehtinyt enempi katsoa, niin ei tuossa jengissä vaan ole sellaista iskua enää, mitä vielä muutama vuosi takaperin löytyi. Hyviä pelaajia toki, ei ne taidot yhtäkkiä vaan häviä mihinkään, mutta onko esim. Simmondsille asetettu hiukkasen liikaa odotuksia maalinteon suhteen? Tämän maalit kun ovat syntyneet sieltä maalinedustalta, ja kun sen osa-alueen duuni ei tuota tällä hetkellä käytännössä mitään, niin aika vaisuksi jää ulostulo tulostaululla maalien merkeissä. Tekisi mieli vain sanoa, että pari ukkoa pakettiin näistä työmyyristä, kuten Eagerkin tuossa aikasemmin Readista puhui, ja sekaan vielä joku korkeahko varausvuoro nyt kun oma prospektipooli alkaa oikeasti vakuuttamaan, ja takaisinpäin vakavasti otettava +30 maalin laituri. Eihän sitä Ryania olla odotettukaan kuin sellaiset viitisen vuotta... Eli pari top9-työmyyrää, ja kenties joku tulevaisuuden palanen (pick/B-prospekti) yhteen pakettiin ja katsotaan mitä sillä sitten saataisiin. Matt Duchenesta oli muuten joku artikkeli taannoin, että olisi Avsin siirtolistalla. Ottaisin ilomielin Phillyyn, eri asia sitten mitä Avs pyytäisi tästä? Ei taida Schennin veljekset yksinään riittää vaikka löisikin kylkeen jotain pickiä - ei lähellekkään?

Pakiston ongelmat onkin käyty läpi, ja niistä samaa mieltä. On totta, että sieltä puuttuu ehdoton johtaja, jota en kyllä tässä vaiheessa lähtisi enää kovalla rahalla hakemaan, kun omat junnut alkaa olemaan sillä osastolla, ja onkin, NHL:n parhaimmistoa. Tietty mikäli jokin kova nimi päätyy Trading Blockille, niin lupa tarttua. Sanheim ja Provorov ovat sellaisia yksilöitä, joista tullaan nauttimaan todella pitkään. Ghost taustalla (nyt jo show'ssa, jengin paras puolustaja atm) ja kunhan edes toinen kaksikosta Morin/Hägg breikkaisi varmaksi top4/top6 nimeksi niin olisin tyytyväinen.

Kun jengi on nyt heitellyt noita (nykyajan ja tulevaisuuden) rosterimalleja, niin heitetäänpäs täältäkin yksi. Muutaman vaihdon tämä vaatisi, mutta niitä on todnäk. muutenkin tulossa, niin mikä ettei. G'stä ja tämän parhaista pelivuosista pitäisi saada kaikki ilo irti - siitä lähdetään! Tai sitten vaan Schennit lihoiksi kun vielä on aikaa, ja nuo cappimonsterit helvettiin tavalla tai toisella, niin kyllä se auringonvalo alkaa taas pikkuhiljaa pilkottamaan. Eikä muuten mene montaa vuotta, kuin Konecny pistää jalkansa oven väliin ja nappaa paikkansa tuosta rosterista. Hyvä ettei vuoden päästä olisi jo mukana. Ensi kaudelle rohkeasti:

"Sniper"-Giroux-Voracek
Konecny-Schenn-Simmonds
Leier-Couturier-Laughton
Bellemare-White-VandeVelde

Provorov-"hankinta"
Gostisbehere-Gudas
Sanheim-Del Zotto

Mason
Neuvirth
 
Viimeksi muokattu:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikö Duchene ole kuitenkin sentteri? Eikä tuo mikään snaipperikaan kyllä ole, joten ei sillekään puolelle toisi apuja. Bobby Ryankaan ei herätä lainkaan sellaista kiinnostusta enää, mitä silloin kun pelasi Anaheimissa. Ei ainakaan tuolla caphitillä.

Ei muuta kun varaamaan ensi kesänä joku patriklaine jengiin ja sitä kautta snaipperi tiimiin.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Eikö Duchene ole kuitenkin sentteri? Eikä tuo mikään snaipperikaan kyllä ole, joten ei sillekään puolelle toisi apuja. Bobby Ryankaan ei herätä lainkaan sellaista kiinnostusta enää, mitä silloin kun pelasi Anaheimissa.

Ei muuta kun varaamaan ensi kesänä joku patriklaine jengiin ja sitä kautta snaipperi tiimiin.
Joo kyllä näin on, oli vaan tuollainen heitto kun Schennien treidaaminen on tässä monen huulilla pyörinyt. Eli treidi Duchenen kanssa olisi mallia sentteri <-> sentteri+muuta, ja täten enemmänkin secondary scoringin selkeä vahvistus. Olisihan tuo yksilönä pelkästään jo ihan toisesta maailmasta, mitä muut Phillyn pelaajat ovat pl. G ja Jake. Eikä tämän caphit päätä huimaisi, toisin kuin tuon Ryanin.

Hyvää rämpimistä ollut toistaiseksi Canesia vastaan. Taas vaan liikaa jäähyjä, ja kyllähän sen tietää että kovempaa porukkaa vastaan tällänen räpellys ei vaan riittäisi, yllättäen. Giroux jaksaa hinata jengiä, illasta toiseen hyvää suorittamista kaikilla mittareilla. Harmi kun G'lle ei noita hyviä mestoja siunaannu läheskään yhtä usein, mitä tämä järkkäilee muille. Nyt kuitenkin 1+1, tasaista vauhtia kapteeni etenee tälläkin kaudella kohti piste/peli-kautta.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taylor Leier pelasi viime yönä todella hyvän pelin. Hankki mielestäni kaksi jäähyä, vaikka NHL.com näyttää vain yhtä, ja oli monesti maalipaikoilla, vaikka peliaikaa ei hirveästi tullut(7:25).

Sitten Gostisbehere. Wow! Upea ratkaisu Giroux'n kanssa pelille ja muutenkin todella hyvä taas. Pitkää lappua kouraan ja ensi kaudella toivottavasti ylhäällä hänellä kaverina vastaavilla otteilla Provorov ja Sanheim.

Giroux oli saanut taas seppä-vaihteen silmään(1+2). Toivotaan, että tästä aukeaa kunnolla.

Voracek 0+2. Josko ne tehot pikkuhiljaa löytyy.

Joukkueena hyvä eka erä, loistava toinen erä ja lähes katastrofaalinen kolmas erä. Onneksi jatkoilla koko peliin nähden ansaittu voitto.

Ps. Kylläpä muuten vitutti herätä klo 02:05, kun pelin alku venytettiinkin pitkältä yli klo. 03:en. Eikö näistä saisi infoa kunnolla eurofaneillekin?
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, QPR, Phi Eagles
On meinaan Giroux'n kahdensuunnan pelaaminen vaan sitä luokkaa, ollut jo monta vuotta, ettei ole varaa heittää laitaan tuollaista kaveria, kun keskelle ei ole laittaa muutenkaan ketään, kellä olisi pätevyyttä johtaa kärkiketjua. En ole oikein koskaan ymmärtänyt puheita tuosta laitaan heittämisestä, mitä jotkut täälläkin ovat ehdotelleet. No, sitten on Voracek, joka ei tämäkään varsinaisesti mikään sniper ole, vaan maalit tulevat enempi tai vähempi kovan duunin ja hyvän peliälyn myötä, eikä niinkään maalintekijän laukauksen ansiosta. Niin, mitä jää käteen maalintekijä-osastolle? Hiljaista on.

Otan tästä kopin, koska itse ainakin olen laitaan G:tä ehdottanut. Itse en häntä ihan noin kovana kahdensuunnan sentterinä pidä, ei toisaalta huononakaan. Pointtina ei ole pelkästään puolustuspelaaminen, vaan saada hänestä se sniper. Ja toisaalta jos koskaan ei uskalla mitään kokeilla, niin aina junnataan siinä samassa, joka ei toimi ainakaan tällä hetkellä.

Jotenkin nyt tuntuu siltä, ja on tuntunut pitkään, että hyökkäyksessä on vaan liian monta saman muotin pelaajaa. Perinteistä työukkoa kyllä löytyisi, mutta missä on sellaiset vaaralliset ja puhdasta taitoa/maalintekovainua omaavat pelaajat?

Tästä olen tasan samaa mieltä, mutta eikö Flyersin perusajatus ole ollut saada "4 vahvaa ketjua", jotka pystyvät kaikki puolustamaan hyvin ja toisaalta joskus tekemään maalin. Siltä se ainakin näyttää. Nyt ongelma realisoituu pahasti, kun ei tasakentällisin pystytä maaleja tekemään. Jos osuttaisiin paikoista paremmalla prossalla, kaikki olisi suhteellisen hyvin.

Hyvää rämpimistä ollut toistaiseksi Canesia vastaan. Taas vaan liikaa jäähyjä, ja kyllähän sen tietää että kovempaa porukkaa vastaan tällänen räpellys ei vaan riittäisi, yllättäen.

Jäähyt tai jäähyttömyys on kaksipiippuinen asia. Jos halutaan suorittaa kovalla intesiteetillä, karvata ylhäältä, pitää paine sinisen sisällä tulee välillä jäähyjä ja ne pitää hyväksyä. Toki ns. huolimattomuus jäähyjä pitäisi saada pois.

Hyvää peliä tosiaankin kaksi erää, mutta kyllähän siinä silmiinpistävää oli tehottomuus maalipaikoissa. Edelleen. Paikkoja meinaan oli aika paljon. Voittoputki ja sen jälkeen tasainen suorittaminen pitäisi pleijarihaaveet yllä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Otan tästä kopin, koska itse ainakin olen laitaan G:tä ehdottanut. Itse en häntä ihan noin kovana kahdensuunnan sentterinä pidä, ei toisaalta huononakaan. Pointtina ei ole pelkästään puolustuspelaaminen, vaan saada hänestä se sniper. Ja toisaalta jos koskaan ei uskalla mitään kokeilla, niin aina junnataan siinä samassa, joka ei toimi ainakaan tällä hetkellä.
Mun mielestä Giroux on kokoajan viime vuosien ajan ottanut steppejä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, ylipäätään kehittänyt fysiikkaansa, joka tekee miltei kaikesta liikkeestä parempaa. Oli se sitten suoraluistelu, kulmissa painiminen, tai yleinen kestävyys. Jotenkin vain näen Giroux'lle luontaisena paikkana keskustan, on niin viekas pelaaja kiekon kanssa että keskikaistalla se pääsee parhaiten esiin.

Samaa mieltä @Caney kanssa siitä, että laitaan heittämisellä varmaan menetettäisiin enemmän kuin saataisiin. Toki pelin parin testaaminen ei varmaan tämän kauden aikana haittaisi mitään, etenkään jos playoff-saumat menetetään ajoissa. Mutta pidemmän päälle itse näen G:ssä enemmän hyötyä C:nä, kuin laidassa. Ei kannata väkisin tehdä hyvästä sentteristä laituria, vaan yrittää saada hyvä laituri muualta (Draft, prospectit, vapaat agentit, treidit).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös