World Cup 2016

  • 408 385
  • 1 650
Tila
Viestiketju on suljettu.

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Laitetaas nyt vähän taas rosterispekulaatioita. Ilman suurempia analysointeja Team Europe:

Vanek - Kopitar - Gaborik
Hossa - Nielsen - Boedker
Niederreiter - Girgensons - Zuccarello
Roussel - Eller - Grabner

Extrat: Grabovsky, Raffl, Tatar

Ehrhoff - Seidenberg
Streit - Chara
Sbisa - Josi
Sekera - Meszaros

Andersen - Halak - Hller

Saa nyt nähä mikä motivaatio pelaajilla, kuinka moni lähtee. Näkisin että tämä saattaisi olla jämäjoukkueen parhain mahdollinen kokoonpano.

Team U-23 North-America:

Drouin - McDavid - MacKinnon
Gaudreau - Eichel - Galchenyuk
Saad - Couturier - Jenner
Huberdeau - Nugent-Hopkins - Domi

Extrat: Monahan, Duclair, Strome

Rielly - Ekblad
Trouba - Jones
Hamilton - Murray
Severson - Ceci

Gibson - Subban - Hellebuyck

Saatoin unohtaa joitakin. Tämä joukkue on mielestäni turnauksen selkeimpiä jumboja Tsekin lisäksi.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
En jaksanut lähteä tarkistamaan erikseen jokaisen pelaajan ikää, vaan vedin rajaksi vuoden 2011 draftin näille U23-jengin pelaajille. Onhan siellä ihan laadukkaitakin pelaajia, ongelmaksi taitaa muodostua enemmänkin roolitus ja se, että ketkä pystyvät pelaamaan alivoimaa, ylivoimaa ja niin edelleen. Ei ole mitään boydgordoneita tai vastaavia erikoismiehiä, mutta ehkä joku vielä kehittyy alempien kenttien kuninkaaksi kisoihin mennessä.

Jonathan Huberdeau/Mitchell Marner - Connor McDavid - Dylan Larkin
Sam Bennett/Sean Monahan - Jack Eichel - Jonathan Drouin/Nate MacKinnon
Alex Galchenyuk/Tanner Pearson- Ryan Nugent-Hopkins - Ryan Strome/Sam Reinhart
Sean Couturier - Bo Horvat/Curtis Lazar - Anthony Duclair

Ehkä ideaalissa tilanteessa, jossa muutama pelaaja breikkaa kunnolla, hyökkäys voisi näyttää tältä:

MacKinnon - McDavid - Larkin
Pearson - Nugent-Hopkins - Strome
Reinhart - Eichel - Duclair
Couturier - Horvat - Monahan
Galchenyuk, Marner, Huberdeau

Ei sen kummemmin ole tietoa esimerkiksi siitä, miten Larkin taikka Strome pärjäävät laidalla. Reinhart ja MacKinnon ainakin tuntuvat olevan tyrkyllä laitureiksi näissä Jatkoajan kausiketjuissa, ja senttereistä on pientä ylitarjontaa näiden generational talenttien takia. Matthews tulee vielä sekoittamaan pakkaa, mutta paljon riippuu siitä että millaiset näytöt on lyödä pöytään kun kokoonpanoja aletaan tosissaan miettiä.

Pakit ovatkin aika kinkkinen juttu. Periaatteessa tällekin osastolle löytyy hyviä pelimiehiä, mutta roolitukseen saattaa kaatua koko juttu. Rightin pakkeja löytyy ja se on hyvä homma.

Rielly - Ekblad
Hanifin - Hamilton
Murray - Jones
Trouba, Severson

Maalivahdeista kukaan ei ole vielä breikannut, mutta Gibson-Hellebuyck-Demko/Gillies/Subban triolla varmaankin lähdetään kisoihin. Jos Gibson on liian vanha, niin ykkösmoken viittaa sopisi luultavasti Hellebuyckille. Paljon on kiinni siitä, miten nuoret moket saavat peliaikaa ja mihin suuntaan kehitys lähtee. Penguinsin Matt Murray on myös yksi mahdollisuus, ei ole mikään mahdottomuus että pääsisi jo tällä kaudella pelaamaan ylhäällä. Ennen kisoja saattaa haastaa jo Fleurya ykkösmoken paikasta jos kehitys jatkuu samaan malliin kuin nyt.


Euroopan joukkueen kanssa lähdin siitä liikkeelle, että kyseessä on nimenomaan NHL-pelaajien kisat. Materiaalia riittää, mutta monen kohdalla kysymykseksi nousee taso. Monella tuntuu olevan ura laskusuunnassa, osalla koko ura onkin sitten yksi suuri kysymysmerkki.

Gaborik - Kopitar - Niederreiter/Ehlers
Hossa - Girgensons - Tatar
Zuccarello - Eller - Ehlers/Niederreiter
Hansen - Nielsen - Raffl/Rieder/Roussel
Bärtschi, Boedker, Vanek, Grabner

Päivän kunto tulee ratkaisemaan paljon tämän porukan kohdalla. Voi olla, että nuorison breikatessa ei kisoissa välttämättä edes nähdä nimiä kuten Vanek ja Grabner. Oma ennustukseni joukkueesta on seuraavanlainen:

Gaborik - Kopitar - Hossa
Niederreiter - Girgensons - Zuccarello
Tatar - Eller - Ehlers
Hansen - Nielsen - Boedker/Raffl

Josi - Ehrhoff
Chara - Sekera
Seidenberg - Streit
Sbisa, villinä korttina Graborenko

Halak
Andersen
Hiller/Grubauer/Greiss

Charasta tuskin on enää puolustuksen liideriksi, joten onkin hyvä juttu että Josista on nyt kehittynyt oikea seksiwautähtipakki. Muutenhan tuo puolustus on aika harmaata massaa, Streit, Seidenberg ja Ehrhoff ovat parhaat päivänsä nähneet eikä Sekerakaan mikään sateentekijä ole. Sbisalla ei toivottavasti ole kaukaloon mitään asiaa.

Hyökkäyksestä sentään löytyy ihan maailmanluokan tähtiä ja yksi NHL:n parhaimmistoon kuuluvista senttereistä. Girgensons, Niederreiter, Tatar ja Ehlers ovat vielä kehittyviä nuorukaisia jotka saattavat kisojen aikoihin olla jo ihan vakiintunutta top-6 materiaalia elleivät sitä jo ole. Alempiin kenttiin löytyy hyviä AV-pelaajia ja Nielsenillekin voi muutaman pahemman aloituksen antaa. Moket eivät ole mitään häikäsevän hyviä, mutta jos kaikki menee nappiin niin Halakilla on hyvä vire päällä, Andersen on lopettanut maalien liikuttamisen ja keskittyy pelaamiseen sekä Grubauer on kehittynyt hyväksi kakkosmokeksi.

Laitureiden paikoista en ole niin hyvin perillä, joten lätkäisin ne ihan miten satttuu. Toivottavasti kukaan ei täysin vittuuntuneena ja pää punaisena tule vaahtoamaan, kuinka Blashill peluuttaa Tataria oikealla laidalla ja Strome menee kätisyytensä takia paremmin vasemmalle kuin oikealle puolelle kenttää. Noh, rosterit elää ja pelien sisällä paikat vaihtuvat joten samapa tuo. Lopullisiin kentällisiin ei mulla ole kuitenkaan mitään sanottavaa, mutta tulipahan raapustettua.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäisten, Toronto Maple Leafsin kausikorttilaisille tarjottujen, lippupakettien hinnoista tietoa alla:

Tickets for the NHL-NHL Players’ Association cashapalooza went on sale Wednesday to Toronto Maple Leafs season ticket holders – with seats to the general hoi polloi being available in the near future – and ticket prices per game range from $96.65 for the cheapest to $426.06 for the most expensive. And that is based on a 17-game tournament, which will happen if the final goes three games.

World Cup of Hockey will cost at least a hundred bucks a game | The Hockey News
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäisten, Toronto Maple Leafsin kausikorttilaisille tarjottujen, lippupakettien hinnoista tietoa alla:



World Cup of Hockey will cost at least a hundred bucks a game | The Hockey News

Minullekin tuli viime viikon torstaina sähköpostiin linkki sivulle josta noita lippupaketteja saa ostaa, kun olin rekisteröinyt syyskuussa NHL.comissa halukkuuteni saada tietoja turnauksen lipunmyynnistä.

Tuon Hockey Newsin uutisen mukaan koko turnauksen kattavia lippupaketteja myytäneen niin paljon, ettei lippuja yksittäisiin peleihin tule myyntiin lainkaan. Liekö tuo sitten pelkkää NHL:n markkinointipuhetta? Yhtä kaikki, vaikka näin kävisikin, veikkaan että StubHubista saa turnauksen aikana ihan kohtuuhintaan lippuja sellaisiin peleihin, joissa Kanada ei ole mukana.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kanada ilmoittaa World Cup rosterin ensimmäiset 16 pelaajaa maaliskuun ensimmäinen päivä. Lähteenä Pierre LeBrunin twitter.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kanadan valmennustiimi kisoihin on Babcock, Quenneville, Julien, Trotz ja Peters.

En tiedä logiikasta, mutta jos parhaat haluttiin, niin Vigneaultia vajaaksi jäi. McLellan valmentaa sitten ilmeisesti jtn nuorisotiimiä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kanadan valmennustiimi kisoihin on Babcock, Quenneville, Julien, Trotz ja Peters.

En tiedä logiikasta, mutta jos parhaat haluttiin, niin Vigneaultia vajaaksi jäi. McLellan valmentaa sitten ilmeisesti jtn nuorisotiimiä.
Peters varmaan mukana sen takia kun oli aikanaan Babcockin apuvalmentajana.
 
Antti Mäkinen kertoi Viasatin pelipäivästudiossa, että huomisen Detroit-Dallas-pelin stuodiokeskustelussa puidaan World Cuppia ja kuullaan myös Leijonien GM:n Jere Lehtisen mietteitä turnauksesta. Odotan mielenkiinnolla, miten rehellisesti siellä uskalletaan keskustella kahden huuhaa-joukkueen naurettavuudesta. Kovin suoraa puhetta on tietenkin Viasatin kanavilta tämän asian tiimoilta turha odottaa kuulevansa, sillä Viasat näyttää ko. turnauksen Suomessa.
 
Antti Mäkinen kertoi Viasatin pelipäivästudiossa, että huomisen Detroit-Dallas-pelin stuodiokeskustelussa puidaan World Cuppia ja kuullaan myös Leijonien GM:n Jere Lehtisen mietteitä turnauksesta.

Vähemmän yllättäen Mäkiseltä melkoista tuubaa tässä jutustelutuokiossa. Hänen mielestään on hienoa, kun Anze Kopitar ja Frans Nielsen saavat mahdollisuuden osallistua World Cupiin toisin kuin Jari Litmanen ja Sami Hyypiä aikanaan. Miten paljon olisikaan säväyttänyt, jos Litti olisi päässyt vaikkapa vuoden 1994 MM-kisoihin "Team Euroopan Jämät" -joukkueen riveissä?

Ville Nieminen sanoi mielestäni aika osuvasti. Hänen mukaansa nämä kokoelmajoukkueet "ovat jotain hyvin amerikkalaista, vähän kuten vapaapainia tai showpainia". Ehkä sinne olisi voinut ottaa vaikka Hulk Hoganin U23-joukkueen koutsiksi, jos ei mies olisi tärvellyt mainettaan peruuttomasti hiljattain.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vähemmän yllättäen Mäkiseltä melkoista tuubaa tässä jutustelutuokiossa. Hänen mielestään on hienoa, kun Anze Kopitar ja Frans Nielsen saavat mahdollisuuden osallistua World Cupiin toisin kuin Jari Litmanen ja Sami Hyypiä aikanaan...

Siis vertaako Mäkinen nyt tätä 2016 Torontossa järjestettävää lätkäjuttua siihen, että Suomi olisi Kuninkaan&Samin kanssa raivannut tiensä maailman isoimman pallopelin suurimpaan ja kauneimpaan??

Aika paksua juttua jo tällaiselta maksetultakin lajiniilolta.
 
Siis vertaako Mäkinen nyt tätä 2016 Torontossa järjestettävää lätkäjuttua siihen, että Suomi olisi Kuninkaan&Samin kanssa raivannut tiensä maailman isoimman pallopelin suurimpaan ja kauneimpaan??

Sanoi, että "tämä on tietenkin huono vertaus, mutta..." ja puheli sitten siitä, että Litti ja Hyypiä eivät koskaan arvokisoihin päässeet eikä sinne jääkiekon World Cupiinkaan ole Tanskalla ja Slovenialla asiaa mutta tällä formaatilla saadaan Anzekin mukaan.

En minä ymmärtänyt tuota spekulointina sillä, että Suomi olisi koskaan ollut futiskisoihin selviämässä. Ennemminkin sillä, että jos FIFAn ja/tai UEFAn herrat olisivat joskus pystyneet kehittämään yhtä massiivisen aivopierun kuin NHL-dirikat nämä kokoelmajoukkueet keksiessään, olisi Littikin ehkä voinut pelata arvokisoissa.
 

Koge

Jäsen
Tosiaan vähän hassu vertaus, kun Sloveniakin oli mukana viime vuonna jääkiekon suurimmassa ja hienoimmassa turnauksessa eli olympialaisissa eikä se Tanskaltakaan mahdottomuus olisi sinne asti selviytyä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässä yksi näkökulma on tuo Mäkisen vähän oudohko että nyt Nielsin ja Kopitarit pääsevät pelaamaan mestaruudesta. Ei tietenkään Slovenia olisi ollut lähelläkään mestaruutta olympialaisissa.
Mutta kaukaalta tuo on haettu silti, koska en näe suurta yhteenkuuluvuudeniloa sekajoukkueella kun taistellaan maajoukkueita vastaan. Enemmän mielenkiintoa ja spekulointia saataisiin kun laitettaisiin maajoukkueita vastaan sitten maailman parhaita seurajoukkueita. Mieluummin katsoisin sitten vaikka Montreal Canadiens vastaan Team Finland, ikään kuin EA:n änäreissä, heh. Vaikka onkin mahdoton kuvio niin siinä olisi se yhteenkuuluvuuden tunne molemmilla joukkueilla, en tiedä vaan mistä tittelistä taistelisivat.

_
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä yksi näkökulma on tuo Mäkisen vähän oudohko että nyt Nielsin ja Kopitarit pääsevät pelaamaan mestaruudesta. Ei tietenkään Slovenia olisi ollut lähelläkään mestaruutta olympialaisissa.
Mutta kaukaalta tuo on haettu silti, koska en näe suurta yhteenkuuluvuudeniloa sekajoukkueella kun taistellaan maajoukkueita vastaan. Enemmän mielenkiintoa ja spekulointia saataisiin kun laitettaisiin maajoukkueita vastaan sitten maailman parhaita seurajoukkueita. Mieluummin katsoisin sitten vaikka Montreal Canadiens vastaan Team Finland, ikään kuin EA:n änäreissä, heh. Vaikka onkin mahdoton kuvio niin siinä olisi se yhteenkuuluvuuden tunne molemmilla joukkueilla, en tiedä vaan mistä tittelistä taistelisivat.

_

Tässähän olisi paras mahdollinen antikliimaksi tälle heikolle turnausformaatille, että syystä tai toisesta kokoelmajoukkueet menisivät pitkälle ja tiputtaisivat oikeat maajoukkueet.

Tähän tosin on aika vaikeaa uskoa, sillä eiköhän viimeinen puristus jää tuollaisilla tiimeillä puuttumaan. Ainakaan ei voida heittää vanhaa kiekkojargonia, että "pelataan logolle" tms.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Zachary Fucale ja Thatcher Demko tulevat itselleni ainoastaan mieleen. Enpä ollukaan tullut ajatelleeksi tätä tilannetta. Kertoo vain lisää koko formaatin typeryydestä. Etenkin kun hyvin harvoin maalivahdit ovat vielä alle 23 vuotiaana parhaimmalla tasollaan. Pakeista nyt puhumattakaan, vaikkakin sieltäkin puolelta löytyy enemmän aikaisin kypsyneitä jannuja.

Sanoinko jo että tämä formaatti on typerä?
 
Haha katsoin vain suoraan 2013/2014 draftit unohtaen vuoden 2012. Näyttää jo paljon paremmalta sitten.

Todellisuudessahan tuo U23-joukkue on alle 24-vuotiaiden joukkue, eli 23-vuotias ihminen on alle 23-vuotias, ja vuodenvaihteessa 2015-16 Hesassa käytävä junnuturnaus on alle 19-vuotiaiden MM-turnaus. Mutta tämähän on ihan yhtä loogista kuin se, että moinen pelleilypoppoo ylipäätään otetaan mukaan World Cupiin.
 

Isäntä

Jäsen
Todellisuudessahan tuo U23-joukkue on alle 24-vuotiaiden joukkue, eli 23-vuotias ihminen on alle 23-vuotias, ja vuodenvaihteessa 2015-16 Hesassa käytävä junnuturnaus on alle 19-vuotiaiden MM-turnaus. Mutta tämähän on ihan yhtä loogista kuin se, että moinen pelleilypoppoo ylipäätään otetaan mukaan World Cupiin.
Ei World Cupin sivuilla ainakaan puhuta mistään U23-joukkueesta. Team North Americassa saavat pelata pelaajat, jotka ovat korkeintaan 23-vuotiaita 1.10.2016. Eli joukkueeseen voi tulla valituksi, mikäli on syntynyt 2.10.1992 tai sen jälkeen. Sitä en kiistä, etteikö tuo joukkue ole ihan täyttä pelleilyä (kuten Euroopan keräilyeräjoukkuekin), eikä ole mitään hajua, mistä tuo keinotekoinen ikäraja on repäisty. Mutta U23 on väärä termi tässä yhteydessä.
 

Ralph

Jäsen
... eikä ole mitään hajua, mistä tuo keinotekoinen ikäraja on repäisty.
Turnaus päättyy 1.10.2016, eli jos pelaaja olisi syntynyt kyseisenä päivänä vuonna 1992, hän olisi turnauksen päättyessä 24-vuotias. Näin ollen ikäraja on laitettu päivälle 2.10.1992, jonka jälkeen syntyneet ovat kaikki turnauksen aikana alle 23-vuotiaita. Olisikohan sillä tavalla repäisty tuo keinotekoinen ikäraja.
 

Isäntä

Jäsen
Turnaus päättyy 1.10.2016, eli jos pelaaja olisi syntynyt kyseisenä päivänä vuonna 1992, hän olisi turnauksen päättyessä 24-vuotias. Näin ollen ikäraja on laitettu päivälle 2.10.1992, jonka jälkeen syntyneet ovat kaikki turnauksen aikana alle 23-vuotiaita. Olisikohan sillä tavalla repäisty tuo keinotekoinen ikäraja.
No kiitos. Nyt on haju, mistä tuo keinotekoinen ikäraja on repäisty. Boldatussa kohdassa tarkoitit varmasti alle 24-vuotiaita?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös