Colorado Avalanche 2015–2016

  • 140 274
  • 662

Ralph

Jäsen
Carl Söderberg on kertonut, että häntä kaavaillaan Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin väliin. Eli MacKinnon jatkaa laiturina, vaikka Ryan O'Reilly lähtikin. Tämä tarkoittaa sitä, että toisessa kärkiketjussa on tietenkin Alex Tanguay, Matt Duchene ja Jarome Iginla. Kolmosketjuun sitten Mikhail Grigorenko ja laidalle Blake Comeau sekä joku.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Carl Söderberg on kertonut, että häntä kaavaillaan Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin väliin.
Juuri tässä tunti sitten itsekseni mietin, että on tää off-season vaan perseestä kun on niin vähän asiaa mistä keskustella. Iloinen uutinen, koska 92-90-29 toimi viime vuonna todella hyvin. On ihanaa nähdä jälleen Siloposki-Gabe ja Ruuhkatukka-Nate pelaamassa yhteen. Tuo Söderbergin paikka on vaan hieman outo, kun olisin nähnyt hänet ennemmin kakkosen keskellä. Tosin 40-9-12 ketjun kemia toimi myös viime kaudella, eikä Duchene ole pelannut Landen kanssa ilmeisesti odotetulla tasolla.

Vaikka se onkin ikävä sanoa, toivoisin Rantasen pelaavan vielä kauden Suomessa. Vaikka on jo valmis NHL:ään (uskallan väittää), niin itse näkisin paremmaksi asian niin että Rantanen kokeilisi suoraan top-6 kalustossa 16-17 kaudella, esimerkiksi tuossa Duchenen rinnalla jos Alex sattuisi tekemään maisemanvaihdosta tai lopettaisi. Vaikka Grigorenkon näen kehityskelpoisena sentterinä, en usko että Rantanen saisi itsestään kaiken potentiaalin ulos hänen vierellään. Rantanen ei välttämättä tarvitse tätä wingmania vierelleen, mutta sen myötä ura lähtisi rullaamaan varmasti paremmin. Onkohan MacKinnon nyt vakinnuttamassa tuota laiturin paikkaa, olisi kiva nähdä häntä myös keskellä, vaikka senttereistä se lähtökohtaisesti paras laituri onkin.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Pari uutista Coloradoon liittyen.

Viikko sitten Brian Willsie ilmoitti jäävänsä eläkkeelle. Willsie on Coloradon oma varaus (6th #146 1996). Hän pelasi Coloradossa vuodet 1999-2003 ja 2008-2010 seilaten AHL:n ja NHL:n väliä. Hän toimi myös Lake Erien kapteenina jälkimmäisellä stintillä. Willsie teki 19 pistettä 115 ottelussa. Willsie pleias myös Kingsissäja Capsissa ja teki 109 pistettä 381 ottelussa. Ehdottomasti paras kausi oli Capsissa 2005-2006, jolloin hän teki 41 pistettä. Miten Willsie liittyy Coloradon nykytilanteeseen? Hän aloittaa työskentelyn jonkinlaisena konsulttina pelaajakehityksessä.

Joey Hishonin kanssa tehtiin yhden vuoden sopimus tänään. Tarkempia tietoja ei ainakaan minulla vielä ole.

Eilen oli myös Redmondin ja Barrien synttärit. Onnittelut!

Ensi kauden ketjut voisivat olla Rantasen kanssa:

Tanguay - Duchene - Iginla
Landeskog - Söderberg - MacKinnon
Everberg - Grigorenko - Rantanen
McLeod - Mitchell - Comeau
Cliche & Bordeleau

Beauchemin - Johnson
Zadorov - Barrie
Holden - Stuart

Varlamov
Berra
Redmond
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Milloin hänen waiver-vapaus loppuu?

Eikös tuo loppunut viime kauteen? Koska missasi tuon yhden kauden kokonaan loukkaantumisen vuoksi, niin viime kausi oli tavallaan ylimääräinen waiver-vapaa kausi. Yleensähän waiver-vapaus tuolta CHL:n kautta tulleilla kenttäpelaajilla päättyy samanaikaisesti heidän tulokassopimuksen kanssa, ja Hishonin tulokassopimus päättyi jo viime kesänä. Pitäisi olla nyt waivers-kelpoinen pelaaja sitten.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchelta loppui usko Stefan Elliottiin, josta ei tullutkaan Tyson Barrien ja Kevin Shattenkirkin tavoin erinomaista kiekollista rightin pakkia NHL:ään. Tai ei ole vielä tullut, nyt pääsee yrittämään Coyotesissa. Vaihdossa tuli toiseen suuntaan eli Avalancheen Brandon Gormley. Vähän isompikokoinen leftin puolustaja kyseessä, jolla pitäisi olla enemmän käyttöä omassa päässä kuin Elliottilla. Gormley on myös vuoden nuorempi.

Puolustukseen luotu selvä kilpailutilanne, kun nimiä alkaa olla useampi koossa. Erik Johnson, Tyson Barrie, Francois Beauchemin ja Brad Stuart lienevät ainoat varmat neljä pelaajaa ylhäällä, lopuista paikoista kova taistelu. Nikita Zadorov on potentiaalisin ja nuorin, eiköhän hän paikkansa ota. Nate Guenin on roolissaan aivan ylivertainen muihin nähden, joten siinä toinen. Seiskapakiksi sitten Nick Holden, Zach Redmond tai uusi Gormley.
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Avalanche saa harjoitusleirille tryoutilla hyökkääjä Jack Skillen ja puolustaja Andrej Mezsarosin. Mezsarosille iso plussa täältä, tryourilla ei hävitä mitään eikä tuolla puolustuksella kannata tälläistä tilaisuutta hukata. Skille itselle oudompi tapaus, en uskalla mitään sanoa.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchen rosteri kokonaisuudessaan harjoitusleirille on seuraava:

Maalivahdit:
#1 Semyon Varlamov
#20 Reto Berra
#30 Spencer Martin
#31 Calvin Pickard
#35 Roman Will
#60 Maximilian Pajpach

Puolustajat:
#2 Nick Holden
#3 Chris Bigras
#4 Tyson Barrie
#5 Nate Guenin
#6 Erik Johnson
#15 Duncan Siemens
#16 Nikita Zadorov
#17 Brad Stuart
#22 Zach Redmond
#26 Maxim Noreau
#32 Francois Beauchemin
#41 Andrej Meszaros
#43 Mat Clark
#44 Mason Geertsen
#46 Brandon Gormley
#47 Gabriel Beaupre
#51 Cody Corbett
#54 Hubert Labrie (AHL-sopimus)
#56 Daniel Maggio (AHL-sopimus)
#59 Nicolas Meloche
#65 Sergei Boikov
#75 Justin Hamonic (AHL-sopimus)
#78 Raphael Maheux (AHL-try out)

Hyökkääjät:
#7 John Mitchell
#8 Jack Skille (try-out)
#9 Matt Duchene
#10 Ben Street
#11 Troy Bourke
#12 Jarome Iginla
#13 Freddie Hamilton
#14 Blake Comeau
#18 Jesse Winchester
#24 Marc-Andre Cliche
#25 Mikhail Grigorenko
#27 Andreas Martinsen
#28 Andrew Agozzino
#29 Nathan MacKinnon
#34 Carl Söderberg
#36 Garrett Meurs
#37 Colin Smith
#38 Joey Hishon
#39 Trevor Cheek
#40 Alex Tanguay
#42 Samuel Henley
#45 Dennis Everberg
#48 Reid Petryk (AHL-sopimus)
#49 Conner Bleackley
#53 Michael Schumacher (AHL-sopimus)
#55 Cody McLeod
#58 Patrick Bordeleau
#61 Julien Nantel
#63 J.C. Beaudin
#67 Nick Magyar
#70 Alexis Pepin
#71 Borna Rendulic
#73 Gustav Olhaver
#92 Gabriel Landeskog
#96 Mikko Rantanen

On siinä rosterilla kokoa, jukopliut. Numerot 1-49 kaikki käytössä, paitsi tietenkin Peter Forsbergin, Joe Sakicin, Milan Hejdukin ja Patrick Royn numerot. Aika monta nimeä voisi pyyhkiä listalta saman tien, kaverit antavat näyttöjään lähinnä kokemusta saadakseen.

Tykkään siitä, miten paljon tänä vuonna on kilpailua pelipaikoista. En siis tarkoita mitään taistelua peliajasta ja siitä, kumpi pelaaja ylemmässä ketjussa, vaan ihan paikasta Colorado Avalanche -nimisen joukkueen 23 pelaajan kokoonpanossa. Varmoina NHL-niminä pidän seuraavaa settiä:

Hyökkääjät:
- Mitchell, Duchene, Iginla, Comeau, Cliche, MacKinnon, Söderberg, Tanguay, McLeod, Bordeleau ja Landeskog

Puolustajat:
- Barrie, Guenin, Johnson, Stuart ja Beauchemin

Maalivahdit:
- Varlamov ja Berra

Maalivahdit ovat selvät. Vaikka Pickard pelaisi leirillä miten hyvin tahansa, ei häntä ole järkeä ottaa istumaan penkille 60 ottelun ajaksi NHL:ään. Pelaa isoja minuutteja farmissa ja jos Varlamov loukkaantuu, Pickard tulee sitten pelaamaan NHL-minuutteja.

Puolustuksesta ja hyökkäyksestä puuttuu yhteensä seitsemän nimeä - kaksi tai kolme pakkia sekä neljä tai viisi hyökkääjää. Onhan siellä nimiä, joita voisi pitää varmana, mutta ei nyt kuitenkaan. Esimerkiksi Holden. Jos ei ole kummoinen ja huomataan, että parempia löytyy riittävä määrä, Holdenin voisi kaupata pois. Zadorov ja Grigorenko lienevät aika varmoja, mutta taistelemaan hekin lähtevät.

Puolustuksen kahdesta tai kolmesta paikasta taistelevat seuraavat nimet:
- Holden, Bigras, Siemens, Zadorov, Redmond, Noreau ja Gormley

Hyökkäyksen neljästä tai viidestä paikasta taistelevat seuraavat nimet:
- Skille, Street, Hamilton, Winchester, Grigorenko, Martinsen, Agozzino, Hishon, Everberg, Rendulic ja Rantanen

Mitään veikkauksia en heitä, mutta toiveena on Rendulicin paikka NHL:ssä.
 
Avalanche saa harjoitusleirille tryoutilla hyökkääjä Jack Skillen ja puolustaja Andrej Mezsarosin. Mezsarosille iso plussa täältä, tryourilla ei hävitä mitään eikä tuolla puolustuksella kannata tälläistä tilaisuutta hukata. Skille itselle oudompi tapaus, en uskalla mitään sanoa.

Skille on Chicagon entisiä tulevaisuuden lupauksia josta ei sitten oikein tullutkaan mitään. Maalinteko taitoa piti olla ja jollain tasolla vähän samaa kun Brandon Saadissa, paljon huonompi vain, eikä niin kokonaisvaltainen. Tosin tämä on mielipide kysymys ja esimerkiksi @Kaner pitää miehen pelitaidoista. Itse näen kaverin vähän liian.. hmm... tahdottoman oloisena kentällä (tämä ei ole sama kun ettei sitä tahtoa olisi).
Coloradossa olisi kyllä sinänsä otollinen paikka Skillelle että motivaatiota pelata jengille voi olla vähän eri tavalla kun esim Floridassa, tosin eipä tuo ura Columbuksessakaan kääntynyt nousuun ja ikääkin rupeaa olemaan jo 28 vuotta, että enää ei voida puhua prospektista oikein millään muotoa. Itse en usko late bloomeriin.

Skille menee mun nähdäkseni aika pitkälle sellaisiin pelaajiin, jotka onnistuu kun saa vähän tilaa ja aikaa ja AHL:n puolella sitä on juuri sen verran enemmän, että siellä syntyy tulosta. NHL:n puolelle tuo vaan ei koskaan kääntynyt kun ei taidot ja pelinopeus yksinkertaisesti riitä. Asian voisi ilmaista myös niin, että työkalut on olemassa (jossain siellä), mutta itselleni näyttää ettei ajatus vaan riitä tuon paremmaksi NHL:n puolella mitä on tähän asti osoittanut.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
EJ ja Avs sopinut 7 vuoden mittasen jatkoleivän! Enkä itsekkään tuosta Jack Skillestä osaa sanoa mitään, mutta nyt ainakin vakuuttanut minut! Teki Burgundy-White pelissä maalin ja nyt avasi harjoituskauden näppärästi kolmen minuutin pelin jälkeen syöttämällä Bleackleyn maalin. Harmi kun ei televisioida tuota ottelua, tekisi mieli katsoa miten Skille ja Rantanen sulautuvat tuonne ja minkälaista työtä saavat aikaiseksi Ducksia vastaan.

E: Ei mistään oikein näy ketjuja peliin, mutta avausketju oli Landeskog-Soderberg-Comeau, ja NHL Gamecenteria vilkuillen taisi Grigorenko pelata MacKinnonin ja Tanguayn kanssa.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Noniin, ensimmäinen harkkapeli sit takana ja voittohan sieltä napsahti! Kaikista tärkeintä oli varmaan Skillen, Rantasen, Bleackleyn ja Zadorovin onnistumiset, varsinkin Bleackleyn maali oli loistava yksilösuoritus. Myös silmään pisti outshottaaminen, jolla Avs ei paljoa herkuttele ja se, että vedot jakautuivat tasaisesti koko joukkueelle. Ainakin MacKinnon ja Rantanen laukoivat kolme kertaa, joka taisi olla suurin luku joukkueen sisäisessä laukauspörssissä. Hieno alku, jatkoa keskiviikkoyönä Calgarya vastaan!

Pahoittelen tuplaviestiä, mutta on aika hiljaista täällä ollut että eihän puhe täällä ole kun plussaa.
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
E: Ei mistään oikein näy ketjuja peliin, mutta avausketju oli Landeskog-Soderberg-Comeau, ja NHL Gamecenteria vilkuillen taisi Grigorenko pelata MacKinnonin ja Tanguayn kanssa.

Twitterin ihmeellisestä maailmasta bongasin jo eilen illalla ketjut:

Forwards Lines:
Landeskog-Soderberg-Comeau
Tanguay-Grigorenko-MacKinnon
Martinsen-Hishon-Rantanen
Everberg-Bleackley-Skille

Avs defensive pairings tonight:
Gormley - Barrie
Zadorov - Guenin
Holden - Clark
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Twitterin ihmeellisestä maailmasta bongasin jo eilen illalla ketjut
Ahaa, itse en bongannut sieltä kun vaan avauskentän nopeella selauksella. Osaatko sanoa miksi Everberg pelasi noin vähän, vaikka Bleackley ja Skille pelasi kohtalaiset nelosketjun minuutit?
 

Ralph

Jäsen
Erik Johnsonin sopimukselle iso peukku. Kyllä sitä tässä odoteltiin jo, tiedossa oli että Avalanche ei auo odottaa kauden alkua. Turha puhua Norriksista tai sellaisista, mutta on Johnson aliarvostetuimpia huippupuolustajia NHL:ssä. Monella tulee mieleen vain hänen ykkösvarauksen status ja vertailee siihen. Ensi kaudella Johnsonin cap hit on puolustajien vertailussa jaetulla yhdennellätoista sijalla.

Tyson Barrie on ensi kesänä myös vapaa agentti, toki rajoitettu sellainen. Joe Sakic ja Patrick Roy saattaa Barrien kanssa sopimuksen rustailla jo alkukauden aikana. Jännä nähdä mikä on Barrien cap hit tulevaisuudessa, olisiko tuossa viiden miljoonan paikkeilla. Ensi vuonna iso nimi RFA:na on myös Nathan MacKinnon, mutta siinä on luvassa parin kolmen vuoden siltasopparia.

Kolmas iso nimi vapaana ensi kesänä on Alex Tanguay. En usko, että Tanguay enää lähtisi karkaamaan muille maille vaan Avalanche on hänelle selvästi se ykkösvaihtoehto. Eihän tuo ole vasta kuin 35-vuotias ja jos pelaa kuten viime kaudella, jolloin tuli 55 pistettä, niin todellakin on iso nimi vielä seuraavallakin kaudella.

Muutoin vapaaksi tulee perushuttua. Kasa mielenkiintoisia RFA-pelaajia, joiden kohdalla mennään vuosi kerrallaan, eli Mikhail Grigorenko, Dennis Everberg, Calvin Pickard, Duncan Siemens, Borna Rendulic, Joey Hishon, Andreas Martinsen... UFA:ksi ei tule Tanguayn lisäksi muuta kuin parit neloskentän jannut Patrick Bordeleaun johdolla.
 

Ralph

Jäsen
Kyllä muuten on tosiaan kova kilpailu pelipaikoista ylhäällä, kun Jack Skille on noussut vahvasti mukaan taisteluun. Taitaa jäädä Borna Rendulic nyt vain AHL-rooliin odottamaan loukkaantumisia.

Alex Tanguay - Matt Duchene - Jarome Iginla
Gabriel Landeskog - Carl Söderberg - Nathan MacKinnon
Skille/Rantanen - Mikhail Grigorenko - Blake Comeau
Cody McLeod - John Mitchell - Marc-Andre Cliche
+ Patrick Bordeleau & Dennis Everberg
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ensi vuonna iso nimi RFA:na on myös Nathan MacKinnon, mutta siinä on luvassa parin kolmen vuoden siltasopparia.
Saattaisiko tässä muhia myös mahdollinen Tarasenko-tyylinen soppari, jos MacK iskee kauden mittaan vakuuttavat näytöt tiskiin? Riippuu tietysti paljon Avsin tulevasta cap-tilanteesta, joka ei ole itselläni kovin hyvin hallussa tällä hetkellä. 65-75 pistettä ja maksimimittaista tiskiin?
 

Froggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
EJ soppari aivan loistava.
En millään uskonut että 6 miljoonaa AAV riittäisi, mutta niin vain riitti.
Loistava pelaaja, ja haastattelujen kautta on tullut selväksi että täällä haluaa jatkaa ja että rahan takia ei tänne jäänyt.

Harjoituskausi myös avattu 5-4 jatkoaikavoitolla Ducksia vastaan.
Ducks pelasi melko tuntemattomalla miehistöllä, mutta kun yksi NHLlän parhaimmista junnuista tulee vastaan on peli aina vaikea.

Skillelle mieluusti soppari ja neloskentän oikealle laidalle.
Everberg pääsee pelaamaan isoja minuutteja AHLlään ja Cliche+Bordeleau häviää kokoonpanosta.

Win-win-win
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
EJ soppari aivan loistava.
En millään uskonut että 6 miljoonaa AAV riittäisi, mutta niin vain riitti.
Loistava pelaaja, ja haastattelujen kautta on tullut selväksi että täällä haluaa jatkaa ja että rahan takia ei tänne jäänyt.

Oli kyllä aivan loistava haastattelu! Parit Cupit tuli Johnson luvanneeksi ja erittäin ihailtavaa toimintaa Condorilta oli myös "jättää rahaa pöydälle" Barrieta ja MacKinnonia varten.

Skillelle mieluusti soppari ja neloskentän oikealle laidalle.
Everberg pääsee pelaamaan isoja minuutteja AHLlään ja Cliche+Bordeleau häviää kokoonpanosta.

Clichen poistuminen pelaavasta kokoonpanosta olisi aivan mahtava juttu. Borly sitten poppareilta aina Bluesin ja Jetsin kaltaisia roskajengejä vastaan.

Avalanchen kokoonpano alkaa olemaan aika isokokoinen. Eliteprospectsin listojen perusteella kolmanneksi pisin ja viidenneksi painavin rosteri. Try-out Meszaros nostaa keskiarvoja, mutta aika pelottava tuo rosteri alkaa olemaan vastustajia ajatellen, kun kokoa kasvatettaessa ei ole kitsasteltu pelaajien nopeuden suhteen. Farmista sitten löytyy vielä päälle 190 senttiset ja 90-100 kiloa painavat Rendulic, Martinsen, Everbeast ja Rantanen. Siinä on aika hyvä kasa lihaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Saattaisiko tässä muhia myös mahdollinen Tarasenko-tyylinen soppari, jos MacK iskee kauden mittaan vakuuttavat näytöt tiskiin? Riippuu tietysti paljon Avsin tulevasta cap-tilanteesta, joka ei ole itselläni kovin hyvin hallussa tällä hetkellä. 65-75 pistettä ja maksimimittaista tiskiin?
Eikös Avalanchella ole cap tilaa melko hyvin ja jonkinasteinen sisäinen palkkakattokin on käytössä käsittääkseni? Eli joku Tarasenkon sopimuksen kaltainen sopimus lienee mahdollinen jos pisteitä tulee 60 tai enemmän. Ei välttämättä yhtä kovalla cap hitillä mutta joku 6,5x7-8 vuotta voisi olla nopeasti naurettavan hyvä soppari.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Avausharkkavoitto ja EJ:n soppari onkin jo käsitelty.

Mutta mitä mieltä ulkoilmapelin paidasta
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
joku 6,5x7-8 vuotta voisi olla nopeasti naurettavan hyvä soppari.
Sitten kun Nate näyttää koko jääkiekkoa seuraavalla maailmalle ensi kaudella että mihin hän pystyy, tuollainen 6-6,5$ tulee todellakin olemaan naurettavan halpa. Vielä halvempi jos Avs etenee pleijareihin ja MacK täräyttää samanlaiset teholukemat pöytäkirjaan kun iski rookie-kaudellaan.
 

Ralph

Jäsen
Mutta mitä mieltä ulkoilmapelin paidasta
Erittäin hieno mielestäni ja siinä ei ainakaan ole hihanumeron koossa säästelty, kuten Liigassa on valitettu. Jatkosoppari-Erikin sanoin, numero on yhtä iso kuin Landeskogin pää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös