Yleisömäärät kaudella 2015–2016

  • 280 550
  • 1 482
Tässä alkaa olemaan jatkoajan yleisen kirjoittelun tason laskun elementit taas käsissä: heitellään mustatuntuu-mielipiteitä faktoiksi ja esitellään ne muille joko tahallaan tai tahattomasti puoliksi vittuilevaan sävyyn. Hyvä jos saatte siitä jotain nautintoa, itse en tähän osallistu vaan tarjoan keskusteluun mielipiteeni mielipiteinä, ja mielelläni kuulen asiallisten kirjoittelijoiden kommentteja asian ympäriltä. Kaiken voi aina tehdä toisia kunnioittavasti, jos niin haluaa.

Liigan ketjussa liigaa koskevaan asiaan. Kun tässä on moni pohtinut että tv-tuotanto on nykyään laadukasta ja kaiken kattavaa, niin seurojen taloutta silmällä pitäen tämän on täytynyt olla seuroilta tietoisen riskin ottamista. Kun aikanaan televisiointioikeudet avautuivat kilpailulle hockeynight -ajan jälkeen, seurat alkoivat saamaan liigan ja tv-tuotannon toteuttajan välisestä sopimuksesta todella merkittävästi suurempia summia kuin mitä aiemmin oli ollut seuran tulopuolella. Voi tietysti olla että tämä oli odottamaton seuraus, että katsojat alkavat valita mielummin kotisohvan hallilla käymisen sijaan erinäisistä syistä johtuen. Se ovatko nämä syyt nyt sitten mukavuudenhaluisuutta, kiireisen elämän seurausta, köyhyyttä tai henkistä laiskuutta, kuten tässä on sivukaupalla nyt keskusteltu, niin vastaus löytyy jokaisen omasta mielestä ja tulkinnoista maailmasta. Kiva että löytyy niin paljon seurarakkautta, että pitää muidenkin ihmisten velvollisuutena käydä katsomassa oman suosikkijengin pelejä. Mutta on se aika kova vaatimus.

No, pointtini on nyt se, että liigaseurat saavat todella suuren korvauksen tv-sopimuksista. Tv tuo suoran rahan lisäksi myös näkyvyyttä seuran mainostajille. Se, että hyvää tv-tuotantoa pidetään syynä talousvaikeuksille, on väärä tapa nähdä asia. Seuran talouden pitää kestää ja ennakoida se oletettu tapahtumaketju, jonka seurauksena tv-näkyvyys myös vähentää katsojia hallilta. Se suurin ongelma suomalaisessa huippujääkiekossa on, että seurat perustavat taloutensa aivan liiaksi haaveille pelillisestä menestyksestä, ja siten toivotuille yleisömäärille. Seurat pyörittävät miljoonien bisnestä, ja onnistuvat silti tekemään pääosin tappiota. Ei se oikein kuulosta ammattimaiselta toiminnalta seuran organisaatioilta. Vai mitä itse olette mieltä?
 

SjV

Jäsen
Tähän "ilmaislippu"-juttuun pitäisi varmaan tehdä jatkiksen oma kirjoittamaton sääntö. Lipunsaajalle se on ilmaislippu, kun se käteen annetaan. Todennäköisesti joku instanssin on kuitenkin liikuttanut rahaa johonkin suuntaan. Yritys ostaa laitamainospaikan ja saa mainoksen päälle x kpl lippuja jaettavaksi omille asiakkaille. Asiakas saa näin ilmaislipun, mutta joukkueen näkökulmasta siitä on saatu raha.
Esim. JYP jakaa kauden aikana noin 1000 lippua kahden järjestön kautta, mutta nämä kausikortit maksettu hyväntekeväisyyden kautta, Jatkiksen JYP-osiokin sai 2 korttia kasaan. Lipun saaja saa siis ilmaislipun, mutta JYP täyden hinnan.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Itsekkään en pidä, usein esiintyvästä, vittuilu/ läl läl lää -tasoisesta pään aukomisesta.
Väkimäärä on valitettavasti vähenemässä, syitä löytyy milloin mistäkin. Raha, ruutu+ yms, nettistriimit ja ehkä suurimpana, kuten joku yllä totesikin, aika. Tähän, aikaan, jengien olisi hyvä heittää täky. Perhelippuja, lapsille/ nuorille suunnattuja kampanjoja. Halleilla voidaan viettää ns. laatuaikaa.
Kyllähän me, paskamahaiset elinkautisuhrit raahaudumme vaikka ahtojään reunalle. Skidit messiin ja taatusti muutaman reissun jälkeen "asiakkuus" on lähes varma. Ja se tulee kestämään kauan. Snadisti pilteille suunnattua oheistoimintaa, niin se on siinä. Arernalla tämä kohderyhmä on huomioitu ja sen huomaa positiivisesti. Toisinaan meininkiä on kuin markkinoilla. Silti illan päätapahtuma käydään kaukalossa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Offtopiccina: Voiko olla, että esim moni helsinki- ja espoolainen on vaihtanut pelit parempaan tasoon, KHL:ään? Itse kyllä helsinkiläisenä menen mielummin Jokerien peliin, kuin HIFK:in peliin, poikleuksena HIFK - KooKoo pelit.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
No, pointtini on nyt se, että liigaseurat saavat todella suuren korvauksen tv-sopimuksista. Tv tuo suoran rahan lisäksi myös näkyvyyttä seuran mainostajille. Seuran talouden pitää kestää ja ennakoida se oletettu tapahtumaketju, jonka seurauksena tv-näkyvyys myös vähentää katsojia hallilta. Se suurin ongelma suomalaisessa huippujääkiekossa on, että seurat perustavat taloutensa aivan liiaksi haaveille pelillisestä menestyksestä, ja siten toivotuille yleisömäärille. Seurat pyörittävät miljoonien bisnestä, ja onnistuvat silti tekemään pääosin tappiota. Ei se oikein kuulosta ammattimaiselta toiminnalta seuran organisaatioilta. Vai mitä itse olette mieltä?

Viisaita sanoja, ja hyvä että otit tämänkin puolen asiassa esille. Mikäli tuo jossain ilmoitettu summa, että seurat saavat tv-maksuosuudesta 800.000-900.000 euroa kaudessa, merkitsee myytyinä pääsylippuina pyöreästi 1300-1500 katsojaa (kun keskiverto lippuhinta 20 eur). Ja vaikka epäilemättä moni nykyään jää televisioinnin takia menemättä hallille, niin eivät pitkän ajan keskiarvot sentään vielä noin monella katsojalla ole tippuneet. Vaikka nykyinen tilanne on erittäin huolestuttava signaali vääränlaisesta kehityksestä niin huomionarvoista on kuitenkin se, että seurat jäävät kuitenkin yhä voitolle otteluiden televisiointitulojen myötä. Merkittävä lisäarvo sillä on myös yhteistyömyynnin edistämisessä, kuten mainitsit. Tilanne voi kuitenkin olla kokonaan eri vuoden 2018 jälkeen, kun sopimuksen hinta todennäköisesti tippuu paljonkin.

Ylioptimistiset budjetoinnit eivät tosiaankaan ole televisioinnin vika.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kolmas kiinnostava kysymys pitäisi kysyä kannattajilta, jotka ovat aiemmin seuranneet jääkiekkoa ja jonkun tietyn seuran otteita, mutta eivät sitä enää tee: "Miksi juuri minä olen luopunut jääkiekon seuraamisesta?"

Näihin kysymyksiin kun löydettäisiin vastaukset, niin olisi huomattavasti helpompaa lähteä ratkomaan ongelman varsinaisia syitä ja tekemään parannuksia - eli saamaan ihmiset jälleen halleille kotisohvan sijasta.

Tämä viesti muutaman päivän takaa sai miettimään omia syitä jääkiekon seuraamisen merkittävälle vähentymiselle parin viime vuoden aikana. Näilläkään ei varmasti selitetä suurten massojen katoamista lehtereiltä, mutta pienistä puroista jne.

- TPS:n ja Leijonien mestaruudet 2010 ja 2011: 90-luvun alussa syntyneelle nämä olivat käytännössä ensimmäiset mestaruudet, joita osasi arvostaa täysin eri tavalla kuin esimerkiksi vuosituhanteen vaihteen triplaa. Penkkiurheilijaminäni saavutti pari tärkeimpiin kuuluvaa unelmaa jääkiekon osalta.

- 2012 ja 2013 kotikisat: Näitä kisoja odotettiin pitkään, sillä olihan vihdoin mahdollisuus päästä todistamaan maajoukkue arvokisoissa paikanpäällä! Lippujen hinnat osoittautuivat lopulta liian kalliiksi tai lompakko liian ohueksi ja tämä pitkään odotettu tapahtuma jäi kokematta. Turkulaisena pientä katkeruutta lisäsi se, että toisetkin kisat vietiin Tampereen areenan myöhästymisen jälkeen Harkimon areenalle eikä Turkuun. Maikkarikaan ei onnistunut tuotannollaan tekemään mm-kisoista ainakaan mielenkiintoisempaa tapahtumaa ja heidän ensimmäisten kisojensa jälkeen en olekaan muiden otteluita mitalipelejä lukuunottamatta nähnyt.

- Liigan sulkeminen: En halua tehdä tästä keskustelua Ruotsin sarjajärjestelmän erinomaisuudesta/ruotsalaisten seurojen talousongelmista, mutta minulla tämä on vähentänyt merkittävästi kiinnostusta seurata Liigaa yleisellä tasolla - Mestiksestä puhumattakaan! Runkosarja tuntui aiemminkin liian merkityksettömältä ja omalla kohdallani alaspäin suljettu sarja on tarkoittanut suosikkijoukkueeni kauden päättymistä käytännössä jo tammikuussa. Myönnän, että alkuun sulkemispäätös aiheutti minussa jonkinlaksta protestihenkeä, mutta myöhemmin seuraaminen on muuttunut aidon välinpitämättömäksi.

Lisäksi tulee ainakin mieleen ettei Jokereiden lähtö ole lisännyt mielenkiintoa Liigaa kohtaan eikä World Cup 2016 jääkiekkoa kohtaan. Voihan näitä syitä hakea jääkiekkomaailman ulkopuoleltakin, sillä en koe elämääni mitenkään sisällöltään niukemmaksi, vaikka TPS:n kausikortti, lukuisat Tuton ottelut, Urho TV ja aktiivinen NHL:n seuraaminen on vaihtunut pariin Tepsin otteluun kaudessa paikanpäällä ja pariin vastaavaan television äärellä olutta nauttien.

Potentiaalinen katsoja minussa varmaan kuitenkin edelleen piilee. Tuskin kännykkäni muuten hälyttäisi, kun FC/HC TPS:n peleissä tulee maaleja.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Pistetäänkö veikkauksia, mikä joukkue jää eniten budjetoidusta yleisömäärästä Runkkarissa?

Itse veikkaan KalPaa
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Tämän kauden jälkeen on suurimmalla osalla seuroista iso ongelma nimeltä: Väärä ja "sokea" budjetointi. Viidestätoista liigaseurasta vain kolmesta viiteen pääsee "kuivin jaloin" yleisömäärätavoitteestaan ja ne ovat: Tappara, Kookoo, Saipa ja menestyksestä riippuen Kärpät ja Hifk varauksella.
Eniten vihkoon vetää kolme seuraa, eli: Kalpa, TPS ja Blues (maltillisesta 3300 tavoitteesta huolimatta). Eniten takkiin tullee Kalpalla. Koko Liigassa todellinen yleisökeskiarvo tippunee 20% ja se on paljon.
Jogheyltä hyvää analyysiä syistä ja seurauksista. Itseäni kiinnosti naisten EM-jalkapallon karsintaottelu enemmän, kuin samaan aikaan nelonen prolla menevä Liigamatsi. Yhdyn täysin Jogheyn argumenttiin siitä, mitä suljettu liiga on tehnyt henkilökohtaisella tasolla mielenkiintoon katsoa liigajääkiekkoa, on oikeasti välinpitämätön ja valju tunne. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja tietysti sitä toivoisi , että jokaisella sarjatasolla riittäisi motivaatiota pelata, käydä kannattamassa, tukea, ja unelmoida oman seuran menestymistä ilman keinotekoisesti eteen työnnettyjä barrikaadeja.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän kauden jälkeen on suurimmalla osalla seuroista iso ongelma nimeltä: Väärä ja "sokea" budjetointi. Viidestätoista liigaseurasta vain kolmesta viiteen pääsee "kuivin jaloin" yleisömäärätavoitteestaan ja ne ovat: Tappara, Kookoo, Saipa ja menestyksestä riippuen Kärpät ja Hifk varauksella.
Eniten vihkoon vetää kolme seuraa, eli: Kalpa, TPS ja Blues (maltillisesta 3300 tavoitteesta huolimatta). Eniten takkiin tullee Kalpalla. Koko Liigassa todellinen yleisökeskiarvo tippunee 20% ja se on paljon.
Jogheyltä hyvää analyysiä syistä ja seurauksista. Itseäni kiinnosti naisten EM-jalkapallon karsintaottelu enemmän, kuin samaan aikaan nelonen prolla menevä Liigamatsi. Yhdyn täysin Jogheyn argumenttiin siitä, mitä suljettu liiga on tehnyt henkilökohtaisella tasolla mielenkiintoon katsoa liigajääkiekkoa, on oikeasti välinpitämätön ja valju tunne. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja tietysti sitä toivoisi , että jokaisella sarjatasolla riittäisi motivaatiota pelata, käydä kannattamassa, tukea, ja unelmoida oman seuran menestymistä ilman keinotekoisesti eteen työnnettyjä barrikaadeja.

Mistä sä vedät näitä lukuja? kolmesta viiteen pääsee kuivin jaloin yleisömäärätavoitteestaan? Eniten vihkoon vetää mm. TPS. Miksi TPS vetää yleisömäärissä eniten vihkoon? Sinulla on varmaa tilasto taustalla, mistä voit näyttääl todellisen yleisökeskiarvon tippuvan 20%? Olisi myös kiva tietää mitä tarkoitat tuolla todellisella yleisökeskiarvolla?

Sinua kiinosti enemmän EM-jalkapallon karsintaottelu kuin liigaottelu. Entä sitten? Monia muitakin kiinosti enemmän kyseinen ottelu kuin liigaottelu ja siihen yhtenä isona syynä on ettei se oma seura pelaa Liigaa. En ymmärrä miksi sinua edes pitäisi sen enempää kiinostaa Liiga, kun oma seurasi pelaa Mestistä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tänään nähtiin Espoossa sen luokan viihdettä, että melkoisen masokistista on noilta n. 3000 katsojalta palata espoolaisen livekiekon pariin, ainakaan Tapparan vieraillessa. Tämäniltaisen perusteella en ihmettele Bluesin heikkoja yleisömääriä yhtään.
 

senilix

Jäsen
Lukko on tällä hetkellä yllättävän tarkkaan viime kauden tahdissa. Viime kaudella kaksi ensimmäistä peliuä 4429 ja 3071, nyt 4480 ja 3023.
Saas nähdä, miten jatkuu, perjantaina tulee "yleisömagneetti" Pelicans. Viime kaudella kolmas vastustaja oli TPS.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pistetäänkö veikkauksia, mikä joukkue jää eniten budjetoidusta yleisömäärästä Runkkarissa?
Blues!

Tosin, jos Ässät jatkaa tätä menoa, haihtuu uusitun hallin kimallusksen tuoma ilo aika hätäseen tyhjäksi kirkoksi. No, eivät ole vielä yhtään kotipeliä pelanneet, joten nollatasossa menevät vielä. Kyllä mä ton Bluesin silti lukitsen.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Blues!

Tosin, jos Ässät jatkaa tätä menoa, haihtuu uusitun hallin kimallusksen tuoma ilo aika hätäseen tyhjäksi kirkoksi. No, eivät ole vielä yhtään kotipeliä pelanneet, joten nollatasossa menevät vielä. Kyllä mä ton Bluesin silti lukitsen.

Miksi Sportilla ei ollut viime kaudella 30 peräkkäistä loppuunmyytyä kotiottelua? Tätä esim. Ville Nieminen odotti.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Blues!

Tosin, jos Ässät jatkaa tätä menoa, haihtuu uusitun hallin kimallusksen tuoma ilo aika hätäseen tyhjäksi kirkoksi. No, eivät ole vielä yhtään kotipeliä pelanneet, joten nollatasossa menevät vielä. Kyllä mä ton Bluesin silti lukitsen.

Kuinka paljon luulet että Blues jää 3339 katsojakeskiarvosta tällä kaudella? Olkoonkin että Blues ei enää voi (toisin kuin muut seurat) enää vedättää ilmoitetuissa katsojamäärissä (koska velkojat haluavat tietää totuuden).
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukko on tällä hetkellä yllättävän tarkkaan viime kauden tahdissa. Viime kaudella kaksi ensimmäistä peliuä 4429 ja 3071, nyt 4480 ja 3023.
Saas nähdä, miten jatkuu, perjantaina tulee "yleisömagneetti" Pelicans. Viime kaudella kolmas vastustaja oli TPS.

Toki kun katsoo lukujen taakse, niin viime kaudella toinen peli oli tiistaina KalPa'a vastaan. Mikä nyt ei ole kaikella kunnioituksella minkäänlainen yleisömagneetti Raumalla.

Tällä kaudella kuitenkin toinen matsi oli lauantaipeli Raumalla kohtuullisen kiinnostavaa Sportia vastaan ja yleisömäärä hädin tuskin 3000. Indikoi, että arkimatseissa tullaan jäämään jopa selkeästi alle 3000 yleisömääriin, jopa 2500 voi olla realismia ellei ilmaislippuja jaeta taas runsaalla kädellä.

Eli kyllä Raumallakin saa huolissaan olla kehityksen edessä . Ottelutapahtumaa pitää kehittää ja miettiä miten esim.
dynaamisella lippujen hinnoittelulla väkeä saa katsomoihin.

Uskon, että syitä on monia ja kehitys on pidemmän ajan prosessin tulos koko liigassa mikä tekee haasteesta erittäin vaikean nopeilla korjausliikkeillä edes oikaista.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPalla tulee tosiaan tekemään todella tiukkaa ja tappiota varmasti luvassa.. Kärppiä vastaan Yleisöä 3529 ja Tapparaa vastaan Yleisöä 2482. Eli ollaan kohdattu viime kauden kaksi parasta ja yleisö ka on karvan yli 3k. Yleisö tavoite kun oli sen 3.5k niin aika paljon tulossa näillä näkymin turskaa koko kauden mitalla..
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ehkä katsojamäärän vertailu edellisiin kausiin kannattaisi tehdä kuukausittain, ei koko kauden keskiarvoon. Eli nyt vertailukohtana olisi syyskuu -14. Päästäisiin lähemmäs todellista tilannetta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kuinka paljon luulet että Blues jää 3339 katsojakeskiarvosta tällä kaudella?
Lähdin näemmä soitellen sotaan. Mulla oli käsitys, että teidän budjetoitu yleisömäärä oli 3900 ja kun tossa mentiin jo 2400 ja rapiat päälle, eikä HIFK:kaan vetänyt, "kuin" sen about 5000, päättelin tästä, että Blues olisi se, jolla suurin cap budj vs tot.

Ei mulla ole todellakaan mitään Bluesia vastaan, jos näin joku ajatteli. "Osallistuin" vaan tohon haasteeseen.

Eikä meillä ole paljon henkseleissä paukuttelemista itselläkään. Budjetoitu tais olla niinkin kova meidän mittarilla, kuin 3700. Tuo on aivan helvetin kova budjetoitu käyttöaste, kun halliin mahtuu reilu 4100. Ollaan kolmen kotiottelun jälkeen alle 3000 katsojassa täälläkin.

E: Korjataan Sportin ka kolmen kotiottelun jälkeen, joka on 3106. Silti, lähes 600 ollaan jäljessä ja että homma kokretisoituisi, laitetaan, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Tavoite siis 3700 / ottelu x 30 kotiottelua = kokonaistavoite 111.000 katsojaa.
3 ottelua jääty tavoitteesta ja 27 siis jäljellä.
Kun laskee 3 x 3106 = 9318 ja vähentää sen 111.000, saadaan loppukauden tavoitteeksi 101.682 katsojaa / 27 ottelua = 3766 katsojaa per ottelu.

"Katsojatarve" noussut siis jo 66 katsojaa per ottelu, että päästäisiin budjettiin. Ei ehkä äkkiseltään kova lukuna, mutta vielä pari ottelua samaa tahtia ja ollaankin aivan eri luvuissa ja voidaan todeta, että käytännössä peli on menetetty. Tämä erotus, kun vaan kertaantuu, koska jäädään tavoitteesta aina vaan enemmän ja mahdollisuudet (ottelumäärä) vähenee. Toivottavasti ei iske paniikki ja homma lähde lapasesta ennen aikojaan.


Ja tämä siis vain todellisen elämä yksi esimerkki. Samasta ongelmasta kärsii lähes kaikki muutkin joukkueet.
Toivottavasti nyt ei tule sentään rumaa jälkeä kenenkään kohdalla. Jotain pitäs kyllä keksiä ja vähä hätäseen.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Surkeita lukemia yleisömäärissä on kyllä nähty turhan paljon tälle kaudelle. Aiemmin kirjoitin, jotta pelin taso ja kilpailullisuuden puute runkosarjan peleissä ovat suurimmat syyt yleisökatoon. Tähän haluisin lisätä vielä yhden merkittävän seikan, joka vaikuttaa pelin tasoon ja viihdyttävyyteen ja sitä kautta yleisömääriin; tuomarilinja. Eilen loppuunmyyty Raksila sai todistaa haukottelevan tylsää maalin estopeliä. Tuomarit antoivat pelaajille kaksi erää täysin vapaat kädet vastustajan rikkomiseen, jonka seurauksena pelistä katsoi viimeinenkin mahdollisuus näyttäviin hyökkäyspään suorituksiin. Erittäin surullinen olen siitä, mihin suuntaan Liigaa ollaan tällä hetkellä ohjastamassa.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onkohan nuo uudet aluejaot mahdollisesti osasyynä että pelit ovst nykyään tylsiä asemasotia?
Aika monesta tuutista on kuulunut että nykyään kaikki sumputtavat keskialueen ja siinä kytätään. Koitappa sitten tehdä pelistä aktiivista.

Pienentynyt keskialue toki tämän mahdollistaakin. Sinne vaan kaikki ukot niin vaikea on läpi tulla. Mielestäni pitkiäkiekkoja ja paitsioitakin tulee ehkä enemmän. Osasyynä tuo sumppu keskellä ja roiskastaan päätyyn. Kärpät ainakin aktiivisesti pelaavat tuon träpin hybridipitkällä samoin teki Hifk KalPaa vastaan. Ehkäpä tässä on hajua myös osasyyksi miksi peli ei enää niin napostele. Tunne tilanteet ja ryminät ovat vaihtuneet tylsistyttävään asemasotaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ehkä katsojamäärän vertailu edellisiin kausiin kannattaisi tehdä kuukausittain, ei koko kauden keskiarvoon. Eli nyt vertailukohtana olisi syyskuu -14. Päästäisiin lähemmäs todellista tilannetta.

Viime kauden syyskuun kotipelien yleisökeskiarvot:

HIFK (4 peliä) 6464
TPS (4 peliä) 6044
Kärpät (4 peliä) 5297
Ilves (3 peliä) 5152
Blues (3 peliä) 4775
Ässät (3 peliä) 4210
Tappara (3 peliä) 4071
SaiPa (3 peliä) 3817
Lukko (4 peliä) 3631
Sport (5 peliä) 3504
Pelicans (4 peliä) 3340
HPK (4 peliä) 3178
JYP (4 peliä) 3146
KalPa (4 peliä) 3118

Keskiarvo 4239

Ei ole mitenkään tilastollisesti kattava otos, mutta jos vertailla haluaa siitä huolimatta joukkueittain, niin:
Selvästi edellä: HPK, Tappara
Suurin piirtein samoissa: HIFK, Kärpät, TPS, SaiPa, Lukko, Pelicans, KalPa, JYP
Selvästi jäljessä: Sport
Reilusti jäljessä: Ilves, Blues

Keskiarvo tämän vuoden syyskuussa 4154
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En halua millään muotoa puolustella Sportia syyskuun tilastoissa, mutta viime kaudella luonnollisesti eka matsi kiinnosti aivan pirusti, koska paluu Liigaan 40-vuoden jälkeen. Tällöin eka ottelu myi itsestään hyvin, 4169 katsojalla.

Lisäksi nyt meillä ollut meille ei kiinnostavia vastustajia Pelicans ja JYP, jotka eivät Vaasassa myy sekä lisäksi TPS, joka on "keskikastia" kiinnostavuudessaan. Syyyhyn en ota tietystikään kantaa, kun en faktaa tiedä, eikä sillä tässä kohtaa ole edes mitään merkitystä.

Tuossa Evertonin laskuissa on siis viisi ottelua ja niistä tosiaan yksin tuo eka ottelu oli meille isolukuinen ja lisäksi tuossa on yksi Kärpät-peli, joka vääristää tilastoa. Kärpät on Vaasassa ehdottomasti kiinnostavin vastustaja. Esimerkiksi tuossa viiden ottelun tilastossa se toi yksinään 4402 katsojaa ja siis vääristää huolella tilastoa.

Miksi otin tämän esimerkin? Siksi, että liian pieni otanta saattaa vääristää aivan hitosti todellisuutta ja sama ongelma tai toisinpäin enemmän myyty määrä voi jotua juuri, miten alueen katsojia kiinnostavia tai ei kiinnostavia joukkueita on ollut vastassa. Esimerkiksi olen aika pirun varma, että kun pelataan taas Kärppiä vastaan venyy ja paukkuu Latomme tungoksesta. Jos, sitten on syytä suuren suureen huoleen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi otin tämän esimerkin? Siksi, että liian pieni otanta saattaa vääristää aivan hitosti todellisuutta ja sama ongelma tai toisinpäin enemmän myyty määrä voi jotua juuri, miten alueen katsojia kiinnostavia tai ei kiinnostavia joukkueita on ollut vastassa. Esimerkiksi olen aika pirun varma, että kun pelataan taas Kärppiä vastaan venyy ja paukkuu Latomme tungoksesta. Jos, sitten on syytä suuren suureen huoleen.
Mistä muuten johtuu, että Kärpät vetää Vaasassa hyvin? Uskoisin, että myös HIFK saa latonne pullistelemaan? Kun isot ja mielenkiintoiset joukkueet saapuvat paikkakunnalle, myös yleisö löytää halliin. Mitä tekee Liiga? No, tietenkin nostaa pienen budjetin joukkuetta yksitoisensa perään Liigaan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Viime kauden syyskuun kotipelien yleisökeskiarvot:

Tappara (3 peliä) 4071

Ei ole mitenkään tilastollisesti kattava otos, mutta jos vertailla haluaa siitä huolimatta joukkueittain, niin:
Reilusti jäljessä: Ilves, Tappara, Blues

Jokin tässä ei täsmää. Tapparalla on ollut kaksi kotipeliä, joista ensimmäisessä oli yli 6000 katsojaa ja toisessa vajaa 4300. Ainakaan ei voida olla jäljessä tuonnäköisestä yleisökeskiarvosta. Sitä tosin ihmettelen, että oliko viime syksynä noin vähän yleisöä?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mistä muuten johtuu, että Kärpät vetää Vaasassa hyvin? Uskoisin, että myös HIFK saa latonne pullistelemaan? Kun isot ja mielenkiintoiset joukkueet saapuvat paikkakunnalle, myös yleisö löytää halliin. Mitä tekee Liiga? No, tietenkin nostaa pienen budjetin joukkuetta yksitoisensa perään Liigaan.
Vastaat itse kysymykseesi, eli vastaus on iso ja mielenkiintoinen. :)

Kärppien kanssa on tietysti tuo Divari-ajan yhteinen historiakin, mutta kyllähän tuo, että kaverit vetää isoilla lavoilla ja isoilla kamoilla saa porukan kiinnostumaan. HIFK on tosiaan toinen yleisömagneetti, mutta lievä pettymys silti. Uskoin sen olevan se kiinnostavin, koska "iso ja paha", Vaasalaisten kestosuosikki oman jengin lisäksi ja koska myös hurrikusipääjengi, kuten mekin.

Eniten silti ihmetyttää, miksi TPS ei kiinnosta, kuten nuo. Varsinkin nyt, kun joukkue pullistelee nimimiehiä. Tämä on mulle kyllä mysteeri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös