Jokereiden peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 138 832
  • 705

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki aina on hyvä pyrkiä entistä parempaan, jotta voittoputki jatkuu tulevaisuudessakin, sitä en kiistä. Siellä on kuitenkin miehiä kuten JMA ja Jormakka, joilta on tehojakin jo tällä kaudella löytynyt.

Ei tässä mitään syytä ole isoja piruja maalailla seinille missään tapauksessa, mutta kannattaa kuitenkin aina katsoa myös sinne tulosten taakse, oli kyse sitten voitto- tai tappioputkesta. Menneitä tuloksia ei tietenkään kukaan voi muuttaa, mutta tuleviin saattaa tietyt puutteet tai vahvuudet vaikuttaa oleellisestikin ja siksi nekin on hyvä tunnistaa. Mitä Jormakan tehoihin tulee, niin se menee aika samaan kaavaan, kuin mitä tilastoilla toin esiin. Jormakan pisteet ovat pitkälti tulleet ylivoimalla Reginin ketjun kanssa pelatessaan tai tasakentällisillä Reginin ketjun ollessa kentällä. Vaikka sinne tänään piste Jormakalle ensimmäiseen maaliin lisättäisiinkin, niin tekijänä oli kuitenkin Kozun. Ja koko mun tilaston pointti oli siinä, että joukkue tekee tällä hetkellä todella vähän maaleja, missä ei ole osallisena Regin/Kozun/Larsen ja se voi hyvinkin muodostua ongelmaksi, ottaen etenkin huomioon, että toisessa ylivoimakentällisessä ei ole ketään edellämainituista pelaajista. Jatkuva menestys ja nykyinen pistetahti vaatii ilman muuta, että Olimb herää, JMA jatkaa alkukauden tasollaan ja muutamat muut nostavat selvästi kiekollista tasoaan. Jo Kapasen paluu kokoonpanoon saattaa tuoda selvää positiivista muutosta kiekolliseen peliin, kun Wirtanen tippuu yhden ketjun alemmaksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paperilla meillä on 3 tuloskenttää. Ykkönen toimii loistavasti, mutta muilta odotetaan lisää.

Aaltonen taisi tänään olla 1/2 kuntoinen, toivottavasti ei tullu takapakkia pelin takia. Tämä päätelty viasatin kuvien perusteella, ei ollut lentokeli.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kappas, täällä on tuotu esiin tuo Jokerien kiistatta kapeahko hyökkäyksen kärki, vaikka voittoja tulee solkenaan. :) Voin yhtyä näkemykseen vaikka samaan hengenvetoon on todettava alkukauden olleen erittäin hyvä. Etenkin täysi pistepotti vieraskiertueelta on erinomainen suoritus, vaikka vastassa olleet joukkueet eivät Sibiriä lukuunottamatta niin kovia olleetkaan.

Kuitenkin, jos ajatellaan pidemmässä juoksussa tilannetta niin muut joukkueet tulevat kauden mittaan merkkaamaan Kozunin, Reginin ja Larsenin entistäkin tarkemmin. Katseet kääntyvät nyt ns. "kakkosyksikön" tuloksen tekijöihin, eli JMA:han, Jormakkaan, Olimbiin sekä pakeista Lajuseen. Lajunen on pommittanut tähän mennessä hyvin maaleja. Nähdäkseni kohdistin laukauksissa on ollut viime kautta paremmin aseteltu, tähän mennessä. JMA aloitti kauden tehokkaasti, mutta tehoja on tultava jatkossakin. Tasaisuus onkin Aaltosen suurin ongelma nähdäkseni, enkä oikein usko Aaltosesta olevan tälläkään kaudella vastuunkantajaksi. Jormakka on kelpo pelaaja KHL-tasolle, mutta onko hänestäkään niiden ratkaisevien maalien tekijäksi, kun ykkösjätkät otetaan tiukasti kiinni? Olimbilla on hyvä pelisilmä ja liike, mutta fyysisesti jää kovempia vastaan auttamatta kakkoseksi sitten kun aletaan pelata tosipelejä.

Jokerien kärki on nähdyn perusteella ihan selkeä, mutta onko se riittävän tasokas sitten, kun aletaan pelata kovia pelejä kovia joukkueita vastaan?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olimbilla on hyvä pelisilmä ja liike, mutta fyysisesti jää kovempia vastaan auttamatta kakkoseksi sitten kun aletaan pelata tosipelejä.
Luistelee OK, mutta ei tarpeeksi lujaa. Jos meinaa jatkaa tuota hautovaa pelityyliä. Nyt tulee pörräyksen jälkeen luokaton/vaikea syöttö, kun sen avaavan ratkaisun olisi pitänyt löytyä 30 metriä aikaisemmin. Luonnollista, koska vahvempaa lihaa on iholla. Koska Olimbilla ei riitä massa, niin nopeampi kiekon liike on avain. Toivottavasti pystyy muokkamaan peliään. Minusta Olimbilla on eväät olla huppu tässä sarjassa...mutta.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Ei tässä mielestäni vielä mitään syytä huoleen ole. Secondary Scoringista vastaa JMA, Jormakka, Joensuu, Hagman jne..venatkaa vaan kun pidemmälle kautta mennään. Joensuu pääsee täyteen kuntoon, samoin Aaltonen. Ja Kapasen tulo saattaa jo helpottaa tätä "ongelmaa". Yhden sentterin voisi kyllä hankkia niin Olimbia päästäisiin kokeilemaan laidassa. Mieluiten joku suht isokokoinen kahden suunnan sentteri.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
OJ?
 

Jeffrey

Jäsen

OJ voisi kyllä olla melko nappihankinta, mikäli löytyy pelkoa sille, että Kapanen ei pysy kasassa. Voisi kyllä olla nappihankinta myös siihen aikaisemmin mainitsemaani "leveyttäkeskikaistalle" paradoksiin. Tällöin Olimbin voisi heittää huoletta laidalle.

Niin, ja se pari kautta julleissa ei tee tästä savon murretta puhuvasta kurpitsapäästä tölikäläistä.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Olli Jokista en kyllä Jokereissa haluaisi nähdä, ja tähän ei vaikuta mikään jullitausta edes. Jotenkin vaan vastenmielinen pelaaja ollut itselleni aina vaikkakin ihan komean uran on rapakon takana tehnyt. Enkä usko riittääkö vauhti enää edes KHL:ssä, jos katsoo vaikka MM-kisoja 2014 missä kaveri aika paljon seikkaili pelin ulkopuolella, vielä isossa roolissa ja joukkueen kapteenina.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En olisi vielä tässä vaiheessa kautta kauhean huolissani siitä että tällä hetkellä Jokerit on varsin vahvasti Hagman-Regin-Kozun kolmikon pelin varassa, perusteena tälle pidän sitä että loukkaantumisia on ollut varsin paljon ja ketjut on eläneet jatkuvasti, oikeastaan vain Regin ja Kozun on saaneet pelata koko ajan yhdessä ja tämä yhteistyö myös näkyy kentällä. Kapasen paluu parantanee tilannetta hyökkäyksessä. Olimbin osalta tilanne paranee jos mies ymmärtää pistää kiekkoa nopeammin liikenteeseen ja saa sopeutettua peliään nopeammaksi, nykyisellä tavalla Olimb jarruttaa ketjunsa peliä ja ole se hyökkäyksen moottori joka pitäisi olla. Myös JMA toivottavasti pystyy jatkamaan alkukauden virettään, eikä flunssa vienyt parasta terää. Kyllä tästä voi vielä hyvä tulla, myös tehojen jakautumisen suhteen ja ainakin kausi on saanut lentävän lähdön.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

Puhtaasti pelaajatyyppinä OJ sopeutuu hyvin Westerlundin nykyiseen pelitapaan. Tällöin kahden "ensimmäisen" ketjun sentterit olisivat Erkalle täydellisiä eli Regin ja Jokinen, joista molemmat istuvat sentteripeliin hyökkäys- ja puolustusalueella sekä kiekollisena että kiekottomana. Tässä mielessä OJ olisi Jokereille kuin lottovoitto. Toinen asia on riittääkö OJ:n vauhti ja halu pelata KHL:ssä ja Jokereissa. Jos tulisi, sitoutumista en epäilisi. Jokerien peliesityksiin tämä liittyy hyvin siinä mielessä, että OJ:n tulo vapauttaisi Olimbin osin nykyisistä puolustusvelvoitteistaan ja hän ehkä pystyisi antamaan enemmän joukkueelle hyökkäyspäässä 5vs5 tilanteissa laiturina. Tällä taas voisi olla jättimerkitys kun isot pelit alkavat keväällä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
OJ on menneen talven lumia. Päällikkö on lähes 40v ja parasta ennen pvm on umpeutunut armotta.

Erkka varoitteli ennen kauden alkua, että tulee vaikea startti. 8 peliä ja 7 voittoa, 21 pistettä. Kelpaisi minä kautena tahansa ja mun papereissa erinomainen saldo. Vaikka tulos lepää likaa yhden kentän varassa, niin tässä on 50 peliä aikaa löytää parhaat kombinaatiot ketjuihin. Lukkoon voi lyödä vasta Kossun ja Rekun paikat samassa kentässä, muu pakka on aika lailla levällään. On tuolla eväitä sensaatiomaiseen onnistumisen ja luotto Westerlundiin kova.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
OJ menisi kyllä hyvin joukkueeseen. On aivan varmasti Kurrin ja Westerlundin listalla. Eri asia, haluaako tulla vielä Helsinkiin ja varsinkaan Jokereihin.

Tällä hetkellä ollaan hyvin pitkälti "kakkosvitjan" varassa. Hyvä, että edes jonkun varassa, saavat muut (Olimb, Joensuu, Kapanen) hakea parasta virettä suht rauhassa. Voi moro mikä huuto olisi esim. Olimbia kohtaan, jos voittoja ei tulisi.

Samaa mieltä olen kyllä muiden kanssa. Sentteri sisään ja Olimb laidalle. Onhan noita sentteristä laitaan tapahtumia ennenkin onnistuneesti toteutettu.

Olimb - Jokinen - Jormakka
Hagman - Regin - Kozun
Huhtala - Kapanen - Aaltonen
Joensuu - Wirtanen - Sallinen
Mäki, Pöysti, Rita, Salminen (btw. Salminen pelasi todella hyvin vieraskiertueella!)

Tossa alkaisi olla mestaruushyökkäys! :)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olimb - Jokinen - Jormakka
Hagman - Regin - Kozun
Huhtala - Kapanen - Aaltonen
Joensuu - Wirtanen - Sallinen
Mäki, Pöysti, Rita, Salminen (btw. Salminen pelasi todella hyvin vieraskiertueella!)

Tossa alkaisi olla mestaruushyökkäys! :)

Olisihan tuo melkoinen nippu! Jos etukäteen Erkka ja kumppanit olisivat sitä mieltä että OJ:n vauhti ei riitä, sitten jostain samanlainen pelaaja. Sellaisia tuskin tulee tarjolle eli pelaaja, joka on hyvä kahden suunnan & kiekollisen ja kiekottoman pelin sentteri. OJ:n osalta oma positiivinen asenne johtuu juuri siitä, että Kanadan viime MM-kisoissa esitämä pelitapa on soveltaen kopioitu Jokereille ja siinä pelitavassa jokainen kenttä on sekä tuloskenttä että nollanolla kenttä. Jos senttereinä olisi yllä mainitut neljä, heistä jokainen osaa, ymmärtää ja pystyy pelaamaan vaaditulla tasolla. Lisäksi Kapasen vamma (se toinen niistä isommista vammoista) saattaa olla uusiutumisherkkä, joten lisäsenttereitä tarvitaan jos mieli päätyyn. Ja kyllä, mieli on päätyyn asti.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Reginin ja Kozunin takana pelaavilta pelaajilta pitäisi löytyä enemmän tehoja, se on ihan selvä. Vaikka pisteet ovat jakautuneet erittäin epätasaisesti joukkueen sisällä, peliaikaa on tullut kaikille reiluissa määrin. On myös hyvä muistaa, että Novokuznetsk, Vladivostok ja Habarovsk ovat päästäneet ihan mukavasti maaleja näin runkosarjan alkuun muitakin joukkueita vastaan, että jos näitä vastaan ei onnistu, niin ei tämä homma helpommaksikaan muutu. Ainakaan teoriassa.

Se on pistänyt silmään, että Larsenin ollessa jäällä viisikkopelaaminen on usein aivan eri näköistä kuin muiden pakkiparien kohdalla. Kaveri osaa tehdä niitä oikeita päätöksiä kentällä, eikä peli puuroudu keskikentälle, vaan hyökkäyksiin päästään kovemmasta vauhdista ja usein keskikentälle syntyy tilaa hyökkääjille enemmän. Muut pakit ovat olleet mielestäni aika vaisuja kiekollisella puolella tällä kaudella (etenkin odotuksiin nähden Ohtamaa ja Todd), eikä tilanne ainakaan parane, jos suosikkini Ossi palaa kokoonpanoon lukemaan peliä ja syöttelemään vähän pakki-pakkia. Larsenista huolimatta pakistolle tulee noin kokonaisuutena liikaa sähläyksiä ja se pelaa niin varman päälle, että se vaikuttaa oleellisesti hyökkäyspelaamiseen.

Toinen murheenkryyni on kieltämättä ollut sentteriosasto ja ymmärrän kyllä niiden laitureiden tehottomuutta, jotka joutuvat esimerkiksi Petteri Wirtasen kanssa pelaamaan, jonka offensiiviset avut riittävät ehkä juuri ja juuri maalineduspelaamiseen. Mitään namupasseja tai hyviä vetoja ja ribareita on turha odotella Wirtasen vierellä, joka vetäisi varmaan Ovienkin epätoivon partaalle. Ja toisaalta Olimbin kiemurtelut eivät kovin usein ole peliä edistäviä, eikä niitä varmaankaan ole kauhean helppo lukea.

Kapasen paluu auttaa ihan varmasti saamaan kasaan kohtuullisen kakkosvitjan, mutta olisi kyllä toivottavaa, että pakki- tai sentteriosastolle tulisi vielä vähän uutta verta, jolta hyökkäyspeli onnistuu ja että Olimb löytäisi sen jyvän hyökkäyspeliinsä.

OJ näytti ihan hyvältä sentteriltä vielä viime vuonna Torontossa, joten uskoisin esim. OJ:n vahvistavan joukkuetta aivan mielettömästi. Vielä mieluummin näkisin hyvin peliä lukevan kädellisen pakin Toddin / Korpikarin / Ohtamaan tilalla, niin saataisiin peli virtaamaan paremmin.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Toinen murheenkryyni on kieltämättä ollut sentteriosasto ja ymmärrän kyllä niiden laitureiden tehottomuutta, jotka joutuvat esimerkiksi Petteri Wirtasen kanssa pelaamaan, jonka offensiiviset avut riittävät ehkä juuri ja juuri maalineduspelaamiseen. Mitään namupasseja tai hyviä vetoja ja ribareita on turha odotella Wirtasen vierellä, joka vetäisi varmaan Ovienkin epätoivon partaalle. Ja toisaalta Olimbin kiemurtelut eivät kovin usein ole peliä edistäviä, eikä niitä varmaankaan ole kauhean helppo lukea.
Niin kyllähän se Wirtanen on tuonne ihan muuhun roolin hankittukin kuin tuohon kuvailemaasi. PW:n arvo joukkueelle on ihan muualla kuin namupasseissa. Hyökkäyksissäkin homma on raivata tilaa ja olla maskimiehenä ja rouhia kulmissa vaikka kuitenkin se palkka pääasiassa maksetaan siitä, että on sarjan parhaita senttereitä omaan päähän ja av:lla ja aloituksissa koko Euroopan kärkimiehiä. Sikäli siis tuo sentteriosaston oleminen murheenkryyninä ei oikein ole akuutti ongelma. Kapanen tuohon vielä tasapainottamaan niin hyvä tulee. Olli Jokista en tuohon toisi mukaan sotkemaan, kun tuskin alempien ketjujen roolin suostuisi.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olli Jokista en tuohon toisi mukaan sotkemaan, kun tuskin alempien ketjujen roolin suostuisi.

OJ:n hyötyä Jokereiden tämän kauden nippuun on vaikea arvioida kun ei tiedä minkämoisessa kunnossa mies tällä hetkellä on. Jos kesä on treenattu kovaa ja pelihaluja riittää, niin Jokereissa olisi tarjolla 1.-2. kentän sentterin paikka, siitä riippuen millä numerolla Reginin kenttää huvittaa milloinkin kutsua. Laitureiksi olisi tarjolla JMA:ta, Jormakkaa, Joensuuta ja Olimbia, eli ihan puukäsien kanssa ei tarvitsisi skulailla. Erkan tämän kauden peliin OJ toimisi kyllä pelaajaprofiililtaan oivallisesti.

Kapanen on lähtökohtaisesti 3. kentän sena ja PW taas sitten nelosen. Olimb ei pysty KHL:lässä pelaamaan vahvuuksillaan sentterinä vaan pikemminkin tyrehdyttää kenttänsä pelin.

Kyllä itse näen että jos sentterit ovat Regin-Kapanen-PW(-Olimb-Mäki-Salminen) niin tuolla on kärkisentterin mentävä aukko rosterissa.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Kyllä itse näen että jos sentterit ovat Regin-Kapanen-PW(-Olimb-Mäki-Salminen) niin tuolla on kärkisentterin mentävä aukko rosterissa.
Varmasti tuolla kombinaatiolla noin mutta mun on silti vaikea nähdä Olli Jokista isossa kaukalossa sellaisena sateentekijänä, että siitä ratkaisu löytyisi. Jo MM-kisoissakin rooli oli oikeastaan aika paljon muuta kuin ykkös-kakkossentteri.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin kyllähän se Wirtanen on tuonne ihan muuhun roolin hankittukin kuin tuohon kuvailemaasi.


Kyllä varmaankin, mutta Wirtasen jääaika / peli huitelee yli 16 minuutin lukemissa. Se on liikaa niinkin kiekollisesti rajoittuneelle sentterille. Voi tosin olla, että tuo jääaika on osittain seurausta turhan suuresta jäähymäärästä.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Varmasti tuolla kombinaatiolla noin mutta mun on silti vaikea nähdä Olli Jokista isossa kaukalossa sellaisena sateentekijänä, että siitä ratkaisu löytyisi. Jo MM-kisoissakin rooli oli oikeastaan aika paljon muuta kuin ykkös-kakkossentteri.
Samaa mieltä. Ja mistä tämä OJ on yleensä Jokereiden pelaajaspekulaatioihin napattu? En ole ainakaan missään nähnyt tietoa, että olisi edes tulossa Eurooppaan.
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Kyllä varmaankin, mutta Wirtasen jääaika / peli huitelee yli 16 minuutin lukemissa. Se on liikaa niinkin kiekollisesti rajoittuneelle sentterille. Voi tosin olla, että tuo jääaika on osittain seurausta turhan suuresta jäähymäärästä.
No toi kirjoitus lähinnä paljastaa rajoittunutta ymmärrystä Tämän hetken jokerikiekosta. Kun kaikkien kenttien on kyettävä hyökkäämään ja puolustamaan niin myös tällaista sentteriä tarvitaan. Toki Wirtasen kentässä laitureille jää enemmän hyökkäysvastuuta mutta toisaalta vastaavasti Olimbin kentässä laitureille jää vastaavasti enemmän puolustusvastuuta, kun sentteri huitelee missä sattui ja lisäksi kaikki neljä kenttää jakavat kuormitusta melko tasaisesti.

Lisäksi viittaisin aikaisempaan viestiini, että kyseessä on yksi parhaista Euroopassa pelaavista alivoimaspesialisteista eli lienee luonnollista, että sitä vastuuta kaukalossa tulee. Ja kuka siellä yleensä on viimeisen kahden minuutin aikana jäällä kun niukkaa johtoa puolustutetaan.

Kyllä ne peliminuutit on mielestäni hyvin ansaittuja.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No toi kirjoitus lähinnä paljastaa rajoittunutta ymmärrystä Tämän hetken jokerikiekosta. Kun kaikkien kenttien on kyettävä hyökkäämään ja puolustamaan niin myös tällaista sentteriä tarvitaan. Toki Wirtasen kentässä laitureille jää enemmän hyökkäysvastuuta mutta toisaalta vastaavasti Olimbin kentässä laitureille jää vastaavasti enemmän puolustusvastuuta, kun sentteri huitelee missä sattui ja lisäksi kaikki neljä kenttää jakavat kuormitusta melko tasaisesti.
Eipä ole pitkään aikaan tullut suuremmin kirjoiteltua, mutta nyt täytyy oikaista kollegan käsityksiä. Käsitys Wirtasesta on suunnilleen kohdillaan, mutta käsitys herrasta Olimb on jostakin Virmasen käyttämästä lähteestä. Jokerien tällä hetkellä neljästä sentteristä eniten apua puolustukselle tarjoaa Olimb. Tämä näkyy mm. siinä, että hän on täysin ylivoimainen Jokerien senttereistä ns. takakarvassa ja sitä kautta kiekon ryöväämisestä vastustajalta. Jokerit ei näitä tilastoja tietenkään julkaise, mutta jopa selostaja Mäkinen hahmotti asian viimeisimmässä pelissä ja hehkutti Olimbia.

Olimb ei ole ollut ihan sitä mitä hyökkäykseen odotettiin, mutta on toisaalta erinomainen asennepelaaja ja puolustuspäähän Jokerien tällä hetkellä jopa ykkönen. Ja tällä en väheksy Wirtasta, hänet laitetaan usein oman pään aloituksiin ja hoitamaan jo valmiiksi pahoja tilanteita. Siitä kaveri ansaitsee kiitos + arvosanan, mutta seuratkaa huviksenne paljonko Olimb estää yv hyökkäyksiä hoitamalla keskikaistan !
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No toi kirjoitus lähinnä paljastaa rajoittunutta ymmärrystä Tämän hetken jokerikiekosta. Kun kaikkien kenttien on kyettävä hyökkäämään ja puolustamaan niin myös tällaista sentteriä tarvitaan. Toki Wirtasen kentässä laitureille jää enemmän hyökkäysvastuuta mutta toisaalta vastaavasti Olimbin kentässä laitureille jää vastaavasti enemmän puolustusvastuuta, kun sentteri huitelee missä sattui ja lisäksi kaikki neljä kenttää jakavat kuormitusta melko tasaisesti.

Kuten Bozik tuossa ylempänä antoi ymmärtää, Olimbin pelaamisessa on jo lähes Koukalin kaltaisia piirteitä kiekottomana. Ei hän ole mikään riski 5 vs 5 pelaamisessa, kuten ei ole Regin tai Kapanenkaan. Wirtasen jääaika pitäisi rajoittua tiukasti tilanteisiin, joista hänestä on hyötyä, kuten aloituksiin ja av:lle. Jokerien EHT-laiturit menevät hukkaan Wirtasen vieressä 5 vs 5 pelissä.

Jotkut maailman parhaista puolustavista senttereistä osaavat myös pelata kiekollisena. Wirtanen ei ole sellainen.
 
Olimb ei ole ollut ihan sitä mitä hyökkäykseen odotettiin, mutta on toisaalta erinomainen asennepelaaja ja puolustuspäähän Jokerien tällä hetkellä jopa ykkönen. Ja tällä en väheksy Wirtasta, hänet laitetaan usein oman pään aloituksiin ja hoitamaan jo valmiiksi pahoja tilanteita.
..Olimbin pelaamisessa on jo lähes Koukalin kaltaisia piirteitä kiekottomana. Wirtasen jääaika pitäisi rajoittua tiukasti tilanteisiin, joista hänestä on hyötyä, kuten aloituksiin ja av:lle..
Jotkut maailman parhaista puolustavista senttereistä osaavat myös pelata kiekollisena. Wirtanen ei ole sellainen.
Se on ihan totta, että Olimbin työpanoksen arvostelussa unohtuu monesti se, että mies tekee todella hyvin töitä puolustuspäähän. Mutta kun ollaan rehellisiä niin voidaan myöntää se tosiasia mikä joiltakin kirjoittajilta unohtuu, että Jokerit ei ole hankkinut Matthista puolustustehtäviin, eikä maksa Olimbille tämän takakarvaajan ominaisuuksista, vaikka ne kuinka ovat tunnollisen työntekijän ominaisuuksia. Sinänsähän tämä on hyvä merkki Jokereille, että Olimb on työteliäs, hän todella haluaa auttaa joukkuettaan ja tietää melko hyvin ne periaatteet millä tätä toteutetaan. Toista se oli esimerkiksi Nicklas Hardtin kanssa muutama kausi sitten, kun kaikesta näki että mies todella halusi pelata oikein, mutta ei yksinkertaisesti vain oikein osannut pitää esimerkiksi omaa miestään puolustustilanteissa omalla puolustusalueella.

Mitä tulee Wirtaseen, niin mielestäni Petterin peliajan määrän kritisoijat unohtavat että PW on KHL-tasolle kovan luokan kolmosketjun sentteri, joita ei ole koko sarjassa useita tarjolla. PW on ansainnut peliaikansa, varsinkin Jokereiden ottaessa paljon turhia alivoimia. Se muodostuu toki aina joukkueen sen hetkisen pelaajasopimustilanteen mukaan mikä se hierarkia joukkueen sisällä on, mutta lähtökohtaisesti PW on korkeamman luokan KHL-joukkueessa loistava keskushyökkääjä omilla vahvuuksillaan, joita ovat alivoimaosaaminen, vahva viisikkopelaamisen ymmärtäminen.

Toki voidaan alkaa leikkimään sellaista haltiakeijua, kuten esimerkiksi @blue line kirjoituksessaan, että Jokerit voi unohtaa täysin palkanmaksukykynsä rajoitteet. Ja/tai näyttää keskisormea suomalaisille laatupelaajille jotka haluavat pelata meidän paidassa, ja odottaa että jotkut Bergeronit tulevat pelaamaan Jokereihin halvalla hinnalla nelosketjun minuutteja. En jäisi kuitenkaan pidättelemään hengitystä tämän asian kanssa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Käsi sydämellä, @blue line, en missään tapauksessa tarkoita tätä millään negatiivisella.

Olimb on toki parantanut selvästi nimenomaan takakarvaustaan ja puolustuspelaamistaan, mutta Koukaln tasolle on vielä palhon matkaa. Petr oli viime kaudella Jokereiden paras kiekoton sentteri joka edesauttoi vaikka kuinka monta Omarkin ja Mosesin tilannetta oikea-aikaisilla liikkeillään. Samoin puolustuspäässä Koukal osasi usein olla juuri siellä missä vaarallisin vastustaja oli, ettei tälle voinut syöttää.

Siinä missä Laku Hännikäinen karvaa kiekollisena, Olimbilla on toisinaan tapa hautoa kiekottomana. Tarkoitan sitä, että kun olisi paikka iskeä nopealla liikkeellä vaikkapa syöttösuunta kiinni, Olimb aikailee ja varmistaa seuraavaa kaveria. Vaihtoehtoisesti 1vs1-tilanteissa Olimbilla on vielä vähän liian vähän röyhkeyttä. Nämä asiat taatusti jatkavat parantumistaan. En ole vielä huolissani, sillä toisinaan pelaajilla kestää totutella uuteen pelaamisen ideologiaan, jollainen tilanne Mathiksella taatusti on.

Pitääkin seuraavaksi kiinnittää huomiota hyökkäyspään kiekottomaan peliin, etenkin hyökkäyksiin lähtöihin. Useinhan hyökkäykset lähtevät Olimbin kautta, tai ainakin jossain vaiheessa ennen sinistä hän saa kiekon. Admiral- ja Amur-peleissä yli kaksi kolmesta tällaisesta hyökkäyksestä tyrehtyi liialliseen aikailuun kiekollisena. Kiekollinen peli onkin ilman muuta Olimbin ykkösongelma, ei kiekoton peli. Samoin hyökkäyspeli on hänelle toistaiseksi paljon vaikeampaa kuin puolustaminen.

Joka tapauksessa pieniä viitteitä parantuneista otteista saatiin parissa vierasmatsissa, vaikka Novokuzbetsk-peli olikin häneltä huono. Antaisin aikaa vielä joitakin pelejä ennen laidalla kokeilua. Voi olla että laatusentterin naaraaminen on joka tapauksessa tehtävä asap.

Mitä Wirtaseen tulee, kausi on alkanut kaksijakoisesti. Hyökkäyspeli tökkii, kaikki muu sujuu erinomaisesti. Täytyy kuitenkin muistaa että PW:nkin kausi on vasta alussa. Viime kaudella Wirtanen oli paljon parempi kiekollisena ja hyökkäyssuuntaan kuin nyt enkä jaksa uskoa etteikö sama vire pian löytyisi taas.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki voidaan alkaa leikkimään sellaista haltiakeijua, kuten esimerkiksi blue line kirjoituksessaan, että Jokerit voi unohtaa täysin palkanmaksukykynsä rajoitteet. Ja/tai näyttää keskisormea suomalaisille laatupelaajille jotka haluavat pelata meidän paidassa, ja odottaa että jotkut Bergeronit tulevat pelaamaan Jokereihin halvalla hinnalla nelosketjun minuutteja. En jäisi kuitenkaan pidättelemään hengitystä tämän asian kanssa.

Kyllä on outo purkaus. Ensisijainen ongelma oli se, että tehot jakautuvat epätasaisesti joukkueessa, tästä ei kai ole erimielisyyksiä? Esimerkiksi Tommi Huhtalan 7 ottelua 1 + 1, Jere Sallisen 8 o 1 + 1 ja Jesse Joensuun 8 o 0 + 1 eivät varmaan olleet ihan tavoitetasoja ennen kauden alkua? Lähtökohta ennen kautta valmennusjohdollakin oli saada kasaan neljä tasapainoista kenttää, jotka pystyvät pelaamaan molempiin suuntiin. Valitettavasti tämä ei ole aivan onnistunut, kuten ei onnistunut viime vuonnakaan ja minusta syy tähän löytyy lähinnä sentterien ja pakkien pelaamisesta. En syyttäisi laitureita tehottomuudesta, koska he eivät yksinkertaisesti saa tarpeeksi apuja peliinsä.

Wirtasen ultrapuolustava pelityyli ja rajalliset kiekolliset kyvyt suhteutettuna reiluun jääaikaan on vain yksi tekijöistä, joskin merkittävä sellainen. Jään tapahtumista on melko vaikeaa keskustella tarkemmin keskustelupalstalla muuten kuin tilastojen kautta, mutta esimerkiksi se fakta, että mies on saanut aikaiseksi yhteensä 4 laukausta maalia kohti pelaamissaan 8 ottelussa pitäisi kertoa jo aika paljon. Kun mies on pelannut yhteensä kauden aikana yli 130 minuuttia, se tarkoittaa reilusti yli 30 minuuttia per yksi laukaus maalia kohti. :) Eli siis puoli vetoa per matsi, se on joukkueen toiseksi heikoin lukema pakit mukaan luettuna. Arvatkaa kellä on vielä pienempi lukema? :) Vaikka tuosta reilusta 130 minuutista 120 minuuttia menisi av:lla, niin sitä toivoisi, että lukemat olisivat jotain muuta.

En jaksa tästä asiasta keskustella tämän enempää, koska minusta asia on aivan ilmiselvä, enkä kykene sitä tämän paremmin perustelemaan. Asioihin saadaan toivottavasti parannus Kapasen palattua kokoonpanoon ja Olimbin toivottavasti parantaessa sentterin tontilla. Kyllä Wirtaselle silti tilaa joukkueessa on, mutta se pitäisi tosiaan olla ultrapuolustavassa roolissa, koska sellainen pelaajakin on kyseessä. Suurempi rooli esim. 5 vs 5 tilanteissa auttamatta syö joukkueen tehoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös