Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 254 083
  • 13 719

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Muistaakseni tässä ketjussa oli luvallista ehdottaa poistoja: mitäs jos kristian, TomiP ja erku autettaisiin ulos tai pitkälle lomalle? Provoaminen on ihan ok, jos se tulee muiden asioiden lisäksi, ohessa, mutta minusta näiltä kolmelta löytyy hyvin paljon pelkkää tarkoitushakuista, systemaattista provoamista ja vastapuolen kuuntelemattomuutta, mikä haittaa asiallista keskustelua.

Ei sillä, että asia pitäisi ratkaista äänestämällä, mutta kannatan ehdotusta. Usein tuntuu, että näiden nimimerkkien ainoa tavoite on provosoida (no erku välillä erehtyy keskustelemaankin). Kyllähän lähes jokainen pyrkii värittämään näkökantojaan, mutta sellaisesta ei ole näiden kohdalla kysymys.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Ei sillä, että asia pitäisi ratkaista äänestämällä, mutta kannatan ehdotusta. Usein tuntuu, että näiden nimimerkkien ainoa tavoite on provosoida (no erku välillä erehtyy keskustelemaankin). Kyllähän lähes jokainen pyrkii värittämään näkökantojaan, mutta sellaisesta ei ole näiden kohdalla kysymys.

Vittu, minä en ole keskustellut politiikasta kuukausitolkulla, silti nimeni nousee jatkuvasti esille näissä.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Muistaakseni tässä ketjussa oli luvallista ehdottaa poistoja: mitäs jos kristian, TomiP ja erku autettaisiin ulos tai pitkälle lomalle? Provoaminen on ihan ok, jos se tulee muiden asioiden lisäksi, ohessa, mutta minusta näiltä kolmelta löytyy hyvin paljon pelkkää tarkoitushakuista, systemaattista provoamista ja vastapuolen kuuntelemattomuutta, mikä haittaa asiallista keskustelua. Kun nyt kerran ollaan jostain syystä nimenomaan Vapaan keskustelua puhdistamassa, mikä noin keskimäärin tosin on selvästi parempaa kuin kiekkoketjujen hyvin laajalti värilasinen ja puusilmäinen keskustelu.

Mitkä ovat niitä minun provoja? Lähinnä matikkaketjuani olen viime aikoina kommentoinut. Yleisurheilun MM-kisoja kommentoin myös. Politiikkaan en käytännössä ole kommentoinut lainkaan kuukausiin, muutamaa satunnaiskommenttia lukuun ottamatta.
 

TomiP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomi
Nää vain et ole rakentava kirjoittaja - vähän kuin nuori varjo tai kesto-Daespoo. Et kuuntele ja provoat jatkuvasti.

Esimerkkejä nyt niistä provoista? Jos sanoo, ettei pidä Pitkämäestä, ei ole provo. Kaikki suomalaiset eivät fanita kaikkia suomalaisurheilijoita.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kiitos silloin kun on sen aika. Hyvä ja tarpeellinen poisto, kiitos siis.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
TomiPeen poisto oli aika kaksijakoinen. Vapaalla kaverin anti oli vähän kyseenalaista, mutta muu urheilu -puolella tuli asiallista tekstiä. Olisiko tässä voitu antaa samanlainen osiokohtainen ikibanni kuten TOJ:lle ja HIFK.lle(siis sille nimimerkille)?

E: Osiokohtaisella ikibannilla tarkoitan bannia vapaaseen keskusteluun.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
TomiPeen poisto oli aika kaksijakoinen. Vapaalla kaverin anti oli vähän kyseenalaista, mutta muu urheilu -puolella tuli asiallista tekstiä. Olisiko tässä voitu antaa samanlainen osiokohtainen ikibanni kuten TOJ:lle ja HIFK.lle(siis sille nimimerkille)?

TomiP:n kohdalla jäljelle ei olisi jäänyt kuin se muu urheilu -osio, sillä mieshän on itse moneen otteeseen ilmaissut palstalla ettei häntä jääkiekkokeskustelut kiinnosta ollenkaan. TomiP ei ihan viime aikoina kirjoitellut paljoakaan Vapaan puolelle (en ainakaan huomannut) mutta ne kerrat mitä kirjoitti, oli pelkkää itkua ja valitusta ja vänkäämistä. Joten ihan ymmärrettävä poisto, kun kerran on moneen kertaan häntä jo varoitettukin eikä kirjoitustyyli muuttunut miksikään.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
TomiPeen poisto oli aika kaksijakoinen. Vapaalla kaverin anti oli vähän kyseenalaista, mutta muu urheilu -puolella tuli asiallista tekstiä. Olisiko tässä voitu antaa samanlainen osiokohtainen ikibanni kuten TOJ:lle ja HIFK.lle(siis sille nimimerkille)
Eikös Tomppa juuri pari päivää sitten toitotellut OP Karjalaisen kokoomuslaisesta stigmasta ja Pitkämäen vastenmielisyydestä. Samaan kastiin voinee lukea jatkuvasti täysin mielikuvituksellisissä sfääreissä pyörivät doping-näkemykset. Itselle muu urheilu -puoli on vähän tuntemattomampi, mutta Pekingin MM-kisojen aikaan tuli varsin isolla torvella tuubaa ja provoa joka puolelle. Välillä toki asiaakin, mutta Tompan kohdalla se tulee aina ruskeissa ja pahanhajuisissa kuorissa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Todella hyvä ja odotettu poisto modeilta. Puhdas trolli kyseessä ja viesteistä noin yksi prosentti oli lukukelpoista tavaraa. Loput 99 prosenttia viesteistä olikin sitten luokkaa: kanadalainen ählämi ja O-P on douppari, koska on kokkari.

Kiitos modet, kun paransitte palstan luettavuutta.

Edit. Tulin ihan hyvälle tuulelle tästä poistosta. Kiitos vielä kerran!
 
K

kiwipilot

Jep, hyvä poisto. Vielä kun uskova maalitykki heitetään ulos niin alkaa palstan luettavuus olla kohdillaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
TomiP:n osalta poistu oli siksi asiallinen että kaveri isoon ääneen toitotti ettei häntä kiekkokeskustelut kiinnosta. Sen sijaan itseäni ällöttää tyyli jossa kaikki persu-kokoomusakselin ulkopuolella olevat näkemykset pitäisi veivata palstalta vittuun. Itsekään en voi ymmärtää esim. Action Bronsonin, erkun tai Stonewallin poliittisia näkemyksiä mutta ei siitä syystä pidä täältä pois potkia. Samoin persuosastolta löytyy useampi sankari joiden kanssa olen poliittisista asioista aivan erimieltä ja sen päälle vielä demokratiasta ja ihmisoikeuksista. Mutta kyllä täällä tilaa löytyy.

Isompi kysymys onkin että onko vapaalla keskustelulla mitään järkevää funktiota jääkiekkopalstalla? Mielestäni ei, sen voi hyvin poistaa.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Toi Tomppa oli niin selvä rölli, että minäkin tajusin sen. (Miksi kukaan vastaa näiden viesteihin mitään?) Hyvä että viskattiin ulos.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Päivänselvä trolli. Kävi järjestelmällisesti joka ketjussa flamettamassa viimeisimpänä Saksafanien kokoontumisajot, jossa Saksa saatiin paskaksi maaksi, koska virkailijoilla on huono kielitaito. Vertaisin sitä samaan jos minä kävisin puolestani eri liigajoukkueiden osioissa haukkumassa jengejä jonkin hyvin triviaalin seikan takia ja saisin palstalaisten kierrokset ylös. TomiP:llä oli etenkin yksilölajeista hyvää näkemystä, mutta verrattuna muuhun käyttäytymiseen, niin nyt ei tainut oikein riittää.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä en käsitä tätä vapaan puolella ei ole funktiota jääkiekkopalstalle?! Ihan jokaisella harrastepalstalla/lajipalstalla on kyseisen aihealueen lisäksi Vapaan puoli ja hyvä että on, silloin samanhenkiset harrastajat voi heittää aiheen sivusta läppää eikä tarvitse lukea täysin räävittömiä Suomi24 palstoja jos haluaa aiheen ohi keskustella. Kiekko on suomen seuratuin palloilulaji ja siten paljon palstallakin kävijöitä ja kirjoittajia joilla sanottavaa suuntaan ja toiseen. Tuskin kuitenkaan tämä joidenkin päähänpisto on lähelläkään toteutuskelpoisuutta kun seuraa asiasta tehtyä äänestystä.

Edelleen kysyn mikä ongelma siinä on olla lukematta niitä vapaan keskusteluja. Voi kauhistus jos Uusien viestien ekalla sivulla on puolet vapaan keskusteluja, eihän Liiga tai NHL ole vielä edes käynnistyneet(!), kyllä sieltä löytää muutamassa sekunnissa ne kesän lätkäjutut tai sitten jos kiinnostaa vain oman seuran asiat niin helpointahan on mennä palstalla suoraan oman seuran tai Liigan osioon ja refreshata sitä.

Ihme ongelma tästäkin on tehty, väkisin. Jatkoaika on edelleen tasoltaan hyvä ja asiallinen, erittäin vähän älyvapaita parin sanan viestejä ja muuta mikä laskisi oikeasti tasoa. Nyt moni ottaa herneen nenään parista vapaan aiheesta. Skipatkaa ne!

Siitä olen samaa mieltä että kirjoittajalla pitää olla annettavaa lätkäkeskusteluun mutta sen jälkeen pelkkää positiivista jos porukka heittää läppää niin musasta, leffoista, ruoasta, muista urheilulajeista, autoista, liikenteestä jne. Toistan vielä nyt on kesä tai oli kesä kun tästä alettiin vouhkaamaan, ei ihme että lätkäjätkätkin puhuu muusta kuin kiekosta. Moderaattoreille puhtaat paperit. Muutama poisto itseänikin ihmetyttää mutta en tiedä rikehistoriaa tarkemmin joten luotan sanaan että varoituksia on annettu ja niitä ei ole noudatettu.

_
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Edelleen kysyn mikä ongelma siinä on olla lukematta niitä vapaan keskusteluja.
Ei ole tietenkään mikään ongelma olla lukematta. Vapaan puolen väännöt tuntuu aiheuttavan aikamoisia agressioita myös muihin osioihin. Tiukemalla moderoinnilla selvitään toki tästäkin ongelmasta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tiukemalla moderoinnilla selvitään toki tästäkin ongelmasta.
Tämä on se omasta mielestänikin olennaisin pointti, moderointia ja tuotiihan uudistuksen yhteydessä hieno punainen raportointinappikin joten luulisin että sitä kautta saa häiritseviä viestejä / keskustelijoita nostettua pöydälle. Tuskin näitä raportointeja on satoja päivässä joten eiköhän ne ehditä lukemaan moderaattoreiden osalta.

Vapaan puolen väännöt tuntuu aiheuttavan aikamoisia agressioita myös muihin osioihin.

Mitä tarkoitat tällä? Miten vapaan puolen vääntö aiheuttaa ongelmia muihin osioihin, tuleeko jokin vapaan puolen mamu-kriitikko pilaamaan kiekkokeskusteluja. En ole huomannut mitään tälläistä ainakaan osioissa missä itse pyörin, mm yllämainutut vapaan osiot, muu urheilu, Liiga, HIFK ja muutama muu.

_
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hihi. Haudoilla tanssiminen on mautonta ja vässykkämäistä, mutta jotenkin naurattaa tuo TomiP:n teloitus. Siellä on nyt varmaan kaikki Jatkoaika-sähköpostit täynnä raivostuneita onelinereita, kun Tomppa etsii jotain kanavaa purkaa vitutustaan ja normaalia spämmäily- ja trollaustarvettaan. Tomi, kun kuitenkin näitä vielä silmät kiukusta pullistuneina luet, niin Kiekkopesä on semmonen paikka mihin kaikki täältä poispotkitut on tavanneet valua. Sinne vaan jengiä haukkumaan ja hiihdosta ja matematiikasta hölisemään!

Hyvä päätös Moderaattoreilta, hyvä te!
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TomiP oli trolli, mutta hyvä sellainen. Je suis.

Edit: surkea poisto
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hihi. Haudoilla tanssiminen on mautonta ja vässykkämäistä, mutta jotenkin naurattaa tuo TomiP:n teloitus. Siellä on nyt varmaan kaikki Jatkoaika-sähköpostit täynnä raivostuneita onelinereita, kun Tomppa etsii jotain kanavaa purkaa vitutustaan ja normaalia spämmäily- ja trollaustarvettaan. Tomi, kun kuitenkin näitä vielä silmät kiukusta pullistuneina luet, niin Kiekkopesä on semmonen paikka mihin kaikki täältä poispotkitut on tavanneet valua. Sinne vaan jengiä haukkumaan ja hiihdosta ja matematiikasta hölisemään!

Hyvä päätös Moderaattoreilta, hyvä te!

Kiekkopesä vaikuttaa kyllä näin sivumennen sanoen ei-niin-TomiP-ystävälliseltä palstalta. Toisaalta, tulisipahan uutta intoa senkin palstan selailuun. Hyvä palsta noin muuten kyllä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Eikös Tomppa juuri pari päivää sitten toitotellut OP Karjalaisen kokoomuslaisesta stigmasta ja Pitkämäen vastenmielisyydestä. Samaan kastiin voinee lukea jatkuvasti täysin mielikuvituksellisissä sfääreissä pyörivät doping-näkemykset. Itselle muu urheilu -puoli on vähän tuntemattomampi, mutta Pekingin MM-kisojen aikaan tuli varsin isolla torvella tuubaa ja provoa joka puolelle. Välillä toki asiaakin, mutta Tompan kohdalla se tulee aina ruskeissa ja pahanhajuisissa kuorissa.
Juu, noissa Pekingin kisakeskustelussa Timo P(copyright @kahden suunnan sentteri ) oli varsin pihalla, mutta muuten hänen muu urheilu -puolelle kirjoittamansa tekstit olivat ihan asiallisia, minkä takia olisin antanut hänen jatkaa palstalla, tosin niin, että hänen kirjoitusoikeutensa vapaaseen keskusteluun oltaisiin poistettu.

Vapaallahan TomiP ärsytti hyvin monta kirjoittajaa(myönnän itsekin ärsyyntyneeni "hiihtodemarin" yhteiskuntaaiheisista viesteistä) erittäin mustavalkoisine näkemyksineen ja ennen kaikkia surkeine perusteluineen.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu, noissa Pekingin kisakeskustelussa Timo P(copyright @kahden suunnan sentteri ) oli varsin pihalla, mutta muuten hänen muu urheilu -puolelle kirjoittamansa tekstit olivat ihan asiallisia, minkä takia olisin antanut hänen jatkaa palstalla, tosin niin, että hänen kirjoitusoikeutensa vapaaseen keskusteluun oltaisiin poistettu.

Jos kaveri rikkoo palstan sääntöjä muualla, mutta kirjoittaa ihan asiallisia viestejä "Muu urheilu" osioon jääkiekkoaiheisella palstalla, niin ei mielestäni anna aihetta mihinkään erikoiskäsittelyyn tyyliin TOJ.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Isompi kysymys onkin että onko vapaalla keskustelulla mitään järkevää funktiota jääkiekkopalstalla? Mielestäni ei, sen voi hyvin poistaa.

Veikkaisin, että jos vapaa osio poistettaisiin niin tämä palsta kuolisi vuoden sisällä tai sitten jääkiekkokeskustelut tukkeutuisivat sinne liittymättömästä "vapaasta" keskustelusta. Tosin voin olla hieman värilasinen tässä kun olen itse kirjoittanut kiekkopuolelle ehkä pari viestiä. Vapaan keskustelun aiheet kiinnostavat enemmän ja Muuta urheilua tulee luettua myös säännöllisesti. Mutta ei siinä, on kiekko ihan kiva peli ja tulee sitä seurattua. Peli tai kaksi katsottua paikankin päällä. Tosin viime kautena en käynyt kertaakaan. Työpaikan Liigapörssiinkin osallistun aina.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun on seurannut moderaattoreiden linjaa pidemmän aikaa, niin täytyy tulkita, että heidän silmissään oikeistolainen trollaaminen nyt on vain parempaa kuin vasemmistolainen trollaaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös