Liigan parhaat eri osa-alueilla 2015–2016

  • 45 072
  • 149
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Muusta en osaa sanoa, mutta viime kauden perusteella paras Liigassa jatkava maalivahti on Ryan Zapolski. Paras kakkosveskari lienee Sami Aittokallio, ja Kärpät jatkaneekin tasaisen peluutuksen strategialla. Tai sillä, missä kumpikin saa pelata niin kauan kuin vire kantaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Muusta en osaa sanoa, mutta viime kauden perusteella paras Liigassa jatkava maalivahti on Ryan Zapolski. Paras kakkosveskari lienee Sami Aittokallio, ja Kärpät jatkaneekin tasaisen peluutuksen strategialla. Tai sillä, missä kumpikin saa pelata niin kauan kuin vire kantaa.
Karhunen kaksi kultaa, Zapolskis pronssi ja 4. sija. No tosiaan, Zapo pelas kaikki itse kun Karhunen on saanut taustatukea. Eiköhän Kärpät jatka sillä reseptillä millä kaksi mestaruutta on tullut. Eli peliaikaa annetaan sille kellä kulkee, mutta maltillisesti huilia mys. Eli aikalailla 60-40 55-45 jaolla. Kilpeläinen oli jäätävässä vireessä enne loukkaantumista. Toki puoli kautta on ohut otanta niin saa nähdä minne asti tulevalla kaudella rahkeet riittävät.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paras kakkosveskari lienee Sami Aittokallio

Sami Aittokallio on melko suuri kysymysmerkki, koska AHL-vuodet eivät menneet mitenkään nappiin ja viime kaudellahan Avalanchen puolellakin taidettiin todeta tämä kortti katsotuksi, kun tie vei jopa ECHL:n puolelle. Nuoresta kaveristahan on kysymys, mutta ainakin osa kaudesta voi mennä totutellessa kotimaan kuvioihin.

Kovia kakkosveskareita on myös Bluesilla (Kähkönen), TPS:lla (Setänen), HIFK:lla (Lankinen), Lukolla (Rinne) ja Saipalla (Nieminen). Kähkösen veikkaan päättävän kauden Bluesin ykkösenä.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nyt menee ehkä vähän kotiinpäin. Lofquist sekä Niskala ovat tainneet molemmat vetää tutkaan 170 km/h, joten en lähtisi noin räikeitä väitteitä heittämään. Ainakin omaan silmääni viime vuonna Lofquistin lämäri lähti one-timerista kovempaa kuin Niskalan vastaava, mutta vaikea sitä on silmämääräisesti sanoa. Pistäisin kyllä lämärin voimassa Samin tasoisin Niskalan kanssa.
En sanoisi, että oli räikeä väite. Mitä olen itse nähnyt molempia niin pidän Niskalan lämäriä hieman parempana. Löfquist oli selvä valinta tuohon haastajiin.

Ville Koho nyt menisi mielestäni heittämällä tuonne puolustaviin hyökkääjiin Peltolan ja Pyörälän kanssa.
Kyllä Kohon sinne voisi laittaa ja oli mietinnässä kun listaa tein. Ehkä heikompi viime kausi käänsi pääni Peltolan ja Pyörälän suuntaan.

Oma valintani listalle olisi Jari Sailio.
Laittaisin itse myös Åstenin haastajien listaan ja Säiliön tilalle. Micke kehittyy omassa roolissaan koko ajan pikkasen paremmaksi, mutta on sillä vielä tekemistä nousta liigan eliittiin tolla osastolla.
Sailio tosiaan pitikin tuohon laittaa, mutta unohtui täysin. Åstenin "näytöt" viime keväältä oli hyvin muistissa joten päätyi listalleni.

KalPassa on näkynyt aina näitä hyvin uhrautuvia bloklaajia. Kiiskinen otti kerran pari kiekon suuhun ja saiko aivotärähdyksenkin. Blokkas toki muutenkin. Samoin jo mainitut Salo ja Kolehmainen. Myös toinen "tähti" mies joka uhrautuvasti meni kiekon eteen oli Voutilainen. Arvostettava tätä puolta. Tällä kaudella kuten jo viime kaudella parhaita blokkaajia oli/on Sami Mutanen. Karvauksen, taklaamisen lisäksi myös heittää kroppaa uskaliaasti kiekon eteen
Tästä tuli mieleeni, että onko Keräsen Janne vielä blokkaillut kiekkoja KalPassa? Lukossa pelatessaan tuntui olevan jatkuvasti polkkareineen kiekon tiellä. Muistan monta tilannetta, jossa kiekko kimpoaa Keräsen polvareista muikkuverkkoihin ja lopulta Janne klinkuttaa vaihtoon.

Elorinne on kyllä hyvä ehdokas puolustavien puolustajien kategoriaan. Viime kaudella hänen ollessaan jäällä omiin meni peräti kolme osumaa koko runkosarjan aikana.
Elorinne pelasi kyllä vakuuttavasti mitä itse näin Lukko-sarjassa. Todella varman oloista pelaamista. Liigasta on nousemassa ensi kaudella monia nuoria puolustajia jotka suorittavat jo nyt paljon varmemmin kuin moni konkaripakki.

Otan kuitenkin esille yhden kohdan, joka minua hivenen hämmästyttää. Onko Vänttinen oikeasti niin suvereeni blokkaaja, jottei kaikkien blokkaajien esikuva Lasse Kukkonen pääse edes haastajan rooliin?
Oli vähän huumoria mukana kun blokkaajia mietein. Vänttinen muistui ensimmäisen mieleen, mutta kyllä Liigasta löytyy paljon hyviä blokkaajia. Tosiaan Kukkonen syö vaikka kiekon, joten ihan Liigan/Suomen parhaimpia blokkaajia.
 

Bacon

Jäsen
Tuon tuohon rannelaukaukseen haastajaksi David McIntyren. Tuossa pätkä youtubesta, jossa nähdään miehen suhteellisen äkäinen kuti. Ei se isoa liikettä tarvitse. Ja joo samaa mieltä, musiikki on aivan hirveää.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Paras hyökkääjä: Charles Bertrand
- Siinä on Liigan paras hyökkääjä. Ei liene haastajia tähän kategoriaan näillä näkymin.

Paras hankinta: Artur Gavrus
- Tekee tuhoa vaasalaisten ykkösketjussa ja pelit jatkunee pitkäälle keväälle. Lähtee kauden jälkeen Devilsin organisaatioon.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Paras hyökkääjä: Charles Bertrand
- Siinä on Liigan paras hyökkääjä. Ei liene haastajia tähän kategoriaan näillä näkymin.

Paras hankinta: Artur Gavrus
- Tekee tuhoa vaasalaisten ykkösketjussa ja pelit jatkunee pitkäälle keväälle. Lähtee kauden jälkeen Devilsin organisaatioon.
Yhden kauden ihme ja kauden suurin floppi. Ei vaan, kehityskelpoisia kavereita jotka ilmeisesti käynyt jo keväällä NHL leireilläkin. Toivotaan, ettei top3 jumbo + Valtonen sekoita _potentiaalisten_ nhl-pelaajien uraa.
 
...
Kovia kakkosveskareita on myös Bluesilla (Kähkönen), TPS:lla (Setänen), HIFK:lla (Lankinen), Lukolla (Rinne) ja Saipalla (Nieminen). Kähkösen veikkaan päättävän kauden Bluesin ykkösenä.
Mielenkiinnolla odotan myös Mika Norosen nykytasoa, kun pääsee vähän enemmän pelaamaan todennäköisesti. Äkkiseltään voi heittää kovankin haasteen Karhuselle.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kun muutkin tulee kertomaan, että kyllä meidän joukkueesta kuuluu se ja se pelaaja tälle listalle, niin minäkin haluan.

Tässä Kerhon pelaajat liigan parhaiksi eri osa-alueilla:

-
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Sellasta mä tässä rupesin miettimään, että oisko siinä mitään järkeä, jos jokaiselta joukkueelta joukkueen kannattaja(t) nimeäisi(vät) nuo @Anu Saukko määrittämät pelaajat. Listausten perusteella me saataisiin joka osioon sitten se 15 pelaajan lista, josta löytyy jonkin sortin konsensuksen määrittämä paras pelaaja kuhunkin rooliin ja paikalle. Sitten jos se jatkilaisten mielestä paras halutaan vielä omasta ryhmästään kaivaa, on se verrattain helppoa äänestysten avulla. Tätä ei ole tarkotettu kritiiksi Anun listauksille, kyse on vaan siitä, että yksittäinen kirjottaja ei voi kaikkia pelaajia muistaa saatika tuntea.Näin saataisiin joka jengistä nostettua framille oikeat pelaajat. Ottaa tämä ajatus tuulta purjeisiinsa tai ei, niin alla on listattu HIFK:

Sentteri: Elkins
- Fyysiseen peliin kykenevä 30-40 pisteen puolustuspelin kautta pelaava sentteri.
Laituri: Zaborsky
- Liigan paras laitahyökkääjä IMHO.
Pakki: Grillfors
- Miehen tekeminen viime kaudella oli vaan kokonaisvaltaisesti niin korkealla tasolla, että vaikea on ketään miehen edelle sijoittaa alustavissa veikkauksissa. Kokonaisvaltaisesti erinomainen pelaaja, jonka suurin heikkous lienee laukauksessa.
Maalivahti: Husso
- Heikosta viime kaudesta huolimatta on vielä vähintään puoli askelta Lankisen edellä.
Puolustava hyökkääjä: Elkins
- Satunnaisista miehen hukkaamisista huolimatta helppo valinta itselleni tähän rooliin.
Puolustava puolustaja: Grillfors
- Harvassa oli miehen puolustuspään virheet viime kaudella.
Hyökkäävä puolustaja: Taipalus
- Kehityskäyrä osoittanut viimeiset vuodet voimakkaasti ylöspäin. Viime kaudella vajaalla runkosarjalla 33 pistettä, paha on ketään muuta nostaa miehen edelle. Toki iso miinus ajoittaisista koomailuista kiekon kanssa, valitettavan usein alimpana miehenä.
Lämäri: Zaborsky
- Ei varmasti se kovin veto, mutta onhan se tarkka. HIFK:ssa ei ole Löfquistin tai Niskalan tapaisia pommeja, joten mennään sitten tarkkuus edellä.
Rannari: Puustinen
- Se veto lähtee vaan melko nopeesti, kovaa ja ennen kaikkea tarkasti.
Aloittaja: Elkins
- Tilastollisesti viime kauden paras aloittaja vakialoittajista, verrattain selkeällä erolla vielä.
Syöttelijä: Ramstedt
- Miehen pelikäsitys ja kosketus kiekkoon on ihan Liigan kärkipäätä. Jakelee mielettömiä syöttöjä ketjukavereilleen vaihdosta toiseen, ottelusta toiseen.
Nopein luistelija: Zaborsky
- Moneen otteeseen tuli katsottua miten Zabo rullasi kaverista ohi kiekontavottelutilanteissa.
Taklaaja: Grillfors
- Mun sokea piste. Jatkoajan avojäänpommi Talajaan Espoon ekassa kohtaamisessa toi elävästi mieleen muuan Scott Stevensin. Ei ole yhtä hanakka taklaamaan kuin monet muut, mutta ne avojäänpommit vaan ovat niin kauniita. Ison luokan man crush vie toki uskottavuutta tältä valinnalta.
Blokkaaja: Åsten
- Jotenkin mä muistelisin, että Åsten ärsyttämisen lomassa hyppäsi kiekon eteen varsin mielellään.
Ärsyttäjä: Åsten
- Näytöt viime keväältä ovat melko vahvat.
Ylivoimapelaaja: Luttinen
- Räppäsi viime kaudella 12 ylivoimamaalia. Pelin pyörittäminen on muiden miesten vastuulla, mutta maalin edessä ehkäpä Liigan vaarallisin pelaaja.
Alivoimapelaaja: Järvinen
- Tulee olemaan helvetin isossa roolissa poikittaisen mailansa kanssa ensi kauden alivoimassa. Ei tule olemaan kiva olla maskimies HIFK:ta vastaan kun JJ siirtää miestä sivuun tai vähintäänkin iskee jäähän. Saattaa siinä sivussa blokata vedon tai kaksi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Liigan paras markkinointi tiimi: HPK
- Suorastaan giganttisen kovaa jalkea, etta voi Heinakuun pitaa kioskin kiinni. Vahvojen huhujen mukaan kyseinen tiimi ei lomaile, vaan hoitaa tuosta lonkalta Pohjois-Korean ja ISIS:ksen julkisuuskuvaa. Kuulemma ovat hyvin onnistuneet.

Liigan paras urheilutoimenjohtaja: HPK:n salainen sisainen piiri.
- Kun vakinainen UTJ Lelu Laukkanen lahti (burn out), niin vastuun hankinnoista otti hameenlinnalainen salaseura. Siihen kuuluu ainakin Arvosen Pantse, Korpelan Riiva, Lintumaen Harri ja Jukka Jalonen. Muita ei tiedata, mutta vahvoja huhuja on, etta itse Veijo Esso ja Hevosmiesten tietotoimisto kuuluisi tuohon arvostettuun salasauraan. Salaseuraan mukaan paastakseen taytyy lukea mustaa raamattua takaperin ja sen jalkeen rituaaleissa munat tervataan. Kerhon salaseura on hankinnut. Ooh. No katsotaan myohemmin keta ne hankkii.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kyllä mä tonne puolustaviin hyökkääjiin laittaisin vahvasti ehdolle Pelicansin Marko Pöyhösen ja Henri Heinon.

Ryan Potulnyn pääsy kategorioihin jää sitten nähtäväksi.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Hienoa analyysiä Justice! Eipä oo paljon lisättävää tuohon parhaisiin pelipaikkoihin ja rooleihin kuuluviin pelaajiin Hifk:ssa. Komppaan!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskallan väittää, että liigan paras tasapaino tmv. titteli kuuluu IFK:n Corey Elkinsille. Erittäin vahva pelaaja luistimillaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Uskallan väittää, että liigan paras tasapaino tmv. titteli kuuluu IFK:n Corey Elkinsille. Erittäin vahva pelaaja luistimillaan.
Haastajana JYPin Miika Lahti. Erittäin hieno tasapaino miehellä. Pystyy vetämään turvalleen yksin luistellessakin. Siihen ei moni kykene.
Elkins on kyllä varsin Dynaaminen pelaaja kaikinpuolin. Hieman enemmän taitoa tai jotakin niin olisi melko yliverto pelaaja tähän Liigaan. Se jokin pieni tuntuu puuttuvan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPalta vastaavat:

Sentteri: Mikael Ruohomaa
- Viime kaudella totuttautuminen Liigaan. Välillä melko dominoiva kiekon kanssa. Suojaa yllättävän hyvin ja omaa ihan ok pelisilmän ja ranteen. 30-40p tulevalla kaudella.
Laituri: Janne Keränen
- Viime kauden näytöillä selkeä tämmöinen. Pelaa hyvin AV ja YV ja hakkaa päälle maaleja suhkot nasevasti. Nopea jaloistaan ja uhrautuva joukkuepelaaja.
Pakki: Juuso Riikola
-KalPan varmaan kokonaisvaltaisin puolustaja. Välillä omissa hieman hukassa, mutta ei niin paljon kuin muut. Pistepotentiaali +20 pintaan ensi kaudella.
Maalivahti: Eero Kilpeläinen
- Eipä varmaan selittelyjä kaipaa. Viime kaudella Liigan top5 maalivahti ellei top3 loukkaantumiseensa asti. Taisiko rankkareita ottaa 95% kiinni ja pelasi tärkeitä pinnoja muutenkin joukkueelleen.
Puolustava hyökkääjä: Jaakko Rissanen
- Tunnollinen sentteri omaan päähän. Oli KalPan parhaita tehotilastossa, toisen laiturin jatkuva vaihtuminen hieman sekoitti rytmiä.
Puolustava puolustaja: Jussi Timonen
- Kärsii loukkaantumisista uhrautuvan pelaamisensa takia. Silti ehdoton ykkösmies puolustusroolissaan. Ehkä hieman aliarvostettukkin aikaisempien vuosien sekoilujen takia, jotka ovat nyt isolla kädellä pienentyneet.
Hyökkäävä puolustaja: Joonas Lyytinen/Juuso Riikola
- Lyytinen oli pisteillä parhain, mutta itse uskon Riikolan puskevan tulevalla kaudella takaisin Lyytisen ohi tässä tilastossa. Lyytinen koomaa liikaa omissa liiallisen kiekkovarmuuden takia.
Lämäri: Juuso Riikola?
- Harvoin KalPalta lämäreitä paljon nähdään, mutta varsinkin loppukaudesta Riikola pommitti viivalta nätisti ja tarkasti jopa maalia kohtikkin. Toisin kuin Jokelat sun muut tekivät.
Rannari: Mikael Ruohomaa
- Ei välttämättä mikään kovin ranne, mutta tarkastihan tuo löysi verkonperille playoffeissa. Tähän varmaan voi laittaa Joni Nikon tai Jesse Mankisen (en miesten rannarista paljoa tiedä)
Aloittaja: Jaakko Rissanen
- Tilastollisesti viime kauden paras aloittaja vakialoittajista, oli aina tärkeissä omanpään aloituksissa aloittamassa. Prosenttiluku vain 49.4 ja parilla muullakin 49% paremmalla puolella
Syöttelijä: Jaakko Rissanen/Mikael Ruohomaa
- Yksi piste Rissasen eduksi, mutta Ruohomaalta tuntui tulevan niitä nättejä passeja enemmän. Molemmat otti sen +20 syöttöä kuitenkin niin KalPan pelimoottoreita molemmat siis.
Nopein luistelija: Janne Keränen
- Hyvällä luistelulla aiheutti monia jäähyjä ja alivoimalla oli vaarallinen pari Jaakko Rissasen kanssa. Tekivät kourallisen alivoimamaaleja Keräsen nopeuden ansiosta.
Taklaaja: Sami Mutanen
- Jokela tai Halonen voi monien mieltymäski olla se kovin taklaaja. Mutasen Sami kuitenkin taklaa hyvin tarkasti ja painavasti. Ei sorru likaisiin taklauksiin vaan ajaa voimalla vastustajan kumoon, osittain hyvän luistelunsa takia. Meinasin Keräsen paikalle laittaa nopeimmaksi luistelijaksi.
Blokkaaja: Sami Mutanen
- Kerkeää aika usein ja oikeaoppisesti kiekon eteen. Tarvittaessa syö kiekon vaikka suullaan(onneks ei ole vielä käynyt) sen verta tärkeä mies on roolissaan..
Ärsyttäjä: Halonen?
- Pelaa ajottain melko sikaa ja tilanteiden jälkeen hieromassa naamaa. Einyt mikään Åsten vaan enemmän semmoinen herrasmies kuitenkin
Ylivoimapelaaja: Janne Keränen
- Teki 6 ylivoimamaalia, maalit ovat kuitenkin tärkeitä. Rissanen ja Ruohomaa ovat ehdottomia YV-moottoreita. Pyörittävät paikka paikoin nätisti kuvioita ja luovat muille tilanteita.
Alivoimapelaaja: Jaakko Rissanen
- Ottaa tärkeitä aloituksia ja pelaa lähes jokatoista vaihtoa. Rauhallisuus ja pelikäsitys oikeuttaa miehen katkoihin ja vapauttaa syötöillä Janne Keräsen karkuun/haastamaan. Parhaimmat kiekonsyöjät ovat kuitenkin Keränen ja Mutanen
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskallan väittää, että liigan paras tasapaino tmv. titteli kuuluu IFK:n Corey Elkinsille. Erittäin vahva pelaaja luistimillaan.

Paha sanoa onko paras, mutta ihan varmasti TOP3:ssa tolla saralla. Tässä kolmen vuoden aikana mitä Elkinsiä on nähty, niin monet kerrat on tullut rehevät naurut, kun isot äijät tulee kulmassa vauhdilla päälle ja lopputulos on se, että Elkinsillä on kiekko ja toinen makaa perseelteen/selälteen maassa. Viime kaudella joku selostaja/kommentaattorikin otti tämän jossain Blues matsissa esille, kun muistaakseni Malmivaara tuli kaksi kertaa ottelun aikana vauhdilla Elkinsiin kiinni ja lopputuloksena oli juurikin tuo maassa makaminen.

Mitä tulee noin muuten Coreyhen, niin allekirjoitan tuon @Noutolokkun tekstin siitä, että se jokin pieni juttu miehestä kuitenkin puuttuu ja se on juurikin tuo taitotaso. Yksi ripaus lisää taitoa, niin kundi olisi tosiaan ylivertainen pelaaja liigassa. Toinen ripaus ja olisi vakiokamaa NHL:ssä.

Toivottavasti saadaan nauttia kundista vielä pitkään Stadissa! KHL:stä osoitettiin jo kiinnostusta, mutta ainakin toistaiseksi jäi suomeen. Tykkää mun käsittääkseni kovasti olla täällä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Corey Elkinsin voisi vielä listata erikseen kategoriaan varmin suorittaja. Erinomainen puolustava sentteri, hyvä hyökkäävä sentteri, liigan paras aloittaja, eikä fyysisyydessäkään häviä. Jos vertaa vaikka Ramstedtiin tai Hirsoon, jotka ovat parhaimmillaan aivan maaginen nero mutta heikoimmillaan itsepäisiä ja laiskanoloisia kiekonkuskaajia, niin Elkinsiltä en muista nähneeni yhtään huonoa matsia.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Corey Elkinsin voisi vielä listata erikseen kategoriaan varmin suorittaja. Erinomainen puolustava sentteri, hyvä hyökkäävä sentteri, liigan paras aloittaja, eikä fyysisyydessäkään häviä. Jos vertaa vaikka Ramstedtiin tai Hirsoon, jotka ovat parhaimmillaan aivan maaginen nero mutta heikoimmillaan itsepäisiä ja laiskanoloisia kiekonkuskaajia, niin Elkinsiltä en muista nähneeni yhtään huonoa matsia.

Elkins on siinä mielessä kummallinen pelaaja, että kaverilla ei ole kyllä oikeastaan mitään heikkouksia. Jollain osa-alueilla erinomainen ja lopuilla sitten tasoa hyvä.

Ja nyt kun itsekkin rupesin miettimään Elkinsin huonot matsit IFK:ssa, niin ei niitä kyllä ole. Ei tule yhden ainuttakaan mieleen.
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Sentteri: Dixon
Aloittaa, hyökkää, puolustaa, taklaa, taistelee. Jos vain saa itsensä kesällä kuntoon tulee tekemään kovaa jälkeä.

Laituri: Kuusela
Omaa hyvän laukauksen ja tietokone raksuttaa päässä huimaa tahtia. Tahdin voi tarkistaa pistepörssistä. On myös luotettava av-mies.

Pakki: Elorinne
Loistava omassa päässä, ja nousut kiekon kanssa ovat mukavaa katseltavaa. Petasi mm. Erkinjuntin paikan 6.puolivälierän jatkoajalla, josta Erkinjuntti ratkaisi Tapparan välieräpaikan.

Maalivahti: Karhunen
Kaksi SM-kultaa.

Puolustava hyökkääjä: Peltola
Omaa hyvän rannarin, ja on tunnollinen myös omaan päähän.

Puolustava puolustaja: Elorinne
Isokokoinen ja nuori lupaava pakki. Hyvä hyökkäyspäässä, loistava omassa.

Hyökkäävä puolustaja: Aalto
Viime kauden pakkien pistepörssin kolmonen.

Lämäri: Aalto
Kaipaako joku perusteluja?

Rannari: Kuusela
Nopea ja tarkka.

Aloittaja: Dixon
Viime kaudella oli Greenin ohella paras aloittaja.

Syöttelijä: Järvinen
Kunhan saa parikseen snaipperin, on jälki tuhoisaa. Lätyt parhaimmillaan Helmis-tasoa (ellei parempia).

Nopein luistelija: Karjalainen
Sähäkkä pörrääjä, siihen se jääkin.

Taklaaja: Dixon
Kankaanperän kanssa omaavat taidon taklata kovaa, ja puhtaasti. Pidän silti Dixonia parempana, viime pleijareiden takia/ansiosta.

Blokkaaja: Peltola
Muistan kerran kun Jugi otti kovan kudin jalkaansa, ja lähti ontuen pukkariin. Kohta lähti taas kuti kohti maalia, ja taas näytti sattuvan. Katsoin kuka se tällä kertaa oli, Peltolahan se.

Ärsyttäjä: Kankaanperä
Kaipaako joku tähän(kään) perusteluja?

Ylivoimapelaaja: Kuusela
Laukoo ja petaa. Ollut Tapparan 1.ylivoimassa molempina pelaaminaan kausina.

Alivoimapelaaja: Peltola
Blokkaa, karvaa, peittää syöttölinjoja, ja iskee pinnojakin siinä sivussa.
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Alivoimapelaaja: Peltola
Bloggaa, karvaa, peittää syöttölinjoja, ja iskee pinnojakin siinä sivussa.

Hieno listaus, ja sen mitä olen Tapparalta nähnyt, niin varmasti aika pitkälti myös pitää paikkansa. Jukka Peltola lienee sarjan parhaita ellei paras alivoimapelaaja, ja hänellä on johtajan ominaisuuksia kuuleman mukaan myös mukavasti.

Sitä en kuitenkaan tiennyt, että Peltola myös kirjoittaa blogia. Tärkeä taito sekin varmasti alivoimapelaajalle.

TPS:stä en nyt heti lähde listausta tekemään, ehkä myöhemmin.
 

Apheu

Jäsen
Tapparalta on myös näitä uusia kavereita, jotka voivat olla hyvinkin mukana taisteluissa.

Nick Plastino todennäköisesti syrjäyttää Aallon paikan joukkueen parhaana "hyökkävänä puolustajana". Viime kaudella olkoonkin Norjan liiga, mutta silti 42 peliin 12+28=40 sekä +25 ei ihan sattumalta tule pakinpaikalta. Toki todellinen taso nähdään vasta sitten myöhemmin.

Jani Lajunen on varmasti hyvä haastaja niin parhaan sentterin paikasta kuin myöskin puolustavan hyökkääjän. Itselläni on todella kovat odotukset tästä herrasta. Toisaalta niin on Dixoninkin ensi kaudesta, eli siksi pidänkin Tapparan sentteriosastoa vahvana (Järvinen ja Ilomäki siellä vielä). Myös Savinaisen nykytaso ei ole ihan sataprosenttisessa tiedossa, mutta hänkin voisi monessa kategoriassa olla siinä kakkosvaihtoehtona.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Elkins on siinä mielessä kummallinen pelaaja, että kaverilla ei ole kyllä oikeastaan mitään heikkouksia.
Noh noh. Tästä on kyllä pakko olla erimieltä. Aloittajana ja kulmaväännöissä Elkin on liigan parhaita, jollei paras. Mutta kiekolliset kyvyt ovat vaatimattomat. Ja fyysinen pelaaminen on olematonta. Onko joku nähnyt Elkinsin joskus taklaavan?
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Paras hyökkääjä: Charles Bertrand
- Siinä on Liigan paras hyökkääjä. Ei liene haastajia tähän kategoriaan näillä näkymin.

Paras hankinta: Artur Gavrus
- Tekee tuhoa vaasalaisten ykkösketjussa ja pelit jatkunee pitkäälle keväälle. Lähtee kauden jälkeen Devilsin organisaatioon.
Kyllä kotiinpäin voi vetää, mutta jotain rajaa! Hyviä pelaajia toki, mutta erityisesti Bertrand on flopannut muutamaan otteeseen ja onnistui viime vuonna. Se ei vielä tee hänestä lähellekään liigan parasta pelaajaa!
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taklaajissa monikossa Rikat. Pelkästään Sportista Tallberg ja Karvinen huomattavasti kovempia taklaamaan, mitä Riskat. Varsinkin nuorempi. En pidä heitä edes haastajina tässä kategoriassa. Lamberg tässä kategoriassa mielestäni jo nähdyistä Liigan eliittiä, mutta voimasuhteet muuttunevat hurjasti, kun mm JYPn Yonkman pääsee näyttämään tässä kategoriassa parastaan. En muuten haluaisi jäädä ainakaan itse sen jyrän alle. Tunnettu juuri erittäin raskaista pommeistaan.

E: tietysti Talonmies pitää lisätä eliittikategoriaan Lambergin kanssa.
Eipäs vähätellä Filip Riskaa, kyllä ainakin Filip play-offseissa on tosissaan ja taklaa upeasti. Nopeus on rasitteena, että ei ehdi aina taklata, mutta kyllä siinä tuntuu jokaiseen mieheen kun osuu. Tärkeä on huomata, että Filip ottaa loistavasti myös taklaukset vastaan, useasti näyttää sille, että nyt poika jää jyrän alle, mutta niin vaan taklaaja on se joka lentää. Sanonta Riska on riski mies pitää kutinsa.

On teillä ihan saatanan kova joukkue olevinaan kun heti löytyy nimetä vähintään kaksi HUOMATTAVASTI kovempaa taklaajaa. No tämäkin vertailu on ihan turhaa, jokainen arvostaa eri asioita kentällä ja katsoo eri tavalla pelejä. Itsellä on kova painoarvo play-offs peleillä, siellä peli on erilaista, linja sallivampi ja peliruuhka tiukkaa. Tuohon kuvaukseen Filip sopii kuin nenä päähän.

Tämän hetken JYP:stä ovat joskus taklanneet Yonkman, Kolehmainen ja Pihlman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös