Montreal Canadiens 2015–2016

  • 159 075
  • 887

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kyllä St. Louis voisi täsmäroolissa pienellä palkalla yhden kauden vetää jos haluaa pyttyä metsästää. On kuitenkin oikea laita ja hyvä pisteentekijä, aukko joka Montrealilla juuri on. Pienemmän sopimuksen voi ottaa vastaan, mutta cap tilanteen takia pidemmät ja isommat sopparit eivät nyt vaan oikein hyvin taivu kun joukkuetta kuitenkin viedään selkeästi pitkäjänteisellä kehitystyöllä eteenpäin kohti contender statusta.

71,5 on kuitenkin tiukka luku, ja tosiaan Bergevinin pitää hieman loitsia että saadaan joukkuetta vielä vahvistettua. En mitenkään usko, että mennään täysin viime kauden jengillä ja nyt pari kautta on jo siirtoraja rentaliakin käytetty pickien kustannuksella. Veikkaan, että nyt mieluummin vahvistetaan ennen kautta siltä osin kun pystytään.

Mutta kuten Bergevin on itsekin todennut, treidien teko ei ole mitään helppoa peliä. Vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Uskoisin, että ainakin ykköspickistä pidetään kyllä kiinni tänävuonna kun ei kakkostakaan ole. Ellei sitten haluta ykköstä vaihtaa vaikkapa kahteen late 2nd round pickiin. Loppupään varausvuorot sit ehkä ovat kauppatavaraa. Itse draftista, veikkaisin Habsin nappaavan sentterin tai puolustajan hiukan tuomaan balanssia prospektipooliin.

Roy on pyörinyt nimenä mutta ei taida olla ihan 1st kamaa. Katsotaan mitä Timmins taikoo.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Jep, tuskin Marty yhdeltäkään contenderilta saa muuta kuin vuoden lappua, mutta jollain 4 millin lapulla olisi kyllä ihan varmasti vahvistus kun tulee tekemään se +60 pistettä terveenä. Toki Montrealilla aika maltillisia sopimuksia siellä hyökkäyspäässä on, mutta mielestäni jollain 3m - 4m caphitillä olisi jo kyllä valuet kohdillaan miehen kanssa ja olisi varmasti hiukan rajoitetussa roolissa hyvä vahvistus.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pricelle sitten ihan odotetusti Hart, Vezina ja Lindsay. Jennings meni hassusti jakaen eli puolet Pricelle. Karlsson vei Norrisin.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Vähemmän tärkeissä uutisissa Habs on tehnyt QO:t qdelle pelaajalle. Galchenyuk, Tinordi, Flynn, Nygren, Thomas ja Bournival. Tangradi ja Bowman päästetään kävelemään.

Olen hienoisesti yllättynyt, että Flynn sai QO:n ja Tangradi ei. Olisin olettanut menevän toisin päin. Tankero pelasi kuitenkin varsin vahvan loppukauden Dogsissa. Nygreniin sen sijaan näkyy olevan vielä luottoa, joka on hyvä, kun "näyttökausi" meni pilalle loukkaantumisen vuoksi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tangradin ja Bowmanin saattaa saada samoilla hinnoilla kuin viime kaudella, joten heille ei kannata tarjota tuota pakollista 10% palkankorotusta. Oliko niin, että RFA-pelaajalle pitää tarjota tuo QO, tai muuten hänestä tulee UFA? Galch ei tietenkään QO:iin tartu, eikä välttämättä Tinordikaan, mutta muut pelaajat saattavat tarttua ja toivottavasti myös tarttuvat.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pöydän putsaus.

Kannattaa vielä huomioida, että Price oli 27 GM:n mielestä Vezina-kisan ykkönen ja kolmen jäljelle jääneen mielestä kakkonen. Hart-kisassa Price oli aika lailla yhtä suvereeni, vaikka Ovechkinin voitolla etukäteen spekuloitiinkin.

Miksi Halak piti treidata?!?!1
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tangradin ja Bowmanin saattaa saada samoilla hinnoilla kuin viime kaudella, joten heille ei kannata tarjota tuota pakollista 10% palkankorotusta. Oliko niin, että RFA-pelaajalle pitää tarjota tuo QO, tai muuten hänestä tulee UFA?

Ymmärtääkseni juuri näin. QO pitää tehdä, jos haluaa taata neuvotteluyhteydet vain itselleen, pl. offer sheetit. QO:n voi kai tehdä vain yhden vuoden sopimukselle.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Report: Alex Galchenyuk hires agent Pat Brisson - Sportsnet.ca

Eipä siinä kauan mennyt, että Chucky sai uuden agentin itselleen. Pat Brisson hoitaa miehen asioita vastedes. Eiköhän sopimusneuvottelut nyt pääse jatkumaan ennalta kaavaillulla tavalla.

Nyt kun tässä treidihuhut kiihtyvät kiihtymstään kohti draftia mentäessä, niin mitä mieltä porukat täällä olisi O'Reillysta? Pitäähän aika moni asiantuntija jo lähestulkoon varmana, että mies kaupataan. Tavallaanhan herra olisi hieno treidikohde Habseille, sillä meillä on puolustuksessa aikalailla ylitarjontaa, kun taas Coloradossa on jopa melko akuuttia vajausta pakkiosastolla. Toki treidissä Montrealin pitäisi varmaan jostain pickistäkin luopua, enkä sitten tiedä onko se järkevää kun tämän vuotista draftia on niin syväksi ja laadukkaaksi kehuttu. Miinuspuolena O'Reillyssa on toisaalta tulevan kauden päätteeksi loppuva soppari, mutta toisaalta tämä on varmasti myös hintalappua laskeva tekijä. Mitäköhän Colorado odottaa O'Reillysta saavansa vastineeksi?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsit sitten varasivat Noah Juulsenin, joka on kuulemma pätevä puolustaja molempiin suuntiin. Ei ollut mikään yllätys, että pakki tarttui matkaan, kun tuo puolustajaprospectipooli on aika ohut. Juulsenin on Scherbakin joukkuekaveri, joten häntä on varmasti seurattu hyvin paljon.

Mitään treidejä ei Habsit tehneet. Huhu oli Versteegistä, mutta se oli onneksi ankka.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Habsit sitten varasivat Noah Juulsenin, joka on kuulemma pätevä puolustaja molempiin suuntiin. Ei ollut mikään yllätys, että pakki tarttui matkaan, kun tuo puolustajaprospectipooli on aika ohut. Juulsenin on Scherbakin joukkuekaveri, joten häntä on varmasti seurattu hyvin paljon.

Mitään treidejä ei Habsit tehneet. Huhu oli Versteegistä, mutta se oli onneksi ankka.

Täytyy kyllä kanssa sanoa, että huokaisin helpotuksesta, ettei Versteeg tarttunut haaviin, vaikka tuskinpa hintakaan olisi päätä huimannut, mutta kuitenkin on näin palkkakattoaikana turha haaskata tilaa capista. Saa nähdä tekeekö MB tämän päivän aikana vielä jotain peliliikkeitä juurikin capin vapauttamiseksi. Stan Bowmanin kanssa oli ilmeisesti ainakin eilen ollut juttusilla. Saa nähdä johtaako mihinkään. Kunhan ei mitään Bickeliä eikä Versteegiä raahata Montrealiin.

Osaakohan joku täällä kertoa enemmän nuoriherra Juulsenista? Voin rehellisesti myöntää, että meikäläiselle suht tuntematon suuruus, mutta nettiskouttauksella vaikuttaa ihan pätevältä puolustajalupaukselta noin päällisin puolin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Juulsen sieltä tarttui. Ihan hyvä haku mielestäni. Mies oli povattu vielä kausi takaperin jonnekin sinne late 2nd early 3rd tienoille mutta vahva kausi nosti draftirankkia kohisten. Paras kuvaus mitä lueskellessa tuli vastaan oli, ettei Noahilla ole juurikaan heikkouksia. Vahvuuksia on painava laukaus ja erityisesti peliäly kiekon kanssa. Pakollisena haettuna miinuksena sitten varmaankin on liike, sulavaa muttei varsinaisesti kuitenkaan vahvuuksia.

Jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena ni tässä on meillä Markovin QB tontin korvaaja 3 vuoden päästä. Jossain taidettiin verrata kaverin olevan sekoitus Jack Johnsonia ja Brian Campbelliä, jos siitä saa jonkinlaisen kuvan taidoista. Osaa liikuttaa kiekkoa ja ei kaihda fyysistäkään peliä, joten varmasti ihan hyvä allaround pelaaja offensive upsidella.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Laitetaas pikku recap mitä draftiviikonlopusta jäi käteen. Pickejä ei ollut huimasti, kun Petryyn meni 2nd ja 4th, mutta jatkosopparin varmistuttua ne olivatkin enemmän kuin hyvin käytetty. Alkuperäinen vitonen meni Floridaan Weaver tradessa mutta tilalle saatiin Avsista vitonen Briere kaupassa.

Eli draftiin siis lähdettiin pickeillä 1,3,5,6,7. Draftin trendi näytti olevan kaverit jotka ovat erityisesti kuluneella kaudella ottaneet isoja askelia eteenpäin ja tässä alla pikaisesti kustakin:

1 pick: Noah Juulsen (D), josta raapustelinkin jo aiemmin. Hyvin molempiin suuntiin pelaava pakki jolla erityisesti hyvä peliäly sekä itsevarmuus kiekon kanssa. Potentiaalinen top4 kaveri ja ylivoiman viivamoottori. Otti kauden aikana suuria askeleita eteenpäin ja jos kehitys jatkuu samanlaisena voi olla lopulta todella hyvä haku tuomaan tasapainoa puolustukseen.

3 pick: Lukas Vejdemo (C), Ruotsalainen sentteri Vejdemo on hyvä suht kookas kahdensuunnan sentteri. Verrokkipelaajaksi voisi laittaa Alexaneder Wennbergin. Otti myös kauden aikana isoja kehitysaskelia ja Montrealissa toivotaan kehityksen toki jatkuvan samanlaisena. Jäi viime draftissa varaamatta pelatessaan U18 tasolla, mutta tällä kaudella osoitti jo todella lupaavia otteita Djurgårdenin junnuissa. Vahvuuksina voitaneen listata kohtuullinen nopeus, sekä maalinedusta ja kulmapeli. Taitopuolella parantamisen varaa, mutta bottom9 potentiaalia NHL tasolle kuitenkin.

5 pick: Matthew Bradley (C), Kanukkisentteri, samanoloinen kahdensuunnan kaveri kuin Lukaskin. Pienempi kooltaan mutta vastavuoroisesti sitten nopeampi ja myös hyökkäyspäähän parempi. Sama homma otti myös kaudella isoja askeleita eteenpäin ja nosti rankingiaan isosti. Vahvuuksiksi voidaan listata peliäly ja syötönkatkot sekä ilmeisen hyvä myös aloitusympyrässä. Kehitettävää on vielä syöttöpelissä ja osittain liikkeellelähtönopeudessa, vaikka onkin nopea kun pääsee vauhtiin. Bottom9 potentiaali jos homma natsaa, tästä voi tulla uusi koodinimi Gallagher.

6 pick: Simon Bourque (D), "Local boy" Bourque tuo Habsin prospektipooliin yhden hyökkäyspään puolustajatalentin lisää. Ei järin kookas mutta pelaa esimerkillisesti ja luotettavasti joka näkyy myös tällä kaudella olleesta A kirjaimesta ja todennäköisesti ensi kaudelle lyödään sitten C rintaan. Vahvuuksina kiekollinen peli, nopeus ja pelin kokonaisvaltaisuus. Luottaa puolustaessa enemmän peliälyyn, nopeuteen ja mailapeliin kuin fyysiseen peliin. Heikkouksina laukaus ei ole kovin kova, eikä high end talenttia missään osa-alueella. Paikkaa asenteellaan kuitenkin paljon ja näyttää muille esimerkkiä. Peli-ilmeestä mainittiin verrokkina herra Josh Gorges, joten antaa varmasti kaikkensa joukkueelle. Kolmosparin syvyyspuolustaja, joka voi pelata myös kakkosylivoimaa.

7 pick:Jeremiah Addison (LW). Hyvä bottom6 raastaja joka pelaa erityisesti hyvää kahdensuunnan peliä. Pelaa kokoaan fyysisemmin ja ei kaihda maalineduspeliä. Vahvuuksina fyysisen pelin lisäksi nopeus ja alivoimapeli. Heikkouksina osittain hyökkäyspään peli, ei mikään kovin taitava kaveri, joskin laukaus on ihan ok, muttei välttämättä kovin tarkka. Voi tosin olla late bloomer hyökkäyspään osalta. Onnistuessaan NHL tasolla kolmoskentän grinder ja alivoimaspesialisti.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kiitos draftraportista. Juulsenin kohdalla mainitaan, että saattaa olla suht nopeesti valmis NHL:ään. Habsit olivat kuulemma valmiita treidaamaan alaspäin vuoronsa, mutta kun Juulsen olikin varattavissa, niin ei tarvinnut kahdesti miettiä. Tietenkin nämä saattavat olla myös korulauseita.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Laitetaas pikku recap mitä draftiviikonlopusta jäi käteen. Pickejä ei ollut huimasti, kun Petryyn meni 2nd ja 4th, mutta jatkosopparin varmistuttua ne olivatkin enemmän kuin hyvin käytetty. Alkuperäinen vitonen meni Floridaan Weaver tradessa mutta tilalle saatiin Avsista vitonen Briere kaupassa.

Eli draftiin siis lähdettiin pickeillä 1,3,5,6,7. Draftin trendi näytti olevan kaverit jotka ovat erityisesti kuluneella kaudella ottaneet isoja askelia eteenpäin ja tässä alla pikaisesti kustakin:

1 pick: Noah Juulsen (D), josta raapustelinkin jo aiemmin. Hyvin molempiin suuntiin pelaava pakki jolla erityisesti hyvä peliäly sekä itsevarmuus kiekon kanssa. Potentiaalinen top4 kaveri ja ylivoiman viivamoottori. Otti kauden aikana suuria askeleita eteenpäin ja jos kehitys jatkuu samanlaisena voi olla lopulta todella hyvä haku tuomaan tasapainoa puolustukseen.

3 pick: Lukas Vejdemo (C), Ruotsalainen sentteri Vejdemo on hyvä suht kookas kahdensuunnan sentteri. Verrokkipelaajaksi voisi laittaa Alexaneder Wennbergin. Otti myös kauden aikana isoja kehitysaskelia ja Montrealissa toivotaan kehityksen toki jatkuvan samanlaisena. Jäi viime draftissa varaamatta pelatessaan U18 tasolla, mutta tällä kaudella osoitti jo todella lupaavia otteita Djurgårdenin junnuissa. Vahvuuksina voitaneen listata kohtuullinen nopeus, sekä maalinedusta ja kulmapeli. Taitopuolella parantamisen varaa, mutta bottom9 potentiaalia NHL tasolle kuitenkin.

5 pick: Matthew Bradley (C), Kanukkisentteri, samanoloinen kahdensuunnan kaveri kuin Lukaskin. Pienempi kooltaan mutta vastavuoroisesti sitten nopeampi ja myös hyökkäyspäähän parempi. Sama homma otti myös kaudella isoja askeleita eteenpäin ja nosti rankingiaan isosti. Vahvuuksiksi voidaan listata peliäly ja syötönkatkot sekä ilmeisen hyvä myös aloitusympyrässä. Kehitettävää on vielä syöttöpelissä ja osittain liikkeellelähtönopeudessa, vaikka onkin nopea kun pääsee vauhtiin. Bottom9 potentiaali jos homma natsaa, tästä voi tulla uusi koodinimi Gallagher.

6 pick: Simon Bourque (D), "Local boy" Bourque tuo Habsin prospektipooliin yhden hyökkäyspään puolustajatalentin lisää. Ei järin kookas mutta pelaa esimerkillisesti ja luotettavasti joka näkyy myös tällä kaudella olleesta A kirjaimesta ja todennäköisesti ensi kaudelle lyödään sitten C rintaan. Vahvuuksina kiekollinen peli, nopeus ja pelin kokonaisvaltaisuus. Luottaa puolustaessa enemmän peliälyyn, nopeuteen ja mailapeliin kuin fyysiseen peliin. Heikkouksina laukaus ei ole kovin kova, eikä high end talenttia missään osa-alueella. Paikkaa asenteellaan kuitenkin paljon ja näyttää muille esimerkkiä. Peli-ilmeestä mainittiin verrokkina herra Josh Gorges, joten antaa varmasti kaikkensa joukkueelle. Kolmosparin syvyyspuolustaja, joka voi pelata myös kakkosylivoimaa.

7 pick:Jeremiah Addison (LW). Hyvä bottom6 raastaja joka pelaa erityisesti hyvää kahdensuunnan peliä. Pelaa kokoaan fyysisemmin ja ei kaihda maalineduspeliä. Vahvuuksina fyysisen pelin lisäksi nopeus ja alivoimapeli. Heikkouksina osittain hyökkäyspään peli, ei mikään kovin taitava kaveri, joskin laukaus on ihan ok, muttei välttämättä kovin tarkka. Voi tosin olla late bloomer hyökkäyspään osalta. Onnistuessaan NHL tasolla kolmoskentän grinder ja alivoimaspesialisti.

Kiitoksia paljon selkeästä ja tiiviistä draft-paketista! Tästä on kätevä tiivistetysti lukea pientä infopakettia.

Pääosin olen ihan tyytyväinen tämän vuotisiin varauksiin, mutta näitäkin tiivistelmiä lukiessa tulee väkisin mieleen, että olisiko pitänyt varata sittenkin edes yksi kappale ''taiteilijasieluja''. Habsin hyökkäyksessä kun ei varsinaisesti kovin paljon mitään mailavirtuooseja ole tarjolla ja hyökkäyspelaaminen on monesti viime vuosina ollut hieman pään seinään lyömistä. Toisaalta onhan tässä viime vuosina varattu mm. Chucky ja Scherbak, joten on siellä taitopelaajaakin tyrkyllä. Yksi mielestäni hyvä vaihtoehto olisi ollut Daniel Sprongin varaaminen, mutta näillä nyt on helppo aina jälkikäteen jossitella. Tuskinpa Juulseninkaan kohdalla pahasti mennään metsään. Vejdemon edesottamuksia odotan innolla. Tuntuu olevan monille kovin tuntematon kaveri, eikä kaikki olleet edes listanneet häntä. Toivottavasti tehtiin oikea ryöstö.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Juulsen on siitä hyvä, että puolustuksesta poistuvat lähivuosina ainakin Markov ja Gilbert, ehkä myös Emelin. Sen takia on hyvä olla rosterissa pelaaja, joka tod. näk. on valmis kolmen vuoden sisään pelaamaan NHL:ssä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Juulsen on sinäänsä huono pick, että on RHD ja edellä on jo Subban, Petry ja Pateryn varsinkin, jos huhuttaisiin, että kaveri olisi 2-3 vuoden sisään valmis isoon kaukaloon. Itse en täysin tyytyväinen tuohon pickiin ole. Olisin niin halunnut MB:n treidaavan ylöspäin tähtäimessä tuo Oilersin 16th pick, kun varattavissa oli vielä Barzal!
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Turha on itkeä kenenkään että Juulsen oli huono valinta. Ei 1kierroksella varata huonoja pelaajia. 1Rounder on näyttänyt taitonsa ja potentiaalinsa jo junioreissa. Tottakai mukaan mahtuu "louisleblanceja" mutta silti ensimmäisen kierroksen varaukset ovat olleet parhaita omassa juniorisarjassaan. Se on täysin utopiaa että haistelisi jonkun Matti Möttösen Ajun sm-liigasta 45, 1+7, nousevan parissa vuodessa NHL tason pelaajaksi.

Uskon ja toivon että Noah Juulsen ottaa Markovin paikan top4 pakistosta 3 vuoden päästä. Loputkin varaukset olivat hyvin GM Bergevinin näköisiä pelaajia. Taitavia ja nopeita.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Turha on itkeä kenenkään että Juulsen oli huono valinta. Ei 1kierroksella varata huonoja pelaajia. 1Rounder on näyttänyt taitonsa ja potentiaalinsa jo junioreissa. Tottakai mukaan mahtuu "louisleblanceja" mutta silti ensimmäisen kierroksen varaukset ovat olleet parhaita omassa juniorisarjassaan. Se on täysin utopiaa että haistelisi jonkun Matti Möttösen Ajun sm-liigasta 45, 1+7, nousevan parissa vuodessa NHL tason pelaajaksi.

Uskon ja toivon että Noah Juulsen ottaa Markovin paikan top4 pakistosta 3 vuoden päästä. Loputkin varaukset olivat hyvin GM Bergevinin näköisiä pelaajia. Taitavia ja nopeita.
Melkoisen henkilökohtaisesti otit tuon postaukseni vaikka esitin mielestäni ihan validin pointin minkä takia Juulsen ei ollut tulevaisuutta ajatellen mitenkään optimaalinen valinta IMO.

Edit: Vielä jos luette Juulsenin scout reporttia niin siellä nimenomaan sanotaan, että Juulsen voi olla yv:llä pelote laukauksen takia, ei niinkään yv:n organisoimisen takia, itse asiassa se oli yksi kaverin heikkouksista.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Pääosin olen ihan tyytyväinen tämän vuotisiin varauksiin, mutta näitäkin tiivistelmiä lukiessa tulee väkisin mieleen, että olisiko pitänyt varata sittenkin edes yksi kappale ''taiteilijasieluja''. Habsin hyökkäyksessä kun ei varsinaisesti kovin paljon mitään mailavirtuooseja ole tarjolla ja hyökkäyspelaaminen on monesti viime vuosina ollut hieman pään seinään lyömistä. Toisaalta onhan tässä viime vuosina varattu mm. Chucky ja Scherbak, joten on siellä taitopelaajaakin tyrkyllä.

Niin taitoa tuli lähinnä pakistoon, mutta onhan meillä aiemmilta vuosilta Scherbakin ja Chuckyn lisäksi myös bubbling under noita pienempiä taitopelaajia. Hudon, Reway, Lehkonen, Andrighetto ja Audette. Toki high end talenttia taitopuolella on vähemmän, mutta niitä on hankalampi myös drafteista hakea ns. varmoina tapauksina. Olen siinä mielessä ihan tyytyväinen että varmemmat pickit on menneet pääosin kookkaampiin pelaajiin ja sitten hieman isommalla riskillä haetaan näitä high return kaappauksia alemmilta kierroksilta.

Mitä taas tulee kookkaisiin taitaviin pelaajiin, niin no, ne nyt sattuu olemaan vain erittäin haluttua tavaraa läpi koko liigan. :) Toki Juulsenin tilalle olisi mennyt joku virtuoosikin, mutta selkeästi Noahissa nähtiin nyt jotain spesiaalia jonka vuoksi otettiin kiinni.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Edit: Vielä jos luette Juulsenin scout reporttia niin siellä nimenomaan sanotaan, että Juulsen voi olla yv:llä pelote laukauksen takia, ei niinkään yv:n organisoimisen takia, itse asiassa se oli yksi kaverin heikkouksista.

Niin nämä skouttireportit on vähän et minkä niistä sattuu lukemaan. Mulle jäi käsitys että vahvuudet on nimenomaan miten lukee peliä. Ja ei kai nuo tän kauden syöttömäärätkään ihan itsestään tulleet.

Eliteprospects: Sees the ice well and has the individual skills to carry out the possibilities he sees. Very poised with the puck; calm and controls the play with authority. Has good hands. All-in-all, an impactful presence on the ice that strives to be difficult to play against; given how hard he works and how smart he is with the puck, he can be a very difficult player to read with and without the puck.

Eyes on the prize: While he doesn't possess the offensive upside of a Subban, his passing and ability to read the play enabled him to put up 52 points last year, good for second among WHL defensemen eligible in this draft. He is noted to have excellent hands and puck control.

Hockeyprospect: He plays big power play minutes and is very smart and consistent with the puck. He also possesses a hard point shot that regularly hits the net.

McKeens: puckhandling is adequate – not a pure puckmover, yet is starting to develop more imagination ..

Mihin näistä nyt sitten tarttuu. Ehkä nostaisin vielä sen ylös, että koska nousi rankingeissa niin nopeasti voi olla että osa raporteista ei ole edes tämän kauden puolelta...? Luulisin kuitenkin että Timmins ja kumppanit ovat tienneet mitä Juulsenista voivat saada. Ja Bergevin halusi juuri tämän pelaajatyypin pelaajaa. Lisäksi connection Scherbakin kanssa taisi olla yksi wild factor pelissä.

edit. Se on ihan totta, että lefti ois ollut optimaalisempi valinta. Mut jos pelaaja muilta osin täsmää haettuun niin ei siinä kätisyys taida enää suurinta roolia näytellä. On siellä kuitenkin Emelin (jos pidetään), Tinordi, Beaulieu mahdollisista core pelaajista leftin puolelta. Periaatteessa Subban, Petry, Juulsen, Beaulieu, Tinordi, Emelin, Lernout/Pateryn kuulostaisi hyvinkin solidilta pakkicorelta tuleviksi vuosiksi eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Niin taitoa tuli lähinnä pakistoon, mutta onhan meillä aiemmilta vuosilta Scherbakin ja Chuckyn lisäksi myös bubbling under noita pienempiä taitopelaajia. Hudon, Reway, Lehkonen, Andrighetto ja Audette. Toki high end talenttia taitopuolella on vähemmän, mutta niitä on hankalampi myös drafteista hakea ns. varmoina tapauksina. Olen siinä mielessä ihan tyytyväinen että varmemmat pickit on menneet pääosin kookkaampiin pelaajiin ja sitten hieman isommalla riskillä haetaan näitä high return kaappauksia alemmilta kierroksilta.

Mitä taas tulee kookkaisiin taitaviin pelaajiin, niin no, ne nyt sattuu olemaan vain erittäin haluttua tavaraa läpi koko liigan. :) Toki Juulsenin tilalle olisi mennyt joku virtuoosikin, mutta selkeästi Noahissa nähtiin nyt jotain spesiaalia jonka vuoksi otettiin kiinni.

En missään nimessä väitäkään, että Juulsen olisi jotenkin huono valinta, ja kuten joku aiemmin totesikin, niin eipä 1. kierrokselle noin pääosin huonoja pelaajia edes varata. Kunhan vain pohdiskelen, että olisiko toisenlainen valinta ollut viisaampi, mutta nyt mennään näillä. Ja on luonnollista, ettei Datsyukeja riitä kaikille, mutta ainakin scouting reportien perusteella tämän vuoden draft meni aikalailla näin kärjistäen työmyyrien ja puolustajien varaamiseen. Pidetään kuitenkin peukkuja sille, että juurikin mainitsemistasi pelaajista kehittyy niitä tulevaisuuden pelintekijöitä ja snaippereita Habs-nuttuun.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eli PAP ostettu siis ulos. Jos oikein ymmärsin, niin tuosta ulosostosta tulee kahdelle seuraavalle kaudelle 1,333333333333333 milj. $ palkkarasitukset capiin. Tuleehan tuossa n. 2,7 milliä säästöä, kun tiukkaa tekee muutenkin mahtua katon alle. Tai kyllähän sinne mahdutaan, mutta peliliikkeiden tekeminen tarvittaessa olisi erittäin vaikeaa ilman jotain siirtoja. Nyt sellainen siirto sitten nähtiin. Kaikkea hyvää PAPille, toivottavasti löytää jostain itselleen seuran, siis NHL:stä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Jännä ratkaisu, kun olisi tämän vuoden jälkeen UFA. PAPille ei siis ollut ottajaa markkinoilla. Tuo että cappiin tarvittiin tilaa nyt heti enteilee kyllä jotain Chuckynkin tilanteesta. Jälkikäteen Brière <> PAP+5th meni kyllä reisille.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jälkikäteen Brière <> PAP+5th meni kyllä reisille.

Ratkaisihan Parenteau muutaman rankkarikisan heti alkukaudesta... Olet kyllä ihan oikeassa, Brièrestä olisi nyt päästy eroon ihan sopimuksen loppumisen vuoksi, mutta Bergevin halusi kokeilla, josko PAP toisi ratkaisuvoimaa Paciorettyn taakse. No ei tuonut riittävästi ja lopputulos tässä. Ei jää ikävä, mutta ei tuo huonoimpiakaan 2010-luvun Habs-kauppoja ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös