SaiPa kaudella 2015–2016

  • 574 641
  • 2 477

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuomas Huhtanen on vahva luistelija, taklaa kovaa, suht hyvät kädetkin, mutta pelaajatyyppinä muutoin yksipuolinen. Ajaa suoraviivaisesti maalille ja suojaa kiekkoa hyvin, syöttöpelissä kehittämistä ja myös maalinteossa, paikoille pääsee joka pelissä, mutta osumatarkkuus huono. Ominaisuudet voisivat riittää vaikka mihin ja lopullinen läpimurto voi vielä tapahtua. Porissa taisi käydä (jo toistamiseen) niin, ettei sopinut Rockyn alaisuuteen, pelityyliltään olisi nykyisen Ässien mies.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huhtanen kelpaisi oikein hyvin, ellei meillä jo olisi näitä 3.-4.ketjun miehiä niin helvetisti. Kärkiketjuihin tarvitaan niitä vahvistuksia, ja Huhtanen ei täytä niitä kriteerejä. Alaketjut on jo täynnä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Huhtanen olisi kelvannut mainiosti ennen Leivon jatkosopimusta. Kyllähän tuo nytkin kokoonpanoon menee ja korvaa Flinckin jättämää aukkoa, mutta jos Tumppi on tosiaan tulossa niin kummastuttaa juuri tuo Leivon jatko ja vähän vituttaa esim. Vainikaisen puolesta. Jos ensi kauden joukkuetta kootaan tällä meiningillä niin eiköhän tässä päästä jälleen nauttimaan Tommi Jokisen tehoilusta kahdessa ekassa kentässä. Mankinen/Tavi -> Järveläinen/Jokinen, vaatimaton downgrade...
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minä taas väitän, että Jokinen tekee lopullisen läpimurron tulosyksikköön ensi kaudella ja iskee terveenä pysyessään 30-40 tehopistettä. Ja tasan vuoden päästä täällä surkutellaan kun mies lähtee kaudeksi 2016-2017 JYPiin. Saa ottaa talteen.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä luulin Jokisen tekevän läpimurron jo menneellä kaudella. Toivottavasti Theofilus on oikeassa. Toki silti kaksi kovaa pistenikkaria tarvitaan silti.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Itse odotan yläkertaan ainoastaan maaliahneita hyökkääjiä, kiekottomat kaartelijat tai maalille ajamattomat ovat täysin turhia taiteilijoita tässä porukassa.

Muista jo olemassa olevista sopparipelaajista ei osaa oikein sanoa juuta tai jaata, tässä on kesäharjoittelukausi tulossa ja siellä voi ominaisuudet taas parantua, positiivinen juttu on että SaiPan organisaatio tekee poikkeuksetta pojista miehiä.
 

sergo91

Jäsen
Toivottavasti joukkueen rakentajat eivät laske tilannetta Jokisen läpimurron varaan. Hyvä pelaaja 3. ketjuun ja paikkaamaan loukkaantumisia ylempiin kenttiin, joissa hetkellisesti pystyy myös tulosta tekemään. Lopulta mikään Jokisen ominaisuus ei mielestäni ole niin vahva, että pystyisi operoimaan esimerkiksi Liigan 1. ketjun vaatimalla tasolla koko kauden. Liian hitaat ratkaisut jarruttavat Jokisen peliä aikalailla.

E: Ja niin tosiaan toivon kyllä Jokisen läpimurtoa, mutta lähtökohtaisesti Tommi on kuitenkin erittäin luotettava 3. ketjun pelaaja ja toivottavasti pärjää siinä roolissa yhtä hyvin kuin edelliskausilla.
 

Kawasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noniin, Salcido lähtee sitten litkimään saksalaista olutta ensi kaudeksi, joten hänet voidaan pyyhkiä pois tulevan kauden pakkikaavailuista. Hyvinkin ristiriitaiset tunteet Salcidon lähdöstä, sillä pakistosta häviää kyllä todella paljon taitoa, mutta samalla sitten vapautuu roppakaupalla seteleitä käyttöön...
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noniin, Salcido lähtee sitten litkimään saksalaista olutta ensi kaudeksi, joten hänet voidaan pyyhkiä pois tulevan kauden pakkikaavailuista. Hyvinkin ristiriitaiset tunteet Salcidon lähdöstä, sillä pakistosta häviää kyllä todella paljon taitoa, mutta samalla sitten vapautuu roppakaupalla seteleitä käyttöön...

No eiköhän tuonne vielä jäänyt muutama oman pään koomailija (ei nimiä), joten ei hätä jännitettävää riittää jatkossakin. But seriously, William ''Wild Bill'' Mäkiselle tarjotaan nyt kaksin käsin tonttia. Siinä meidän Esa Lindell.

Nyt taitaa fyrkat riittää Huhtasen hankintaan ja Davisin. Vierasreissulla pistetään pojat samaan kämppään.
 

atsku

Jäsen
Tulipa vaan mieleen, että onko Larssonin optiota viivytelty Salcin päätöksen takia? Nyt kun Salcido päätyi Saksaan, Larssonin option käyttö voidaan julkistaa lähiaikoina. Lisäksi kyllä yhtä uutta pakkia tuo rivistö kaipaa.
 

Barney

Jäsen
But seriously, William ''Wild Bill'' Mäkiselle tarjotaan nyt kaksin käsin tonttia. Siinä meidän Esa Lindell.
Taitaa olla vähän liian suuret odotukset Mäkistä kohtaan. Mäkinen saattaa olla ensi kaudella hyvä kolmosparin puolustaja, mutta enempään en oikein usko. Jos me haluttaisiin oma "Lindell", niin kannattaisi kääntää katseet Helsinkiin ja napata Olli Juolevi parin vuoden pahvilla. Jos tulee Liigaan, niin saattaa olla jo ensi kaudella todella kova ja viimeistään sitä seuraavalla jo Liigan kärkipakkeja. Ei olisi välttämättä edes kallis, mutta tuskin SaiPa edes on miehen perässä, koska jatkosopimuksia tehdään kaiken maailman "lappalaisille".

Täällä meuhkataan, ettei joukkueessa ole tarpeeksi fyysisyyttä, ja sitten kun sitä olisi tulossa, niin ei kelpaakaan? Itse taisin Huhtasta toivoa SaiPaan jo jossain tuolla ketjun ensimmäisillä sivuilla, eikä mielipiteeni ole muuttunut. Huhtanen olisi juuri sitä, mitä SaiPan alaketjut tarvitsevat. Tässä vain alkaa mietityttämään tuo Leivon sopimus, pelaakohan verkkaripaikalla? Alkaa näyttää siltä, että SaiPa odottaa joko Järveläisen, Zborilin tai Leivon breikkaamista top-6 hyökkääjäksi. Luulisi edes jonkun noista onnistuvan, vaikka itse pidänkin Leivoa selvästi epätodennäköisimpänä. Onhan rotaatiossakin tärkeää olla miehiä, koska esimerkiksi Vainikaiselle suuri rooli Mestiksessä on kehityksen kannalta varmasti parempi kuin roikkuminen SaiPan rotaatiossa.

Vähän ihmetyttää tämä Jokisen dissaus. Tietenkin ideaalitilanteessa Joksa olisi kolmosketjussa, mutta ei hän huono laituri olisi kakkosketjuunkaan. Viime syksynä Jokinen oli kuitenkin joissain peleissä jopa tuon Jokinen-McIntyre-Spina ketjun paras pelaaja. Mielestäni se kertoo jotain hyökkäyspotentiaalista, jos pystyi olemaan yhden Liigan kuumimman ketjun paras pelaaja joissain peleissä. Kyllä minä ainakin uskon Jokisen pärjäävän kakkosketjun roolissa ihan hyvin, kunhan vierellä on pari kiekosta tykkäävää kaveria.

Salcidon lähtö harmittaa kyllä kovasti, koska nyt puolustuksesta poistui paljon kiekollista taitoa. Paria pakkia tuo pakisto nyt huutaa, joten toiveissa olisi sellainen Lofquist vol. 2 ja Kudroc vol. 2. Ei toimistolla ihan helpoin tehtävä, mutta toivottavasti onnistuu. Hyökkäykseen on saatava vielä vähintään 2 kärkiketjun pelaajaa. SaiPa tuskin tänäkään vuonna rakentaa joukkuetta valmiiksi vielä kesällä, koska kauden edetessä löytyy hyvään hintaan mainioita vahvituksia, kuten esimerkiksi Moran, Spang ja Rau ovat löytyneet tässä muutaman vuoden sisällä.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täällä meuhkataan, ettei joukkueessa ole tarpeeksi fyysisyyttä, ja sitten kun sitä olisi tulossa, niin ei kelpaakaan?
Olisi toki kelvannut, mutta toimistolta on tullut vihiä, että nyt aletaan naaraamaan niitä isoja kaloja vedestä, joten pientä epätoivoa herättäisi, jos Huhtanen tälläinen kala olisi. Alaketjuihin on jo nyttenkin tunkua, joten Huhtasta tuskin sinne hankittaisiin. Yläketjuihin taas on pelottavan paljon paikkoja vapaana, mutta yhteenkään en Huhtasta toivoisi. Toimisto on myös käsittääkseni antanut ymmärtää, että pelaajia hankitaan enää pari hyökkäykseen ja pari puolustukseen. Näillä perustein en itse Huhtasta haluaisi. Jos taas tulisi ylimääräisenä alaketjuun, niin minulle kelpaisi. Menisi heittämällä vakiorosteriin.
 

Barney

Jäsen
Olisi toki kelvannut, mutta toimistolta on tullut vihiä, että nyt aletaan naaraamaan niitä isoja kaloja vedestä, joten pientä epätoivoa herättäisi, jos Huhtanen tälläinen kala olisi.
Ei kai kukaan nyt luule, että SaiPan toimistolla on noin tyhmää väkeä? Huhtanen on jo aika monta mahdollisuutta saanut Liigassa kiekollisessa roolissa ja joka kerta tulos on ollut sama. Eiköhän SaiPa hae tällä hankinnalla (jos toteutuu) lisää fyysisyyttä kolmos- ja/tai nelosketjuun, jossa on pääasiassa aika kevyitä kavereita. Tuomenoksa on kuitenkin siellä puikoissa, joten luotto on todella korkealla, että Huhtasesta tiedään mitä saadaan, jos hänet hankitaan. Enkä nyt tiedä onko sinne alaketjuihin nyt niin hirveästi tunkua. Laitureista siellä on nyt Virkkunen, Venäläinen ja Leivo. Kuronen ei taida kuulua Pexin suosikkeihin, Jokinen pelannee top-6 roolissa, Vainikainen pelaa todennäköisesti Mestiksessä eikä Suutarista taida olla ainakaan vakituiseen rooliin. Kyllä tuonne yksi Huhtanen mahtuisi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitoksia vaan Salcidolle! Homma parani vahvasti kauden loppua kohden ja kyllä siellä keltamusta sydän rinnassa on, mutta ura tarvitsee uusia vivahteita myös. Haiskahti kyllä siltä, että ei joukkueessa tällä haavaa jatka.

Hieno pelaaja, mutta eiköhän sinne löydetä jotain yhtä tasokasta tilalle, uskon vahvasti. Ei tuo skouttaaminen ole viime vuosina liiemmälti pettänyt.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Enkä nyt tiedä onko sinne alaketjuihin nyt niin hirveästi tunkua. Laitureista siellä on nyt Virkkunen, Venäläinen ja Leivo. Kuronen ei taida kuulua Pexin suosikkeihin, Jokinen pelannee top-6 roolissa, Vainikainen pelaa todennäköisesti Mestiksessä eikä Suutarista taida olla ainakaan vakituiseen rooliin. Kyllä tuonne yksi Huhtanen mahtuisi.


Niin, tuo alaketjujen tungos nyt on tietysti vaan palstan näkemys, eikä täällä tiedetä mikä Tirkkosen suunnitelma sitten on. Toisaalta esim. Järveläisen paikka kärkiketjuissa ei todellakaan ole mitenkään itsestäänselvyys - piste-ennätys liigassa on Leivoakin huonompi, mikä tuli itselleni tavallaan ikävänä yllätyksenä kun jostain syystä mielikuvani oli että pygmi olisi kuitenkin lyönyt jotain parikymmentä pistettä Kerhossa. Ainakin miulle ajatus kakkosketjusta muodossa Jokinen - Järvinen - Järveläinen on tällä hetkellä aika saatanan ahdistava kun ajattelee että näiden pitäisi päästä edes lähelle TKM-ketjun toissakauden tehoja.

Mitä Vainikaiseen tulee, jatkouutisen yhteydessä ainakin Tuomenoksa meinasi että kaveri lähtee syksyllä kilpailemaan pelipaikasta tasapäisesti muiden kanssa, joten en nyt vielä puhuisi "todennäköisestä" Mestis-keikasta. Jos Huhtanen nyt tulee niin harjoittaisin rotaatiota akselilla Leivo/Virkkunen/Vainikainen/Kuronen. Ja Vainikainenhan on edustuskelpoinen vielä junnuissakin.

EDIT: Noista ketjuista vielä, jos kauhuskenaario vain kahdesta lisälaiturista kärkiketjuihin toteutuu, niin toivottavasti ketjut olisivat sitten mallia "Rau" - McIntyre - Järveläinen / Jokinen - Järvinen - "Davis". Ei kaikkia munia yhteen koriin vaan edes potentiaalinen tutkapari kumpaankin ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Toisaalta esim. Järveläisen paikka kärkiketjuissa ei todellakaan ole mitenkään itsestäänselvyys - piste-ennätys liigassa on Leivoakin huonompi, mikä tuli itselleni tavallaan ikävänä yllätyksenä kun jostain syystä mielikuvani oli että pygmi olisi kuitenkin lyönyt jotain parikymmentä pistettä Kerhossa.
Ei niin. Kuten edellisessä viestissäni sanoin, niin SaiPa taitaa jättää kakkosketjun toiseen laitaan vapaan paikan, johon joku, todennäköisesti Järveläinen, Zboril tai Leivo, voi itsensä raivata. Joukkueen rakennus alkaa näyttää siltä, että taas kasataan kaksi puukäsiketjua. Itse näkisin mielelläni kolme vähän kiekollisempaa ketjua ja sitten yhden santapaperiketjun. Tirkkonen taitaa olla kuitenkin tästä asiasta eri mieltä.

Mitä Vainikaiseen tulee, jatkouutisen yhteydessä ainakin Tuomenoksa meinasi että kaveri lähtee syksyllä kilpailemaan pelipaikasta tasapäisesti muiden kanssa, joten en nyt vielä puhuisi "todennäköisestä" Mestis-keikasta. Jos Huhtanen nyt tulee niin harjoittaisin rotaatiota akselilla Leivo/Virkkunen/Vainikainen/Kuronen. Ja Vainikainenhan on edustuskelpoinen vielä junnuissakin.
Tietenkin Vainikainen saa ihan reilun mahdollisuuden, mutta jos/kun taso ei riitä vakiopaikkaan, niin Mestis olisi varmasti kehityksen kannalta paras vaihtoehto. Huomattavasti parempi ainakin kuin A-nuorten SM, vaikka tuo ikärajamuutos pienensikin näiden kahden sarjan välistä tasoeroa.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei kai kukaan nyt luule, että SaiPan toimistolla on noin tyhmää väkeä? Huhtanen on jo aika monta mahdollisuutta saanut Liigassa kiekollisessa roolissa ja joka kerta tulos on ollut sama. Eiköhän SaiPa hae tällä hankinnalla (jos toteutuu) lisää fyysisyyttä kolmos- ja/tai nelosketjuun, jossa on pääasiassa aika kevyitä kavereita. Tuomenoksa on kuitenkin siellä puikoissa, joten luotto on todella korkealla, että Huhtasesta tiedään mitä saadaan, jos hänet hankitaan. Enkä nyt tiedä onko sinne alaketjuihin nyt niin hirveästi tunkua. Laitureista siellä on nyt Virkkunen, Venäläinen ja Leivo. Kuronen ei taida kuulua Pexin suosikkeihin, Jokinen pelannee top-6 roolissa, Vainikainen pelaa todennäköisesti Mestiksessä eikä Suutarista taida olla ainakaan vakituiseen rooliin. Kyllä tuonne yksi Huhtanen mahtuisi.
Toivon totisesti, ettei toimisto ole kaavaillut herroja Järveläinen ja Jokinen molempia top-6. Toisen voi vielä hyväksyä, mutta jos molemmat pelaavat kakkoskentässä näen, että jengi olisi selvästi heikompi hyökkäyksen osalta kuin edelliseen kauteen lähdettäessä ja hirveän paljon heikompi kuin kauden loputtua.

Kyllä minä lasken meidän alaketjun pelaajiksi herrat Kuronen, Koho, Hämäläinen, Vainikainen, Leivo, Venäläinen, Jokinen/Järveläinen, Virkkunen. Siinä on jo 8 alaketjun pelaajaa, joka on käsittääkseni aika lailla sama luku kuin edelliseen kauteen lähtiessä. Lukua voidaan toki nostaa, mutta en suurta syytä tähän näe. Paperilla alaketjut näyttäisivät näillä hahmotelmilla siedettäviltä. Toki sinne voi Huhtasen hankkia jos ylimääräistä likvidiä löytyy, mutta olen henkisesti jo varautunut, että sitä ei löydy enää kuin 2 kärkihyökkääjään ja kahteen puolustajaan. Kolmea kärkihyökkääjää toki kaivattaisiin, mutta lienee toiveajattelua.

Vainikaisen käyttö mestiksessä olisi aika outoa, koska soveltuu erittäin hyvin alaketjuihin jo nyt, eikä mielestäni vauhtia tarvitse hakea. Zborilin voisi toki passittaa mestikseen alkuun, että saisi tuntumaa.

E: Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin saattaisihna tuo Huhtasen tulo olla ihan realistinen, jos palkka on kohtuullinen. Kuitenkin Ahosen, Larssonin, Flinckin, Spinan, Bernardin, Salcidon, Mankisen ja Tavin palkat lähtivät. Tilalle on tullut Nieminen, joka toki oli kalliimpi kuin Bernard ja Järveläinen, joka toivottavasti maksoi Flinckin verran. Rahaa saattaisi hyvinkin siten riittää. Tiedäpä sitten näitä. Ideaalia olisi toki varmaan, että ne isot kalat otettaisiin ensin ja sitten mietittäisiin jäikö vielä Huhtasiin.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcia, Spinaa, Mankista, Tavia, Ahosta, Flinckiä ja Larssonia(?) poistunut joukkueesta. Tilalle tullut Järveläinen, Nieminen ko kö? Ei varmaan kausarit myy tällä hetkellä yhtään.

Pakkohan SaiPan on Raun mahdollisen jatkon lisäksi hankkia ja julkistaa Salcin korvaaja ja puolustuksen isäntä, joka antaa tuta mikäli meidän veskareita kohdellaan kaltoin. Lisäksi on kyllä yksi SaiPan mittapuulla kovan luokan ykköskorin mies hankittava ja julkaistava jo alkukesästä.

Itse ottaisin Huhtasen alempiin kenttiin enemmän kuin ilolla vastaan ihan vaan siksi etten ole vieläkään päässyt yli Flinckin lähdöstä. Kokoa ja liikettä löytyy voimaa ja rytinää se nyt vaan on selvää, että sitä tarvitaan. Makuasioitahan nämä mutten halua katsella mitään lässynlää lätkää vaan siellä on oltava sitä rytinää.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Hakanpään ja Rissasen sopimukset loppuu AHL:ssä, harkitseekohan toimisto ees näitä pelaajia mikäli eivät jatka PA:ssa, siinä ois isäntää tarjolla alakertaan. No joo en usko kyl et oisivat SaiPaan tulossa.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tämän päivän Etelä-Saimaassa oli juttu Salcidon siirrosta ja SaiPan hankinnoista tulevalle kaudelle: Salcidon siirto oli tiedossa jo hiukan aiemmin ja SaiPakin oli käynyt käynyt keskusteluja hänen kanssaan.
Tulevista hankinnoista Kallioniemi sanoi, että "ensisijaisesti haetaan kahta (2) hyökkääjää ja kahta (2) puolustajaa. Tuo ensisijaisesti sana mielestäni antaa kyllä mahdollisuuden Huhtasen hankintaan ylimääräisenä tuon kahden hyökkääjän lisäksi.

Kun tuolla aiemmissa viesteissä on paljonkin ollut pohdintaa noista pelipaikoista, niin olen ihmetellyt, että Virkkusta tarjotaan yleensä vain nelosketjuun, harvemmin edes kolmoseen, minä kuitenkin epäilen, että valmennus ainakin kokeilee häntä vaikkapa Matti Järvisen rinnalla, siinä saattaisi niitä aiemmin kadoksissa olleita tehojakin löytyä, olisiko hän sitten se Tavin korvaaja ensi kaudella.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Raun kanssa on ilmeisesti neuvoteltu, Björkstrand puhui aiemmin keväällä että tavoite olisi palata KHL:ään mutta MM-kisojen aikana taisi sanoa ettei tiedä pelaako Suomessa vai jossain muualla. Kevään näytöillä tuskin jatkaa SaiPassa.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Raun kanssa on ilmeisesti neuvoteltu, Björkstrand puhui aiemmin keväällä että tavoite olisi palata KHL:ään mutta MM-kisojen aikana taisi sanoa ettei tiedä pelaako Suomessa vai jossain muualla. Kevään näytöillä tuskin jatkaa SaiPassa.

Raun kanssa on tosiaan neuvoteltu, mutta ottajia on kyllä muuallakin. Toivottavasti jatkaisi täällä. Björkstrandin jatkoa pidän erittäin epätodenäköisenä, sillä mitä kuulin niin hinta-laatusuhde ei oikein täsmää meidän budjettiin.
 

Bacon

Jäsen
Jos tuonne nyt kaavaillaan vielä kahta kärkipään hyökkääjää niin näinköhän Kohoa sitten kokeillaan vielä kakkossentterinä, jos McIntyre isketään laitaan? Viime kaudella oli ihan varmasti jotain vammaa, koska ei yhdessä kesässä noin pahasti vauhti hiljene.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Muutama viikko sitten Tuomenoksa sanoi lehdessä noista hankinnoista, että yksi saattaa olla sentteri, jolloin McIntyre pelaisi laidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös